Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ !


Αρκετοί συμπολίτες μας παραπονούνται για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η εγκατάλειψη των τελευταίων ορόφων του κτιρίου που στέγαζε το ωδείο, στην πάνω πλατεία, ιδιοκτησίας Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κερκύρας.
Το παραθυρόφυλλο του τελευταίου ορόφου είναι έτοιμο να φύγει από τη θέση του. Κατά πάσα πιθανότητα, στον πρώτο δυνατό άνεμο, θα παρασυρθεί με κίνδυνο να κτυπήσει κάποιον άτυχο περαστικό (που μπορεί να είναι ο καθένας μας) ή να δημιουργήσει καταστροφές στα παρκαρισμένα οχήματα.
Για ορισμένους, το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να φαίνεται «ασήμαντο» μπροστά στα τόσα άλλα που ταλανίζουν την Κερκυραϊκή κοινωνία. Επειδή όμως, κατά το παρελθόν, από τέτοια «μικρά» θέματα έχουμε θρηνήσει θύματα και ζημιές, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ, πριν ξεκινήσει η προγραμματιζόμενη ανακαίνιση, να αφαιρεθεί το εξώφυλλο και οποιοδήποτε άλλο ετοιμόρροπο υλικό, προκειμένου να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες των ανθρώπων.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ΒΑΜΕΝΗ ΞΑΝΘΙΑ




Μία ξανθιά βαρέθηκε να την κοροϊδεύουν και αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά της και να φύγει από την πόλη.


Στο δρόμο βλέπει έναν τσοπάνο και σκέφτεται να κοροϊδέψει και αυτή κάποιον.


Tον πλησιάζει και του λέει:


- Αν σου πω πόσα πρόβατα έχεις με μια ματιά θα μου δώσεις ένα πρόβατο;


-Ναι, λέει ο τσοπάνος.


-201 πρόβατα έχεις.


-Πάρε το πρόβατο.Μόλις πάει να φύγει με το αυτοκίνητο ο τσοπάνος της χτυπάει το τζάμι:


-Αν σου πω το αληθινό χρώμα των μαλλιών σου θα μου δώσεις τον σκύλο μου πίσω;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τιμές των ξενοδοχείων... το Πάσχα


