Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τα παρατσούκλια των κατοίκων κάθε ελληνικής πόλης



Δεν ξέρουμε αν έχει τύχει ποτέ να τ' ακούσετε, αλλά οι άνθρωποι που ζουν σε κάθε πόλη δεν ονομάζονται μόνο από την πόλη (π.χ. Θεσσαλονίκη - Θεσσαλονικιός), αλλά έχουν και κάποιες ειδικές ονομασίες ανά πόλη, οι οποίες έχουν βγει για διαφορετικό λόγο σε κάθε μία. Ορίστε λοιπόν μερικές απ' τις πόλεις:

+ Κως - Μπόχαλοι:
Γιατί στην τοπική διάλεκτο το μπουκάλι το λένε μποχάλι.

+ Ρόδος - Τσαμπίκοι:
Λόγω τοπικού ονόματος.....

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Σήμα καμπάνα" και στα κυπριακά!



Το γνωστό τραγούδι «σήμα καμπάνα» που είδαμε σε διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας απέκτησε την κυπριακή του version μέσα σε ένα επεισόδιο της σειράς Αίγια Fuxia που προβάλλεται από τον Ant1 Kύπρου.


Πρόκειται για τη δημιουργία των Λώρη Λοΐζίδη και Χριστιάνας Αρτεμισίου.

Η σειρά εκτυλίσσεται στο «Παλιοχώρι», ένα μικρό ορεινό χωριό της Κύπρου.

Δείτε με ποιο τρόπο οι ηθοποιοί του σήριαλ αποδίδουν το πασίγνωστο διαφημιστικό σποτ…





Διαβαστε Περισσοτερα...

Απολαύστε ένα ξεκαρδιστικό βιντεάκι με τις πιο απίθανες γκάφες και αστεία ατυχήματα που συνέβησαν (Ποσο μ...κας εισαι )




Διαβαστε Περισσοτερα...

Το κορίτσι της εβδομάδας - Άρτεμις Αλεξανδράτου



Άρτεμις Αλεξανδράτου
HOT
Αν, λοιπόν, αν είσαι φάν της μεσογειακης ομορφιάς και των μελαχρινών, μην απελπίζεσαι που δεν κάλυψε η Τζούλια τα γούστα σου, γιατί η Άρτεμις είναι εδώ για σένα. Άσε, που, όσοι την έχουν ακούσει στα νυχτερινά κέντρα που εμφανίζεται, λένε τα καλύτερα για τη φωνή της.












δες και άλλες  φωτογραφίες


Διαβαστε Περισσοτερα...

Το WWF Ελλάδος υπέρ του νόμου για τα αιολικά πάρκα

Διαβάστε τα σχετικά σχόλια του WWF

Αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται σχετικά με τα αιολικά πάρκα, το WWF Ελλάς θεωρεί πως η διαδικασία χωροθέτησης και αδειοδότησης τους, όπως αυτή προβλέπεται στο Νόμο 3851/2010, είναι η... βέλτιστη δυνατή για τη χώρα μας, λόγω των πολλών τεχνικών, κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών δυσκολιών και ασαφειών που διέπουν την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στη θάλασσα.

Βασικοί παράγοντες που θα κρίνουν την επιτυχή ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η εκπόνηση ενιαίας Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ) για το σύνολο των περιοχών και η ανταλλαγή απόψεων με όλους τους ενδιαφερόμενους (Υπουργεία και δημόσιους φορείς, τοπικές κοινωνίες, αλιείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιχειρήσεις κοκ). Ως εκ τούτου, το WWF Ελλάς επιφυλλάσεται να τοποθετηθεί για την προτεινόμενη προκαταρκτική χωροθέτηση αφού ολοκληρωθεί και τεθεί σε διαβούλευση η Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση (ΣΠΕ).

Εν αναμονή αυτού του κρίσιμου εργαλείου λήψης απόφασης, το WWF Ελλάς απέστειλε στο ΥΠΕΚΑ τα πρώτα του σχόλια επί του θέματος.

Δείτε το σχολιασμό του WWF Ελλάς

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα."
Gabriel Garcia Marquez (Κολομβιανός Συγγραφέας , Νόμπελ 1982)

"Αν κάτι πάει στραβά στη δουλειά, ρίξ' τα στον τύπο που δε μιλάει Αγγλικά."
Homer Simpson (Χαρακτήρας καρτούν)

"Αυτός που είπε ότι δεν έχει σημασία αν χάσεις ή αν κερδίσεις, πιθανότατα είχε χάσει."
Martina Navratilova (Τσέχα τενίστρια)

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com/---Αυλωνίτης


avlonitis3
ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη διακήρυξη της Συμπαράταξης Ευθύνης παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής ο υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας Αλέκος Αυλωνίτης. Στην παρουσίαση της διακήρυξης, ο Αλ. Αυλωνίτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στους καποδιστριακούς δήμους, στο μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει καθώς και στις προτεραιότητές του.

