Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Παράξενα ψυγεία (Photos)



Δείτε τα πιο παράξενα και μοναδικά ψυγεία του κόσμου.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Μηλιώκας-Εναλλακτική μουσική


Μηλιώκας-Εναλλακτική μουσική

Ο Γιαννης Μηλιωκας μπορει να χαρακτηριστει ως "η φωνη του Νεοελληνα" αφου με τα τραγουδια του εξιστορει τα μαρτυρια που τραβαμε ολοι λιγο-πολυ στην χωρα μας.Καυτηριαζει με τον δικο του τροπο τα κακως κειμενα της ελληνικης κοινωνιας,τραγουδωντας τα.Επισης φαινετε να εχει "προβλεψει" το χαλι μας εδω και αρκετα χρονια...
Παρτε μερικα απο τα τραγουδια του



Διαβαστε Περισσοτερα...

Συνέντευξη του νεαρού διεθνή κωπηλάτη

Συνέντευξη του νεαρού διεθνή κωπηλάτη

Share

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το δυσκολότερο Sudoku του κόσμου....Αν μπορείτε λύστε το

Το δυσκολότερο Sudoku του κόσμου....Αν μπορείτε λύστε το

Το δυσκολότερο Sudoku του κόσμου δημιούργησε ένας 41χρονος μαθηματικός από την Φινλανδία.

Ο Dr Arto Inkala ξόδεψε τρεις μήνες για να το ολοκληρώσει και καλεί τους λάτρεις του «αθλήματος» να προσπαθήσουν να το λύσουν, αν και όπως δήλωσε στην εφημερίδα Sun, «για να μπορέσει να το καταφέρει κάποιος αυτό χωρίς βοήθεια θα χρειαστεί τουλάχιστον...μερικές εβδομάδες».

Το 2006 o ίδιος είχε δημιουργήσει επίσης ένα πολύ δύσκολο Sudoku, το οποίο λύθηκε μέσα σε 24 ώρες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πως τα βαρετά γίνονται ενδιαφέροντα!!!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Η καθημερινότητα στο Rio De Janeiro (Photos)


Το καλοκαίρι όλοι λίγο πολύ ονειρευόμαστε ταξίδια σε μέρη μακρινά. Ένας από τους ονειρεμένους προορισμούς είναι μια πόλη που έχει συνδεθεί με την πιο ζεστή εποχή του χρόνου, το Rio De Janeiro. Είναι όμως η πραγματικότητα όπως την φαντάζονται οι περισσότεροι; Ο φωτογράφος Urbano Erbiste περιφέρεται στους δρόμους του Ρίο και μας παρουσιάζει την καθημερινότητα εκει, μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον φωτορεπορτάζ.





Διαβαστε Περισσοτερα...

Βοήθεια στη γλώσσα των Η/Υ...



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ: Νιόπαντρη Βρετανίδα σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας


Το δικό του δράμα ζει ένα νιόπαντρο ζευγάρι Βρετανών, το οποίο έκανε το μήνα του μέλιτος στην Κέρκυρα.

Το ζευγάρι την ημέρα του γάμου τουΤο προτελευταίο βράδυ της διαμονής τους σε ξενοδοχείο του νησιού, η 27χρονη Carrie-Anne Dudbridge, την ώρα που έβγαινε στο μπαλκόνι παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό από ύψος περίπου 9 μέτρων.Η νεαρή Βρετανίδα έσπασε την σπονδυλική της στήλη σε 3 σημεία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του νησιού. Το κόστος της μεταφοράς της 27χρονης πίσω στην πατρίδα της φτάνει τις 16.000 λίρες Αγγλίας και δεν καλύπτεται από την ευρωπαϊκή κάρτα περίθαλψής της. Το ζευγάρι δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της επιστροφής στην Βρετανία και παραμένει στην χώρα μας, ουσιαστικά χωρίς χρήματα.

