Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond - Live 1988



Διαβαστε Περισσοτερα...

Καλλιέργησε μια καρέκλα... μπορείς!



ΔΕΙΤΕ: Τι έκανε ο καλλιτέχνης κηπουρός

O Peter Cook είχε από το 1986 την ιδέα να καλλιεργήσει μια καρέκλα! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τελικά το έκανε πραγματικότητα 9 χρόνια αργότερα, μαζί με τη σύντροφό του Becky Northey. Οι δύο τους δημιούργησαν την εταιρία pooktre που ειδικεύεται στην καλλιτεχνική διαμόρφωση δέντρων και θάμνων καθώς αυτά αναπτύσσονται.

Οι δύο καλλιτέχνες κηπουροί δημιουργούν σχέδια που θέλουν να υλοποιήσουν με τη βοήθεια των κλαδιών και του κορμού και ενώ το φυτό αναπτύσσεται εφαρμόζουν ειδικά κλαδέματα και στρέφουν τα νεαρά κλαδιά πάνω σε ειδικά πλαίσια που αντιστοιχούν στο τελικό σχέδιο της διαμόρφωσης. Το φυτό δεν καταστρέφεται, αλλά συνεχίζει να διατηρεί το φύλλωμά τους και να ανθοφορεί.

Με αυτή την τεχνική έχουν δημιουργήσει δέντρα καρέκλες, δέντρα ανθρώπους, δέντρα τραπεζάκια κ.ο.κ.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μαλβίνα Κάραλη. Παρασκευή 7 Ιουνίου 2002





Είδα το Mea Culpa σ’ ένα ταξίδι στην Αθήνα. Αυτή η άγνωστή μου μαυροφορεμένη γυναίκα στον καθρέπτη με την Αλίκη. Δεν πιάναμε Seven X - δεν την ξαναείδα για χρόνια. Ψάχνω παλιά της άρθρα, διαβάζω τα βιβλία. Έγκλημα της Δευτέρας (ξενυχτούσα κρυφά), εξώφυλλο 01, Βίοι Αγίων στο Σταρ, φωτογραφίες στο περιοδικό Σινεμά που έβαλα στους τοίχους, Ζωή Χαρισάμενη στο φεστιβάλ - επειδή είχε γράψει το σενάριο. (Τα θυμάμαι με λάθος σειρά.) 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φάλαινα ορμάει σε ιστιοπλοϊκό! (photos)


Η φύση εκδικείται... Κρίμα μόνο που δεν όρμηξε σε φαλαινοθηρικό!!
Φάλαινα δολοφόνος επιτίθεται και καταστρέφει ιστιοπλοικό στις ακτές της...
της νοτίου αφρικής.Τα ζεύγαρια που ήταν επάνω επέζησαν!!

















Διαβαστε Περισσοτερα...

Δείτε τα θεαματικά αποτελέσματα της γυμναστικής για γλουτούς! (photos)


Φωτογραφίες από καλογυμνασμένα κορίτσια και συγκεκριμένα από τους καλλίγραμμους γλουτούς τους!

Απολαύστε τις!








Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΒΟΟΚ - Μήπως ξέρετε το ΒΟΟΚ?



Διαβαστε Περισσοτερα...

τα νέα μέτρα"..1983-2011...Σαν να μην πέρασε μια μέρα..



Διαβαστε Περισσοτερα...

Το μυστήριο των κινούμενων βράχων της Κοιλάδας του Θανάτου


(Φωτο 1: ένας βράχος πάει ...βόλτα στην Κοιλάδα του Θανάτου)

Σύγχυση προκαλούν στον επιστημονικό κόσμο, αυτές οι παράξενες φωτογραφίες καθώς αποκαλύπτουν ένα σπάνιο φαινόμενο - βράχοι κινούνται ...μόνοι τους...


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος:Φοβερὴ εἶναι ἡ φτώχεια, πιὸ φοβερὸς ὅμως ὁ ἄδικος πλοῦτος.


.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο κόσμος μας με πληθυσμό 100 κατοίκων.


