Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Το “δίκιο” του Υδραίου φοροφυγά-- Εφορία στο νησί του Lost----Η Ύδρα και οι άλλοι


Ύδρα, Αύγουστος 2012.
Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας φτάνει στο υπερήφανο, ελεύθερο (όπως το αντιλαμβάνονται ορισμένοι – όχι όλοι, ασφαλώς – εκ των επιχειρηματιών της Ύδρας) από τον έλεγχο της εφορίας, νησί. Οι κατάσκοποι του ελληνικού κράτους έχουν αναλάβει αποστολή δολιοφθοράς: να πάνε σε ταβέρνες και μπαράκια για να διαπιστώσουν εάν κόβονται αποδείξεις. Ενα μεσημέρι (Παρασκευή 17 Αυγούστου) οι κατάσκοποι κάθονται σε μία από τις πλέον τουριστικές ταβέρνες του νησιού και κοιτάζουν γύρω. Στα τραπέζια, οι πελάτες τρώνε, πίνουν κι έπειτα πληρώνουν το λογαριασμό.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Περί ΣΔΟΕ και Ύδρας


Ακούστε εδώ πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Θα πέσει ξύλο. Και θα σας ρίξουν πολύ ξύλο, γιατί προκαλείτε τη νοημοσύνη του λαού, εκτός απ το ότι κλέβετε, απολύετε και καταστρέφετε.
Στα καθεστωτικά μέσα γι αυτό που έγινε στην Ύδρα φταίει η ιδιοκτήτρια εστιατορίου, ο γιος της, οι κάτοικοι. Τι έγινε. Οι φωστήρες του ΣΔΟΕ έκαναν έλεγχο σε κατάστημα της παραλίας του νησιού. Αντί να κάνουν έλεγχο στον κάθε πολιτικό, εφοπλιστή, κανάλι, πλοιοκτήτη, βιομήχανο, κλπ προτίμησαν ένα μαγαζί στην παραλία. Να υποθέσω, συνδύασαν το τερπνό μετά του ωφελίμου; Ζέστη έκανε, δεν είναι κακό. Ούτε είναι κακό να κάνεις έλεγχους. Κακό είναι, να «διυλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλο». 

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share