Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

Πώς να μη σας κλέψουν τη ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανήΕίναι γνωστό ότι στις μέρες μας υπάρχουν επιτήδειοι που μπορούν να σου αρπάξουν σε χρόνο dt κινητό, πορτοφόλι, φωτογραφική μηχανή και ό,τι άλλο αξίας έχεις επάνω σου χωρίς εσύ να πάρεις χαμπάρι. Τί μέτρα μπορούμε να πάρουμε όμως, ώστε να αποφύγουμε μια ενδεχόμενη κλοπή στην περίπτωση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής;

Καταρχάς θα πρέπει να μην είμαστε αφηρημένοι και να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα.

Επίσης δε θα πρέπει να την έχουμε εκτεθειμένη. Ποτέ δε θα πρέπει να την αφήνουμε πάνω στο τραπέζι, πάνω στην καρέκλα κ.τ.λ. Είναι φρόνιμο να την τοποθετούμε στο βαλιτσάκι μας, στη τσάντα μας, στο μπουφάν μας κ.ο.κ.

Σας παρουσιάσουμε επίσης και μία τεχνική για να προστατεύουμε τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που βρήκαμε κατά την περιήγησή μας στο διαδίκτυο, αλλά δε γνωρίζουμε κατά πόσο εφαρμόζεται στην πράξη. Τα υλικά που χρειάζονται για την εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι πολύ απλά και καθημερινά. Για την ακρίβεια, τα μόνα που χρειάζονται είναι μια κολλητική ταινία, ένα ψαλίδι και πολλή όρεξη.

Συνεπώς, παίρνουμε την κολλητική ταινία, την κόβουμε με το ψαλίδι που έχουμε και δημιουργούμε το απόλυτο καμουφλάζ. Ιδού πως μπορεί να μεταμορφωθεί η ψηφιακή μας φωτογραφική μηχανή:Όποιοι θέλουν να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο μπορούν να καλύψουν πλήρως και την LCD οθόνη. Είναι κρίμα να προδοθείτε απ' αυτή, γι' αυτό ίσως είναι καλύτερα οι φωτογραφίες να βγαίνουν χρησιμοποιώντας το «ματάκι»!

Θα πρέπει να σας αναφέρουμε ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι επιτήδειοι ενδιαφέρονται μόνο για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και όχι για αναλογικές (εκτός και αν πρόκειται για καμία SLR).

Υ.Γ.

-Δεν ξεχνάμε να αποθηκεύσουμε κάπου το σειριακό αριθμό της ψηφιακής μας φωτογραφικής μηχανής (στην ανάγκη ας κρατήσουμε και το κούτι της που συνήθως αναγράφεται πάνω), ούτως ώστε σε περίπτωση που κλαπεί να τον δηλώσουμε στην αντίστοιχη εταιρεία.
-Αν κάποιος θέλει να αποφύγει όλα τα παραπάνω, μια ασφάλεια κλοπής θα ήταν ό,τι καλύτερο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μία στις δύο γυναίκες προτιμάει να πίνει πριν το σεξΜία στις δύο γυναίκες προτιμάει να κάνει σεξ υπό την επήρεια αλκοόλ, υποστηρίζει μια πρόσφατη μελέτη.

Οι ερευνητές ρώτησαν περίπου 3.000 γυναίκες για να διαπιστώσουν ότι περίπου οι μισές επιλέγουν να κάνουν σεξ μετά την κατανάλωση οινοπνεύματος, γιατί αυτό τις κάνει να έχουν λιγότερες αναστολές. Μάλιστα σε ποσοστό 75% δήλωσαν ότι μπορούν να "χαλαρώσουν" πιο εύκολα μετά από μερικά ποτάκια.

Σύμφωνα με την Kathlyn Wilkinson, καθηγήτρια σεξουαλικής αγωγής στο πανεπιστήμιο Purdue, το αλκοόλ εκλαμβάνεται συχνά ως ένας τρόπος για την ενθάρρυνση της κοινωνικότητας. Άλλοι πάλι αισθάνονται ότι το αλκοόλ τους ανακουφίζει από το άγχος που συνδέεται με την ερωτική έλξη και την αμηχανία μεταξύ δύο υποψήφιων συντρόφων.

