Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Jean Paul GOUTORBE Στο MONT-BLANC


Με ζωντάνια νεαρού παιδιού παρά τα 50 του ο Ζαν Πωλ έτρεχε τα 165,8 χιλιομέτρων, με 9404 m υψομετρικά στον αγώνα του MONT-BLANC 41:59:22 ώρες νύχτα και μέρα από τα 1000 μέτρα στα 2500 μέτρα υψόμετρο μες τα σκοτάδια με τον φακό στο κεφάλι και με την μπαταρία να πέφτει από την υγρασία και πάλι σκοτάδι τα βράχια μυτερά Μεγάλη τιμή για την Κέρκυρα μεγάλη τιμή και για μένα που τερμάτισε φορώντας την μπλούζα του Ακταίον

Ζαν Πωλ σε ευχαριστώ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

«Σφυροκοπούν» οι ξένοι, «άθικτη» η Alpha…


Το χθεσινό «σφυροκόπημα» του ΧΑ από τους ξένους, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών, ελάχιστους εξέπληξε και είναι πιθανό να συνεχισθεί στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά με μικρότερη ένταση. Πολλούς εξέπληξε, όμως, η εντυπωσιακή πορεία της μετοχής της Alpha, που φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου συμπτωματική.

Ενώ στην πλειονότητα τους τα βαριά χαρτιά -και ιδιαίτερα όσα συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με το Δημόσιο- «στέναζαν» υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων από το εξωτερικό, η μετοχή της Alpha Bank αποτέλεσε πραγματική επενδυτική όαση: αν και «βυθίσθηκε» ως τα 10,88 ευρώ, έκλεισε τελικά ένα ευρώ υψηλότερα και 0,60 ευρώ πάνω από τη μέση σταθμική τιμή της ημέρας, με «χειρουργικές» κινήσεις μάλιστα να καταγράφονται στη φάση των δημοπρασιών.


Διαβασε Περισσοτερα

http://www.sofokleous10.gr



Διαβαστε Περισσοτερα...

................Επεσα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Τροπικό ψάρι στα νερά της Καβάλας

Μια τσαχπίνα κατσούλα πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Προσπάθησε πολύ να αποφύγει το μεγάλο δίχτυ, κατέβηκε ακόμη πιο βαθιά, αλλά δεν τα κατάφερε και κατέληξε στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Αλιευτικής Ερευνας του ΕΘΙΑΓΕ στη Νέα Καρβάλη, όπου και ερευνάται.


Η κατσούλα (ή παπαγάλος, ή ποντικόψαρο) είναι ένα τροπικό ψάρι που απαντάται στον κόλπο του Μεξικού και στη Βραζιλία. Εχει κοκκινωπό χρώμα, είναι εξαιρετικός μεζές όταν μπει στο τηγάνι, το μήκος της φτάνει μέχρι τα 40 εκατοστά και μπορεί κανείς να τη δει στις τροπικές θάλασσες σε βάθος από 1 μέχρι και 10 μέτρα.

Το χαρακτηριστικό της κατσούλας είναι ότι ελίσσεται συνεχώς και όταν δει ότι απειλείται, σε λίγο χρόνο σκάβει έναν λάκκο στην άμμο και κρύβεται μέσα σε αυτόν. Ελάχιστοι έχουν δει αυτήν την κίνησή της που γίνεται κυριολεκτικά μέσα σε δευτερόλεπτα.

Επιθετική
Στην επαφή με τον άνθρωπο η κατσούλα δεν φεύγει, αντίθετα επιτίθεται και δαγκώνει όποιον την πλησιάσει. Εχουν μάλιστα αναφερθεί περιστατικά στη Νότια Κρήτη, όπου ψαράδες πλησίασαν να δουν αυτό το περίεργο ψάρι και βρέθηκαν να κρέμεται από το χέρι τους.

«Τα νερά ζεστάθηκαν και πλέον η θάλασσα παντού έχει την ίδια θερμοκρασία. Ετσι δεν μας κάνει εντύπωση η κατσούλα, τα καρχαριδοειδή, ακόμη και πιο τροπικά και πιο περίεργα ψάρια που θα δούμε», δήλωσε στο «Εθνος» ο γραμματέας του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Νέας Περάμου και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Παγώνης.

Η κατσούλα απαντάται στην Κρήτη και στη Ρόδο, ενώ πρόσφατα εντοπίστηκε και στη Νάξο και πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε αλιευτεί στη Σαμοθράκη, γεγονός που αποδεικνύει την αύξηση της θερμοκρασίας του νερού στη θάλασσα.

ΙΟΣ - ΦΟΝΙΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΙ

Ιός-φονιάς χτύπησε εκατοντάδες χιλιάδες ψάρια και αφάνισε πάνω από 200.000 τσιπούρες και λαβράκια σε ένα μόνο ιχθυοτροφείο στο Ορφάνι Καβάλας. Οι μαζικοί θάνατοι των ψαριών μέσα σε 48 ώρες προκαλούν προβληματισμό στους ειδικούς και ανησυχία στις αρχές, δεδομένου ότι το ιχθυοτροφείο βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα και κοντά στις ακτές, έτσι πιθανή ρύπανση του νερού θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή.

«Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πριν από δύο χρόνια 40 τόνοι ψαριών αφανίστηκαν σε άλλο ιχθυοτροφείο στον ποταμό Νέστο. Τότε είχε διαπιστωθεί πως τα ψάρια επλήγησαν από έναν ιό, τον αμιλοτίνιουμ, ο οποίος εισχωρεί στα βράγχια και στο αίμα τους και τα οδηγεί στον θάνατο. Αυτή τη φορά δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Ενδεχομένως να είναι κάτι ανάλογο», δήλωσε στο «Εθνος» ο αντινομάρχης Καβάλας, Θανάσης Βαφειάδης.

Επειδή ωστόσο το συγκεκριμένο ιχθυοτροφείο εμπλουτίζεται τόσο από τον Στρυμόνα, όσο και από τη θάλασσα, έχουν παρθεί δείγματα του νερού, καθώς αν υπάρχει ρύπανση στο θαλασσινό ή στο γλυκό νερό, είναι ορατός ο κίνδυνος για θανάτους και άλλων ψαριών από άλλα ιχθυοτροφεία.

«Σε μια τέτοια περίπτωση η οικολογική καταστροφή θα είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα βγουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων και θα γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη», σημείωσε ο κ. Βαφειάδης. Ο ιδιοκτήτης του ιχθυοτροφείου που βρίσκεται στις εκβολές του Στρυμόνα και πολύ κοντά στην ακτή δεν πίστευε στα μάτια του όταν πήγε στην επιχείρησή του και βρήκε όλα τα ψάρια νεκρά. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς. έχουν χαθεί πάνω από 200.000 τσιπούρες και λαβράκια από τα πιο νεαρά ως τα πιο ενήλικα.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ritzal@pegasus.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εμφανίστηκε πάλι ο Τρεμόπουλος - Θέλει η π... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

Mπα; Εμφανίστηκε και ο Οικολόγος πράσινος ο Μιχάλης Τρεμόπουλος; Που είχες χαθεί εσύ ρε Τρεμόπουλε; Κάηκε όλη η Αττική και χάθηκαν 220.000 στρέμματα αλλά οι Οικολόγοι ήταν...

εξαφανισμένοι. Και τώρα που προκηρύχθηκαν εκλογές ο Τρεμόπουλος βγαίνει τηλεφωνικά στις εκπομπές μέχρι να γυρίσει στην Ελλάδα και να τον φάμε στην μάπα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30-08-09-ΝΗΣΟΣ ΣΑΣΩΝ

ΠΑΤΑ ΕΔΏ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΆΣΕΙΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ν.ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΣ-ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μετακινήστε τον κέρσορα πάνω σε κάθε φωτογραφία

Μετακινήστε τον κέρσορα πάνω σε κάθε φωτογραφία
Move the cursor over each picture..!

http://www.artistsindevon.com/water/water_1.htm

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι ιατρικές τηλεοπτικές σειρές επηρεάζουν πολύ τους πραγματικούς ασθενείς


