Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Έχετε δει πυροτεχνήματα… ημέρας;

perierga.gr - Έχετε δει πυροτεχνήματα... ημέρας;Κόκκινες, πράσινες, κίτρινες και λευκές λάμψεις γεμίζουν κάθε τόσο το νυχτερινό ουρανό, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να παρακολουθήσει τη μαγεία των πυροτεχνημάτων. Τεράστια φωτεινά «λουλούδια» αλλά και κάθε είδους εκπληκτικοί σχηματισμοί δημιουργούνται στο μαύρο φόντο του ουρανού, ως μέρος διάφορων εκδηλώσεων. Απόλυτα συνηθισμένη εικόνα και καθόλου πρωτότυπη, θα μου πείτε, εκτός, βέβαια, από εντυπωσιακή!

Αυτό, όμως, που παρακολούθησαν πρόσφατα οι επισκέπτες στο »Arab Museum of Modern Art» στην Ντόχα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο ήταν: Πυροτεχνήματα ημέρας σε διάφορα χρώματα και σχέδια εκτοξεύτηκαν στο λαμπερό ουρανό, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέμαμα για τους παρευρισκομένους. Άλλωστε, όπως θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο, η ημέρα… συναγωνίζεται τη νύχτα με αξιώσεις!






Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Εταιρία νοικιάζει iPhone 4S για ένα χρόνο!


Πολλοί είναι οι χρήστες που θέλουν να αποκτήσουν ένα iPhone 4S δωρεάν και γι’ αυτό το λόγο μία εταιρία κινητής … τηλεφωνίας αποφάσισε να τους το νοικιάσει αντί να τους το πουλήσει… 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Μαρξ Στο ΑΚΤΑΙΟΝ

Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ του Howard Zinn.
Πρόκειται για μια πολιτική κωμωδία.
Ο Μαρξ, απηυδισμένος από τις επιθέσεις που δέχεται μετά θάνατον, ζητάει από τις αρμόδιες αρχές του άλλου κόσμου να επιστρέψει στην ζωή για να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Φτάνει στο Σόχο (συγκεκριμένα στην Κέρκυρα) και, απευθυνόμενος σε ένα σύγχρονο ακροατήριο, μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για την ζωή του και υπερασπίζεται την επικαιρότητα των ιδεών του.
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Θανάσης Θεολόγης.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο καφέ Ακταίον την Δευτέρα 26, Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου ώρα 10:00 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου μετά ποτού 12 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων: 26610 37894.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα 10 πιο δημοφιλή δώρα για τον Άγιο Βασίλη!

Η εποχή που τα παιδιά κάθονταν και έγραφαν γράμμα στον Άγιο-Βασίλη ζητώντας ένα ποδήλατο ή μία κούκλα μάλλον ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Σ΄ένα παρελθόν που οι κουζίνες μύριζαν βούτυρο από τους κουραμπιέδες που ψήνονταν και τα παιδιά περίμεναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να ανοίξουν τα δώρα.
Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα γνωστά βρετανικά πολυκαταστήματα Selfridges έδωσαν στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή δώρα που ζητούν τα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη σήμερα. Στην εποχή της τεχνολογίας οι κούκλες και τα αυτοκινητάκια έχουν ακόμα μία θέση στην καρδιά των παιδιών.
Perierga.gr - Τα 10 πιο δημοφιλή δώρα για τον Άγιο Βασίλη!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Οχήματα σε περίεργες καταστάσεις!


Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων σε αυτές τις φωτογραφίες έχουν μερικά γελοία για εμάς προβλήματα αλλά πραγματικά γι΄αυτούς.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ευρηματικά T-shirts, θα τα φόραγες;


Σήμερα δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς T-Shirt. Ξέρετε, αυτό το κλασικό βαμβακερό μπλουζάκι που συντροφεύει κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας, από το πρωί μέχρι το βράδυ.
perierga.gr - Θα φόραγες ένα τέτοιο T-Shirt;
Ωστόσο το Τ-shirt ούτε καν υπήρχε στο λεξικό μέχρι το 1920, και μόνο κατά τη δεκαετία του 1960 έγινε το κομψό ρούχο που αναγνωρίζουμε όλοι σήμερα, επιβάλλοντας από μόνο του… μόδα σε ολόκληρο τον κόσμο!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΟΡΕΙΑ


Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό , ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.
Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος, γιατί είχε κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.
Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα στρατηγού.

Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρώ και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα.
Παραδίπλα ο Σωτήρης, ο Γρήγορης (40αρηδες) με το νόμο 3717/08 εθελουσία από την ΟΑ με 2,400 ευρώ το μήνα - το ποσό του εφ' άπαξ δεν μας το αποκάλυψε - μόλις είχαν γυρίσει από ουζερί στη Καισαριανή.

Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, αεροπόρος από τη ΣΤΥΑ, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει σύνταξη γιατί τα χρόνια υπηρεσίας του ήταν "πολεμικά" και μετράνε διπλά λέει -έγινε κανένας πόλεμος και δεν το μάθαμε;-) και περιμένει εφάπαξ 120,000 ευρώ (μόνο) .
Δίπλα τους ο θειος μου o Βαγγέλης , δεξιός από σοι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.

Και από κοντά τα δυο αδέλφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω Δημάρχου γνωστού - του έδινε τις βιταμίνες του μας έλεγε γελώντας-.

Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακλουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε χρήση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, μαζί με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια.

Και από κοντά ο Μιχάλης. Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφαλίστους αλλοδαπούς και 3 έλληνες και ο Αγησίλαος που παίρνει εδώ και 20 χρόνια αναπηρική σύνταξη τυφλού αλλά οδηγεί ταξί και είναι έξαλλος με την απελευθέρωση του επαγγέλματος από τον Ραγκούση .

Στα δεξιά τους ο Λάκης: φοιτητής ετών 32, παρέα με τον Γιώργο, γιατρό, τον επονομαζόμενο και "ταχυδρόμο" από τα φακελάκια.
Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο Εφοριακό απόφοιτο Δημοτικού που παίρνει 3,200 ευρώ το μήνα και φοβάται ότι θα του κόψουν το. ΔΙΒΕΤ και κάθε 2 χρόνια αγόραζε και ένα διαμέρισμα.

Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο.
Να και ο Μηνάς έμπορος που είχε ξεχάσει ποτέ έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα κτήματα του.

Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν,
"Κάτω τα χέρια από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"

.......
Ο Στέφανος, αδελφικός μου φίλος, άνεργος οικοδόμος με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια:
"-Ρε,Πάνο, εμείς εδώ τι κάνουμε;"

Διαβαστε Περισσοτερα...

A Christmas Story - Journey Of The Angels/Silent Night by Enya.wmv



Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 5...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μοναδική «εσωτερική» παραλία στην Ιαπωνία!

 

Η πόλη Miyazaki στην Ιαπωνία είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο, όπου συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου, καθώς διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία και απίθανες παραλίες αλλά και έντονη νυχτερική ζωή. Το ξενοδοχείο «Phoenix Seagaia Resort» είναι επίσης γνωστό για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του, με χώρους αναψυχής, spa, πισίνες, γήπεδα τένις και γκολφ, ακόμη ζωολογικό κήπο με σπάνια είδη φυτών και ζώων αλλά και τη μοναδική «εσωτερική» παραλία στον κόσμο! Μάλιστα, καλά διαβάσατε.

perierga.gr - Η μοναδική "εσωτερική" παραλία στον κόσμο!
Το «Ocean Dome» (όπως ονομάζεται) αποτελεί θεαματικό μέρος του συγκροτήματος «Phoenix Seagaia Resort» και είναι στην ουσία μια τεράστια «κλειστή» παραλία με άμμο......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Αθήνα κάποτε...


