Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

"Επίγεια σοφία"


"Δεν έχει νόημα να επείγεσαι. Το σημαντικό είναι να προλαβαίνεις."
Jean de La Fontaine, 1621–1695, Γάλλος συγγραφέας






"Ο χρόνος πετάει. Από σένα εξαρτάται να είσαι ο πιλότος."
Robert Orben, Αμερικανός ταχυδακτυλουργός



"Χρόνος: η κινούμενη μορφή της ακίνητης αιωνιότητας."
Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, 1712-1778, Γ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καλη Χρονια

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Οι Ελληνες που έφυγαν το 2010



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
www.filoftero.blogspot.com

Σήμερα, θυμόμαστε τους περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς Ελληνες από το χώρο των γραμμάτων, της πολιτικής, των τεχνών και της οικονομίας που έφυγαν από τη ζωή ετούτη τη χρονιά. Για όποιες τυχόν παραλείψεις, ζητούμε συγνώμη εκ των προτέρων.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ VIDEO 2008



Διαβαστε Περισσοτερα...

«Στην Ελλάδα με φωνάζουν Λεωνίδα»


Ευγνώμων στους ανθρώπους της ΑΕΚ και τους υπόλοιπους Έλληνες για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν και αποφασισμένος να βοηθήσει την «Ένωση» να αναγεννηθεί δηλώνει ο Μανόλο Χιμένεθ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Σεβίλλης «Estadio Deportivo». Παράλληλα αποκαλύπτει πως στην Ελλάδα τον αποκαλούν πολλές φορές Λεωνίδα, ίσως για τη μάχη που έχει κληθεί να δώσει με λίγα μέσα και σε δύσκολες συνθήκες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.




Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα καλύτερα βιντεάκια του 2010



Τα δημοφιλέστερα βιντεάκια που κυκλοφόρησαν στο Internet το 2010, αστεία, παράξενα, ατυχήματα, αθλητικά, μουσικής, επικαιρότητας… Περνούν από την οθόνη σας σε ένα απολαυστικό ποτ πουρί διάρκειας σχεδόν 7 λεπτών!

Δείτε το βίντεο




Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"

"

"Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασεν η ώρα.
Δώδεκα και μισή. Πώς πέρασαν τα χρόνια."
Κωνσταντίνος Καβάφης, 1868-1933,








"Προσοχή: οι μέρες στο ημερολόγιο είναι πιο κοντά απ΄ ό,τι φαίνεται."
Ανώνυμος








"Ο χρόνος είναι η αμαρτία της αιωνιότητας."
Paul Claudel, 1868-1955, Γάλλος ποιητής

Διαβαστε Περισσοτερα...

“Αλκοολικός” ο Καραμανλής – Δεν κάνει βήμα χωρίς τον ψυχολόγο του



Τι "κάρφωνε" στον Χριστοφοράκο η δημοσιογράφος που ήταν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Ο Καραμανλή έλεγε πως κουράστηκε να κυβερνά από το 2006!

Κάθε μέρα που περνά τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής μένουν άφωνα μπροστά στην οργάνωση που είχε το "δίκτυο" του Mr SIEMENS.

Όπως γράφει το “Πρώτο Θέμα” γυναίκα δημοσιογράφος από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του Κώστα Καραμανλή στο Μαξίμου, ενημέρωνε καθημερινά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αναφέροντας την κατ' αυτήν “κλονισμένη ψυχική υγεία του”, τον “κρυφο του έρωτα” και όλα όσα διαδραματίζονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μετά την Σπιναλόγκα σας παρουσιάζουμε την… Πειναλόρδα (Video)



Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com--ΦΠΑ & Τουρισμός


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. To Εμπορικο- βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κεφαλονιάς - Ιθάκης θεωρεί ότι παραμένει «ζωντανό» το αίτημα των νησιών του Ιονίου για ισότιμη μεταχείριση και καθιέρωση και στα νησιά μας του καθεστώτος ΦΠΑ που ισχύει στο Αιγαίο.(Γιατί π.χ. να έχουμε μειωμένο ΦΠΑ στις Σποράδες και να μην έχουμε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη;) Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι θα πρέπει οι νησιώτες του Ιονίου , να διδαχθούμε από την συμπόρευση /συστράτευση των νησιωτών του Αιγαίου και την ικανότητα που επέδειξαν στην αξιοποίηση των συγκυριών και να δράσουμε ανάλογα! Ταυτόχρονα τροποποιήθηκε ο κανονισμός ενίσχυσης των νησιών του Αιγαίου(1405/2006) και θεσπίζονται ειδικά μέτρα στον τομέα της γεωργίας (Τα «μικρά νησιά» του Αιγαίου είναι όλα τα νησιά εκτός από την Κρήτη και την Εύβοια).Με τα ειδικά μέτρα θα επιτευχθεί-εκτός των άλλων- η διατήρηση και ανάπτυξη της γεωργικής δραστηριότητας των μικρών νησιών, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας των τοπικών προϊόντων και ο περιορισμός των επιπρόσθετων δαπανών που απαιτούνται για τον εφοδιασμό με γεωργικές εισροές.
http://www.enimerosi.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ατελείωτα άλματα στην πισίνα.



