Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Ο Αμλέτος στη Σπιανάδα (AΠΟ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ)


(AΠΟ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ)


Ο Αμλέτος στη Σπιανάδα (Από το Παρόλα Αυτά)


ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ η λέξη παράδεισος σημαίνει ένα πράγμα: Πασχαλινή Κέρκυρα.
Φαντάζομαι τον παράδεισό μου, σαν παράδεισο των αισθήσεων. Και σ' όλο τον κόσμο, μόνο σ' έναν τόπο, μόνο μία στιγμή το χρόνο, φτάνουν όλες οι αισθήσεις ταυτόχρονα στην κορύφωσή τους.
Μεγάλο Σάββατο πρωί, ώρα εννέα, στη Σπιανάδα.


Η πρώτη ευτυχία έρχεται από την αίσθηση του χώρου. Τι ηδονή για την ψυχή, που έχει χάσει τα μέτρα της ανάμεσα στο συμπιεσμένο και στο απεριόριστο! Εδώ ο χώρος λειτουργεί, αναπνέει. Έχει την άνεση, το ρυθμό και τα όρια που περιμένεις. Αισθάνεσαι τοποθετημένος στις ανθρώπινες συντεταγμένες σου - στις σωστές σου αναλογίες. Τίποτα δε σε πιέζει, όλα γύρω σου σε στηρίζουν, σε πλαισιώνουν. Esplanade, Σπιανάδα. Εδώ η λέξη πλατεία, βρίσκει το πρώτο της νόημα.
Η δεύτερη ευτυχία είναι η όραση. Βλέπεις το κερκυραϊκό φως γλυκό, μελένιο, να χαϊδεύει τις προσόψεις των σπιτιών του Λιστόν. (Α! οι προσόψεις της Κέρκυρας: πίνακες τέχνης και φύσης - όπου τα χρώματα και η υγρασία παίζουν μόνο με τόνους και ημιτόνια). Βλέπεις τον καταγάλανο ουρανό (πάντα είναι γαλανός ο ουρανός το Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα - ο Άγιος φροντίζει γι' αυτό), μέσα από τα πορφυρά λουλούδια του δέντρου του Ιούδα. Σε λίγο θα δεις τα χρυσά, τα γαλάζια και τα κόκκινα της λιτανείας.
Πανηγύρι έχει η όσφρηση. Όλη η Κέρκυρα ένας κήπος. Ευωδιάζει τόσο έντονα, που ώρες - ώρες σε ζαλίζει. Πνοές-πνοές έρχονται σαν μικρά κύματα οι μυρωδιές - κάθε λουλούδι, κάθε δέντρο, κάθε πλαγιά και κάθε χωριό της Κέρκυρας σου στέλνει το δικό του μήνυμα.
Όλα όμως θα τα δέσει η ακοή, μόλις από μακριά ακουστούν οι ήχοι της μεγάλης λιτανείας. Το Μέγα Σάββατο οι Κερκυραίοι περπατάνε τον Άγιό τους. Με φιλαρμονική και στολές. Με σεβασμό και έξαρση. Με μουσική.
