Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Η γερμανοβρετανική μάχη της πετσέτας σε ελληνικό έδαφος


Μάχη ξεσπά κάθε καλοκαίρι μεταξύ Γερμανών και Άγγλων τουριστών στα ελληνικά νησιά. Οι δύο λαοί της Ευρώπης δε θέλουν σε καμία περίπτωση να συναντώνται στη διάρκεια των διακοπών τους.
Ο «πόλεμος της πετσέτας», όπως ονομάζεται η γερμανοβρετανική βεντέτα, φέτος ξεκίνησε από τη γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung, που δημοσίευσε έναν τουριστικό οδηγό με τίτλο «Προσοχή! Μπορεί να υπάρχουν Άγγλοι».
Η κίνηση της Bild Zeitung ήρθε μετά από τη διαμαρτυρία ενός Βρετανού τουρίστα, ο οποίος πήγε στα δικαστήρια το ταξιδιωτικό πρακτορείο που κανόνισε διακοπές σε αυτόν και την οικογένειά του στην Κω! Η αιτία ήταν ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που έμεινε ήταν γεμάτο Γερμανούς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όλα τα προγράμματα και οι παροχές του καταλύματος ήταν στα γερμανικά!
Οι Γερμανοί έχουν τη φήμη των ανθρώπων που τρέχουν κάθε πρωί στην πισίνα για να βάλουν τις πετσέτες τους και να «πιάσουν» τις καλύτερες θέσεις. Κάτι που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τη νοοτροπία των Άγγλων, οι οποίοι ξενυχτούν και κάνουν τρέλες μέχρι το πρωί.
Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει και έναν κατάλογο νησιών που δεν πρέπει να πάνε οι συντοπίτες τους, αφού κατακλύζονται από Βρετανούς. Ανάμεσά τους είναι η Αγία Νάπα στην Κύπρο, το Φαληράκι της Ρόδου αλλά και τα Μάλια στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share