Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

"Επίγεια σοφία"


Αφιερωμένη στον ΜΑΓΟ του Μπάσκετ που σήμερα κλείνει τα 54 του χρόνια

"Είδα στα μάτια τους ότι θα τους νικούσαμε."
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ Μετά τον αγώνα με την Ιταλία, στο Ευρωμπάσκετ του 1987

"Ναι, αυτή είναι η σημαντικότερη νίκη μας στην ιστορία. Μέχρι τον επόμενο αγώνα."
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ Μετά τον αγώνα με την Ιταλία, στο Ευρωμπάσκετ του 1987

«Βρήκα τρόπο για να σταματήσω τον Γκάλη. Θα τον κλειδώσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του κι έτσι δεν θα έλθει στο γήπεδο.»
Ρούουντ Χαρεβάιν (ολλανδός προπονητής)

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΦΩΝΕΣ !!!

ΦΩΝΕΣ !!!



Με θεματικό τίτλο "THE VOICES" (Οι Φωνές) η ΟΠΕΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ συμμετέχει στο φετεινό πρόγραμμα των ...πολύπαθων Ionian Concenrts. ) Ο χαρακτηρισμός αναφέρεται στις δύσκολες οικονομικά μέρες που περάνει ένας πολυετής θεσμός, που στοιχειώδης πολιτική ευφυϊα θα επέβαλλε την παντί τω τρόπω στήριξή του και όχι την έμμέση ή/και άμεση έκφραση αδιαφορίας... Εν πάσει περιπτώσει, αυητή η κουβάντα είναι θέμα πιθανής άλλη ανάρτησης...

Για την ώρα με χαρά σας αναγγέλουμε την διήμερη παρουσία (Παρασκευή 22 και Κυριακή 24 Ιουλίου στην Ιόνιο Ακαδημία, στις 9:00 μ.μ.). Η πρώτη εκδήλωση είναι ρεσιτάλ τραγουδιού με καντσονέτες και άριες και την συμμετοχή του βαρύτονου Χριστόφορου Σταμπόγλη, της δικής μας Ρόζας Πουλημένου (σοπράνο) και του Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο. Η δεύτερη εκδήλωση είναι ουσιαστικά ένα gala όπερας με έργα του Mozart, που παρουσιάζουν οι σπουδαστές του "Εργαστηρίου Οπερας Mozart", υπό την Μουσική Διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου και την σκηνοθεσία της Τζένης Αρσένη. Δροσερή θεματολογία σε δροσερό περιβάλλον, καλεί τους φιλότεχνους Κερκυραίους προς απόλαυση... Δεν θα το μετανιώσετε... Οπως δεν θα το μετανιώσουμε άν στηρίξουμε τον θεσμό τον Ionian Concerts...


"Ιδανική" βραδυά...



... υψηλών φωνητικών μας χάρισαν ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης, η σοπράνο Ροζαλίντα Πουλημένου και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας στα πλαίσια των Ionian Concerts στην Ιόνιο Ακαδημία, Παρασκευή 22 Ιουλίου. Επιλεγμένο πρόγραμμα με άριες Verndi, Mozart, Mascagni, Rossini, Francesco Paolo Tosti και Stanislao Gastaldon. Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από τις δύο βραδυές-συμβολή της ΟΠΕΡΑΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στο φετεινό πρόγραμμα των Ionian Concerts με τίτλο: "The Voices". Ακολουθεί η δεύτερη την Κυριακή το βράδυ στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα...

Απολαύσαμε φωνητική πανδαισία από δύο καθιερωμένους εκτελεστές του λυρικού ρεπερτορίου στην χώρα μας...

Απολαύσαμε ακόμα το κοινό, που προσήλθε, παρά την ελλειπέστατη πληροφόρηση... Απολαύσαμε και όλους όσους δεν προσήλθαν... Τις αρχές π.χ. και εκείνους, που προστρέχουν σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εν είδει κομματικού καθήκοντος...

Η βραδυά ήταν μία κατάθεση ποιότητας και οι πιστοί της τυχεροί...


http://matiescorfu.blogspot.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Χρεοκοπήστε τους!»



