Σάββατο, 17 Μαΐου 2008

τσιπρας


Βρείτε ποιος βαριέται και κερδίστε ένα μπουκάλι ηλιέλαιο

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο αυνανισμός προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη

Θα τρελαθούμε εντελώς με αυτά που διαβάζουμε.

Ο αυνανισμός μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη και μάλιστα με καλύτερα αποτελέσματα από την σεξουαλική επαφή (!)

Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα Αυστραλιανών επιστημόνων στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα.

Πρακτικές συμβουλές υγείας ή ύπουλη προσπάθεια να μας κάνουν όλους... μακάκες;

Διαβάστε τις λεπτομέρειες:

Όπως διαβάσαμε στο MEN24, ο αυνανισμός μειώνει τη συγκέντρωση χημικών στον προστάτη αδένα και κατά συνέπεια μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου.

Οι άντρες θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου του προστάτη αν αυνανίζονται τακτικά.

Θεωρητικά, διάφορα χημικά με καρκινογόνο δράση συσσωρεύονται στον προστάτη αδένα και η τακτική αυτοϊκανοποίηση τα απομακρύνει.

Στη θεωρία επίσης, η τακτική σεξουαλική επαφή δεν μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα για τι αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών που σχετίζονται με τον καρκίνο του προστάτη. Οι Αυστραλοί ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα εξέτασαν 1000 άντρες με καρκίνο και 1250 σε ότι αφορά τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Περισσότερες εκσπερματώσεις - λιγότερος καρκίνοςΑυτό που βρήκαν ήταν ότι αυτοί που εκσπερμάτωναν περισσότερο ανάμεσα στις ηλικίες 20 - 50 είχαν τις λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο.

Και η προστατευτική αυτή δράση ήταν μεγαλύτερη για όσους βρίσκονταν στα είκοσι. Συγκεκριμένα οι άντρες που εκσπερμάτωναν περισσότερες από πέντε φορές την εβδομάδα είχαν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο. Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι ο μεγάλος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων ή η έντονη σεξουαλική ζωή μείωναν την πιθανότητα καρκίνου του προστάτη κατά 40%.

Αλλά οι Αυστραλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι έρευνες αυτές είχαν παραλείψει τελείως την επίδραση του αυνανισμού. Τα ευεργετικά ωφέλη του αυνανισμούΗ ομάδα του Graham Giles από το Συμβούλιο για τον Καρκίνο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας κατάφερε να ξεχωρίσει τις εκσπερματώσεις που συνδέονταν με τη σεξουαλική επαφή και τότε φάνηκε ότι οι εκσπερματώσεις που οφείλονται σε αυτοϊκανοποίηση είχαν ακόμα μεγαλύτερη προστατευτική δράση.

Ο Giles πιστεύει ότι όσο περισσότερες οι εκσπερματώσεις τόσο λιγότερο συγκεντρώνονται καρκινογόνες ουσίες στον προστάτη. Μια άλλη εξήγηση που προτάσσεται είναι ότι ο αυνανισμός επιτρέπει στον αδένα να ωριμάσει πλήρως και με τον τρόπο αυτό να γίνει πιο ανθεκτικός στον καρκίνο. Όποια, όμως, και αν είναι η εξήγηση, ο Anthony Smith, υποδιευθυντής στο Ερευνητικό Κέντρο για την Υγεία, το Σεξ και την Κοινωνία του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, υποστηρίζει ότι τα δεδομένα αυτά θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας:
«Ο αυνανισμός είναι στο σεξουαλικό ρεπερτόριο των αντρών και τέτοια στοιχεία μπορεί να τους ενθαρρύνουν να αυνανίζονται περισσότερο».Το συμπέρασμαΕμείς τώρα τι να πούμε... Παιδιά, άμα σας κάθεται σεξ, μην πείτε όχι.
Αν πάλι δεν σας κάθεται, ε... για τον προστάτη ρε γαμώτο!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σε λίγο θα ψάχνουμε κι εμείς στα σκουπίδια