«Φαίνεται ότι αρκετές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη αυτή μπορεί να έχουν αρνητική εικόνα για το σώμα τους ή χαμηλή αυτοεκτίμηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Και σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν το άγχος που συνδέεται με το ότι θα τις δει γυμνές ο σύντροφός τους στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αναζητούν το αλκοόλ πριν από αυτή την εμπειρία." www.men24.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

51 λόγοι που θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ΈλληνεςΕπειδή έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη χώρα μας να κατέχει θλιβερές πρωτιές, όπως συνηθίσαμε ας ξεσυνηθίσουμε μελετώντας το παρακάτω έγγραφο, που αναπτύσσει 51 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες ...

Το έγγραφο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αυτό χρειάζεται η γυναίκα σου

Ένα αντρόγυνο πήγε σε σύμβουλο γάμου μετά από 20 ολόκληρα χρόνια γάμου. Όταν
ο σύμβουλος ρώτησε ποιο είναι το πρόβλημά τους, η γυναίκα άρχισε να
εξιστορεί με πάθος, ένταση και θλίψη όλα τα προβλήματα που είχαν σε αυτά τα
20 χρόνια.

Όλα όμως! Ανέλυσε τα πάντα: Ότι ο σύζυγος δεν την προσέχει, είναι αδιάφορος,
ψυχρός, ότι αυτή νιώθει μοναξιά, αποξενωμένη, δεν υπάρχει αγάπη πλέον στη
σχέση και όλες τις ανάγκες που μένουν ανεκπλήρωτες από έναν κενό γάμο.

Αφού ο σύμβουλος την άφησε για αρκετή ώρα να μιλάει, κάποια στιγμή σηκώθηκε
πάνω, της ζήτησε να σταθεί όρθια και μετά την αγκάλιασε και την φίλησε
παθιασμένα!
Ο άντρας παρακολουθούσε με προσοχή χωρίς να αντιδράσει. Μετά από λίγο, η
γυναίκα σταμάτησε και κάθισε ξανά στην καρέκλα της μισοζαλισμένη.

Ο σύμβουλος γύρισε στον άντρα και του είπε: "Αυτό χρειάζεται η γυναίκα σου.
Μπορείς να το κάνεις αυτό τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα"?

Ο άντρας το σκέφτηκε για λίγο και είπε: "Κοίτα, μπορώ να στη φέρνω Δευτέρα
και Τετάρτη, αλλά την Παρασκευή δεν μπορώ, έχω μπάλα".

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009

Οι χάκερς δεν επιτίθενται μόνο σε συστήματα και τα παραβιάζουν, αλλά παίζουν και με αυτά. Απολαύστε...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τί να κάνετε αν σας κλέψουν το κινητό;Σε περίπτωση κλοπής ο ιδιοκτήτης της συσκευής ενημερώνει τον πάροχό του (π.χ. Cosmote) δίνοντας πάντα πληροφορίες διασταύρωσης των προσωπικών στοιχείων για επιβεβαίωση και άμεσα ακυρώνεται η κάρτα SIM που έχει και βάση της οποίας γίνεται η σύνδεση μέσω του δικτύου. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης προσέρχεται σε ένα κατάστημα του παρόχου όπου του δίνεται μία νέα κάρτα σύνδεσης SIM, αλλά με τον ίδιο πάντα αριθμό και συνεχίζει κανονικά τις κλήσεις του είτε αφορά στις συνδέσεις συμβολαίου είτε στις συνδέσεις προπληρωμένης ομιλίας (prepaid). Με τον τρόπο αυτό ο κλέφτης δεν θα μπορεί να κάνει κλήσεις (από την στιγμή της δήλωσης της απώλειας της κλοπής και μετά), αλλά θα μπορεί βάζοντας μία δική του κάρτα να χρησιμοποιεί τη συσκευή.

Δίνοντας επίσης το ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity) της συσκευής είτε στον πάροχο είτε στην αντίστοιχη εταιρία (π.χ. ΝΟΚΙΑ) αυτός καταχωρείται και είτε μπλοκάρεται η συσκευή είτε σε μία ενδεχόμενη αναβάθμιση-service της συσκευής σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα δεσμεύεται η συσκευή. Ένας τρόπος για να βρει κάποιος το IMEI της συσκευής του είναι να πληκτρολογήσει *#06#.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Της κλεφτουριάς τα κάλαντα...


