Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μην κοιτάς, γιατί θα σου βγάλω τα μάτια...




Αναρτήθηκε από ClopYPastE 20 Νοεμβρίου 2010
Όλοι το έχουμε ζήσει μέσα σε μια σχέση, είτε σαν παιχνίδι είτε από πραγματική ζήλια… Τί ακριβώς όμως έβλεπε ο συγκεκριμένος νεαρός;






Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα δύσκολα πέρασαν. Έρχονται τα χειρότερα


Του Γιώργου Κράλογλου

Όταν ο κίνδυνος πτώχευσης της χώρας μετατρέπει σε μονόδρομο το ΔΝΤ και τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμείς αντί να συνετισθούμε, από ό,τι πραγματικά μας συμβαίνει, πολιτικοποιούμε (μόνο για κομματικά οφέλη) ακόμη και την οικονομική κρίση, τι άλλο θέλουμε για να αντιληφθούμε την πολιτική φαυλότητα που μας περιβάλλει. Τι άλλο θέλουμε για να βεβαιωθούμε ότι στο περιβάλλον αυτό τα χειρότερα που αναμένονται δεν θα έχουν όριο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η καινούργια πινακίδα κοντά στο ΑΤΜ της Τράπεζας, γράφει:




 
«Αγαπητοί μας πελάτες, η Τράπεζά μας εγκαθιστά νέα μηχανήματα ΑΤΜ, στα οποία θα προσεγγίζετε με το αυτοκίνητό σας, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να κάνετε ανάληψη χρημάτων χωρίς να βγείτε καθόλου από το όχημά σας.
Παρακαλούνται όσοι πελάτες κάνουν χρήση αυτού του τρόπου ανάληψης, να ακολουθήσουν τις αναγραφόμενες οδηγίες».
Μετά από μήνες, οι οδηγίες για Άνδρες και Γυναίκες, εμπλουτίστηκαν και αναπτύχθηκαν με διαφορετικό τρόπο. Ακολουθείστε τα βήματα που αφορούν το φύλο σας...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Λευκoύς καρχαρίες στο Αιγαίο αναφέρουν έρευνες!


Έντονη παρουσία σε παράκτιες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα το Αιγαίο από όπου αλιεύθηκαν και δύο τέτοιοι καρχαρίες από βρετανικό ινστιτούτο που ενεργούσε για λογαριασμό του βρετανικού πολεμικού (βασιλικού) Ναυτικού καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Αντιστοιχες έρευνες έγιναν και από το ιταλικό πολεμικό Ναυτικό.
Μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος αριθμός τους εντοπιζόταν μεταξύ Σικελίας και Αφρικής, αλλά πλέον επιβαιώθηκε η ύπαρξη αρκετών μελών της οικογένειας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, δηλαδή αρκετά ανατολικότερα και μάλιστα σε παράκτια νερά βάθους 20-30 μέτρων!

Όλα αυτά σύμφωνα με μελέτες του ιταλικού Ναυτικού και αντίστοιχες του βρετανικού οι οποίοι μελετούν τα δεδομένα προκειμένου να προσαρμόσουν τις συνθήκες ασφάλειας για των πληρώματα των πολεμικών σκαφών σε περίπτωση που βρεθούν στην θάλασσα λόγω καταβύθισης του σκάφους τους. Οι βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να πάρουν δείγματα ιστών από τέσσερις λευκούς καρχαρίες που πιάστηκαν σε δίχτυα ψαράδων στο Αιγαίο (νοτιοδυτική Τουρκία) την Τυνησία και τη Σικελία. Οι εκτιμήσεις είναι ότι το είδος αυτό στην Μεσόγειο χαρακτηρίζεται από μικρή γενετική ποικιλία.

Οι θηλυκοί λευκοί καρχαρίες του Ατλαντικού ευτυχώς δεν φαίνεται να μεταναστεύουν στη Μεσόγειο κι έτσι δεν ανανεώνουν το γενετικό υλικό των μεσογειακών "συγγενών" τους οι οποίοι μοιάζουν με τα πιο επιθετικά είδη της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Η τελευταία επίθεση που έχει καταγραφεί γιατί πιθανόν υπάρχουν και άλλες που δεν έχουν καταγραφεί απλώς γιατί δεν έμειναν στοιχεία (...) από λευκό καρχαρία στην Μεσόγειο, έγινε σε βάθος 30 μέτρων με θύμα έναν Ιταλό θαλάσσιο βιολόγο πριν 15 χρόνια περίπου, ανοικτά της Σικελίας.

