Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

ΤΟ ΤΑΣΑΚΙ ΤΟΥ....














Διαβαστε Περισσοτερα...

Ποιος είναι ο ακριβέστερος ορισμός της Παγκοσμιοποίησης;

Ερώτηση:
Ποιος είναι ο ακριβέστερος ορισμός της Παγκοσμιοποίησης;

Απάντηση:
Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνας

Ερώτηση: Και γιατί;

Απάντηση: Μια Αγγλίδα πριγκίπισσα, που με τον Αιγύπτιο φίλο της έχει ατύχημα σε μια γαλλική σήραγγα,
μέσα σε ένα γερμανικό αυτοκίνητο με ολλανδική μηχανή,
που το οδηγεί ένας Βέλγος μεθυσμένος από σκοτσέζικο ουίσκι,
ενώ τους ακολουθούν από κοντά Ιταλοί παπαράτσι με γιαπωνέζικες μοτοσικλέτες,
τυγχάνει των πρώτων βοηθειών από έναν Αμερικανό γιατρό με βραζιλιάνικα φάρμακα!
Και όλα αυτά σου τα γράφει ένας Έλληνας που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του Μπιλ Γκέιτς, κι εσύ πιθανώς τα διαβάζεις σε έναν από τους αμέτρητους υπολογιστές της IBM, που χρησιμοποιεί ταϊβανέζικα τσιπς, και κορεάτικη οθόνη, συναρμολογημένο από εργάτες της Μπαγκλαντές σε ένα εργοστάσιο της Σιγκαπούρης, που μεταφέρανε σε φορτηγά Ινδοί, και Έκλεψαν Ινδονήσιοι, και ξεφόρτωσαν Σικελοί λιμενεργάτες και μετέφεραν Μεξικανοί παράνομοι, και τελικά σου πούλησαν Εβραίοι.
Αυτό, αγαπητέ μου, είναι Παγκοσμιοποίηση!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

1-Φεστιβαλ Ελληνικου Ντοκιματερ



Ήδη ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σταύρος Ιωάννου βρίσκεται σε διαδικασία διαλόγου με γνωστούς καλλιτέχνες και δημιουργούς αλλά και με φορείς και μέσα ενημέρωσης με στόχο να εξασφαλίσει την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους.


Ήδη έχουν απαντήσει θετικά και προσφέρουν τη στήριξη τους:


η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών,

το Ελληνικό Κέντρο Kινηματογράφου,

το Δίκτυο Ελληνικού Ντοκιμαντέρ,

το Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών-Παραγωγών,

η Συνομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών,

η Παν. Ομοσπονδία Αιθουσαρχών Κινηματογράφου,

η Ταινιοθήκη της Ελλάδος

και ο Τηλεοπτικός και Ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ
Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε επίσης ότι έχει απευθυνθεί ήδη και στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε το Φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου καθώς η Οργανωτική Επιτροπή θεωρεί ότι είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας για μία τέτοια διοργάνωση, δεν έχει λάβει ωστόσο ακόμα κάποια απάντηση.
Όσον αφορά τους καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους, έχει ήδη σχηματιστεί μία καλλιτεχνική επιτροπή την οποία απαρτίζουν μεταξύ άλλων, ο γνωστός Χαλκιδέος ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς, οι σκηνοθέτες Νίκος Κούνδουρος, Λάκης Παπαστάθης, Λάκης Κομνηνός, Ροβήρος Μανθούλης, Θεόδωρος Αδαμόπουλος (Ταινιοθήκη της Ελλάδος), ο θεατρικός συγγραφέας Μάριος Ποντίκας, ο γραφίστας Δημήτρης Αρβανίτης, ο Ευβοέας συγγραφέας και λογοτέχνης Δημήτρης Παπαχρήστος, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης και ο ηθοποιός Χάρης Σώζος.


Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος στην πόλη της Χαλκίδας και φιλοδοξεί να γίνει τόπος ουσιαστικής συνάντησης των Ελλήνων δημιουργών ντοκιμαντέρ τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό.
Σε μια εποχή που το οπτικοακουστικό τοπίο στην χώρα μας κατακλύζεται από ομοιόμορφα προϊόντα, το ελληνικό ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα έγκυρο κοινωνικό βαρόμετρο, που διατηρεί όμως την αμεσότητα και την πολυμορφία της γραφής των δημιουργών του, θυμίζοντάς μας πως ο κινηματογράφος είναι πρωτίστως τέχνη.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ προσθέτει ένα βήμα προβολής στο πολύ σημαντικό αυτό κινηματογραφικό είδος και φιλοδοξεί να προβάλει κάθε χρόνο ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ντοκιμαντέρ στην ενότητα Πανόραμα. Το Φεστιβάλ θα έχει και διαγωνιστικό τμήμα για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, καθώς μέσα από την άμιλλα προωθούνται νέες ιδέες, νέα στοιχεία αισθητικής και δημιουργίας. Επιπλέον, θα δώσει έμφαση στην ανεξάρτητη παραγωγή δημιουργικών ντοκιμαντέρ, καθώς και στις συμπαραγωγές με Δημόσιους και άλλους φορείς.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα τελείται κάθε χρόνο και για 5 ημέρες στην φιλόξενη πόλη της Χαλκίδας όπου, άλλωστε, λειτούργησε μια από τις πρώτες Κινηματογραφικές Λέσχες στην Ελλάδα.
Την ευθύνη της διοργάνωσής του έχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "Πορθμός".
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα θα ενισχύσει την ανοδική πορεία των Ελλήνων ντοκιμαντεριστών, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην προβολή και την αναβάθμιση του δημιουργικού ντοκυμαντέρ.
Επιπλέον, θα γίνει μοχλός προώθησης και διακίνησης των ντοκιμαντέρ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στηρίζουν οι δημιουργοί ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και οι σημαντικότεροι φορείς που συμμετέχουν στην διαδικασία παραγωγής, συμπαραγωγής και διανομής ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Η ΔΡΑΣΗ «ΘΕΛΩ»