«Διαπίστωσα ότι υπάρχουν κάποιες στοιχηματικές εταιρίες οι οποίες δέχονται στοιχήματα για το αν η χώρα μας θα χρεοκοπήσει ή όχι και μάλιστα σε καλές αποδόσεις. Θέλετε λοιπόν ένα δυνατό και ασφαλές ποντάρισμα; Παίξτε στο ότι θα την βγάλουμε καθαρή και χρεοκοπήστε τους μπουκ.
Κανέναν δεν συμφέρει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο πλούσιος βορράς θέλει τον αδύναμο Νότο να είναι συνεχώς υπό παρακολούθηση και υπό καταστολή. Θέλουν μονίμως τον… ασθενή στο κρεβάτι του νοσοκομείου διασωληνωμένο για να πληρώνει τα ακριβά νοσήλια… Ούτε θα τον αφήσουν ποτέ να γίνει περδίκι, αλλά ούτε και θα του κλείσουν τον διακόπτη για να πεθάνει.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οι φωνές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Όπερα Δωματίου Κέρκυρας υλοποιώντας τη συνεργασία με το Corfu Festival - Ionian Concerts 2011 συνδιοργανώνει δύο συναυλίες στις 22 και 24 Ιουλίου στην Ιόνιο Ακαδημία (9 μμ.) με το γενικό τίτλο ΟΙ ΦΩΝΕΣ - THE VOICES. Ειδικότερα την Παρασκευή 22 Ιουλίου, με τίτλο IDEALE ο διεθνούς φήμης μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης θα δώσει ρεσιτάλ με άριες και καντσονέτες με τη συνοδεία του κορυφαίου πιανίστα Δημήτρη Γιάκα και τη φιλική συμμετοχή της Ρόζας Πουλημένου. Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης έχει εμφανιστεί στις σημαντικότερες όπερες του κόσμου (Μετροπόλιταν - Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Ιταλία) καθώς και στη Λυρική και το Μέγαρο Μουσικής των οποίων είναι μόνιμος συνεργάτης τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια και έχει ηχογραφήσει μεταξύ άλλων για τις εταιρείες Lyra και EMI Classics.
Η παρουσία του συνδέεται με το Σεμινάριο Μότσαρτ που οργανώνει ο Τομέας Μονωδίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (υπεύθυνη διδάσκουσα: Ρόζα Πουλημένου) υπό την μουσική διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου (διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και εκλεγμένου καθηγητή του τμήματος) τη σκηνοθετική επιμέλεια της Τζένης Αρσένη και στην οποία διδάσκουν κορυφαίοι ειδικοί όπως ο σκηνογράφος Γιάννης Κόκκος, ο καθηγητής του τμήματος και συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.
Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με τη συναυλία των σπουδαστών που συμμετέχουν σε αυτό την Κυριακή 24 Ιουλίου (Ιόνιος Ακαδημία, 9 μμ.) όπου θα παρουσιάσουν σκηνές από τις πιο γνωστές όπερες του Μότσαρτ που θα έχουν επεξεργαστεί υπό την καθοδήγηση των προαναφερθέντων κορυφαίων ειδικών.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Στην Κέρκυρα από την Κυριακή, έκθεση βιβλίου



ΚΕΡΚΥΡΑ Μετά από δεκαπέντε περίπου χρόνια η Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στην Κέρκυρα και οι ευχές για να μείνει και να γίνει επιτέλους θεσμός τη συντροφεύουν. Ο σύλλογος βιβλιοχαρτοπωλών της Κέρκυρας διοργανώνει την έκθεση βιβλίου στην άνω πλατεία της πόλης από την Κυριακή 24 Ιουλίου έως και το Σάββατο 6 Αυγούστου. Στα πλαίσια της έκθεσης θα παρουσιαστούν τα βιβλία: «Στην δευτέρα παρουσία ας μας βάλουν απουσία» του Χ.Α Χωμενίδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μια εκδήλωση την Δευτέρα 25 Ιουλίου - με ώρα έναρξης στις 22:00 μμ. Την Τρίτη 2 Αυγούστου, στις 22:00 μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «το τάγμα της ελπίδας» του συγγραφέα Ν. Παργινού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες. Την παρουσίαση θα προλογίσει ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ενώ θα μιλήσει και ο φιλόλογος και διδάκτωρ θεολογίας Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός και σκηνοθέτης κα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 22:00 μμ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «νυχτερινό ρεσάλτο» του συγγραφέα Ε. Μαχειμάρη: που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άνεμος». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Ιουλίου και ώρα 22:00 στην Άνω Πλατεία.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ .....ΕΠΕΖΕ ΜΕ ΤΑ "ΖΗΤΗΜΑΤΑ" ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΔΡΟΜΟΥ...Garry Winogrand Photographer


ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ .....ΕΠΕΖΕ ΜΕ ΤΑ "ΖΗΤΗΜΑΤΑ" ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΔΡΟΜΟΥ






Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Magic Carpet



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ποδοσφαιριστές?



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, είτε βασιλιάς είτε χωριάτης, είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του."
Βόλφγκανγκ Γκαίτε, 1749-1832, Γερμανός ποιητής








"Πραγματική ευτυχία είναι όταν το πρωί με όρεξη πας στη δουλειά σου, και το βράδυ με όρεξη πας στο σπίτι σου."
Ναζίμ Χικμέτ, 1901-1963, Τούρκος ποιητής








"Ευτυχία είναι να ξέρεις τα όριά σου και να σου αρέσουν."
Romain Rolland, 1866-1944, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1915

Διαβαστε Περισσοτερα...

Και μια ολόσωμη παρακαλώ;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ ....ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!


Του Δημήτρη Καμπουράκη
Εκείνα τα καλοκαίρια που ήμουν λίγο πιο μεγάλος από παιδί και λίγο μικρότερος από έφηβος, ήταν -θαρρώ- τα πιο υπέροχα καλοκαίρια της ζωής μου. Τριγυρίζαμε απ’ το πρωί ως αργά το βράδυ, πότε στη θάλασσα, πότε στα χωράφια και πότε στην πλατεία ή τα σοκάκια του χωριού χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Τα κεφάλια μας ήταν κουρεμένα με την ψιλή, οι πλάτες μας κατάμαυρες απ’ τους ήλιους, οι πατούσες μας πετσιασμένες απ’ την ξυπολισιά, τα γόνατα μας μόνιμα πληγιασμένα απ’ τις κουτρουβάλες και τα κυνηγητά. Τρώγαμε φέτες ψωμί βουτηγμένες στο λάδι με ...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μεγάλες αλήθειες σε λίγες φράσεις.....





Οι άνδρες κυνηγούν. Οι γυναίκες ψαρεύουν. (Β. Ουγκώ, 1802-1885, Συγγραφέας) 



Η γυναίκα θέλει πολλά από έναν άνδρα.Ο άνδρας θέλει μόνο ένα από πολλές γυναίκες. 



Ο παράδεισος βρίσκεται εκεί που είναι η Εύα. (Mark Twain, 1835-1910, συγγραφέας) 



Είναι πολλοί έξυπνοι άντρες με ηλίθιες γυναίκες. Ποτέ έξυπνη γυναίκα με ηλίθιο άντρα. 



Αν δεν υπήρχαν γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν σημασία. (Α. Ωνάσης) 



Οι άντρες δεν πλησιάζουν σχεδόν ποτέ όσες δεν τους κοιτούν. (P. Lous, 1925, Βέλγος) 



Το να κερδίσεις έναν άντρα είναι τέχνη. Το να τον κρατήσεις είναι επάγγελμα. (Simon de Beauvoir) 



Το κλειδί σε κάθε σχέση είναι επικοινωνία, αλληλοσεβασμός και πώς μυρίζει ο άλλος. 



Οι γυναίκες & οι γάτες θα κάνουν ό,τι τους αρέσει. Οι άντρες & οι σκύλοι θα συνηθίσουν. 



Σήμερα, αν ένας άντρας ανοίξει την πόρτα για μια κυρία, είναι μάλλον ο πορτιέρης.(West.) 



Υποσχέθηκα να μην παντρευτώ πριν βρω την ιδανική γυναίκα. Τελικά την βρήκα, αλλά έψαχνε κι αυτή για τον τέλειο άνδρα. (R. Schuman, 1963, Γάλλος). 