Όσοι από τους ανγνώστες μας θέλουν να βοηθήσουν τα νιόπαντρα παιδιά, μπορούν να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, για να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Γονείς για γέλια και για κλάματα


Γονείς για γέλια και για κλάματα (20 pics)


Διαβαστε Περισσοτερα...

Υπάρχουν χορευτές ανάμεσα μας! (16 pics)




Υπάρχουν χορευτές ανάμεσα μας! (16 pics)



Διαβαστε Περισσοτερα...

Αστείες - Περίεργες Φωτογραφίες




Αστείες - Περίεργες Φωτογραφίες Vol33 (28pics)


Διαβαστε Περισσοτερα...

Και όμως είναι ξανθιά



Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.....Α, ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ...

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Ανθρώπινοι πυλώνες» στην Ισλανδία

Η χώρα μετατρέπεται σε έργο τέχνης

Η πρόταση να αντικατασταθούν οι υπάρχοντες πυλώνες της Ισλανδίας με νέους, που θα έχουν τη μορφή ανθρώπινων σωμάτων, κέρδισε σε πρόσφατο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής. Eάν και εφόσον εγκατασταθούν, θα μεταμορφώσουν τη χώρα σε «έργο τέχνης».

Σύμφωνα με την πρόταση των αρχιτεκτόνων, στη «χώρα των γιγάντων», όπως ονομάστηκε, κάθε ένας από τους δεκάδες πυλώνες, θα έχει διαφορετική μορφή και κίνηση, ώστε να δοθεί μία ποικιλομορφία.

Οι «Choi + Shine», που βρίσκονται πίσω από την ιδέα, σχεδίασαν τους ανθρωπόμορφους πυλώνες ως «δυναμικούς και ευμετάβλητους» ενώ είναι φτιαγμένοι από ατσάλι, γυαλί και σκυρόδεμα και θα αποτελούν μια σύγχρονη εκδοχή των αρχαίων αγαλμάτων του Νησιού του Πάσχα.

Παρά την εντυπωσιακή και επιβλητική τους εικόνα ωστόσο, οι αρχιτέκτονες που τους σχεδίασαν, υπογραμμίζουν πως το κόστος κατασκευής τους θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε: «Θα αποτελούν μνημείο για τη χώρα. Το να βλέπει κανείς αυτές τις “φιγούρες” θα είναι αξέχαστη εμπειρία, κάτι πολύ περισσότερο από μια βολική και λειτουργική κατασκευή, για την εξυπηρέτηση της ανάγκης ηλεκτροδότησης».

Η επιτροπή που έκρινε και βαθμολόγησε τις συμμετέχουσες στο διαγωνισμό προτάσεις, εκθείασε τη συγκεκριμένη πρόταση των Αμερικανών αρχιτεκτόνων, ωστόσο, η εταιρεία Landsnet, υπεύθυν

Διαβαστε Περισσοτερα...

Απολαύστε το video clip και τις ομορφιές του στην Κέρκυρα...



Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ΠΙΟ ΦΟΒΕΡΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ!!!!!!!!!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πιείτε τζιτζιμπίρα!


Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του τζίντζερ

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πιπερόριζας, ευρέως γνωστής ως τζίντζερ, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στη Δύση. Το τζίντζερ βοηθά στη χώνεψη και γενικά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Μειώνει, επιπλέον, τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική και αντιμικροβιακή δράση. Τα τελευταία, όμως, χρόνια γίνεται λόγος για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Το τζίντζερ είναι ιδιαίτερα γνωστό στα Επτάνησα, κυρίως στην Κέρκυρα, όπου φτιάχνουν το παραδοσιακό αναψυκτικό τζιτζιμπίρα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com/--Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Γ. Μαρκορά