Τη συμμετοχή της σε σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πέτυχε η δράση «ΘΕΛΩ» των Κερκυραίων δημιουργών Μαριλένας Κοσκινά και Νίκου Κόκκαλη, η οποία είχε πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 29 Απριλίου 2007 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Η δράση «ΘΕΛΩ», που ως στόχο έχει την κινητοποίηση των πολιτών μέσω της Τέχνης, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ουζμπεκιστάν προκειμένου να συμμετάσχει σε Πολιτιστικές διοργανώσεις κύρους.
Συγκεκριμένα οι δημιουργοί Μαριλένα Κοσκινά και Νίκος Κόκκαλης έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν με τη δράση «ΘΕΛΩ» στις παρακάτω διοργανώσεις:



· Στην «1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης» που πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 30 Σεπτεμβρίου με συμμετοχές από δεκάδες χώρες. Η δράση «ΘΕΛΩ» θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα Public Screen, κατά το οποίο σε τεράστιες οθόνες, τοποθετημένες σε πολυσύχναστες τοποθεσίες της πόλης (αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε 24ωρη προβολή, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά, σε ΚΤΕΛ και στην πλατεία Αριστοτέλους) θα παρουσιάζονται video με τα έργα των καλλιτεχνών.
· Στο «8ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο» που πραγματοποιείται στην Πάτρα από τις 23 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και οι συμμετοχές περιλαμβάνουν 208 ταινίες από 56 χώρες,Στην 4η Bienalle της Τασκένδης στο Ουζμπεκιστάν με θεματικό τίτλο “New: Illusion or Reality” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου

Η ΔΡΑΣΗ «ΘΕΛΩ»


Τα ερωτήματα που θέτει η δράση είναι
: Πως διαμορφώνονται και ιεραρχούνται οι επιθυμίες μας μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της ζωής μας.



Πόσο αναγκαίο μπορεί να είναι το «ΘΕΛΩ» σε κάποιες, υπό «εγκλεισμό», κοινωνικές ομάδες και πως ο εγκλεισμός και η απώλεια της ελευθερίας διαμορφώνουν αυτά τα «ΘΕΛΩ».


Η Δράση ΘΕΛΕΙ να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πάνω στην επανένταξη στην κοινωνία των ανθρώπων με ψυχικά νοσήματα και στη νέα ευκαιρία που τους δίνεται με τα προγράμματα αποασυλοποίησης.
Το video που θα προβληθεί στις παραπάνω πολιτιστικές διοργανώσεις περιλαμβάνει μαγνητοσκοπημένη και ηχογραφημένη τη δράση «ΘΕΛΩ» όπως παρουσιάστηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Η δράση αποτελείτο από τη φωτογράφηση και ηχογράφηση του «ΘΕΛΩ» νοσηλευόμενων, νοσηλευτών, φοιτητών και κατοίκων της Κέρκυρας, μετά από επαφή και γνωριμία μαζί τους, καθώς και από την εγκατάσταση φωτογραφιών και ήχων σε όλους τους χώρους αίθουσας του νοσηλευτικού τμήματος, ως φόρο τιμής για όλους, όσοι πέρασαν από τον ίδιο χώρο σε διάφορες χρονικές στιγμές και καταστάσεις

▪ Ο Νίκος Κόκκαλης είναι εικαστικός καλλιτέχνης με σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
▪ Η Μαριλένα Κοσκινά είναι αρχιτέκτων με σπουδές στην αρχιτεκτονική σχολή Paris Villemin στο Παρίσι και μεταπτυχιακά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ασχολείται με εικαστικές δράσεις και είναι μέλος της πολιτιστικής
εταιρείας ΖΕΟΝ.



Οι δύο τους ως Ομάδα ΟΚΚΟ πραγματοποίησαν τον Ιούνιο 2006 στην πόλη και την πινακοθήκη της Κέρκυρας την δράση «+ΓΝΩΜΗ»
.Στόχος τους ο κοινωνικός προβληματισμός και η συμμετοχή των πολιτών μέσω της τέχνης.




