Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

http://www.enimerosi.com----Από την άφιξη του Θ.Μπούκα στην Κέρκυρα

boukasa

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το στιγμιότυπο είναι από την άφιξη του Κερκυραίου καπετάνιου Θόδωρου Μπούκα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Ο Θ. Μπούκας θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει το βράδυ του Σαββάτου (20.30) ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέρκυρας στην Πάνω Πλατεία.

boukasb

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης του πλοίου Σφενδόνη από τους Ισραηλινούς κομμάντος, ο καπετάνιος του πλοίου Μπούκας τραυματίστηκε, όπως άλλωστε διακρίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ελληνική οικογένεια happy greek family


Ελληνική οικογένεια happy greek family


Η Οικογένειά μου
είναι μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Είναι
ο αγαπημένος μου μπαμπάς,...
η αγαπημένη μου μαμά,
ο αγαπημένος μου αδελφός
και στον κάτω όροφο η αγαπημένη μου γιαγιά
και ο αγαπημένος μου παππούς.

Τον αγαπημένο
μου μπαμπά δεν τον βλέπω
ποτέ, γιατί φεύγει το πρωί για τη δουλειά
και γυρίζει τα μεσάνυχτα. Δηλαδή κανονικά
γυρίζει στις 7.00 μ. μ., αλλά κάνει και πέντε
ώρες γύρω - γύρω το τετράγωνο μέχρι να βρει
να παρκάρει.

Κι όταν έρχεται

Διαβαστε Περισσοτερα...

O πόλεμος Ψινάκη-Μανωλίδου



Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com- Κλιματικοί πρόσφυγες

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΠΠΑ*

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Στον πρόσφατο προβληματισμό για την κυριαρχία των αγορών έναντι της πολιτικής ας προσθέσουμε άλλον ένα. Πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έθεσε ζήτημα μονομερούς περικοπής εκ μέρους της Ε.Ε. των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% έως το 2020 (με χρόνο αναφοράς το 1990).

Η Γερμανία και η Γαλλία αντέδρασαν αρνητικά. Ο Γάλλος Υπουργός Βιομηχανίας Christian Estrosi επέμεινε στη θέση της «αμοιβαιότητας», δηλαδή στην απαίτηση του να προχωρήσει η Ε.Ε προς μία πιο πράσινη κατεύθυνση μόνον από κοινού με άλλες ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες (βλ. Κίνα, ΗΠΑ, Βραζιλία, κ.ο.κ.). Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Rainer Bruederle απλά υιοθέτησε την άποψη του Γάλλου ομολόγου του.

Οι απόψεις των δύο υπουργών απηχούν τις απόψεις των βιομηχανικών λόμπι, όπως της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Χάλυβα, που ανησυχούν για το αυξημένο κόστος παραγωγής και την ανταγωνιστικότητά τους. Το επιχείρημα είναι απλό: η παραγωγή της βαριάς βιομηχανίας και οι θέσεις εργασίας που τη συνοδεύουν μπορεί να μεταφερθούν σε περιοχές πιο «φιλικές» (ή αρκετά βρώμικες). Γι' αυτό άλλωστε και η Business Europe, δηλαδή το λόμπι των εργοδοτών, έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Στην παρούσα συγκυρία ο εκβιασμός είναι σαφής.

Αντίθετα, η Eυρωβουλή υιοθετεί την πρόταση της Επιτροπής αφού η προγραμματισμένη μείωση των εκπομπών αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά μόλις 20% δεν επαρκεί για να καταστεί «ελεγχόμενη» η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Και «ελεγχόμενη» σημαίνει να μην υπερβεί η αύξηση της θερμοκρασίας τους 2 βαθμούς κελσίου. Δηλαδή, το πιο φιλόδοξο σενάριο εργασίας βασίζεται στην κυνική παραδοχή ότι ολόκληρες χώρες στον Ειρηνικό θα εξαφανιστούν και εκατομμύρια κλιματικοί πρόσφυγες από χώρες, όπως το Μπαγκλαντές, θα κατακλύσουν την Ευρώπη. Όμως, κατά την άποψη των εργοδοτών, μόνον τα δημοσιοοικονομικά ελλείμματα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα: τα περιβαλλοντικά και, τελικά, συνειδησιακά ελλείμματα μπορούν να περιμένουν.
Η Επιτροπή επιμένει ότι μία περαιτέρω μείωση της τάξης του 10% θα είχε στην πραγματικότητα ένα πρόσθετο κόστος μόλις 11 δις Ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της Επιτροπής θα κριθεί αρχικά στο επίπεδο του Συμβουλίου των Υπουργών στις 17-18 Ιουνίου.
Το πραγματικό πολιτικό ερώτημα βέβαια δεν είναι ποιο είναι το κόστος αλλά πώς αυτό επιμερίζεται. Σε αναφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2003 επισημάνθηκε ότι ανάμεσα στους φορείς άσκησης πίεσης - σ.σ. τα λόμπι - που επηρεάζουν τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία της Επιτροπής, το 70% εκπροσωπούν εταιρικά συμφέροντα και μόλις 30% άλλους κοινωνικούς εταίρους (ΜΚΟ, συνδικαλιστικό κίνημα, κ.ο.κ.). Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι παρόμοια είναι τα στατιστικά στοιχεία όσον αφορά την εθνική νομοπαρασκευαστική διαδικασία στη «Γαλλογερμανία».
Όταν λοιπόν ο Έλληνας και ο Κροάτης νησιώτης δουν την περιουσία τους να χάνεται, όταν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων από την Κολωνία έως την Αθήνα δουν τη γειτονιά τους να γεμίζει από εξαθλιωμένους πρόσφυγες, όταν οι Ολλανδοί φορολογούμενοι πληρώσουν μερικά ακόμα δις για να κρατήσουν τη θάλασσα έξω από το σπίτι τους, θα κοιτούν πίσω στο 2010 ψελλίζοντας το άσκοπο «να είχαμε και εμείς ένα λόμπι;».

*Η Μαριλένα Κοππά είναι ευρωβουλευτίς του ΠΑΣΟΚ.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δύο δικηγόροι συναντούν μια αρκούδα...


Δύο δικηγόροι ταξίδευαν σε κάποιο επαρχιακό δρόμο μέσα σε χιονοθύελλα. Το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις αντιξοότητες και κόλλησε. Κατεβαίνουν και αποφασίζουν να το κόψουν με τα πόδια.