Στην Ελλάδα θανατηφόρα επίθεση καρχαρία είχαμε τελευταία φορά στα ανοικτά της Κερατέας στα μέσα της δεκαετίας του '50, όταν ένας 15χρονος βρήκε φρικτό θάνατο από τα δόντια ενός καρχαρία που μάλλον ήταν λευκός σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής ("Για μεγάλη λευκή κοιλιά που εμφανίστηκε πριν βυθιστεί με την λεία του στα νερά" περίπου 50 μέτρα από τις ακτές της Αττικής, έγραφαν τότε).

Η τελευταία επίθεση καρχαρία καταγράφηκε στην Ελλάδα το 1981 όταν ένας Αυστριακός τουρίστας γλύτωσε στον Παγασητικό κόλπο την τελευταία στιγμή, με βαριά τραύματα από την επίθεση ενός άγνωστου είδους καρχαρία.

Σύμφωνα με τα διεθνή αρχεία επιθέσεων από καρχαρίες, υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο 23 είδη καρχαριών – δολοφόνων. Ωστόσο, ο μήκους 3-8 μέτρων ενήλικας λευκός καρχαρίας προκαλεί το μεγαλύτερο τρόμο. Στο αρχείο έχουν επίσημα καταγραφεί μέχρι σήμερα 311 μοιραίες επιθέσεις λευκού καρχαρία σε ανθρώπους και σίγουρα χιλιάδες άλλες για τις οποίες απλώς δεν απέμειναν μάρτυρες...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πότε να πίνουμε νερό (;)


Πίνοντας νερό στη σωστή ώρα μεγιστοποιούμε την αποτελεσματικότητά του στο ανθρώπινο σώμα:

2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση των εσωτερικών οργάνων


1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη


1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης


1 ποτήρι νερό πριν πάτε

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κάθετη κατάβαση με ποδήλατο από τα ...δύο χιλιάδες πόδια




Ο Darren Berrecloth έκανε πάλι το θαύμα του. Ο αθλητής της Red Bull, αφού πρώτα ανέβηκε σε υψόμετρο δύο χιλιάδων ποδιών με το ποδήλατό του φορτωμένο στην πλάτη, μετά απόλαυσε μια κάθετη κατάβαση, όπου οι γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης και οι ακραίες κλίσεις άξιζαν -όπως δήλωσε μετά τον άθλο του- και μεγαλύτερο ακόμα κόπο. Η υπομονή κι αντοχή που επέδειξε ο Darren στην αναρρίχηση τον αντάμειψαν με την απολαυστικότερη κατάβαση πάνω στο μαροκινό χώμα (έρημος Gobi).

Απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί...


Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Αφιερωμένη στον ΒΟΛΤΑΙΡΟ που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 20/11/1694

"Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

"Αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις απιθανότητες, είναι ικανοί να σε κάνουν να διαπράξεις φρικαλεότητες."

"Θ' αφήσουμε αυτόν τον κόσμο ακριβώς έτσι όπως τον βρήκαμε: ανόητο, άδικο και κακό."

"Σύμπτωση είναι το γνωστό αποτέλεσμα αγνώστων αιτιών."

"Οι πολλοί νόμοι σε μια χώρα είναι, όπως οι πολλοί γιατροί, σημείο αδυναμίας κι αρρώστιας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Το μήνυμα που έλαβα εγώ...του Γιώργου Γραμματικάκη







Υστερα από μακρόχρονη απουσία, απεφάσισα να εκφράσω μέσω του αγαπητού μου Protagon – είχα προτάσεις και από το CNN, το Al Jazzerra News, αλλα και από το Master Chef - την πλήρη αγανάκτηση και πικρία μου. Διότι, επί μία εβδομάδα τώρα, και φοβούμαι επί αυτό θα συνεχισθεί επί μακρόν, η χώρα υφίσταται καταιγισμό αναλύσεων και ερμηνειών, ακόμα και διδαχές γύρω από το «μήνυμα» των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Πρωθυπουργός μας, τα κόμματα και οι υποψήφιοι, οι εκπρόσωποι και οι συνδικαλιστές, οι απρόσωποι και οι δημοσκόποι, ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θεώρησαν ως πρώτιστο καθήκον τους να αναλύσουν το «μήνυμα», να το προεκτείνουν, να το τυλίξουν με σημαίες και ιαχές.

