Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΑ ;


Η συγκεκριμένη πισίνα βρίσκετε στο San Alfonso del Mar της Χιλής.

Εκεί τα νερά του Ειρηνικού ωκεανού είναι κρύα και όχι τόσο φιλόξενα.

Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν να κατασκευάσουν οι ιδιοκτήτες του υπερ-πολυτελέστατου ξενοδοχείου δυο πισίνες και έναν ωκεανό.
Η πισίνα στις φωτογραφίες είναι αληθινή και έχει καταγραφεί στο Guinness ως η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου.

Πριν από αυτή το ρεκόρ καταλάμβανε πισίνα διαστάσεων 150 x 100 μέτρα στην Καζανμπλάνκα.
Όμως η πισίνα που αναφερόμαστε είναι λίιιγο μεγαλύτερη....το πιο πλατύ κομμάτι είναι 200 μέτρα!! ....όμως το μήκος της είναι.......ακριβώς.......ένα............χιλιόμετρο!!


Χίλια μέτρα πισίνα !!!! 35 μέτρα βάθος !! 250 χιλιάδες κυβικά νερό !!!!!




Διαβαστε Περισσοτερα...

Κάπτεν Νέμο στο Ιόνιο με ποδοκίνητα υποβρύχια

ΚΑΤΑΔΥΣΗ μέχρι και 50 μέτρα - ο σχεδιασμός βασίζεται στα ανθρακονήματα


Με τον «Οδυσσέα» και την «Πηνελόπη» επιχειρούν ένα μυθικό ταξίδι από την Κέρκυρα στην Ιθάκη, στη ρότα του Οδυσσέα. Με τα δύο ποδοκίνητα υποβρύχια ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό μια τετραμελής εξερευνητική αποστολή, η οποία συνδυάζει την ελληνική μυθολογία με τη θαλάσσια περιπέτεια και τους θρύλους εφευρέσεων υψηλής τεχνολογίας.

Aπό την Κέρκυρα στην Ιθάκη στη ρότα του Οδυσσέα θα ταξιδέψουν τα δύο ποδοκίνητα υποβρύχιαΟ Αυστραλός επιστήμονας Lloyd Godson και η Ελληνίδα σύντροφός του, Καρολίνα Σαρασίτη, θα διανύσουν 500 χιλιόμετρα μέσα από τα νησιά του Ιονίου, απέναντι από τη δυτική όχθη της ηπειρωτικής Ελλάδας, με φαλαινοειδούς μορφής υποβρύχια σχεδιασμένα από τον πρωτοπόρο μηχανολόγο Αλέξανδρο Σαρασίτη, ο οποίος σχεδίασε το υποθαλάσσιο σπίτι που χρησιμοποιήθηκε στο «BioSUB Project» τον Απρίλιο του 2007 και ένα καινοτομικό υποθαλάσσιο έλκηθρο με το οποίο ο Herbert Nitsch, ένας ακραίος ελεύθερος δύτης, κατέβηκε στα 214 μέτρα.Τα υποβρύχια θα σχεδιαστούν με ένα υδρολισθικό πτερύγιο, επισυνημμένο στα πόδια του πλοηγού ως προωστικό μέσο, το οποίο θα προσαρμόζει τη γωνία σύγκλισής του αυτόματα. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον πλέον αποδοτικό τρόπο κολύμβησης ως προς την ταχύτητα. Αυτή η νέα τεχνολογία πτερυγίου θα υποβληθεί σε δοκιμή από τον Αυστριακό Herbert Nitsch -παγκόσμιο πρωταθλητή στο χώρο της ελεύθερης κατάδυσης- στην προσπάθειά του να κατακτήσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ με σταθερά βάρη, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο του υποβρυχίου βασίζεται στην κίνηση και τη μορφή γρήγορων ψαριών, όπως είναι ο τόνος και ο καρχαρίας, γεγονός που του αποδίδει την ταχύτερη δυνατή πλεύση. Χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού τους, μεταξύ των οποίων είναι τα ανθρακονήματα και η πίεση μέσα στα υποβρύχια (μία ατμόσφαιρα), τα υποβρύχια θα μπορούν να καταδύονται μέχρι και τα 50 μέτρα. Επίσης, θα έχουν ειδικό θολωτό οπτικό πεδίο στο μπροστινό μέρος, θα είναι εξοπλισμένα με κάμερες παρακολούθησης και μελέτης, καθώς και με προηγμένο σύστημα επικοινωνίας.

Αλέξανδρος ΣαρασίτηςΗ αποστολή«Η αποστολή μας έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και τους ενήλικες ώστε να νιώσουν τη συλλογική ευθύνη που έχουμε όλοι μας για τη φύση και το θαλάσσιο περιβάλλον», σημειώνει ο Lloyd Godson, ο οποίος τον Ιούλιο του 2007 ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το «BioSUB Project» στην Αυστραλία για το οποίο και του απονεμήθηκε το βραβείο του Australian Geographic «Australian Adventurer of the Year 2007». «Στόχος μας είναι να "αγγίξουμε" τη νέα γενιά μέσα από την ενημέρωση και τη γνώση, προκειμένου να συνειδητοποιήσει την επιτακτική ανάγκη προστασίας του φυσικού μας πλούτου και να προσαρμοστεί σ' έναν νέο και αναβαθμισμένο τρόπο ζωής που θα βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον. Επιπλέον, στοχεύει να συμβάλει σημαντικά στην προστασία σπάνιων ειδών ζώων θαλάσσης, καθώς και να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το κοινό, ώστε να συμμετάσχει στη διάσωσή τους».