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com-Λεηλασία


gialinas_house

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τεράστιας καλλιτεχνικής και οικονομικής αξίας υπολογίζεται η ζημιά από την κλοπή μεγάλου αριθμού έργων του Κερκυραίου ζωγράφου Αγγελου Γιαλλινά που διαπιστώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με την διευθύντρια της Δ. Πινακοθήκης, Μ. Μελέντη, ο μηχανικός του έργου συντήρησης της οικίας κ. Ασκητής βρήκε την πόρτα παραβιασμένη. Ενώ διαπίστωσε και την απώλεια έργων του ζωγράφου. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία ενώ αμέσως έσπευσε επί τόπου και ο πρόεδρος του ομώνυμου ιδρύματος, Σπ. Δαλιάνης, ο οποίος και βεβαίωσε την καταστροφική απώλεια των έργων. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια ακριβώς έργα εκλάπησαν αφού πρέπει να γίνει έλεγχος με βάση τον οικείο κατάλογο που συνέταξε για λογαριασμό της Εθνικής Πινακοθήκης η κ. Αποστολίδη. Πάντως η πρώτη πεποίθηση είναι ότι λείπουν τα πιο σημαντικά έργα του κορυφαίου Επτανήσιου ζωγράφου. Ο πρόεδρος του ΔΣ της Πινακοθήκης του Δήμου Κερκυραίων κ. Σπύρος Ασωνίτης, τα μέλη του ΔΣ, καθώς και το προσωπικό της Πινακοθήκης δηλώνουν την βαθειά θλίψη τους για την απώλεια των σημαντικότατων έργων για την ιστορία της επτανησιακής και νεώτερης ελληνικής τέχνης, του μεγάλου ζωγράφου μας Άγγελου Γιαλλινά που δυστυχώς τόσο εύκολα χάθηκαν από την πόλη μας. Θεωρούμε την 3η Σεπτεμβρίου 2010 πένθιμη ημέρα για την τέχνη μας και τον τόπο μας καθώς το μέγεθος της απώλειας των πολυτιμότατων από κάθε άποψη αριστουργημάτων είναι κάτι παραπάνω από τεράστιο.


Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com/--Κόβει την Κέρκυρα!



oa-cfu-200
ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναστάτωση επικράτησε στα τουριστικά γραφεία όταν τα στελέχη τους αντιλήφθηκαν ότι η «Ολυμπιακή» δεν υπάρχει πια στα συστήματα για Κέρκυρα από 1ης Νοεμβρίου 2010! Τούτο σημαίνει ότι δεν θα πετάει από και προς την Κέρκυρα. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες η Aegean διατηρεί τις ίδιες πτήσεις καθημερινώς στο δρομολόγιο Κέρκυρας - Αθήνας - Κέρκυρας, (δεν τις αυξάνει), έτσι που να περιορίζονται τελικώς κατά το ήμισυ οι δυνατότητες αεροπορικής σύνδεσης του νησιού με την πρωτεύουσα.
Η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει μια πρώτη αντίδραση των επαγγελματιών του χώρου, που προσανατολίζονται σε συγκέντρωση (ίσως) την Κυριακή το πρωί.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις.




Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς.

* Για να μπορέσει κάποιος να δει 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Διευκρινίσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο



Στην προλήψη και τη μείωση του καπνίσματος κατά 20% τα επόμενα τρία χρόνια, στοχεύει κυρίως η απαγόρευση του καπνίσματος, που ξεκίνησε σήμερα στην Ελλάδα. Οι πρώτες αντιδράσεις, πάντως, σε έναν κόσμο, όπου πρέπει όλοι μαζί να ζήσουν ... αγαπημένοι, ήταν, αν μη τι άλλο, ευρηματικές... «Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, υπάρχουν αντιπαθητικοί αντικαπνιστές», είναι το έσχατο δημοφιλές ανέκδοτο, που λανσάρισαν οι θεριακλήδες και κατά πώς φαίνεται είναι μόνον η αρχή.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Στο Μαξίμου η Γκερέκου

Θα είναι το πρόσωπο κλειδί για το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων;

Μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ο πρωθυπουργός δέχτηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου την Άντζελα Γκερέκου.

Αυτή η συνάντηση πιθανόν επαληθεύει τις πληροφορίες που θέλουν την Γκερέκου να βάζει υποψηφιότητα για την περιφέρεια Ιονίου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας!!




Αγελάδες

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στον γείτονά σου.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα.

ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες.
Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.

ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.

ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν , δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.

ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το κορίτσι που άφησε άφωνο τον κόσμο για πέντε λεπτά



Διαβαστε Περισσοτερα...

E-mail Άραβα μαθητή στον πατέρα του




Το e-mail του Άραβα μαθητή στον πατέρα του:

Το Βερολίνο είναι θαυμάσιο, οι άνθρωποι εδώ είναι υπέροχοι και μου αρέσει πολύ εδώ, αλλά πατέρα, ντρέπομαι λίγο να πηγαίνω στο κολέγιο με τη Φερράρι 599 GTB από καθαρό χρυσό, όταν όλοι μου οι καθηγητές και πολλοί συμμαθητές μου έρχονται με τρένο.