markoras
ΚΕΡΚΥΡΑ. Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο ποιητή Γεράσιμο Μαρκορά θα πραγματοποιηθεί πολύ κοντά στο πατρικό του σπίτι στην Στρογγυλή (Καναβιά) Δήμου Μελιτειέων, το Σάββατο 21 Αυγούστου 2010 (21:30). Η Ανάγνωση ποιημάτων θα γίνει από τους κ.κ Σπύρο Ασωνίτη, Βικτώρια Κολσουζιαν και από την Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.
Την εκδήλωση θα στολίσει μουσικά η Μαντολινάτα Καλλιτεχνικής Ένωσης Περιβολίου.
Ο Γεράσιμος Μαρκοράς (1826 - 28 Αυγούστου 1911) ήταν έλληνας ποιητής, μαθητής του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού. Ανήκει στους «σολωμικούς ποιητές» της λεγόμενης «Επτανησιακής σχολής». Γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά και έλαβε την Γυμνασιακή του εκπαίδευση στην Κέρκυρα, όπου έζησε και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Σε ηλικία 23 ετών έφυγε για την Ιταλία και σπούδασε νομικά.
Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιόνιο Ακαδημία απ' όπου αποφοίτησε και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα. Παρά τις σπουδές του στα νομικά, αφιερώθηκε στην ποίηση.
Το 1864 συνέγγραψε τον Ελληνικό Βασιλικό ύμνο τον οποίο μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος. Το 1875 δημοσίευσε το πρώτο του ποίημα με τον τίτλο «Όρκος» και το 1890 εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή υπό τον τίτλο «Ποιητικά Έργα», στην οποία περιλαμβανόταν και ο «Όρκος».
Το 1898 ακολουθεί η συλλογή του «Μικρά Ταξείδια». Επηρεασμένος από το διδάσκαλο του, στα ποιήματά του υπήρξε μελωδικός, αφηγηματικός και επιδέξιος χειριστής της δημοτικής. Ήταν φυσιολάτρης και πατριδολάτρης, κάτι που επηρέασε έντονα την ποίησή του. Μαζί με τους Ψυχάρη, Παλαμά, Καρκαβίτσα και Πολυλά συνέβαλε στην επιβολή της δημοτικής και στην αναγέννηση των νεοελληνικών γραμμάτων.
Πέθανε στην Κέρκυρα στις 28 Αυγούστου του 1911.

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com/i----VIPs στους Παξούς


hanks1
ΠΑΞΟΙ. Ο Tom Hanks και ο Steve Martin ήρθαν να προστεθούν στην λίστα των VIP επισκεπτών της χώρας μας αυτό το καλοκαίρι, καθώς εντοπίστηκαν στους Παξούς! Μπορεί η Μύκονος να είναι το πιο ακριβό νησί στην Ευρώπη, οι Παξοί, ωστόσο, συγκέντρωσαν ένα μεγάλο αριθμό διεθνούς φήμης επωνύμων. Οι δύο ηθοποιοί, Tom Hanks - Steve Martin, βρέθηκαν στο Ιόνιο με υπερπολυτελές σκάφος, το οποίο έδεσε στο πανέμορφο λιμάνι και πρωτεύουσα των Παξών, τον Γάιο.
Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να κάνουν μία βόλτα στα σοκάκια. Όπως μάθαμε, απόλαυσαν δύο καραφάκια και μπήκαν στο βιβλιοπωλείο του νησιού για ψώνια!
Κάπου εδώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, αρχίζουν τα «πιπεράτα»...
Ο Hanks - που είναι γνωστός φιλέλληνας και διαθέτει σπίτι στην Αντίπαρο - «σήκωσε» όλη τη γραφική ύλη του μαγαζιού! Χαρτιά, μολύβια, στυλό, σημειωματάρια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε πήρε ο ηθοποιός που μάλλον κάτι σκαρώνει... Λέτε να γράψει κανένα νέο σενάριο; Εξάλλου, το έχει ξανακάνει μαζί με την Nia Vardalos στο «Larry Crowne» όπου πρωταγωνίστησε η Julia Roberts.

