Σάββατο, 28 Ιουνίου 2008

Χωρίς μαριχουάνα οι Ολλανδοί


Από την 1η Ιουλίου θα ισχύσει και στην Ολλανδία ο ευρωπαϊκός νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε καφετέριες και εστιατόρια. Το πρόβλημα όμως για τους Ολλανδούς δεν είναι τόσο η απαγόρευση του τσιγάρου, αλλά της μαριχουάνας που πωλείται ελεύθερα στη χώρα.
Το Υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση θα ισχύει και για τις καφετέριες που προσφέρουν «τσιγαριλίκια». Η απάντηση, ωστόσο, των Ολλανδών είναι ότι η απαγόρευση αναφέρεται στον καπνό και όχι στη μαριχουάνα.
«Στις άλλες χώρες ψάχνουν για τη μαριχουάνα μέσα στο τσιγάρο. Εδώ ψάχνουν για το τσιγάρο μέσα στη μαριχουάνα», ισχυρίζεται ένας ιδιοκτήτης καφετέριας.
Πάνω σε αυτό το παραθυράκι του νόμου βασίζονται οι μαγαζάτορες και μηχανεύονται απίστευτους τρόπους για να κρατήσουν τις «παραδόσεις». Προτείνουν να αντικαταστήσουν τον καπνό με άλλα χόρτα, έτσι ώστε να «νομιμοποιήσουν» το τσιγαριλίκι τους. Ωστόσο, οι περισσότεροι θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν και σκοπεύουν να πωλούν απλό «χόρτο».
Η κατοχή μαριχουάνας στην Ολλανδία είναι παράνομη, αλλά οι χρήστες δεν διώκονται αν κρατούν επάνω τους έως 5 γραμμάρια. Περισσότερες από 750 καφετέριες στο Άμστερνταμ έχουν άδεια να έχουν μέχρι και 500 γραμμάρια στις αποθήκες τους.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η γερμανοβρετανική μάχη της πετσέτας σε ελληνικό έδαφος


Μάχη ξεσπά κάθε καλοκαίρι μεταξύ Γερμανών και Άγγλων τουριστών στα ελληνικά νησιά. Οι δύο λαοί της Ευρώπης δε θέλουν σε καμία περίπτωση να συναντώνται στη διάρκεια των διακοπών τους.
Ο «πόλεμος της πετσέτας», όπως ονομάζεται η γερμανοβρετανική βεντέτα, φέτος ξεκίνησε από τη γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung, που δημοσίευσε έναν τουριστικό οδηγό με τίτλο «Προσοχή! Μπορεί να υπάρχουν Άγγλοι».
Η κίνηση της Bild Zeitung ήρθε μετά από τη διαμαρτυρία ενός Βρετανού τουρίστα, ο οποίος πήγε στα δικαστήρια το ταξιδιωτικό πρακτορείο που κανόνισε διακοπές σε αυτόν και την οικογένειά του στην Κω! Η αιτία ήταν ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που έμεινε ήταν γεμάτο Γερμανούς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όλα τα προγράμματα και οι παροχές του καταλύματος ήταν στα γερμανικά!
Οι Γερμανοί έχουν τη φήμη των ανθρώπων που τρέχουν κάθε πρωί στην πισίνα για να βάλουν τις πετσέτες τους και να «πιάσουν» τις καλύτερες θέσεις. Κάτι που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τη νοοτροπία των Άγγλων, οι οποίοι ξενυχτούν και κάνουν τρέλες μέχρι το πρωί.
Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει και έναν κατάλογο νησιών που δεν πρέπει να πάνε οι συντοπίτες τους, αφού κατακλύζονται από Βρετανούς. Ανάμεσά τους είναι η Αγία Νάπα στην Κύπρο, το Φαληράκι της Ρόδου αλλά και τα Μάλια στην Κρήτη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

H Ζωή στον Άρη!