Για να είσαι ευτυχισμένη μ' έναν άντρα, πρέπει να τον καταλαβαίνεις πολύ και να τον αγαπάς λίγο. Για να είσαι ευτυχισμένος με μια γυναίκα, πρέπει να την αγαπάς πολύ και να μην προσπαθείς να την καταλάβεις. (H. Rowland, 1950, Αμερικανίδα) 



Στις γυναίκες αρέσει αυτό που ακούν, στους άντρες αυτό που βλέπουν. (M. Achard. ) 



Αν οι άντρες ήξεραν τι σκέφτονται οι γυναίκες, θα ήταν είκοσι φορές πιο τολμηροί. (Karr.) 



Ένα κορίτσι με μέλλον πρέπει να αποφεύγει έναν άντρα με παρελθόν. (E. Esar, 1995.) 



Δύο πράγματα κάνουν τη γυναίκα σου ευτυχή: 1.να νομίζει & 2.να περνάει το δικό της. 



Ας αφήσουμε τις όμορφες γυναίκες, για τους άντρες που δεν έχουν φαντασία. (M.Proust) 


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Eντυπωσιακή φωτογραφία με δεκάδες κεραυνούς από το νησί της Ικαρίας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Κέρκυρα σε ρυθμούς... των παιδικών μας χρόνων!

Εκτύπωση E-mail
 απο την Λήδα Παπά   

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο καινούργιος παπάς της ενορίας !!


Ο καινούργιος παπάς της ενορίας ήταν τόσο νευρικός στην πρώτη του λειτουργία, που δεν μπορούσε να μιλήσει.
Πριν από την επόμενη λειτουργία ρωτάει τον Αρχιεπίσκοπο, τι θα μπορούσε να κάνει για να χαλαρώσει.
Ο Αρχιεπίσκοπος τον συμβουλεύει ως εξής:
“Την επόμενη φορά ρίξε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό που θα πιεις και θα δεις πώς θα χαλαρώσεις”.
Την Κυριακή ο παπάς ακολουθεί τη συμβουλή και πραγματικά νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει κήρυγμα χωρίς άγχος ακόμα και αν λυσσομανούσε καταιγίδα.
Μετά τη λειτουργία επιστρέφει στο σπίτι του, όπου μετά από λίγο εμφανίζεται ο Διάκος του Αρχιεπισκόπου και του παραδίδει ένα σημείωμα που έγραφε τα εξής:
Αγαπητέ πάτερ,
Την επόμενη φορά να ρίξετε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό κι όχι μερικές σταγόνες νερό στη βότκα.
Σας παραθέτω μερικές παρατηρήσεις, για να μην επαναληφθούν τα σημερινά.
- Δεν χρειάζεται να τοποθετείτε φέτα λεμονιού στο χείλος του δισκοπότηρου.
- Το κουβούκλιο στην πλευρά της εκκλησίας είναι το εξομολογητήριο, όχι το μπάνιο.
- Ο Αρχάγγελος είπε στην Παρθένο: “Χαίρε κεχαριτωμένη”, όχι “Γεια σου πιπίνι”.
- Καλό θα είναι να μην ακουμπάτε στο άγαλμα της Παναγίας πόσο μάλλον να το αγκαλιάζετε και να το φιλάτε με τέτοιο πάθος.
- Οι εντολές είναι 10 και όχι 12. Οι απόστολοι ήταν 12 και όχι 7. Κανείς τους δεν ήταν νάνος.
- Δεν αναφερόμαστε στον Ιησού Χριστό και τους αποστόλους ως ” Ι.Χ. και Σία”.
- Ο Ιούδας ήταν προδότης, όχι “σκατορουφιάνος του κερατά” που είπες εσύ στους χριστιανούς.
- Ο Χριστός μας είπε στον Πέτρο ότι “πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, θα με αρνηθείς”, δεν του είπε: “Μέχρι να λαλήσουν τα κοκόρια θα μ’έχεις γράψει στ” α…… σου”.
- Δεν επιτρέπεται να αποκαλούμε την κεφαλή της εκκλησίας μας “Νονό”.
-Το καθαγιασμένο ύδωρ είναι για να ευλογούμε, όχι για να δροσίζουμε τον σβέρκο μας.
- Ποτέ δεν κηρύττουμε καθισμένοι στα σκαλιά του ιερού και σε καμία περίπτωση δεν ακουμπάμε το πόδι μας πάνω στη Βίβλο.
- Ο άρτος χρησιμεύει για τη Θεία Ευχαριστία όχι ως απεριτίφ που συνοδεύει το κρασί.
- Η παρότρυνση να χορέψει το ποίμνιο ήταν ενδιαφέρουσα, δεν χρειαζόταν όμως και να χορέψει γιάγκα γύρω από την εκκλησία.
- Τις σκάλες του άμβωνα τις κατεβαίνουμε κανονικά, όχι τσουλήθρα στο κάγκελο.
Και τέλος, την λειτουργία την τελειώνουμε με “Αμήν”, όχι με “Ολέ!”
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτός που καθόταν στην άκρη του ιερού και τον οποίο αποκαλέσατε “αδερφάρα” και “τραβεστί με μάξι” ήμουν εγώ!
Ελπίζω αυτά τα λάθη να διορθωθούν την ερχόμενη Κυριακή.
Με τιμή,
Ο Αρχιεπίσκοπος