Μουσική στην Κέρκυρα - που έχει περισσότερες φιλαρμονικές από κινηματογράφους. (Ένας ορισμός του πολιτισμού; Όταν οι ασκούντες την τέχνη ξεπερνάνε τους θεατές;) Δεν θα ξεχάσω ποτέ κάποιο πρώτο πρωινό ξύπνημα σ' ένα παλιό, πανύψηλο ξενοδοχείο της Σπιανάδας, όταν από κάθε παράθυρο ακουγόταν και άλλη μπάντα.
Στην Κέρκυρα η μουσική δεν είναι απλός ήχος. Γίνεται περιβάλλον. Γίνεται ζωή. Γίνεται - τελικά - οι ακροατές της. Το κοινό δεν είναι δέκτης αλλά τμήμα του έργου.
Κάποτε αυτό θα το πούνε "χάππενινγκ".
Υπάρχει ένα μουσικό κομμάτι που ακούγεται μόνο στην Κέρκυρα, μόνο στη λιτανεία. Ένα κομμάτι μελωδικό σαν τους κήπους της Κέρκυρας, λυπημένο σαν την εβδομάδα των Παθών, λυρικό σαν το ασημένιο φως των ελαιώνων, ρυθμικό σαν το κύμα της θάλασσας. Πένθιμο εμβατήριο από τον "Άμλετ". Οι Κερκυραίοι το λένε απλά "ο Αμλέτος".
Όταν λοιπόν ανυψωθεί ο Αμλέτος σαν λυγμός και σαν έκσταση πάνω από τις κοκκινόχρυσες στολές της Παλαιάς Φιλαρμονικής, η αίσθηση δεν αντέχεται. Η ζωή τεντώνει τόσο μέσα σου, που νομίζεις πως θα σπάσεις από ευτυχία. Σαν πόνος και σαν βάλσαμο ο Αμλέτος κυματίζει πάνω από την πλατεία κι εσύ γεύεσαι τον παράδεισο σ' αυτή τη Γη.
Δεκατρείς φορές έχω ακούσει τον Αμλέτο στη Σπιανάδα και κάθε φορά νομίζω πως η καρδιά μου θα σταματήσει (και ίσως εύχομαι να σταματήσει, έτσι!). Αψηφώ την εορταστική
ταλαιπωρία, την τουριστική πολυκοσμία, τη βαρβαρότητα των ορεσίβιων (δίπλα στους Επτανήσιους, όλοι εμείς είμαστε αρκούδες). Ό,τι και να γίνεται γύρω, ο Άγιος και ο Αμλέτος νικάνε - και το θαύμα λειτουργεί κάθε Μεγάλο Σάββατο στη Σπιανάδα.
Α, Κέρκυρα-Κέρκυρα, που δεν γνώρισες την τυραννία του Τούρκου και την κακομοιριά του πεύκου. (Το δέντρο-ραγιάς, άμορφο και άσκημο). Πού μαζί με τ' αδέρφια σου νησιά σώζετε το όνομα της ποίησης και της μουσικής στην Ελλάδα.
Κι αν τύχει να είμαι μακριά, όπου κι αν βρεθώ, όταν έρθει Μεγάλο Σάββατο τραγουδάω μέσα μου τον Αμλέτο. Κλείνω τα μάτια και για ένα δευτερόλεπτο το θαύμα συντελείται πάλι.
Ο παλιός Αμλέτος, ο σκοτεινός πρίγκιπας της αμφιθυμίας, πνίγηκε στο φως, τη μελωδία και τη μυρωδιά της άνοιξης. Αμφιβολία καμιά: "γλυκιά η ζωή κι ο θάνατος μαυρίλα".
Ο παράδεισός μου:

