Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ένα στα γρήγορα …

Ο σύζυγος γυρνάει στο σπίτι και λέει στην γυναίκα του :
- Το βράδυ θα πάμε και οι δύο στις πουτ@νες.
- Πως δηλαδή, ρωτάει η σύζυγος.
- Εγώ, θα πάω στην Μιμή και εσύ θα πας στην μάνα σου!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ένα νέο βιβλίο για το πώς να καταλαβαίνετε τις γυναίκες!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σαββόπουλος για μετανάστες


Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου για το θέμα των μεταναστών σε κοινή εκπομπή που συνδιοργάνωσαν τα αθηναϊκά ραδιόφωνα εναντίον της εγκληματικότητας, ο ίδιος έστειλε στην «Ε» την παρακάτω επιστολή.
Την παραθέτουμε ως έχει:
«Για να προλάβω περαιτέρω παρεξηγήσεις, επαναλαμβάνω ό,τι είπα στον ραδιοφωνικό μαραθώνιο της Τετάρτης, κάπως πιο συμπυκνωμένα εδώ....

Διαβαστε Περισσοτερα...

το καρτέλ που σας "ενημερώνει" : Ο Χάρτης των Αστικών ΜΜΕ


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ν. Κούνδουρος: "Τέσσερα κτήνη που ούρλιαζαν και βρωμούσαν με έκαναν να δω την πραγματικότητα"


*Το Βήμα Κυριακής(3.4.2011) – σελ. Β2.10 – συνέντευξη του Νίκου Κούνδουρου στον Γ. Ζουμπουλάκη -
Μεταξύ άλλων ο Κούνδουρος λέει:

«…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία πριν 7 μήνες ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΑΟΚ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΑΣ Κ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ!!!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Οικονομική κρίση - πως οδηγηθήκαμε εδώ ?

Διαβαστε Περισσοτερα...

Στις ΗΠΑ με χειροπέδες, εδώ ελεύθερος κι ωραίος! | Aixmi.gr

Στις ΗΠΑ με χειροπέδες, εδώ ελεύθερος κι ωραίος!

Στις ΗΠΑ με χειροπέδες, εδώ ελεύθερος κι ωραίος!

Στην Αμερική οι θεσμοί λειτουργούν. Όσο κι αν σε κάποιους αυτό δεν αρέσει, για ιδεολογικούς λόγους, στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, η καταγγελία μιας 32χρονης γυναίκας ενάντια σε έναν από τους ισχυρότερους άνδρες του πλανήτη για απόπειρα βιασμού της, καταλήγει στην προσωρινή κράτηση του. Η καταγγελία της ελήφθη υπόψη από τις αστυνομικές αρχές, που ενήργησαν ταχύτατα και έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία εναντίον του, τον Ντομινίκ Στρος Καν, χωρίς ούτε για μια στιγμή συνυπολογίσουν το όνομά του, τις εξουσίες του, το κύρος του. Με άλλα λόγια, χωρίς να λάβουνί υπόψη τίποτε άλλο, πλην της βαρύτητα των κατηγοριών (κακουργήματα), στο πλαίσιο μάλιστα μια δημόσιας διαδικασίας ανάκρισης. Την ίδια στιγμή, η καταγγέλλουσα προστατεύεται πλήρως – η ταυτότητά της έχει προς το παρόν κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και διαφυλάσσεται η ιδιωτικότητά της...........