Επιστήμονες της Αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας «NASA» ανακοίνωσαν, ότι οι πρώτες αναλύσεις που έγιναν στο έδαφος του Άρη παρουσιάζουν τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που απαιτούνται για να συντηρήσει ο πλανήτης αυτός ζωή.
Χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια…μα η πιο σημαντική ανακάλυψη των τελευταίων ετών είναι πλέον γεγονός.!
Οι ειδικοί που εργάζονται στην αποστολή του μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος «Phoenix» ανέφεραν ότι οι προκαταρκτικές αναλύσεις που έγιναν σε δείγμα εδάφους το οποίο περισυνέλεξε ο ρομποτικός βραχίονας του σκάφους δείχνουν ότι είναι πολύ πιο αλκαλικό απ’ ότι αναμενόταν.
Το διαστημικό όχημα προσγειώθηκε στον Άρη στις 25 Μαΐου μετά από ταξίδι 10 ολόκληρων μηνών.
«Ουσιαστικά βρήκαμε αυτό που φαίνεται ότι είναι η προϋπόθεση για την υποστήριξη της ζωής, στο παρελθόν, στο παρόν ή στο μέλλον», αναφέρει ο Σαμ Κουνάβης, επικεφαλής του χημικού εργαστηρίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«Είναι το είδος του εδάφους που θα μπορούσατε να έχετε στην αυλή σας, αλκαλικό. Ίσως θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε σπαράγγια σ’ αυτό (…) Είναι πολύ συναρπαστικό για εμάς. Όλοι μείναμε κατάπληκτοι από τα δεδομένα που λάβαμε».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Υγεία - Σημαντικές Συμβουλές

Απάντησε στο τηλέφωνο με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ αυτί.

Μην πίνεις καφέ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ την ημέρα.

Μην καταπίνεις φάρμακα με ΚΡΥΟ νερό.

Μην τρώτε ΤΕΡΑΣΤΙΑ γεύματα μετά τις 5μμ.

Ελαχιστοποίησε την ποσότητα των ΛΑΔΕΡΩΝ φαγητών που καταναλώνεις.

Πίνε περισσότερο ΝΕΡΟ την ημέρα, λιγότερο τη νύχτα.

Κράτα απόσταση από ΦΟΡΤΗΣΤΕΣ κινητών τηλεφώνων.

Μη χρησιμοποιείτε ακουστικά κεφαλιού ή αυτιών για ΜΕΓΑΛΗ χρονική περίοδο.

Ο καλύτερος χρόνος για τον ύπνο είναι από τις 10μμ το βράδυ μέχρι τις 6πμ το πρωί.

Μη ξαπλώσεις αμέσως μετά τη λήψη φαρμάκων πριν κοιμηθείς.

Όταν η μπαταρία σου βρίσκεται στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ γραμμή, μην απαντήσεις στο τηλέφωνο διότι η ακτινοβολία είναι 1000 φορές μεγαλύτερη.

Προώθησε το μήνυμα σε αυτούς που ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008

Το μυθικό ταξίδι της "Αργώ" ξεκίνησε


Μετά από 3.500 χρόνια η Αργώ άνοιξε ξανά τα πανιά της για το επιστημονικό- πειραματικό ταξίδι στην Αδριατική.
Υπό το φως της ημέρας, πλέοντας με τα κουπιά και με το πανί, η πεντηκόντορος «Αργώ» θα διανύσει μία διαδρομή 1.200 ναυτικών μιλίων.
Το σκαρί του πλοίου κατασκευάστηκε τηρώντας πιστά τους κανόνες της πανάρχαιας ελληνικής ναυπηγικής, που την καθιστούν σήμερα πόλο διεθνούς επιστημονικού και ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος.
Η σύγχρονη «Αργώ» είναι σήμερα αντιμέτωπη με δύο ισοδύναμες προκλήσεις:
α) Να καταστεί σύμβολο Πολιτισμού – Ειρήνης – Φιλίας - Αλληλεγγύης και Συνεργασίας των λαών της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου.
β) Να αντέξει στις δοκιμασίες του Πειραματικού Ταξιδιού, που θα αποδείξουν τις δυνατότητες πλοίου και πληρώματος σε πραγματικές πλέον συνθήκες μιας θαλάσσιας διαδρομής, με συγκεκριμένο μήκος, σε συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γεγονός που καταδεικνύει τη δυσκολία, αλλά και τη σπουδαιότητα του συνολικού εγχειρήματος.Αρχικός προορισμός του πειραματικού ταξιδιού είχε καθοριστεί «στα χνάρια του μύθου» η αρχαία Κολχίδα (σημερινό Πότι). Η άρνηση, ωστόσο, της τουρκικής κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια του πλοίου - αυστηρή προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι - τροποποίησε τα σχέδια της Οργανωτικής Επιτροπής. Τελικά, αποφασίστηκε η υλοποίηση ενός εναλλακτικού ταξιδιού, που είναι ισοδύναμης τεχνικής δυσκολίας, όσον αφορά στις αποστάσεις, τους χρόνους και τις συνθήκες και αντιστοιχεί με την αντίστροφη πορεία που κάλυψε η αρχαία «Αργώ» κατά το μυθικό ταξίδι της.