Επικοινωνία: Μαριλένα Κοσκινά 6945590964 email markox@tee.gr
Νίκος Κόκκαλης 6973044878 email kokkalis@otenet.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο


217 ταινίες, 56 χώρες

21-29 Σεπτεμβρίου


Πάτρα, Σεπτέμβριος 2007

Να `μαστε πάλι εδώ στο 9ο Διεθνές Πανόραμα. Πιστοί στο ραντεβού μας αλλά και στην έβδομη τέχνη φτάσαμε αισίως στον ένατο χρόνο λειτουργίας του θεσμού που πλέον έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις κοινού και δημιουργών.
Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την εντυπωσιακή συμμετοχή των σκηνοθετών αλλά και τη θερμή ανταπόκριση του κινηματογραφόφιλου κοινού. Αυτές εξάλλου ήταν και οι δύο σταθερές που μας έδωσαν κίνητρο να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, να την εξελίξουμε και να τη βελτιώσουμε.

Παραμείναμε πιστοί στις βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές μας αλλά παράλληλα εκμεταλλευτήκαμε τις νέες τεχνολογίες με σκοπό να φτάσουμε όσο πιο μακριά γινόταν. Επιπλέον, παραμένουμε ολιγαρκείς και έχοντας στα χέρια μας έναν πραγματικά χαμηλό προϋπολογισμό προσπαθούμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό αποδεικνύοντας πως για την προβολή της τέχνης δε χρειάζονται παχυλοί προϋπολογισμοί αλλά πολύ μεράκι και ερωτικό πάθος.

Στο 9ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και φωτογράφοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, καλούνται να καταθέσουν τα δικά τους έργα. Νέα φαινόμενα, τάσεις, εμπειρίες που δοκιμάζονται, ένα μεγάλο ανοιχτό εργαστήρι εικονοπλασίας. Η τέχνη, η βιομηχανία του θεάματος, η ψυχαγωγία, συνισταμένες που συγκλίνουν ή αποκλίνουν.
Το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών είναι το κινηματογραφικό τοπίο που εξασφαλίζει πολυφωνία και πλουραλισμό, εξωστρέφεια, ισορροπία και ποιότητα, ιδιότητες που συμβάλλουν στην προβολή μιας αληθινά διαφορετικής σύγχρονης ταυτότητας.
Πραγματοποιείται με σκοπό να προτείνει μια εναλλακτική πρόταση για το θεσμό ενός φεστιβάλ που δεν καθοδηγείται αλλά γιορτάζει την ανανέωση του κινηματογραφικού τοπίου ώστε να μας δώσει τη χαρά να ονειρευτούμε ξανά μαζί το δικό μας πανόραμα στην δική μας σκοτεινή αίθουσα με πρωταγωνιστές όλους εσάς…

Στο 9ο Διεθνές Πανόραμα οι λέξεις θα αρμενίσουν, οι εικόνες θα αγκαλιάσουν το κοινό και για μια ακόμη φορά ένα πολυπολιτισμικό γεγονός θα δώσει το παρόν στη πόλη που της αξίζει. Μακριά από το πλαστό star system, σε μια εποχή που τα μηνύματα της παγκοσμιοποίησης ηχούν μέσα από τις πολεμικές μηχανές των «προστατών» μας, σε μια εποχή που η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι αυτονόητη…

Στο «Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο» η είσοδος στις εκδηλώσεις του θα είναι ελεύθερη κάνοντας πράξη το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή την απρόσκοπτη πρόσβαση στον πολιτισμό, γιατί το φεστιβάλ μας είναι ένα βήμα για την ελεύθερη έκφραση. Μια διοργάνωση πέρα και έξω από κοσμικές στήλες αλλά στην πρώτη γραμμή της προόδου.

Θεωρώντας ότι η λογοκρισία είναι ο προθάλαμος για τις πιο αντιδραστικές ιδεολογίες, στο Διεθνές Πανόραμα δεν υπήρχε και ούτε θα υπάρξει στιγμή για λογοκρισία και γι αυτό οι κινηματογραφικές δημιουργίες παρουσιάζονται «γυμνές» στα μάτια του μεγάλου κριτή, του θεατή χωρίς αποκλεισμούς και μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες σεβόμενοι την κουλτούρα και τις άξιες κάθε λαού και του κάθε δημιουργού ξεχωριστά, οι παραγωγές είναι όλες ανεξάρτητες που σημαίνει ότι δεν υποστηρίχτηκαν οικονομικά από κρατικούς φορείς και μεγάλα studio και θεωρείται ο κινηματογράφος του «δημιουργού».
Έτσι, τηρώντας τις προϋποθέσεις ενός ανεξάρτητου φεστιβάλ επιμένουμε στην απουσία προκριματικής επιτροπής, γιατί θέλουμε το δικό μας Πανόραμα να αποτελεί βήμα ελεύθερης έκφρασης κάθε σκηνοθέτη χωρίς λογοκρισία και έλεγχο. Άλλωστε, το κοινό είναι αυτό που κρίνει μια ταινία, που την επιδοκιμάζει ή την αποδοκιμάζει. Oχι οι «επιτροπές και οι φωτισμένες προσωπικότητες!!»