Στο Παρίσι δημοσιογράφος κατέγραψε με κρυφή κάμερα καλοντυμένους χαμηλόμισθους πολίτες και όχι άστεγους να ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγα τρόφιμα. Αρκετοί παριζιάνοι πολίτες μετά το κλάσιμο των σούπερ μάρκετ, αναζητούν στα σκουπίδια όλων των ειδών τα τρόφιμα. Ακόμη και γιαούρτια. Φαίνονται μάλιστα και ικανοποιημένοι από αυτή την λύση που σε άλλες εποχές, δεν θα περνούσε καν από το μυαλό τους. Τροφές, απορρυπαντικά ακόμη και εμφιαλωμένα νερά μπαίνουν στις τσάντες των «ανώνυμων» πολιτών.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολίτες το έχουν πάρει απόφαση πως θα μετακινούνται ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή με τα πόδια. Η ιλιγγιώδη αύξηση στην τιμή της βενζίνης τους έχει κάνει να σκέπτονται ακόμη και το εάν θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες και η βενζίνη απρόσιτη. Μάλιστα πολλά ξενοδοχεία σε ηλιόλουστα θέρετρα δεν έχουν γεμίσει ούτε τις πισίνες τους αφού δεν αναμένεται να τα επισκεφθεί κανείς. Όσο για τα πάρκινγκ των αυτοκίνητων από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι κα την Νέα Υόρκη είναι γεμάτα από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Έπ’ αόριστον…
.
.
Θυμάστε που σας έλεγα ότι μου έκανε εντύπωση που μικρονοικοκυραίοι πλήρωναν το Πάσχα τη βενζίνη τους με πιστωτική κάρτα; Προσέξτε τώρα το εξής: Στο πρώτο τρίμηνο του 2007 η αύξηση του ΑΕΠ «έτρεχε» με 4,4%, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2008 ήταν 3,6%, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Γιατί έπεσαν οι ρυθμοί; Κυρίως επειδή έπεσε ο ρυθμός στην κατανάλωση. Από 4,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2007, μόλις στο 2,5% στο πρώτο τρίμηνο φέτος. Αυτά ενώ ο υπέρμετρος δανεισμός των νοικοκυριών συνεχίζεται με επικίνδυνους ρυθμούς. Όταν όμως παίρνουν δάνεια, αλλά δεν ξοδεύουν, σημαίνει ότι δανείζονται απλώς για να βγάλουν την καθημερινότητα, τα απαραίτητα προς το ζην και τίποτε άλλο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


Ακούστε κάτι ενδιαφέρον που μπορούμε να το επεκτείνουμε.

Σήμερα στον ηλεκτρικό σταθμό του Αγ. Ελευθερίου στα ακυρωτικά μηχανήματα και ενώ ήμουν έτοιμη να ακυρώσω το εισιτήριο μου για Σύνταγμα, βρήκα πάνω στο ακυρωτικό μηχάνημα ένα εισιτήριο ακυρωμένο 15λεπτά πριν, στην ίδια κατεύθυνση με τη δική μου. Χωρίς δεύτερη σκέψη και δεδομένου ότι μου έχει τύχει ξανά, δεν ακύρωσα το εισιτήριο μου αλλά πήρα το ακυρωμένο που βρήκα και με αυτό κατέβηκα Σύνταγμα.

Το περιστατικό αυτό μου έχει ξανασυμβεί και πληροφορήθηκα πώς υπάρχει μία ομάδα ατόμων που αντί να πετάξει το εισιτήριο κατά την έξοδο τηςαπό το μέσο μεταφοράς το αφήνει πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα ώστε νατο χρησιμοποιήσει και ο επόμενος.

Είναι μια κίνηση συνεργασίας τωνπολιτών της Αθήνας που αντιδρούν στις μαζικές αυξήσεις των τιμώνβασικών αγαθών.