Από τον παπα-Ηλία Υφαντή
http://papailiasyfantis.blogspot.com/
.
Καλήν ημέραν, άρχοντες,
Πράσινοι και γαλάζιοι,
Που λούλουδα μας τάζετε
Και βρέχετε χαλάζι…

Που μας χιλιοϋπόσχεσθε
Επίγειους παραδείσους
Κι όλο μας πάτε πιο βαθιά
Στης φτώχιας τις αβύσσους…

Καλήν ημέραν, άρχοντες,
Κλέφτες κι απατεώνες
Χρόνια να κόβει από μας ο Θεός
Και...

να σας δίνει αιώνες!…

Καλήν ημέραν, άρχοντες,
Με τον «πράσινο φόρο»,
Που το χριστουγεννιάτικο
Μας κλέψατε το δώρο…

Καλήν ημέραν άρχοντες
Κι από καρδιάς σας λέμε
Πως για το κλεφτοκαθεστώς
Εμείς μονάχα φταίμε!

Ληστέψτε μας και κλέψτε μας!
Σαν το κεχρί αλέστε μας!
Στις φυλακές μαντρώστε μας!
Κι άγρια ξυλοφορτώστε μας!

Κι αν κάνουμε Χριστούγεννα
Με τα στομάχια άδεια
Εμείς φταίμε, που είμαστε
Σαν τ’ άλογα κοπάδια!

Καλήν ημέραν ,άρχοντες
Κι όλα σας τα σπασμένα
Πάντα απ’ τον εύπιστο λαό
Θα είναι πληρωμένα!
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

Διαβαστε Περισσοτερα...

Λαϊκό τραγούδι σήμερα ποιο είναι;Αυτό που ήταν χθες. Λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που βασίζεται σε έναν καλό στίχο. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι αδύνατον να χωρίσεις και να αναζητήσεις την παρηγοριά σε ένα φθηνοτράγουδο. Δε μου λένε τίποτα οι φοβερές ενορχηστρώσεις, τα δήθεν ευρηματικά ρεφρέν που επαναλαμβάνονται 40 φορές για να καταλήξουν σε μία σαχλαμάρα. Το λαϊκό τραγούδι είχε πάντα πολύ συγκροτημένο στίχο, ρυθμούς που είχαν να κάνουν με τη λαϊκή μας κουλτούρα. Και δυστυχώς δεν έχουν πια καμία σχέση με τις σημερινές πίστες. Μόνο στα ρεμπετάδικα μπορείς να ακούσεις αυθεντικό ήχο.


Νίκος Παπάζογλου, Από τη συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία Εβδομάδας - Αρ. Φύλλου 31

Διαβαστε Περισσοτερα...

Nick the Greek


"Το αμέσως καλύτερο πράγμα από το να παίζεις και να κερδίζεις είναι να παίζεις και να χάνεις. Το βασικό είναι να παίζεις."
Nick "the Greek" Dandalos, θρύλος του πόκερ (Απόφθεγμα από το βιβλίο του “Gambling Secrets of Nick the Greek”)


Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων φέρνουν στο προσκήνιο το τζόγο, ο οποίος όχι μόνο έχει την τιμητική του, αλλά από πολλούς θεωρείται και «καλή τύχη» για το νέο έτος. Τη στιγμή όμως που για κάποιους αποτελεί μια ευχάριστη συνήθεια, για κάποιους άλλους υπήρξε τρόπος ζωής. Ο λόγος για τον Nick the Greek, τον γνωστότερο επαγγελματία παίκτη τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο και μεγαλύτερο τζογαδόρο στην Αμερική, ο οποίος απεβίωσε σαν σήμερα.
Ο Νικόλας Ανδρέας Δάνδολος ή κατά κόσμο Nick the Greek γεννήθηκε στη Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο στις 27 Απριλίου του 1883. Γόνος πλούσιας οικογένειας (ο πατέρας του ήταν έμπορος) αποφοίτησε από το Ελληνικό Ευαγγελικό Κολέγιο της Σμύρνης, όπου μελέτησε φιλοσοφία.

Διαβαστε Περισσοτερα...

αισθάνομαι κουρασμένος (;)Για αρκετά χρόνια προσπαθούσα να βρω γιατί αισθάνομαι κουρασμένος και κατηγορούσα την έλλειψη ύπνου.

Τώρα όμως ξέρω τον πραγματικό λόγο...

Είμαι κουρασμένος γιατί δουλεύω υπερβολικά!

Ο πληθυσμός αυτής της χώρας είναι 11 εκατομμύρια.

Τα 5.100.000 είναι συνταξιούχοι και βρέφη...

