Σάββατο 17 Μαΐου 2008

τσιπρας


Βρείτε ποιος βαριέται και κερδίστε ένα μπουκάλι ηλιέλαιο

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο αυνανισμός προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σε λίγο θα ψάχνουμε κι εμείς στα σκουπίδια


Στο Παρίσι δημοσιογράφος κατέγραψε με κρυφή κάμερα καλοντυμένους χαμηλόμισθους πολίτες και όχι άστεγους να ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγα τρόφιμα. Αρκετοί παριζιάνοι πολίτες μετά το κλάσιμο των σούπερ μάρκετ, αναζητούν στα σκουπίδια όλων των ειδών τα τρόφιμα. Ακόμη και γιαούρτια. Φαίνονται μάλιστα και ικανοποιημένοι από αυτή την λύση που σε άλλες εποχές, δεν θα περνούσε καν από το μυαλό τους. Τροφές, απορρυπαντικά ακόμη και εμφιαλωμένα νερά μπαίνουν στις τσάντες των «ανώνυμων» πολιτών.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολίτες το έχουν πάρει απόφαση πως θα μετακινούνται ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή με τα πόδια. Η ιλιγγιώδη αύξηση στην τιμή της βενζίνης τους έχει κάνει να σκέπτονται ακόμη και το εάν θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες και η βενζίνη απρόσιτη. Μάλιστα πολλά ξενοδοχεία σε ηλιόλουστα θέρετρα δεν έχουν γεμίσει ούτε τις πισίνες τους αφού δεν αναμένεται να τα επισκεφθεί κανείς. Όσο για τα πάρκινγκ των αυτοκίνητων από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι κα την Νέα Υόρκη είναι γεμάτα από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Έπ’ αόριστον…
.
.
Θυμάστε που σας έλεγα ότι μου έκανε εντύπωση που μικρονοικοκυραίοι πλήρωναν το Πάσχα τη βενζίνη τους με πιστωτική κάρτα; Προσέξτε τώρα το εξής: Στο πρώτο τρίμηνο του 2007 η αύξηση του ΑΕΠ «έτρεχε» με 4,4%, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2008 ήταν 3,6%, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Γιατί έπεσαν οι ρυθμοί; Κυρίως επειδή έπεσε ο ρυθμός στην κατανάλωση. Από 4,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2007, μόλις στο 2,5% στο πρώτο τρίμηνο φέτος. Αυτά ενώ ο υπέρμετρος δανεισμός των νοικοκυριών συνεχίζεται με επικίνδυνους ρυθμούς. Όταν όμως παίρνουν δάνεια, αλλά δεν ξοδεύουν, σημαίνει ότι δανείζονται απλώς για να βγάλουν την καθημερινότητα, τα απαραίτητα προς το ζην και τίποτε άλλο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


Ακούστε κάτι ενδιαφέρον που μπορούμε να το επεκτείνουμε.

Σήμερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Αγ. Ελευθερίου στα ακυρωτικά μηχανήματα και ενώ ήμουν έτοιμη να ακυρώσω το εισιτήριο μου για Σύνταγμα, βρήκα πάνω στο ακυρωτικό μηχάνημα ένα εισιτήριο ακυρωμένο 15λεπτά πριν, στην ίδια κατεύθυνση με τη δική μου. Χωρίς δεύτερη σκέψη και δεδομένου ότι μου έχει τύχει ξανά, δεν ακύρωσα το εισιτήριο μου αλλά πήρα το ακυρωμένο που βρήκα και με αυτό κατέβηκα Σύνταγμα.

Το περιστατικό αυτό μου έχει ξανασυμβεί και πληροφορήθηκα πώς υπάρχει μία ομάδα ατόμων που αντί να πετάξει το εισιτήριο κατά την έξοδο τηςαπό το μέσο μεταφοράς το αφήνει πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε νατο χρησιμοποιήσει και ο επόμενος.

Είναι μια κίνηση συνεργασίας τωνπολιτών της Αθήνας που αντιδρούν στις μαζικές αυξήσεις των τιμώνβασικών αγαθών.

Νομίζω θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε και εμείς δίνοντας την ευκαιρία στον επόμενο από μας να ταξιδέψει δωρεάν.Επίσης θα βοηθούσε να το διαδίδαμε σε όσους το δυνατό περισσότερους!!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας


Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας
με αφορμή την ένταξη της πόλης στον κατάλογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO,την Δευτέρα 19 Μαϊου 2008 και ώρα 19:00στην Αίθουσα Τέχνης “Art cafe” της Δημοτικής Πινακοθήκης.Συμμετέχουν:
Σπύρος Βλαχόπουλος,
Βαγγέλης Κουλούρης,
Γιάννης Λινοσπόρης,
Νίκος Μάμαλος,
Σωτήρης Πανδής,
Θανάσης Σούτης
και Βλάσσης Τσώνος.
Διάρκεια έκθεσης: 19 - 31 Μαΐου 2008.Ώρες επίσκεψης: 10:00 - 13:00 & 18:00 - 20:00 (εκτός Δευτέρας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΜΑΤΑ


...και για τους μη γνωρίζοντες αγγλικά μεταφράζω
«με αυτό θα ελέγξω τη ζωή σου».
Κάτι ήξερε ο λαϊκός σοφός που έλεγε «από μικρό κι από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια...»