Νομίζω θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε και εμείς δίνοντας την ευκαιρία στον επόμενο από μας να ταξιδέψει δωρεάν.Επίσης θα βοηθούσε να το διαδίδαμε σε όσους το δυνατό περισσότερους!!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008

Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας


Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας
με αφορμή την ένταξη της πόλης στον κατάλογο μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO,την Δευτέρα 19 Μαϊου 2008 και ώρα 19:00στην Αίθουσα Τέχνης “Art cafe” της Δημοτικής Πινακοθήκης.Συμμετέχουν:
Σπύρος Βλαχόπουλος,
Βαγγέλης Κουλούρης,
Γιάννης Λινοσπόρης,
Νίκος Μάμαλος,
Σωτήρης Πανδής,
Θανάσης Σούτης
και Βλάσσης Τσώνος.
Διάρκεια έκθεσης: 19 - 31 Μαΐου 2008.Ώρες επίσκεψης: 10:00 - 13:00 & 18:00 - 20:00 (εκτός Δευτέρας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΜΑΤΑ


...και για τους μη γνωρίζοντες αγγλικά μεταφράζω
«με αυτό θα ελέγξω τη ζωή σου».
Κάτι ήξερε ο λαϊκός σοφός που έλεγε «από μικρό κι από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια...»

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008

Ανίσχυρη η κυβέρνηση απέναντι στους μεσάζοντες


Βγήκε ο Καραμανλής στην συνέλευση του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής (του Λαμπράκη) και έστειλε πάλι «μήνυμα κατά της ασυδοσίας».
Πως θα παταχθεί η ακρίβεια; «Με την συγκρότηση ενός πανίσχυρου μετώπου απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, νοθείας και απάτης».
Την ίδια ώρα, η τιμή της ντομάτας ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο. Με πρόσχημα την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και την απεργία των φορτηγών, η τιμή της έφτασε να πουλιέται ακόμα και 3,50 το κιλό, την ώρα που οι παραγωγοί την πουλάνε προς 1,20 ευρώ το κιλό.
Στα συνοικιακά μανάβικα της Αθήνας κοστίζει έως 3 ευρώ το κιλό, ενώ στην Θεσσαλονίκη φτάνει τα 3,50 ευρώ το κιλό. Δηλαδή τα 2, 30 ευρώ πάνε στους μεσάζοντες, στη διακίνηση από τον παραγωγό στον καταναλωτή.
Και μην μας πούνε τώρα ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση του κόστους μεταφοράς. Με τι την μεταφέρουν από την Καρδίτσα; Με αεροπλάνο; Είναι λοιπόν πολύ απλό αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση: να κτυπήσει τους μεσάζοντες.
Τολμάει;
Τα υπόλοιπα είναι μόνο λόγια

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη, 13 Μαΐου 2008

Sex και όργια σε ερωτικές κρουαζιέρες στο Ιόνιο


Η εφημερίδα «Ο Κόσμος της Πάτρας» έφερε στο φως γαργαλιστικές λεπτομέρειες για σεξουαλικές απολαύσεις σε ερωτικές κρουαζιέρες στο Ιόνιο. Ευυπόληπτοι πολίτες πληρώνουν για να ικανοποίησουν τις πιο κρυφές ερωτικές φαντασιώσεις τους σε καμπίνες και κουπαστές.

Πώς παίζεται το παιχνίδι στις κρουαζιέρες των οργίων;


Το παιχνίδι απλό. Σκοπός η ικανοποίηση ακραίων ερωτικών βίτσιων κορυφαίων επιχειρηματιών και ισχυρών εφοπλιστών εν πλω. Τόπος το Ιόνιο. Σταθμός επιβίβασης η Κέρκυρα και σταθμός αποβίβασης το λιμάνι της Πάτρας.

