Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο δεκάλογος του πεταλιού και άλλες ιστορίες


Ο δεκάλογος του πεταλιού και άλλες ιστορίες

Ο δεκάλογος του πεταλιού

Οι podilates.gr προτείνουν δέκα κινήσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα στην Αθήνα ώστε να διευκολυνθεί περισσότερο η ζωή του ποδηλάτη.
 
1. Να θεσπιστεί η είσοδος ποδηλάτου στους λεωφορειοδρόμους (ήδη κυκλοφορεί εκεί το ποδήλατο, αλλά χωρίς κάποια νομική κατοχύρωση). Επίσης, ειδική σήμανση για αύξηση ασφάλειας και προσοχή από οδηγούς.
2. Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στην Αθήνα, σε κεντρικά σημεία της πόλης, εταιρείες, στάσεις μετεπιβίβασης. Με σωστές προδιαγραφές, όπως αναφέρουμε αναλυτικά στο www.podilates.gr.
3. Διάφορες καμπάνιες, όπως οι «Με ποδήλατο στη δουλειά» και «Car Free Sunday». Μια απλή προπαγάνδα υπέρ του ποδηλάτου δεν θα βλάψει.
4. Ποδήλατο στη δουλειά: Νέα δράση από ποδηλάτες για προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης προς και από την εργασία.
5. Εντατικοποίηση του ελέγχου της αντικοινωνικής στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων. Το είχε εξαγγείλει και ξεκινήσει ο Δήμος Αθηναίων, δεν θα πρέπει να αποδυναμωθούν η προσπάθεια και ο έλεγχος.
6. Σήμανση διαδρομών εντός και εκτός πόλης με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, ή απλώς για βόλτα – ένα είδος ποδηλατικού τουρισμού.
7. Είσοδος στο μετρό στις 24/7 και διάδοση του μέτρου από τους φορείς. Υποστήριξη, δηλαδή, από εκείνους που το υιοθετούν με απλή επικοινωνία εντός (αφίσες, displays). Π.χ. «Με το ποδήλατο στο μετρό».
8. Ενημέρωση κοινού-ομάδων για τα οφέλη του ποδηλάτου σε κοινωνικό επίπεδο (τοπικό και ευρύτερο) από άποψη περιβάλλοντος, οικονομίας, υγείας, συνθηκών ζωής, ζωής στην πόλη.
9. Επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία, υποστήριξη του μηνύματος από φορείς, όπως το υπουργείο Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ, τα τρένα, το μετρό, το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων, για το ποδήλατο και τα οφέλη του. Χωρίς ιδιαίτερο κόστος, μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και να μεταδοθεί σταδιακά στον κόσμο. Να παραμεριστούν οι λίγες αρνητικές φωνές, που και αυτές στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γνωρίζουν τα οφέλη και απλώς στρέφονται κατά.
10. Ποδηλατική εκπαίδευση στη συντήρηση και κυκλοφοριακή αγωγή για όλες τις ηλικίες (με προτεραιότητα στα παιδιά).

Οι ατσίδες με τα ολόσωμα κολάν

Οι ομάδες ποδηλατών διεκδικούν τους δρόμους, κάνοντας ορθοπεταλιές, και κατεβαίνουν στα στενά και στις αλέες με λογής-λογής ποδήλατα, φλούο τζάκετ, κολάν από λίκρα, αεροδυναμικά κράνη και φωτάκια led.
ΠΟΔΗΛΑΤισσεΕΣ
H ΠΟΔΗΛΑΤισσεΕΣ είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη (δημιουργήθηκε το 2005) ομάδα ποδηλατών, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην Αθήνα αλλά αποτελείται από ένα πολύμορφο δίκτυο ομάδων και ανθρώπων σχεδόν σε κάθε πόλη της χώρας. Οι ΠΟΔΗΛΑΤισσεΕΣ προασπίζουν με ακτιβιστικούς και όχι μόνο τρόπους τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη και οι βασικοί στόχοι τους είναι να επιτραπεί η μεταφορά των ποδηλάτων στο μετρό, να υλοποιηθούν δίκτυα ποδηλατοδρόμων και να αλλάξει ο αναχρονιστικός ΚΟΚ. Παράλληλα, η ομάδα διοργανώνει και ποδηλατοβόλτες, στις οποίες ο καθένας μπορεί να ποδηλατήσει στους δρόμους της Αθήνας με παρέα. Μπορείτε να τους βρείτε στις συνελεύσεις τους κάθε 1η και 3η Τετάρτη του μήνα στον χώρο των Φίλων του Ποδηλάτου, Επταχάλκου 3, Θησείο.
www.filoi-podilatou.gr