Στη διαδρομή συναντούν μια αρκούδα με φανερές τις προθέσεις της λόγω πείνας. Τότε ο ένας δικηγόρος βγάζει τα παπούτσια που φορούσε και τα πετά. Στη συνέχεια βγάζει από το βαλιτσάκι του με γρήγορες κινήσεις ένα ζευγάρι αθλητικά μποτάκια και αρχίζει ταχύτατα να τα φορά.

- "Καλά τι κάνεις είσαι τρελός, πιστεύεις ότι θα περάσεις στο τρέξιμο την αρκούδα;" Ρωτάει απορημένος ο άλλος δικηγόρος.


- "Όχι βρε βλάκα, εσένα θέλω να περάσω."



Διαβαστε Περισσοτερα...

ξανθοιστοριες


ξανθοιστοριες



Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ΝΙΚΕ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΚΑΘΩΣ ΣΥΝΔΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΤΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ



Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com/.Το 12ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Κέρκυρα



-112ΚΕΡΚΥΡΑ.Η Κινηματογραφική Λέσχη ΜΕΤΕΙΚΑΣΜΑ με τη στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ συνεχίζει τις προβολές ταινιών που συμμετείχαν στο 12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Την ερχόμενη Δευτέρα 7 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 7 το απόγευμα (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ), θα προβληθούν οι ταινίες: ONCE IN A LIFE TIME της Νικόλ Αλεξανδροπούλου. "Πριν από 35 χρόνια, γεννήθηκε στην Ελλάδα το πρώτο και πιο σημαντικό ραδιοφωνικό show. Στα decks, ο Γιάννης Πετρίδης. Τότε ήταν ένας νεαρός, γεμάτος πάθος για τη μουσική. Τώρα είναι μέλος του Rock'n' Roll Hall of Fame και ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες δίσκων, ενώ θεωρείται γκουρού για το ελληνικό ραδιόφωνο, αφού άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο οι ακροατές του άκουγαν μουσική. Ακολουθώντας το έργο του μέσα από τις προσωπικές του εξομολογήσεις, παίρνουμε μια γεύση από όλες αυτές τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες". ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου "Ο Γιάννης Αγγελάκας (φωτο) ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι τη δεκαετία του ΄80 και ως σήμερα η ποίησή του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας και τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση, ενώ αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε". ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ του Λευτέρη Φυλακτού "Οι Active Member σχηματίστηκαν το 1992. Ο Μιχάλης Μυτακίδης και η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου ζουν στο Πέραμα και σκαρώνουν στίχους και μουσικές σε μια προσπάθεια να αντισταθούν δημιουργικά στην παρακμή...".

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com.H Πολεοδομία κατεδάφισε 200 κτήρια στο Εξαμίλι!

H Πολεοδομία κατεδάφισε 200 κτήρια στο Εξαμίλι!


ΕΞΑΜΙΛΙ. Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Δήμο Εξαμιλίων της νότιας Αλβανίας ύστερα από την επέμβαση των μηχανημάτων της πολεοδομικής αστυνομίας, που κατεδάφισαν τις τελευταίες ώρες πάνω από διακόσια (!!!) κτήρια, τα περισσότερα από αυτά σπίτια.
Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες που είναι δύσκολο να διασταυρωθούν ο δήμαρχος Εξαμιλίων, Π. Βεσέλι αναζητείται. Εξαγριωμένοι κάτοικοι, που έχασαν τα σπίτια τους τον επικαλούνται λέγοντας ότι έκτισαν με δική του προφορική άδεια.
Τον αναζητά όμως και η πολεοδομική Αστυνομία της Περιφέρειας του Αυλώνα, στην οποία και ανήκει διοικητικά η περιοχή, διότι τον κατηγορεί ότι ανέχθηκε την έξαρση της αυθαίρετης δόμησης κυρίως από το 2006 και μετά.
Οι επιχειρήσεις της πολεοδομικές αστυνομίας συνεχίζονται σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη και θα φθάσουν μέχρι το ύψος της Χιμάρας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Κερκυραίος καπετάνιος του Σφενδόνη Θόδωρος Μπούκας αφηγείται στο enimerosi.com όσα έγιναν για 48 ώρες που μοιάζουν όμως σαν έναν ολόκληρο αιώνα


Ο Κερκυραίος καπετάνιος του Σφενδόνη Θόδωρος Μπούκας αφηγείται στο enimerosi.com όσα έγιναν για 48 ώρες που μοιάζουν όμως σαν έναν ολόκληρο αιώνα


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ
mpoykas-clr-112ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αποφασιστικότητα των ακτιβιστών να διεκδικήσουν τα κατασχεμένα σκάφη και την ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να την παραδώσουν στην αποκλεισμένη Γάζα, επαναλαμβάνει στην «Ε» με ακόμα μεγαλύτερη κατηγορηματικότητα ο Κερκυραίος καπετάνιος Θ. Μπούκας μόλις γύρισε από το Ισραήλ. Μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες πέρασε από τέσσερις φυλακές και 5 κελιά, θα πει για την περιπέτεια των Ελλήνων ακτιβιστών της πρωτοβουλίας «ένα πλοίο για τη Γάζα», που μόλις την Τετάρτη το πρωί πληροφορήθηκαν για τους νεκρούς της αιματηρής επιχείρησης στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά.
Ο ίδιος τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, στο πρόσωπο και το αυτί όταν χτυπήθηκε από τους Ισραηλινούς καταδρομείς τα ξημερώματα της Δευτέρας κατά την βίαιη κατάληψη του Σφενδόνη στα διεθνή νερά.
Περιέγραψε την εμπειρία του, λεπτό προς λεπτό, στην «Ε» σε μια αφήγηση συγκλονιστική, που βάζει έτσι μεσ' την ψυχή μας την ανείπωτη βία που ασκείται σε βάρος όσων αντιτίθενται στην απάνθρωπη τάξη πραγμάτων (και) στην περιοχή μας. Μέρος της οποίας είναι και το μεγαλύτερο, σύγχρονο «Νταχάου» στη λωρίδα της Γάζας.
Πριν αρχίσει την αφήγησή του ο Κερκυραίος καπετάνιος επέμεινε να ξεκαθαρίσει με κατηγορηματικότητα ότι η ελληνική πρωτοβουλία «ένα πλοίο για τη Γάζα» υπήρξε πολύ προσεκτική στις ενέργειές της τόσο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τα κατεχόμενα και συγκεκριμένα το λιμάνι της Αμμοχώστου αλλά και ενδεχομένως πολιτικές εκπορευόμενες από εθνικά κέντρα, που θα επιθυμούσαν να την χρησιμοποιήσουν σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Πολύ δε περισσότερο να ενισχύσουν τις στρατηγικές τους στην περιοχή, στην παρούσα συγκυρία, και ο λόγος βεβαίως γίνεται για την Τουρκία.