Παλιές φωτογραφίες Αθήνα
  Αυτές ειναι  φωτογραφίες και σκίτσα της Αθήνας, όπως ήταν κάποτε.  Είχαν ληφθεί από τον 19ο αιώνα και είναι είτε αληθινές φωτογραφίες ή σκίτσα που μετατράπηκαν σε φωτογραφίες αργότερα.
  Η φωτογραφία που απεικονίζεται ανωτέρω είναι του Αγίου Κοσμά, η τοποθεσία του  Αεροδρόμιου της Αθήνας, όπως ήταν γύρω στο 1890.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Greatest Card Trick Ever



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο άνθρωπος που κέρδισε το …κρύο!

perierga.gr - Ο άνθρωπος που γύρισε από τα χιόνια!Ο Wim Hof χαρακτηρίζεται -όχι άδικα- ως «Iceman», αφού έχει τη μοναδική ικανότητα να διατηρεί το σώμα του ζεστό ακόμη και όταν βρίσκεται σε πολύ ψυχρά περιβάλλοντα ή σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο «άνθρωπος των πάγων» κατάφερε μετά από χρόνια προπονήσεων και εντατικών εκπαιδευτικών μαθημάτων να τρέξει μισό μαραθώνιο πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, και μάλιστα ημίγυμνος και ξυπόλητος, φορώντας μόνο ένα σορτσάκι και έναν σκούφο! Το έδαφος ήταν σκεπασμένο από χιόνι, ενώ η θερμοκρασία άγγιζε τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν. Το εγχείρημά του, όπως θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφήνοντας μόνο μερικά… κρυοπαγήματα στα πόδια του.




Διαβαστε Περισσοτερα...

Πάλι "λάθος" από τις ΗΠΑ για την "ανεξάρτητη Κρήτη"...


Φαίνεται ότι όσο περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο ανακαλύπτεται στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, τόσο περισσότερο θα πληθαίνουν τα "λάθη", ειδικά στις ΗΠΑ που θα αναφέρουν την Κρήτη ως "ανεξάρτητο κράτος". Τώρα, ήταν η σιερά της Motorola να αναγράψει ότι η Κρήτη είναι ανεξάρτητο κράτος σε μιά δημοσίευσή της που ζητούσε άτομα να εργαστούν, όχι στην Ελλάδα ή στην περιοχή της Ελλάδας που.....
λέγεται Κρήτη, αλλά στο ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης! θεωρεί...ανεξάρτητο κράτος την Κρήτη!

Έτσι η εταιρεία στην ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας δημοσίευσε ότι αναζητούσε υπαλλήλους για την Ισπανία, την Ιταλία, το Μπαχρέϊν και την … Κρήτη, η οποία κατά την εταιρεία, πάντα, αποτελεί φαίνεται ανεξάρτητο κράτος.

Πριν από λίγο κατόπιν καταιγιστικών διαμαρτυριών από Έλληνες αναγνώστες (οι οποίοι και ενημέρωσαν σχετικά το defencenet.gr) η Motorola απέσυρε την δημοσίευση.

Θυμίζουμε ότι ορισμένοι διαδίδουν...σκόπιμα ότι 2012 λήγει η συνθήκη της Κρήτης που λέει ότι το νησί προσαρτάται για 100 χρόνια στην Ελλάδα και με την πάροδο των 100 χρόνων οι πολίτες του νησιού θα ψηφίσουν για το εάν θέλουν να συνεχίσουν να είναι στο Ελληνικό κράτος! Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην συνθήκη προσάρτησης.

Πάντως ανάλογο λάθος είχε γίνει και σε ενημερωτικό σημείωμα του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), όπου οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων και ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην... Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος

Θυμίζουμε και την πρόσφατη αποκάλυψη του defencenet.gr για τα υπονοούμενα Γ.Παπανδρέου στην Κρήτη, λίγο πριν ανατραπεί.!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η πείνα έρχεται - Ελλείψεις τροφίμων το 2012


Για εικόνες Αργεντινής, όπου τα σούπερ μάρκετ δεν είχαν τρόφιμα στα ράφια, προειδοποιούν ανοιχτά πλέον η αγορά και η βιομηχανία ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει αλλά απλώς συνεχίσει να βιώνει τον ιδιότυπο εμπορικό αποκλεισμό της.