Η άοκνη προσπάθεια των εθελοντών της Οργανωτικής Επιτροπής που πίστεψαν στο ταξίδι του Ονείρου και κατέθεσαν την ψυχή τους σ’αυτήν τη διοργάνωση, μας κάνει να ελπίζουμε πως θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες στο Διεθνή και Ελληνικό κινηματογράφο. Η οργανωτική επιτροπή έχει γνώση ότι έχει να κάνει με ένα κοινό που έχει «γυρίσει τη πλάτη του» στη φθηνή μαζική υποκουλτούρα και αποζητά ποιοτικό πολιτισμό και ιδιαίτερα κινηματογράφο.
Με το Πανόραμα να «ριζώνει» στο κινηματογραφικό χώρο της Πατρίδας μας, γίνεται τόπος συνάντησης και δημιουργικού διαλόγου, γόνιμης επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, καλλιέργειας των καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και πεδίο προόδου στο χώρο των νέων τάσεων τόσο του κινηματογράφου, όσο και της τεχνολογίας που μέσω της ιδιότυπης μορφής του φεστιβάλ εξασφαλίζεται.

Με την ντοκιμαντέρ του Θεσσαλονικιού κινηματογραφιστή Νίκου Μπιλιλή «Επιτέλους, ξυπνήστε λαοί» ξεκινάει τη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου το κινηματογραφικό φεστιβάλ που και αυτό ξεκίνησε τη πορεία του στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζεται με το ίδιο πάθος και με τους πρωτεργάτες του (που το εμπνεύστηκαν και λειτούργησαν) στη Πάτρα πλέον.


Συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του 9ου Πανοράματος είναι τα εξής:
 56 χώρες
 217 ταινίες
 65 Ελληνικές συμμετοχές
 106 ταινίες στο Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα
 9 ημέρες διάρκεια
 99 ώρες προβολών
 19 τανίες μεγάλου μηκους- 84 ταινίες μικρού μήκους – 33 ντοκιμαντέρ- 7 ταινίες animation – 29 ταινίες video art


Χώρες που συμμετέχουν:
Αφρική: Νιγηρία, Αίγυπτος - Ασία: Καμπότζη, Μπαγκλαντές, Σιγκαπούρη, Ν.Κορέα, Χόνγκ Κόνγκ, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ινδία, Κίνα, Ιράν. - Ωκεανία: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, - Αμερική: (Βόρεια – Νότια): Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία, Η.Π.Α, Καναδάς. - Βαλκάνια: Σλοβενία, F.Y.R.O.M., Αλβανία, Κροατία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία. - Ευρώπη: Ισλανδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Σκωτία, Σλοβακία, Τσεχία, Λιθουανία, Λετονία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιρλανδία, Δανία, Πολωνία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ελβετία, Ρωσία, Ουγγαρία, Αυστρία, Κύπρος.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τις ενότητες:
«Κινηματογράφος, ειρήνης τέχνη», «Στα πέρατα της γης», «Βαλκανική γειτονιά», «Από το καυτό τροπικό του Βορρά στη μοναχική συλλογικότητα του Νότου», «Έλληνες, πολίτες του κόσμου», «Περιδιαβαίνοντας την Ευρώπη», «Ελληνικό Πανόραμα»

Παράλληλες εκδηλώσεις:
-Στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τριών Ναυάρχων 4) εκτίθενται οι φωτογραφίες του Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζοντας…σαν σινεμά».
Στο φουαγιέ του θεάτρου «Λιθογραφείον»
-έκθεση της Ήρας Σταματοπούλου (graphic designer), με τίτλο «η γραφιστική πορεία της αφίσας»
-έκθεση κινηματογραφικών βιβλίων, από το βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο»
-έκθεση φωτογραφιών, αφίσες και έντυπα υλικά παρουσιάζοντας την ιστορία και τη δράση της Οικολογικής Κίνησης Πατρών (www.oikipa.gr)
-έκθεση-παρουσίαση από τους Ποδηλάτες–ισσες Πάτρας podilatespatra.blogspot.com
-έκθεση εξωφύλλων των περιοδικών E-sense (www.e-sense.gr) και Mosquito (www.mosquitoweb.gr)
-έκθεση εξωφύλλων του free press περιοδικού Antivirus -- Κατά του ιού της βίας www.avmag.gr
-Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 12.00 η ώρα, σεμινάριο με θέμα «Εφαρμοσμένη αισθητική στο Σύγχρονο κινηματογράφο», από τον σκηνοθέτη- κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Καραμπίτσο, καλ.υπεύθυνο της «Καλλιτεχνικής Διάδρασης
-Προβολή κινουμένων σχεδίων του περιοδικού E-sense (www.e-sense.gr) από την ομάδα του δημιουργικού γραφείου Animatic-Vision (www.animatic-vision.gr )