Freeday
Κάθε Παρασκευή στην πλατεία Ασωμάτων, στο Θησείο, δίπλα στον σταθμό του μετρό οι φίλοι του freeday συναντιούνται και απολαμβάνουν μια ποδηλατάδα με διαφορετική διαδρομή κάθε φορά, που τελειώνει τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες (διαρκεί 4-6 ώρες για αποστάσεις από 30 έως 60 χλμ.). Η ανακοίνωση της διαδρομής που θα ακολουθηθεί κάθε φορά γίνεται μία μέρα πριν από τη συνάντηση της Παρασκευής μέσω Facebook και τα μέλη της ομάδας αυξάνονται συνεχώς. Η τελευταία καταγραφή στο σελίδα τους αριθμεί 18.857 μέλη.

λόκαλ/athens
Πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική ομάδα που ξεκίνησε τη δράση της το 2006, συνδυάζοντας οικολογία, skate culture, παραδοσιακή πολεοδομία και τρόπο ζωής, τέχνη δρόμου, ελευθεριακές ιδέες και, φυσικά, ποδηλασία. Για την ομάδα λόκαλ/athens το ποδήλατο δεν είναι μονάχα ένας γρήγορος, οικονομικός και οικολογικός τρόπος μετακίνησης. Είναι μια δήλωση κι εφαρμογή στην πράξη της απαίτησης για επανάκτηση και επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου.
www.localathens.blogspot.com

Athens Fixed gear
Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τα μονοτάχυτα ποδήλατα και διατηρούν ένα ομολογουμένως καλαίσθητο σάιτ, το οποίο προσφέρει συμβουλές και τεχνογνωσία για το πώς μπορεί να στήσει κάποιος ένα ποδήλατο «φιξ» ή, αλλιώς, ένα ποδήλατο πίστας. Παράλληλα, διοργανώνουν βόλτες στο ποδηλατοδρόμιο, όποτε υπάρχουν αγώνες, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Τον τελευταίο καιρό δουλεύουν πάνω σε έναν σκελετό ποδηλάτου που έχουν σχεδιάσει οι ίδιο και σύντο- μα θα διαθέσουν προς πώληση.
www.athensfixedgear.com

Critical Μass
Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα πραγματοποιείται το Critical Mass Ride. Το σημείο του ραντεβού αυτής της μαζικής βόλτας με ποδήλατα είναι στην πλατεία Συντάγματος, στις 19:00. Για την ιστορία, η ιδέα των Critical Mass Rides ξεκίνησε από το Σαν Φρανσίσκο το 1992 και το φαινόμενο εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Η ιστοσελίδα με όλα τα γνωστά mass rides σε όλες τις πόλεις του κόσμου είναι:
www.critical-mass.org.

Halbike
Σημαίνει «χαλαρές βόλτες τις Τετάρτες στα βόρεια προάστια». Οι ίδιοι λένε ότι «πρόκειται για μια βόλτα που σπάει τη μονοτονία της εργασιακής εβδομάδας και μας δίνει την ευκαιρία να βρισκόμαστε από κοντά και να ποδηλατούμε, γνωρίζοντας τις κοντινές μας περιοχές». Το σημείο εκκίνησης βρίσκεται στον προαστιακό Πεντέλης και στις 20:30 γίνεται η αναχώρηση για τις γύρω περιοχές.
www.halbike.wordpress.com