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Λύκος στα πρόβατα!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ. Ενώ το περιφερειακό συμβούλιο περιφέρεται ως άρμα Θέσπιδος από νησί σε νησί, πιστό στην θεσμική του προϊστορία της... επικοινωνιακής αυτοδιοίκησης, τα γεγονότα εφορμούν ... να ξεσκίσουν τη δύσμοιρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σε όποια προσέγγιση οικονομίας κλίμακας και να προστρέξουν οι ειδικοί, σε κάθε κλάδο και πεδίο της δημόσιας ζωής και της κρατικής λειτουργίας, η ΠΙΝ τους περισσεύει!
Η εγγύτητά των νησιών της με τις απέναντι ακτές τους κάνουν να θεωρούν ότι η υποστήριξη της ζωής και της οικονομίας σε αυτά, λύνεται φτηνότερα εφόσον ανατεθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα των Γιαννίνων και της Πάτρας.
Έτσι η αβελτηρία στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων μιας αμιγώς ελληνικής, νησιωτικής περιφέρειας στο αρχιπέλαγος του Ιονίου και της Αδριατικής, στο κέντρο του μεσογειακού θαλάσσιου χώρου, μετατρέπεται τώρα σε μειονέκτημα, που ζητάει να ακυρώσει όσα η θέση, η ιστορία, η οικονομία και ο πολιτισμός του προσέδωσαν.
Είναι οι απόγονοι των μυώπων της κουλτούρας που είχαν αποφανθεί παλαιότερα ότι δεν υφίσταται μουσική επτανησιακή σχολή αφού πρόκειται για δήθεν κακές αντιγραφές της ιταλικής. Κι έτσι καθάρισαν...
Είναι οι τεχνοκράτες εκείνοι, που αδυνατούν να συλλάβουν την αξία της πολιτικής θέσης κι έτσι την αναγκαιότητα να εδρεύει σε αυτήν ο ισχυρότερος πολιτικός θεσμός μετά αυτού του κράτους του ιδίου. Κι είναι οι πολιτικοί εκείνοι, που προκειμένου να κρύψουν τις διαχρονικές τους ευθύνες είναι έτοιμοι να αποτεφρώσουν τα πειστήρια του εγκλήματος, πανικόβλητοι.
Κι είμαστε και ‘μεις, οι γελαστούληδες και χαλαροί νησιώτες για τους οποίους θα πρέπει να λέχθηκε το γνωστόν, των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ήταν ο βασιλικός γάμος στυλ από την Disney???

Media_httpa1sphotosak_pjmhn

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!


Ένας κυνηγός πάει σαφάρι στην  Αφρική και παίρνει μαζί το σκύλο του. Ενώ ο σκύλος περιφέρεται στη  ζούγκλα, βλέπει μια λεοπάρδαλη να
 κατευθύνεται προς το μέρος του, φανερά πεινασμένη.
 "Ωχ μπλέξαμε!",  σκέφτεται ο σκύλος.
  Τότε βλέπει κάτι κόκαλα και  αρχίζει να τα ροκανίζει με την πλάτη γυρισμένη στην λεοπάρδαλη. Ενώ εκείνη είναι έτοιμη να του χιμήξει, ο σκύλος λέει:
- "Μμμμ... Πολύ νόστιμη αυτή η λεοπάρδαλη. Αναρωτιέμαι αν  υπάρχουν άλλες εδώ τριγύρω...
"
    Η λεοπάρδαλη παγώνει, και εξαφανίζεται πίσω από κάτι  δέντρα.
- "Λίγο έλειψε να την πατήσω", λέει, "αυτός ο σκύλος θα  μ' έτρωγε..."
   Ενας πίθηκος, παρακολουθώντας όλο το σκηνικό από ένα δέντρο, σκέφτεται ότι μπορεί να εξασφαλίσει την  εύνοια της λεοπάρδαλης και να γλιτώσει το τομάρι
   του εξηγώντας της αυτό που είχε  συμβεί.
 Πάει προς το μέρος της και εξηγεί τα πάντα. Η λεοπάρδαλη, έξαλλη για την κοροϊδία, λέει στον πίθηκο:
- -"Έλα, πίθηκε. Ανέβα στη ράχη μου να δεις από κοντά τι πρόκειται να πάθει ο σκύλος!!"
 Ο σκύλος βλέπει τη λεοπάρδαλη να έρχεται προς το μέρος του με τον πίθηκο καβάλα.
 - "Τι θα κάνω  τώρα;" σκέφτεται..
 Κάθεται, λοιπόν, με την πλάτη  γυρισμένη στους δυο.
 Οταν η λεοπάρδαλη και ο πίθηκος έχουν πλησιάσει αρκετά, ο σκύλος  μουρμουράει:
 - "Που είναι αυτός ο μαλάκας ο πίθηκος; Ποτέ δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ!  Τον έστειλα πριν από μισή ώρα να
 μου φέρει άλλη μια λεοπάρδαλη κι ακόμα να  φανεί."