Αφιερώματα σε φεστιβάλς
CIFF 2007 - 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου
1ο Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών Ταινιών της Αθήνας
CRASH FEST Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Νέες συνεργασίες - θεσμοί
• Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα να δοθεί από το Πρυτανικό Συμβούλιο βραβείο για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ κάτι που θα αποτελέσει ένα νέο θεσμό για το κινηματογραφικό φεστιβάλ. Η θεσμοθέτηση ενός τέτοιου βραβείου συνάδει με την ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών στους δημοκρατικούς αγώνες.
• Συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Αχαΐας μέσω της Ν.Ε.Π.Α (Νομαρχιακή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης).
• Συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Ελλάδος ως συνδιοργανωτής φορέας στο διαγωνισμό φωτογραφίας του κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Το μήνυμα που αποπνέεται από το 7ο Διεθνές Πανόραμα, ενός θεσμού υπολογίσιμου όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, είναι ότι αποτελεί ένα αληθινό σταυροδρόμι του παγκόσμιου ανεξάρτητου σινεμά που δε φιλοδοξεί να αλλάξει τη ζωή μας μα μπορεί να αλλάξει τη σχέση μας με τις εικόνες του 21ου αιώνα. Άλλωστε αυτή είναι και η πεμπτουσία του και όχι η κατανάλωση εικόνων αλλά μια ζωντανή συνομιλία χωρίς όρια. Αξίζει τον κόπο να αγκαλιάσουμε όλες αυτές τις φωνές και να ευχηθούμε ο πολιτισμός της κάθε χώρας να μην αναγκαστεί ποτέ να υποκλιθεί στο σκεπτικό της παγκοσμιοποίησης.

Κλείνοντας, σας καλούμε όλους να παρακολουθήσετε από κοντά το 9ο Πανόραμα (Παρασκευή 21 έως Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου), ώρα έναρξης προβολών 14.00 μ.μ), να γίνετε και σεις συνεργοί αυτού του θεσμού που ο χρόνος και η πορεία του έδειξαν πως είχε ρομαντικό παρελθόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Οι προβολές θα γίνονται στο θέατρο «Λιθογραφείον» (Μαιζώνος 172β)στη Πάτρα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Πανοράματος www.independent.gr και από το Cineek-διαδικτυακό περιοδικό για τον εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr

Υπό την αιγίδα του Πανεπιστήμιου Πατρών www.upatras.gr
Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Αχαΐας μέσω της Ν.Ε.Π.Α (Νομαρχιακή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης), και του Τεχνικού Επιμελητήριου της Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Ελλάδος.

Χορηγοί επικοινωνίας :
Το περιοδικό BEAT της εφημερίδας «Κόσμος της Πάτρας»
Το Mojoradio107,7fm www.mojoradio.gr
Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Πάτρας: www.mypatra.gr
Η μηνιαία free press Πατρινή εφημερίδα Yellow
Και:
Ράδιο 108 fm της Μυτιλήνης www.radiofono108.gr
Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης www.gothess.gr
Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride 2007 www.athenspride.eu
To Αθηναϊκό free press περιοδικό Antivirus -Κατά του ιού της βίας www.avmag.gr

Για την Οργανωτική Επιτροπή του 9ου Διεθνούς Πανοράματος
Χιονίδης Παναγιώτης (καλλιτεχνικός υπεύθυνος)
Σοφρωνιστικός Υπάλληλος Κλειστής Φυλακής Πατρών

Διαβαστε Περισσοτερα...

Απίστευτο πολύ ωραίο τρικ

.
.
.
http://61226.com/share/hk.swf
.
.
.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις;



















Κορίτσια με "ρέγουλα" το photoshop γιατί από τα πολλά φίλτρα στο τέλος δεν θα σας αναγνωρίζουμε και θα βάζουμε τη φωτογραφία της Νικολούλη όταν χρειαζόμαστε Βουγιουκλάκη και της Τσουκαλά στη θέση της Κιμ Μπάσιντζερ…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δελτίο καιρού με τα μερομήνια!!!!

Τα μερομήνια κρατάνε από πολλά χρόνια πριν, με αυτό το τρόπο στα χρόνια που η πρόγνωση του καιρού δεν γινόταν από την μετεωρολογική υπηρεσία αλλά από την γνώση ορισμένων ανθρώπων στα σημεία που εμφανίζονταν στο ορίζοντα.Τα μερομήνια αρχίζουν από τις 14 Αυγούστου γιατί γιατί πηγαίνουν με το παλιό ημερολόγιο.Συνεπώς στις 14 ξεκινάνε με το πρώτο μήνα που είναι ο Σεπτέμβρης και συνεχίζουν κάνοντας το κύκλο μέχρι τον επόμενο Αύγουστο.Επίσης κάθε ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας συμβολίζει την ημερομηνία.Τα μερομήνια είναι από το τον πατέρα μου Δελημάρη Νίκο που είναι γνώστης.Σίγουρα όμως η επιτυχία στις προβλέψεις εξαρτάτε και από τις κλιματολογικές αλλαγές και από την ώρα που θα εμφανιστούν τα σημεία δηλαδή αν είναι νύχτα ίσως να μην φανούν .Τα παλιότερα χρόνια οι προβλέψεις του ήταν πάρα πολύ κοντά σε ακριβή ημέρα και ώρα,η πρόβλεψη αντιστοιχεί για όλη την Ελλάδα αλλά σίγουρα ανάλογα με την κάθε περιοχή ίσως να χρειάζεται κάποιες ώρες οι μέρες για να φτάσει το ανάλογο κύμα της πρόβλεψης.
Θα ξεκινήσουμε από τον δεύτερο μήνα που είναι ο Οκτώβριος λόγω του ότι Ο Σεπτέμβριος σε λίγες μέρες φεύγει.