Κανείς δεν σκέφτηκε εμένα, τον απλό ψηφοφόρο και το αντίστροφο μήνυμα που έλαβα εγώ, ο υποφαινόμενος. Ισχυρίζομαι λοιπόν ότι το μήνυμα, που έλαβα εγώ - από τις εκλογές και τα κόμματα, από τους υποψηφίους και τα τηλεοπτικά παράθυρα - έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από εκείνο που έστειλα ως ψηφοφόρος, είναι καθοριστικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του έθνους. Το άλλο, ξεχάστηκε κιόλας. Με την δέουσα λοιπόν ευθύνη και σεμνότητα, και ως πραγματικός πρωταγωνιστής – protagon, δηλαδή - των εκλογών, επιθυμώ εδώ να αναλύσω το μήνυμα που έλαβα εγώ, ο υποφαινόμενος, εν γνώσει της τεραστίας σημασίας και ανατροπής, που συνεπάγεται.

1. Τα βράδια των εκλογών κι ενώ περιέτρεχα τα τηλεοπτικά παράθυρα, αισθάνθηκα ότι είχε γίνει μια νεκρανάσταση των ζόμπι. Μια πραγματική, εφιαλτική ανάσταση των ξεχασμένων ζόμπι! Ο πολιτικός μας κόσμος: τι μικροκομματικές ερμηνείες των “μηνυμάτων”, τι φλύαρη κενολογία, τι φθαρμένη μαγνητοταινία στα χείλη, τι αναισθησία απέναντι στο ζοφερό παρόν, που εκείνος –ο πολιτικός κόσμος- δημιούργησε. Εστω λοιπόν: δεν θεώρησαν ότι έπρεπε να παραιτηθούν από τα κομματικά τους αξιώματα, ούτε να μειώσουν τα προνόμια τους. Καθώς όμως η θύελλα σαρώνει τα σπαρτά και τους ανθρώπους, δεν μπορούν τουλάχιστον να πουν ένα όχι στα μικρόφωνα, να ψελίσουν ένα συγγνώμη στους πολίτες;

2. Το μήνυμα της αποχής: η αξία του δεν έγκειται στα ποσοστά, ούτε στην χωροταξική του κατανομή. Η αξία της αποχής έγκειται στην σιωπή, στην εκκωφαντική δύναμη της σιωπής. Ευτυχώς, η αποχή δεν έχει - ούτε μπορεί να έχει - εκπροσώπους, δεν ερμηνεύει τη στάση της, δεν διεκδικεί μια θέση στα τηλεπαράθυρα. Η αποχή –ευτυχώς- δεν ακούει τις φλυαρίες, ούτε τις εκκλήσεις. Είναι απλώς η βουή των πλησιαζόντων γεγονότων.

3. Οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα στελέχη –τι χάρμα μετάλλαξης! Πως υπερασπίζονται όσα μέχρι χθές λοιδωρούσαν, πόσο εύκολα ξεχνούν τις χθεσινές τους υποσχέσεις. Ας μην υποκρίνονται τουλάχιστον. Λίγοι –το ξέρω!- ενδιαφέρονται πραγματικά για την σωτηρία της πατρίδας, για να αποφευχθούν τα χειρότερα από όσα μας μέλλονται. Τη δική τους σωτηρία επιδιώκουν οι πολλοί, στην πολιτική τους επιβίωση αποβλέπουν. Αυτό, τουλάχιστον, θα ήταν μια ομολογία κυνική αλλά ανθρώπινη. Τα υπόλοιπα είναι μια αφόρητη υποκρισία.

4. Αυτή η «ολική επαναφορά» της Νέας Δημοκρατίας, τι εύστοχος χαρακτηρισμός! Ολική επαναφορά: στον λαϊκισμό και την αυταρέσκεια, στην ανευθυνότητα και την υποκρισία. Αυτοί, οι εναντίον του μνημονίου, αποδείχθηκαν απλώς αμνήμονες: του τρόπου που κυβέρνησαν την χώρα, των ερειπίων που άφησε η άτακτη φυγή τους.