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το δράμα της Κύπρου μέσα απο τους στίχους - φωτιά του ΚΩΣΤΑ ΜΟΝΤΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
Κι αυτή η σελήνη η ματωμένη και μισή
που μας την κουβαλήσατε!
Αλήθεια πέστε μου μετρήσατε
πόσοι άλλοι πέρασαν απ' το νησί
πριν από εσάς πανίσχυροι κι επιφανείς
κι ούτε για δείγμα καν δεν έμεινε κανείς;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
Είναι δύσκολο να πιστέψω
πως μας τους έφερε η θάλασσα της Κερύνειας
είναι δύσκολο να πιστέψω
πως μας τους έφερε η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας
*
Πικρή θάλασσα της Κερύνειας
που πρέπει ν’ αποσύρουμε πια
τους στίχους που σου γράψαμε (Α, 229)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ
Αυτές οι φωτογραφιούλες ήταν απλώς
για να βγει το διαβατήριό τους
τότε που θα ‘φευγαν για σπουδές.
Πού να φανταζόντουσαν πως θα παρέμεναν
να τις σφίγγουν έτσι νυχτοήμερα
τα χέρια της μάνας τους,
πού να φανταζόντουσαν πως θα παρέμεναν
να τις σφίγγουν έτσι νυχτοήμερα
τα χέρια της αρραβωνιαστικιάς τους,
τα χέρια της γυναίκας τους,
νάν’ στις σχολικές τσάντες των παιδιών τους;
Πού να φανταζόντουσαν να μην έβαζαν τουλάχιστο
έτσι στραβά το σκουφί να επιτείνει,
να μη χαμογελούσαν αυτό το χαμόγελο
να επιτείνει;(Ανθ. 101)

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ
Να πάρουμε μια σταγόνα απ’ το αίμα σου
να καθαρίσουμε το δικό μας,
να πάρουμε μια σταγόνα απ’ το αίμα σου
να μπολιάσουμε το δικό μας,
να πάρουμε μια σταγόνα απ’ το αίμα σου
να βάψουμε το δικό μας
να μη μπορέσει πια ποτέ
να το ξεθωριάσει ο φόβος.(Β,424)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ
Και τι θα γίνει τώρα,
θα σχίσουμε τα παλιά μας τετράδια
που ‘ταν γεμάτα χρωματιστή «Ένωση»,
θα σχίσουμε τα παλιά μας σχολικά τετράδια
που ‘ ταν γεμάτα «Ένωση» διακοσμημένη με γιασεμιά και
λεμονανθούς και μαργαρίτες,
θα σχίσουμε τα παλιά αναγνωστικά των παιδιών μας
με τις ελληνικές σημαίες,
θα πετάξουμε τ’ αγαπημένο αναμνηστικό σκουφί του Γυμνασίου
με την «Ένωση» στο γείσο,
θα πετάξουμε το χάρακά τους
και την τσάντα και τη μπάλα και το ποδήλατο
που ‘γραφαν «Ένωση»;
Αλήθεια, πέστε μου, τι θα γίνει τώρα;
(ΚΥΠΡΟΣ 1974-1976, Β,605)

"Eπίγεια σοφία"

Νησί πικρό, νησί γλυκό, νησί τυραγνισμένο
κάνω τον πόνο σου να πω και προσκυνώ και μένω.