Φθινόπωρο2ος μήνας Οκτώβριος:

Από 1η έως 13 του μήνα έχει καλό καιρό με ελαφρά βοριαδάκια στις 13 ένα κύμα θα φέρει βροχή σύντομη και γύρω στις 14-15 η αλλαγή του καιρού θα είναι καταπληκτική θα φέρει δυνατές βροχές και η αστάθεια θα διαρκέσει μέχρι της 20 Οκτώβρη.
3ος μήνας Νοέμβριος:
Από 1η έως 10 καλός καιρός με ελαφρούς βόρειους ανέμους από 10 έως 13 λίγες βροχές έως τις 18 έχει αστάθεια άλλα και καλό καιρό 18 με 20 έχει ένα κύμα με πολλές βροχές και πιθανόν και λίγα χιόνια στα βουνά πάντα με ελαφρούς βοριάδες.

Χειμώνας
1ος μήνας Δεκέμβριος:

Από τις πρώτες ήμερες του μήνα 4-5 περίπου έχει κύμα με χιονιάδες και βροχές μέχρι 8 του μήνα με 2 ή 3 μέρες καλές και γύρω στις 12 χαλάει πάλι ο καιρός με βροχές και αστάθεια μέχρι τις 20 όπου έχει χιόνια και δεν μπόρεσα να δω την διάρκεια τους διότι νύχτωσε και δεν φαίνονταν τα σημεία.
2ος μήνας Ιανουάριος:
Ο μήνας αρχίζει με πολλές συνεχόμενες βροχές και χιόνια στα βουνά μετά κάνει 2 ή 3 μέρες καλές,γενικά όλος ο μήνας έχει αστάθεια με βροχές και καλό καιρό προς το τέλος του μήνα.
3ος μήνας Φεβρουάριος:
Από τις πρώτες μέρες έχει πολλές βροχές και χιόνια συζητάμε για πολλές βροχές,κάπου γύρω στις 10 φτιάχνει για 2-3 μέρες και μετ΄τις 15 έχει λίγες βροχές και προς το τέλος οδεύουμε για την Άνοιξη.

Άνοιξη

1ος μήνας Μάρτιος:
Από την αρχή και αυτός ο μήνας είναι άστατος μέχρι τις 10 περίπου μετά γίνετε ανοιξιάτικος με ελαφρά βοριαδάκια,πάλι μια σύντομη αλλαγή 15-16 του μήνα με λίγη βροχή και μετά πάλι Άνοιξη και πιθανόν και κάποιες ζεστές μέρες.
2ος μήνας Απρίλης:
Από 1 έως 10 Ανοιξιάτικος αλλά γύρω 10 με 12 μια αλλαγή με βροχές πολύ καλές για την εποχή η αστάθεια κρατάει μέχρι 13 περίπου,μετά γίνετε Ανοιξιάτικος με δυνατούς ανέμους και ζεστές μέρες,γύρω 15 έως 17 μια αστάθεια πάλι με λίγες βροχές που σταδιακά γίνετε πάλι Ανοιξιάτικος.
3ος μήνας Μάιος:
Ξηρασία με βοριάδες κάπου στις 20 μία μικρή μεταβολή.

Καλοκαίρι
1ος μήνας Ιούνιος:
Ξηρασία με βοριάδες κάπου στις 20 του μήνα μια μικρή μεταβολή.
2ος μήνας Ιούλιος:
Καλοκαίρι όπως πάντα.
3ος μήνας Αύγουστος:
Δεν ξέρω αν αυτός είναι Αύγουστος διότι από 1 έως 15 είναι άστατος από 15 έως 18 καλοκαίρι και από 18 έως 25 περίπου πάλι άστατος. Το κείμενο με την περιγραφή του καιρού είναι όπως ακριβώς είναι γραμμένο στις σημειώσεις του Δελημάρη Νίκου το μόνο που μένει είναι να δούμε αν οι προβλέψεις θα βγουν αληθινές.

ΑΠΟ http://trikorfophotos.blogspot.com/2007/09/blog-post_23.html

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΠΟ SITE ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Διαβαστε Περισσοτερα...

Kre media- strom


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ζητιάνος
















Διαβαστε Περισσοτερα...

Δεν πιστεύω …τίποτα από όλα αυτά

Η Ανώνυμος είπε...
1) Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, αποκλήρωσε τον γιο του, Γιάννη, γιατί είναι gay! Στη διαθήκη του ανέφερε: "Δεν συμφωνώ με κάποιες επιλογές που έκανε στη προσωπική του ζωή".