Το άτυπο εμπάργκο στο οποίο υποβάλλονται ελληνικές και....
πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και της δυσκολίας εισαγωγής πρώτων υλών, οδηγεί σε αδιέξοδες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

«Το πρόβλημα των ελλείψεων στα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες είναι αυτονόητο και υπαρκτό και θα γίνει ακόμα πιο εμφανές μέσα στους πρώτους μήνες της άνοιξης», τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανικών Επώνυμων Προϊόντων και γνωστός βιομήχανος τροφίμων κ. Νίκος Καραγεωργίου.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως «το στέρεμα της ρευστότητας οδήγησε εδώ και καιρό σε μια προβληματική κατάσταση ως προς τις πληρωμές των εμβασμάτων έναντι φορτωτικών. Κακά τα ψέματα, η κατάσταση της οικονομίας μας και η ανασφάλεια που επικρατεί οδηγούν τις ξένες επιχειρήσεις να πιέζουν. Οι πολυεθνικές εταιρείες ασφάλισης εμπορευμάτων έχουν πνίξει την αγορά».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Λόγοι που αποδεικνύουν ότι ο Άι-Βασίλης είναι….γυναίκα!!

1. Ποιος άντρας είναι τόσο οργανωμένος;
2. Ποιος άντρας δουλεύει τόσες ώρες;
3. Ποιος άντρας παίρνει τόσα δώρα;…
4. Ποιος άντρας σκέφτεται ποιο δώρο είναι ιδανικό για κάθε άνθρωπο;
5. Ποιος άντρας θα φόραγε κόκκινο κοστούμι;
6. Ποιος άντρας καταφέρνει να φτιάξει σάκο;
7. Αν ήταν άντρας θα είχαμε καθυστερήσεις γιατί θα γύρναγε συνέχεια να κοιτάξει αν κλείδωσε το έλκηθρο
8. Αν ήταν άντρας οι τάρανδοι θα βρώμαγαν και θα πέθαιναν της πείνας
9. Αν ήταν άντρας θα διπλοπάρκαρε με αλάρμ και θα έκανε τη δουλειά του
10. Αν ήταν άντρας δεν θα είχε αρσενικά μικροκαμωμένα ξωτικά για βοηθούς
11. Οι άντρες δεν ζουν τόσο πολύ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρισδιάστατη τέχνη για …υποψήφιους δημάρχους

 

Αν συμπαθείτε την τρισδιάστατη τέχνη είναι βέβαιο οτι θα συμπαθήσετε και τις τρισδιάστατες δημιουργίες του καλιφορνέζου καλλιτέχνη John Pugh.

Χρωμάτισε ολόκληρους τοίχους οικοδομών με καταπληκτικά τρισδιάστατα έργα τέχνης που πραγματικά μαγνητίζουν το βλέμμα των περαστικών!
Είναι ίσως μια πολύ καλή λύση για να ομορφύνουν οι πόλεις και να σπάσει η μονοτονία του γκρίζου τσιμέντου, δίνοντας ταυτόχρονα μια εύθυμη νότα στην «μουντή» καθημερινότητα των πολιτών.
Απολαύστε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα σας φτιάξουν τη διάθεση!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Top 10: Οι χειρότερες ταινίες του 2011 [φωτο]

Το περιοδικό TIME παρουσίασε μετά από έρευνα τη λίστα του με τις 10 χειρότερες ταινίες για το 2011.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς νερό!

 

Το 1969 οι καταρράκτες του Νιαγάρα έμειναν χωρίς νερό, καθώς έπρεπε να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης στα καταπονημένα τοιχώματα του καταρράχτη. Η διαδικασία συντήρησης διήρκησε 5 μήνες, από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο, χαρίζοντας τη μοναδική ευκαιρία στην ιστορία να δούμε τους καταρράκτες χωρίς νερό.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένα σπίτι «κάψουλα»… χώνεται ανάμεσα σε δύο κτίρια!