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας


Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες...
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο τοίχος πάντα είχε την δική του Ιστορία...


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο δεκάλογος του πεταλιού και άλλες ιστορίες


Ο δεκάλογος του πεταλιού και άλλες ιστορίες

Ο δεκάλογος του πεταλιού

Οι podilates.gr προτείνουν δέκα κινήσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα στην Αθήνα ώστε να διευκολυνθεί περισσότερο η ζωή του ποδηλάτη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εν τω μεταξύ στην Αθήνα... (Οκτώ φωτογραφίες ελληνικής δυστυχίας απ' τους New York Times) "Εμείς οι Έλληνες κάποτε βοηθούσαμε τους άλλους. Τώρα ζητάμε εμείς βοήθεια..."


Magnify Image
"Πολλές φορές σκέφτομαι να πάρω το αυτοκίνητο του πατέρα μου και να το ρίξω πάνω σ' έναν τοίχο".
Αυτό δηλώνει ο Ανάργυρος Δ., άστεγος που ζει στην Αθήνα στο νέο, μεγάλο ρεπορτάζ των New York Times. Και λίγο πιο μετά: "Εμείς οι Έλληνες κάποτε βοηθούσαμε τους άλλους. Τώρα ζητάμε εμείς βοήθεια..."
Οι Times (αφού αναφέρουν πως η σύλληψη του Στρος Καν θα σημάνει σκληρότερη λιτότητα για τη χώρα μας) φιλοξενούν και τη μαρτυρία του κ. Άρη Βιολατζή, συμβούλου της Κλίμακας, της οργάνωσης που βοηθά άστεγους. Το τηλεφωνικό τους κέντρο δέχεται καθημερινά 30 τηλεφωνήματα από άστεγους που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν - ο διπλάσιος αριθμός απ' ό,τι πριν την κρίση.
"Κάποτε ήμασταν η 29η πιο πλούσια χώρα του κόσμου!" δηλώνει, προσθέτοντας πως το Έθνος βρίσκεται σε κατάσταση ισχυρού συναισθηματικού σοκ.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Πέρα απ' το ενδιαφέρον άρθρο οι New York Times δημοσιεύουν και μερικές φωτογραφίες απ' την Αθήνα, τραβηγμένες απ' την Ειρήνη Βουρλούμη.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Είναι βράδυ Δευτέρας, οι δρόμοι είναι δικοί σου κι ελεύθεροι, σε πάνε όπου θες και παντού, εσύ διαλέγεις.

Είναι γνωστό: ο Athensville έχει ίσως το καλύτερο blog για την Αθήνα. Με δυνατές φωτογραφίες και ακόμα πιο δυνατά κείμενα. Την τελευταία εβδομάδα δεν το είχε ανανεώσει καθόλου, λόγω αμηχανίας με όσα συμβαίνουν. Αναδημοσιεύουμε μέρος του νέου ποστ του.
...στους δρόμους δεν θα κυκλοφορεί κανείς

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κέντρο της Αθήνας: να ακούς ουρλιαχτά το βράδυ και να συνηθίζεις, να γυρίζεις απλώς το πλευρό.




Δεν ξέρω τι να πω γι' αυτή την πόλη. Γι' αυτή την τόσο έντονη εβδομάδα. Το μυαλό μου έχει κολλήσει, έχω ένα πάγωμα, νομίζω ότι κάποια στιγμή σ' αυτή την τελευταία βδομάδα θα τέλειωσε και η αγάπη μου για την Αθήνα. Δεν ήθελα σοκαρισμένος, όπως οφείλει ένα αθηναϊκό μπλογκ, να γράψω, να προσθέσω μια άχρηστη γνώμη, το τίποτα. Μόνο σημαντικό ίσως η αλήθεια, την δική μου θα καταγράψω, (το ποστ αυτό δεν είναι γνώμη) στοιχεία σκέτα γι' αυτούς που ζούμε στην κάτω Αθήνα της Πατησίων και της Αχαρνών.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γιατί έγινε ΑΕΚ ο Δημήτρης Αναγνώστου (aka Ανάπηρος)