Φως, ανθισμένη Σπιανάδα και η Παλαιά Φιλαρμονική να παίζει, να παίζει, να παίζει τον Αμλέτο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Ο Λαζόπουλος ηττήθηκε από την Καλομοίρα!


Ο Λαζόπουλος ηττήθηκε από την Καλομοίρα!
Οπως έγραψαν σήμερα οι τηλεοπτικές στήλες των εφημερίδων,στην ψηφοφορία που έγινε την περασμένη Τρίτη,την εκπομπή των Α! ημιτελικών της ΥΒΡΙΔΙΟΒΙΖΙΟΝ ,

εψήφισαν 1.872.000 μηχανάκια της AGB,έναντι

1.545.000 που ψήφισαν το σινιέ τσαντήρι του κ. Λαζόπουλου!

Χαράς ευαγγέλια,λοιπόν όπως καταλαβαίνετε,για το προεδρείον της Δημόσιας Τηλοψίας!Ως ακούσιος χρηματοδότης του μαγαζακίου της ΕΡΤ ,μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η.,θα ήθελα να κάνω δύο προτάσεις προς το προεδρείο,για την αρτιώτερη συμμετοχή μας,σε αυτό το σπουδαίο μουσικό γεγονός!

1-Πρωτίστως, θα πρέπει από του χρόνου ν΄αυξηθεί ο αριθμός των παρουσιαστών ή παρουσιαστριών.Δόξα σοι ο Θεός,λεφτά έχουμε!Ενα κουαρτέτο ή ακόμα καλύτερα ένα σεξτέτο,θα ενίσχυε την εικόνα μας στην Διεθνή Κοινότητα!Ακόμα-ακόμα,υλοποιοντάς μια έτι περαιτέρω ρηξικέλευθη σκέψη,θα μπορούσαν,για τον ίδιο λόγο ,να χρησιμοποιηθούν οι 10 μωρές παρθένες,-που είναι και δικά μας παιδιά-που συνήθιζαν να κρατάνε το φανάρι στο Νυμφίο,και οι οποίες έκτοτε.λόγω μιας μικράς...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Να δούμε......


Διαβαστε Περισσοτερα...

Εθελοντές στον ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON 2008


Η διοργάνωση του ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON ζητά από τους φίλους του αγώνα που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την αρτιότερη διεξαγωγή του, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής σήμερα. Είναι γνωστό ότι το πλήθος και το επίπεδο των αθλητών του ΟΜ, που φέτος ξεπερνούν τους 550 αλλά και οι τεχνικές δυσκολίες της διαδρομής, απαιτούν μια οργανωμένη υποστήριξη από πλευράς διοργάνωσης. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί να δουλέψουν περισσότεροι από 200 άνθρωποι, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχής διεξαγωγή του αγώνα.
Ο ΟΜ επιδιώκει να πλατύνει το εύρος του κοινού που συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στο γεγονός. Γι αυτό και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, με ή χωρίς ειδικές γνώσεις και εμπειρία, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να συνδράμει στην επιτυχή έκβαση του γεγονότος της 29ης Ιουνίου. Όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά και όλες οι πληροφορίες θα εκτιμηθούν. Θα δοθεί έμφαση στις αιτήσεις που συμπληρώνουν τα περισσότερα ουσιαστικά προσόντα, αφού οι ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό είναι και οι μεγαλύτερες. Τομείς που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, είναι οι Σταθμοί και η Ασφάλεια στη διαδρομή. Χρειάζονται γιατροί και άνθρωποι με γνώσεις πρώτων βοηθειών, όπως και ορειβάτες με εμπειρία στις διασώσεις.
Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται με τη λήψη τους και η επικοινωνία με όσους κρίνονται κατάλληλοι θα είναι άμεση.
Για να υποβάλετε αίτηση εθελοντή κάντε κλικ εδώ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Προσοχή !!!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΩΣΑΝ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΜΕ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε58-Β ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΤΕΟ ΜΕΧΡΙ 30-6-2008

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Ο Μαρξ στο Σόχο


Κατηγορούμενοι
Τον Kαρλ Mαρξ υποδύεται ο ενθουσιασμένος: Άγγελος Aντωνόπουλος।
Σκηνοθεσία: Aθανασία Kαραγιαννοπούλου.
Mετάφραση: Άρης Λασκαράτος.
Σκηνικά Kοστούμια: Γιώργος Aσημακόπουλος.
Φωτισμοί: Aλέκος Aναστασίου
Εισήγηση Δημοσίου Κατηγόρου