Η ιδέα της κατασκευής σπιτιών τα οποία θα μπορούσαν να τοποθετηθούν ανάμεσα σε τεράστια κτίρια, καταλαμβάνοντας πολύ λίγο χώρο, απασχόλησε για πολλούς μήνες το αρχιτεκτονικό γραφείο Centrala στη Βαρσοβία. Το αποτέλεσμα;
perierga.gr - Ένα σπίτι "κάψουλα"... χώνεται ανάμεσα σε δύο κτίρια!
Το σπίτι «κάψουλα» έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του, αποδεικνύοντας πως αποτελεί την καλύτερη λύση εξοικονόμησης χώρου μέσα στο αστικό περιβάλλον. Είναι κατασκευασμένο από ένα πάνελ με κοντραπλακέ μέσα σε χαλύβδινο πλαίσιο, ενώ δεν επιβάλλεται επιπλέον μόνωση στους «τοίχους», ακριβώς επειδή οι πλευρές του σπιτιού εφάπτονται στα παρακείμενα κτίρια.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

No. 1 Most Extreme and Dangerous Airport: Lukla Tenzing-Hillary Airport,...



Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι 10 ωραιότερες γυναίκες του 2011 [φωτο]


Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Ελλάδα ξεκινά την μεγαλύτερη πώληση κρατικής περιουσίας στη Ευρώπη Η Ελλάδα ξεκινά την μεγαλύτερη πώληση κρατικής περιουσίας στη Ευρώπη




Η βρετανική εφημερίδα THE TIMES δημοσιεύει ρεπορτάζ για τις μαζικές  ιδιωτικοποιήσεις που ξεκινούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η χώρα πουλάει ότι είναι δυνατόν να φέρει κάποια έσοδα σε αυτό που έχει ονομαστεί "το μεγαλύτερο ξεπούλημα κρατικών περιουσιακών στοιχείων στη Ευρώπη".

Ο έλληνας υπουργός οικονομικών είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι στόχος είναι να υπάρξουν έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 35 -50 δισ. ευρώ τα επόμενα έξι χρόνια, ενώ το ΙΟΒΕ δήλωσε ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι τα 75 δισ.

Ο ΟΔΔΗΧ ξεκίνησε τις ιδιωτικοποιήσεις χθες με την προσφορά του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα δοθούν προς πώληση παραλιακές εκτάσεις στην Ερμιονίδα, τη Νέα Μηχανιώνα, τη Ζάκυνθο, τη Ρόδο και αλλού, προς δημιουργία τουριστικών θέρετρων.

Προς ιδιωτικοποίηση θα μπορούσαν να δοθούν και τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και κτίρια και ξενοδοχεία που κατέχει το κράτος. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι θα επιχειρηθεί να μην πουληθούν τα δημόσια ακίνητα άλλα να δοθούν με την μέθοδο του leasing.

Παράλληλα σημειώνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων όπως του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ αναμένεται ισχυρή αντίδραση από τα συνδικάτα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μεγάλοι Έλληνες ηθοποιοί περνάνε δύσκολα λόγω κρίσης! [φωτο]


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Oι ετήσιες μικτες αποδοχές των καθηγητών στην ευρωζώνη

Διαβαστε Περισσοτερα...

Kate Moss , Milla Jovovich γυμνές για το Pirelli Calendar 2012 !!



Kate Moss , Milla Jovovich γυμνές για το Pirelli Calendar 2012 !!






Διαβαστε Περισσοτερα...

«Υπερ-Photoshop» επιτρέπει προσθήκη αντικειμένων σε φωτογραφίες γρήγορα και «αθόρυβα»


Μια νέα, απλή προσέγγιση στην «προσθήκη» αντικείμενων στις φωτογραφίες θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή παραποιημένων φωτογραφιών, μιας και ακόμα και ερασιτέχνες θα είναι σε θέση να προσθέτουν αντικείμενα σε φωτογραφίες, χωρίς ειδικό εξοπλισμό ή εκπαίδευση.