Οι πραγματικού ασθενείς αναζητούν γιατρούς σαν αυτούς των τηλεοπτικών σειρών




Οι γιατροί-πρωταγωνιστές των ιατρικών τηλεοπτικών σειρών, που θεραπεύουν τους ασθενείς από μυστηριώδεις αρρώστιες, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους πραγματικούς ασθενείς που ζητούν να τους χορηγηθούν φανταστικές θεραπείες, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Εκατομμύρια τηλεθεατές της σειράς Ιατρικές Υποθέσεις (Dr House), στην οποία ο γιατρός Γκρέγκορι Χάουζ ζητάει να υποβληθούν οι ασθενείς σε άπειρες εξετάσεις και τελείως ανορθόδοξες θεραπείεs, είναι πολύ πιθανό να πιστεύουν πως αν αρρωστήσουν θα χρειάζονται και εκείνοι πλήθος αναλύσεων και παράξενων και βαριών θεραπειών.
Όμως, στην πραγματικότητα τα νοσοκομεία είναι αδύνατον να παρέχουν θεραπείες και συνταγές, όπως αυτές της τηλεόρασης, και οι μελέτες έχουν δείξει πως οι επιθετικές θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό από καλό, τονίζουν οι ειδικοί.
«Στις τηλεοπτικές σειρές επικρατεί η τάση οι θεραπείες που χορηγούνται να είναι επιθετικές, γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι η δράση» τονίζει ο Αντριου Χολτζ, δημοσιογράφος που ασχολείται με ιατρικά θέματα και συγγραφέας βιβλίου για την συγκεκριμένη σειρά.
«Πρέπει να υπάρχουν βαριές χειρουργικές επεμβάσεις που σχεδόν πάντα έχουν θετικά αποτελέσματα, κάτι που είναι τελείως εξωπραγματικό» λέει ο Χολτζ και επισημαίνει πως τα προγράμματα αυτά ενισχύουν την λανθασμένη ιδέα ότι κάθε αρρώστια θεραπεύεται.
«Οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι πως αν ψάξουν αρκετά, αν ξοδέψουν πολλά χρήματα, αν βρουν έναν καλό γιατρό θα σωθούν. Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην κανονική ζωή» προσθέτει.
Πολλοί γιατροί προσφέρουν συχνά συμβουλές σε σεναριογράφους. Ένας από αυτούς είναι ο Αλαν Χάμιλτον, σύμβουλος της διάσημης σειράς Grey's Anatomy.
Οι σεναριογράφοι μας λένε ότι «θέλουν ένας από τους ασθενείς να παρουσιάζει βελτίωση μέχρι ένα σημείο και ξαφνικά η κατάστασή του να επιδεινώνεται ραγδαία» λέει χαρακτηριστικά.
«Πολλές φορές τους λέω ότι αυτό ή εκείνο δεν μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα και μου απαντούν 'ναι, μα εδώ είναι Χόλιγουντ. Όλα μπορούν να συμβούν'».
Ως γιατρός ο Χάμιλτον ανησυχεί για τις επιπτώσεις που έχουν οι πειραματικές θεραπείες, οι οποίες προβάλλονται στις σειρές. «Όταν δουν κάτι τέτοιο, οι τηλεθεατές αναρωτιούνται: 'δεν μπορούμε να βρούμε παρόμοιους γιατρούς; Δεν υπάρχει ένας δρ Χάουζ να ασχοληθεί μαζί μου;'».
Για το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, η δύναμη των ιατρικών σειρών μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση και εκπαίδευση του κόσμου. Ένα από τα παραρτήματα του πανεπιστημίου έχει ονομαστεί «Χόλιγουντ, υγεία και κοινωνία» και χρηματοδοτείται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών των ΗΠΑ για να βοηθάει τους σεναριογράφους των ιατρικών σειρών να γράφουν ρεαλιστικές ιστορίες.
«Όταν η σειρά είναι πειστική, οι τηλεθεατές πραγματικά ζουν αλλού. Ξεχνούν το δικό τους περιβάλλον και βλέπουν τους ήρωες σαν φίλους και συγγενείς. Έτσι, ενημερώνονται ευκολότερα» διευκρινίζει η Σάντρα Μπάφινγκτον, διευθύντρια του παραρτήματος.
Η ομάδα της, που συνεργάζεται με σειρές όπως το Grey's Αnatomy, είχε μεγάλη επιτυχία, όπως στην περίπτωση ενός από τους πρωταγωνιστές της σειράς Τόλμη και Γοητεία, ο οποίος μολύνεται με τον ιό ΗΙV και παίρνει όλες τις πληροφορίες και τη βοήθεια που χρειάζεται από μια τηλεφωνική υπηρεσία για το AIDS. Η κρισιμότερη στιγμή στο συγκεκριμένο επεισόδιο, που έκανε ρεκόρ τηλεθέασης, ήταν όταν ο Τόνι ανακοίνωσε στη μνηστή του Κρίστεν ότι είναι φορέας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καποιος ήταν κομμουνιστής επειδη..

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Το σκουλαρίκι.

Είναι δυο τύποι στο γραφείο και μια μέρα ο ένας βλέπει τον άλλο να φορά ενα σκουλαρίκι. Ξέροντας πως είναι γενικά συντηρητικός τύπος, παραξενεύεται, και τον ρωτάει:
"Καλά ρε συ, σκουλαρικάκι?"
--"...Ναι, ναι.." απαντά ο άλλος, φανερά ενοχλημένος.
Του την έχει δώσει η περιέργεια του πρώτου, οπότε μετά απο ώρα:
"Καλά, απο πότε φοράς σκουλαρίκι; Δεν το φανταζόμουν ποτε!"
Οπότε ο άλλος:
"Ούτε γω το φανταζόμουν, αλλά έλα που το βρήκε η γυναίκα μου στο αυτοκίνητο.."

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φιλίες

Φιλίες γυναικών : Μια γυναίκα γυρίζει στο σπίτι της το πρωί και όταν ο άντρας της την ρωτάει που ήταν όλη την νύχτα εκείνη του απαντάει ότι κοιμήθηκε στο σπίτι της καλύτερής της φίλης. Ο άντρας τηλεφωνάει σε 10 από τις καλές φίλες της γυναίκας του και καμία δεν του επιβεβαιώνει οτι την προηγούμενη η γυναίκα του κοιμήθηκε εκεί.

Φιλίες αντρών : Ένας άντρας γυρίζει στο σπίτι του το πρωί και όταν η γυναίκα του τον ρωτάει που ήταν όλη την νύχτα εκείνος της απαντάει ότι κοιμήθηκε στο σπίτι του καλύτερού του φίλου. Η γυναίκα τηλεφωνάει σε 10 από τους καλούς φίλους του άντρα της και οι 8 της επιβεβαιώνουν οτι κοιμήθηκε σπίτι τους. Οι 2 επιμένουν οτι ο άντρας της είναι ακόμα εκεί !

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share