Με τον τίτλο "If the world were a village of 100 people" ο σχεδιαστής Toby Ng, δημιούργησε μια σειρά από αφίσες με στατιστικά στοιχεία συνδυάζοντας την απλότητα με την δημιουργικότητα και δίνοντας μια αίσθηση χιούμορ. Ο Toby Ng αποφοίτησε από το Central St.Martins του Λονδίνου το 2008 και από τότε τα καινοτόμα σχέδιά του έχουν λάβει παγκόσμια αναγνώριση (D&AD Awards, Red Dots Awards, GDC Awards, International Design Awards, the HOW International Design Awards, Graphis Design Awards, and Hong Kong International Poster Triennial Awards.) και έχουν παρουσιαστεί και στην National Portrait Gallery του Λονδίνου.




Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Διπλωματία, είναι να λες «καλό σκυλάκι!», μέχρι να βρεις πέτρα."
Αγνώστου









"Το παιχνίδι με ανοιχτά χαρτιά ούτε αποδίδει ούτε έχει γούστο. Μιμήσου το Θεό που μας κρατάει σε εγρήγορση και αβεβαιότητα."
Baltasar Gracian, 1601-1658, Ισπανός συγγραφέας









"Τα έθνη δεν έχουν σταθερούς φίλους ή εχθρούς. Έχουν μόνο σταθερά συμφέροντα."
Λόρδος Palmerston, 1784-1865, Βρετανός πρωθυπουργός

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δυτικά και νότια, το πρόγραμμα ερευνών για υδρογονάνθρακες



Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ

Τη μισή Ελλάδα -το δυτικό και το νότιο τμήμα- για προκαταρκτικές σεισμικές έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου «βγάζει» με διεθνή διαγωνισμό η κυβέρνηση έπειτα από 15 χρόνια απόλυτης απραξίας, επιχειρώντας το πρώτο μεγάλο βήμα στην αναζήτηση υδρογονανθράκων σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από το Ιόνιο πέλαγος και τη δυτική Ελλάδα μέχρι νότια της Κρήτης.

Η χώρα ωστόσο «κόβεται» στη μέση, καθώς το Αιγαίο απουσιάζει εντελώς από το σχεδιασμό για τις έρευνες υδρογονανθράκων, με την κυβέρνηση να επιλέγει την πολιτική τής μη ρήξης με την Τουρκία, αφήνοντας για το μέλλον την εκκρεμότητα άσκησης του δικαιώματός της για χάραξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Κάντε διακοπές στην Ελλάδα για να τη σώσουμε»

Perierga.gr - "Κάντε διακοπές στην Ελλάδα για να τη σώσουμε"


Το περιοδικό «Time» προτρέπει τους Αμερικανούς τουρίστες να επισκεφτούν το καλοκαίρι την Ελλάδα. «Η κίνηση αυτή θα λειτουργήσει ως διέξοδο για τη χώρα», σημειώνει το άρθρο. Συρρέουν οι Ελβετοί τουρίστες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα, ένα χρόνο μετά το πακέτο στήριξης που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο, απειλείται με πτώχευση, όπου ακόμα και οι Γερμανοί, που «ορκίζονταν» να μην δώσουν ξανά ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, προτιμούν να συνδράμουν ξανά, παρά να αφήσουν την «πεινασμένη» Αθήνα να πτωχεύσει.
Το δημοσίευμα αναρωτιέται με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, δεδομένης της έλλειψης ανάπτυξης, της ανεργίας και της ανάγκης για συνεχείς πιστώσεις. «Η απάντηση για τώρα είναι μία: Τουρισμός» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ληστές "καταδρομείς" στο κέντρο της Αθήνας


Εκτύπωση E-mail




Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τι είναι ευτυχία…


“Έπρεπε να γεράσω , αγόρι μου,  για να μάθω  τι είναι  ευτυχία.
Τελικά  ευτυχία  είναι ένα  ζευγάρι  χέρια,    δύο χέρια…
Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαιδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια.
Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν… Χάσιμο χρόνου.   Θα το δείς κι εσύ όσο μεγαλώνεις…

Θανάσης  Βέγγος

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καμένα μυαλά



ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Από τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ

Μάλιστα... Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, σημειώσατε «Χ»! Και στα πρωταθλήματα και στην αλητεία! Για να αποδειχθεί για ακόμη μία φορά ότι στο θέατρο της οπαδικής παράνοιας δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Μόνο καμένα μυαλά...