Το... 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τεστ βλέπει τον καρκίνο προτού «γεννηθεί»




ΛΟΝΔΙΝΟ Ενα απλό τεστ αίματος θα μπορεί να ανιχνεύει την ύπαρξη καρκίνου, ακόμη και προτού σχηματιστεί ο καρκινικός όγκος. Αυτό αναφέρουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ οι οποίοι ανέπτυξαν τη νέα εξέταση μέσω μιας εταιρείας που ονομάζεται Οncimmune. Το τεστ αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αμερική μέσα στον Ιούνιο, ενώ η εμφάνισή του στην Ευρώπη θα γίνει στις αρχές του ερχόμενου έτους.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Σε αυτο το οχημα τι τεκμηριο θα μπορουσε να μπεί ?



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΝΤΕ...ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!! ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ......



Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Πως να φτιάξετε ελικοπτεράκι απο χαρτί



Το 400 π.χ. τα πρώτα ελικοπτεράκια τα έφτιαξαν στην Κίνα με διάφορα υλικά που έβρισκαν. Σήμερα 2410 χρόνια μετά μπορείτε να φτιάξετε και σεις το δικό σας ελικοπτερο με χαρτί. Μπορείτε βέβαια να πάρετε και ένα τηλεκατευθυνόμενο αλλά αυτό θα σας έρθει πιο φτηνά και σίγουρα θα το διασκεδάσετε περισσότερο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Share on

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το ηξερες?



Διαβαστε Περισσοτερα...

Από ποιο δέντρο έπεσες;


Βρες τα γενέθλιά σου, βρες το δέντρο σου και μετά δες παρακάτω για τον χαρακτήρα σου σύμφωνα με την Κέλτικη Αστρολογία....














Διαβαστε Περισσοτερα...

Der Zonenplan



Διαβαστε Περισσοτερα...

Αυτο ειναι ολα τα λεφτα


Συνέβη, σύμφωνα με δημοσίευμα, στη μοναδική χώρα που θα μπορούσε να εκλέξει στο περελθόν για πρόεδρο τον Τζωρτζ Μπους Τζούνιορ

Ένας δικηγόρος αγόρασε ένα πακέτο πούρα και τα ασφάλισε αμέσως με ασφάλεια πυρός από κάθε αιτία!

Έπειτα από μερικούς μήνες που κάπνισε τα πούρα, ζήτησε από την ασφαλιστική εταιρεία αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε στα πούρα του από τη φωτιά!

Φυσικά, η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει, με το επιχείρημα ότι ο δικηγόρος απλώς είχε καταναλώσει τα πούρα του με το συνηθισμένο - για πούρα - τρόπο

Ο δικηγόρος όμως κατέθεσε αγωγή και το δικαστήριο τον δικαίωσε!

Το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι, όντως, το αίτημα είναι θρασύτατο αλλά τα πούρα είχαν νόμιμα ασφαλιστεί κατά οποιασδήποτε μορφής πυρός!

Η ασφάλεια αναγκάστηκε να πληρώσει 15.000 δολάρια!

Έπειτα από λίγο, ωστόσο, η ασφάλεια μήνυσε το δικηγόρο για εμπρησμό!

Εφ' όσον ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε βάλει φωτιά στα πούρα κατηγορήθηκε και κρίθηκε ένοχος από ΤΟ ΙΔΙΟ δικαστήριο ''εκούσιου εμπρησμού ασφαλισμένης περιουσίας'', καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 24.000 δολάρια!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Bavaria spoofs Heineken walk-in-fridge.wmv



javascript:void(0)

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ 2009...



ΑΛΒΑΝΟΣ εμφανίσιμος, ψηλός (1,48) από Αργυρόκαστρο, μεγαλωμένος με ιδανικά, ζητεί γνωριμία με Φιλιππινέζα, που πιστεύει στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την δημιουργία σοβαρής σχέσης. Επιπλέον προσόντα: 27cm, άνευ φοράς.
ΖΗΣΕ 24 ώρες, ώριμες ξαναμμένες γυναίκες, ανικανοποίητες νοικοκυρές. Έμπειρη ανακούφιση σε 1 λεπτό ! Επιβλητικός έρωτας, μεγάλη ερεθισμένη κυρία.

Διαβαστε Περισσοτερα...

(Dj Smastoras Remix) Tiesto - Lethan Industry & Solo Violin by Dj Aka



Διαβαστε Περισσοτερα...

KYP

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΩΖΟΣ



Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010 Το πρόγραμμα των αγώνων



Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Παρούσα θα είναι και η εθνικής μας ομάδα, η οποία στον δεύτερο όμιλο θα κοντραριστεί με τη Νότια Κορέα, τη Νιγηρία και την Αργεντινή.A Όμιλος:
11/06 (17:00), «Σόκερ Σίτι»: Ν. Αφρική – Μεξικό
11/06 (21:30), «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ»: Ουρουγουάη – Γαλλία
16/06 (21:30), «Λόφτους Βέρσφελντ»: Ν. Αφρική – Ουρουγουάη
17/06 (21:30), «Πίτερ Μοκάμπα»: Γαλλία – Μεξικό
22/06 (17:00), «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ»: Μεξικό – Ουρουγουάη
22/06 (17:00), «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ»: Γαλλία - Ν. Αφρική

Βαθμολογία:



B Όμιλος
12/06 (14:30), «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ»: Ν. Κορέα – Ελλάδα
12/06 (17:00), «Έλις Παρκ Στέιντιουμ»: Αργεντινή – Νιγηρία
17/06 (14:30), «Σόκερ Σίτι»: Αργεντινή – Ν. Κορέα
17/06 (17:00), «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ»: Ελλάδα – Νιγηρία
22/06 (21:30), «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»: Νιγηρία – Ν. Κορέα
22/06 (21:30), «Πίτερ Μοκάμπα»: Ελλάδα – Αργεντινή