5. Οι ηττημένοι των εκλογών: όχι, δεν είναι τα κόμματα εξουσίας, ούτε ο δικομματισμός –μην σας παραπλανούν! Ο πραγματικός, ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα και οι παράλληλες του συνιστώσες, εντός η εκτός. Διότι μες στην ιστορική τους ακινησία, δεν είχαν καν δίλλημμα: αν η Αθήνα παρέμενε με τον Δήμαρχο της απαξίωσης και της φθοράς, ούτε αν στην Θεσσαλονίκη επικρατούσε ο Ανθιμος και οι αφορισμοί του. Πλην Λακεδαιμονίων, λοιπόν – τι κρίμα! Ναι, πλην Λακεδαιμονίων, όπως πάντα, φοβούμαι για πάντα.
6. Ετσι, λοιπόν: η ελπίδα δεν προήλθε από τους κομματικούς διαδρόμους, δεν χάιδεψε τα αυτιά της εξουσίας η των μέσων ενημέρωσης, δεν κολάκεψε τις αδυναμίες μας. Η ελπίδα, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ήρθε από ψυχωμένους ανθρώπους, από την δύναμη των ονείρων, από το χάσμα με τους «άλλους». Αν έλθει και πάλι η ελπίδα στην χώρα, την χώρα μας, με τον ίδιο παράδοξο τρόπο θα έλθει, με τα ίδια ανεπαίσθητα βήματα.
Ετσι λοιπόν, εγώ ο υποφαινόμενος, καταμετρώ τα μηνύματα που έλαβα από τις εκλογές, τα κατατάσσω κατά κατηγορίες, τα φυλάττω ως κόρη οφθαλμού. Εκείνα, τα άλλα που έστειλα, έχουν κιόλας φθαρεί από τους ανέμους, η δεν έφτασαν ποτέ στους παραλήπτες. Από σήμερα άλλωστε, ίσως και από χθές, άλλα μηνύματα θα κυριαρχούν: των αγορών και της τρόικας, των ομολόγων και της βάσκανης μας μοίρας. Μόνον που –άλλη αποκάλυψη κι αυτή! –καθώς κατέτασσα, εγώ ο υποφαινόμενος, τα μηνύματα που έλαβα από τις εκλογές και τις τηλεοράσεις, χαρις στα μηνύματα που λαμβάνω χρόνια τώρα από τις εκλογές και τις τηλεοράσεις, μπόρεσα να απαντήσω στο μέγιστο, στο καταλυτικό ερώτημα: το πως έφτασα, εγώ ο υποφαινόμενος, υποθέτω όμως και σεις, να κλαίω τα βράδυα για την πατρίδα μου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κάθε πράμα στον καιρό του



Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

European Family Photo

Διαβαστε Περισσοτερα...

Dia Europeo de la Opera en Pamplona. CORO "PREMIER ENSEMBLE" de AGAO



Διαβαστε Περισσοτερα...

Υπουργείο Υγείας: Κάνουν πίσω στην καθολική απαγόρευση του τσιγάρου



To Υπουργείο Υγείας εξετάζει τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο, οι οποίες πιθανότατα θα ανακοινωθούν μετά τις 3 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα συμπεράσματα μεγάλου συνεδρίου, που θα γίνει για το κάπνισμα στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Ήδη, το Υπουργείο Υγείας αναζητεί εναλλακτικές λύσεις. Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα» και συμπλήρωσε «Δεν περιμέναμε αυτή την τρομερή πίεση από τους καταστηματάρχες».
Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης κινδυνεύουν ακόμα και να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια, καθώς η πελατεία τους μειώθηκε σημαντικά, όταν έβγαλαν τα τασάκια από τα καταστήματά τους.
Ο κ. Δημόπουλος έκανε λόγο «για μεγάλη αδικία», καθώς κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων που επέτρεπαν παράνομα το κάπνισμα στα καταστήματά τους συγκέντρωναν το ενδιαφέρον των «δυσαρεστημένων καπνιστών».
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο Υπουργείο Υγείας έχουν προταθεί οι ακόλουθες λύσεις:

- Να επιτρέπεται το κάπνισμα μετά τις 21:00 στα μπαρ.


- Να υπάρξει άδεια που θα επιτρέπει τη χρήση καπνού μόνο για τα καφέ, μέτρο που εφαρμόστηκε πρόσφατα και στην Ολλανδία, όταν και εκεί φάνηκε ότι η καθολική απαγόρευση δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

- Να εφαρμοστεί πλήρης απαγόρευση στα εστιατόρια, όπου όμως θα είναι αυστηρή και θα τηρηθεί, αφήνοντας εκτός τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ.

- Να μην επιτρέπεται σε νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος σε μπαρ όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.

- Σε μικρά μπαρ, όπου δεν υπάρχουν υπάλληλοι και την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία τους έχουν οι ιδιοκτήτες τους, θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι αν θέλουν οι πελάτες τους να καπνίζουν στο μπαρ ή όχι, καθώς δεν θα μπορούν να κατηγορηθούν ότι εξαναγκάζουν τους υπαλλήλους τους εάν αυτοί δεν είναι καπνιστές, να καπνίζουν παθητικά στο χώρο εργασίας τους.