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης που έκρινε τον τίτλο στο ποδόσφαιρο ήταν ο προχθεσινός τέταρτος τελικός του μπάσκετ. Με τη διαφορά ότι στην πρώτη περίπτωση «...γάμησαν κι έδειραν» οι Ολυμπιακοί, ενώ στη δεύτερη, το... ζηλευτό αυτό προνόμιο είχαν οι Παναθηναϊκοί.

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ το θεωρούν μαγκιά. Να πετάνε φωτοβολίδες, δυναμιτάκια, κινητά (ακόμη και πέτρες) από την εξέδρα ή να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο, τάχα για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους, αλλά στην πραγματικότητα για να χτυπήσουν, συνήθως πισώπλατα, τους αντίπαλους παίκτες. Τον Σισέ, τον Μπουρούση, τον Τζόρβα, τον Παπαλουκά και όποιον άλλο βρεθεί μπροστά τους.

ΘΛΙΒΕΡΗ η πράξη, ακόμη πιο θλιβερό το θέαμα. Να πλησιάζουν ύπουλα οι θρασύδειλοι αλήτες τους αθλητές, τους οποίους κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα τολμούσαν ούτε να αγριοκοιτάξουν, να τους χτυπάνε και μετά να εξαφανίζονται μέσα στο πλήθος - συνήθως με το πρόσωπο καλυμμένο για να μην αναγνωριστούν.

ΚΑΙ Η δημόσια τηλεόραση (άλλη θλίψη αυτή...), εκεί που έχει το πλάνο, ανατριχιαστικό και αποτρόπαιο, ξαφνικά να αναδιπλώνεται και να καταφεύγει σε γενικότητες που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, αλλά και το σκοπό της ύπαρξής της. Φωνάχτε ρε! Δεν βλέπετε ότι τα κατακάθια της κοινωνίας μάς πήρανε φαλάγγι;

ΚΙ ΟΜΩΣ, οι συνολικά επτά αγώνες μπάσκετ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού που έγιναν φέτος ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προς στιγμήν πολλοί πίστεψαν ότι, χάρη στο καλό παράδειγμα των δύο προπονητών αλλά και των παικτών, ο πολιτισμός θα μπορούσε να υπερισχύσει της βαρβαρότητας.

ΛΑΘΟΣ... Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς, που λέει και η λαϊκή σοφία. Και αράπης δεν είναι άλλος από την ποδοσφαιρική αλητεία, η οποία, σφιχταγκαλιασμένη με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τις άλλες δημοφιλείς ομάδες, μεταφέρεται παντού (στο μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, το χάντμπολ...) για να υπερασπιστεί τα... ιερά και τα... όσια που της έχουν εμπιστευθεί να φυλάττει!

ΚΑΤΩ από τις συνθήκες αυτές, θεωρώ πολύ φυσιολογικό νικητές και ηττημένοι να μην μπορούν να πανηγυρίσουν οι μεν και ενδεχομένως να κλάψουν οι δε. Αλλα συναισθήματα τους διακατέχουν. Η απογοήτευση, η οργή και η αγανάκτηση. Και μια βαθιά ανησυχία για όσα δεν έχουμε δει ακόμη, αλλά κυοφορούνται εδώ και καιρό μέσα σε αρρωστημένα μυαλά, υπό την ανοχή της πολιτείας και την προτροπή κάποιων παραγόντων και του οπαδικού Τύπου.