Το μυθικό ταξίδι της "Αργώ" ξεκίνησε 19 Ιουνίου 2008, 13:29
Μετά από 3.500 χρόνια η Αργώ άνοιξε ξανά τα πανιά της για το επιστημονικό- πειραματικό ταξίδι στην Αδριατική.
Υπό το φως της ημέρας, πλέοντας με τα κουπιά και με το πανί, η πεντηκόντορος «Αργώ» θα διανύσει μία διαδρομή 1.200 ναυτικών μιλίων.
Το σκαρί του πλοίου κατασκευάστηκε τηρώντας πιστά τους κανόνες της πανάρχαιας ελληνικής ναυπηγικής, που την καθιστούν σήμερα πόλο διεθνούς επιστημονικού και ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος.
Η σύγχρονη «Αργώ» είναι σήμερα αντιμέτωπη με δύο ισοδύναμες προκλήσεις:
α) Να καταστεί σύμβολο Πολιτισμού – Ειρήνης – Φιλίας - Αλληλεγγύης και Συνεργασίας των λαών της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου.
β) Να αντέξει στις δοκιμασίες του Πειραματικού Ταξιδιού, που θα αποδείξουν τις δυνατότητες πλοίου και πληρώματος σε πραγματικές πλέον συνθήκες μιας θαλάσσιας διαδρομής, με συγκεκριμένο μήκος, σε συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γεγονός που καταδεικνύει τη δυσκολία, αλλά και τη σπουδαιότητα του συνολικού εγχειρήματος.
Αρχικός προορισμός του πειραματικού ταξιδιού είχε καθοριστεί «στα χνάρια του μύθου» η αρχαία Κολχίδα (σημερινό Πότι). Η άρνηση, ωστόσο, της τουρκικής κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια του πλοίου - αυστηρή προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι - τροποποίησε τα σχέδια της Οργανωτικής Επιτροπής. Τελικά, αποφασίστηκε η υλοποίηση ενός εναλλακτικού ταξιδιού, που είναι ισοδύναμης τεχνικής δυσκολίας, όσον αφορά στις αποστάσεις, τους χρόνους και τις συνθήκες και αντιστοιχεί με την αντίστροφη πορεία που κάλυψε η αρχαία «Αργώ» κατά το μυθικό ταξίδι της.
Οι σύγχρονοι Αργοναύτες ξεκίνησαν το Σάββατο, 14 Ιουνίου, από την αρχαία Ιωλκό, τον σημερινό Βόλο, για να διασχίσουν τα νερά της Μεσογείου και της Αδριατικής, με τερματικό σταθμό τη Βενετία. Το ταξίδι υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου 60 ημέρες.
Το πειραματικό ταξίδι της «Αργώ» πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, την τεχνογνωσία του Επιστημονικού Ινστιτούτου «Ναυδόμος», την ενεργή στήριξη των Υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εξωτερικών, Πολιτισμού, Εθνικής Άμυνας, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουριστικής Ανάπτυξης και την ευγενική χορηγία του Ομίλου Ρέστη.

http://www.zougla.gr/news.php?id=3059


Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ


Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share