Η τεχνική, που εφευρέθηκε από τον προγραμματιστή Kevin Karsch, θα παρουσιαστεί στο συνέδριο SIGGRAPH στο Χονγκ Κονγκ αυτόν τον μήνα. Ο Karsch υποστηρίζει ότι οι χρήστες, ακόμη και οι «αρχάριοι» είναι δυνατόν να επιτύχουν «επαγγελματικά αποτελέσματα».

Η μέθοδος του Karsch είναι μοναδική, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει πως αν και η ψηφιακή αφαίρεση αντικειμένων από σκηνές είναι εύκολη, το αντίστροφο, δηλαδή η προσθήκη, είναι δύσκολο να επιτευχθεί δίχως να γίνει αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι. Εκτός των άλλων, οι τρέχουσες μέθοδοι είναι πολύ επίπονες και χρονοβόρες.

«Επί του παρόντος, για να εισαχθεί ένα αντικείμενο σε μία σκηνή, η γεωμετρία και ο φωτισμός θα πρέπει να δημιουργηθούν από τον χρήστη μέχρι ένα βαθμό, ή να χρειαστεί  φωτογράφιση του αντικείμενου από πολλαπλά σημεία, ώστε να εξασφαλιστεί ο σωστός φωτισμός και οι σκιές»

Το λογισμικό του Karsch χτίζει αυτόματα ένα πρόχειρο 3D μοντέλο μιας σκηνής, με τους χρήστες να πρέπει να «ζωγραφίσουν» οποιαδήποτε επιφάνεια μπορεί να έχει παραλείψει το πρόγραμμα να παράξει μόνο του. «Στη συνέχεια, ο χρήστης επιλέγει τις πηγές φωτός και τους άξονες του φωτός στην εικόνα. Το σύστημά μας δημιουργεί αυτόματα ένα φυσικό μοντέλο της σκηνής», λέει ο Karsch, και συμπληρώνει ότι το πρόγραμμα προσθέτει στη συνέχεια το φως.

«Υπερ-Photoshop» επιτρέπει προσθήκη αντικειμένων σε φωτογραφίες γρήγορα και «αθόρυβα»
«Υπερ-Photoshop» επιτρέπει προσθήκη αντικειμένων σε φωτογραφίες γρήγορα και «αθόρυβα»
«Υπερ-Photoshop» επιτρέπει προσθήκη αντικειμένων σε φωτογραφίες γρήγορα και «αθόρυβα»
«Υπερ-Photoshop» επιτρέπει προσθήκη αντικειμένων σε φωτογραφίες γρήγορα και «αθόρυβα»
«Υπερ-Photoshop» επιτρέπει προσθήκη αντικειμένων σε φωτογραφίες γρήγορα και «αθόρυβα»

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τέλος στις βαρετές πισίνες…!



Οι πισίνες πλέον μπορούν να δείχνουν μοναδικές και συναρπαστικές.
Με τη χρήση μωσαϊκών, ειδικά κατασκευασμένα ώστε να δείχνουν τρισδιάστατα κάτω από το νερό, καμία πισίνα δε θα φαίνεται άδεια!



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Την επόμενη φορά που θα έχεις διάθεση για παράπονα, θυμήσου ότι ο σκουπιδοτενεκές σου τρώει καλύτερα από το 30% του πληθυσμού της γης.
Robert Orben, 1927-, Αμερικανός ταχυδακτυλουργός

Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια.
Γιώργος Σεφέρης, 1900-1971, Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1962

Έχουμε γίνει οι άνθρωποι από τους οποίους οι γονείς μας μάς είχαν προειδοποιήσει να φυλαγόμαστε.
Αγνωστου

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

πρωτόγονη φυλή των Toulambis (

Το 1976, η ομάδα του εξερευνητή Jean-Pierre Dutilleaux ήρθε για πρώτη φορά
σε επαφή με την πρωτόγονη φυλή των Toulambis (Papua, Νέα Γουινέα), τα μέλη
της οποίας δεν είχαν έρθει ποτέ σε επικοινωνία με τον έξω κόσμο και ούτε είχαν
ξαναδεί άνθρωπο με λευκό δέρμα.
Η κάμερα αποθανάτισε την φοβισμένη και γεμάτη περιέργεια αντίδρασή τους.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Mαραθώνιος βουνού στην Kέρκυρα


Mαραθώνιος βουνού στην Kέρκυρα




corfumountaintrail from latsas40 on Vimeo.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Γαλλικο RUNNER;S Δεκεμβριου2011

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εξάντας, ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Διαβαστε Περισσοτερα...