Combo ride bicycle adventures
Η ποδηλατική παρέα Combo Ride διοργανώνει συχνά πολύ ενδιαφέρουσες βόλτες κοντά στην Αθήνα, ή ακόμα και πιο μακριά. Ορισμένες φορές, μάλιστα, οι βόλτες αυτές μπορεί να είναι off road.
www.comboride.blogspot.com

Fit 4 Ride
Οι ποδηλατικές βόλτες της ομάδας Fit 4 Ride ξεκίνησαν ως ένας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης της φύσης. Η προσέγγισή τους είναι περισσότερο περιηγητική παρά αθλητική και στόχος τους είναι να γνωρίσουν την ελληνική φύση, όπου κι αν βρίσκεται, ακόμα και μέσα στην Αττική. Διοργανώνουν εκδρομές στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, με τους εκπληκτικούς χωματόδρομους και τα αρχαία σ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, στην περιοχή Ραμνούντα στον Σχοινιά, στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και στην περιοχή των βασιλικών κτημά- των Δεκέλειας. Οι διοργανώσεις της ομάδας ανακοινώνονται στο Facebook.

Κούριερ με ποδήλατα

Προσφέρουν μια «πράσινη» λύση στις ταχυμεταφορές κι επιπλέον είναι φθηνότεροι και γρηγορότεροι από τις συμβατικές εταιρείες κούριερ.
Το όνομα της εταιρείας ταχυμεταφορών με ποδήλατο, Bondex, είναι η παράφραση του ονόματος της γνωστής εταιρείας κούριερ Fedex και της λέξης bond, που σημαίνει δέσμευση. Την ιδέα της ίδρυσής της την είχε ο 33χρονος Χάρης Σκαφτούρος, ο οποίος είναι αστικός ποδηλάτης για περισσότερο από δέκα χρόνια. «Οι ποδηλάτες ταχυμεταφορείς είναι κάτι αρκετά διαδεδομένο στην Ευρώπη και την Αμερική και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κι εδώ. Έτυχε απλώς να το κάνουμε εμείς πρώτοι, αν και ήταν μια ιδέα που συζητιόταν αρκετά ανάμεσα στους αστικούς ποδηλάτες». Στον δρόμο δεν θα τους ξεχωρίσεις από τους κοινούς ποδηλάτες, μολονότι χρησιμοποιούν ποδήλατα πίστας που δεν έχουν φρένα, είναι πολύ ελαφριά και μπορούν να «πιάσουν» τα 80 χλμ./ώρα. Σε μια μέρα με μέτρια δουλειά διανύουν γύρω στα 80 χλμ., ενώ μερικές φορές φτάνουν μέχρι τα 130. Κατά μέσο όρο διανύουν 35- 40 χλμ./ώρα, όταν τα αυτοκίνητα κάνουν 10-12 χλμ. και τα μηχανάκια 20. «Εάν έχουμε έναν βιαστικό πελάτη, ανεξαρτήτως του πότε πήρε τηλέφωνο, η παραγγελία παραδίδεται τάχιστα, με συντομότερο χρόνο παράδοσης τα 45 λεπτά, σε οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας», λέει ο Χάρης και συνεχίζει, «οι ποδηλάτες πρέπει να διεκδικήσουν τους δρόμους γιατί κανείς δεν θα τους χαρίσει. Μόνο αν κυκλοφορήσουν τα ποδήλατα στους δρόμους θα αλλάξει και η νοοτροπία των οδηγών». Πάντως, το παράδειγμα της αθηναϊκής Bondex έχει ακολουθήσει και η bike2door στη Θεσσαλονίκη. Μ.Κ.
Προικονήσου 16, Ν. Σμύρνη, 6945 390977, 210 9326392, 210 9932788. bondexcouriers.com

Podilato, yes I do!

