Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

CORFU FESTIVAL - IONIAN CONCERTS


Τρίτη 3 Ιουλίου
Ρεσιτάλ ευφωνίου με τον Sotaro Fukaishi, [Πνευστά & Κρουστά] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Ρεσιτάλ ευφωνίου με τον διεθνώς καταξιωμένο Ιάπωνα Sotaro Fukaishi σε έργα Ευρωπαίων και Ιαπώνων συνθετών. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ο Fukaishi θα συμπράξει με τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς Σπύρο Φαρούγγια (ευφώνιο) και Γιώργο Ραράκο (τούμπα), καθώς επίσης και με τον διεθνή Ολλανδό τουμπίστα Hendrik-Jan Renes. Στο πιάνο η Mariko Ono.

Τετάρτη 4 Ιουλίου
Συναυλία με τους Mnozil Brass (Αυστρία), [Πνευστά & Κρουστά] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Το φημισμένο παγκοσμίως αυστριακό συγκρότημα σε μια μοναδική συναυλία, όπου οι θεατές θα δουν μουσική και θα νιώσουν το θέαμα!

Πέμπτη 5 Ιουλίου
Συναυλία συνόλου «ΤΥΠΑΝΑ» & Percussion Ensemble, [Πνευστά & Κρουστά] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Το Σύνολο Κρουστών του Athenaeum «ΤΥΠΑΝΑ» & το Σύνολο Κρουστών της Ακαδημίας σ' ένα πρόγραμμα με έργα Reich, Varèse και Ξενάκη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου κρουστών «Τύπανα» έχει ο κορυφαίος Έλληνας κρουστός Δημήτρης Δεσύλλας που έχει συμπράξει με όλες τις Κρατικές Ορχήστρες της χώρας μας, έχει διακριθεί διεθνώς για τις συνεργασίες του με γνωστούς σκηνοθέτες και χορογράφους, έχει κάνει πολλές ηχογραφήσεις και έχει κατασκευάσει ένα από τα μοναδικά όργανα SIXXEN στον κόσμο. Το σύνολο συμμετέχει για τέταρτη φορά με συναυλία στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας Κέρκυρας και θα αποτελέσει και πάλι μια έκπληξη...

Παρασκευή 6 Ιουλίου
Συναυλία Συνόλου Χάλκινων πνευστών & Κρουστών Ακαδημίας Κέρκυρας, [Πνευστά & Κρουστά] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Είσοδος Ελεύθερη
Διδασκαλία & Διεύθυνση Ορχήστρας: Ben van Dijk
Για τρίτη χρονιά, ο διάσημος Ολλανδός τρομπονίστας Ben van Dijk θα διευθύνει το μεγάλο αυτό σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών της Θερινής Ακαδημίας, σε έργα Gabrielli, Haendel, Wagner, Puccini, αλλά και σύγχρονων γνωστών συνθετών όπως Piazzolla, Mancini, Gershwin, Stevens, Colombier και το πρόγραμμα θα κλείσει με τρία κομμάτια από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Howard Shore.

Σάββατο 7 Ιουλίου
Συναυλία του Christian Lindberg (τρομπόνι) με το κουιντέτο Melos Brass, [Πνευστά & Κρουστά] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Ένας από τους μεγαλύτερους τρομπονίστες στον κόσμο αλλά και εξαιρετικός συνθέτης και Μαέστρος, ο Σουηδός Christian Lindberg, σε μια μοναδική συναυλία στη χώρα μας, με έργα από την εποχή της Αναγέννησης ως τις μέρες μας. Σε συνεργασία με το κουιντέτο Melos Brass, θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο δικό του έργο, με τίτλο "Grand Canyon", αλλά και ένα έργο εμπνευσμένο από γνωστές οπερετικές μελωδίες των Verdi, Bizet, Mozart, Puccini, με τίτλο "A Night at the Opera", του Anders Högstedt.

Κυριακή 8 Ιουλίου
Συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής με τη Ρόζα Πουλημένου και τον Stefan Hagel, [Classical Experience] Ιόνιος Ακαδημία, 20:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
H σοπράνο Ρόζα Πουλημένου και ο Αυστριακός μελετητής δρ. Stefan Hagel θα παρουσιάσουν αποσπάσματα Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής. Ο δρ. Hagel θα παίξει σε αρχαιοελληνικά όργανα, ανακατασκευασμένα από τον ίδιο. Η συναυλία θα πλαισιώσει την παρουσίαση από τις εκδόσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου του νέου βιβλίου του δρ. Egert Poehlmann με τίτλο "Η Αρχαία Ελληνική Μουσική στο πλαίσιο της Αρχαίας Ελληνικής Ποίησης: Συμβολή στην Ιστορία του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού" (Εκδόσεις Ιονίου Πανεπιστημίου: Κέρκυρα, 2007). Στην παρουσίαση θα μιλήσουν: ο Egert Poehlmann, o Πάνος Βλαγκόπουλος (επιστημονικός επιμελητής) και ο Χάρης Ξανθουδάκης (δ/ντής του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής).

Κυριακή 8 Ιουλίου
Συναυλία με έργα για Φλάουτο, [Πνευστά & Κρουστά] Αναγνωστική Εταιρεία, 21:00. Είσοδος ελεύθερη
Σύνολα σπουδαστών της Θερινής Ακαδημίας. Σολίστ: Robert Aitken (διεθνής σολίστ από τον Καναδά), Ρία Γεωργιάδου (Διδάσκουσα Ιονίου Πανεπιστημίου). Στο πιάνο η Χρύσα Γρένδα.
Η συναυλία οργανώνεται σε συνεργασία με την Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share