2) Ο Σταμάτης Φασουλής νοικιάζει, μεταξύ άλλων, κι ένα ρετιρέ στο Χαλάνδρι, στο οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, ένα απόγευμα είχε καλέσει τον Μέμο Μπεγνή. Ο Φασουλής είχε "κάνει χρυσό" τον Μπεγνή να του κάτσει (ή να κάτσει αυτός στον Μπεγνή) και από τα παρακάλια γρήγορα πέρασε στην...πίεση. Όλη η γειτονιά λέει, άκουσε τον Μπεγνή να φωνάζει και να αντιστέκεται. Δεν είναι γνωστό αν τελικά έκατσε ή έφυγε...

3) By the way, μέχρι και τον φετινό Ιούνιο, ο Μπεγνής τα είχε με τον Γιώργο Τσαλίκη.

4)Ο διάσημος τραγουδιστής που "...πρόσφατα απέκτησε και παιδί" κι ο οποίος γύρω στην άνοιξη συνελήφθη επ' αυτοφόρω στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του με τρανσέξουαλ είναι ο Θάνος Πετρέλης (!) ο οποίος είχε "μεγάλα μέσα" στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και παρακάλεσε να αποσιωποιηθεί το γεγονός πάσει θυσία...Ο Πετρέλης "την είχε πέσει" ουκ ολίγες φορές σε θαυμάστριές του στα κέντρα όπου εμφανίζεται και δε διστάζει να δώσει το κινητό του (και να το ζητήσει από τις διάφορες...) ώστε μετά να τους στέλνει μηνύματα....

5)Ένας άλλος που μέχρι και πριν 4 χρόνια "την έπεφτε" αβέρτα σε κοριτσάκια στις τουαλέτες κέντρων που εμφανιζόταν ήταν ο Τριαντάφυλλος...

6)Ο Σταμάτης Κραουνάκης τα είχε με τον Γιώργο Τσαλίκη.

7)Ο Πέτρος Κωστόπουλος συζούσε 2 χρόνια στο Παρίσι με τον Λαλιώτη! (ήταν ζευγάρι φυσικά...)

8)Ο Πέτρος Κωστόπουλος δέρνει άγρια την Μπαλατσιού (γυναίκα του).

9)Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου ξεφτιλίζεται αβέρτα από την γυναίκα του κάθε φορά που βγαίνουν...

10)Ο Λάκης Λαζόπουλος έχει φτιάξει συγκρότημα Bangalows στη Σέρυφο, στα οποία φιλοξενεί τους φίλους του. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής στο νησί έχουν ξεσηκωθεί, γιατί δηλώνουν ότι τις νύχτες εκεί γίνονται τρελά όργια και οι φωνές των συνουσιαζόμενων ακούγονται έντονα.

11)Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει "κάτσει" στο Λάκη Λαζόπουλο!

12)Η Βάσω Παπανδρέου παραγγέλνει "μυρωδάτο" από την Ξάνθη...

13)H Nicole Kidman είναι μεγάλη λέσβω!

14)Γιατί διώξανε τον Νίκο Χατζηνικολάου από τον Alpha? Ως γνωστόν, ο Χατζηνικολάου "τα είχε" (και ίσως συνεχίζουν ακόμα) με τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Ο λόγος για τον οποίο χώρισε με την Έλενα Κατρίτση ήταν ότι εκείνη, παρόλο που γνώριζε τις προτιμήσεις του, μια μέρα τον έπιασε καβάλα στον Πρετεντέρη και δεν άντεξε!

Ο τωρινός του γάμος με την Κρίστη Τσολακάκη (κόρη μιας εκ των αδερφών Borgier -που ήταν δίδυμες και τραγουδούσαν σε ελληνικές ταινίες με τον Βουτσά...μία από αυτές τον παντρεύτηκε κάποτε-) ουσιαστικά είναι μία "βιτρίνα".
Η Τσολακάκη "τα έχει" με την Βίσση και μάλιστα ένα φεγγάρι η Βίσση την είχε πιάσει με την Ειρήνη Μερκούρη και είχε γίνει μεγάλος χαμός!

15)Σύμφωνα με γνωστό Αθηναίο δάσκαλο καράτε, η Χριστίνα Λαμπίρη κάνει πολύ καλές πίπες...

16) Πριν 2 χρόνια, η εκπομπή της Λαμπίρη, ανακοίνωνε επί 2 εβδομάδες ότι θα αποκαλύψει θέμα ΣΟΚ!
Τελικά το θέμα δεν προβλήθηκε ποτέ, γιατί η Λαμπίρη θεώρησε ότι ήταν πολύ "χοντρό" κι ότι θα κατέστρεφε...κόσμο.

Το θέμα ήταν ένα βίντεο με τον Θέμο Αναστασιάδη να τον "παίρνει" από νεαρό άντρα μόντελο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

