Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Αντίρριο-Γιάννενα ..Μια παγίδα κάθε 7,5 χιλιόμετρα

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Η διαδρομή Αντίρριο-Γιάννενα έχει παραλάβει τη σκυτάλη και πλέον θεωρείται το νέο φονικό «πέταλο» στο εθνικό δίκτυο της χώρας.
Στα 196 χλμ. ώς τον κόμβο με την Εγνατία στην Ηπειρο έχουν εντοπιστεί από την Τροχαία 26 «μελανά» σημεία, σχεδόν ένα κάθε 7,5 χλμ. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το έργο, που έχει ανατεθεί σε ιδιώτες και θα κατασκευαστεί με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης, θα καθυστερήσει να ολοκληρωθεί αφού ώς τώρα το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ δεν έχει εγκρίνει τις μελέτες που αφορούν κυρίως το δύσκολο τμήμα στις στροφές της Παλιοβούνας. Η σύμβαση προβλέπει επιφανειακό δρόμο, αλλά η κοινοπραξία προτείνει την κατασκευή σήραγγας που θα επιβαρύνει το κόστος κατασκευής κατά 2%.
Στον υπόλοιπο δρόμο τα πιο δύσκολα σημεία είναι ο ανισόπεδος κόμβος στο Ευηνοχώρι, η στροφή για τον Αγιο Θωμά, οι δύο κόμβοι του Μεσολογγίου, η διέλευση από το Κεφαλόβρυσο, ο ισόπεδος κόμβος στο Γιαννούζι, το μεγαλύτερο μέρος της διέλευσης από την περιοχή του Αγρινίου, όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της παράκαμψης, η έξοδος της Αμφιλοχίας κοντά στον κόμβο προς Καρπενήσι, ο κόμβος της Μπούκας, η επικίνδυνη στροφή στο Μακρυνόρος, ο κόμβος των Αγίων Αναργύρων Αρτας, καθώς και οι κόμβοι προς Δωδώνη, Πανηπειρωτικό Στάδιο και «Γιαννιώτικο σαλόνι», στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Καλύτερα είναι τα «μαντάτα» από το... πέταλο του Κορινθιακού, καθώς τα στοιχεία της Τροχαίας δείχνουν μείωση των συμβάντων κατά 35% την περίοδο Αύγουστος 2008-Φεβρουάριος 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007-8, ενώ το πιο ενθαρρυντικό είναι η μείωση των νεκρών, που άγγιξε το 60%. Από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε έχουν εγκατασταθεί οι ανάδοχοι των νέων έργων, προχώρησαν με βάση τη σύμβαση σε ορισμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας: τοπικές αποκαταστάσεις του οδοστρώματος, που στις άκρες του ήταν σε απαράδεκτη κατάσταση, νέες διαγραμμίσεις, κλάδεμα των δένδρων που εμπόδιζαν την κυκλοφορία κυρίως σε μεγάλα οχήματα, αλλά και αντιμετώπιση της μεγάλης ολισθηρότητας του ασφαλτοτάπητα σε δύκολα σημεία. Το τελευταίο οκτάμηνο λειτουργεί και η υπηρεσία οδικής βοήθειας, που στο διάστημα αυτό έχει επέμβει σε 12.500 συμβάντα. Σε καθημερινή βάση γίνονται περιπολίες, ενώ ώς τη λειτουργία τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για βοήθεια στο 22960-95555.
Τα μόνιμα έργα για τον αυτοκινητόδρομο ξεκίνησαν από τα δύσκολα σημεία. Κατασκευάζονται οι πρώτες τέσσερις από τις συνολικά 19 σήραγγες που προβλέπουν οι μελέτες. Αρχισαν οι εκσκαφές στο ύψος του Δερβενίου, ειδικά στο ρεύμα προς Αθήνα, στο Μαύρο Λιθάρι, όπου προβλέπονται δίδυμες σήραγγες, ενώ στην Ακράτα τα έργα αναπτύσσονται στο ανατολικό μέτωπο. Πρόδρομες εργασίες έχουν προωθηθεί στη σήραγγα Πλάτανου Αιγιαλείας.
http://www.enet.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΑΕΠΙ?...