Ο γιος σου,

Nasser

Και η απάντηση του Άραβα πατέρα:

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φωτογραφίες τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή




Σας παρουσιάζουμε ένα ακόμη πραγματικά απίθανο αφιέρωμα σε φωτογραφίες τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή,




Διαβαστε Περισσοτερα...

…Τρελοκόριτσα!




Ότι τους περάσει από το μυαλό, το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη! Θεότρελες, sexy και αστείες… Πολύ απλά, τρελοκόριτσα! Απολαύστε τις φωτογραφίες που ακολουθούν


Διαβαστε Περισσοτερα...

Κοντό ποτήρι = περισσότερο αλκοόλ

Μια κοινή οπτική απάτη μας μπερδεύει

Μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ- ακόμα και διπλάσια-καταναλώνουν όσοι επιλέγουν να απολαύσουν το ποτό τους, κρασί ή μπίρα, σε χαμηλό ποτήρι σε σχέση με όσους πίνουν σε ψηλό, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Μια κοινή οπτική απάτη παρασύρει τον άνθρωπο, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές υπό τον καθηγητή πειραματικής ψυχολογίας Τσαρλς Σπενς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το μάτι και ο εγκέφαλος τείνουν να υπερεκτιμούν τις κάθετες αποστάσεις και να υποεκτιμούν τις οριζόντιες, με συνέπεια οι άνθρωποι να βάζουν συστηματικά μεγαλύτερες μερίδες αλκοόλ στα χαμηλά πλατιά ποτήρια και μικρότερες στα ψηλά λεπτά ποτήρια.

Στην παγίδα αυτή φαίνεται πως δεν πέφτουν μόνο οι «ερασιτέχνες» που το βράδυ πίνουν ένα-δύο ποτηράκια στο σπίτι τους μετά τη δουλειά, αλλά και οι επαγγελματίες μπάρμαν και σερβιτόροι που υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο βάζουν 26% παραπάνω αλκοόλ στα χαμηλά ποτήρια σε σχέση με τα ψηλά.

Ωστόσο είναι οι «ερασιτέχνες» πότες που αντιμετωπίζουν σαφώς μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς διαπιστώθηκε πως μπορούν χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, να πιουν 80% περισσότερο αλκοόλ σε ένα κοντό ποτήρι σε σχέση με ένα ψηλό, ακόμα και στην περίπτωση που τα δύο ποτήρια, όταν είναι γεμάτα, περιέχουν ακριβώς τον ίδιο όγκο αλκοόλ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στους Παξούς: Ένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ σε ένα μικρό νησί!




Είναι απορίας άξιον πώς ένα μικρονήσι του Ιονίου πελάγους, όπως είναι οι Παξοί, μπορούν και πραγματοποιούν ένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ – και μάλιστα μη εμπορικό...
δηλ. της κλασικής μουσικής – σε μια τέτοια εποχή - υποτίθεται οικονομικής κρίσης - όταν άλλα νησιά, κατά πολύ μεγαλύτερα, έχουν βάλει την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια, και έχουν πετάξει τον πολιτισμό στα σκουπίδια, με το πρόσχημα της ελλείψεως διαθέσιμων χρημάτων γι’ αυτόν. Δεν υπάρχει έλλειψη χρημάτων. Έλλειψη παιδείας και αγάπης προς τον πολιτισμό υπάρχει. Αλλιώς δεν εξηγείται πως οι τοπικοί παράγοντες, εκεί στους πανέμορφους Παξούς, μπορούν ακόμη και προσφέρουν πολιτισμό…

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"



Για σήμερα η "επίγεια σοφία" σας παρουσιάζει μια αξιόλογη "ιστορία". ΠΗΓΗ για την σημερινή ανάρτηση αποτελεί το ιστολογιο "ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΜΑΤΙΑ" της ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Μια μέρα, ένας σοφός Ινδός έκανε την παρακάτω ερώτηση στους μαθητές του:
-"Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;"

-"Γιατί χάνουν την ηρεμία τους" απάντησε ο ένας.

-"Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν παρότι ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;" ξαναρωτά ο σοφός......

Διαβαστε Περισσοτερα...