Οι πελάτες που εμπλέκονται ανήκουν σε χώρους και τομείς με περίσσιο ενδιαφέρον. Πελάτες από το καλλιτεχνικό στερέωμα, βουλευτές, ακόμη και πρώην ανώτατοι πολιτικοί παράγοντες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την δημοσίευση της υπόθεσης, ωστόσο, το αντιμετωπίζουν ένας επιχειρηματίας της Κέρκυρας και ένας εφοπλιστής με έδρα τον Πειραιά, αφού οι σύζυγοί τους κερατωμένες ούσες αναζητούν το «συνέδριο» που οι δύο πρωταγωνιστές παρακολούθησαν σε νησί του Ιονίου. Το «συνέδριο» που σίγουρα δεν σχετιζόταν με επενδύσεις, αλλά με διεισδύσεις τύπου El duro.

Ποιοι συμμετέχουν και πόσο κοστίζει


Σύμφωνα με το δημοσίευμα από την εφημερίδα «Ο Κόσμος της Πάτρας», η λίστα αναμονής για να λάβουν μέρος ζευγάρια σ' αυτές δεν είναι απλώς μεγάλη, αλλά παρουσιάζει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον βρίσκονται πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας, οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας μέσα από ξέφρενες νύχτες σεξουαλικής απελευθέρωσης.

Η ιδέα για τις «ροζ» κρουαζιέρες που ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο ανήκει σε δύο άντρες, έναν Ιταλό και έναν Έλληνα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Ηγουμενίτσα.

Το ταξίδι πραγματοποιείται δύο φορές το μήνα, διαρκεί ένα διήμερο και συμμετέχουν τέσσερα ή πέντε ζευγάρια, που προηγουμένως έχουν εγγραφεί ως μέλη του κλαμπ.

Το κόστος ξεπερνάει μαζί με την εγγραφή τα 1.000 ευρώ ανά ζευγάρι, ενώ ένας από τους απαράβατους όρους είναι οι συμμετέχοντες να είναι απαραιτήτως ζευγάρια και να κυκλοφορούν γυμνοί στους χώρους του σκάφους.Τρέμουν για το κάζο από την διαρροήΣτο σπίτι του εφοπλιστή στη Νέα Ερυθραία Αττικής το κλίμα είναι βαρύ. Είναι η τέταρτη φορά μέσα στο 2008 που η σύζυγος πιάνει στα πράσα τον ατακτούλη πλοιοκτήτη, ο οποίος φροντίζει κάθε φορά να εξαγοράζει τη σιωπή της γυναίκας του με δώρα ανεκτίμητης αξίας. Το μεγαλύτερό του πρόβλημα όμως είναι ο πατέρας του.

Ένας αξιοσέβαστος γέροντας στη ναυτιλιακή πιάτσα, που δεν γνωρίζει τίποτε για τις «επιδόσεις» του γιου του και ποτέ κατά το παρελθόν δεν έχει δώσει δικαίωμα να σχολιαστεί από τον ισχυρό κοινωνικό του περίγυρο. Όλο το παιχνίδι παίζεται στην εχεμύθεια. Ειδικότερα σε αυτό το επίπεδο, όπου οι σχέσεις μπορεί να είναι ισχυρές, αλλά μπορούν από μια λεπτομέρεια και μόνο ή από τη διαρροή μιας πληροφορίας να διαλυθούν.

Ας δούμε όμως και τι γίνεται στο άλλο μέτωπο, αυτό του επιχειρηματία από την Κέρκυρα, ο οποίος θεωρείται ως ένας εκ των στενών φίλων κορυφαίου Έλληνα ερμηνευτή που έχει ιδιαίτερες σχέσεις με το νησί των Φαιάκων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το «θέμα» είναι ακόμη πιο σοβαρό. Η σύζυγος δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. «Είναι τσαούσα και ισχυρογνώμων», είπε στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ φίλος της οικογένειας που ζει το δράμα καθημερινά από πολύ κοντά.