Ακόμη δεν είναι σαφές ποια από τα προαναφερόμενα μέτρα θα υιοθετηθούν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Υγείας εδώ και έναν μήνα δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένο από την εφαρμογή του μέτρου. Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου, προς τους προέδρους των επιστημονικών εταιρειών, ότι «η ελληνική πολιτεία γελοιοποιείται» και ότι η αντικαπνιστική νομοθεσία πρέπει να εφαρμόζεται με λογική.

Μέχρι στιγμής, έχουν επιβληθεί πάνω από 400 πρόστιμα, ενώ, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημόπουλος, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, καθώς ήδη έχουν προχωρήσει οι συνεννοήσεις και με άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το ότι έχουν γίνει πάνω από 6.000 καταγγελίες σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που θέλει να εφαρμοστεί το μέτρο, πρόσθεσε.

Στην ερώτηση εάν οι αντικαπνιστές κατηγορήσουν το υπουργείο ότι «κάνει πίσω» σε σχέση με τον αντικαπνιστικό νόμο, ο κ. Δημόπουλος είπε: «Αν κάνουμε πίσω, θα έχουμε επιχειρήματα γιατί το κάναμε»

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μια αποψη για το καπνισμα





Μπορεί λοιπόν ο καθένας να καπνίζει όσο θέλει αρκεί να μη με υποχρεώνει να αναπνέω τον καπνό του, να τσούζουν τα μάτια μου και να βρωμάνε τα ρούχα μου. Αν ο ίδιος απολαμβάνει τον καφέ, το ποτό ή το φαϊ του καλύτερα με ένα τσιγάρο, ας σκεφτεί ότι εγω τα απολαμβάνω καλύτερα με καθαρό αέρα.
Κι επειδή ο καθαρός αέρας είναι κοινός και αναπαλλοτρίωτος (δεν μπορεί κανείς να μου τον δώσει ούτε να μου τον πάρει) είναι προφανές ότι
το δικαίωμά μου σε καθαρό αέρα είναι υπέρτερο του δικαιώματος του καπνιστή να ικανοποιήσει το πάθος του ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!
Μπορεί καλλιστα να το κάνει ΕΞΩ κι ότι ώρα θελήσει :))

Συνεχίζουμε λοιπόν απτόητοι, άλλωστε δεν έχουμε και τίποτε να χάσουμε !!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι είδε ο τουρίστας φωτογράφος στην Κέρκυρα αφιερωμένο στους φίλους τις ΦΟΤΟΛΕΚΕ








Korfu - Messonghi



Διαβαστε Περισσοτερα...

Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ενα κράτος που σέβεται την ιστορία του και δεν παραδίδεται

Του Ρούσσου Βρανά
(rvranas@otenet.gr)

Η Γερµανία πιέζει τους Ιρλανδούς να δεχτούν να σωθούν µε το ζόρι. Οµως, έχοντας πια δει πού κατέληξαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες µε παρόµοια οικονοµικά προβλήµατα που αποδέχτηκαν τέτοιες προσφορές, οι Ιρλανδοί δεν παίρνουν από λόγια. Και µέλη της ιρλανδικής κυβέρνησης υπενθύµιζαν χθες τους αιµατηρούς αγώνες που έδωσε ο ιρλανδικός λαός για να κατακτήσει την εθνική κυριαρχία του: «∆εν πρόκειται να εκχωρήσουµε αυτή την κυριαρχία σε κανέναν».

Δεν πάει πολύς καιρός που κάθε σοβαρή συζήτηση µεταξύ ακαδηµαϊκών και ειδικών κατέληγε σε αυτή τη µόνιµη επωδό: στο τέλος του κράτους, στο τέλος της γεωγραφίας, ακόµη και στο τέλος της Ιστορίας. Οχι πια. Σήµερα συζητούν περισσότερο για την επιστροφή των συνόρων και για την ανάδυση νέων ισχυρών δυνάµεων όπως η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία. Επεσαν λοιπόν έξω εκείνοι που µας είχαν αναγγείλει το τέλος του κράτους, εκείνοι που διακήρυτταν ότι η παγκοσµιοποίηση έχει αλλάξει τον συσχετισµό δυνάµεων ανάµεσα στο κράτος και τις αγορές εις βάρος του κράτους;