Μας μένουν λοιπόν 5.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Από αυτούς, τα 3 είναι σε σχολεία (από δημοτικό μέχρι μεταπτυχιακά), άρα μένουν 2.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Από αυτούς, 800 χιλιάδες είναι στο στρατό (αξιωματικοί και φαντάροι) και μας μένουν 2.100.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Βγάλε έξω και 1.5 εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους (που τα ξύνουν) άρα μένουν 600.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Αν σκεφτείς ότι κάθε χρονική στιγμή, στα νοσοκομεία υπάρχουν 188.000, μας μένουν 412.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Επίσης υπάρχουν 358.998 στις φυλακές.

Μας μένουν λοιπόν 53.002 για να κάνουν τη δουλειά.

Αν σκεφτείς, τέλος, ότι οι άνεργοι είναι 53.000, πολύ εύκολα καταλαβαίνεις ότι μένουν μόνο δύο για να κάνουν τη δουλειά.

Εσύ κι εγώ!

Κι εσύ κάθεσαι και διαβάζεις τα posts που γράφω...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

HANGOVER: VODKA VS WHISKY

Αυτές της μέρες προσέξτε .......και καλές γιορτές σε όλους τους φίλους του blog


Την περίοδο των γιορτών αυξάνεται στατιστικά η κατανάλωση αλκοόλ.Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να διαπιστώσει ότι τα αποτελέσματα μετά από ένα hangover (πονοκέφαλος κλπ), μετά από μεθύσι με ουίσκι είναι χειρότερα σε σχέση με το μεθύσι από βότκα.
Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου Μπράουν με επικεφαλής την καθηγήτρια Νταμάρις Ροσενάου και δημοσιεύτηκε στο

περιοδικό "Alcoholism: Clinical and Experimental Research" (Αλκοολισμός: Κλινική και Πειραματική Έρευνα), σύμφωνα με το BBC.
Οι ερευνητές απέδωσαν τη διαφορά στη διαφορετική μοριακή χημική σύνθεση του ουίσκι σε σχέση με τη βότκα, όμως προειδοποίησαν πως αυτό δεν σημαίνει πως αν κάποιος καταναλώσει όλο το βράδυ βότκα, ότι την άλλη μέρα θα μπορεί να δουλέψει κανονικά.
Οι επιστήμονες υπέβαλαν τους εθελοντές σε κατανάλωση αλκοόλ πάνω από το κανονικό όριο (30-40ml αλκοόλης για τον άνδρα και 10-20ml για τη γυναίκα) και μετά μελέτησαν πώς τα "πειραματόζωα" αισθάνονταν την επόμενη μέρα και πόσο μπορούσαν να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους. Όσοι είχαν πιεί ουίσκι, ανέφεραν πολύ σοβαρότερα συμπτώματα μετά το μεθύσι, όπως πονοκέφαλο, ναυτία, δίψα και κόπωση, σε σχέση με όσους είχαν πιει βότκα την προηγούμενη νύχτα.
Όμως, όσον αφορά την ικανότητα συγκέντρωσης το επόμενο πρωί, οι επιπτώσεις ήσαν περίπου ίδιες τόσο μετά το ουίσκι όσο και μετά τη βότκα. Η μελέτη έδειξε ότι η απόδοση των εργαζομένων που έχουν καθήκοντα ευαίσθητα από πλευράς ασφάλειας, μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά για αρκετό χρόνο, αφού το αλκοόλ (είτε από ουίσκι είτε από βότκα) θα έχει πια εξαφανιστεί από το αίμα.
Η έρευνα επίσης έδειξε ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο αλκοολούχα ποτά, όσον αφορά την επίδρασή τους στη διαταραχή του ύπνου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Απο το ΑΚΤΑΙΟΝ*****Xρονια πολλά φίλοι μου

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πώς περνάμε και δεν πληρώνουμε διόδια (;)Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια μέσω των υπαλληλων δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει όνομα, τηλέφωνο κ.λ.π., όπως δεν έχει και κανένα δικαίωμα να μην σε αφήσει να περάσεις ή έστω να σε καθυστερήσει.

Από κει και πέρα αν δεν πληρώσεις υπάρχει μια αστική διαφορα μεταξύ της εταιρείας και ενός ιδιώτη.

Με λίγα λόγια δεν παραβιάζεις τον K.Ο.K, ούτε η αστυνομία ή η τροχαία δικαιούται να αναμειχθεί.