Μας παρακολουθούν!!! Μάθε πώς!!!


Στις μέρες μας δεν «υπάρχουν» φάκελοι μόνο για τους εχθρούς του εκάστοτε καθεστώτος. Μας φακελώνουν ακόμα και ιδιωτικές εταιρίες, π.χ. φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να μάθουν.... και να ελέγξουν τις συνήθειές μας και τις προτιμήσεις μας ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπορούν να μας συστήσουν και στην συνέχεια να μας πουλήσουν το προϊόν τους. Παράλληλα, τα στοιχεία που συλλέγει μία εταιρία, τα πουλάει σε μία άλλη.
Πριν κάποια χρόνια -μα και ακόμα νομίζω- μιλούσαν για το τσιπάκι, το οποίο μπαίνει κάτω από το δέρμα της παλάμης ή του μετώπου, για να παρακολουθεί κάθε κίνηση του ανθρώπου, το λεγόμενο «σφράγισμα», ή η Κάρτα του Πολίτη. Ενδεχομένως να έχουν κι αυτά την κάποια οποιαδήποτε χρησιμότητά τους, όπως και κάθε παραδοσιακή μέθοδος παρακολούθησης, όπως π.χ. οι κάμερες κυκλοφορίας. Ωστόσο, όλα αυτά φαντάζουν νηπιαγωγείου μπροστά στις σύγχρονες ανατρεπτικές μεθόδους που ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Ξεκινάμε με αυτά που λίγο πολύ όλοι φανταζόμαστε ή μπορεί να έχουμε ακούσει τυχαία και θα μπορούσαμε να τα θεωρήσουμε «αναμενόμενα», αλλά όχι θεμιτά. Τώρα όλα επιβεβαιώνονται:
Μέσω καθημερινών τηλεπικοινωνιακών συσκευών

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πώς ένας χρόνος στη φύση κυλάει μέσα σε 2 λεπτά;


perierga.gr - Πώς ένας χρόνος στη φύση κυλάει μέσα σε 2 λεπτά;Η φύση είναι μαγική και συχνά κρύβει πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες της. Απίστευτες εικόνες από ανθισμένα λιβάδια, χιονισμένα βουνά και γυμνά δέντρα κλείνουν μέσα τους όλα τα μυστικά της δημιουργίας… Οι εναλλαγές των τοπίων κατά τη διάρκεια του έτους συνθέτουν φυσικούς «πίνακες ζωγραφικής» που μοιάζουν να δημιουργήθηκαν από τον πιο έμπειρο καλλιτέχνη.
Από τον ψυχρό χειμώνα με τα χιόνια και την άνοιξη με την πρώτη άνθιση μέχρι το καλοκαίρι με την πλήρη ευδοκίμηση και το φθινόπωτο με τα γυμνά φυτά, η φύση εναλλάσσει τις εικόνες της με έναν μοναδικό τρόπο!  Αυτήν τη συνέχιση του χρόνου και την εναλλαγή των εικόνων στη φύση θέλησε να προυσιάσει ο Eric Solheim… Και τα κατάφερε με μεγάλη υπομονή και επιμονή, αφού πέρασε ώρες ολόκληρες παρατηρώντας τη θέα από το σπίτι του. Στη συνέχεια «φυλάκισε» αυτές τις 365 ημέρες μέσα σε ένα βίντεο 2 μόλις λεπτών. Δείτε το καταπληκτικό υλικό στη συνέχεια…




One year in 120 seconds from Eirik Solheim on Vimeo.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share