Χάρη σε ένα γραφειοκρατικό λάθος, ο Μαρξ - που πήρε άδεια απ τη νομενκλατούρα του άλλου κόσμου να επιστρέψει για λίγο στο Σόχο του Λονδίνου - φθάνει στο Σόχο της Νέας Υόρκης. Εκεί βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει και να δηλώσει πως δεν είναι Μαρξιστής, ενώ δεν παραλείπει να κάνει ολίγον ρόμπα το Μπακούνιν.
Φυσικά, διαπιστώνει πως «τίποτα δεν άλλαξε» και πως το «κεφάλαιο» παραμένει επίκαιρο. Μέσα από τις αναμνήσεις του αποδεικνύει ότι είναι πιο ανθρώπινος από όσο εκείνοι που τον έχουν θεοποιήσει νομίζουν.
Εξηγεί ακόμα και το νόημα της φράσης «η θρησκεία είναι το όπιο των λαών» και μέσα από αυτή του την εξήγηση παρουσιάζει εαυτόν ως βαθιά θρησκευόμενο. Γίνεται με άλλα λόγια συμπαθής σε εχθρούς και φίλους, αλλά και κατανοητός κυρίως στους άσχετους εκ των οπαδών του.
Επίσης γίνεται – χωρίς αυτό να μειώνει σε τίποτα την αξία του – αποδεκτός ακόμα και από, ...... ένα σύγχρονο αμερικάνο ας πούμε.Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν στην ζοφερή φαντασία του κυρίου Howard Zinn - πρόκειται για αμέρικαν στάϊλ κομουνιστή διανοούμενο - ο οποίος θέλησε προφανώς να επαναφέρει στη μόδα κάτι που έμοιαζε να φθίνει μετά την πτώση του υπαρκτού. Ίσως ακόμα και να αποτελεί απολογία για την «αντιαμερικανική» ιδεολογία του. Όπως και να έχει, το έργο γράφτηκε με αγάπη και ταλέντο.
Είναι άρα χειροποίητο, ουχί πλαστικό και - αν είναι ποτέ δυνατόν για ένα μπάτσο του θεάματος - ... το αγάπησα.Φυσικά πήγα στο θέατρο με τις χειρότερες των διαθέσεων τουλάχιστον για τον Κύριο Αντωνόπουλο και την κυρία Καραγιαννοπούλου. Όμως, …. Πως είναι δυνατόν να μη φύγει κανείς ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την ερμηνεία του κυρίου Αντωνόπουλου ο οποίος από την εποχή του Άγνωστου Πόλεμου μέχρι σήμερα έχει πετύχει την απόλυτη ίαση και μπορεί να σεμνύνεται για τα αποτελέσματα της θεραπείας; Ο κύριος Αντωνόπουλος έχει παλιώσει σαν το παλιό καλό κρασί. Είναι απολαυστικός και ζωντανός επάνω σε μία απαιτητική σκηνή.
Η απόφασή του να παρουσιάσει ένα τόσο κουραστικό έργο, δεν ήταν αποτέλεσμα υπεροψίας. Ήταν ορθή αυτογνωσία των δυνατοτήτων του. Η σκηνοθεσία υπήρξε λιτή δίχως περιττά προς το ύφος του έργου στοιχεία, ενώ τα σκηνικά επιβεβαίωναν την ύπαρξή τους όσο ο μύθος ξετυλιγόταν.
Δια ταύτα
Πάρα πολύ καλή παράσταση από όλες τις οπτικές γωνίες.
Ετυμηγορία – Ποινή
Πώς να επιβάλεις ποινή σε κάποιους που είναι άσπιλοι ως «Οσίες Μαρίες»; Αθώοι απαξάπαντες.
Βαθμολογία
Δέκα με τόνο και πάει και στοίχημα
Απο

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Μάης ’68, τσάι στα ράφια του Fauchon