Χαράς Ευαγγέλια για τους άνεργους δικηγόρους....Είναι ευρέως γνωστό ότι στα δικαστήρια της επαρχίας ένα μεγάλο μέρος τον υποθέσεων που εκδικάζονται, αφορούν παραπομπές από το ΙΚΑ και την ΑΕΠΙ, και μαντέψτε ποιοι χάνουν. Ενδεικτικό, αληθινό και σύνηθες παράδειγμα. Ζαχαροπλάστης ζύμωνε στο πίσω μέρος του καταστήματος Κυριακάτικα, ακούγοντας Θεία Λειτουργία από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, όταν εισέβαλε το μικτό κλιμάκιο (ΑΕΠΙ&Τουριστική αστυνομία). Πλήρωσε το τσουχτερό πρόστιμο επειδή δεν είχε πληρώσει το ετήσιο νταβατζιλίκι της ιδιωτικής εταιρίας "και έτσι στερούσε τα Μουσικά πνευματικά δικαιώματα των...."...Φυσικά και στο δικαστήριο καταδικάστηκε, όπως κι οι περισσότεροι "εγκληματίες" αυτού του είδους. Διαβάστε λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα από το anopetra-eleos.blogspotΜε το υπ' αριθμόν 7941/2-3-2009 του ΥΠΕΣ φαίνεται ότι έσπασε (;) το μονοπώλιο της ΑΕΠΙ. Συγκεκριμένα με το παραπάνω έγγραφο το ΥΠΕΣ αναφέρει:"Σας γνωρίζουμε, κατόπιν....ενημέρωσης της υπηρεσίας μας από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ότι με τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης 2170/6-3-2003, ΦΕΚ Β' 323, εγκρίθηκε η λειτουργία του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ -ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» όσον αφορά στη διαχείριση και προστασία του... περιουσιακού δικαιώματος των δημιουργώνμουσικών έργων (μουσικοσυνθετών και στιχουργών) σύμφωνα με τα άρθρα 3,18 και 54 του Ν. 2121/1993 όπως ισχύει. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους δήμους και τις κοινότητες της χωρικής σας αρμοδιότητας, ό ,τι κατά την υποβολή αιτημάτων για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπορούν να δέχονται άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικών έργων ως δικαιολογητικό και από τον ανωτέρω οργανισμό."Ελπίζουμε με αυτή την κίνηση να υπάρξει και όφελος προς τον καταστηματάρχη όσον αφορά την μείωση των τελών. Σπεύσατε λοιπόν οι καταστηματάρχες να ενημερωθείτε σχετικά

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ


Λοιπον εχουμε και λεμε ..

Αντε ο καφες να στοιχιζει 30 - 40 λεπτα σαν κοστος αγορας .

Ας παρουμε λοιπον μια κεντρικη καφετερια της αθηνας , ας πουμε στο θησειο , να δουμε το κοστος λειτουργιας σε καθημερινη βαση , μεγεθους 100 τετραγωνικα

1) Ενοικιο περιπου 6000-8000 το μηνα δηλαδη 200-265 ευρω την ημερα .

2) Ενοικιο πεζοδρομιου , ας πουμε οτι νοικιαζει απο τον δημο της αθηνας 100 τετραγωνικα μετρα επι ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ 390 ευρω το τετραγωνικο μετρο = 39000 ευρω μετρητα παρακαλω στον δημο . Αν υποθεσουμε οτι εχει σομπες ισως να δουλευει το πεζοδρομιο 10 ισως και 12 μηνες το χρονο .αρα με τις καλυτερες προυποθεσεις διαιρωντας το 39000 με το 12 = 3250 τον μηνα δια 30 ημερες =108ευρω την ημερα .

