Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Λύκος στα πρόβατα!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ. Ενώ το περιφερειακό συμβούλιο περιφέρεται ως άρμα Θέσπιδος από νησί σε νησί, πιστό στην θεσμική του προϊστορία της... επικοινωνιακής αυτοδιοίκησης, τα γεγονότα εφορμούν ... να ξεσκίσουν τη δύσμοιρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σε όποια προσέγγιση οικονομίας κλίμακας και να προστρέξουν οι ειδικοί, σε κάθε κλάδο και πεδίο της δημόσιας ζωής και της κρατικής λειτουργίας, η ΠΙΝ τους περισσεύει!
Η εγγύτητά των νησιών της με τις απέναντι ακτές τους κάνουν να θεωρούν ότι η υποστήριξη της ζωής και της οικονομίας σε αυτά, λύνεται φτηνότερα εφόσον ανατεθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα των Γιαννίνων και της Πάτρας.
Έτσι η αβελτηρία στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων μιας αμιγώς ελληνικής, νησιωτικής περιφέρειας στο αρχιπέλαγος του Ιονίου και της Αδριατικής, στο κέντρο του μεσογειακού θαλάσσιου χώρου, μετατρέπεται τώρα σε μειονέκτημα, που ζητάει να ακυρώσει όσα η θέση, η ιστορία, η οικονομία και ο πολιτισμός του προσέδωσαν.
Είναι οι απόγονοι των μυώπων της κουλτούρας που είχαν αποφανθεί παλαιότερα ότι δεν υφίσταται μουσική επτανησιακή σχολή αφού πρόκειται για δήθεν κακές αντιγραφές της ιταλικής. Κι έτσι καθάρισαν...
Είναι οι τεχνοκράτες εκείνοι, που αδυνατούν να συλλάβουν την αξία της πολιτικής θέσης κι έτσι την αναγκαιότητα να εδρεύει σε αυτήν ο ισχυρότερος πολιτικός θεσμός μετά αυτού του κράτους του ιδίου. Κι είναι οι πολιτικοί εκείνοι, που προκειμένου να κρύψουν τις διαχρονικές τους ευθύνες είναι έτοιμοι να αποτεφρώσουν τα πειστήρια του εγκλήματος, πανικόβλητοι.
Κι είμαστε και ‘μεις, οι γελαστούληδες και χαλαροί νησιώτες για τους οποίους θα πρέπει να λέχθηκε το γνωστόν, των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share