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Ανίσχυρη η κυβέρνηση απέναντι στους μεσάζοντες


Βγήκε ο Καραμανλής στην συνέλευση του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής (του Λαμπράκη) και έστειλε πάλι «μήνυμα κατά της ασυδοσίας».
Πως θα παταχθεί η ακρίβεια; «Με την συγκρότηση ενός πανίσχυρου μετώπου απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, νοθείας και απάτης».
Την ίδια ώρα, η τιμή της ντομάτας ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο. Με πρόσχημα την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και την απεργία των φορτηγών, η τιμή της έφτασε να πουλιέται ακόμα και 3,50 το κιλό, την ώρα που οι παραγωγοί την πουλάνε προς 1,20 ευρώ το κιλό.
Στα συνοικιακά μανάβικα της Αθήνας κοστίζει έως 3 ευρώ το κιλό, ενώ στην Θεσσαλονίκη φτάνει τα 3,50 ευρώ το κιλό. Δηλαδή τα 2, 30 ευρώ πάνε στους μεσάζοντες, στη διακίνηση από τον παραγωγό στον καταναλωτή.
Και μην μας πούνε τώρα ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση του κόστους μεταφοράς. Με τι την μεταφέρουν από την Καρδίτσα; Με αεροπλάνο; Είναι λοιπόν πολύ απλό αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση: να κτυπήσει τους μεσάζοντες.
Τολμάει;
Τα υπόλοιπα είναι μόνο λόγια

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Sex και όργια σε ερωτικές κρουαζιέρες στο Ιόνιο

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γέμισέ το !


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δια αθέτηση υποσχέσεως….


Όταν οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράφουν την τρέχουσα ελληνική ιστορία, είμαι σίγουρος ότι στο κεφάλαιο «Πως η πανίσχυρη κυβέρνηση Κ. Καραμανλή του 2004 έχασε το παιχνίδι» θα βάλουν για υπότιτλο τη φράση «διά αθέτηση υποσχέσεως».Πρώτα είχαμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό που μας υποσχέθηκε ότι θα καταπολεμήσει τους νταβατζήδες και δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι. Μετά είχαμε εκείνον τον κρατικό αξιωματούχο που για να βρει γυναίκα της υποσχέθηκε να την διορίσει, αλλά την πούλησε και του την έκανε χοντρά. Τώρα μας προέκυψε η περίπτωση ενός άλλου κομματικού στελέχους των γαλάζιων, παντρεμένου με δυο παιδιά, που ταλαιπωρούσε χρόνια μια άλλη αθώα γαλάζια ύπαρξη. Που όταν κατάλαβε ότι οι παντρεμένοι δεν χωρίζουμε ποτέ, που λέει και το λαϊκό άσμα, τον έστειλε κι αυτόν αδιάβαστο. Τι διάολο, μόνο οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες, καθαρίζουν σε αυτόν τον τόπο;

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΦΩΝΤΑ ΣΕ ΤΣΑΚΩΣΑ



Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα κανάλια έχουν κάνει πρώτη «μουρή» τον μαυραγορίτη με το 1,5 ευρώ την βενζίνη


Μετά το Mega, σκυτάλη πήρε ο Αlpha και ο Αυτιάς με τον «μαυραγορίτη» από την Κρήτη που πουλούσε 1,50 ευρώ την αμόλυβδη !
Καλά ρε Γιώργο Αυτιά κι αυτός ψηφοφόρος του Μητσοτάκη είναι .
Και ανέλαβες να τον αγιοποιήσεις !
Γιώργο σε καταλαβαίνουμε απόλυτα .
Άλλωστε κλητήρας του Μπακογιάννη ήσουν και στην συνέχεια …της Μαρίκας που σου βρήκε και νύφη!
Συνέχισε έτσι…
Ρε δεν πάμε καλά!
Αντί να τον έχουν μέσα τον μαυραγορίτη, τον βγάζουν στα τηλεπαράθυρα να μας λέει για αντιστάσεις και φιλανθρωπίες!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η κάθοδος των Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων


Ποια «μακεδονική»;
Σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα θα υπάρχει και … ελληνική μειονότητα.
Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ στα ΝΕΑ πρώτο ελληνικό νησί στις προτιμήσεις των ξένων αγοραστών είναι η Κρήτη και ακολουθούν η Ρόδος, η Κέρκυρα, οι Κυκλάδες και τα Επτάνησα. Στην Κρήτη κατά παράδοση υπερτερούν οι Γερμανοί αγοραστές, παρ΄ ότι τα τελευταία χρόνια τούς ανταγωνίζονται οι Σκανδιναβοί και τώρα οι Ρώσοι. Γύρω από το Ρέθυμνο τείνει να δημιουργηθεί παροικία Νορβηγών συνταξιούχων, ένα στα 10 σπίτια στη Λέσβο πωλείται σε ξένους και σχεδόν 20.000 Βρετανοί ζουν στην Κέρκυρα.
Στην Πελοπόννησο μάλιστα, υπάρχουν περιοχές όπου οι ξένοι είναι περισσότεροι από τους Έλληνες. Στη Μεσσηνιακή Μάνη αλλά και σε χωριά της Λακωνίας ζουν πλέον μόνιμα Γερμανοί και Σκανδιναβοί, ενώ χιλιάδες σπίτια έχουν αγοραστεί από Βορειοευρωπαίους και στην Κορινθία, την Αργολίδα και την Ηλεία. Σε γενικές γραμμές πάντως η Ελλάδα παρομοιάζεται από τους Βορειοευρωπαίους με τη Φλόριντα και τώρα με την Αριζόνα των Αμερικανών συνταξιούχων.
Από το 2004 πάντως και μετά φαίνεται ότι ανταγωνιζόμαστε την Ισπανία ως τόπος κατοικίας των πιο εύπορων συνταξιούχων της Ευρώπης. Ανταγωνιστικές χώρες για την Ελλάδα σε αυτό τον τομέα είναι η Κροατία και η Βουλγαρία. Έχουμε όμως καλύτερες καιρικές συνθήκες, πολύ περισσότερα χιλιόμετρα παραλίας και θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί «φθάνει να λυθεί το ζήτημα του Κτηματολογίου, να ρυθμίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ τα χωροταξικά προβλήματα αρκετών περιοχών και να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές».
Να λοιπόν γιατί γίνεται ο καυγάς για τα χωροταξικά.
Πρέπει να πουλήσουμε και τα υπόλοιπα.
Και καλά αυτό, θα τα βρούμε με αγώνες κλπ κλπ.
Με την ηλικιακή σύνθεση των εποίκων τι θα γίνει;
Τίποτα νεαρές Σκανδιναυές δεν ενδιαφέρονται να μας εποικίσουν;
Θα μου πείτε βέβαια τι να τις κάνουμε.
Εμείς έχουμε Ρωσίδες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ ( ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΗ)


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΑΚΗΣ


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Η αλήθεια για το πετρέλαιο-Ελευθεροτυπία 16/3/2008-

καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα.

Αμ, δε.

Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά. Η Ευρώπη αγοράζει σε τιμές μπρεντ, πουα. είναι φθηνότερο κατά 5-6$β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν που είχε πριν 6 μήνες!

Πώς γίνεται αυτό;

Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα;

Η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει αυτό;Οτι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το πετρέλαιο.

Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αγόγγυστα.Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας. Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη της σοβαρότητας.

Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Μεγάλος νικητής του 14ου Πανευρωπαϊκού Τελικού Διαγωνισμού Eurovision Νέων Μουσικών

Μεγάλος νικητής του 14ου Πανευρωπαϊκού Τελικού Διαγωνισμού Eurovision Νέων Μουσικών αναδείχθηκε ο 19χρονος Διονύσιος Γραμμένος με κλαρινέτο.

Ο Διονύσιος Γραμμένος από την Κέρκυρα προκρίθηκε στην τελική επτάδα, μεταξύ 16 μουσικών από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό.
Όπως αναφέρει η ΝΕΤ, ο 19χρονος στον προκριματικό έπαιξε τρεις παραλλαγές Stravinsky και L.Bassi (Rigoletto Fantasia Di Concerto), συνοδεία της Ελένης Νικολαΐδη στο πιάνο.
Ο Δ.Γραμμένος κέρδισε τις εντυπώσεις και η Διεθνής Κριτική Επιτροπή -αποτελούμενη από διακεκριμένυς μουσικούς- τον επέλεξε για την τελική επτάδα.
Το βράδυ της Παρασκευής, ο νεαρός μουσικός ενθουσίασε κοινό και επιτροπή με την ερμηνία του, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί νικητής του διαγωνισμού και να φέρει έναν τιμητικό τίτλο στη χώρα.
Ο Τελικός Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός σηματοδοτεί την έναρξη του φημισμένου Φεστιβάλ της Βιέννης

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share