Με χλιδάτο σκάφος

Κωμικός στη μεγάλη οθόνη, κωμικός και στη ζωή, ο Steve Martin «ερωτεύθηκε» μια βάση για σελοτέιπ, χρώματος... ροζ! Μάλιστα, ο φίλος του έσπευσε να του κάνει παρατήρηση για το χρώμα, ωστόσο, ο ηθοποιός επέμεινε, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτή μου αρέσει, αυτή θα πάρω κι αν σου αρέσει...»!
Το χλιδάτο σκάφος έφυγε από τους Παξούς και οι δύο ηθοποιοί συνεχίζουν τις βόλτες τους στο Ιόνιο.
Υπενθυμίζεται ότι το περσινό καλοκαίρι ο Tom Hanks είχε επισκεφτεί την Κέρκυρα και είχε κλείσει με την παρέα του ολόκληρο κέντρο για να φάει και να ψυχαγωγηθεί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που δεν τα πολυσυμπαθεί, ιδιαίτερα τις ημέρεςς των διακοπών του.


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΟΥΣΤΟ



Διαβαστε Περισσοτερα...

καλοοοοοοο



Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Αστείες Φωτογραφίες






Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι έξι αλήθειες της ζωής !


Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Πετρούλα Κωστίδου τα ... " πέταξε " στο max !






Διαβαστε Περισσοτερα...

Το μεγαλύτερου ενυδρείου του κόσμου


τοποθετήσετε την εικόνα σε μέγιστο έτσι ώστε
να μπορείτε να απολαύσετε την μαγεία του μεγαλύτερου ενυδρείου του κόσμου

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εμείς και τα βατράχια…


Τα βατράχια στην ΑΕΚ είναι μια «μόλυνση». Όταν όμως θέλεις να προστατεύσεις έναν ζώντα οργανισμό από την μόλυνση πρέπει να «εξολοθρεύσεις» την αιτία που γεννά την μόλυνση. Παράδειγμα: Αν το εργοστάσιο μιας πολυεθνικής, μολύνει το νερό ενός ποταμού
με χημικά απόβλητα, θα ήταν τουλάχιστον ανόητο να τα βάλεις με τα απόβλητα και τουλάχιστον άστοχο να προσπαθήσεις να καθαρίσεις το νερό από τα χημικά αφήνοντας παράλληλα την «πηγή» της μόλυνσης ανενόχλητη.

Το ίδιο ισχύει και στην οικογένεια της ΑΕΚ, κυνηγάμε .....

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com/--Γεωπολιτικές αλλαγές στο Βόρειο Ιόνιο



ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΑΜΑΝΟΣ*
ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχει γίνει ευρέως γνωστό το γεγονός ότι η Αλβανία πρόσφατα παρεχώρησε βάσεις στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό το οποίο μπορεί πλέον να ελλιμενίζεται και να διαθέτει διευκολύνσεις στα λιμάνια του Δυρραχίου και της Αυλώνας. Η κατάληξη αυτή είναι βέβαια αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και της ολιγωρίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας να υλοποιήσει την συμβατική υποχρέωση που είχε αναλάβει η χώρα μας για την κατασκευή έργων υποδομής προς το συμφέρον του αλβανικού πολεμικού ναυτικού, παρά τις εκκλήσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη στρατηγικού χαρακτήρα, η οποία δεν είναι δυνατόν να αφήσει αδιάφορη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία Των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς τα στρατηγικά δεδομένα της αντιπαράθεσης μας με την γείτονα Τουρκία μεταβάλλονται, προσθέτοντας ένα επί πλέον παίκτη, στο γεωπολιτικό παίγνιο: την γείτονα Αλβανία.


Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com/index.php--Νίκο Θεέ, που πήρες την ΠΑΕ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ*
ΚΕΡΚΥΡΑ. Εμείς εκεί, γερά. Στην Α΄ Εθνική του χρόνου είμαστε με την Κέρκυρα. Αν και το γήπεδο, όχι μόνο ο αγωνιστικός χώρος αλλά και οι εξέδρες, τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες κ.λ.π., σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκονται σε κακό χάλι (τι πρωτότυπο!). Υπάρχει μάλιστα ο κίνδυνος το εναρκτήριο με την ΑΕΚ να γίνει στο «Παμπελοποννησιακό». Αλλιώς την περιμέναμε την πρεμιέρα. Εντυπωσιακή. Με μία από τις Φιλαρμονικές να παιανίζει. Εδώ στο νησί. Γιατί να μην το δούμε και ως πρόταση; Σε κάθε εντός έδρας αγώνα, η Φιλαρμονική μισή ώρα πριν την έναρξη και, φυσικά, στο ημίχρονο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com--Συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα στο Σιδάρι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κρατούμενοι στο Τμήμα Ασφαλείας παραμένουν οι 2 Ιταλοί υπήκοοι που συνελλήφθησαν το Σάββατο το πρωί στο Σιδάρι με πλαστά χαρτονομίσματα. Το ζευγάρι των Ιταλών συνελλήφθει από άντρες του ΑΤ Εσπερίων στην προσπάθεια τους να διοχετεύσουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα. Στην κατοχή του ζεύγους βρέθηκαν 8 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ενώ έπειτα από έρευνα των αστυνομικών στο αυτοκίνητο των Ιταλών βρέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ, συνολικής αξίας περίπου10 χιλιάδων ευρώ. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καλο

Διαβαστε Περισσοτερα...

10 σαρωτικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Οι δέκα βασικές αλλαγές που αναμένονται στο νέο εκλογικό νόμο είναι
  1. Παραμένουν 300 οι εθνοπατέρες, απορρίφθηκε η πρόταση για μείωση των βουλευτών στους 200.
  2. Χωρίζονται οι εκλογικές περιφέρειες σε μείζονες και μονοεδρικές.
    Μείζονες: με λίστα η εκλογή των υποψηφίων, 120 θα πάρουν το χρίσμα χωρίς σταυρό!
  3. 180 οι μονοεδρικές περιφέρειες . Κάθε μία θα αντιστοιχεί σε 50.000-60.000 κατοίκους, με σταυρό η εκλογή
  4. Στο 40,2% το ποσοστό που “δίνει” αυτοδυναμία.
  5. Παραμένει το πλαφόν τοιυ 3% για την είσοδο μικρού κόμματος στο κοινοβούλιο
  6. Παραμένει η αναλογική εκπροσώπηση τοιυ 87% (νόμος Σκανδαλίδη). Μπόνους 40 εδρών για το πρώτο κόμμα
  7. Σπάνε οι περιφέρειες μαμούθ (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς)
  8. Καταργείται ο θεσμός των βουλευτών Επικρατείας.
  9. Καταργούνται οι 42 έδρες στη Β΄ Αθηνών και αντικαθίστανται με 26 μονοεδρικές που θα καλύτπτουν τους 35 δήμους του “Καλλικράτη” στην περιοχή.
  10. Από μία έως πέντε ο αριθμός των μονοεδρικών σε κάθε νόμο της χώρας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

112: ο αριθμός που σώζει ζωές

Μόνο τον Ιούλιο δέχτηκε 255.837 κλήσεις

Το 112 πρόκειται για έναν αριθμό που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί όλους τους Ευρωπαίους πολίτες σε περιπτώσεις που χρειάζονται βοήθεια όπως ασθενοφόρο, Πυροσβεστική ή την Αστυνομία.

Το πολύ σημαντικό στοιχείο που αφορά τον τηλεφωνικό αριθμό 112 είναι, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» ότι μπορεί να κληθεί από όλα τα κινητά, ακόμα και αν αυτά είναι εκτός δικτύου, έχουν φραγή ή δεν έχουν κάρτα SIM.