(τρομερός τύπος)
Πότε και πως έγινες ΑΕΚ;


Δεν θα απαντήσω με το γνωστό ρητό "ΑΕΚ γεννιέσαι, δεν γίνεσαι". Θα πω την αλήθεια. Οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση με τον αθλητισμό οπότε δεν είχα εκδηλώσει κανένα απολύτως οπαδικό συναίσθημα μέχρι να πάω σχολείο. Άρχισα να συμπαθώ την ΑΕΚ, εξαιτίας ενός συμμαθητή στην Β' Δημοτικού. Ήταν ο πρώτος που με έβαλε στο κλίμα. Ήρθε και το πρωτάθλημα του 89-90 και έδεσε το γλυκό.


Ποιο είναι το πρώτο σύνθημα που θυμάσαι;


Σαν βρεθείς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη
και αντικρίσεις κιτρινόμαυρη φανέλα.......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μοναδικά πορτρέτα σε τοίχους.


Ο καλλιτέχνης ονομάζεται Alexandre Farto αλλά είναι γνωστός με το όνομα Vhils στην γενέτειρά του την Πορτογαλία, όπου και έχει δημιουργήσει αρκετά από τα ιδιαίτερα πορτραίτα του, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που δεν είχα ξανασυναντήσει. 
 
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος ...ποδοσφαιριστής!




Διαβαστε Περισσοτερα...

Η σκηνή που δεν έδειξαν ποτέ στον Εξορκιστή



Διαβαστε Περισσοτερα...

Μπορεί μία γυναίκα να παίζει τρία μουσικά όργανα ταυτόχρονα (;) Διαβάστε περισσότερα: CLOPYPASTE: Μπορεί μία γυναίκα να παίζει τρία μουσικά όργανα τα

Μία οποιαδήποτε γυναίκα δεν ξέρουμε, αλλά ή Κινέζα του βίντεο που ακολουθεί σίγουρα. Δείτε το συναρπαστικό βίντεο...







Διαβαστε Περισσοτερα...

10.000 φίλοι της Μάιντζ πραγματοποίησαν πορεία συμπαράστασης για τον Ηρακλή!


Δεν έχει ξαναγίνει παρόμοια πορεία σε ολόκληρη την Ευρώπη για συμπαράσταση άλλης ομάδας. Έγινε όμως για τον Ηρακλή από τους φιλάθλους...
της Μαίντζ πριν τον αγώνα με την Σαν Παολι όπου δέκα χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να στηρίξουν την προσπάθεια του Ηρακλή !


Μετά τους οπαδούς της Ράγιο Βαγγιεκάνο και οι φίλαθλοι της Μαϊντζ βρέθηκαν στο πλευρό του Ηρακλή με πανό που σήκωσαν στον αγώνα με την Σαν Πάουλι.


Οι γερμανοί φίλαθλοι τα τελευταία χρόνια έχουν αδελφικές σχέσεις με αυτούς του Ηρακλή Στην περσινή σεζόν είχαν σηκώσει και πάλι πανό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ είχαν βρεθεί και στο ελληνικό προξενείο που βρίσκεται στην περιοχή.
Το πανό που ανάρτησαν στον αγώνα με την Σαν Πάουλι αναφέρει : « Ελλάς μην ξεχνάς την κατάρα της Γριάς» θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μυνημα



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ ΓΙΩΣΑΦΑΤ



Σε τι διαφέρουν οι απαντήσεις που δίνει η ψυχανάλυση για την εξέλιξη και την ιστορία του ανθρώπου από τις υπόλοιπες επιστήμες;
Η ψυχανάλυση εξηγεί το «γιατί», οι υπόλοιπες επιστήμες το «πώς». Δίνει εξηγήσεις που στηρίζονται στο γεγονός ότι η ανθρώπινη κατάσταση έχει δύο μορφές ψυχισμού: μία είναι η συνειδητή, που όλοι ξέρουμε, και μία η ασυνείδητη. Η ασυνείδητη φέρνει πράγματα από την κληρονομικότητα, τα γονίδια, την προϊστορία του ανθρώπου και επίσης πράγματα που απωθήθηκαν στην παιδική ηλικία, τα πρώτα 4-5 χρόνια της ζωής του. Αυτά δημιουργούν έναν ψυχισμό ασυνείδητο, ο οποίος είναι άχρονος.