Επίσης, δεν υπάρχει κανένα θέμα προστίμου μέσω της εφορίας.

Το μονο που θεωρητικά μπορεί να σου κάνει η εταιρεία είναι μήνυση και να γίνει δικαστήριο για το ποσό που χρωστάς(ή μπορεί να ζητά το 20πλασίο).

Επειδή όμως η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της πολυεθνικής μπάζει νομικά από αρκετές μεριές καθώς και ο φόβος της εταιρείας για πιθανή δικαίωση κάποιου πολίτη από το δικαστήριο (γεγονός που θα δημιουργήσει δεδικασμένο και θα δικαιώσει και όλους τους υπολοίπους) έχει αναγκάσει την εταιρεία μέχρι στιγμής να μην προβεί σε νομικά μετρα.

Βέβαια δεν μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει στο μέλλον και σίγουρα όταν αγωνιζόμαστε για κάτι, αυτό εμπεριέχει πάντα κάποιο ρίσκο.

Γι' αυτό το λόγο πρέπει να γνωρίζουμε ότι η μόνη δικαίωση που περιμένουμε είναι μέσω των μαζικών αγώνων.

Τέλος, χιλιάδες συμπολίτες μας ήδη έχουν απονομιμοποιήσει τα διόδια στην πράξη και δεν σκύβουν το κεφάλι πληρώνοντας το χαράτσι. Πώς; Δείτε το βίντεο παρακάτω...
Υ.Γ.

Ψηφίστε κατά των διοδίων εδώ.

Πηγή: diodiastop.blogspot.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

olympic-aegeanΑν σας αρέσουν τα ταξίδια αλλά και οι εκπλήξεις, τότε υπάρχει μία αεροπορική εταιρία που σας ταιριάζει-αν και μόνο αν είστε Γερμανός προς το παρόν. Γιατί αυτή η εταιρία, η Germanwings , σας δίνει τη δυνατότητα να κλείσετε ένα πολύ φτηνό εισιτήριο από 19€ χωρίς όμως να ξέρετε τον προορισμό σας!! Οχι δεν σας κάνουμε πλάκα. Ξεκινάτε σίγουρα από τη Κολωνία, τη Βόννη ή τη Στουνγκάρδη, επιλέγετε θέμα, όπως party, Χριστουγεννιάτικες αγορές, χιόνι και σκι, ενώ μπορείτε να αποκλείσετε μέχρι και 8 προορισμούς του θέματος που επιλέξατε εξ αρχής, με ένα μικρό κόστος. Και φύγατε!!

Η Germanwings θα συνεργαστεί με την αεροπορική εταρία low cost bmibaby ώστε οι υπηρεσίες της να είναι διαθέσιμες και στους Βρετανούς. Μακάρι να δούμε και κάποια Ελληνική εταιρία να υιοθετεί τέτοιες πρωτοποριακές ιδέες, το Υπουργείο θα τη στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Δραματική επιστολή Κάρρα προς Ραγκούση

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

_-112-112ΚΕΡΚΥΡΑ. Ως άλλος Χαρίλαος Τρικούπης, ο Μιχάλης Κάρρας απευθύνεται με μια δραματική επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση ζητώντας του να ικανοποιήσει η κεντρική διοίκηση τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους Δήμους, άλλως καταρρακώνεται το κύρος τους. Η επιστολή

Προς : κ. Γιάννη Ραγκούση, Υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Κοινοποίηση : κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Πρόεδρο ΚΕΔΚΕ

Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής μας Ένωσης, διερμηνεύοντας την αγανάκτηση όλων των συναδέλφων δημάρχων, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την οικτρή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Δήμοι μας, εξ αιτίας της ασυνέπειας του κράτους, όσον αφορά την καταβολή των θεσμοθετημένων πόρων των ΟΤΑ.
Η στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές και εργολάβους και εντέλει η αδυναμία καταβολής των μηνιαίων αποδοχών του προσωπικού μας, μάς καθιστά εντελώς αναξιόπιστους στην τοπική κοινωνία και καταρρακώνει το ρόλο μας.
Ειδικότερα αναμένουμε την καταβολή των βασικών οφειλών του Κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ακολούθως :
Την καταβολή του υπολοίπου (3/5) της αρχικά προβλεφθείσης ΣΑΤΑ, στο οποίο πρέπει να προστεθεί και η προβλεφθείσα αύξηση επί του συνόλου.
Την επιστροφή των τελών Ζύθου, διαφήμισης και ΤΑΠ, που παρακρατήθηκαν για την κάλυψη της συμμετοχής των ΟΤΑ για το από κοινού καταρτισθέν πρόγραμμα ΟΑΕΔ - ΚΕΔΚΕ για την απασχόληση 20.000 ανέργων στην Τ.Α., το οποίο ματαιώθηκε.
Στα παραπάνω ελλείμματα πόρων προστέθηκε και το σοβαρό έλλειμμα από τη μείωση των τελών παρεπιδημούντων, το οποίο γονάτισε κυριολεκτικά τους ΟΤΑ της Κέρκυρας που προσδοκούσαν κυρίως σε αυτά για τις αναπτυξιακές τους παρεμβάσεις.
Ελπίζουμε κ. Υπουργέ ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω και θα ανταποκριθείτε θετικά στα παραπάνω αιτήματά μας. Η συνέπεια της κεντρικής διοίκησης θα συμβάλει ιδιαίτερα στη θετική στάση των πολιτών ενόψει του κυβερνητικού προγράμματος της διοικητικής αναδιάρθρωσης του κράτους, το οποίο έχετε εξαγγείλει και θα προωθήσετε άμεσα.
Με τιμή ο πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κέρκυρας Μιχάλης Κάρρας, Δήμαρχος Φαιάκων

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Κι όμως μείναμε πίσω...ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ
Αυτό το ελάχιστο κονδύλι των 10 εκατ. για τη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας αλλά κυρίως το γεγονός ότι τα μέχρι ώρας διασυνοριακά ήταν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, της πλάκας, αποδεικνύουν την υποκρισία της Αθήνας έναντι των γειτόνων μας και όχι μόνο. Αυτό το ελάχιστο κονδύλι των 10 εκατ. για τη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας αλλά κυρίως το γεγονός ότι τα μέχρι ώρας διασυνοριακά ήταν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, της πλάκας, αποδεικνύουν την υποκρισία της Αθήνας έναντι των γειτόνων μας και όχι μόνο.
Αν μη τι άλλο, η ανάπτυξη της νότιας Αλβανίας με επενδύσεις κυρίως ελληνικές θα έλυνε και γρίφους δεκαετιών μη επιτρέποντας σε πονηρούς δήθεν εθνικόφρονες να σπεκουλάρουν εσαεί πάνω σε αυτά τα θέματα.
Αλλά και χωρίς να αναφερθεί κάποιος σε αμαρτίες που θυμίζουν το πώς κατά καιρούς ρυθμίστηκε το ανατολικό ζήτημα και στην περιοχή μας, η ανάγκη να ξαναλειτουργήσει ο δρόμος της Αδριατικής και του Ιονίου, είναι κατ’ εξοχήν αντικείμενο των διασυνοριακών προγραμμάτων.
Αφορά άλλωστε στο χώρο που συνιστά το γεωγραφικό κέντρο της Μεσογείου και γι’ αυτό άλλωστε διάφοροι κατά καιρούς εθνικισμοί τον ζήλωσαν και προσδιόρισαν τις εξελίξεις για πολλές δεκαετίες, έτσι που έμοιαζαν εσωτερικές υποθέσεις αλλά ήταν το παιγνίδι των αδριατικών δυνάμεων.
Ακόμα και για ‘κείνους όμως που θεωρούν αυτή την προσέγγιση τολμηρή, επισημαίνεται πως το ύψος του κονδυλίου αλλά κυρίως το επίπεδο που γινόταν η διαβούλευση δεν ήταν αυτό που αρμόζει.
Για τούτο άλλωστε και η αντιπροσωπεία υπό τον περιφερειάρχη του Αυλώνα δεν επισκέφτηκε την ομόλογό του στην Κέρκυρα. Διότι στην Αλβανία η Περιφέρεια είναι αιρετή Αυτοδιοίκηση!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι αρετές του Έλληνα ...
Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.

Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.


Για τους Έλληνες είπε:
- Θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο.

Όταν τελείωσε τη δημιουργία του κόσμου τον πλησίασε ο αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
- Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές ενώ στους Ελληνες έδωσες τρεις.
Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.

- Έχεις δίκιο Γαβριήλ.
Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα. Το βρήκα! Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Ελληνας, θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.