Καρολίνα ΣαρασίτηΣτο επιστημονικό πείραμα που διήρκεσε 12 μέρες, ο Lloyd έζησε κάτω από το νερό σ' ένα αυτόνομο υδατοστεγές δωμάτιο, με αποτέλεσμα να προβληθεί από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας όλου του κόσμου, μέσα από εξώφυλλα περιοδικών, εφημερίδων και πολυάριθμες εκπομπές. Ο Lloyd Godson είναι πτυχιούχος βιολόγος θαλάσσης και έμπειρος επαγγελματίας δύτης με ιδιαίτερη αδυναμία στην εναλλακτική εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του κάτω από το νερό, ο Lloyd μετέτρεψε το υποθαλλάσιο σπίτι του σε ζωντανή σχολική τάξη, απ' όπου μίλησε σε πάνω από χίλιους ενθουσιώδεις μαθητές από όλο τον κόσμο. Εκτοτε ο Lloyd δίνει ομιλίες σε σχολεία και περιγράφει στο κοινό την απίστευτη εμπειρία του, με στόχο να δώσει κίνητρο στους μελλοντικούς ερευνητές.

Lloyd GodsonΒασικοί συνεργάτες της αποστολής είναι το Ναυτικό & Περιβαλλοντογικό Κέντρο Φισκάρδου για τη θαλάσσια έρευνα, οικολογική προστασία και ενημέρωση και ο Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη σωτηρία θαλάσσιων χελωνών MEDASET, για την προστασία των σπάνιων ειδών και των βιοτόπων τους. Η εταιρεία «Mappamondo GIS» με το υψηλής τεχνολογίας δορυφορικό σύστημα θα παρακολουθεί ζωντανά την πορεία των υποβρυχίων και παράλληλα θα προβάλλει τη ζωή των θαλάσσιων ειδών που κινδυνεύουν, δίνοντας μοναδικό υλικό, με πληροφορίες για την πορεία και την εξέλιξή τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί ένας ειδικός ιστοχώρος όπου θα προβάλλεται και θα εξηγείται αναλυτικά η πορεία των δύο υποβρυχίων με τη βοήθεια δορυφορικής ταυτότητας. Θα περιλαμβάνει διαδραστικούς χάρτες, κλιπάκια βίντεο, φωτογραφίες, ζωντανές αναμεταδόσεις, ημερολόγιο. Η συντήρηση του ιστοχώρου θα γίνεται τακτικά με έναν αδιάβροχο φορητό υπολογιστή με ασύρματη σύνδεση Διαδυκτίου.

Herbert Nitsch«Ιπτάμενο Ψάρι»Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι η Καρολίνα Σαρασίτη, πτυχιούχος στο marketing, με ειδίκευση στη διαφήμιση ως κειμενογράφος, και ο Herbert Nitsch, πιλότος μερικής απασχόλησης και κάτοχος παγκόσμιων ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση (ο λόγος για το παρατσούκλι του «Ιπτάμενο Ψάρι»). Ο Herbert ξεκίνησε τις ελεύθερες καταδύσεις το 1999 και σε λιγότερα από τρία χρόνια έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ. Από το 2001 ώς σήμερα, έχει κατακτήσει πάνω από δώδεκα παγκόσμια ρεκόρ, ενώ σχεδιάζει όλο του τον εξοπλισμό καθώς και τις πρωτοποριακές τεχνικές του σε συνεργασία με διάφορους ειδικούς ιατρούς καταδύσεων στην πατρίδα του την Αυστρία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/10/2007

Διαβαστε Περισσοτερα...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου στέλνουν e – mail, γιατί:

1. Σταμάτησα να πίνω Coca Cola, αφού έμαθα ότι χρησιμοποιείται για να καθαρίζουν τους λεκέδες στα WC.

2. Σταμάτησα να καταναλώνω ότι είχαμε στο ψυγείο γιατί το σελοφάν και τα τάπερ έχουν ουσίες που σου τρώνε τα σωθικά . Πέταξα και το φούρνο μικροκυμάτων γιατί είχα μια βόμβα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.

3. Δεν πάω πλέον κινηματογράφο, για να μην κάτσω σε κάθισμα που ίσως να έχει καρφίτσα που φέρει τον ιό του AIDS.

4. Δεν αγοράζω πια από ντελικατέσσεν σπιτικά ντολμαδάκια της κυρά-Μαρίας από τότε που διάβασα ότι είναι της κονσέρβας και με δουλεύουν.

5 . Μυρίζω άσχημα, αφού δεν βάζω πλέον αποσμητικό διότι ίσως μου προκαλέσει καρκίνο. Δεν λούζομαι γιατί φοβάμαι τις εγκεφαλίτιδες.

6. Δεν παρκάρω πλέον το αυτοκίνητό μου στα supermarkets, ούτε μετακινούμαι με το μετρό διότι ίσως κάποιος μου δώσει να δοκιμάσω κάποιο άρωμα ή μου βάλει σπρέι, για να με ληστέψει αργότερα.

7. Δεν απαντώ το κινητό μου, διότι ίσως μετά μου πουν να πάρω σε κανένα παράξενο νούμερο και μου έρθει μετά ο λογαριασμός με κλήσεις σε Τζούνω στην Αλάσκα, Χαράρε ή Τιχουάνα. Από τότε μάλιστα που έμαθα ότι μπορεί κάποιος να σε παρακολουθεί, ακόμα και αν το έχεις κλειστό, στο σπίτι μιλάμε με σημειωματάκια.