Πάντως αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στις κρουαζιέρες των οργίων στο Ιόνιο, θα πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι να καταλαγιάσει ο ντόρος που προέκυψε από την αποκάλυψη. Όχι πολύ, σε λίγες βδομάδες οι κρουαζιέρες θα ξαναρχίσουν και πάλι...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γέμισέ το !


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δια αθέτηση υποσχέσεως….


Όταν οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράφουν την τρέχουσα ελληνική ιστορία, είμαι σίγουρος ότι στο κεφάλαιο «Πως η πανίσχυρη κυβέρνηση Κ. Καραμανλή του 2004 έχασε το παιχνίδι» θα βάλουν για υπότιτλο τη φράση «διά αθέτηση υποσχέσεως».Πρώτα είχαμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό που μας υποσχέθηκε ότι θα καταπολεμήσει τους νταβατζήδες και δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι. Μετά είχαμε εκείνον τον κρατικό αξιωματούχο που για να βρει γυναίκα της υποσχέθηκε να την διορίσει, αλλά την πούλησε και του την έκανε χοντρά. Τώρα μας προέκυψε η περίπτωση ενός άλλου κομματικού στελέχους των γαλάζιων, παντρεμένου με δυο παιδιά, που ταλαιπωρούσε χρόνια μια άλλη αθώα γαλάζια ύπαρξη. Που όταν κατάλαβε ότι οι παντρεμένοι δεν χωρίζουμε ποτέ, που λέει και το λαϊκό άσμα, τον έστειλε κι αυτόν αδιάβαστο. Τι διάολο, μόνο οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες, καθαρίζουν σε αυτόν τον τόπο;

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΦΩΝΤΑ ΣΕ ΤΣΑΚΩΣΑΔιαβαστε Περισσοτερα...

Τα κανάλια έχουν κάνει πρώτη «μουρή» τον μαυραγορίτη με το 1,5 ευρώ την βενζίνη


Μετά το Mega, σκυτάλη πήρε ο Αlpha και ο Αυτιάς με τον «μαυραγορίτη» από την Κρήτη που πουλούσε 1,50 ευρώ την αμόλυβδη !
Καλά ρε Γιώργο Αυτιά κι αυτός ψηφοφόρος του Μητσοτάκη είναι .
Και ανέλαβες να τον αγιοποιήσεις !
Γιώργο σε καταλαβαίνουμε απόλυτα .
Άλλωστε κλητήρας του Μπακογιάννη ήσουν και στην συνέχεια …της Μαρίκας που σου βρήκε και νύφη!
Συνέχισε έτσι…
Ρε δεν πάμε καλά!
Αντί να τον έχουν μέσα τον μαυραγορίτη, τον βγάζουν στα τηλεπαράθυρα να μας λέει για αντιστάσεις και φιλανθρωπίες!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η κάθοδος των Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων


Ποια «μακεδονική»;
Σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα θα υπάρχει και … ελληνική μειονότητα.
Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ στα ΝΕΑ πρώτο ελληνικό νησί στις προτιμήσεις των ξένων αγοραστών είναι η Κρήτη και ακολουθούν η Ρόδος, η Κέρκυρα, οι Κυκλάδες και τα Επτάνησα. Στην Κρήτη κατά παράδοση υπερτερούν οι Γερμανοί αγοραστές, παρ΄ ότι τα τελευταία χρόνια τούς ανταγωνίζονται οι Σκανδιναβοί και τώρα οι Ρώσοι. Γύρω από το Ρέθυμνο τείνει να δημιουργηθεί παροικία Νορβηγών συνταξιούχων, ένα στα 10 σπίτια στη Λέσβο πωλείται σε ξένους και σχεδόν 20.000 Βρετανοί ζουν στην Κέρκυρα.
Στην Πελοπόννησο μάλιστα, υπάρχουν περιοχές όπου οι ξένοι είναι περισσότεροι από τους Έλληνες. Στη Μεσσηνιακή Μάνη αλλά και σε χωριά της Λακωνίας ζουν πλέον μόνιμα Γερμανοί και Σκανδιναβοί, ενώ χιλιάδες σπίτια έχουν αγοραστεί από Βορειοευρωπαίους και στην Κορινθία, την Αργολίδα και την Ηλεία. Σε γενικές γραμμές πάντως η Ελλάδα παρομοιάζεται από τους Βορειοευρωπαίους με τη Φλόριντα και τώρα με την Αριζόνα των Αμερικανών συνταξιούχων.
Από το 2004 πάντως και μετά φαίνεται ότι ανταγωνιζόμαστε την Ισπανία ως τόπος κατοικίας των πιο εύπορων συνταξιούχων της Ευρώπης. Ανταγωνιστικές χώρες για την Ελλάδα σε αυτό τον τομέα είναι η Κροατία και η Βουλγαρία. Έχουμε όμως καλύτερες καιρικές συνθήκες, πολύ περισσότερα χιλιόμετρα παραλίας και θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί «φθάνει να λυθεί το ζήτημα του Κτηματολογίου, να ρυθμίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ τα χωροταξικά προβλήματα αρκετών περιοχών και να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές».
Να λοιπόν γιατί γίνεται ο καυγάς για τα χωροταξικά.
Πρέπει να πουλήσουμε και τα υπόλοιπα.
Και καλά αυτό, θα τα βρούμε με αγώνες κλπ κλπ.
Με την ηλικιακή σύνθεση των εποίκων τι θα γίνει;
Τίποτα νεαρές Σκανδιναυές δεν ενδιαφέρονται να μας εποικίσουν;
Θα μου πείτε βέβαια τι να τις κάνουμε.
Εμείς έχουμε Ρωσίδες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ ( ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΗ)


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΑΚΗΣ


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Η αλήθεια για το πετρέλαιο-Ελευθεροτυπία 16/3/2008-

καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα.

Αμ, δε.

Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά. Η Ευρώπη αγοράζει σε τιμές μπρεντ, πουα. είναι φθηνότερο κατά 5-6$β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν που είχε πριν 6 μήνες!

Πώς γίνεται αυτό;

Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα;

Η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει αυτό;Οτι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το πετρέλαιο.

Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αγόγγυστα.Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας. Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη της σοβαρότητας.

Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008

Μεγάλος νικητής του 14ου Πανευρωπαϊκού Τελικού Διαγωνισμού Eurovision Νέων Μουσικών

Μεγάλος νικητής του 14ου Πανευρωπαϊκού Τελικού Διαγωνισμού Eurovision Νέων Μουσικών αναδείχθηκε ο 19χρονος Διονύσιος Γραμμένος με κλαρινέτο.

Ο Διονύσιος Γραμμένος από την Κέρκυρα προκρίθηκε στην τελική επτάδα, μεταξύ 16 μουσικών από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό.
Όπως αναφέρει η ΝΕΤ, ο 19χρονος στον προκριματικό έπαιξε τρεις παραλλαγές Stravinsky και L.Bassi (Rigoletto Fantasia Di Concerto), συνοδεία της Ελένης Νικολαΐδη στο πιάνο.
Ο Δ.Γραμμένος κέρδισε τις εντυπώσεις και η Διεθνής Κριτική Επιτροπή -αποτελούμενη από διακεκριμένυς μουσικούς- τον επέλεξε για την τελική επτάδα.
Το βράδυ της Παρασκευής, ο νεαρός μουσικός ενθουσίασε κοινό και επιτροπή με την ερμηνία του, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί νικητής του διαγωνισμού και να φέρει έναν τιμητικό τίτλο στη χώρα.
Ο Τελικός Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός σηματοδοτεί την έναρξη του φημισμένου Φεστιβάλ της Βιέννης

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share