“Η Μαριλίζα βλάπτει σοβαρά τους καπνιστές”


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΗ

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ


Α


Φίλοι οδηγοί, έχουν τοποθετηθεί τα νέα σταθερά ραντάρ ταχύτητας στην Αττική Οδό.
(αρχίζει από τον άλλο μήνα - ή και λίγο νωρίτερα !!! )
Σταθερά Ραντάρ Ταχύτητας Αττικής Οδού

Επεξήγηση συμβόλων

ΧΘ= Χιλιομετρική Θέση

Β = Βριλήσσια
Υ = Υμηττός
Ρ = Ραφήνα
Χ = Χολαργός
Κ = Κατεχάκη
Μ = Μαρκόπουλο

SLVMS = Οι πράσινοι μεταλλικοί πίνακες που δίνουν ενημέρωση για όρια ταχύτητας και άνοιγμα ή κλείσιμο λωρίδων- μακρόστενοι)
MVMS = Οι μαύροι ηλεκτρονικοί πίνακες που δίνουν πληροφορίες για την κίνηση (μακρόστενοι)

Κάμερες Περιφερειακής Υμηττού - Ανά ζεύγη

ΧΘ - Ρ 7.1 (πλευρική κάμερα στο τούνελ)
ΧΘ - Υ 6.9 (πλευρική κάμερα - εμφανής)

ΧΘ - Χ 6.6 (κρυμμένη κάμερα στο SLVMS)

ΧΘ - Β 6.2 (κρυμμένη κάμερα στο SLVMS)

ΧΘ - Κ 3.0 (πλευρικό τοποθετημένο όμως στο MVMS του αντίθετου ρεύματος)

ΧΘ - Μ 3.0 (κρυμμένη κάμερα στο ΜVMS)
ΧΘ - Κ 0.6 (κρυμμένη κάμερα στο SLVMS)

Κάμερες Κεντρικής αρτηρίας Αττικής οδού
__________________________________
Α = κατεύθυνση Αεροδρόμιο
Ε = κατεύθυνση Ελευσίνα
__________________________________

ΧΘ - Ε 39.5 (κρυμμένη κάμερα στο ΜVMS) (ΣΕΑ Μεσογείων) - προς Ελευσίνα

ΧΘ - Α 39.5 (κρυμμένη κάμερα στο ΜVMS) (ΣΕΑ Μεσογείων) - προς Αεροδρόμιο
ΧΘ - Α 19.4 (κρυμμένη κάμερα στο SLVMS) (Δημοκρατίας) - προς Αεροδρόμιο

ΧΘ - Α 15.2 (κρυμμένη κάμερα στο SLVMS) (Μαύρη ώρα) - προς Αεροδρόμιο
(επιπλέον, μία προς Ελευσίνα - ιδε κατωτέρω)
ΧΘ - Ε 9.2 (πλευρικό αριστερά) (ΣΕΑ Ασπροπύργου) - προς Ελευσίνα

+ οι δύο κάμερες που υπήρχαν ήδη, δηλαδή :
μία, στην είσοδο της Αττικής Οδού από Ελευσίνα στο τέλος του τούνελ δεξιά και
μια, στο ύψος της εξόδου των Νέων Λιοσίων πριν το τούνελ της Μαύρης Ώρας προς Ελευσίνα, (κρυμμένη πίσω από το SLVMS)


ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Να υπολογίσετε max (!) ΑΝΟΧΗ περίπου 30% πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας !

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ


Με αφορμή τον βιασμό του 11χρονου κοριτσιού, στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας που έχασε τη ζωή του στα χέρια ενός 40χρονου...
ο οποίος την κακοποίησε σεξουαλικά και την εγκατέλειψε σε ένα πηγάδι, φέραμε στην επιφάνεια μια εκπομπή που προβλήθηκε σε επανάληψη πριν από δεκαπέντε μέρες και μάλιστα στην Κρατική Τηλεόραση.
Η εκπομπή είχε τίτλο «Ο Τσόκλης στην Ιταλία» και ήταν ένα αφιέρωμα στον εικαστικό, με δηλώσεις του ιδίου. Εμείς σας παραθέτουμε 2 αποσπάσματα. Να σημειώσουμε πως το αφιέρωμα της ΝΕΤ προβλήθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στις 4 το απόγευμα και με σήμανση «Κατάλληλο για όλους».

Ο κ. Τσόκλης μιλώντας για πίνακά του που εικονίζει ανήλικο παιδί δήλωσε: «Πολλές φορές με ρωτήσανε τι σημαίνει αυτή η υπόθεση του παιδιού. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει. Νομίζω, πως θα ΄τανε ίσως ανέντιμο να εξηγήσουμε. Συμβαίνει ότι εμείς, είμαστε άνδρες μιας κάποιας ηλικίας και σημαίνει ότι υφιστάμεθα τη γοητεία του ξυπνήματος της νεότητος και θα θέλαμε να μετέχουμε σε αυτό και ξέρουμε όλοι ότι δεν επιτρέπεται, ξέρουμε ότι κινδυνεύουμε να τιμωρηθούμε. Για αυτό όμως η επιθυμία μας υπάρχει και παραμένει. Είναι ένας τρόπος λοιπόν, να αποδείξο! υμε και να εντείνουμε αυτό το αίσθημα της ενοχής που όλοι έχουμε μπροστά σε κάποια φαινόμενα και τη δειλία μας βέβαια, να ικανοποιήσουμε επιθυμίες που η ίδια η φύση επιβάλλει».