Κι έτσι κι έγινε:
- Αν ένας Ελληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι έξυπνος.
- Αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι τίμιος.
- Κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν δουλεύει στο δημόσιο!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρόποι καλής συμπεριφοράς στα Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςΑφού δεν έχει πάρει κάποιος την πρωτοβουλία να αναρτήσει κάπου κάποιες οδηγίες σχετικά με τους τρόπους καλής συμπεριφοράς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και επειδή ως λαός χρειαζόμαστε να μας λένε ή και ακόμα να μας επιβάλλουν κάποια πράγματα προκειμένου να τα τηρούμε (κωλυόμαστε να τα καταλαβαίνουμε από μόνοι μας) είπαμε να αναλάβουμε αυτήν την πρωτοβουλία εμείς. Οπότε, όπως ελπίζουμε να σας έχουμε μάθει από την στιγμή που "ανοίξαμε": ClopY PastE (κυρίως στο μυαλουδάκι μας)...

1. Δεν καπνίζουμε
2. Δεν τρώμε
3. Δεν πίνουμε
4. Δεν πετάμε τα σκουπίδια κάτω. Υπάρχουν ειδικοί κάδοι απορριμάτων για να τα πετάξουμε
5. Καθόμαστε πάντα ΔΕΞΙΑ στις κυλιόμενες σκάλες
6. Παραχωρούμε τις θέσεις μας σε ηλικιωμένους ανθρώπους
7. Δεν καθόμαστε και δεν πιάνουμε θέσεις που προορίζονται Ατομα με Αναπηρίες(ΑΜΕΑ)
8. Όταν έχει πολύ κόσμο προσπαθούμε να μαζευτούμε λίγο για να μπορέσει να μπει και άλλος κόσμος
9. Μιλάμε πάντα ευγενικά στον οδηγό και δεν τον απασχολούμε
10. Δεν πάταμε και δε γράφουμε πάνω στα καθίσματα
11. Δεν προκαλούμε φθορές και δε γράφουμε και ζωγραφίζουμε πουθενά
12. Μεριάζουμε λίγο όταν είναι να καθίσει ή να σηκωθεί από τη θέση του κάποιος άλλος επιβάτης σε περίπτωση που δε χωράει να περάσει
13. Δεν κουβαλάμε μαζί μας όλη την πραμάτεια μας και φροντίζουμε να την τοποθετούμε έτσι ώστε να μην εμποδίζει
14. Δε μιλάμε δυνατά και δε φωνάζουμε
15. Όταν η έξοδος μας εμποδίζεται από κάποιον ή κάποιους άλλους επιβάτες προκειμένου να περάσουμε ζητάμε ευγενικά συγγνώμη
16. Σε περιπτώσεις περιόδων επιδημίας ή πανδημίας γρίπης φροντίζουμε να ανοίγουμε και να διατηρούμε τα παράθυρα ανοιχτά
17. Δε σπρώχνουμε
18. Δε βρίζουμε, δεν κοροϊδεύουμε, δε παρενοχλούμε και δε γινόμαστε αγενείς με τους άλλους επιβάτες
19. Σε περιπτώσεις καθυστερήσεων προσπαθούμε να διατηρούμε τη ψυχραιμία μας και την υπομονή μας
20. Φροντίζουμε να βγάζουμε και να ακυρώνουμε πάντα το απαραίτητο εισιτήριο και όταν βλέπουμε ελεγκτή να το επιδεικνύουμε πάντα ανεξάρτητα αν μας το ζητήσει
21. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν έχουμε εισιτήριο δεν προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε στον ελεγκτή, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και πληρώνουμε το ανάλογο πρόστιμο
22. Επιδεικνύουμε το εισιτήριο στον ελεγκτή όταν μας το ζητάει με προθυμία και όχι δυσανασχετώντας
23. Σεβόμαστε, δεν παραβιάζουμε και δεν πλησιάζουμε τις απαγορευμένες περιοχές και διατηρούμε τις θέσεις μας πίσω από τις επιτρεπτές περιοχές και γραμμές
24. Σε καμία περίπτωση δεν κατεβαίνουμε στις γραμμές, όταν μας πέσει κάποιο αντικείμενο, αλλά φωνάζουμε τον υπεύθυνο ασφαλείας, ούτως ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες
25. Διατηρούμε τις απαραίτητες ουρές όταν χρειάζεται (διάθεση εισιτηρίων, μηνιαίες κάρτες κτλ)
26. Έχουμε πάντα ακουστικά, όταν ακούμε μουσική
27. Δεν τρέχουμε στις σκάλες και γενικότερα προκειμένου να προλάβουμε το μέσο που μας ενδιαφέρει
28. Δεν ξαπλώνουμε στα καθίσματα και δεν απλώνουμε τα πόδια μας, ειδικά όταν έχουμε άλλο επιβάτη απέναντί μας
29. Επιδιώκουμε και προσπαθούμε να ακούμε και να τηρούμε πάντα τις οδηγίες από τα μεγάφωνα
30. Φροντίζουμε να διαβάζουμε τις ανακοινώσεις στους πίνακες ανακοινώσεων και στις οθόνες ψηφιακής σήμανσης