Τρεις μανιώδεις ποδηλάτες, ο Ανδρέας Μαντόπουλος, ο Τάκης Τσονόπουλος και ο Γιάννης Τάτσης, δημιούργησαν την πρωτοποριακή εταιρεία Podilato.
Με ποιο σκεπτικό δημιουργήσατε κατάστημα με ποδήλατα και αξεσουάρ ποδηλάτου;
Η απόφαση πάρθηκε πριν από έναν χρόνο περίπου σε ένα freeday στο οποίο συμμετείχαμε κι εμείς, καθότι είμαστε κι οι τρεις φανατικοί του ποδηλάτου. Είχαμε, λοιπόν, το όνειρο να φτιάξουμε ένα ποδηλατικό μαγαζί, έναν ποιοτικό χώρο που θα μας έδινε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με το αντικείμενο που αγαπούμε και να προσφέρουμε τις γνώσεις μας και την πείρα μας σε νέους ποδηλάτες αλλά και σε έμπειρους αθλητές της ποδηλασίας. Έτσι, ας πούμε ότι το Podilato είναι ένας χώρος-αποτέλεσμα αγάπης.

Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη νοοτροπία των Αθηναίων σε σχέση με το ποδήλατο;
Πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά αναπτύσσεται μια πολύ υγιής ποδηλατική κουλτούρα, που δεν βλέπει το ποδήλατο μόνο ως μέσο αθλητισμού ή ως έναν τρόπο μετακίνησης κάποιων ρομαντικών. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως καθημερινό μέσο μετακίνησης ή μεταφορικό μέσο για βόλτες μέσα στην πόλη. Το ποδήλατο γίνεται και πάλι ένα αστικό μέσο.

Ποιες ηλικίες αγοράζουν περισσότερο ποδήλατα;
Βλέπουμε όλο και μεγαλύτερες ηλικίες. Ο κόσμος, πια, είναι ενημερωμένος και δεν φοβάται. Τα καινούργια ποδήλατα με το χαμηλό τους βάρος, τις πολλές ταχύτητες και τα πολύ καλά υλικά τους είναι πανεύκολα στη χρήση από οποιαδήποτε ηλικία. Ας μην ξεχνάμε ότι τώρα υπάρχουν πλέον και τα ηλεκτρικά ποδήλατα!

Πιστεύετε ότι τα νέα μέτρα στο μετρό θα αυξήσουν τις αγορές ποδηλάτων;
Σίγουρα ναι. Η σύνδεση του ποδηλάτου με το μετρό είναι πολύ σημαντική, δοκιμασμένη σε πολλές πόλεις του κόσμου με εξαιρετικά αποτελέσματα, και ανεβάζει γενικά την ποιότητα ζωής στην πόλη, κάτι που στην Αθήνα το έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη.

Τι θα βρει κανείς στο Podilato;
Τα ελληνικά ποδήλατα Ideal αλλά και τα Shimano και Scott, καθώς και τα κορυφαία σπαστά Dahon. Εκτός, όμως, από ποδήλατα, διαθέτουμε και τα ποδηλατικά προϊόντα KlickFix, όπως και άλλες μάρκες που εξειδικεύονται στον ρουχισμό του ποδηλάτη πόλεως. Σε κάθε πώληση που κάνουμε θα βρείτε μια βαθιά αγάπη για την ποδηλασία. Οι γνώσεις μας δεν είναι μόνο τεχνικές. Είναι γνώσεις που έχουν βγει από την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου. Είναι μέρος της ζωής μας, γι’ αυτό και μπορούμε να σας συμβουλέψουμε. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα ποδηλατικά forum έχουν ήδη πει τα καλύτερα για εμάς, για την εξυπηρέτηση που προσφέρουμε και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας.

Κάνετε και επισκευές ποδηλάτων;
Το τεχνικό μας τμήμα είναι άρτια εξοπλισμένο και μπορεί να υποστηρίξει, εκτός από επισκευές, ρύθμιση και αναβάθμιση ποδηλάτων κάθε είδους. Από την πιο απλή επισκευή μέχρι το σετάρισμα αγωνιστικών ποδηλάτων ομάδων, στην Podilato θα βρείτε κορυφαία ποιότητα.
X.Γ.