8. Δεν πίνω πλέον ποτά από τενεκεδάκι, διότι φοβάμαι ότι ίσως μου προκαλέσουν κάποια ασθένεια διότι έμαθα ότι τα χρησιμοποιούν οι αρουραίοι για να κάνουν κακά επάνω τους.

9. Όταν βγαίνω έξω σε κάποιο κλαμπ, δεν κοιτάζω κανέναν, ακόμα και αν είναι ωραί α γυναίκα, διότι ίσως μετά μου δώσει ναρκωτικά, με πάρει σε κάποιο ξενοδοχείο και μου βγάλει το συκώτι ή άλλο όργανο για να το πουλήσει στη μαύρη αγορά και ξυπνήσω σε μια μπανιέρα γεμάτη παγάκια.

10. Κατέθεσα όλες τις οικονομίες μου στον λογαριασμό της Αmy Bruce, που είναι άρρωστη στο νοσοκομείο, 7.000 περίπου φορές. Είναι αξιοθαύμαστο, αυτό το παιδί είναι 8 χρόνων από το 1995!!!

11. Δεν τρώω πια χάμπουργκερ στα Mc Donald's γιατί δεν είναι πραγματικό κρέας.

12. Δεν τρώω πια κρέας από τότε που είδα σε εκείνο το e-mail με τι ταΐζουν τα μοσχάρια και τις αγελάδες. Εννοείται ότι έκοψα και το γάλα αφού διάβασα ότι στα σούπερ μάρκετ πουλάνε, με μαιμουδιά, ληγμένο. Εννοείται ότι μετά το mail που έδειχνε ότι ποτίζουν τα λαχανικά με ακάθαρτα νερά, τα έκοψα και αυτά.

13. Από τα πολλά mails με τσόντες που λαμβάνω, γέμισα κόμπλεξ από τα μεγέθη των ανδρικών μορίων και τα καμασουτρικά που είδα..που ντρέπομαι πια να πηδήξω.

10. Έγραψα το όνομά μου περίπου 3.000 φορές σε μια λίστα για να σώσω ένα σπάνιο είδος σκίουρου και άλλες 34.967 για να επιστρέψουν οι Άγγλοι τα Ελγίνεια.

11. Έχω μαζέψει περίπου 3.000 χρόνια με κακή τύχη , 18 χρόνια σεξουαλικής ανικανότητας, οι δικοί μου έχουν αρρωστήσει βαριά 7.954 φορές, και έχω πεθάνει 67 φορές από τα chain letters που μου έστειλαν.

Υ.Γ.
ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ε-ΜΑΙL ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
8.500.000 ΑΤΟΜΑ,
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:34 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΝΑΣ ΑΡΑΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πωλειτε και αλλα κουφά







TO RESERVE ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Εχετε κλείσει τραπέζι κύριε μου

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!!!

- Στο Λίβανο είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα με την προϋπόθεση να πρόκειται για θηλυκά ζώα... Το σεξ με αρσενικά ζώα τιμωρείται με θάνατο! (Λογικό...)

- Στο Μπαχρέιν ένας γιατρός επιτρέπεται να εξετάζει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας αλλά απαγορεύεται να κοιτάει απ' ευθείας την εξεταζόμενη περιοχή... Μπορεί να κοιτάζει την αντανάκλασή στον καθρέφτη κι έτσι να εξετάζει..

- Οι Μουσουλμάνοι απαγορεύεται να κοιτάξουν τα γεννητικά όργανα ενός νεκρού. Αυτό ισχύσει και για τους νεκροθάφτες, οι οποίοι υποχρεούνται να καλύπτουν την επίμαχη περιοχή με ένα τούβλο ή ένα κομμάτι ξύλο. (Τούβλο...??!)

- Στην Ινδονησία η ποινή για τον αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός.(Ποιό κεφάλι όμως δε λένε!-)

- Στη Γκουάμ υπάρχουν άνδρες, οι οποίοι έχουν ως ...εργασία πλήρους απασχόλησης να ταξιδεύουν από χωρίο σε χωρίο και να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες, οι οποίες τους πληρώνουν για να έχουν το προνόμιο να κάνουν σεξ για πρώτη φορά. Η αιτία είναι ότι, σύμφωνα με το νόμο των Γκουάμ, είναι παράνομο να παντρεύονται οι παρθένες... (Αν το καλοσκεφτούμε...υπάρχει αλλού στον κόσμο επάγγελμα που να πλησιάζει έστω και στο ελάχιστο αυτό εδώ??)

- Στο Χονγκ Κονγκ μία απατημένη σύζυγος έχει το νομικό δικαίωμα να σκοτώσει τον μοιχό άνδρα της αλλά μόνο εάν το κάνει με τα ίδια της τα χέρια.. Η ερωμένη του μοιχού, από την άλλη, επιτρέπεται να θανατωθεί με οποιοδήποτε τρόπο... (Δικαιοσύνη...)

- Στο Λίβερπουλ οι γυμνόστηθες πωλήτριες είναι νόμιμες αλλά μόνο σε μαγαζιά με τροπικά ψάρια.. (Μα βέβαια...)

- Στο Κάλι, στην Κολομβία, μία γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ μόνο με τον άνδρα της και την πρώτη φορά πρέπει να βρίσκεται παρούσα και η μητέρα της ώστε να πιστοποιήσει το γεγονός!!!! (Ανατριχιάζεις μόνο που το σκέφτεσαι...)

- Στο Σάντα Κρουζ, στη Βολιβία, είναι παράνομο για έναν άνδρα να έχει σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα και την κόρη της ταυτόχρονα. (Υποθέτω ότι αυτό αποτελούσε τόσο μεγάλο πρόβλημα ώστε να χρειαστεί να συνταχθεί ειδικός νόμος...??)