3) Ενα τετοιου μεγεθους μαγαζι θα χρειαζεται περιπου 3 μπουφετζηδες την ημερα οι οποιοι κοστιζουν 35 με 45 ευρω την ημερα ο καθε ενας ,3 με 4 σερβιτορους με 30 - 35 ευρω ο καθε ενας , 2 με 3 βοηθους με 30 ευρω ο καθε ενας , 2 λατζερηδες με 30 ευρω ο καθε ενας ,1 DJ με 40 ευρω 1 υπευθυνο με 50 ευρω , συνολο 435-515 ευρω την ημερα.

4) Το ικα για το προσωπικο κοστιζει 4000 με 5000 ευρω το μηνα δηλαδη 133 - 166 ευρω την ημερα .

5) To αεριο για την θερμανση του εξωτερικου χωρου στοιχιζει περιπου 1500 - 3000 ευρω το μηνα αναλογα με το κρυο , δηλαδη 50 - 100 ευρω την ημερα.

6) Το ρευμα στοιχιζει απο 1500-2500 τον μηνα αναλογα το πολυ κρυο η την πολυ ζεστη το καλοκαιρι , δηλαδη την ημερα 50 - 83 ευρω

7) Το νερο στοιχιζει απο 900 - 1100 ευρω τον μηνα αναλογα με τις εποχες , δηλαδη 10 -12 ευρω την ημερα

8) Υπαρχουν καποια αλλα εξοδα ,οπως ΑΕΠΙ , ΑΠΟΛΛΩΝ ,ΕΡΑΤΩ κλπ για τα πνευματικα δικαιωματα 1750 ευρω το χρονο ,μηνιαια απολυμανση 600 ευρω το χρονο ,λογιστηριο 2400 το χρονο , καθαριστρια 2900 ευρω το χρονο , ποτηρια 10000 ευρω το χρονο,απορυπαντικα 4000 ευρω το χρονο , δικοσμητικα ( κερια ,παραφινελαια) 2500 ευρω το χρονο χαρτικα και ειδη οπως ποτηρια πλαστικα καλαμακια κλπ,2000 ευρω το χρονο , συνολο 26150 ευρω το χρονο δηλαδη 71 ευρω την ημερα .

9) Φοροι , οπως ΦΠΑ 9% - 19 % , ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ 2% ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ καθε 3-4 χρονια ( τα ποσα ειναι πολυ υψηλα πχ η τριετια μπορει να φτασει απο 40000 ευρω μεχρι και τα διπλα )

10) Ανακαινισεις και συντηρηση . Η ανακαινιση καθε 2-3 χρονια ειναι απαραιτητη και μπορει να φτασει για ενα τετοιο χωρο απο 50000 - 200000 ευρω . Η συντηρηση του κτιριου και του εξοπλισμου μπορει να φτασει απο 20000 - 30000 ευρω το χρονο ( μονο τα ποτηρια φτανουν τις 10000 ευρω το χρονο ) Εαν τωρα προσθεσουμε τα εξοδα τα παραπανω τα ημερησια καταλαβαινετε ποσους καφεδες των 4 ευρω πρεπει να πουληθουν την ημερα για να αντιμετωπισθει το λειτουργικο κοστος .φτανοντας μεχρι την παραγραφο 8) εχουμε λοιπον 1057 - 1320 ευρω την ημερα λειτουργικο κοστος , χωρις δηλαδη να υπολογισουμε τους φορους ,τις επισκευες ,τις ανακαινισεις τις περαιωσεις της εφοριας.

Δηλαδη 265-330 καφεδες με 4 ευρω τον ενα χωρις το κοστος των υλικων και τους φορους τους! Ειναι της μοδας η τηλεοραση να συγκρινει τις τιμες πολλων χωρων της ευρωπης με τις ελληνικες . υπαρχουν ομως στισ αναλυσεις τους πολλες ανακριβειες . Λενε λοιπον οτι ο καφες στοιχιζει 2.50 - 3.50 ευρω στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες ενω στην ελλαδα 4 - 5 ευρω .