Διαβαστε Περισσοτερα...

The magic box




!


Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Ένας κανίβαλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον πλησίον του με σάλτσα."
Jean Rigaux,1909-1991,Γάλλος τραγουδοποιός


"Έχω γνωρίσει τι σημαίνει να πεινάς, αλλά πάντα πήγαινα αμέσως στο εστιατόριο."
Ring Lardner,1885-1933,Αμερικανός χιουμορίστας


"Ο γιατρός μου συνέστησε να σταματήσω τα δείπνα για τέσσερις. Εκτός κι αν παρευρίσκονται και άλλοι τρεις άνθρωποι."
Orson Welles, 1915-1985, Βρετανός ηθοποιός & σκηνοθέτης

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η "χυλόπιτα" του αιώνα σε γήπεδο!


Yπάρχει χειρότερη στιγμή για έναν ερωτευμένο άνδρα από το να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του και να τρώει μία μεγαλοπρεπή "χυλόπιτα";

Η απάντηση είναι "ναι", όταν έχει επιλέξει ως μέρος για να κάνει την πρόταση ένα γήπεδο ποδοσφαίρου γεμάτο κόσμο και η απόρριψη μεταδίδεται live από την τηλεόραση!

Στην κατηγορία αυτή ανήκει ένας οπαδός της Σερκλ Μπριζ, που θέλησε να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, στο πλαίσιο του εντός έδρας αγώνα της ομάδας του με τη Σταντάρ Λιέγης (στην περιβόητη Boxing Day, την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων), με την έμπνευση αυτή να αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από ατυχής.

Και αυτό γιατί όχι μόνο η "εκλεκτή της καρδιάς του" τον απογοήτευσε με την απάντησή της, αλλά και επειδή ένιωσε τόσο άβολα με το όλο σκηνικό που το έβαλε στα πόδια μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της...

Ούτε το γονάτισμά του για να κάνει την πρόταση γάμου, ούτε το σκίσιμο των σημειώσεών του στάθηκαν αρκετά για να "ρίξουν" την κοπέλα του, με τον οπαδό να μένει "κεραυνοβολημένος" μετά τη φυγή της αγαπημένης του και να χρειάζεται τη βοήθεια του εκφωνητή του σταδίου για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Δείτε την πρόταση γάμου που κατέληξε σε μέγα φιάσκο:





Διαβαστε Περισσοτερα...

Μπαλέτο αυτοκινήτων σε παγωμένο δρόμο...


Η κακοκαιρία συνεχίζεται σε πολλές περιοχές του κόσμου και οι συνθήκες που δημιουργούνται στους δρόμους καθιστούν την οδήγηση πολύ επικίνδυνη.

Δείτε τί συνέβη σε έναν παγωμένο δρόμο της Washington, όπου τα αυτοκίνητα γλυστρούσαν και έπεφταν το ένα πάνω στο άλλο, σ’ ένα σκηνικό που έμοιαζε με μπαλέτο και bowling...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ποια έργα εκτελούνται στην Ιόνια


