Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ο αναρχικός και ο αυτόνομος



Επειδή σ’αυτόν τον τόπο δεν έχουμε καταλάβει τίποτε είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Το αναρχικό κίνημα και η αυτονομία δεν είναι αυτό που σερβίρεται καθημερινά από τους τηλεοπτικούς αστέρες, οι οποίοι θέλουν να πιστέψει ο κόσμος ότι ο αναρχικός και ο αυτόνομος είναι ένα άτομο που οπού περνάει καίει και καταστρέφει.
Ο αναρχικός και ο αυτόνομος χώρος δεν είναι χώρος… τούβλων και κούτσουρων. Δεν καίει βιβλιοθήκες και δεν πλιατσικολογεί.
Ο αναρχικός δεν είναι ούτε πρασινοφρουρός του Καρχιμάκη ούτε στρατολογημένος μετανάστης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφήστε λοιπόν το αναρχικό και αυτόνομο κίνημα ήσυχο γιατί δεν έχει καμιά σχέση με τα μπουρδελοκόμματα σας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Έργα στο κέντρο, μικρά και μεγάλα.


Mερικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε πριν την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟ
Μεγέθυνση Εικόνας
Είπαμε, η κρίση θα πονέσει, αλλά θα κάνει και καλό / πάρτε για παράδειγμα τη Βουλή, που όλα αυτά τα χρόνια της καλοπέρασης πέταγε λεφτά σε ενοίκια δεξιά και αριστερά αντί να φτιάξει δικά της, ιδιόκτητα κτίρια που ρήμαζαν στο κέντρο / τώρα που σφίξαν τα πράγματα ανακοίνωσε ότι επισπεύδει την αποκατάσταση δύο νεοκλασικών στην καρδιά της Αθήνας 

/ νούμερο ένα, το κτίριο επί της οδού Φιλελλήνων 23, όπου πρόκειται να μεταστεγαστούν το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Επιστημονική Υπηρεσία / αναμένεται να είναι έτοιμο το 2012, και νούμερο δύο, το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Βουλής 49, στο οποίο πρόκειται να φιλοξενηθούν υπηρεσίες που στεγάζονται σήμερα σε μισθωμένα κτίρια / κι αυτό έτοιμο το 2012 / άστραψε και βρόντηξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης για την πλατεία Μοναστηρακίου  σε ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς/ και λίγα είπε / ότι 1,5 χρόνο μετά την παράδοση της πλατείας αποτελεί ένα βρόμικο τριτοκοσμικό και παράνομο παζάρι που απαξιώνει το έργο αλλά και υποβαθμίζει την εικόνα της πόλης / εδώ, κύριε Καρτάλη μου, «παζαροποιείται» η πλατεία Συντάγματος φάτσα στο Κοινοβούλιο, το Μοναστηράκι θα κοιτάξουν; / ο κυβερνητικός βουλευτής υπενθυμίζει ότι η παράδοσή της συνοδεύτηκε από δεσμεύσεις ως προς τη λειτουργία της (καθαριότητα, αποφυγή τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων, απαγόρευση πλανόδιου εμπορίου, κ.ά.) / χα, χα, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; / πολλοί ξίνισαν με την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου που ανακοίνωσε η Μπιρμπίλη πριν λίγες ημέρες / κι από πού θα περνάνε τα αυτοκίνητα; / προσωπικά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έκλεινε όλο το κέντρο στα Ι.Χ., αλλά όταν ακούω μαξιμαλιστικές εξαγγελίες λίγο αφιονίζομαι / είναι γιατί, κατά βάθος, υποψιάζομαι ότι αυτή η πόλη δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από πεζοδρομήσεις-μαμούθ όσο από μικρής κλίμακας έργα που θα έκαναν πραγματικά τη διαφορά / θέλω να πω ότι πριν φτάσουμε να πεζοδρομήσουμε την Πανεπιστημίου, ας φτιάξουμε πρώτα ΟΛΑ τα πεζοδρόμια / κι όταν λέω να φτιάξουμε, εννοώ να τα κάνουμε ασφαλή όπου δεν είναι και να τα διαπλατύνουμε πάση θυσία / όχι όπως ανακαίνισαν κάτι πεζοδρόμια πριν τους Ολυμπιακούς και μας προέκυψαν κάτι κουτσουλιές τύπου Καραγιώργη Σερβίας / διαπλατύνοντας τα πεζοδρόμια, καταργείς θέσεις στάθμευσης και αποθαρρύνεις τον κόσμο να κατεβάσει αυτοκίνητο στο κέντρο / υποτίθεται όλα αυτά περιγράφονται ως στόχοι και προθέσεις στο πρόγραμμα «Αθήνα-Αττική 2014» του υπουργείου Περιβάλλοντος / μωρέ, και το ένα πέμπτο να γίνει απ' όσα διαβάσαμε, θα πετάμε από τη χαρά μας / επίσης, πριν την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, ας ρίξουν μια ματιά στο χάλι της πλατείας Δημοπρατηρίου στο τέρμα της Μητροπόλεως / ένα απέραντο ταβερνιστάν, μόνο αν κοιτάξεις κανέναν χάρτη καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα είναι πλατεία / κατέβαινα την Ερμού μετά την πλατεία Ασωμάτων και πρόσεξα για πρώτη φορά στα δεξιά μου το Μνημείο του Ολοκαυτώματος / ένα από τα πιο ωραία έργα τέχνης που έχω δει σε δημόσιο χώρο στην Αθήνα/ το γλυπτό της Ντιάννας Μαγκανιά αναπαριστά ένα μαρμάρινο διαμελισμένο Άστρο του Δαβίδ, που συμβολίζει το πλήγμα που υπέστη ο Εβραϊσμός της Ελλάδας από τους Ναζί / στη συμβολή των οδών Μελιδόνη, Ερμού και Ευβούλου, λίγα μέτρα από τη Συναγωγή της Αθήνας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Επιστημονικό μυστήριο: "Τυφλή" 3 μέρες την εβδομάδα