Γ Όμιλος
12/06 (21:30), «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ»: Αγγλία – Η.Π.Α.
13/06 (14:30), «Πίτερ Μοκάμπα»: Αλγερία – Σλοβενία
18/06 (17:00), «Έλις Παρκ Στέιντιουμ»: Σλοβενία - Η.Π.Α.
18/06 (21:30), «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ»: Αγγλία – Αλγερία
23/06 (17:00), «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ»: Σλοβενία – Αγγλία
23/06 (17:00), «Λόφτους Βέρσφελντ»: Η.Π.Α. – Αλγερία


Δ Όμιλος
13/06 (17:00), «Λόφτους Βέρσφελντ»: Σερβία – Γκάνα
13/06 (21:30), «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»: Γερμανία – Αυστραλία
18/06 (14:30), «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ»: Γερμανία – Σερβία
19/06 (17:00), «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ»: Γκάνα – Αυστραλία
23/06 (21:30), «Σόκερ Σίτι»: Γκάνα – Γερμανία
23/06 (21:30), «Μπομπέλα Στέιντιουμ»: Αυστραλία – Σερβία



Ε Όμιλος
14/06 (14:30), «Σόκερ Σίτι»: Ολλανδία – Δανία
14/06 (17:00), «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ»: Ιαπωνία – Καμερούν
19/06 (14:30), «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»: Ολλανδία – Ιαπωνία
19/06 (21:30), «Λόφτους Βέρσφελντ»: Καμερούν – Δανία
24/06 (21:30), «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ»: Δανία – Ιαπωνία
24/06 (21:30), «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ»: Καμερούν – Ολλανδία



ΣΤ Όμιλος
14/06 (21:30), «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ»: Ιταλία – Παραγουάη
15/06 (14:30), «Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ»: Νέα Ζηλανδία – Σλοβακία
20/06 (14:30), «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ»: Σλοβακία – Παραγουάη
20/06 (17:00), «Μπομπέλα Στέιντιουμ»: Ιταλία – Νέα Ζηλανδία
24/06 (17:00), «Έλις Παρκ Στέιντιουμ»: Σλοβακία – Ιταλία
24/06 (17:00), «Πίτερ Μοκάμπα»: Παραγουάη – Νέα Ζηλανδία

-

Ζ Όμιλος
15/06 (17:00), «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ»: Ακτή Ελεφαντοστού – Πορτογαλία
15/06 (21:30), «Έλις Παρκ Στέιντιουμ»: Βραζιλία – Β. Κορέα
20/06 (21:30), «Σόκερ Σίτι»: Βραζιλία – Ακτή Ελεφαντοστού
21/06 (14:30), «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ»: Πορτογαλία – Β. Κορέα
25/06 (17:00), «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»: Πορτογαλία – Βραζιλία
25/06 (17:00), «Μπομπέλα Στέιντιουμ»: Β. Κορέα – Ακτή Ελεφαντοστού


Η Όμιλος
16/06 (14:30), «Μπομπέλα Στέιντιουμ»: Ονδούρα – Χιλή
16/06 (17:00), «Ντέρμπαν Στέιντιουμ»: Ισπανία – Ελβετία
21/06 (17:00), «Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στέιντιουμ»: Χιλή – Ελβετία
21/06 (21:30), «Έλις Παρκ Στέιντιουμ»: Ισπανία – Ονδούρα
25/06 (21:30), «Λόφτους Βέρσφελντ»: Χιλή – Ισπανία
25/06 (21:30), «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ»: Ελβετία – Ονδούρα




Διαβαστε Περισσοτερα...

Αυτό θα πει… βρώμικο sex!

Jun 2010

Αυτό θα πει… βρώμικο sex!

Αυτό θα πει... βρώμικο sex!

Αστυνομικοί, στον Καναδά, που δέχτηκαν κλήση για ύποπτες κινήσεις έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν ένα ζευγάρι να κάνει σεξ μέσα σε κάδο απορριμμάτων!

Η αστυνομία δέχτηκε μια τηλεφωνική κλήση μετά τα μεσάνυχτα από κάτοικο της περιοχής, του Vancouver Island, για κάποιους περίεργους θορύβους και τους ζήτησε να το ερευνήσουν.
Οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί είδαν ένα κάδο απορριμμάτων να «κουνιέται» και φώναξαν αναγγέλλοντας την παρουσία τους χωρίς να πάρουν καμία απάντηση!

Ο αστυνομικός πλησίασε το κάδο απορριμμάτων άνοιξε το καπάκι και με τον φακό του κοίταξε μέσα. Έμεινε άναυδος όταν είδε ένα ζευγάρι ολόγυμνο να επιδίδεται σε σεξουαλική πράξη!

Τους ζήτησαν να βάλουν τα ρούχα τους και τους οδήγησαν στο τμήμα όπου η 26-χρονη κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη ενώ ο 30-χρονος άντρας κρατήθηκε αφού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του!


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΗ ΜΑΥΡΟΥΛΑ....ΟΠΟΥ ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Cubanos bailando la salsa Roberto.WMV



Διαβαστε Περισσοτερα...

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις ΙΝΤΡΑΚΟΜ θα… βρεις


Από το τευχος 705 του «Αντί»
….Τον Ιούλιο του 1996, μια βραδυφλεγής βόμβα συγκλόνιζε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ύστερα από δικαστική κυοφορία 18 μηνών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αποφάσιζε ομοφώνως να ασκηθεί δίωξη για το περιβόητο σκάνδαλο της ανάθεσης 1.000.000 ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΟΜ του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα (απάτη, δωροδοκία, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, απιστία, ψευδορκία, ψευδή βεβαίωση).
Στο επίκεντρο της υπόθεσης ήταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Κόκκαλη που βρέθηκαν στα αρχεία της Στάζι και ερευνούσε η ελληνική δικαιοσύνη για να 



Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

«Αναπόφευκτη» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ



Βρετανοί oικονομολόγοι συμβούλεψαν την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ευρώ και να αναδιαρθρώσει το χρέος της που ανέρχεται στα € 300 δις ευρώ, αποκαλύπτει δημοσίευμα των Τάιμς του Λονδίνου.