Είναι αλήθεια πως οι τεχνολογικές εξελίξεις, σε συνδυασµό µε την απελευθέρωση των αγορών, αύξησαν τη διεθνή κινητικότητα του κεφαλαίου, ενώ τα κράτη έµεναν φυλακισµένα στην επικράτειά τους. Και όπως ξέρει κάθε καλόςστρατηγός στη µάχη, η ισχύς βρίσκεται στην κινητικότητα. Ετσι, η εξουσία άρχισε ναξεφεύγει από τα κράτη προς τις αγορές. Και µάλιστα στις πιο κινητικές (και πιο επικίνδυνες) από αυτές, τις χρηµατοπιστωτικές αγορές, που πήραν το πάνω χέρι. Πρόθυµες πολιτικές ηγεσίες έσπευσαν να εξασφαλίσουν τη διαιώνισή τους µε πολιτικές που εξευµένιζαν τις αγορές, στη γραµµή της Μάργκαρετ Θάτσερ: «∆εν υπάρχει άλλη λύση».

Δεν έχασαν όµως, όλα τα κράτη την ισχύ τους, παρατηρεί ο Ρόνεν Πέιλαν, καθηγητής της∆ιεθνούς Πολιτικής Οικονοµίας στο Πανεπιστήµιο του Εσεξ. «Οσα κράτη διέθεταν µεγάλη εσωτερική αγορά, διατήρησαν ευχέρεια κινήσεων στις οικονοµίες τους», γράφει ο καθηγητής Πέιλαν στο περιοδικό «Αλτερνατίβ Εκονοµίκ». «Αυτά τα κράτη µπορούν και αποφασίζουν πότε θα τραβούν λιγότερο ή περισσότερο το χαλινάρι στις αγορές. Αν θα τους δίνουν σήµερα λιγότερα ή περισσότερα απ’ όσα χθες. Αν θα συντονίζουν ή όχι τις αντιδράσεις τους στις αποσταθεροποιητικέςδυνάµεις των αγορών. Αν και πόσο θα περιορίζουν νοµοθετικά τις δραστηριότητές τους. Και ας εξακολουθούν να αποδίδουν οι πολιτικές ηγεσίες τους στις πιέσεις των αγορών αποφάσεις που έτσι κι αλλιώς θα είχαν λάβει οι ίδιες, ανάλογα µε την ιδεολογία τους, όπως ας πούµε τον περιορισµό του κοινωνικού κράτους».

Τα κράτη δεν εξαφανίστηκαν. «Στην παγκόσµια Ιστορία διασώζονται µονάχα τα έθνη που είναι συγκροτηµένα σε κράτη», έγραφε ο φιλόσοφος Χέγκελ. Και είναι αυτό κάτι που αξίζει να το έχουν υπόψη τους οι λαοί των κρατών του ευρώ, σε µια περίοδο που η Ευρώπη βρίσκεται αντιµέτωπη µε µία από τις µεγαλύτερες προκλήσεις της. Λαοί ιστορικοί, όπως ο ιρλανδικός, φαίνονται να το αντιλαµβάνονται. Ακόµη και η πολιτική ηγεσία τους…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Oι καιροί αλλάζουν.......48 αγγελίες που δεν θα επιτρέπονταν ποτέ σήμερα


 

 

SEXISM


Διαβαστε Περισσοτερα...

Χιουμορρρρρρρρρρρρρρρρρ








Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρακμάζουμε γιατί έχουμε χάσει την επαφή με το παρελθόν μας





Λίγες μέρες μετά την πολυσυζητημένη διάλεξή του στην Αθήνα, ο διεθνούς κύρους ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης μιλά στην «F.S.» για τις ιδέες που ενέπνευσαν το νέο του βιβλίο «Μία νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα» (εκδ. Λιβάνη).
Μεταξύ άλλων, μιλά για την ανάγκη απεξάρτησης της ελληνικής διπλωματίας από το αμερικανικό άρμα και τους λόγους για τους οποίους η στήριξή μας προς την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας είναι πλέον παρωχημένη. Δεν παραλείπει, τέλος, να αναφερθεί στις αιτίες παρακμής της Ελλάδας, κεντρική εκ των οποίων είναι η «γενική προσπάθεια αποδυνάμωσης ορισμένων συνιστωσών της εθνικής μας ταυτότητας, όπως είναι η παιδεία, η θρησκεία και η περηφάνια για την ιστορία μας».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η πιο ψύχραιμη και τεκμηριωμένη ανάλυση για το θέμα της Θράκης!