To Podilato προσφέρει στους αναγνώστες της LifΟ δωρεάν μέτρηση (από ειδικό μηχάνημα) του σωματότυπου του κάθε ενδιαφερόμενου ποδηλάτη, ώστε να προταθεί το πιο κατάλληλο ποδήλατο. Γαλατσίου 84, Γαλάτσι, 210 2915071. www.podilato.com.gr


Η ποπ κουλτούρα του ποδηλάτου

Όπως λένε και οι περισσότεροι ποδηλάτες, το ποδήλατο δεν έχει κουλτούρα παρόμοια με αυτή του σερφ ή του skate, γιατί είναι κάτι που πλέον κάνουν πολλοί («είναι άκρως δημοκρατικό το άθλημα») αλλά και ο κόσμος που έχει ποδήλατο είναι πια ιδιαίτερα ετερόκλητος. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες φυλές ποδηλατών: oι BMXάδες ζουν και βασιλεύουν εδώ και χρόνια (και συχνάζουν παραδοσιακά στην πλατεία Κουμουνδούρου και στο Πάρκο Ελευθερίας), ενώ η τελευταία φυλή που έχει προκύψει -όπως σε κάθε μητρόπολη του εξωτερικού- είναι οι ποδηλάτες- χίπστερ που οδηγούν ποδήλατα fixed gear και single speed, δηλαδή ελαφριά ποδήλατα με μια μόλις ταχύτητα, χωρίς να λείπουν και οι πιο πολιτικοποιημένοι ποδηλάτες (να μην ξεχνάμε και το ποσοστό του Γιώργου Αμυρά στις δημοτικές εκλογές). Υπάρχουν, βέβαια, και οι απλοί αθλητές, σοβαροί ποδηλάτες που πάνε και στις πιο μακρινές περιοχές: Σούνιο, Αρχαία Κορινθία κ.λπ. Όπως είπαμε και πριν, το ποδήλατο δεν είναι ιδιαίτερα lifestyle άθλημα. Όσον αφορά τα ρούχα, λίγοι ψωνίζουν ειδικά είδη ποδηλάτου, γιατί κι ένα t-shirt με μακρύ παντελόνι να βάλει κανείς είναι μια χαρά. Πολλοί, όμως, από τους ψαγμένους ποδηλάτες ψωνίζουν μόνο από το www.wiggle.co.uk που διαθέτει οτιδήποτε έχει σχέση με ποδήλατο - από κάλτσες μέχρι εξαρτήματα. Για τους φανατικούς του ποδηλάτου, πάντως, ειδικά για τους BMXάδες, μία είναι η ταινία που είναι πλέον cult classic, το RAD, μια αμερικανική ‘80s ταινία, στην οποία ο ήρωας προσπαθεί να κερδίσει έναν αγώνα με το φανταστικό όνομα «Ηelltrack». Δ.T.

Οι νέες ρόδες

Αγωνιστικό, ηλεκτρικό, σπαστό, πόλεως, trekking, το ποδήλατο είναι το όχημα του μέλλοντος. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει.
Για όλα τα γούστα
Μία από τις πιο αξιόπιστες αλυσίδες ποδηλάτων και ποδηλατικών ειδών που διαθέτει ποδήλατα όλων των τύπων (ΜΤΒ, all terrain, downhill/freefall, dirt, full suspension, trekking, city, road, ΒΜΧ και αναδιπλούμενα). Στη Malatestas Bikes θα βρείτε και ανταλλακτικά και σκελετούς της εταιρείας Nuke Proof για all mountain. Πρόκειται για μια νέα εταιρεία στον χώρο του ποδηλάτου, με ιδιαίτερα ανθεκτικά ανταλλακτικά: ελατήρια απλά και τιτανίου για όλες τις αναρτήσεις, τροχούς και στεφάνια με την υπογραφή της Sun Ringle, λαιμούς σέλας και τιμόνια, πετάλια Cromo και τιτανίου με ιδιαίτερα αισθητή δια- φορά στο βάρος, καθώς και grips με κλείδωμα που υπόσχονται σταθερό κράτημα και απολαυστική οδήγηση. Συζητήστε τις απορίες σας και ζητήστε συμβουλές για τα πάντα.
Malatestas Bikes, λεωφόρος Μεσογείων 422, Αγ. Παρασκευή, 210 6012890, λεωφόρος Θρακομακεδόνων 10, Αχαρναί, 210 2443456. www.malatestasbikes.gr