Γιατί δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τα μέτρα του ΔΝΤ, αλλά αρνούμαστε να εφαρμόσουμε την απαγόρευση του καπνίσματος; Πάσχουν όντως οι άντρες από το φόβο της δέσμευσης; Μπορεί μια σχέση να κρατήσει για πάντα; Ζητήσαμε από τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Ματθαίο Γιωσαφάτ να ξαπλώσει στο ντιβάνι του τους Έλληνες για μια σύντομη ανάλυση.
Απο την Όλγα Φίλιππα
Νόμιζα ότι το δύσκολο κομμάτι του project «συνέντευξη με τον Ματθαίο Γιωσαφάτ» ήταν να τον πείσεις να σου μιλήσει. Λάθος. Τα δύσκολα άρχισαν όταν ύστερα από αρκετούς μήνες πίεσης δέχτηκε επιτέλους να δώσει τη συνέντευξη. Τι να πρωτορωτήσεις έναν άνθρωπο που έχει απαντήσεις για τα περισσότερα μυστήρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Colour - short film

Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί τα Panda είναι ασπρόμαυρα?!?! Το παρακάτω animation μικρού μήκους, θα σας δώσει την απάντηση...
Δες το βίντεο

TIJI "COLOUR" HD from AKAMA on Vimeo.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καλώς ήρθες ...εκεί που ήμασταν, Ντομινίκ



Διαβαστε Περισσοτερα...

«Μεμονωμένο περιστατικό η επίθεση στη συναγωγή»

Καταδίκασε το περιστατικό ο Χρ. Παπουτσής

Μεμονωμένο περιστατικό χαρακτήρισε ο Χρ. Παπουτσής την απόπειρα εμπρησμού της συναγωγής της Κέρκυρας, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Φώτη Κουβέλη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε ότι η επίθεση συνδέεται περισσότερο με τη γενικότερη άνοδο της βίας και λιγότερο με την άνοδο του αντισημιτισμού υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα δεν υπήρξε και δεν θα γίνει ποτέ μια χώρα τυφλού μίσους και ρατσισμού».

Παράλληλα τόνισε ότι έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα προστασίας της συναγωγής της Κέρκυρας και πως το υπουργείο είναι αποφασισμένο να επιδείξει μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε είδος βίας και να προστατεύσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων, καθώς και των αδύναμων πολιτών της.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ




Η παρακάτω επιστολή γράφτηκε από τον Βιετναμέζο μετανάστη Ha Minh Thanh, ο οποίος εργάζεται ως αστυνόμος στη Φουκουσίμα, και εστάλη σε έναν φίλο του στην πατρίδα του.

Δημοσιεύθηκε στο New America Media στις 19 Μαρτίου. Αποτελεί μαρτυρία για την δύναμη του πνεύματος των Ιαπώνων αλλά και  ένα ενδιαφέρον "στιγμιότυπο" ζωής κοντά στο κέντρο της Ιαπωνικής κρίσης, το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

 Η επιστολή μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον αρχισυντάκτη του New America Media, Andrew Lam, συγγραφέα μεταξύ άλλων του East Eats West: Writing in Two Hemispheres..

Αδελφέ μου,

   Πώς είσαι εσύ και η οικογένειά σου; Τις τελευταίες μέρες εδώ όλα είναι ένα χάος. Όταν κλείνω τα μάτια μου, βλέπω νεκρά σώματα. Όταν τα ανοίγω, βλέπω πάλι νεκρά σώματα. Πρέπει όλοι μας να δουλεύουμε 20 ώρες την ημέρα. Θα ήθελα η κάθε μέρα να είχε 48 ώρες, για να συνεχίζουμε να βοηθάμε και να σώζουμε τον κόσμο.