Το αγαπημένο της άρχουσας τάξης παντοπωλείο Fauchon, ιδρυθέν το 1885, τοποθέτησε το περασμένο Σαββατοκύριακο τη νέα του συλλογή σπάνιου τσαγιού, με το όνομα «Τσάι ’68». Την διαφημίζει με το σύνθημα «Άρωμα Επανάστασης». Την πρώτη ημέρα παρουσίασης του νέου προϊόντος πουλήθηκαν 300 τεμάχια. Είναι κι αυτό ένα ακόμα δείγμα του πως ο καταναλωτισμός (και ο καπιταλισμός) αφομοιώνουν τα πάντα. Στην ιστοσελίδα http://www.yart.fr/ οι Γάλλοι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν μπλουζάκια με τα επαναστατικά συνθήματα του Μάη. Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα ebay μια δημοπρασία για αφίσα εποχής, με το σύνθημα «Ο Αγώνας Συνεχίζεται», έχει ήδη φθάσει τα 266 ευρώ.
«Αυτή η πολιτιστική ηγεμονία δεν αντικατοπτρίζει μόνιμη κοινωνική τάση. Πρόκειται για σύμπτωμα χώρας, που δεν έχει μέλλον και επιλέγει την εξιδανίκευση του παρελθόντος.
Η σχέση μας με την ιστορική πραγματικότητα έγινε σχέση κακόγουστης νοσταλγίας», λέει ο Κοινωνιολόγος, Ζαν - Πιέρ Λεγκόφ. Καλά τώρα, κάτι μας είπε

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Φαιδρή υπόθεση ο Βγενόπουλος".


Κακώς, κάκιστα του δίνουν σημασία.
Λιάνα Κανέλλη στο δελτίο του Alpha.
"Είναι μια φαιδρή υπόθεση ο Βγενόπουλος".
Χειμαρρώδης, όπως πάντα η Λιάνα, είπε για τον κύριο M.I.G. πως ...... -
Κακώς του δίνουν σημασία.
Να μην ασχοληθούν καθόλου μαζί του.
Τί βλακείες είναι αυτές που κάνουν (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ);;
Η άποψη της Κανέλλη με 2 κουβέντες.
Να αφήσουν τον Βγενόπουλο να πάει μόνος του στα δικαστήρια.
Ούτε να παραστούν.
Άδικο έχει;;...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μέρα τιμής και μνημοσύνης...


Από τον Θέμη Ανθρακίδη..


Πάνε κοντά ενενήντα χρόνια από τότε που ο Ελληνισμός του Πόντου, ένα περήφανο κομμάτι του έθνους μας το οποίο κατάφερε να διατηρήσει την ελληνικότητα του διαμέσου των αιώνων και μέσα από εθνικοαπελευθερωτικούς αιματηρούς αγώνες, ξεριζώθηκε από τα μέρη του. Εκδιώχθηκε από την πατρίδα στην οποία άνθησε και την οποία κατοικούσε επί χιλιετίες.Η λέξη γενοκτονία αποδόθηκε στην ειδεχθή πράξη την οποία περιγράφει, από τον Αμερικανοεβραίο καθηγητή Lemkin, που θέλησε να περιγράψει το έγκλημα των Ναζί ως ένα έγκλημα που στρέφεται κατά της ανθρωπότητας και το οποίο εντάσσεται στο δόγμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, λαμβάνοντας υπόσταση από την περί Γενοκτονίας Σύμβαση του Ο.Η.Ε το 1948.Στην Κεμαλική Τουρκία την εποχή εκείνη (1914-1918), βρισκόταν στο απόγειο του το εθνικιστικό κίνημα των Νεότουρκων με εμπνευστή τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Ο τελευταίος στην προσπάθεια του να δημιουργήσει ένα έθνος ενιαίο και υποταγμένο στη βαρβαρότητα, προσπάθησε να εκτουρκίσει και να εξισλαμίσει τους μη ισλαμικούς και δη χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής. Εξυπηρετώντας το όραμα της συγκρότησης εθνικού κράτους στη θέση των υπολειμμάτων της Αυτοκρατορίας, εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση για εξόντωση και εκπατρισμό των Ελλήνων του Πόντου.Το σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου με την ονομασία «λευκός χειμών», που εκπονήθηκε από Γερμανούς αξιωματικούς, προέβλεπε τη μαζική μετακίνηση των εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες των πεζή.Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου συνετελέσθη τα χρόνια 1914-1918 και ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση από το ’14 έως το ’18 κατεσφάγησαν 70.000 Έλληνες ταυτόχρονα με τη σφαγή 1,5 εκατ. Αρμενίων. Στη δεύτερη φάση που ξεκίνησε με τη συνθηκολόγηση των Οθωμανών και κράτησε ως το 1922, οι Νεότουρκοι έσφαξαν συνολικά 353.000 Έλληνες Ποντίους, το μισό περίπου του πληθυσμού της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας...