Τεχνικές αστοχίες της μελέτης, αλλά και οι απαλλοτριώσεις, είναι οι βασικοί λόγοι που το έργο καθυστερεί..
Μετ' εμποδίων τα έργα της Ιονίας Οδού, κυρίως λόγω των γνωστών προβλημάτων με τις απαλλοτριώσεις... Ξεχάσαμε όμως την Κλόκοβα και την ανάγκη κατασκευής σήραγγας, λύση την οποία... φαίνεται ότι εγκαταλείπει η κυβέρνηση.Οι τεχνικές αστοχίες της μελέτης, κυρίως δε τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις, είναι οι βασικοί λόγοι που το έργο της Ιονίας Οδού καθυστερεί, σε βαθμό μάλιστα που, άσχετα με το τι επιμένει να λέει το υπουργείο Υποδομών, είναι αδύνατο να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.Το έργο ωστόσο εξελίσσεται και δεν αποκλείεται να αρχίσουν τα επόμενα δύο χρόνια να παραδίδονται τμήματά του. Στο μεσαίο τμήμα της Ιονίας μάλιστα, η πρόοδος είναι εμφανής.Από το Ρίο μέχρι την Αμφιλοχία το έργο προχωρά, παρά τα προβλήματα απαλλοτριώσεων.Τα χρονοδιαγράμματα όμως για παράδοση μέχρι την άνοιξη του τμήματος μέχρι την Παράκαμψη Αγρινίου μάλλον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν.Το μέσον της Ιόνιας Οδού και η σημαντικότατη παράκαμψη Αμφιλοχίας που είναι το πιο κομβικό σημείο της Ιόνιας Οδού, από ουραγό των έργων πλέον προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και εκτός κάποιων μικρών περιπτώσεων ίσως να έχουμε παραδόσεις ή μέχρι τα μέσα του 2012.Είναι το τμήμα Κουβαράς - Μενίδι και έχει μήκος 17 χλμ.Το τμήμα από το Μενίδι μέχρι την Παράκαμψη Άρτας μήκους περίπου 20 χλμ επίσης προχωρά και αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο, τότε και εκεί στο ίδιο χρονοδιάγραμμα θα έχουμε παραδόσεις.Η Παράκαμψη Άρτας είναι προ των πυλών για να παραδοθεί και θα έχουμε πλέον ένα πολύ μεγάλο τμήμα του αυτοκινητόδρομου σε κυκλοφορία μέσα στους επόμενους 18 μήνες.Το πιο βόρειο τμήμα του έργου από την Παράκαμψη Άρτας μέχρι και τον κόμβο της Εγνατίας στα Ιωάννινα παρουσιάζει μια σχετική υστέρηση λόγω των απαλλοτριώσεων αλλά και αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί.Οι πληροφορίες λένε πως η σήραγγα της Αμπελιάς έχει διανοιχθεί πλήρως και οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη.Τελικά είναι πολύ πιθανόν να λειτουργήσει το μεσαίο τμήμα της Ιόνιας Οδού δηλαδή την Παράκαμψη Αγρινίου - Παράκαμψη Άρτας πιο σύντομα σε σχέση με τα υπόλοιπα, ενώ ο πονοκέφαλος των υπευθύνων είναι εκτός από τις απαλλοτριώσεις και η διέλευση της Κλόκοβας.
ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εντοπίστηκε ανθρώπινος σκελετός στο Νησάκι της Κέρκυρας


ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 16:30, εντοπίστηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας στο Νησάκι της Κέρκυρας, κοντά σε βραχώδη ακτή, ανθρώπινος σκελετός με υπολείμματα ιστού. Άμεσα στην περιοχή κλήθηκε και έσπευσε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Κέρκυρας, ενώ ο ανθρώπινος σκελετός περισσυνελέγει και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, η οποία εξετάζει τυχόν συσχέτιση του περιστατικού με την πτώση 27χρονου αλλοδαπού από το Ε/Γ - Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» κατά την διάρκεια ταξιδιού του, από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα την 03/04/2010.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πρέβεζα, Λευκάδα


ΠΕΤΡΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ*

ΠΡΕΒΕΖΑ. Ένα βροχερό Σαββατιάτικο απόγευμα στα μέσα του Οκτωβρίου. Διασχίζοντας το λασπωμένο προαύλιο στο κάστρο του Αγ. Ανδρέα. Μας υποδέχτηκε μ' ένα πλατύ χαμόγελο η Λίλη Σακκά. Ψυχή και κινητήριος νους του όλου εγχειρήματος. Μια φίλη εμπνευσμένη και ταλαντούχα. Αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, όπου κατέθεσαν μεράκι, μόχθο και ψυχή για να στηθεί το εκεί Θεατρικό Εργαστήρι. Στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του στρατού. Που με αγάπη και πολλή προσωπική δουλειά (και με τη συμπαράσταση του Δήμου Πρέβεζας) το μετέτρεψαν σ' ένα θεατράκι - κόσμημα, που θα το ζήλευαν πολλές θεατρικές ομάδες.
Και μια παράσταση πρωτότυπη, ανήσυχη, δημιουργική, που δεν την βρίσκεις εύκολα σε επαρχιακή πόλη. Το έργο «Η δικτατορία της ομορφιάς», αφορούσε σύνθεση κειμένων της ίδιας της Λίλης. Ζήτημα βασανιστικό. Και σύγχρονο. Ενώ η σκηνοθεσία της, ανέδειξε με τρόπο γλαφυρό και ευφάνταστο όλες τις όψεις ενός παραμορφωμένου πλέον εσωτερικού μας σύμπαντος κι όλες τις αποτρόπαιες δια-προσωπικές και κοινωνικές παραμέτρους. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους.