Εσύ της θάλασσας ρυθμός, ολάνθιστο κλωνάρι,
πώς σου μαδήσαν τ΄άνθια σου διπλοί, τριπλοί βαρβάροι.

Τι θλιβερά που σεργιανάν τριγύρω σου τα ψάρια
κι αντίχριστοι να παίζουνε την τύχη σου στα ζάρια.

Κουράγιο, μικροκόρη μας, που μας εγίνης μάνα
Ύμνος και Θρήνος της ζωής κι ανάστασης καμπάνα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δελφίνι… από χρυσό!

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Βρισκόταν πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων καθ' όλη τη διάρκεια της κούρσας…

Κι όμως, ο Σπύρος Γιαννιώτης το 'κανε κι αυτό!

Ο 31χρονος Ολυμπιονίκης, με μία επική αντεπίθεση στο τελευταίο χιλιόμετρο, πήρε

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι μύθοι που διασύρουν την Ελλάδα…




Ένα βίντεο υποστήριξης για την Ελλάδα έφτιαξε το Ελληνοβρετανικό επιμελητήριο, παρουσιάζοντάς το σε συνέδριο του Λονδίνου το οποίο έγινε στις 28 Ιουνίου…
Οι δημιουργοί του απαντούν με τον καλύτερο τρόπο στους επικριτές της Ελλάδας και σε όσα καταλογίζουν οι ξένοι στη χώρα μας και τον λαό μας. Το newsbomb σας μεταφέρει, βήμα προς βήμα τις επικρίσεις και τις απαντήσεις μας:
1. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες: 

Διαβαστε Περισσοτερα...

νέκδοτα – Γνωμικά – Περίεργα – Αστεία – Ιστορίες εκ του βίου διασήμων Ελλήνων 1820-1864.

Γιάννης Βλαχογιάννης, Ιστορική Ανθολογία, Ανέκδοτα – Γνωμικά – Περίεργα – Αστεία – Ιστορίες εκ του βίου διασήμων Ελλήνων 1820-1864. Βρήκα μια θέση στο πλάι, βολική. Ακολουθούσα τη σκέψη του φίλου Νίκου και του κυρίου Σπύρου, διαβάζοντας.


«Ο εθνικός ποιητής Σολωμός ζούσε στ’ Ακρωτήρι της Ζάκυθος με τον πιστό του υπηρέτη Λάμπρο, στο σπίτι του Στράνη. Ο υπηρέτης αργότερα διηγώταν: “Ενα μεσημέρι (1825) ακούμε κανονιές, και το αφεντικό εβγήκε έξω από την κα΄μαρά του και εστάθηκε στο λόφο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΕΚ σημαίνει… επίθεση!



Με… άγριες διαθέσεις ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα της ΑΕΚ στο Τόπλιτσε ο Χιμένεθ

Αφού έβαλε τους παίκτες του (με τη δροσούλα) να «καταπιούν» χιλιόμετρα στο δάσος, ο Ανδαλουσιανός σήμανε… επίθεση (και αντεπίθεση) στις ασκήσεις τακτικής -που εξακολούθησαν να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος στην προπόνησή του.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν (κυριολεκτικά) από νωρίς στα βάσανα τη Δευτέρα. Το πρώτο σκέλος της τριπλής σημερινής προπόνησης περιελάμβανε ξύπνημα πριν τις

Διαβαστε Περισσοτερα...

Münchau: 50% - 50% η διάλυση του ευρώ








By Wolfgang Münchau
Δημοσιεύθηκε: 13:01 - 18/07/11


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κρίση στην ευρωζώνη τώρα είναι ότι οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα για τους εφησυχασμένους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης. Την περασμένη εβδομάδα, η κρίση έφτασε στην Ιταλία. Και η Ε.Ε. κοίταξε από την άλλη πλευρά.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