1) Δεν ισχυουν αυτες οι τιμες στα περισσοτερα καφε στο εξωτερικο παρα μονο στο πακετο

2) Το νερο το παραγγελνεις .Μπουκαλακι παρακαλω 1 ευρω

3) Στις χωρες του εξωτερικου η τουαλετα στα μαγαζια δεν θεωρειται δημοσιο αγαθο και σε πολλα απο αυτα πληρωνεις 0,5 ευρω για να μπεις .

4) Ταβλακι 4-5 ωρες με ενα καφε στο εξωτερικο δεν υπαρχει !

Το πολυ μιση με μια ωρα , μετα σου κανουν σκουπα το τραπεζι και σε ρωτανε τι θα παρεις . Βλεπεται φιλοι μου στο εξωτερικο ο καφες δεν ειναι τροπος ζωης , οπως ειναι στην ελλαδα , ουτε οι δημοι χρεωνουν τα ελλειματα τους στα τραπεζοκαθισματα .

Σημερα που το συζηταγα με ενα φιλο ,μου ειπε τι εγεινε πριν λιγες μερες στο λονδινο που ειχε παει με καποιους φιλους .

Πηγε να τους βρει σε μια καφετερια στο λονδινο και οταν φωναξε τον σερβιτορο να παραγγειλει καφε , η απαντηση του σερβιτορου ηταν οτι πρεπει να παραγγειλουν παλι ολοι μαζι γιατι ηδη καθονται δυο ωρες με την πρωτη παραγγελια!

Ενας αλλος φιλος πριν απο δυο χρονια Σε οσους εχουν αντιρρησεις για αυτα που λεω τους προτεινω το εξης ' να πανε να ριξουν 300000-500000 ευρω να ανοιξουν ενα τετοιο μαγαζι ( αφου πληρωσουν τον τρελο αερα στον ιδιοκτητη) και να ερθουν μετα να μας πουν τη γλυκα! ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οικολογικές πίπες και άλλα όμορφα παραμύθια


Σβύσε τα φώτα για 5 λεπτά και σώσε τον πλανήτη από τους εξωγήινους ματάκηδες.
Πιες ένα ποτήρι νερό λιγότερο και σώσε την γη από την λειψυδρία.
Κατούρα λιγότερο για να διασώσεις τον κοραλλιογενή ύφαλο των νήσων Κάμα Σούτρα.
Χρησιμοποίησε κάθε μήνα ένα προφυλακτικό λιγότερο για να ενισχύσεις τους βετεράνους του Κόλπου.
Αγόρασε κάθε μήνα μια εφημερίδα λιγότερο και σώσε τα δάση του Αμαζονίου.
Πίνε το ουίσκι σου χωρίς σόδα για να αποτρέψεις το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Χαμήλωσε την ένταση του στερεοφωνικού σου για να μπορέσουν να κοιμηθούν οι άυπνες αρκούδες που δεν έχουν πέσει ακόμα σε χειμέρια νάρκη.
Τρώγε λιγότερα παγωτά το καλοκαίρι για να μη λιώσουν οι πάγ οι στους πόλους.
Γράφε λιγότερα ποστ στο blog σου για να μη καταρεύσει το παγκόσμιο δίκτυο.
.Και αφού τα κάνετε όλα αυτά πηγαίνετε “ήσυχα, στα κρεβάτια σας κορίτσια” όπως λέει στις σημερινές διαδόσεις ο Δ. Μούτσης (Φράγμα/Ενέχυρο) με τη φωνή του Λουκιανού Κηλαηδόνη…
Το κάνατε πάλι το καθήκον σας βρε!

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΣΚΟΥΦΑΚΙ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

G20




Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι στο Λονδίνο, ενάντια σε μια σειρά ζητημάτων,
Ένα μεγάλο θέμα ήταν θυμός με τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης . Ενώ η πλειοψηφία των διαμαρτυρομένων ήταν ειρηνική, ένας μικρός αριθμός πήρε μέρος στη καταστροφή βιτρινών και τη ρίψη πραγμάτων στις γραμμές αστυνομίας. Παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και στο Στρασβούργο,

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share