Το Κέντρο Οικονομικών και Εμπορικών Ερευνών (CEBR), με έδρα το Λονδίνο συμβούλων, έχει προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα καταφέρει να ξεφύγει από την «παγίδα του χρέους» χωρίς την υποτίμηση του νομίσματος ‘έτσι ώστε να τονωθούν οι εξαγωγές.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να συμβεί αυτό είναι αν η Ελλάδα επιστρέψει στο δικό της νόμισμα.

Η Ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την προοπτική της εγκατάλειψης του ευρώ, σημειώνουν οι Τάιμς καθώς μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση του ενιαίου.. νομίσματος.

Μιλώντας χθες από την Αθήνα, ο Doug McWilliams, διευθύνων σύμβουλος του CEBR, είπε στους Τάιμς: «Φεύγοντας από το ευρώ θα σήμαινε ότι το νέο νόμισμα θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 15%. Αλλά καθώς το δημόσιο χρέος εκτιμάται σε ευρώ, αυτό θα αυξήσει το χρέος από το σημερινό ποσοστό του 120% του ΑΕΠ στο 140% εν μία νυκτί».

«Έτσι μέρος του πακέτου της εξόδου από το ευρώ, πρέπει να είναι η Μονομερής μετατροπή του χρέους στο νέο εγχώριο νόμισμα», δήλωσε ο Doug McWilliams.

Οι Τάιμς σημειώνουν ότι πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει ολέθριες συνέπειες για γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, στις οποίες οφείλει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Πάντως ο McWilliams θεωρεί ότι η αποχώρηση της Ελλάδας είναι «σχεδόν αναπόφευκτη», «Το μόνο ερωτηματικό είναι το πότε θα γίνει αυτό». Πρόσθεσε δε, ότι το ελληνικό παράδειγμα ίσως ακολουθήσουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Το Κινητό με την καλύτερη κάμερα

10


Η καλύτερη κάμερα από πλευράς ανάλυσης, που έχει ενσωματωθεί ποτέ σε κινητό είναι πλέον γεγονός.
Η εταιρία Altek, παρουσίασε το νέο της κινητό τηλέφωνο Altek Leo που έχει ενσωματωμένη κάμερα στα 14MPixels.

Η κάμερα του Altek Leo όμως εκτός από υψηλή ανάλυση διαθέτει και πολύ καλό οπτικό ζουμ (3x), μπορεί να τραβήξει βίντεο υψηλής ανάλυσης και φυσικά προσφέρει φλας Xenon.



Από πλευράς άλλων τεχνολογιών διαθέτει οθόνη αφής και υποστηρίζει WLAN και HSDPA ενώ άγνωστο παραμένει αν το λειτουργικό σύστημα που θα χρησιμοποιεί είναι το Google Android.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Αltek Leo θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της έκθεσης CommunicAsia, η οποία γίνεται 15 με 18 Ιουνίου 2010.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Απίστευτα λάθη στο Photoshop



Το Photoshop μπορεί να κάνει θαύματα, καλύπτοντας ατέλειες και “μεταμορφώνοντας” εικόνες προς το καλύτερο. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν όταν αυτός που το χειρίζεται ξέρει τι κάνει, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ποιές ελιές του δέρματος είναι επικίνδυνες; (Βίντεο)



Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει στο σώμα του έστω μία ελιά. Είναι ο συχνότερος καλοήθης όγκος του οργανισμού. Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες κάποια ελιά να μεταβληθεί σε κακοήθη. Πόσο, όμως, γίνεται επικίνδυνη;
Οι σπίλοι είναι αθροίσεις τροποποιημένων μελανινοκυττάρων που βρίσκονται στην επιδερμίδα ή και βαθύτερα στο χόριο και εμφανίζονται από τη γέννηση και έως την ηλικία των 25 ετών, ενώ αυξάνονται παράλληλα με την ανάπτυξη του σώματος. Συνήθως είναι επίπεδοι ή έχουν τη μορφή οζιδίων, με μέγεθος που ποικίλλει από λίγα χιλιοστά έως μερικά εκατοστά, ενώ σπανιότερα εμφανίζονται οι γιγαντιαίοι σπίλοι με διάμετρο αρκετών δεκατομέτρων. Ο αριθμός και το είδος τους εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες, ενώ άλλος παράγοντας εμφάνισής τους είναι η έκθεση στον ήλιο.

Τι να προσέξεις

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φωτογράφιζε τον εαυτό του κάθε μέρα για ...6 και βάλε χρόνια



Ο Noah φωτογράφιζε τον εαυτό του κάθε μέρα για ...6 και βάλε χρόνια. Ναι, καλά ακούσατε! Για 6 και βάλε χρόνια καθημερινά και συγκεκριμένα από τις 11 Ιανουρίου του 2000 έως τις 31 Ιουλίου του 2006. Από τις 2356 συνολικά φωτογραφίες που τράβηξε προέκυψε το παρακάτω εκπληκτικό βίντεο...


Διαβαστε Περισσοτερα...

Διαθέσιμος να βοηθήσει για την απελευθέρωση του Θ. Μπούκα και των άλλων ο Εμιρ Κουστουρίτσα

-portrait-112ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη θέλησή του να βοηθήσει για την απελευθέρωση του Κερκυραίου καπετάνιου του Σφενδόνη, δεσμώτη των Ισραηλινών από τη Δευτέρα, Θ. Μπούκα και των άλλων κρατούμενων, εκδήλωσε ο σκηνοθέτης Εμιρ Κουστουρίτσα.
Ο Κουστουρίτσα, που είχε κατά το πρόσφατο παρελθόν συνεργασθεί επανειλημμένα με τον Θ. Μπούκα ως καπετάνιο κατά την παραμονή του στην Κέρκυρα, συνδέθηκε μαζί του με ειλικρινή φιλία. Στους οικείους του δήλωσε σοκαρισμένος και οργισμένος συνάμα από την επίθεση των Ισραηλινών στο στόλο της Ελευθερίας και τα όσα ακολούθησαν με την κράτηση των ειρηνιστών.
Επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση κάθε πρωτοβουλίας, που θα οδηγούσε στην άμεση απελευθέρωση των δεσμωτών των Ισραηλινών.
Share