23 λόγοι που εξηγούν γιατί η Θεσσαλονίκη είναι καλύτερη από την Αθήνα

Η γλυκιά μας Θεσσαλονίκη είναι στα σίγουρα η πόλη που θα επέλεγα να ζήσω εάν είχα να επιλέξω ανάμεσα σε αυτή και την Αθήνα. Παρακάτω αριθμούνται οι λόγοι.
1. Είμαστε πιο χαλαροί, πιο κουλ ρε παιδί μου από τους Αθηναίους. Αυτό το μαρτυρούν και μόνοι τους κάθε φορά που ανεβαίνουν πάνω.
2. Έχουμε τον πραγματικό γύρο. Με δυο ευρό τρως μισό γουρούνι και ένα χωράφι πατάτες. Στην Αθήνα συμβαίνει το απαράδεκτο γεγονός να έρχονται σε επαφή οι δύο άκρες της πίτας, με τον γύρο μέσα. Σε εμάς αυτό δεν συμβαίνει ούτε αν ζητήσεις σκέτη πίτα με κέτσαπ.
3. Τρώμε πρωινό μπουγάτσα με όλα τα καλά. Από τυρί και κιμά, μέχρι σπανάκι και μελιτζάνα.
4. Η Χαλκιδική είναι μια ώρα δρόμος και σε καμιά παραλία δεν έχει εισιτήριο, ούτε πληρώνεις διόδια για να κάνεις το μπανάκι σου.
5. Έχουμε την παραλία να βολτάρουμε, να παίρνουμε ισχυρές δόσεις θερμαϊκίλας, και να βλέπουμε το ηλιοβασίλεμα αραχτοί κοντά στον λευκό πύργο.
6. Από πολιτικούς και οι δυο είμαστε σκατά. Παρ’ όλα αυτά προτιμώ Ψωμιάδη, Παπαθεμελή και Παπαγεωργόπουλο από Νικήτα και Φώφη. Είναι μεγαλύτερες μορφές και έχουν πιο πολύ γέλιο.
7. Έχουμε την ΠΑΟΚΑΡΑ. Τι να μας πουν τώρα και οι βάζελοι, οι γαύροι και τα χανούμια. Μιλάμε για άφθονο γέλιο και πάθος.
8. Έχουμε την καλύτερη ρετσίνα. Μαλαματίνα.
9. Έχουμε πολύ καλύτερα γλυκά. Το παραδέχονται και οι ίδιοι οι Αθηναίοι.
10. Η πόλη είναι μικρότερη και πιο ανθρώπινη. Λιγότερη κίνηση, μεγαλύτερη φιλικότητα. Συναντάς γνωστό σχεδόν όπου και να πας.
11. Δεν πρέπει να φύγεις 3 ώρες πριν για να πας στη δουλειά σου ή σε ραντεβού.
12. Ενώ οι Αθηναίοι ακούν Σωτηρακόπουλο, εμείς ακούμε Ραπτόπουλο. Οι συγκρίσεις ούτε καν υφίστανται.
13. Η Ναυαρίνου είναι η μόνη πλατεία στην Ελλάδα που μαζεύει από τα πρεζόνια μέχρι τα σαλόνια. Χάι κλας κυρίες εναλλάσσονται με χίπιδες και αλκοόλες σε ένα άκρως ενδιαφέρον μπλέξιμο κοινωνικών τάξεων.
14. Η Θεσσαλονίκη είναι απείρως πιο χιλιοτραγουδισμένη από την Αθήνα πράγμα που μαρτυρά πως η πόλη εμπνέει περισσότερο.
15. Το μπιτ παζάρ είναι απείρως πιο ωραίο από του Ψυρρή. Συγκρίνετε και μόνοι σας.
16. Τα καλύτερα συγκροτήματα έχουν γεννηθεί και μεγαλουργήσει και Θεσσαλονίκη. Τρύπες και Σπαθιά αρκούν. Η Αθήνα ας αρκεστεί στους Πυξ Λαξ.
17. Είμαστε πιο κοντά στο εξωτερικό. Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία σε απόσταση αναπνοής.
18. Εμείς οι ίδιοι αποτελούμε τρανό παράδειγμα ανάμειξης πολιτισμών, χιούμορ και ακομπλεξάριστου στιλ αποδεχόμενοι τους χαρακτηρισμούς Βούλγαροι και Γάλλοι και νιώθωντας περήφανοι για αυτούς.
19. Είμαστε πιο ωραία φοιτητούπολη. Τα πανεπιστήμια είναι μαζεμένα και όλοι παραδέχονται ότι οι φοιτητές τα περνάν καλύτερα στην Θεσσαλονίκη παρά στην Αθήνα.
20. Είχαμε ΙΚΕΑ πριν από την Αθήνα.
21. Το αεροδρόμιο είναι ένα τέταρτο από την πόλη, κι όχι 2 ώρες όπως στην Αθήνα.
22. Το εισιτήριο στο λεωφορείο κάνει 25 λεπτά.
23. Σε 50 χρόνια θα έχουμε καλύτερο και πιο καινούριο μετρό από της Αθήνας.
Γενικά γουστάρουμε που ζούμε εδώ και το ξέρουμε πως μας ζηλεύετε. Η πόλη μας είναι πιο γουστόζα κι ας μην διοργάνωσε και ολυμπιακούς (η αποθέωση του καπιταλισμού και του κεφαλαίου).

Γεια σου μάνα Σαλονίκη!

Άντε γεια μας ρε καρντάσια!

ΥΓ. Μην τα πάρουν τίποτα Αθηναίοι και αρχίσουν να ξεσπαθώνουν.
Τους αγαπάμε το ίδιο με τους Θεσσαλονικείς κι ας ζουν χειρότερα από μας

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share