matia
Μυστήριο παραμένει για τους οφθαλμίατρους η πάθηση της 21 ετών Νάταλι Άντλερ, από τη Μελβούρνη, τα μάτια της οποίας κλείνουν τρεις μέρες την εβδομάδα, ενώ για τις επόμενες τρεις ανοίγουν και επανέρχεται η όρασή της.

Η ανεξήγητη αυτή πάθηση εμφανίστηκε στη νεαρή κοπέλα πριν τέσσερα χρόνια, μετά από μόλυνση της ρινικής χώρας. Ένα πρωί ξύπνησε με τα μάτια της ερεθισμένα και ανίκανη να τα ανοίξει. Από τότε τα μάτια της ακολουθούν τη δική τους ρουτίνα, τρεις μέρες ανοιχτά, τρεις μέρες κλειστά.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Και αυτο Κουφαίνει



Τα MP3s και τα ΜP4s κάνουν θραύση στη νεολαία, όμως μια επιστημονική επιτροπή της ΕΕ, που ασχολείται με τον εντοπισμό νέων κινδύνων για την υγεία, κυρίως από τις νέες τεχνολογίας, εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Μέχρι 10 εκατ. νεαροί Ευρωπαίοι, που τριγυρνάνε συνεχώς με τα ακουστικά στα αυτιά τους, κινδυνεύουν να πάθουν ζημιά στην ακοή τους, επειδή παίζουν τη μουσική στις συσκευές τους πολύ δυνατά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Έκανε μήνυση στον Θεό!




Δικαστήριο
Μήνυση κατά του Θεού υπέβαλε ένας Ρουμάνος, κατηγορώντας τον ότι δεν απάντησε στις παρακλήσεις του.


Διαβαστε Περισσοτερα...

πως να παγώσετε γρήγορα τις μπύρες σας...


Σας ήρθαν ξαφνικες επισκεψεις και δεν εχετε παγωμενες μπύρες για όλους;
Δεν υπαρχει λογος να απελπιζεστε. Με 6 απλες κινησεις θα εχετε παγωμενες μπυρες σε μολις 3 λεπτα.

1. Τοποθετιστε τις μπυρες σε μια κατσαρολα.
2. Βαλτε στην κατσαρολα τοσα παγακια οσα χρειαζονται για να καλυφθουν οι μπυρες.
3. Γεμιστε την κατσαρολα με νερο.
4. Ριξτε μεσα 2 κουπες αλάτι.
5. Ανακατεψτε καλα, ετσι ωστε να διαλυθει το αλατι.
6. Τοποθετηστε την κατσαρολα στο ψυγειο.

Μετα απο 3 λεπτα βγαλτε την κατσαρολα και απολαυστε εσεις και οι καλεσμενοι σας παγωμενη μπυριτσα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Λύθηκε το μυστήριο διάσημης φωτογραφίας φαντάσματος ?




Η φωτογραφία ενός κοριτσιού μέσα σε ένα κατεστραμένο από φωτιά κτήριο, αποτελεί μία από τις πιό διάσημες εικόνες "φαντασμάτων" σε ολόκληρο τον κόσμο. Ηταν 19 Νοεμβρίου 1995, όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος Tony O' Rahilly, απαθανάτησε με τηλεφακό το παλιό Δημαρχείο, της περιοχής Wem στο Shropshire.

Το ξύλινο κτήριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 1677 και οι φήμες έλεγαν ότι υπεύθυνο για την φωτιά ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, η Jane Chum, που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες... Περισσότερα παρακάτω !!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα πρώτα παράπονα για το iPhone 4

iPhone 4
Άρχισε πριν από λίγες ώρες η διάθεση του ολοκαίνουργιου iPhone 4, ωστόσο η πρεμιέρα του νέου smartphone σημαδεύτηκε από τα πρώτα προβλήματα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ο Μήτσος ο βοθρατζής...


Ο Μήτσος ο βοθρατζής ξεκινά με τον βοηθό του τον Γιακουμή για να ξεβουλώσουν έναν βόθρο. Με το που φθάνουν ο Μήτσος φοράει μια μάσκα και βουτάει μέσα στον βόθρο.

Σε δυο λεπτά βγάζει το κεφάλι από τα σκατά και λέει στον Γιακουμή:
- Φέρε μου το κατσαβίδι.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Την πληρώνεις… ή το μετανιώνεις! (Photos)

ές


Η συγκεκριμένη Κινέζα βρήκε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να βγάλει λεφτά στους δρόμους της χώρας της. Όποιος την συναντήσει με το αυτοκίνητο του καλά θα κάνει να της δώσει χρήματα, διαφορετικά θα το μετανιώσει πικρά! Δείτε το πως.


Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share