- Στο Μαίρηλαντ, είναι παράνομο να πωλούνται προφυλακτικά από αυτόματα μηχανήματα εκτός εάν αυτά βρίσκονται σε μέρη όπου πωλείται και καταναλώνεται αλκοόλ. (Φοβερό μέρος ε?

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

- Αν τσιρίζεις για 8 χρόνια, 7 μήνες και 6 μέρες, θα δημιουργούσες ηχητικήενέργεια που θα αρκούσε για να ζεστάνεις μία κούπα καφέ!(Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο!

- Αν κλάνεις συνεχώς επί 6 χρόνια και 9 μήνες, παράγεις αρκετό αέριο για ναφτιάξεις μία ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!(Τώρα, κάτι κάνουμε...)

- Ο οργασμός από ένα γουρούνι κρατάει 30 λεπτά!!!! (Στην επόμενη ζωή μου, θέλω να είμαι γουρούνι!)(Πως όμως το κατάλαβαν αυτό, και γιατί το έψαξαν;;;)

- Αν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, χρησιμοποιείς 150 θερμίδες την ώρα.(Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι.... Στην δουλειά ίσως;;;) (Εν τω μεταξύ, ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω το θέμα με το γουρούνι...)

- Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι τα μοναδικά όντα στην γη που κάνουν σεξόχι μόνο για την αναπαραγωγή, αλλά και για ευχαρίστηση.(Γι αυτό ο Φλίπερ το δελφίνι στην γνωστή σειρά της τηλεόρασης, συνεχώς χαμογελούσε;)(Και τα γουρούνια έχουν 30 λεπτά οργασμό? Δεν μου φαίνεται δίκαιο αυτό!)

- Ο πιο δυνατός μυς στο σώμα μας, είναι η γλώσσα.(Μμμμμμμμμμμ..........)

- Το μυρμήγκι μπορεί να σηκώσει 50 φορές το βάρος του, και να τραβήξει30φορές το βάρος του, και πέφτει πάντα στην δεξιά πλευρά όταν ζαλιστεί.(Το μυρμήγκι από τι ζαλίζεται? Πίνει μπύρα BUD?)(Πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες για αυτήν την έρευνα?, θα ήθελα κάποιος να μου δώσει μια υπεύθυνη απάντηση σε αυτό το θέμα!)

- Οι πολικές αρκούδες, είναι αριστερόχειρες!(Καλά, και ποιος νοιάζεται γι αυτό? Και πως το ανακάλυψαν? Τις ρώτησαν με ποιο χέρι γράφουν?)

-Το γατόψαρο, έχει πάνω από 27,000 γευστικές απολήξεις.(Τώρα τι είναι ΤΟΣΟ νόστιμο στον πάτο της λίμνης... ποιος ξέρει!)

- Οι ψύλλοι μπορούν πηδήξουν 350 φορές το μήκος του σώματός τους. Είναι σαν να πηδάει ένας άνθρωπος ένα ολόκληρο γήπεδο ποδοσφαίρου!(30 λεπτά οργασμός.... Το φαντάζεστε? Και γιατί μόνο τα γουρούνια?)

- Μια κατσαρίδα ζει για 9 μέρες χωρίς το κεφάλι της πριν πεθάνει από ασιτία.(Τρομακτικό! Μπρρρρ....)

- Το αρσενικό "αλογάκι της Παναγιάς" δεν μπορεί να εκσπερματώσει όσο το κεφάλι του είναι συνδεμένο ακόμα με το σώμα του. Έτσι το θηλυκό, τον βοηθάει την κατάλληλη στιγμή, αποκεφαλίζοντάς τον.("Αγάπη μου, τελειώνω τώρα, ναι, ναι, ναι... Τι κάνεις αγάπη μου?...Μη το κεφάλι μου... πονάει..ΑΑΑΑΑΑΑΑ")(Τουλάχιστον τα γουρούνια περνάν καλύτερα!)

- Μερικά λιοντάρια, ζευγαρώνουν 50 φορές την ημέρα...(Εγώ πάντως εξακολουθώ να θέλω να είμαι γουρούνι στην επόμενη ζωή μου!Προτιμώ την 'Ποιότητα' από την 'Ποσότητα')

- Οι πεταλούδες μυρίζουν με τα πόδια τους.(ουουου... πολύ φετιχιστικό!)(Είναι σχεδόν το ίδιο βλακεία όπως και με το γατόψαρο!)

- Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον εγκέφαλό της.(Ξέρω κάποιους φίλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα!)

- Τα χρυσόψαρα δεν έχουν εγκέφαλο(Και τέτοιους φίλους έχω!)

Μετά από όλες αυτές τις έρευνες, ένα πράγμα έχω να πω:ΤΥΧΕΡΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ !!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αν ποτέ αποφάσιζα να ζήσω κάπου αλλού