Στο δεύτερο απόσπασμα, ο Κώστας Τσόκλης υποστηρίζει:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν. Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να "επιτεθεί". Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση;»
Αν αυτά τα λόγια είχε εκστομίσει στην τηλεόραση κάποιος... άνευ κουλτούρας, θα τον σταύρωναν.
Στην περίπτωση του κ. Τσόκλη, ωστόσο, ο μανδύας της κουλτούρας φαίνεται ότι μπορεί να δικαιολογήσει την όποια αντίληψη περί βιασμού, όσο χυδαία ειπωμένη κι αν είναι αυτή.
Για μια φορά ακόμη υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο βιασμός που βιώνει όμως η γυναίκα έχει μόνο ένα και καμία κουλτούρα ή επίφαση αυτής δεν μπορεί να τον αλλάξει.


 

Διαβάστε τι απαντούν 3 αναγνώστες

«Σχετικά με τις δηλώσεις Τσόκλη στην εκπομπή του δεκαπενταυγούστου στην ΝΕΤ, για τον πίνακα του με το ανήλικο παιδί θα ήθελα να πω ότι, εξίσου χυδαία και ανώμαλη με τις απόψεις του περί βιασμού ήταν και η φράση του, "είμαστε άνδρες κάποιας ηλικίας και σημαίνει ότι υφιστάμεθα την γοητεία του ξυπνήματος της νεότητας και θα θέλαμε να συμμετέχουμε σε αυτό και ξέρουμε όλοι ότι δε επιτρέπεται, ξέρουμε ότι κινδυνεύουμε να τιμωρηθούμε. Για αυτό όμως η επιθυμία μας υπάρχει και παραμένει. Είναι ένας τρόπος λοιπόν, να αποδείξουμε και να εντείνουμε αυτό το αίσθημα της ενοχής που όλοι έχουμε μπροστά σε κάποια φαινόμενα και την δειλία μας βέβαια, να ικανοποιήσουμε επιθυμίες που η ίδια η φύση επιβάλλει". Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει, ότι η παιδεραστία είναι απόλυτα φυσιολογική!!! Και ερωτώ: Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο τι κάνει γι' αυτό; Πως επιτρέπει να ακούγονται τέτοιες ανώμαλες και βρώμικες απόψεις από ένα μάλιστα κρατικό κανάλι, χωρίς να επέμβει; Οφείλει να επιμεληθεί του θέματος γιατί η αγανάκτησή μας έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο...».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός που βαράει είναι πιο κακός από αυτόν που τις τρώει. Την βία την ζητά ο ίδιος. Γιατί να κλείσουν φυλακή αυτόν που βαράει και όχι αυτόν που τις τρώει. Αφού η φύση τον σπρώχνει να επιτεθεί. Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση και το ξύλο;».

«Δε γνωρίζω τον «κύριο» δε με νοιάζει αν είναι μορφωμένος, κουλτουριάρης ή επιφανής. Η ηθική δεν είναι συνάρτηση της μόρφωσης. Πρέπει να ξέρεις Τσόκλη, για να μην αφαιρέσω το κάπα, η εξέλιξη της ανθρωπότητας προϋποθέτει κοινωνίες υγιείς ,ευνομούμενες και ευήμερες. Κοινωνίες θεμελιωμένες στον αλληλοσεβασμό στην ελευθερία και όχι στην ελευθεριότητα, οι κοινωνίες αυτές αποτελούνται από ανθρώπους που γεννιούνται προσφέρουν και πεθαίνουν. Και οι άνθρωποι αυτοί γεννιούνται από το πιο ιερό πλάσμα τη γυναίκα την οποία εσύ θεωρείς αντικείμενο. Είμαι σίγουρη ότι έχεις τραυματικά παιδικά χρονιά «κύριε» Τσόκλη. Και επίσης δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι η ειδοποιός διαφορά του κτήνους από τον άνθρωπο είναι ότι αυτός ελέγχει τα ένστικτά του. Αν υπακούαμε τα ένστικτά μας θα ήμασταν αγέλη θα γεννιόντουσαν άσκοπα παιδιά και δεν θα μορφωνόμασταν ποτέ. Με αυτά που λες δυναμιτίζεις το θεσμό της οικογενείας και κατ' επέκταση της ανθρώπινης έλλογης κοινωνίας. Γιατί με τη δική σου λογική «κύριε» Τσόκλη εγώ θα έπρεπε να υπακούσω το ένστικτο μου και να έρθω να σε βρω και να σε σκοτώσω. «Είναι ωραία η επίθεση.
Υ.Γ: Αν σε βιάσει ποτέ κάποιος ομοφυλόφιλος θύμισε μας να συλλάβουμε εσένα. ΕΣΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ».

Διαβαστε Περισσοτερα...

και αν σου κάτσει



Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Surfer Girls (Photos)



Τα λόγια είναι περιττά… Απολαύστε το φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί!