ΑΝΙΚΗΤΟΙ κρετίνοι, που με κάποιους τρόπους κυβερνάτε, ανοίχτε επιτέλους τα μάτια σας, θα θρηνήσουμε νεκρούς. Και αν οι συμμορίτες σκοτωθούν μεταξύ τους, μικρό, ίσως, το κακό. Οι αθλητές, όμως, τι φταίνε;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πού ήσουν Αγανακτισμένε;


Που ήσουνα  Αγανακτισμένε να διαμαρτυρηθείς:
  • Όταν εσύ (και/ή οι γονείς σου)  κατανάλωνες  12% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το εισόδημά σου ήταν 5% κάτω του μέσου όρου και η  παραγωγικότητα της εργασίας σου  20% χαμηλότερη;
  • Όταν εσύ (και/ή οι γονείς σου) άρχισες να παίρνεις σύνταξη στα 55 σου παίρνοντας το σκανδαλώδες  ποσοστό του 96% των μέσων αποδοχών και επιβαρύνοντας το ΑΕΠ με 13,5% –ενώ αντίστοιχα οι “μη αγανακτισμένοι” μαλάκες στις χώρες του ΟΟΣΑ άρχιζαν να παίρνουν .....
  •  

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ


1.    
Σε πραγματικα απίστευτο θρίλερ φένεται οτι θα εξελιχθεί η περιπτωση Στρος Καν. Συμφωνα με όσα αναφέρονται σήμερα, η FSB, δηλαδη οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Πούτιν ότι ο πρώην αρχηγος του ΔΝΤ συνελήφθη στις 14 Mαη και παραπέμπεται για σεξουαλικά εκγλήματα, επειδή είχε στην κατοχή του αποδείξεις οτι τα κρατικά αποθέματα χρυσού πού κανονικα θα.....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι «Αγανακτισμένες» αφίσες πάνε πλατεία



Φαντασία με μήνυμα...

Ευφάνταστα, αστεία, επιθετικά, ειρωνικά και πολύ εύστοχα. Οι πολίτες, τελικά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, έχουν φαντασία την οποία επιστρατεύουν δημιουργικά.

Μετά τα βίντεο «απάντηση» σποτ της κυβέρνησης, για τα πεπραγμένα των 20 μηνών, σειρά έχουν τώρα τα αφισάκια που θέλουν να πάνε πλατεία και να βάλουν τη δική τους «πινελιά« στις κινητοποιήσεις.

Ενταγμένα πλήρως στο πνεύμα των ημερών, οι αφίσες βάζουν στο στόχαστρο ΔΝΤ, κυβέρνηση, μνημόνιο, νέα μέτρα και στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Αυτοί που πρέπει θα το λάβουν για να κάνουν επιτέλους κάτι;


Διαβαστε Περισσοτερα...

Αγανακτισμένοι

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η κούφια απειλή της εκδίωξης

Πολύ κάλο άρθρο.
Είναι μεγάλο άλλα αξίζει να το διαβάσεις όταν βρεις χρόνο.
Γιάνης Βαρουφάκης
Μας λένε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με αποπομπή από την ευρωζώνη. Πρόκειται για ψέμα ολκής. Στις παρακάτω γραμμές εξηγώ γιατί θεωρώ κούφια την απειλή αυτή (που πρώτα αναφέρθηκε επισήμως, σαν κάτι που συζητείται στις Βρυξέλλες, από τα χείλη της Μαρίας Δαμανάκη). Δεν επρόκειτο για καθαρά λόγια. Το αντίθετο ήταν: Θολές απειλές άνευ ουσίας και συνέχειας. (Το ότι μπορεί, πράγματι, να συζητιούνται τέτοιου είδους σενάρια στις Βρυξέλλες απλώς καταδεικνύει την πολλή χαμηλή ποιότητα του διαλόγου στο βασικό κέντρο αποφάσεων της ΕΕ.)
Το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξω είναι ότι, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες των ευρωπαίων και τα λόγια των διαδρόμων στις Βρυξέλλες, ο μόνος τρόπος να πάψουν να έχουν την Ελλάδα στα πόδια τους (να μοιράζονται δηλαδή  μαζί μας κοινό νόμισμα) είναι να βγουν εκείνοι (και δη οι Γερμανοί) από την ευρωζώνη. Εμάς, δεν μπορούν να μας βγάλουν από το κοινό νόμισμα (κι ας το ποθούν όσο τίποτα άλλο) χωρίς το κοινό νόμισμα να πάψει να υπάρχει εντός ημερών. Τελεία και παύλα....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ώ Ελλάς

"Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τι γαιδάρους βγάζεις τώρα "

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ: Αδαμίδης: 'Στην ΑΕΚ γεννιέται κάτι... μεγάλο!'

ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ: Αδαμίδης: 'Στην ΑΕΚ γεννιέται κάτι... μεγάλο!'

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΝΟΥΣ ΟΡΑ, ΝΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ


To ZEON, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της performance  με τίτλο «ΝΟΥΣ ΟΡΑ, ΝΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ» και με θέμα  τη ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, που θα παρουσιάσουν η ΙΩΑΝΝΑ ΜΥΡΚΑ και ο ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Για τη ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, θα μιλήσει η  ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ, Ιστορικός Τέχνης και ο  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ, Εικαστικός, Επίκουρος καθ. Ιονίου Παν/μίου
Ομάδα “nous
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ   Ηλεκτρονικός
ΙΩΑΝΝΑ ΜΥΡΚΑ                   Εικαστικός
ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ        Μουσικοσυνθέτης
ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ      Στιχουργός
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΤΟΡΕΓΚΟ           Εικαστικός
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ Εικαστικός
ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ        Ιστορικός Τέχνης
Τον τίτλο «Νους ορά, Νους ακούει» δανείζεται η ομάδα από ρήση του προσωκρατικού φιλόσοφου Ξενοφάνη.
Θεματικός άξονας της performance, είναι η ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, μια σπάνια νευρολογική πάθηση, στην οποία το ερέθισμα στη μια αίσθηση, ενεργοποιεί μια άλλη αίσθηση. Για παράδειγμα, ο συναισθητικός βλέπει χρώματα στους ήχους . Σήμερα, οι επιστήμονες δημιουργούν τεχνητή συναισθησία για τη μερική αποκατάσταση της όρασης σε τυφλούς, με εμφυτεύματα ή με ειδικά γυαλιά με αισθητήρες, βασισμένοι στο γεγονός ότι ο νους μπορεί να «βλέπει» χωρίς να υπάρχει εξωτερικό οπτικό ερέθισμα. Επίσης, η συναισθησία συνδέεται με τη δημιουργικότητα στην τέχνη.
Η εξαμελής διεπιστημονική ομάδα, σ αυτό το τρίτο στάδιο μελέτης του project, θέτει  ερωτήματα για την αρτιμέλεια και την αναπηρία, όσον αφορά στην αντίληψη του κόσμου μέσα από τις πέντε αισθήσεις.
Το έργο, αποτελείται από τα εξής στοιχεία: 1) Τεχνολογικό γλυπτό μικρών διαστάσεων πάνω στο οποίο είναι γραμμένο σε γραφή Braille ποίημα του Νίκου Σιδηρόπουλου που αναφέρεται στην συναισθητική αντίληψη του Αλλου. 2) Την περφόρμανς, όπου η Ιωάννα Μύρκα με δεμένα μάτια, διαδρά με το τεχνολογικό γλυπτό και με το περιβάλλον με τη βοήθεια μικροκάμερας στο δάχτυλό της. Οι δυο performer στην τρίτη αυτή εκδοχή του project, προσθέτουν το στοιχείο της ανταλλαγής βιωμάτων: Η Ιωάννα, η οποία έχει γεννηθεί με κινητικά προβλήματα, δένει τα μάτια της και βιώνει την κατάσταση του Νίκου που είναι τυφλός, ενώ εκείνος με τη σειρά του, παραμένει ακίνητος σε μια καρέκλα, βιώνοντας τα κινητικά προβλήματα της Ιωάννας.
Ευχαριστούμε, με εκτίμηση,

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share