http://www.enimerosi.com..."Εφυγε" ο Σπύρος Αλαμάνος


alamanospiros-portrait-112
ΚΕΡΚΥΡΑ. Εσβησε ο Κερκυραίος ζωγράφος, Σπ. Αλαμάνος, τη Δευτέρα αφήνοντας πίσω με ανεξίτηλα χρώματα το πλούσιο έργο του, που τον καθιστά αθάνατο. Οσο ανεξίτηλα θα μείνουν στις καρδιές όλων, όσοι τον γνώρισαν, το ήθος, η ενάργεια και το πλούσιο ταλέντο του. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη από το νεκροταφείο του Αγ. Σπυρίδωνα στον Κωτσέλα.
Για τον ζωγράφο έγραφε πρόσφατα με αφορμή τα λογοτεχνικά του κείμενα ο Α. Δεσύλλας: "Εκεί που ο Σπύρος Αλαμάνος, ιδανικά μπερδεύεται με τον εαυτό του, εκεί που ο καλλιτέχνης συναντά τον πεζογράφο και χέρι - χέρι οδοιπορούν στον κόσμο, προσφέροντας τα ωραία τους έργα . Όλα τα έργα του Αλαμάνου το ίδιο ωραία με την ίδια ζεστασιά ψυχής, μας αγγίζουν, είτε τα βλέπουμε, είτε τα διαβάζουμε . Θα 'λεγα μάλιστα ότι μπορούμε να διαβάζουμε πίνακες, αποκρυπτογραφώντας τις βαθιά βουτηγμένες στο χρώμα πινελιές και να θαυμάζουμε κείμενα ικανά να στολίσουν τους τοίχους του πιο διάσημου μουσείου στον κόσμο.
Ο Αλαμάνος είναι διαχρονικός και στο χρωστήρα και στα κείμενά του μιλάει για απλά καθημερινά αγαπημένα, για τη μάνα τον πατέρα, την αγάπη που πήραμε, την αγάπη που μας λείπει, μιλάει για τη μικρή Ρουθ, την πάνινη κούκλα που τη συντροφεύει και το μικρό σκιουράκι που της ιστορεί μεσαιωνικά παραμύθια. Ακόμη μιλάει για ταξίδια που τον φέρνουν κοντά σε διασημότητες της τέχνης, ταξίδια που καταπνίγονται στις στενές κανιζέλες της πόλης μας.
Αυτός είναι ο κόσμος του Σπύρου Αλαμάνου, είναι η δική μας καταφυγή".

Διαβαστε Περισσοτερα...

Tα αρχαία θέατρα «κουρδίζονταν»!




Οι μετρήσεις είχαν δείξει εντελώς άλλα από αυτά που επιθυμούσαν οι τρεις ερευνητές. Κλεισμένοι για μέρες σε ένα άχαρο, μικρό δωμάτιο, τον θάλαμο ηχομόνωσης του... Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, μαζί με γεννήτριες θορύβου, μικρόφωνα, υπολογιστές, και διάφορα είδη αγγείων, κυρίως πήλινα πιθάρια αλλά και μπουκάλια ή βάζα, έπαιρναν μετρήσεις και μελετούσαν τις γραφικές παραστάσεις που αυτές έδιναν.
Ηθελαν να καταλάβουν την επίδραση που έχουν τέτοια αντικείμενα στην ακουστική του χώρου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ελλάς, το μεγαλείο σου!


 Το πώς λειτουργεί η καθημερινή φοροδιαφυγή, ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων, νομίζω ότι συμπυκνώνεται στο ακόλουθο αριστοφάνειο άρθρο του ξεχωριστού συναδέλφου Γιώργου Λακόπουλου, στα «Νέα» της 1ης Ιουλίου: « Ο διάλογος είναι απολύτως αυθεντικός και αφιερώνεται στον Βαγγέλη Βενιζέλο που- νομίζει ότι- θα πιάσει τη φοροδιαφυγή. Διαδραματίστηκε μόλις προχθές σε καφετέρια,όταν σε μια συζήτηση εναντίον των πολιτικών, γενικώς, κάποιος ρώτησε τον διπλανό του:

- Παντελή,δεν δουλεύεις σήμερα; (στην ΕΥΔΑΠ)

- Πετάχτηκα δυο λεπτά να πάρω τη γυναίκα μου- κουρεύει μια πελάτισσά της εδώ δίπλα.

- Δουλεύει σε σπίτια; Και αποδείξεις πώς κόβει, ρε συ;

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share