Μια πολύ ψύχραιμη ανάλυση για το θέμα της Θράκης,
του τ. πρέσβη κ. Θέμη Στοφορόπουλου

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2009

Το θέμα μου είναι: "Η Θράκη, μία άλλη Κύπρος;". Θα προσπαθήσω, δηλαδή, να απαντήσω στο ερώτημα, αν η Θράκη κινδυνεύει να ακολουθήσει την Κύπρο στον τραγικό κατήφορο της. Και, αν αυτό συμβαίνει, τι οφείλει να πράξει ο Ελληνισμός, για να αντιστρέψει μια τέτοια καθοδική πορεία.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ποιος ήταν -και είναι- ο σταθερός στρατηγικός στόχος της Άγκυρας καθ' όσον αφορά στην Κύπρο; Προφανώς, να αποκτήσει -και σταδιακά να μεγιστοποιήσει- ουσιαστικό έλεγχο επί ολόκληρης της Μεγαλονήσου, περιλαμβανόμενης, ει δυνατόν, της τελικής, ολικής της προσάρτησης στην Τουρκία. Πώς προώθησε η Άγκυρα αυτόν τον στρατηγικό στόχο της: χρησιμοποιώντας συστηματικά τα εξής τακτικά μέσα:


Επιτυγχάνοντας την αναγνώριση ως τουρκικής μιας μειονότητας τουρκόφωνης (ή, μάλλον, δίγλωσσης, σε μεγάλο βαθμό), μιας μειονότητας μουσουλμανικής (με έντονα, όμως, κρυπτοχριστιανικά στοιχεία), μιας μειονότητας ελληνικής, κατά μέγα μέρος, καταγωγής.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Terratec Cinergy Τ Stick Dual RC HD: Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε ψηφιακή τηλεόραση σε χρόνο dt...


Η εταιρεία Zegetron S.A. σε συνεργασία της με την TERRATEC κυκλοφόρησε το Terratec Cinergy Τ Stick Dual RC HD, που σε χρόνο μηδέν μετατρέπει τον υπολογιστή σας σε ψηφιακή τηλεόραση (Mpeg4). Απλά συνδέστε το Cinergy Τ Stick Dual RC HD με μια ελεύθερη θύρα υποδοχής USB στον υπολογιστή σας και εγκαταστήστε το λογισμικό TerraTec Home Cinema Basic TV που περιέχει.

Το Cinergy Τ Stick Dual RC HD περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας, το laptop σας ή το Netbook σας σε μια πλήρους λειτουργίας τηλεόραση με ενσωματωμένο βίντεο εγγραφής και πολλές άλλες λειτουργίες, όπως η λειτουργία να μπορείς να παρακολουθείς ένα πρόγραμμα και να γράφεις ταυτόχρονα ένα άλλο (Dual).

Το λογισμικό TerraTec Home Cinema Basic TV μεταμορφώνει την τηλεόραση που παίζει στον υπολογιστή σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Μπορείτε εύκολα να καταγράψετε οποιοδήποτε πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, και αργότερα να δείτε την αγαπημένη σας εκπομπή και να την αντιγράψτε την σε ένα DVD. Η λειτουργία Timeshifting (δυνατότητα παρακολούθησης σε μεταγενέστερη ώρα) είναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις. Εάν η αγαπημένη σας ταινία έχει αρχίσει ήδη και σας διακόπτει το κουδούνι για να σας παραδώσουν την πίτσα που παραγγείλατε, απλά διακόψτε προσωρινά την ταινία με το πάτημα ενός κουμπιού και συνεχίστε από κει που μείνατε. Ο ενσωματωμένος ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG) και το teletext καθιστούν τον προσωπικό προγραμματισμό TV πιο εύκολο από ποτέ.

Μέσα στην συσκευασία συμπεριλαμβάνονται επιπλέον ένα τηλεχειριστήριο και μια κεραία για κινητή υποδοχή DVB-T.


Διαβαστε Περισσοτερα...

"Eπίγεια σοφία"


"Όταν παίρνεις κάτι τζάμπα, απλώς δεν σου φέρανε ακόμη το λογαριασμό."
Franklin P. Jones, 1853-1935, Αμερικανός χιουμορίστας

"Η τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, αξία είναι αυτό που παίρνεις."
Warren Buffett, γ. 1930, Αμερικανός επενδυτής

"Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα μεγάλο το κόστος της ζωής, ενώ πρόκειται για το κόστος της μεγάλης ζωής."
Doug Larson, Αγνώστων λοιπών σημείων

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

«Βροχή» από πεφταστέρια στις 17 και 18 Νοεμβρίου



«Βροχές» διαττόντων αστεριών, των Λεοντιδών, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι Έλληνες στις 17 και 18 Νοεμβρίου, ένα φαντασμαγορικό φαινόμενο που κορυφώνεται λίγο πριν το ξημέρωμα.