Αν ποτέ αποφάσιζα να ζήσω κάπου αλλού, θα ζούσα μέσα σε μια διαφήμιση.
Δεν έχει νόημα να μετακομίσεις σε άλλη χώρα.
Παντού έχει μπελάδες. Αλλά στη διαφημισοχώρα η ζωή δεν παίζεται
Εχετε προσέξει πώς ξυπνάνε όλοι το πρωί;
Μ ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.
Και πώς να μη χαμογελάνε, αφού όλοι έχουν απαραιτήτως κάνει σεξ την προηγούμενη νύχτα;
Είναι πεντακάθαροι, μοσχομυριστοί, καλοχτενισμένοι.
Τεντώνονται στακατάλευκα σεντόνια τους και δεν μπορούν να περιμένουν να αρχίσει ημέρα
τους.
Την οποία ξεκινούν τρώγοντας τον αγλέουρα, σε μια τεράστια
κουζίνα-ελικοδρόμιο, (η οποία είναι συνέχεια του τεράστιου σπιτιού
τους με τον ακόμα πιο τεράστιο κήπο).
Ολο το μαγαζί, σπίτι, κουζίνα, μπάνιο και γκαζόν-αγγλικό άλσος είναι
πεντακάθαρα: Δεν υπάρχει σκουπίδι, ούτε άπλυτο πιάτο. Από παντού τρέχουν
φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες, φρέσκα φρούτα φυτρώνουν στις πιατέλες
σπιτικάφαγητά εκσφενδονίζονται από τους φούρνους.
Οι λεκέδες εξαφανίζονταιμόνοιτους.
Κανείς ποτέ δεν έχει βοήθεια στο σπίτι του. Γιατί άλλωστε;
Ηεργαζόμενη μητέρα της διαφήμισης έχει καριέρα, κορμάρα και ικανότητες
των Φαντάστικ Φορ και των Μεταλλαγμένων Νίντζα ταυτοχρόνως.
Κάθεβράδυ αφού έχει διευθύνει μια πολυεθνική, έχει πλύνει, σκουπίσει,σφουγγαρίσει
σιδερώσει και μαγειρέψει, και επίσης έχει απασχολήσει δημιουργικάτα παιδιά πριν τα πλύνει και τα βάλει στα κρεβατάκια τους
Μετά χτυπάει ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, φοράει σέξι λιλά εσώρουχακαι κάνει τρελές ταρζανιές και ακροβατικά στον σύζυγο που έρχεται από το γραφείο. Και
τις νύχτες, που ξυπνάνε τα χρυσά μου, είναι εκείνος, ο μοντέρνος σύζυγος που
σηκώνεται να τα νανουρίσει, να τους δώσει γάλα, και να αποκοιμηθεί
χαριτωμένα μαζί τους, πριν οι πρώτες ηλιαχτίδες ξυπνήσουν και πάλι
τη«Μεταλλαγμένη Αγία Οικογένεια», για να ξεκινήσει το επόμενο
εικοσιτετράωρο
Δεν θέλω διακοπές. Δεν θέλω λούσα. Δεν θέλω καν τα προϊόντα που διαφημίζουν
στις διαφημίσεις: Θέλω απλά να ζήσω μέσα τους! Ζητάω πολλά;

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS








Αλλαντικά :
ΑΝΑΝΙΑΔΗ
Γιαούρτια – Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)
Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)
Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)
Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)
Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)
Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)
Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:
17 Delicatessen Farma ( Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce ( Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα ( Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα ( Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα ( Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)
Σοκολάτες – Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)
Παγωτά:
ΑΓΝΟ
Τσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay ’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)
Ψωμί – Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ανέκδοτο

Εγγονος: Ρε Γιαγια, ειδες μηπως τα χαπια μου? Γραφανε LSD απεξω..
Γιαγια: Γάμησέ τα τα χαπια ρε! Τους πρασινους δρακους στην κουζινα τους ειδες??

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΝΝΕΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΚΑΙ 80%


1ΝτουςΜε το ντους να τρέχει συνέχεια (120 λίτρα)Με το ντους κλειστό όταν σαπουνίζεστε (30 λίτρα)

2Πλύσιμο δοντιώνΜε ανοιχτή βρύση (20 λίτρα)Με προσεκτική χρήση νερού
(2 λίτρα)

3Μπάνιο στη μπανιέραΜε γεμάτη μπανιέρα (180 λίτρα)Με ντους (30 λίτρα)

4ΞύρισμαΜε βρύση ανοιχτή συνέχεια (20 λίτρα)Με προσεκτική χρήση νερού (3 λίτρα)

5Πλύσιμο πιάτων στο χέριΜε ανοιχτή βρύση 150 λίτρα την ημέραΜε πλύσιμο και ξέβγαλμα στο νεροχύτη ή στη λεκάνη 25 λίτρα την ημέρα

6Πλυντήριο πιάτωνΜεγάλο πρόγραμμα (150 λίτρα την ημέρα)Οικονομικό πρόγραμμα (35 λίτρα την ημέρα)

7Πλυντήριο ρούχωνΜεγάλο πρόγραμμα (300 λίτρα την ημέρα)Οικονομικό πρόγραμμα (135 λίτρα την ημέρα)

8ΚαζανάκιΧωρίς ειδική σακούλα, για τετραμελή οικογένεια 160 λίτρα την ημέραΜε ειδική σακούλα ή τούβλο 125 λίτρα την ημέρα

9Πλύσιμο εξωτερικών χώρωνΜε λάστιχο 50 λίτρα το λεπτόΧωρίς λάστιχο (απλό κατάβρεγμα με ποτιστήρι) μείωση κατά 80%

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τη θεωρω μνημείο αυτοσχέδιου μάρκετινγκ


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΕΣΠΡΕΣΣΟ ? ? ? ? CORFU




Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΕΛΕΤΗ-ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ


Η Εγνατία Οδός είναι ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος μήκους 670 χλμ. με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 24,5 μ. στο μεγαλύτερο τμήμα του, που ξεκινά από την Ηγουμενίτσα, διασχίζει την Ήπειρο, τη βόρεια Ελλάδα και καταλήγει στον Έβρο, στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.Συνδέεται επίσης, μέσω 9 καθέτων οδικών αξόνων, με την Αλβανία, την ΠΓΔΜ (FYROM), Βουλγαρία και Τουρκία και τροφοδοτείται από 4 λιμάνια και 6 αεροδρόμια. Περιέχει πλήθος σηράγγων, γεφυρών και ανισόπεδων κόμβων.Το έργο είναι υπό κατασκευή. Πριν το 1994 κατασκευάστηκαν 25 χιλιόμετρα (κοινό τμήμα με τον άξονα Πάτρας - Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων). Από το 1997 και μέχρι το τέλος του 2005 είχαν δοθεί στην κυκλοφορία 428 χιλιόμετρα . Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή άλλων 170 χιλιομέτρων, ενώ απομένουν άλλα 47 προς δημοπράτηση ([1]). Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται το 2010.Το έργο του αυτοκινητοδρόμου διαχειρίζεται η Εγνατία Οδός Α.Ε., εταιρεία που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του1975, έχει μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Κράτος και εποπτεύεται από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Σκοπός της είναι η διαχείριση της μελέτης και κατασκευής, η συντήρηση, ο εξοπλισμός και η εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού, των οδικών αξόνων που την εξυπηρετούν, καθώς και άλλων έργων εντός ή εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΕΛΕΤΗ-Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ


Η σύγχρονη Εγνατία Οδός ακολουθεί τα ίχνη του ομώνυμου ρωμαϊκού έργου. Η Αρχαία Εγνατία Οδός ξεκινούσε από το Βυζάντιο και τελείωνε στην Αδριατική, στην Απολλωνία (το σημερινό Δυρράχιο). Κατασκευάστηκε το 146 π.Χ. από τον Ρωμαίο Γνάϊο Εγνάτιο, από τον οποίο πήρε το όνομά της.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ξανθός ποιητής Ταβάφης

Το βρήκα σε ένα BLOG Δεν μπόρεσα να αντισταθώ

Φρανσουά Γιαμπατζολιάς, ποιητής

Τα έργα μου θα δημοσιεύονται στο ιστολόγιο τούτο υπό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο
«Ο ξανθός ποιητής Ταβάφης»


Αυτοπυρπόληση-Περάστε κόσμε

Από όλους τους λαούς του κόσμου
στους Κούρδους τρέφω μια αδυναμία
για δώρο ένα κούρδο δώσμου
και πάρε την ψυχή μου με τη μία

Μου αρέσουν γιατί θέαμα προσφέρουν
με τη συνήθεια που έχουν ορισμένοι
εντάξει , ίσως λίγο υποφέρουν
σαν αυτοπυρπολούνται οργισμένοι

Τι όμορφη η φλόγα καθώς καίει
θανατική ορίζει καταδίκη
και ο κόσμος που κοιτάζει κλαίει
από ομορφιά και λίγο από φρίκη

Αν μες νύχτα δεις μια φλόγα να κινείται
και κόσμο να χτυπάει παλαμάκια
Κούρδος θα είναι που αυτοπυρπολείται
πάρε ποπ κορν και κάτσε. Τυχεράκια

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Ατάκες του Woody Allen

Και φέτος ο διάσημος σκηνοθέτης έρχεται στη χώρα μας για να δώσει συναυλία.
Με αφορμή αυτό το γεγονός σε ένα ένθετο εφημερίδας βρήκα μια συλλογή από μερικές από τις καλύτερες ατάκες του. Παραθέτω μερικές από τις καλύτερες παρακάτω

"Δεν φοβάμαι να πεθάνω... απλά δεν θέλω να είμαι εκεί όταν συμβεί."
"Για κάποιον λόγο με εκτιμούν πιο πολύ στην Ευρώπη παρά στην πατρίδα μου. Οι υπότιτλοι εκεί πρέπει να είναι εξαιρετικοί."
"Στο σπίτι μου είμαι το αφεντικό, η γυναίκα απλά παίρνει τις αποφάσεις."
"Η ζωή δεν μιμείται την τέχνη, αλλά την κακή τηλεόραση."
"Δεν πιστεύω στην μετά θάνατον ζωή, αν και θα πάρω και μια αλλαξιά εσώρουχα."
"Πιστεύω ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω που μας παρακολουθεί. Δυστυχώς είναι η κυβέρνηση."
"Βασικά η γυναίκα μου είναι ανώριμη. Ενώ ήμουν στο μπάνιο, ερχόταν και βούλιαζε τα καραβάκια μου."
"Είναι το σεξ βρώμικο; Μόνο όταν γίνεται σωστά."

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Στεφανία Γουλιώτη, πρωταγωνίστρια της «Ηλέκτρας», που σύμφωνα με τους Ν.Υ. Times ήταν «συγκλονιστική, αλλά εξαντλητική