Το παλιό και το νέο
Το παλιό συνεργείο ποδηλάτων του Κεραμίδα στη λεωφόρο Μεσογείων 267 που λειτουργεί από το 1955 κληροδοτήθηκε στον εγγονό του, που το αναβάθμισε και το επέκτεινε μέχρι την οδό Μεσογείων 293. Στο Keramidas Bikes μπορεί κανείς να βρει όλων των ειδών τα ποδήλατα, αν και η ειδίκευσή του είναι κυρίως στα mountain, τα trekking και τα city. Επιπλέον, διαθέτει μεγάλη γκάμα από ανταλλακτικά και αξεσουάρ και την τεχνογνωσία για να επισκευάσει και να κάνει καινούργιο το παλιό σας ποδήλατο. Μη διστάσετε να ζητήσετε συμβουλές παντός τύπου.
Μεσογείων 293, Κ. Χαλάνδρι, 210 6721290. www.keramidasbikes.gr

Γρήγορες ρόδες
Εδώ, ο Γκάρεθ, ο Βρετανός ιδιοκτήτης του ποδηλατάδικου VCA Athens, θα σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο για σας ποδήλατο. Είναι, άλλωστε, ο άνθρωπος που έφερε πρώτος στην Αθήνα τα υπέροχα πολύχρωμα fixed gear ποδήλατα που έγιναν κατά κάποιον τρόπο μόδα στην πόλη. Στην ουσία πρόκειται για πανάλαφρα και πανέτοιμα για απογείωση ποδήλατα, καθότι δεν διαθέτουν καθόλου φρένα! Το μαγαζί λειτουργεί και ως στέκι ποδηλατιστών, αφού ό,τι ώρα και να περάσετε θα βρείτε παρέα για να ανταλλάξετε γνώμες και να χαζέψετε τις καινούργιες αφίξεις ή απλώς για να πιείτε μια μπίρα στο χέρι καθισμένοι στο απέναντι πεζούλι.
Vicious Cycles Athens, Μελανθίου 8, Ψυρρή, 211 7109378. www.vca.gr

Τα οικολογικά
Στη Λάμδαgreen τα ποδήλατα είναι τα Εcobike και υπάρχουν σε τρεις τύπους: το urban, αναδιπλούμενο και ιδανικό για χρήση στο μετρό, το elegance, που καλύπτει όλες τις ανάγκες καθημερινής μετακίνησης στην πόλη και το adventure για μεικτή χρήση στην πόλη και την εξοχή. Τα ποδήλατα αυτά κατασκευάζονται στην Ισπανία σε συνεργασία της εταιρείας με το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Από τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των ποδηλάτων είναι η γρήγορη και εύκολη μεταφορά μέσα στην πόλη και η αυτονομία κίνησης για 50-70 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη χρήση.
Α. Μεταξά 2 & Καλυφτάκη, Κηφισιά, 210 6200010. www.lamdagreen.gr

Καινούργιο στέκι
Το 48Χ17 είναι ένα ολοκαίνουργιο project space δίπλα στον σταθμό του μετρό στην Ακρόπολη και ειδικεύεται σε ποδήλατα fixed gear, cyclocross, road racers και urban για τον αστικό αναβάτη. Αντιπροσωπεύει και αυτό την ανερχόμενη αστική κουλτούρα των μονοτάχυτων ποδηλάτων, της αθλητικής ποδηλασίας των brevet και το πάθος των αγώνων cyclocross. Στο 48x17 θα βρείτε τεχνικά ρούχα και αξεσουάρ από ανεξάρτητες αλλά και καταξιωμένες εταιρείες όπως και την τεχνογνωσία στην κατασκευή χειροποίητων και custom σκελετών και ποδηλάτων.
48x17: Βεΐκου 2, δίπλα στο μετρό Ακρόπολη, στου Μακρυγιάννη, 210 9225488. www.48x17.com Μ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share