Η «βροχή» των Λεοντιδών διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες (7 έως 28 Νοεμβρίου), αλλά κορυφώνεται στο διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου.

Κάθε διάττοντας αστέρας είναι συνήθως μικρότερος από έναν κόκκο ρυζιού, γίνεται όμως ορατός καθώς εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 71 χιλιομέτρων ανά ώρα και αναφλέγεται.

Ο ρυθμός πτώσης των φωτεινών μετεώρων υπολογίζεται σε 15 ανά ώρα κατά μέσο όρο.

Οι Λεοντίδες ξεχωρίζουν επειδή η τροχιά του κομήτη Tempel-Tuttle, από τον οποίο προέρχονται, έχει αντίθετη φορά από αυτήν της Γης, με συνέπεια τα θραύσματά του, να συγκρούονται με τον πλανήτη μας μετωπικά, με ταχύτητα σχεδόν διπλάσια από αυτή άλλων διαττόντων.

Αναπτύσσεται, έτσι, μια μεγαλύτερη θερμοκρασία λόγω της τριβής κατά τη διέλευση των μετεώρων μέσω της γήινης ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα τα «πεφταστέρια» να καίγονται πιο έντονα και να εκπέμπουν περισσότερη λάμψη κατά την πτώση τους.

Η μεγαλύτερη καταιγίδα διαττόντων που παρατηρήθηκε ποτέ ήταν η Καταιγίδα των Λεοντιδών στις 12 προς 13 Νοεμβρίου του 1833, όταν το φαινόμενο θύμιζε εκρήξεις πυροτεχνημάτων από μία ροή δεκάδων μετεώρων κάθε δευτερόλεπτο που διήρκεσε επί ώρες.




Διαβαστε Περισσοτερα...

Άκυρη ψήφος για περιφερειάρχη στον ΠΑΠΑΓΟΧΟΛΑΡΓΟ...

Άκυρη ψήφος για περιφερειάρχη στον ΠΑΠΑΓΟΧΟΛΑΡΓΟ...

Αναρτήθηκε από ClopYPastE 15 Νοεμβρίου 2010

Γέλιο μέχρι δακρύων!!!


"Αναγνώστης"


Διαβαστε Περισσοτερα...

Έγιναν πλούσιοι από ένα ...βάζο!




Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν είχαν φανταστεί πως εκείνο το βουτηγμένο στη σκόνη, πολύχρωμο κινέζικο βάζο που βρήκαν, ενώ καθάριζαν τη σοφίτα του σπιτιού των εκλιπόντων γονιών τους σε προάστιο του δυτικού Λονδίνου, θα έφτανε στο σημείο να πουληθεί σε δημοπρασία έναντι του αστρονομικού ποσού των 50 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος για δύο αδέλφια από τη Μεγάλη Βρετανία (έναν άνδρα και μια γυναίκα, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή) που, στην προσπάθειά τους να ξεφορτωθούν όλη τη «σαβούρα» που κληρονόμησαν, κατέληξαν πολυεκατομμυριούχοι.

Για καλή τους τύχη, μεταξύ των αντικειμένων τα οποία μάζευαν σκόνη στην σοφίτα, ήταν και ένα «παρδαλό» βάζο ύψους εκατοστών. Ωστόσο, τόσο οι ίδιοι οι κληρονόμοι όσο και ο μικρός οίκος «Bainbridges» στον οποίο αυτοί απευθύνθηκαν για να «σκοτώσουν» όσο-όσο τη «σαβούρα», έπρεπε να περιμένουν έως την ημέρα της δημοπρασίας για να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του θησαυρού που είχαν βγάλει στο σφυρί.

Όπως αποδείχθηκε, το βάζο προερχόταν από την περίοδο της δυναστείας Κιανλόνγκ (1735-1799). Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα και με τις προσφορές να πέφτουν βροχή για μισή ώρα, το εν λόγω βάζο εκτοξεύθηκε από τα 940 ευρώ (που ήταν η ενδεικτική του τιμή σύμφωνα με τον οίκο) στα 50,6 εκατ. ευρώ (62,3 εκατ. ευρώ εάν συνυπολογιστεί η προμήθεια του οίκου και ο φόρος). Οσο για τον πλειοδότη, αυτός λέγεται πως είναι ένας εξαιρετικά πλούσιος Κινέζος βιομήχανος.




Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share