Ζεστές οι καρδιές

Λευκάδα, Σάββατο 11 Δεκεμβρίου. Το κρύο αβάσταχτο, αλλά ζεστές οι καρδιές και τα βλέμματα. Βραδάκι, ανηφορίζοντας για το Κέντρο Νεότητας στα Βαρδάνια. Εκεί που, μαθητές Γυμνασίου, στην άπλα της λιμνοθάλασσας μέχρι τη Γύρα, κρυφοζεσταίναμε όνειρα. Εκεί που τώρα, το πείσμα κι η ακλόνητη πίστη της Λουκίας Κατωπόδη (πλαισιωμένη απ' τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου) με πολλή προσωπική δουλειά (αλλά και με συνεχή πίεση προς τις υπηρεσίες του Δήμου) μετέτρεψαν στο νέο θεατρικό στέκι της Λευκάδας.
Πρόκειται για τον 6ο χρόνο συνεχούς δημιουργικής δράσης του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, και η παράσταση με το «Ρομπέρτο Τσούκο» του Μπ. Μ. Κολτές έρχεται να επισφραγίσει ακριβώς αυτό. Πως το μεράκι, η πίστη, η θέληση, η ομοψυχία, η σύμπνοια, η αγάπη για το θέατρο και η σκληρή δουλειά (και πάνω απ' όλα η γνώση, η συνέπεια κι ο επαγγελματισμός της Λουκίας), μέχρι και θαύματα καταφέρνουν. Γιατί ήταν όντως θαύμα. Πώς γέμισε ο «άδειος χώρος» (κατά την έννοια που του δίνει ο Πήτερ Μπρουκ) με ευαισθησία και τρυφερότητα και με αυταπάρνηση και λαγνεία. Για να αποκαλυφθεί το μεγαλείο της απέλπιδας Σκληρότητας μέσα σε κοινωνία κραυγαλέας υποκρισίας, σε κόσμο φοβικό, περιχαρακωμένο, ανερμάτιστο. Μέσα σε τέτοιο περιβάλλον, η διαδρομή του Ρομπέρτο Τσούκο (ενός αμήχανου «μικρού θεού» -«αήθους» δολοφόνου κατά συρροήν κατά το αστυνομικό δελτίο), δείχνει σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Αρκούντως όμως αποκαλυπτική.
Βρήκα ευφυέστατη θεατρικά τη σκηνοθετική προσέγγιση της Λουκίας Κατωπόδη. Ξετύλιξε τη δράση της καρέ-καρέ, επικεντρώνοντας στα κοντινά, συνθέτοντας τη φυσιογνωμία της παράστασης στιγμή-στιγμή, από το «επί μέρους» στο «όλον». (Αυτό προϋποθέτει, θα ‘λεγα, και η σπειροειδής, διαβρωτική γραφή του Γάλλου συγγραφέα). Αποσπώντας από τους ηθοποιούς της ερμηνείες αξιοζήλευτες. Από καρδιάς Λουκία ένα μεγάλο-μεγάλο Εύγε. Καθώς και σ' όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά.
Από νωρίς το θεατράκι γεμάτο. Η ανταπόκριση του Λευκαδίτικου κοινού αντάξια ενός μεγάλου θεατρικού γεγονότος. Απόδειξη ότι η ντόπια δημιουργία (σε όλα τα νησιά και σ' όλα τα επίπεδα) εφ' όσον υποστηριχθεί, μπορεί να κάνει πολλά. Και να προσφέρει στον αποδιοργανωμένο μας τόπο (επιεικώς το λέω) ακόμη περισσότερα.

«Στάσεις - Καταστάσεις 2010»

Και για την Κέρκυρα. Κώστας Τόμπρος «Στάσεις - Καταστάσεις 2010» (υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού - 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) από τις 20/12 στο ανακαινισμένο καθολικό παρεκκλήσι στο Παλαιό Φρούριο. Συνεργάτης και φίλος ο Κωνσταντίνος, απόφοιτος της ΑΣΚΤ, ένα μεγάλο εικαστικό κεφάλαιο. Και μέσα από την τωρινή δουλειά του πολύ πιο μεστός και πιο ώριμος. Η μεικτή τεχνική του (ή γλυπτική μήπως;) απογειώνει τις μορφές και τα σύμβολα. Μορφές εσωτερικής αντίστασης και διαμαρτυρίας που εκφωνούν, σε επέκταση χρόνου και σε βάθος τοπίου, μια μαρτυρική θετικότητα. Ο περίπατος ως εκεί θα σας αποζημιώσει. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Μην αμελήσετε.