   Είμαστε χωρίς νερό και ηλεκτρικό, και τα αποθέματα φαγητού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Και με το που καταφέρνουμε να μετακινήσουμε τους πρόσφυγες από το ένα σημείο στο άλλο, έρχονται καινούργιες διαταγές να τους πάμε ακόμα  παραπέρα.

   Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Φουκουσίμα, περίπου 25 χλμ μακριά από το πυρηνικό εργοστάσιο. Έχω τόσα πολλά να σου πω, που αν τα έγραφα είμαι σίγουρος ότι θα έβγαινε ολόκληρο μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές σε στιγμές κρίσης.

   Ο κόσμος έχει παραμείνει ήρεμος. Η αίσθηση αξιοπρέπειας και σωστής συμπεριφοράς που έχουν είναι πολύ καλή, γι' αυτό και τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο θα μπορούσαν να είναι. Αλλά σε μια εβδομάδα από τώρα, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαστε ακόμη σε θέση να πρσφέρουμε προστασία και τάξη. Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Κι όταν η πείνα και η δίψα ξεπεράσουν την αξιοπρέπεια, τότε θα κάνουν, δεν ξέρω,  αυτό που θα πρέπει να κάνουν.

   Η κυβέρνηση προσπαθεί να στείλει προμήθειες μέσω αέρος, τροφή και φάρμακα, αλλά είναι σαν να ρίχνεις  μια χούφτα αλάτι στον ωκεανό.

   Αδελφέ μου, μου έτυχε και κάτι πραγματικά συγκινητικό, με ένα μικρό Ιαπωνεζάκι, που έδωσε σε μένα τον ενήλικα μάθημα ζωής για το πως να συμπεριφέρομαι σαν άνθρωπος.

   Χθές το βράδυ, με έστειλαν σε ένα σχολείο να βοηθήσω μια φιλανθρωπική οργάνωση να μοιράσει φαγητό στους πρόσφυγες. Η ουρά ήταν στριφογυριστή και τεράστια.

   Κάποια στιγμή εντόπισα ένα μικρό αγόρι, περίπου 9 ετών. Φορούσε ένα T-shirt και ένα σορτσάκι. Το κρύο όλο και μεγάλωνε, και το αγοράκι ήταν ακριβώς στο τέλος της ουράς. Σκέφτηκα ότι μέχρι να έρθει η σειρά του, δεν θα έχει μείνει καθόλου φαγητό.

   Πήγα κοντά του και του μίλησα. Μου είπε ότι ήταν στο σχολείο όταν έγινε ο σεισμός.   Ο πατέρας του δούλευε εκεί κοντά και οδηγούσε προς το σχολείο. Ο μικρός είχε ήδη φτάσει στον μπαλκόνι του τρίτου ορόφου του σχολείου, όταν είδε το τσουνάμι να παρασύρει το αυτοκίνητο του πατέρα του.   Τον ρώτησα για την μητέρα του.

   Είπε ότι το σπίτι τους βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην παραλία και ότι η μητέρα και η μικρή του αδερφή το πιθανότερο είναι να μην επέζησαν. Γύρισε το κεφάλι του αλλού και σκούπισε τα δάκρυά του όταν τον ρώτησα για τους συγγενείς του.

   Ο μικρούλης έτρεμε από το κρύο και έτσι έβγαλα και του έδωσα το μπουφάν της αστυνομίας που φορούσα. Τότε ήταν που έπεσε η σακούλα με το συσσίτιό μου. Το σήκωσα και του το έδωσα. "Όταν έρθει η σειρά σου, μπορεί να έχει τελειώσει το φαγητό. Πάρε τη μερίδα μου.  Εγώ έχω ήδη φάει. Πάρε την να την φας εσύ.

   "Το αγόρι πήρε το σακουλάκι και υποκλίθηκε. Νόμιζα ότι θα έτρωγε αμέσως, αλλά δεν το έκανε. Πήρε τη σακούλα με το φαγητό και πήγε και την εναπόθεσε στην αρχή της γραμμής, εκεί που ήταν συγκεντρωμένο όλο το φαγητό για διανομή.