Πρώτη φορά οι Αμερικανοί είδαν στη χώρα τους μια σκηνοθεσία του Γερμανού Πέτερ Στάιν, και παρ' όλο που ήταν στα ελληνικά, θα τη θυμούνται για καιρό.
Η Στεφανία Γουλιώτη, πρωταγωνίστρια της «Ηλέκτρας», που σύμφωνα με τους Ν.Υ. Times ήταν «συγκλονιστική, αλλά εξαντλητική»Μεγάλες στιγμές έζησε το Εθνικό μας Θέατρο με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή που μέχρι την Παρασκευή, στο πλαίσιο της διεθνούς της περιοδείας, παρουσιαζόταν στη Ν. Υόρκη σε ένα κατάμεστο City Center. Το διθυραμβικό δημοσίευμα των «New York Times» την προηγούμενη Παρασκευή το αποδεικνύει.
Η «ανακάλυψη» πάντως της παράστασης του Εθνικού είναι, σύμφωνα με τον Τσαρλς Αϊσεργουντ, η «σύλληψη του Χορού» από τον Γερμανό σκηνοθέτη. «Σε πολλές σύγχρονες παραγωγές ελληνικής τραγωδίας ο ρόλος του Χορού μπορεί να σε αποσπά από τη δράση.
Ο Χορός, έτσι όπως παρουσιάζεται συνήθως, μάς κάνει να αισθανόμαστε κάθε χρόνο που έχει περάσει από τότε που το αρχαίο δράμα συνελήφθη πριν από 2.000 και πλέον χρόνια, μέχρι σήμερα». Σε απόλυτη αντίθεση με τα παραπάνω, ο Αμερικανός κριτικός βρίσκει την «απόκριση» του Χορού στην Ηλέκτρα-Στεφανία Γουλιώτη γεμάτη «αποχρώσεις και ημιτόνια».
Την ερμηνεία της νεαρής πρωταγωνίστριας, σημειωτέον, οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» χαρακτηρίζουν «συγκλονιστική, αλλά εξαντλητική»
από την πρώτη κιόλας στιγμή που «εμφανίζεται έρποντας σαν αρουραίος μέσα απ' το τείχος του παλατιού».Δεν είναι η μοναδική σκηνοθετική οδηγία του φημισμένου, όπως σημειώνεται στην εφημερίδα, για παραστάσεις Τσέχοφ, Σέξπιρ και Σίλερ θεατρανθρώπου, που επαινεί ο κριτικός της. Εν κατακλείδι, ο Τσαρλς Αϊσεργουντ θεωρεί ότι η παράσταση του Εθνικού είχε τη δύναμη «να μας θυμήσει ότι τα ανθρώπινα βάσανα είναι μεταδοτικά».
Αλλωστε κι αυτό δεν καταχειροκρότησε, μεταξύ άλλων, το νεοϋορκέζικο κοινό στο πρόσωπο της Γουλιώτη, της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, του Γιάννη Φέρτη, της Κόρας Καρβούνη και των υπόλοιπων ηθοποιών;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/10/2007

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το μεγάλο όνειρο της Μελίνας


Την 14η του μηνός Οκτωβρίου 2007, η μεγάλη πομπή των Παναθηναίων ξεκίνησε από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης προς το Νέο Μουσείο, όπου και θα παραμείνουν οι λίθοι της ζωφόρου.

Επικεφαλής της πορείας δεν ήταν οι ιερείς, οι άρχοντες, οι γέροντες, οι στρατιώτες και οι κανηφόρες. Ηταν οι ωραίοι Αθηναίοι έφηβοι, με την Μελίνα Μερκούρη ανάμεσά τους...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

  • Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους: "Η πολιτεία των πουλιών". Ηλίας Ιωσηφίδης (4.000 € προσφορά της Νομαρχίας Εύβοιας)
  • 2η καλύτερη: "Με λίγο φως στους ώμους - Μιχάλης Γκανάς". Στέλιος Χαραλαμπόπουλος (3.000 € προσφορά του Δήμου Χαλκιδέων)
  • 3η καλύτερη: "Μυστικάκαι ψέματα". Σταύρος Στάγκος (2.000€ προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου)
  • Σκηνοθεσίας: "Τι ώρα είναι". Εύα Στεφανή (2.000€ προσφορά του ΣΚΑΙ)
  • Φωτογραφίας: Ειδικό βραβείο KODAK (από κοινού): "Η πολιτεία των πουλιών". Ανδρέας Ζαχαράτος - "Με λίγο φως στους ώμους - Μιχάλης Γκανάς". Δημήτρης Κορδελάς
  • Μοντάζ Ειδικό βραβείο Telmaco: "Εδώ Λονδίνο 1939-2005. Η αρχή και το τέλος". Αλέξανδρος Σαμψωνίδης
  • Πρωτότυπης Μουσικής: "Κηφισσός Πρόσκαιρη νάρκη". Κων/νος Βήτα (1.500€)
  • Ήχου: Μυστικά και Ψέματα. Λέανδρος Ντούνης (1.500€)
  • Καλύτερη ταινία μικρού μήκους: "Τι ώρα είναι". Εύα Στεφανή (2.000€ προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου)
  • 2η καλύτερη: "Κηφισσός πρόσκαιρη νάρκη". Διονυσία Κοπανά (1.500€)
  • 3η καλύτερη (από κοινού): "Ανθρωποι απλοί σαν τα παιδιά". Γιάννης Κασπίρης (1.000€) -
  • "Κούπα - πίτι - άσπρος άνθρωπος μέσα σε τρύπα". Αννα Κεσίσογλου (1.000€)

Η Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει και Εύφημο Μνεία σε τρία Ντοκιμαντέρ:
  • "Chip and ovi". Παναγιώτης Ευαγγελίδης
  • "Life circle, live cirus life". Κων/νος-Αντώνιος Γούτος
  • "Είτε πιστεύεις είτε όχι". Barbara Meter
Η Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από πολύ σημαντικούς δημιουργούς, όπως οι σκηνοθέτες Νίκος Κούνδουρος, Ροβήρος Μανθούλης και Λάκης Παπαστάθης, ο ποιητής και θεωρητικός του κινηματογράφου, Ανδρέας Παγουλάτος και ο συγγραφέας Δημήτρης Κασσόλας,

Διαβαστε Περισσοτερα...

Oτι κι οι Αμερικανοί

Περιοδικά
Τον Σεπτέμβριο, πρώτο περιοδικό σε πωλήσεις ήταν το
Glamour με 131 χιλιάδες τεμάχια!
Πολύ υψηλά και το Cosmopolitan με 121.
Ακολούθησαν Lucky και Mirror με 81,
Pink Woman με 61,
Celebrity με 58,
Vogue με 57.