Διαβαστε Περισσοτερα...

Όταν η φαντασία οργιάζει και η πρωτοτυπία ξαφνιάζει...






Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ- GIORGIO TURCHETTI ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κίνημα ανυπακοής κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος -




Δεν είναι λίγοι οι μαγαζάτορες που δηλώνουν ότι δεν θα σεβαστούν το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος. “Ας έρθουν να μου το κλείσουν” είναι η προειδοποίηση που μεταδίδεται από ιδιοκήτες εστιατορίων και μπαρ που μιλούν στο πλαίσιο ρεπορτάζ. Το κεντρικό επιχείρημα είναι ότι αν οι πελάτες δεν καπνίζουν δεν θα πηγαίνουν για φαγητό ή για ποτό έξω. Η πολιτεία είναι αυστηρή όταν οι νόμοι παραβιάζονται από μειοψηφίες ή από στοχοποιημένες ομάδες, όπως είναι για παράδειγμα οι νέοι με μακριά μαλλιά. Η πολιτεία είναι επίσης αυστηρή απέναντι στον μικροοφειλέτη, απέναντι στον οδηγό που δεν ήξερε ότι έπρεπε να περάσει το αυτοκίνητο από ΚΤΕΟ, απέναντι στον κακομοίρη που δεν πλήρωσε το λογαριασμό του ρεύματος. Το λογικό είναι ότι θα ισχύσουν τα ανάλογα και στο κυοφορούμενο κίνημα ανυπακοής εναντίον της απαγόρευσης του καπνίσματος. Αλλά δεν συμβαίνει πάντα το λογικό

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ελληνικός Κατάλογος ΙΚΕΑ 2011


Ελληνικός Κατάλογος ΙΚΕΑ 2011

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη ελληνική έκδοση του καταλόγου ΙΚΕΑ για το 2011, με πολλά νέα προϊόντα που υπόσχονται όμορφη διακόσμηση και πρακτικές λύσεις για τον χώρο σας.


Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει."
George Eliot, (1819-1880, Αγγλίδα συγγραφέας)

"Καλύτερα να μην αρχίσεις ποτέ παρά να μην τελειώσεις ποτέ."
George Herbert, (1593-1633, Ουαλός ποιητής)

"Κανένα χθες δεν ξοδεύτηκε γι' αυτούς που δίνουν όλο τον εαυτό τους στο σήμερα."
Brendan Francis, (Αμερικανός συγγραφέας)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σεξ : Διάσημες ... ατάκες !


Διαβάστε 16 ατάκες μεγάλων ανδρών που σχετίζονται με το σεξ :



Διαβαστε Περισσοτερα...

κυνήγι ελαφιού


Ήταν 4 φίλοι που πήγαιναν  για κυνήγι ελαφιού, για πολλά χρόνια.
   Φέτος, δύο μέρες πριν αναχωρήσουν, η γυναίκα του ενός, του Γιάννη, πατάει πόδι και του λέει :   " δεν θα πάς   ! " 
  Οι άλλοι τρεις θύμωσαν, απογοητεύτηκαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν και τίποτα.
   Σε δύο μέρες, που έφθασαν στον προορισμό τους, βλέπουν τον Γιάννη ( ! )  να έχει στήσει σκηνή, είχε μαζέψει ξύλα και ανάψει φωτιά, και είχε έτοιμο και το φαγητό !
- Καλά ρε φίλε,  του λέει ο Κώστας, πόση ώρα είσαι εδώ ; 
- Για να σας πω την αλήθεια, λέει ο Γιάννης, ήρθα χθες το βραδάκι.
- Και πως έγινε αυτό;  του λένε.
- Να, χθες το απογευματάκι, καθόμουν στην πολυθρόνα και έβλεπα τηλεόραση, όταν ήρθε η γυναίκα μου από πίσω, μου κάλυψε τα μάτια με τα χέρια της και με ρώτησε:
      - Μάντεψε, ποιος είναι;
    Της τράβηξα τα χέρια και φορούσε ένα ολοκαίνουριο σέξι νεγκλιζέ  !   Με τράβηξε στο υπνοδωμάτιο, το οποίο είχε στολίσει με ροδοπέταλα και είχε ανάψει κεριά  !  Στο κρεββάτι, είχε χειροπέδες και σχοινιά.  Μου είπε να την δέσω στο κρεβάτι, και όταν το έκανα μου είπε:
      -  Κάνε ότι γουστάρεις   !!!
Να 'μαι κι εγώ εδώ  !! Ήρθα  !!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ακόμη σκέφτεστε να κόψετε το τσίγαρο?



Δείτε αυτό...













Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Μπυροκοιλιές (Photos)



Χρειάζονται χρόνια σκληρής προσπάθειας κραιπάλης και τόνοι μπύρας για να φτιάξεις μια αρχοντική μπυροκοιλιά! Καμαρώστε μερικές εντυπωσιακές δημιουργίες…





Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com/--Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση η όπερα Silvano του Pietro Mascagni


mascagni
ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Οπερα Δωματίου Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κερκυραίων ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση της όπερας Silvano του Pietro Mascagni (φώτο). Πρόκειται ουσιαστικά για μία τριεθνή συνεργασία με τους οργανισμούς: Apollonia International Festival (Αλβανία) και Settembre Mascagnano (Ιταλία). Το έργο θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Απολλωνίας (2/9/2010) και στην Piazza Duomo της Cerignola (5/9/2010) ενώ η πρώτη πανελλήνια θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010.
Το έργο πρωτοανέβηκε στις 25 Μαρτίου 1895 στην Σκάλα του Μιλάνο σε λιμπρέτο του Giovanni Targioni-Tozzetti, συνομήλικου του Mascagni και λιμπρετίστα επίσης της Cavalleria, αλλά και του Rantzau, της Pinotta και του Nerone. Το έργο συνοδεύεται από τον επεξηγηματικό υπότιτλο: drama Marinaresco (ναυτικό ή θαλασσινό δράμα). Θέμα με γνήσια λαϊκά στοιχεία της εποχής -λαθρεμπόριο, έρωτες, αντιζηλίες, όνειρα καλύτερης ζωής- συγκροτούν την υπόθεση της όπερας, που βρίσκεται σταθερά στην ατμόσφαιρα του βερισμού, όπως και 5 χρόνια ενωρίτερα η Cavalleria Rusticana.
Με το ανέβασμα του Silvano, η Οπερα Δωματίου Κέρκυρας και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας εγκαινιάζουν ένα προφανώς χρήσιμο συντονισμό δυνάμεων, προωθούν μία γόνιμη συνεργασία με αντίστοιχες δυνάμεις γειτονικών χωρών και επιχειρούν να ξαναδώσουν στην Κέρκυρα τη λάμψη αλλά και την ουσία της πρωτοπορίας στο μελόδραμα, που πριν από αρκετά χρόνια διέθετε στον Ελληνικό χώρο .

Ο συνθέτης

O "σύγχρονος" κλασσικός συνθέτης όπερας Πιέτρο Μασκάνι (Pietro Atonio Stefano Mascagni) είναι ευρύτερα γνωστός για το μελόδραμά του: Cavalleria Rusticana (1890). Τόσο ο Mascagni, όσο και ο σύγχρονός του Leoncavallo (Παλιάτσοι), σημαδεύουν το κίνημα του βερισμού στην Οπερα. Και οι δύο ανήκουν στους συνθέτες, που άδικα χαρακτηρίζονται ως συνθέτες της μιάς Οπερας. Οσο και αν η Cavalleria Rusticana, μπορεί να χαρακτηρίζεται ως το πιο αντιπροσωπευτικό έργο του συνθέτη, που η ζωή του εφιππεύει δύο αιώνων (1863-1945), "ο φίλος Φρίτς" και η "Ιρις" γνώρισαν την επιτυχία από τις πρεμιέρες τους σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο Pietro Macagni έγραψε συνολικά όπερες και οπερέττες καθώς και άλλη ορχηστρική μουσική ή έργα για πιάνο. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην διάρκεια της καριέρας του σας συνθέτης αλλά και σαν διευθυντής ορχήστρας. Η εμφανώς ανώτερη αναγνωρισιμότητα της Cavalleria Rusticana, πιθανότατα είναι μία "παρενέργεια" της αρετής του συνθέτη να μην επαναλαμβάνεται. Στα "ανθρώπινα" ελαττώματά του καταγράφεται η ισχυρή ζήλια για τον σύγχρονό του και "ανταγωνιστή" του στην παγκόσμια πρωτοπορία της Ιταλικής όπερας Κερκυραίο συνθέτη διεθνούς αναγνώρισης Σπύρο Σαμάρα.


Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com--Το 13ο Διεθνές συνέδριο γλωσσολογίας στην Κέρκυρα


babiniotis
ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί το εξαήμερο 11-16 Οκτωβρίου 2010 το 13ο Διεθνές συνέδριο γλωσσολογίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Μπαμπινιώτης (φώτο) και Κλαίρης. Η Διεθνής Εταιρεία Λειτουργικής Γλωσσολογίας (SILF) επιστρέφει στην Κέρκυρα περίπου εικοσιπέντε χρόνια μετά τη διεξαγωγή του 13ου Συνεδρίου της, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 33ου Συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα το 2010, σε συνεργασία με το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Με το συνέδριο αυτό η SILF επιθυμεί να αναβιώσει την παράδοση των πρώτων της συνεδρίων, όπου ενθαρρυνόταν η ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σε κάθε προτεινόμενο θέμα καθώς και η ενεργός συμμετοχή των ομιλητών και του κοινού κατά τη διάρκεια των καταληκτικών συζητήσεων κάθε συνεδρίας.
Για τον λόγο αυτό οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν μόνο σε ολομέλειες, πράγμα που συνεπάγεται τον περιορισμό του αριθμού των θεματικών ανακοινώσεων όπως και του αριθμού των μεμονωμένων ανακοινώσεων. Συμπληρωματικώς προβλέπεται να αφιερωθεί ένα δίωρο αποκλειστικά για την παρουσίαση των αναρτημένων ανακοινώσεων (posters).
Μάλιστα, στην πρόσκληση του συνεδρίου αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως «ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας σε αυτή τη νέα επιστημονική και συνάμα φιλική συνάντηση, με φόντο το μαγευτικό νησί της Κέρκυρας απ' όπου έχουμε όλοι κρατήσει συγκινητικές και αξέχαστες αναμνήσεις».