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τραυματισμένος είναι ο Κερκυραίος καπετάνιος του Σφενδόνη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τραυματισμένος στο μάτι από απανωτά χτυπήματα με τον υποκόπανο του όπλου ισραηλινού καταδρομέα κρατείται ο Κερκυραίος καπετάνιος Θ. Μπούκας. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από έναν εκ των απελευθερωμένων ακτιβιστών που επέστρεψαν το πρωί στην Αθήνα. Όσοι επέστρεψαν αλλά και οι εκπρόσωποι του κινήματος free Gaza στην Αθήνα έδωσαν το μεσημέρι συνέντευξη τύπου, που περιέγραψαν τη βίαιη και έκνομη επίθεση που δέχτηκε ο στόλος της ελευθερίας από τους Ισραηλινούς καταδρομείς.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες νωρίς το απόγευμα ολοκληρώθηκε η από κοινού ενημερωτική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και της Σοφίας Σακοράφα με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Τελ Αβιβ Κ. Λουκάκη σε αναμονή της ανακοίνωσης του Ισραήλ σχετικά με την τύχη των ομήρων.
Πολιτικοί αναλυτές σχολίαζαν ότι μετά και την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν έχει και άλλη δυνατότητα το Τελ Αβίβ από την άμεση απελευθέρωση των ομήρων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Tα Όπα της ζωής μας


Της Ρέας Βιτάλη

Το πρώτο Όπα της ζωής μου ήταν διπλό… Όπα, Όπα και συνοδεύονταν από - μπαμπάκο- το έλεγε το Κολλητήρι, παιδί του Καραγκιόζη. Το μετέδιδε το κανάλι της ΥΕΝΕΔ και το προλόγιζε η Νάκη Αγάθου. Είχαμε δικτατορία…Όχι ότι καταλάβαινα εγώ πολλά από δικτατορίες…Εδώ δεν καταλάβαινε ο μακαρίτης Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, επειδή σπούδαζε…Θα καταλάβαινα εγώ που πήγαινα δημοτικό!

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ




Διαβαστε Περισσοτερα...

enimerosi.com-Στους 15 ανεβάζουν τους νεκρούς της επίθεσης στον ανθρωπιστικό στολίσκο τα ισραηλινά ΜΜΕ/Δείτε το βίντεο του Αλ Τζαζίρα από την επίθεση


ΑΘΗΝΑ. Στους 15 ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών τα ισραηλινά ΜΜΕ από την αιματηρή επιδρομή, το πρωί της Δευτέρας, των ισραηλινών κομμάντος στον στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Γάζας. Δείτε παρακάτω το βίντεο της ανταπόκρισης του δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, ο οποίος βρισκόταν στο πλοίο που δέχθηκε την αιματηρή επιδρομή των Ισραηλινών κομμάντος. Δείτε το βίντεο της ανταπόκρισης του δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα από το σάιτ της αγγλόφωνης έκδοσης του Αλ Τζαζίρα, ο οποίος βρισκόταν στο πλοίο που δέχθηκε την αιματηρή επιδρομή των Ισραηλινών κομμάντος, πατώντας στο ακόλουθο λινκ: http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2010/05/201053151933767593.html

Η πλειοψηφεία των θυμάτων, σύμφωνα με τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης είναι Τούρκοι πολίτες. Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται, όπως ανέφερε το www.enimerosi.com νωρίς το πρωί της Δευτέρας, τα ελληνικά πλοία Σφενδόνα, με καπετάνιο τον Κερκυραίο Θόδωρο Μπούκα, και Ελεύθερη Μεσόγειος. Εντωμεταξύ, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας ακύρωσε την προγραμματισμένη κοινή ελληνο-ισραηλινή αεροπορική άσκηση. "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την έκταση της βίας, την οποία καταδικάζουμε" δήλωσε νωρίτερα το μεσημέρι ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, συμπληρώνοντας ότι αυτή την ώρα προέχει η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η επιστροφή τους στην πατρίδα.

Share



Διαβαστε Περισσοτερα...

.enimerosi.com Εικαστικό καλοκαίρι του Κ. Ευαγγελάτου σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά


costas_v1di1ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. Μετά από μία επιτυχημένη εικαστική περίοδο στην οποία ο Κώστας Ευαγγελάτος παρουσίασε σημαντικές εκθέσεις έργων του και εικαστικά δρώμενα στη Θεσσαλονίκη,την Αθήνα και το Παρίσι και μετά μία σειρά διεθνών συμμετοχών σε πόλεις της Ευρώπης, εκδόσεων τέχνης και διαλέξεων γιά αισθητικά θέματα θα εκθέσει έργα του στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.
Η μεγάλη ατομική και ιδιαίτερα τιμητική έκθεση που διοργανώνει η Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων στα Παλαιά Ανάκτορα,τμήμα περιοδικών εκθέσεων,Περιστύλιο, στην Κέρκυρα ,με τίτλο:"Μορφές και Νεφελόφωτα" θα εγκαινιαστεί στις 9 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου 2010.Εισαγωγικό κείμενο έχει γράψει η Ιστορικός τέχνης,διευθύντρια της Πινακοθήκης Δήμου Κερκυραίων Μαρία Μελέντη.

Φέτος γιά την επέτειο των δέκα χρόνων θερινής λειτουργίας της Villa"ΡΟΔΟΠΗ στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς θα γίνουν οι εκθέσεις.:"10 χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη" με επιλογή εικαστικών έργων της δεκαετίας,η οποία θα λειτουργεί γιά τους φιλότεχνους απο 11 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2010,ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο:"Μικρογραφίες της Πανσελήνου" θα γίνουν στις 24 Αυγούστου το βράδυ της πανσελήνου. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη εικαστική δεξίωση στον κήπο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Με το δικό του μοναδικό τρόπο ο γνωστός μας Χάρρυ Κλυν σχολιάζει τους... κυβερνητικούς σχεδιασμούς στην οικονομική κρίση και προσθέτει προτάσεις προς


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxJO5LEW3Cy9I63I-1qHuELmOq3_xiDa0G0ucT8zUpKb8Yhc1d0JCNg6IEl0YmNrVh9QNWEhXkwJXRtoThb-NmdxNHKY_gkGOKPpLy2h3NSinHP0LzmaAqfNFatg7xMnL62owUWZaBYHX2/s400/blatsidonkey.JPG

* Oι πολιτικοί, ασχέτως κόμματος, δε θεωρούν τον εαυτό τους ένα κομμάτι της Ελλάδας, γιατί θεωρούν την Ελλάδα ένα κομμάτι του εαυτού τους!

* Ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα διακόψουν την οχτάωρη στάση τους για τρίωρη προειδοποιητική εργασία!

* Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να ξεσηκώσουν το ...


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Οι Έλληνες επιβάτες του στολίσκου

thodoros_boukas-225ΑΘΗΝΑ. Η ιστοσελίδα tvxs.gr δημοσίευσε τη λίστα των επιβατών που βρίσκονται στα ελληνικά πλοία. Ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα όπως τη δημοσίευσε το tvxs.gr Στη φωτό ο Κερκυραίος καπετάνιος του Σφενδόνη, Θόδωρος Μπούκας.
«Ελεύθερη Μεσόγειος»

Πλήρωμα

Στυλιανάκης Ζαχαρίας, Κληρονόμος Εμμανουήλ, Χρυσοχοϊδης Νεκτάριος, Μισεμικές Γεώργιος, Γρηγορόπουλος Μιχαήλ, Μπόλος Νικόλαος

Επιβάτες

Damolin Mario Giovanni, Dror Feiler, Faraggi Marcello, Henning Mankel, Mehmet Kaplan, Saman Ali Abdulla, Sommer - Houdeville Thomas Georges, Viktoria Strand, Γασπαράτου Ευγενία, Θεοχαροπούλου Αικατερίνη, Καρατζάς Γεώργιος, Καρυπίδης Ιωάννης, Κοσματόπουλος Νικόλαος, Λάμπρου Ηλίας, Μαθιουλάκης Εμμανουήλ, Μουστάκας Ανδρέας - Μάριος, Ναϊμ Ελγαντούρ, Παπαδοκωστόπουλος Αριστείδης, Πισσίας Ευάγγελος, Πολίτης Παναγιώτης, Συγγελάκης Πολυάνθης, Τζιούμπας Αθανάσιος, Τικτόπουλος Μιχαήλ - Αχιλλεύς, Ψαρά Μαρία

«Σφενδόνη»

Έλληνες - πλήρωμα

Μπούκας Θεόδωρος, Παπακινός Πέτρος, Παπαδημητρίου Απόστολος, Αυγήρης Σπυρίδων

Επιβάτες που ξεκίνησαν από την Ελλάδα

Ennafaa Elaati, Κampani Chalent, Βαλκάνος Νικόλαος, Γελάλης Δημήτριος, Κιτίδη Αικατερίνη, Κυρίλλου Δήμητρα, Λιερός Γεώργιος, Τραβάλου Αφροδίτη, Τσιγαρίδας Χρήστος

«Mavi Marmara»

Πλειώνης Δημήτριος, Χατζηστεφάνου Αριστείδης - Κυριάκος



Διαβαστε Περισσοτερα...

Φαλλοκράτες όλου του κόσμου ενωθείτε...




1. Είμαστε το "ισχυρό φύλο". Και ζούμε - σε μέσο όρο – επτά χρόνια λιγότερο από το "ασθενές".
2. Σκεφθείτε: Επτά ολόκληρα χρόνια ζωής. Η επαχθέστερη φυλετική διάκριση που έγινε ποτέ.
3. Και μόνο τα επτά χρόνια αρκούν για να καταρρεύσει ο μύθος της καταπίεσης. Πού ακούστηκε οι καταπιεζόμενοι να ζουν περισσότερο από τους καταπιεστές;
4. Φαινομενικά μοιάζει να σας καταπιέζουμε - εξωτερικά. Αυτό όμως, κυρίες μου, 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τί σημαίνει αγάπη (;)


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πανελλαδικές τέλoς



Παιδιά το βάσανο τελειώσε, ότι κάνατε-κάνατε και τώρα χαλαρώστε. Βγείτε βολτίτσες κάντε και κανένα μπανάκι στην παραλία γιατί τόσες μέρες φάγατε πακέτο. Όσον αφορά τα αποτελέσματα, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!






Διαβαστε Περισσοτερα...

Τριανταπέντε κερκυραϊκές παραλίες με γαλάζιες σημαίες

logo-bf-colour-112ΚΕΡΚΥΡΑ.Τριανταπέντε κερκυραϊκές παραλίες θα σηκώσουν και φέτος τη γαλάζια σημαία τους υποδεχόμενες τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα τα πρωί όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί.
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας, και από τους χορηγούς του προγράμματος, Proton Bank και Όμιλος Alapis, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με "Γαλάζια Σημαία" για το έτος 2010. Με 421 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2884 ακτές και 627 μαρίνες.

Στην Κέρκυρα

Δήμος Κερκυραίων, Κομμένο, Κοντόκαλι, Αλυκές Ποταμού, Δήμος Φαιάκων, Μπαρμπάτι, Ύψος, Δασιά.
Δήμος Κασσωπαίων, Καλαμιώνας, Κερασιά, Αυλάκι, Νησάκι/Κρουζερή, Γιμάρι.
Δήμος Θιναλίου, Περίθεια/Άγ. Σπυρίδωνας, Αλμυρός, Απράος Καλαμάκι, Ρόδα.
Δήμος Εσπερίων, Canal d'Amour, Άγιος Στέφανος, Αρίλλας, Αστρακερή, Σιδάρι.
Δήμος Αγ. Γεωργίου, Άγιος Γεώργιος.
Δήμος Παλαιοκαστριτών, Παλαιοκαστρίτσα.
Δήμος Παρελίων, Έρμονες, Γλυφάδα, Κοντογιαλός.
Δήμος Μελιτειέων, Άγιος Ματθαίος, Αγ. Ιωάννης Περιστερών, Ίσσος, Μεσογγή, Μωραΐτικα, Χαλικούνας.
Δήμος Κορισσίων, Άγιος Γεώργιος, Μαραθιάς.
Δήμος Αχιλλείων, Μπενίτσες, Άγιος Γόρδιος.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Φανάρι με ...μπάρα προόδου

0



Γνωρίζοντας το πότε θα ανάψει πράσινο μπορείς να βγαίνεις από το αυτοκίνητο να τεντωθείς και λίγο αν είσαι πιασμένος...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το ραδιόφωνο στην ...επιφάνεια εργασίας σας




Το Startup Radio είναι ένα δωρεάν Windows Gadget, σαν το ρολόι ή το ημερολόγιο που έχετε στην δεξιά μπάρα, στα Windows Vista ή Windows 7. Προσφέρει τη δυνατότητα να ακούτε online ραδιοφωνικούς σταθμούς κατευθείαν από την επιφάνεια εργασίας χωρίς να είστε αναγκασμένοι να ανοίγετε κάποιον browser.