Διαβάστε περισσότερα εδώ: epikairo.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αισχροκέρδεια στην αγορά…


Που θα πάει αυτή η κατάσταση με την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ;Καταναλωτές σε απόγνωση, σκύβουνε στα άδεια καρότσια και περιμένουνε τους ελέγχους της κυβέρνησης…!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εκτός νόμου το τσιγάρο


Βαριά πρόστιμα ως 3.000 ευρώ στους παραβάτες ιδιοκτήτες και ως 300 ευρώ στους «θεριακλήδες» θαμώνες
Γενική απαγόρευση από 1ης Ιανουαρίου 2010
Τέλος στο κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους
Βαριά πρόστιμα και κυρώσεις για τους παραβάτες
Εκτός νόμου τίθεται το κάπνισμα από 1ης Ιανουαρίου 2010. Η Ελλάδα, τελευταία από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξορίζει το τσιγάρο από τους δημόσιους χώρους, μπαίνοντας επιτέλους στο κλαμπ χωρών όπως η ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Ιταλία, όπου εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα για την υγεία των πολιτών. Τα μέτρα που ελήφθησαν το 2002 για τη μερική απαγόρευση του καπνίσματος δεν απέδωσαν. Ετσι, ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος καταθέτει τώρα νέο, αυστηρότερο νόμο θεσμοθετώντας τη γενική απαγόρευση του καπνίσματος. «Το Βήμα» αποκαλύπει σήμερα τις διατάξεις αυτού του νέου νόμου

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Η βιομηχανία των φαναριών και της ζητιανιάς


Μάζευα από καιρό τα ψιλά από τα ρέστα και αποφάσισα να τα αλλάξω με χαρτονομίσματα. Πήγα λοιπόν στο δεύτερο υπόγειο της Τράπεζας της Ελλάδος και τρελάθηκα.
Ουρές οι Πακιστανοί των φαναριών, οι Νιγηριανοί με τα παράνομα CD, οι τσιγγάνοι, περιπτεράδες με κινούμενα παιχνίδια, κυρίες φιλόπτωχων ταμείων και ένας φουσκωτός Πακιστανός παρέα με έναν Ελληναρά φουσκωτό. Ξέρετε πόσο μου είπαν οι ταμίες ότι βγάζει ένα ζευγάρι Πακιστανών σε ένα μόνο φανάρι την βδομάδα; Τέσσερις με έξι χιλιάδες ευρώπουλα (4 – 6.000 ευρώ).
Πόσο ποσοστό τους δίνουν οι εκμεταλλευτές τους; Ίσα ίσα για να ζουν στα παραπήγματα και για ένα κινητό να συνεννοούνται μαζί τους. Έλληνες δεν κάνουν πια αυτή τη δουλειά. Τα κονόμησαν και μετακόμισαν στην Εκάλη. Δεν είναι λοιπόν μόνο η «οικονομική μετανάστευση».
Είναι κυρίως η βιομηχανία των φαναριών και της ζητιανιάς και εκείνοι που την εκμεταλλεύονται με την ανοχή της Πολιτείας και της αστυνομίας. Αυτό κι αν είναι μαύρο και αφορολόγητο χρήμα. Κι αν ξαναδώσω ψιλά στο φανάρι να μου τρυπήσετε την μύτη.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share