*καλλιτεχνικός διευθυντής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο δικός μου «κυρ Βασίλης».



Τώρα που είναι Πρωτοχρονιά, όπως και κάθε Πρωτοχρονιά, είναι συνήθεια (από τα αρχαία χρόνια), οι άνθρωποι να κάθονται γύρο στο τζάκι (ή από την ξύλοσόμπα τους) και να λένε (οι μεγαλύτεροι στους μικρότερους) παλιές ιστορίες. Ιστορίες που μπορεί, όταν τις διηγούνται τις άλλες ημέρες του χρόνου, να μη μας συγκινούν πολύ... αλλά πάντα όταν ακούγονται τέτοιες εορταστικές ημέρες... ακουμπούν ΟΛΩΝ τις καρδιές.

Έτσι και εγώ, τώρα θα σας διηγηθώ την ιστορία του «κυρ Βασίλη».

Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά και ρούγα, υπάρχει πάντα ένας «κυρ Βασίλης»! Ακόμα και αν δεν τον λένε «Βασίλη»... πάντα υπάρχει ένας «κυρ Βασίλης»! Σας ακούγεται λίγο παράξενο αυτό... αλλά είναι αλήθεια, παντού και πάντα υπάρχει ένας «κύριος Βασίλης»... ή για να ήμαστε πιο ακριβείς... παντού και πάντα μπορεί να υπάρξει ένας «κυρ Βασίλης»!

Τώρα, θα σας παρακαλέσω να κάνετε για λίγο ησυχία και να δώσετε προσοχή στην ιστορία που θα σας διηγηθώ... Θα σας μιλήσω για το δικό μου «κυρ Βασίλη».


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ! !



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ "ΠΙΣΩ ΜΟΥ Σ΄ ΕΧΩ ΣΑΤΑΝΑ..."!!!!



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Bar Trick With Whiskey And Water



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

 Μιά φωνακλού. κακάσχημη, κακιά και ξυνή γυναίκα μπαίνει στο Wal-Mart με τα δύο παιδιά της, φωνάζοντάς τους διαρκώς με δυσάρεστο τρόπο από την είσοδο. Ο επί της υποδοχής του Wal-Mart της λεει χαρούμενα: "Καλή σας μέρα και καλώς ήλθατε στο Wal-Mart. Χαριτωμένα παιδάκια έχετε. Δίδυμα είναι;"

Η απαίσια γυναίκα σταμάτησε να φωνάζει ίσα-ίσα για να πεί, "Διάολε δεν είναι δίδυμα. Το μεγαλύτερο είναι 9 και το άλλο είναι 7. Πως σούρθε ότι είναι δίδυμα; Τυφλός είσαι ή χαζός;"

"Ούτε τυφλός είμαι ούτε χαζός κυρία μου" απάντησε ο επι της υποδοχής. "Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος θα σε πήδαγε 2 φορές." 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

«Μαύρο θέατρο»... όταν η παράδοση συναντά τη μαγεία…




...το αποτέλεσμα που ερεθίζει την όρασή μας λέγεται τέχνη και συγκεκριμένα διεθνής και πολυπολιτισμική τέχνη για όλους, καθώς ο λόγος παρακάμπτεται και η επικοινωνιακή γλώσσα δανείζεται τις τεχνικές της κίνησης του σώματος και της παντομίμας.
Η τεχνική του Μαύρου θεάτρου εντοπίζεται για πρώτη φορά στις αυτοκρατορικές αυλές της Ασίας, ως η τεχνική του «μαύρου κουτιού» ή του «μαύρου δωματίου», όπου η σκηνή είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένη με μαύρο ύφασμα από βελούδο. Εκεί οι ντυμένοι στα μαύρα και γι'αυτό το λόγο αθέατοι ηθοποιοί και μαριονίστες, κινούσαν διάφορα αντικείμενα μπροστά από ένα αμυδρό φως κεριών, ώστε να δίνεται η ψευδαίσθηση ότι αιωρούνται και δρουν αυτόνομα. Κα τάλοιπα αυτών των τεχνικών συναντά ακόμα κανείς στο Ιαπωνικό κουκλοθέατρο Μπούνρακου και στις μαριονέτες της Κίνας.................

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share