Έναν μήνα πριν από την Κυριακή του Πάσχα οι κρατήσεις κινούνται σε χαμηλά επίπεδα...«Πρέπει να βοηθήσουμε για να βοηθηθούμε», λένε οι ξενοδόχοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι βλέπουν τις κρατήσεις για τις διακοπές του Πάσχα να κρατιούνται σε χαμηλά- σε σχέση με πέρυσι- επίπεδα. Οι επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού έχουν πάρει μολύβι και χαρτί προκειμένου να βρουν τρόπο για να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες: οι τιμές των ξενοδοχείων πάντως στις...περισσότερες περιπτώσεις ή κρατήθηκαν στα περσινά επίπεδα ή μειώθηκαν έως και κατά 30%. Πολλοί μάλιστα υποκύπτουν και στα... παζάρια.Ακριβώς έναν μήνα πριν από την Κυριακή του Πάσχα, οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν αποφασίσει εάν θα ψήσουν το αρνί σε κάποιο τουριστικό μέρος.
Την ίδια περίοδο πέρυσι, η πληρότητα στους «τοπ» πασχαλινούς προορισμούς άγγιζε ακόμη και το 90%. Οι ξενοδόχοι ευελπιστούν ότι το χαρακτηριστικό ελληνικό γνώρισμα «άνθρωποι της τελευταίας στιγμής» θα λειτουργήσει υπέρ τους, γεμίζοντας τα δωμάτια έστω και τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Στη μείωση τιμών έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι επιχειρηματίες, προκειμένου να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα. Έτσι, ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο τριών αστέρων στα Καλάβρυτα που πέρυσι είχε 70 ευρώ με πρωινό, φέτος οι επισκέπτες μπορεί να το βρουν ακόμη και 50 ευρώ. Ενώ σε άλλες περιοχές οι μειώσεις τιμών στα καταλύματα είναι ακόμη πιο γενναίες. «Ο κόσμος μάς ζητά καλύτερες τιμές και είμαστε διατεθειμένοι εάν η κίνηση δεν αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες να τις κάνουμε», προσθέτει ο κ. Βασιλάκος.
Στα Χανιά οι ξενοδόχοι προσφέρουν εκπτώσεις από 10%-30% για την περίοδο του Πάσχα στους Έλληνες τουρίστες. Όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Χανίων κ. Νίκος Κόρακας, «παρά τις εκπτώσεις δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα πακέτα που έχουν κλειστεί από Έλληνες είναι πολύ λίγα.
Δεν αρκεί να μειώσουμε μόνο εμείς τις τιμές. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες, τα εστιατόρια, πράγμα που δεν γίνεται».«Δυστυχώς, αυτό που παρατηρούμε είναι ότι τα τηλεφωνήματα για τις κρατήσεις είναι ελάχιστα- δεν ξεπερνούν τα τρία καθημερινά - κι αυτά γίνονται για να κάνουν οι καταναλωτές έρευνα αγοράς. Και δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι όσο περνάνε οι μέρες, αφού ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος από την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της.
Άλλωστε, στα μέρη μας λέμε “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”», λέει στα «ΝΕΑ»
ο κ. Γιώργος Τσενές, πρόεδρος των ξενοδόχων στην περιοχή των Καλαβρύτων. Συμπληρώνει ότι τα σημάδια της κρίσης έχουν ήδη φανεί, καθώς στα Καλάβρυτα- έναν από τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς λόγω του χιονοδρομικού- οι επισκέπτες κλείνουν δωμάτια μόνο για μία διανυκτέρευση.
Στη Λίμνη Πλαστήρα η πληρότητα έναν μήνα πριν από το περσινό Πάσχα άγγιζε το 80%. «Φέτος είμαστε στο 30%. Όσο για τις ημέρες τις οποίες κλείνουν, δεν ξεπερνούν τις τέσσερις. Το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων αφορά τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.
Η έναρξη των διακοπών τη Μεγάλη Πέμπτη που τα προηγούμενα χρόνια ήταν κανόνας, τώρα είναι σπάνια», δηλώνει ο κ. Γιάννης Βασιλάκος, πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων της περιοχής. Το ξενοδοχείο του κ. Κωνσταντίνου Πανά στη Ζάκυνθο θα παραμείνει κλειστό την περίοδο του Πάσχα λόγω ανακαίνισης. «Θα μπορούσα να επισπεύσω τις εργασίες και να το ανοίξω εκείνες τις μέρες. Προτίμησα όμως να μην το κάνω γιατί δεν ξέρω σε τι επίπεδα θα κινηθεί η τουριστική αγορά λόγω της κρίσης. Εάν βέβαια μου τύχαινε η ανακαίνιση πέρυσι ή πρόπερσι, σίγουρα θα άνοιγα το ξενοδοχείο». Σπάνε σταμνιά και τιμές.
Η οικονομικήκρίση όμως έχει «χτυπήσει» ακόμη και τους προορισμούς που κατακλύζονται κάθε χρόνο από επισκέπτες λόγω των πασχαλινών εθίμων.
Το έθιμο με το σπάσιμο των κανατιών στην Κέρκυρα φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό προς το παρόν για να προσελκύσει μαζικά τους Έλληνες επισκέπτες.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων του νησιού, κ. Κώστας Μπρεντάνος, οι κρατήσεις είναι μειωμένες.
«Το 45% του τουρισμού μας εξαρτάται από τη βρετανική αγορά, η οποία ωστόσο δείχνει μουδιασμένη. Όσο για τους επισκέπτες από τις άλλες ελληνικές περιοχές, θέλουμε να πιστεύουμε ότι την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουν να έρθουν στην Κέρκυρα».
Στο ιερό νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο, οι ξενοδόχοι δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα, αλλά επίσημες κρατήσεις δεν υπάρχουν. «Είναι ακόμη πολύ επιφυλακτικοί», σημειώνει η κ. Άννα Ρωμαίου, πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού. Προσθέτει μάλιστα ότι η πτώση στην τουριστική κίνηση είναι δεδομένη, «προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε την πτώση όσο πιο χαμηλά γίνεται, κάτω του 30%».Οι εξαιρέσεις. Υπάρχουν ωστόσο και οι εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Αράχοβας. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων της περιοχής, κ. Γιάννης Γεωργακός, οι έως τώρα κρατήσεις φτάνουν το 70%, καθώς «είναι σχετικά νωρίς το Πάσχα και θα έχουμε ακόμη χιόνι».Αλλά και στο Πήλιο οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων κάνουν λόγο για πληρότητα που θα φτάσει το 85%. «Τα μέχρι στιγμής δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, αφού αρχίζει να γεμίζει σιγά σιγά το ορεινό Πήλιο και όπως πάνε τα πράγματα θα ανοίξουν και αρκετές τουριστι κές μονάδες από τις παραθαλάσσιες περιοχές», λέει ο ξενοδόχος, κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης. Όσο για τις τιμές ενός δίκλινου με πρωινό, ξεκινούν από 45 και φτάνουν και τα 120 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία της ξενοδοχειακής μονάδας. «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να κρατήσουμε τον τζίρο στα περσινά επίπεδα. Κι αυτό το επιτυγχάνουμε με χαμηλές τιμές, με ενίσχυση για παράδειγμα του πρωινού, ακόμη και με προσφορά μιας δωρεάν εκδρομής».Τον Επιτάφιο της συνοικίας Καμίνι στην Ύδρα, που μπαίνει τη Μεγάλη Παρασκευή στη θάλασσα, θα δουν και φέτος όσοι επιλέξουν το κοντινό στην Αθήνα νησί. Μάλιστα, επειδή πρόκειται για ένα μικρό νησί, φαίνεται ότι δεν θα επηρεαστεί τόσο πολύ από την κρίση. «Στη δική μου μονάδα έχουν ήδη κρατηθεί και τα επτά δωμάτια και κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις υπόλοιπες», λέει η ξενοδόχος κ. Χίλντα Εκσιάν.
Από τα ΝΕΑ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