   Σοκαρίστηκα. Τον ρώτησα γιατί δεν έφαγε και έβαλε τη σακούλα μαζί με τα άλλα φαγητά.

   Και μου λέει: "Γιατί βλέπω πολλούς άλλους πολύ πιο πεινασμένους από μένα. Αν τη βάλω εκεί τότε θα μοιραστεί ισότιμα."

   Όταν το άκουσα αυτό πήγα και στάθηκα παραπέρα, γιατί δεν ήθελα να με δει ο κόσμος να κλαίω. Η κοινωνία που  μπορεί να εμφυσήσει σε ένα εννιάχρονο παιδί την έννοια της θυσίας για το ευρύτερο καλό, πρέπει να είναι μια σπουδαία κοινωνία, σπουδαίος λαός.

   Σου έγραψα δύο γραμμές για να στείλω τις ευχές μου σε σένα και την οικογένειά σου. Πρέπει να επιστρέψω στη βάρδια μου.

   Ha Minh Thanh

Διαβαστε Περισσοτερα...

Έξυπνες Διαφημίσεις part 2


Διαβαστε Περισσοτερα...

Συνελήφθη ο Ντομινίκ –Στρος Καν (...υπάρχει και θεός)


15/5,  10:30.  Ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνελήφθη από τις αρχές της Νέας Υόρκης στο αεροδρόμιο John F. Kennedy λίγο πριν επιβιβαστεί σε πτήση της Air France με κατεύθυνση το Παρίσι. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν σε σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση μίας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της πλατείας Times Square όπου διέμενε ο Στρος Καν.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σπίτι αυστηρά για ένα άτομο!



house01

Ο Dr Mike Page και η ομάδα του έχουν σχεδιάσει ένα συμπαγές σπίτι στο οποίο θα μπορούσε να ζήσει άνετα ένα άτομο και με ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Το μικρο σπίτι που έχει διαστάσεις 3x3x3, μπορεί να ανακαλύψει κανείς στον εσωτερικό του χώρο ένα συρόμενο τραπέζι, δυο καρέκλες, ένα μικρο διπλό κρεβάτι, μεγάλο μπάνιο, μια μικρή κουζίνα και μια composting τουαλέτα.


house04




Δες video

A tour of the Cube from Mike Page on Vimeo.

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος για πρώτη φορά στάθηκε στα πόδια του, προκειμένου να ελευθερώσει τα χέρια του για να αυνανισθεί."
Lily Tomlin, Αμερικανίδα ηθοποιός










"Ο πρώτος και μοναδικός κανόνας της σεξουαλικής ηθικής είναι ότι ο κατήγορος έχει πάντα άδικο."
Theodore Adorno, 1903-1969, Γερμανός φιλόσοφος











"Ένας άντρας μπορεί να ξεχάσει πού πάρκαρε ή που είναι το σπίτι του αλλά ποτέ δεν ξεχνάει μια πίπα όσο κακή κι αν ήταν."
Barbara Bush, Σύζυγος του προεδρου Βush

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Μάνα είναι µόνο µία (και κάτι ψιλά) ...



Tης Έλενας Ακρίτα

Τηλεφωνικός διάλογος µάνας µε γιο που σπουδάζει σε πανεπιστήµιο της περιφέρειας.

- Ελα, µαµά! - Ελα, παιδί µου, πού χάθηκες; - Πού χάθηκα, χτες βράδυ µιλήσαµε… - Από χτες βράδυ µέχρι σήµερα ξέρεις πόσα µπορούν να συµβούν; Ενα λεπτό θέλει να... γίνει το κακό!

- Να σε παίρνω δηλαδή κάθε ΕΝΑ λεπτό; - Λέω, παιδί µου… Της Μαρίας ογιος δεν πήγε για σοκοφρέτα απ’ το περίπτερο και του ‘σπασε το πόδι το αγροτικό; - Δεν τρώω σοκοφρέτες! - Σκούφο φοράς: - Μες στο σπίτι, πας καλά: - Γιατί φοράς έξω απ’ το σπίτι;

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share