«Επίσης μπορεί κανείς να καλέσει το 112 από τηλεφωνικό θάλαμο χωρίς κάρτα» εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο κ. Διονύσης Βορίσης, αντιπύραρχος και διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας. Προσθέτει δε ότι ότι ο αριθμός είναι χρήσιμος όχι μόνο σε περίπτωση προσωπικής έκτακτης ανάγκης, αλλά και όταν επιθυμεί κάποιος να ειδοποιήσει τις αρχές για ένα επικίνδυνο συμβάν.

Οι περισσότεροι Έλληνες, όμως, αγνοούν την ύπαρξη του 112 και αυτό φαίνεται και από έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με το οποίο μόνο το 7% γνωρίζει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, ενώ πιο ενημερωμένοι είναι οι Τσέχοι, οι Λουξεμβούργιοι και οι Πολωνοί.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Παράξενα αερόστατα


Απίστευτα κι όμως αληθινά αερόστατα που ξεχωρίζουν με την πρωτότυπη εμφάνιση τους!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ζωγραφίζει ταυτόχρονα και με τα δύο χέρια! Δείτε το βίντεο!



Ζωγραφίζει ταυτόχρονα και με τα δύο χέρια

Μπορεί να ζωγραφίζει με απίστευτη ταχύτητα, ανάποδα, πανομοιότυπα ζευγάρια ζώων… και με τα δύο χέρια!
Ο λόγος για έναν «υπαίθριο» αμφίχειρα καλλιτέχνη, ο οποίος έχει γίνει διάσημος μέσω του You Tube για την εκπληκτική τεχνική του.

Πάντως, όπως λέει ο ίδιος, δεν μπορεί να ζωγραφίζει το ίδιο καλά και με τα δύο χέρια, αλλά το ένα χέρι αντιγράφει ακριβώς τις κινήσεις του άλλου.



Zougla.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Για όσους ταξιδεύουν με σκάφος

Προτού «σαλπάρετε» για άλλα μέρη και άλλες παραλίες όσοι αποφασίσατε φέτος να κάνετε τις διακοπές σας με σκάφος θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας συνεχώς μερικούς χρήσιμους κανόνες.

1. Προβλέπω για να μην αντιμετωπίσω.
2. Σεβασμός στη θάλασσα και επίγνωση των δυνατοτήτων μου και του σκάφους.
3. Συνεργασία και ευγένεια μεταξύ των ιστιοπλόων. Σήμερα βοηθάω τους άλλους γιατί αύριο μπορεί να χρειαστώ κι εγώ βοήθεια.
4. Τάξη στο σκάφος! Βολεύω τα προσωπικά αντικείμενά μου για να μην εμποδίζω τη λειτουργία του ιστιοπλοϊκού σκάφους καθώς και τους συνεπιβάτες μου.
5. Η προετοιμασία του ταξιδιού είναι το Α και το Ω. Μελετάω τη διαδρομή, τις στάσεις κι έχω πάντοτε κατά νου ότι στη θάλασσα όλα μπορεί να ανατραπούν.
6. Η τέχνη της ιστιοπλοϊας είναι αρχοντιά. Το καθαρό σκάφος και η προσωπική υγιεινή είναι ο καθρέφτης του ποιοί είμαστε.
7. Πάνω στο σκάφος ο καθένας έχει το ρόλο του, τόσο εν πλω όσο και κατά την είσοδο στο λιμάνι.
8. Ο σκίπερ δίνει εντολές οι υπόλοιποι εκτελούν. Εκείνος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και κανένας άλλος.
9. Η θάλασσα είναι ο κήπος του πλωτού σπιτιού μου και απαγορεύεται να πετάω τα σκουπίδια μου μέσα σε αυτήν, ακόμη κι αν πρόκειται για υπόλοιπα φαγητού.
10. Αν η παρέα δεν είναι «δεμένη», καλύτερα να διαλέξω άλλο τρόπο διακοπών. Οι περιορισμένοι χώροι και οι λεπτοί τοίχοι δεν αφήνουν περιθώρια στην κακή διάθεση

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share