2500 χρονια Ελληνικου Πολιτισμου


Διαβαστε Περισσοτερα...

Απαγορεύονται και οι μπούρκες;


Της Άννας Δαμιανίδη
Πολύ άδικα τον κατηγορούν αυτόν τον νόμο για τις κουκούλες και δεν μπορούν να εκτιμήσουν τις κρυμμένες του αρετές. Φαίνεται απλός, αλλά είναι πολύ φιλοσοφημένος. Πρώτον, κάνει την αρχή στη λύση του μεγάλου προβλήματος των νόμων στην Ελλάδα, που είναι μεν πολλοί, αλλά δεν εφαρμόζονται.Προφανώς είναι περίπλοκοι, δύσκολοι, πώς να τους μάθουν και οι αστυνομικοί που έχουν εξαντληθεί από τις Πανελλήνιες μέχρι να μπουν στη Σχολή τους, κι όλοι οι υπόλοιποι που οφείλουν να τους εφαρμόζουν; Ενώ αυτός είναι απλούστατος. Μαζεύεις όποιον...φορά κουκούλα, και κατά προτίμηση αυτόν που απλώς φορά κουκούλα, γιατί αν κρατάει και κανένα λοστό, ας πούμε, τρελός είσαι να πας κοντά; Έτσι εφαρμόζεις έναν νόμο απλό με τρόπο απλό και ικανοποιείς το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη που το απλοποιείς κι αυτό κατά βούληση. Γιατί, τι θέλει κι αυτός ο καημένος ο λαός; Να εφαρμόζονται οι νόμοι θέλει. Κάνετε απλούς νόμους, να μπορούν να εφαρμοστούν. Απαγορεύονται οι κουκούλες, δεν είναι ξεκάθαρο; Μπορεί ο κουκουλοφόρος να μην έχει ακόμα διαπράξει έγκλημα, για να φορά κουκούλα όμως κάτι κακό θα έχει στον νου του. Χάθηκε να βάλει ένα καπέλο, μια μαντίλα, μια μπούρκα, κάτι αξιοπρεπές τέλος πάντων; Ωχ σταθείτε, εδώ το πράγμα μπερδεύεται. Τι θα γίνει με την μπούρκα, τη μαντίλα; Μπορούν να θεωρηθούν κουκούλες αυτά; Κι αν απαγορευτούν θα μπλέξουμε όπως οι Γάλλοι τότε με την ισλαμική μαντίλα. Θα πρέπει να εκδοθεί μια λίστα, τι ακριβώς απαγορεύεται και τι επιτρέπεται: κράνος, φερετζές, πέπλο, μάσκα ιατρική, μάσκα αερίων, ένα σωρό πράγματα χρειάζονται διευκρίνιση. Κρίμα, πάνω που είπαμε θα ξεδώσουμε λίγο εφαρμόζοντας έναν εύκολο νόμο, το πράγμα περιπλέκεται. Η παγκοσμιοποίηση φταίει και γι΄ αυτό, όπως συνήθως. Τι να κάνεις όμως; Πώς να ξεφύγεις από αυτόν τον κόσμο;
Από ΤΑ ΝΕΑ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αρκά:

1.. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ.

2.. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.

3.. H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!

4.. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.

5.. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.

6.. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΗΞΕΙΣ

7.. Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.

8.. Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΑ.

9.. ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

10.. ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΦΑΤΣΕΣ.

11.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.

12.. Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.

13.. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.

14.. Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ,ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟκ.τ.λ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ......

- Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
- Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
- Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ
- ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΛΙΘΙΝΟ ΑΕΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ
- ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
- ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ
- Η ΠΡΩΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ
- ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ
- Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Η ΠΡΩΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ
- Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
- Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΘΑΛΛΑΣΣΩΝ
- ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
- Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Η ΠΡΩΤΗ ΙΑΤΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
- Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ
- Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΓΛΥΠΤΗΣ
- Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ
- Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
- Η ΠΡΩΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Η ΠΡΩΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ OFFSET ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ
- Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ
- Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ KRIKET ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ {TENNIS} ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1896
-Η ΠΡΩΤΗ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
- Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΜΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON
- ΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ{ΠΡΩΤΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ}

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα




Οι «συνεχείς εκκλήσεις» της Ελλάδας απευθύνονται «εις ώτα μη ακουόντων»...Το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα αποτελεί μία από τις δέκα πιο «σημαντικές και πολυσυζητημένες» διαμάχες σε όλο τον κόσμο όσον αφορά την ιδιοκτησία αρχαιολογικών ευρημάτων και θησαυρών.Αυτό σημειώνει το αμερικανικό περιοδικό «ΤΙΜΕ» σε δημοσίευμά του, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάζεται το ιστορικό της μεταφοράς των Μαρμάρων στην βρετανική πρωτεύουσα, ενώ υπογραμμίζεται ότι οι «συνεχείς εκκλήσεις» της Ελλάδας απευθύνονται «εις ώτα μη ακουόντων».Όπως σημειώνεται, οι...Βρετανοί ισχυρίζονται ότι η επιστροφή των Μαρμάρων, αφενός θα οδηγήσει στην «ανεπανόρθωτη καταστροφή» τους και αφετέρου θα «αυξήσει τα αιτήματα για επιστροφές αρχαιοτήτων, απογυμνώνοντας με τον τρόπο αυτό τις συλλογές ευρωπαϊκών μουσείων».Άλλες διαμάχες που καταγράφονται στο περιοδικό είναι: μεταξύ Γερμανίας και Αιγύπτου για την Προτομή της Νεφερτίτης, μεταξύ Ιταλίας και Μητροπολιτικού Μουσείου Νέας Υόρκης για τον Κρατήρα του Ευφρονίου, που οδήγησε όμως στην επιστροφή του αντικειμένου στην Ιταλία, και μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας για το Θησαυρό του Πριάμου...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Μπουρδιτσες

Γιατί οι Ποντιοι βαφουν τα δόντια τους ..........ΜΠΛΕ???????
Για να έχουν BLUETOOTH

Τι κοινό έχουν τα σπερματοζωάρια με τους δημόσιους υπαλλήλους;
Χιλιάδες τρέχουν αλλά μόνο ένα κάνει τη δουλειά!

Μπαίνει ένας βλάχος σ' ένα κατάστημα:
- Θέλου μια φουτουγραφική μηχανή!
- Με φλας; τον ρωτάει η πωλήτρια
- Γιατί, άμα σε φλίσου θα μτι δώσεις τζάμπα;

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην γυναίκα και στην μπαταρία;
Ότι η μπαταρία έχει και την θετική της πλευρά.

Γιατί έπλασε ο Θεός πρώτα τον Αδάμ;
Για να προλάβει να πει κι αυτός κάτι...

Γιατί όλοι οι τυφώνες έχουν θηλυκό όνομα;
Γιατί έρχονται υγροί και φουριόζοι και φεύγουν παίρνοντας σπίτια και αυτοκίνητα!

Πώς λέγεται το SMS στα βλάχικα;Σ΄έστλα Μ΄έστλεις Σι ξανάστλα.


Γιατί μια ξανθιά έχει στο ταβάνι της γραμμένη τη λέξη ΑΧ;
Για να μην ξεχνάει τα λόγια της.
-Μαμά σήμερα που έκλεισα τα 16 μπορώ να φορέσω σουτιέν;
-Όχι Γιωργάκη.

Τι βρίσκεται πιο πάνω από τον Πήτερ Πάν;
Ο Πήτερ παραπάν

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μια μικρή ιστορία......

Χθες το βράδυ, καθόμασταν με τη γυναίκα μου στο τραπέζι και όπως βλέπαμε τις βραδυνές είδησης για ένα θέμα ευθανασίας που έχει προκύψει πρόσφατα στην ιταλια με μία κοπέλα, και έτσι αρχίσαμε να μιλάμε για την ευθανασία.
Στο θέμα της επιλογής μεταξύ ζωής και θανάτου, της είπα:
" Μην μ' αφήσεις ποτέ να ζω σαν φυτό και σε αυτή την απαίσια κατάσταση, να εξαρτώμαι από μία μηχανή και να ταΐζομαι από το υγρό μιας μπουκάλας.
Εάν με δεις σε τέτοια κατάσταση, αποσύνδεσε άμεσα τα μηχανήματα που με κρατάνε στη ζωή".
Οπότε η γυναίκα μου σηκώθηκε από το τραπέζι, τράβηξε την πρίζα για την τηλεόραση, έσβησε τον υπολογιστή και πέταξε τη μπύρα μου.
Η μαλακισμένη!!

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share