Διαβαστε Περισσοτερα...

Έξυπνες ατάκες για το τσιγάρο



Διαβαστε Περισσοτερα...

Τούβλο σε πλυντήριο (Video)


Πλυντήριο
Αναρωτιέστε τι θα συμβεί εαν ρίξετε ένα τούβλο μέσα σε πλυντήριο την ώρα που λειτουργεί; Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον, αστείο, και κυρίως πρωτότυπο πείραμα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

6 μέρη της Ελλάδας με.. βρυκόλακες!


6 μέρη της Ελλάδας που οι μύθοι λένε ότι εκεί κατοικούσαν μορφές βρυκόλακων που σκορπούσαν τον τρόμο στους θνητούς!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πώς μπορείτε να αποφύγετε την εργασία...




Δείτε και εμπνευστείτε...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σκέφτεται την ένσταση η ΑΕΚ!


Για αντικανονική συμμετοχή του Βενέτη στο ματς με την Κέρκυρα

Η αποβολή του Βενέτη στο φιλικό παιχνίδι της Κέρκυρας με τον Παναιτωλικό καθιστά αντικανονική την συμμετοχή του στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ! Κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» σε ένσταση.

Ο αμυντικός των νεοφώτιστων είχε αποβληθεί στο 87ο λεπτό του φιλικού παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό στις 18 Αυγούστου. Μάλιστα, η κόκκινη κάρτα είχε γραφτεί στο φύλλο αγώνα και σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι, το οποίο ήταν αυτό με την ΑΕΚ.

Ο Βενέτης, ωστόσο, συμμετείχε κανονικά και έτσι η ΑΕΚ έχει δικαίωμα ένστασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν τώρα, οι «κιτρινόμαυροι» σκέφτονται σοβαρά για το αν θα ασκήσουν ή όχι αυτό το δικαίωμα!

Πάντως, για τους φίλους της ΑΕΚ θα είναι μία... ψυχρολουσία η υποβολή ένστασης καθώς κανείς δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα πριν δύο χρόνια και μία ένσταση για το ματς με την Κέρκυρα, ακόμα και αν οι «κιτρινόμαυροι» έχουν απόλυτο δίκιο», δεν θα είναι ηθικά σωστή...

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"

"Επίγεια σοφία"

"Τον έξυπνο και τεμπέλη τον κάνεις αρχηγό, τον έξυπνο και εργατικό τον κάνεις επιτελάρχη, τον βλάκα και τεμπέλη τον κάνεις στρατιώτη, τον βλάκα και εργατικό τον εκτελείς επί τόπου."
Ναπολέων Βοναπάρτης, (1769-1821, Γάλλος αυτοκράτορας)

"Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν έχει σημασία ποιος πραγματικά είσαι. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ποιος νομίζουν οι άλλοι ότι είσαι."
Joseph Kennedy, (1888-1969, Αμερικανός επιχειρηματίας)

"Ποτέ δεν είσαι τόσο καλός όσο λένε ότι είσαι όταν κερδίζεις, και ποτέ δεν είσαι τόσο κακός όσο λένε ότι είσαι, όταν χάνεις."
Lou Holtz, (Αμερικανός προπονητής ράγκμπυ)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μεγάλη νίκη ΑΟΚ


aok1
ΠΑΤΡΑ. Μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκ πέτυχε η Κέρκυρα, νικώντας την ΑΕΚ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με 2 - 1. Τα γκόλ των Φαιάκων πέτυχαν ο Τσίγκας, με άπιαστο σουτ στο 17 και στο 53 ο Έπσταιν, που βγήκε στην κόντρα και έκανε το 2-0. Για την ΑΕΚ μείωσε με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ ο Τζεμπουρ στο 64. Στην συνέχεια η Κέρκυρα άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ και πήρε τη σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Καλαντζής, Τσίγκας, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος (55' Παρασκευαΐδης), Κοντοδήμος, Γκουστάβο (82' Μίχος), Επστάιν (79' Φλαβίνιο), Μακρής

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Ντιόπ (63' Μπλάνκο), Καφές, Λεονάρντο (55' Έντερ), Λυμπερόπουλος, Σκόκο (76' Μπερνς), Τζεμπούρ


Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share