Κυριακάτικες
Την περασμένη Κυριακή το Πρώτο Θέμα πούλησε πανελλαδικά 199 χιλ. φύλλα.
Από κοντά η Καθημερινή 194
και το Βήμα με 191
Στις 162 χιλ. η Ελευθεροτυπία,
στις 158 το Έθνος,
στις 109 ο Ελεύθερος Τύπος.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένα θέμα. Μια μέρα. Χιλιάδες φωνές


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πρόταση για την τουριστική αξιοποίηση της χωματερής στο Τεμπλόνι

Διευκρινίσεις για μη Κερκυραίους

Η Κέρκυρα είναι διάσπαρτη από παράνομες χωματερές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αλλά ο ΧΥΤΑ, ο οποίος δέχεται τα απορρίμματα όλων των δήμων του νησιού, βρίσκεται στην περιοχή του Τεμπλονίου, ένα μικρο χωριό στα όρια του δήμου Κερκυραίων.
Τις προηγούμενες ημέρες οι περίοικοι απέκλεισαν την πρόσβαση στο ΧΥΤΑ -ενέργεια στην οποία έχουν προβεί ξανά στο παρελθόν- ο οποίος δεν πληρεί τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να χαρακτηρίζεται ως τέτοιος.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμη χωματερή, η οποία δέχεται μεγαλύτερο όγκο απορριμάτων απ' όσο προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας της, με το βιολογικό καθαρισμό να βρίσκεται εκτός λειτουργίας, όπως σύμφωνα με τους κατοίκους συμβαίνει και με τη μονάδα ανακύκλωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Η παλαιά πόλη της Κέρκυρας εντάχθηκε το περασμένο Καλοκαίρι υπό την προστασία της unesco ως "μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς". Για την εξέλιξη αυτή, η οποία χαιρετίστηκε από τους "αρμόδιους φορείς" του νησιού ως υψίστης σημασίας βήμα στην κατεύθυνση της προσέλκυσης "ποιοτικού τουρισμού", έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα κείμενά μας.

Το "χωριό του Μπούα" στα Δανήλια αποτελεί έμβλημα της ηρωικής εποχής του κερκυραϊκού τουρισμού των δεκαετιών '70 - '80. Πρόκειται για ένα "θεματικό χωριό", το οποίο υποτίθεται πως αποτελεί πιστό αντίγραφο κερκυραϊκού χωριού του 19ου αιώνα. Δύο σειρές από διώροφα κτίρια που αντιγράφουν την αρχιτεκτονική της εποχής. Στα ισόγεια στεγάζονται μαγαζιά -από ηλεκτρονικά παιχνίδια μέχρι γουναρικά και δερμάτινα είδη- και στον όροφο δωμάτια για το προσωπικό.
Στη μέση ένας δρόμος που οδηγεί στην πίστα του νυχτερινού κέντρου, όπου τα βράδια τα οργανωμένα γκρουπ των τουριστών "ξεφάντωναν" , καταναλώνοντας "παραδοσιακά" εδέσματα με κύριο συστατικό το σάπιο κρέας, υπό τους ήχους του "play bouzouki".
Το χωριό λειτούργησε μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του '90 -λίγο μετά το θάνατο του δαιμόνιου επιχειρηματία- και έκτοτε παραμένει κλειστό, αν και αγοράστηκε από κάποια πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Η Μανα του Μichelin



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ξέρεις ότι ζεις στο έτος 2007, όταν...

Ξέρεις ότι ζεις στο έτος 2007, όταν...
1) άθελα πληκτρολογείς το PIN σου στο φούρνο μικροκυμάτων
2) χρόνια έχεις να παίξεις πασιέντζα με αληθινές κάρτες
3) έχεις μια λίστα με 15 αριθμούς τηλεφώνων για να επικοινωνείς με την οικογένειά σου που αποτελείται από 3 άτομα
4) στέλνεις Mail στον συνάδελφο σου που κάθεται στο διπλανό γραφείο
5) έχεις χάσει κάθε επαφή με φίλους σου γιατί δεν έχουν E - mail
6) επιστρέφεις μετά από μακριά και κουραστική ημέρα εργασίας στο σπίτι σου και στο τηλέφωνο απαντάς με το όνομα την εταιρίας
7) στο τηλέφωνο σου στο σπίτι παίρνεις το 9 για βγάλεις εξωτερική γραμμή
8) επί 4 χρόνια βρίσκεσαι στην ίδια θέση αλλά για 3 διαφορετικές εταιρίες
10) όλες οι διαφημίσεις στην τηλεόραση έχουν στο κάτω μέρος την ιστοσελίδα
11) πανικοβάλλεσαι επειδή βγήκες από το σπίτι χωρίς να πάρεις το κινητό σου και επιστρέφεις αμέσως για να το πάρεις
12) σηκώνεσαι το πρωί και η πρώτη δουλειά που κάνεις είναι να ανοίξεις το Outlook / LotusNotes πριν κάνεις καφέ
13) γέρνεις το κεφάλι για να χαμογελάσεις
14) διαβάζεις αυτό το κείμενο και χαμογελάς
15) χειρότερα ακόμη, ξέρεις ήδη σε ποιόν θα το στείλεις
16) είσαι πολύ απασχολημένος για να καταλάβεις ότι σε αυτή τη λίστα λείπει το 9
17) ξαναπέρασες τη λίστα για να διαπιστώσεις ότι πράγματι λείπει το 9 ....και τώρα γελάς...
Αντε προώθησε το επιτέλους, τι περιμένεις!

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share