Η εγκατάστασή του είναι απλή. Άπλα κατεβαστέ το και κάντε διπλό κλικ πάνω του. Όταν ζητήσει επιβεβαίωση πατήστε «ναι». Η χρήση του είναι ακόμα πιο απλή. Επιλέξτε από την λίστα ποιον σταθμό θέλετε και εκείνο αναλαμβάνει να τον φορτώσει και ξεκινήσει.

To Startup Radio είναι σε δοκιμαστική έκδοση. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τυχαίο? Δεν νομίζω.




Το τραγούδι μας ήταν 11ο στη σειρά παρουσίασης. Τελικά ήρθε στην 8η θέση. Η νικήτρια χώρα, η Γερμανία, μας έδωσε 8 βαθμούς. Ακόμα , η ...


Πορτογαλία (χώρα καταγωγής κατά το ήμισυ του Αλκαίου) μας έδωσε επίσης 8 βαθμούς... Όλο μαζί 11888... Τυχαίο? Δεν νομίζω.

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Ναι, καλά...»



Κάνει διάλεξη ένας φιλόλογος, και μεταξύ άλλων λέει τα εξής:
-Σε πολλές γλώσσες δύο αρνήσεις μας κάνουν μια κατάφαση.Σε άλλες γλώσσες δύο αρνήσεις δίνουν άρνηση.
Δεν υπάρχουν όμως γλώσσες που δύο καταφάσεις να δίνουν άρνηση.
Οπότε ακούγεται από το ακροατήριο μια φωνή:

«Ναι, καλά...»

Διαβαστε Περισσοτερα...

Love Me Tender… in Black & White (FOTO)






love
Photo by ~Darkness-ITA

Διαβαστε Περισσοτερα...

jazra-(ένας άγνωστος ποιητής με δυνατούς στίχους )

jazra

(ένας άγνωστος ποιητής με δυνατούς στίχους )

Μου αρέσει το διάβασμα αλλά ποίηση δεν έχω διαβάσει σχεδόν καθόλου ως τώρα. Μπορεί να έφταιγε το μάθημα των Νέων Ελληνικών ,στο σχολείο όλες αυτές οι καημένες που μας έβαζαν να αναλύουμε στίχο , στίχο το τι θέλει να πει ο ποιητής και όταν έδινες μια πιο ελεύθερη απ τον μέσο όρο ερμηνεία σε κοιτούσαν με το φρύδι υπερυψωμένο .Η πίεση να μπεις στο μυαλό κάποιου άλλου και να καταλάβεις τι θέλει να πει γινόταν ένα μπαλόνι που έσκαγε μέσα μου .Σκασίλα μου τι θες να πεις με το ποίημα σου.

Αργότερα έπεφτα πάνω στη Δημουλά. Μου άρεσαν οι στίχοι , λίγο η ιστορία της (ήταν δημόσιος υπάλληλος και ξεκίνησε να γράφει τις ώρες της απόλυτης βαρεμάρας στο γραφείο ) , λίγο ο ωραίος τρόπος απαγγελίας, λίγο η αγάπη των Free press για αυτή , αλλά και πάλι σαν να μου την επέβαλαν με έμμεσο τρόπο τα media .Πάλι αισθανόμουν ότι έπρεπε να απολογηθώ για την αντιληπτική μου ικανότητα σχετικά με το νόημα των στίχων

Όταν διάβασα πρώτη φορά για τον Jazra πριν μήνες( δεν θυμάμαι αν ήταν στο blog του M.Hulot ή στην lifo) αμέσως τσίμπησα και κόλλησα με το blog του. Το μυστήριο της ανωνυμίας μπορεί να λειτουργεί ως δόλωμα στην αρχή αλλά αν είναι να κολλήσεις με κάτι θα κολλήσεις με τους στίχους του.

Δεν είναι ότι βρήκα το νόημα της ζωής μέσα από τους στίχους του(ποιος το ξέρει άλλωστε) αλλά επιτέλους ένιωσα ότι η ποίηση μπορεί να αφορά ακόμα και εμένα . Τα ποιήματα του θα μπορούσαν να είναι γραμμένα στους τοίχους της Αθήνας ή να είναι ρύμες που φτύνει κάποιος σε ένα live στο Αν. Οι στίχοι του ένα καζάνι που βράζει , πιο επίκαιροι από ποτέ .

Απολαμβάνω αυτή την μαγική στιγμή που δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα βιβλίο του ελληνικά(αν και είναι αυτός που έχει μεταφραστεί περισσότερο από όλους τους σύγχρονους έλληνες ποιητές ) , που καμία συνέντευξη του δεν φιλοξενείτε πουθενά , που ακόμα η φάτσα του δεν είναι αναγνωρίσιμη , που η ποίηση του δεν μου επιβάλετε με έμμεσο ή άμεσο τρόπο από τα media.

Μπορεί δύσκολα να μπει σε σχολικό βιβλίο ίσως όμως μείνει για αρκετό καιρό στις καρδιές μας.

Υ.Γ

http://jazrakhaleed.blogspot.com/ το blog του

http://mhulotsnothingdays.blogspot.com/2010/05/we-love-jazra.html το τελευταίο ποστ του M.Hulot για αυτόν

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρελαίνεσαι!


Του ΛΕΥΤΕΡΗ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Aμα κάτσεις να το καλοσκεφτείς, τρελαίνεσαι! Δηλαδή: ένας νέος, αν είναι τυχερός, πιάνει δουλειά στα 22-23 του χρόνια. Με τον ασφαλιστικό νόμο, που μας επέβαλε η τρόικα, αυτός ο άνθρωπος για να πάρει σύνταξη θα πρέπει να δουλέψει επί μια 40ετία. Στην καλύτερη επομένως περίπτωση, όταν θα σταματήσει να χτυπάει «κάρτα», θα είναι 63-64 ετών. Που θα πει ότι αν το προσδόκιμο ζωής ήταν μικρότερο από το σημερινό, ο εργαζόμενος αυτός, από το γραφείο θα πήγαινε κατευθείαν στο κοιμητήριο!

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share