Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Πώς να μη σας κλέψουν τη ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή



Είναι γνωστό ότι στις μέρες μας υπάρχουν επιτήδειοι που μπορούν να σου αρπάξουν σε χρόνο dt κινητό, πορτοφόλι, φωτογραφική μηχανή και ό,τι άλλο αξίας έχεις επάνω σου χωρίς εσύ να πάρεις χαμπάρι. Τί μέτρα μπορούμε να πάρουμε όμως, ώστε να αποφύγουμε μια ενδεχόμενη κλοπή στην περίπτωση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής;

Καταρχάς θα πρέπει να μην είμαστε αφηρημένοι και να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα.

Επίσης δε θα πρέπει να την έχουμε εκτεθειμένη. Ποτέ δε θα πρέπει να την αφήνουμε πάνω στο τραπέζι, πάνω στην καρέκλα κ.τ.λ. Είναι φρόνιμο να την τοποθετούμε στο βαλιτσάκι μας, στη τσάντα μας, στο μπουφάν μας κ.ο.κ.

Σας παρουσιάσουμε επίσης και μία τεχνική για να προστατεύουμε τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που βρήκαμε κατά την περιήγησή μας στο διαδίκτυο, αλλά δε γνωρίζουμε κατά πόσο εφαρμόζεται στην πράξη. Τα υλικά που χρειάζονται για την εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι πολύ απλά και καθημερινά. Για την ακρίβεια, τα μόνα που χρειάζονται είναι μια κολλητική ταινία, ένα ψαλίδι και πολλή όρεξη.

Συνεπώς, παίρνουμε την κολλητική ταινία, την κόβουμε με το ψαλίδι που έχουμε και δημιουργούμε το απόλυτο καμουφλάζ. Ιδού πως μπορεί να μεταμορφωθεί η ψηφιακή μας φωτογραφική μηχανή:



Όποιοι θέλουν να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο μπορούν να καλύψουν πλήρως και την LCD οθόνη. Είναι κρίμα να προδοθείτε απ' αυτή, γι' αυτό ίσως είναι καλύτερα οι φωτογραφίες να βγαίνουν χρησιμοποιώντας το «ματάκι»!

Θα πρέπει να σας αναφέρουμε ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι επιτήδειοι ενδιαφέρονται μόνο για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και όχι για αναλογικές (εκτός και αν πρόκειται για καμία SLR).

Υ.Γ.

-Δεν ξεχνάμε να αποθηκεύσουμε κάπου το σειριακό αριθμό της ψηφιακής μας φωτογραφικής μηχανής (στην ανάγκη ας κρατήσουμε και το κούτι της που συνήθως αναγράφεται πάνω), ούτως ώστε σε περίπτωση που κλαπεί να τον δηλώσουμε στην αντίστοιχη εταιρεία.
-Αν κάποιος θέλει να αποφύγει όλα τα παραπάνω, μια ασφάλεια κλοπής θα ήταν ό,τι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share