Υ.Γ.

Αν ξεχάσαμε κάτι, όποιος καλός μας αναγνώστης έχει την ευγενή καλοσύνη θα μπορούμε να μας το αποστείλει προκειμένου να το προσθέσουμε στην ανάρτησή μας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αχ βρε γυναίκες πανάθεμά σας τι μας κάνετε! Για κοιτάξτε τι έπαθε ο κακόμοιρος ο Άγιος Βασίλης...


Διαβαστε Περισσοτερα...

Βρέθηκε η σορός της Ρόζα Λούξεμπουργκ;
Αυτοψία στη σορό που ανακάλυψε γιατρός και η οποία βρισκόταν στο υπόγειο νοσοκομείου στο Βερολίνο επί δεκαετίες πραγματοποιούν οι γερμανικές αρχές, ώστε να διευκρινιστεί αν ανήκει τελικά στην Ρόζα Λούξεμπουργκ. Στην περίπτωση που το πτώμα ανήκει στην Γερμανίδα επαναστάτρια, θα θαφτεί στον τάφο που φέρει το όνομά της από το 1919.
Τον τάφο επισκέπτεται κάθε χρόνο πλήθος κόσμου, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στη θρυλική φυσιογνωμία της κομμουνιστικής Γερμανίας.

Το σώμα, από το οποίο έλειπαν τα πόδια, το κεφάλι και τα χέρια και βρισκόταν σε ένα ξύλινο φέρετρο στο υπόγειο του νοσοκομείου, εντόπισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής και Εγκληματολογίας του νοσοκομείου Charit στο Βερολίνο, Μάικλ Τσόκος.
Ο κ. Τσόκος έκανε νεκροψία στο πτώμα και ανακάλυψε πως έχει φοβερές ομοιότητες με το σώμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Επίσης, διαπίστωσε πως το πτώμα είχε μείνει στο νερό για αρκετό καιρό, γεγονός που ενισχύει τις εικασίες, καθώς το άψυχο σώμα της Γερμανίδας είχε πεταχτεί σε ποτάμι μετά την εκτέλεσή της.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Αρτα τιμάει τον Γ. Μόραλη με διοργάνωση Συμποσίου για την τέχνη


Φαβορί η Κέρκυρα, πέρασε και το εμπόδιο της Δράμας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

O ΚΡΗΤΙΚΟΣ


Πηγαίνει στην Κρήτη ένας τύπος με πολλά λεφτά και μαγεύεται από τις ομορφιές της. Κάποια στιγμή συναντάει έναν ντόπιο ο οποίο κρατά ένα Κρητικό μαχαίρι.
--
Φίλε, του λέει, πολύ ωραίο το μαχαίρι σου. Πόσα θέλεις για να μου το δώσεις?
--
Δεν είναι για πούλημα, απαντά ο Κρητικός.
--
Θα σου δώσω όσα θες, λέει ο πλούσιος.
--
Όχι, ξαναλέει ο Κρητικός.
--
Να, θα σου δώσω το χρυσό μου ρόλεξ, λέει με λαχτάρα ο πλούσιος.
--
Σου πα, δεν σου τη δίνω τη μαχαίρα.
--
Μα γιατί? ρωτά ο πλούσιος.
--
Γροίκα, λέει ο Κρητικός,
Άμα μου δώκεις το ρόλεξ τσε σου δώκω την μαχαίρα, τσε πάω στο χωριό, τσε κάτσω στον καφενέ, -- τσε πιω δύο ρατσές, τσε με πιάκει ο πεντοζάλης, τσε έρθει κάποιος τσε μου πει: "Τσι μάνας σου το μουνί", εγώ ήντα θα του πω? -- ΕΝΝΕΑ ΠΑΡΑ ΤΕΤΑΡΤΟ

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share