Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οι φωνές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Όπερα Δωματίου Κέρκυρας υλοποιώντας τη συνεργασία με το Corfu Festival - Ionian Concerts 2011 συνδιοργανώνει δύο συναυλίες στις 22 και 24 Ιουλίου στην Ιόνιο Ακαδημία (9 μμ.) με το γενικό τίτλο ΟΙ ΦΩΝΕΣ - THE VOICES. Ειδικότερα την Παρασκευή 22 Ιουλίου, με τίτλο IDEALE ο διεθνούς φήμης μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης θα δώσει ρεσιτάλ με άριες και καντσονέτες με τη συνοδεία του κορυφαίου πιανίστα Δημήτρη Γιάκα και τη φιλική συμμετοχή της Ρόζας Πουλημένου. Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης έχει εμφανιστεί στις σημαντικότερες όπερες του κόσμου (Μετροπόλιταν - Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Ιταλία) καθώς και στη Λυρική και το Μέγαρο Μουσικής των οποίων είναι μόνιμος συνεργάτης τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια και έχει ηχογραφήσει μεταξύ άλλων για τις εταιρείες Lyra και EMI Classics.
Η παρουσία του συνδέεται με το Σεμινάριο Μότσαρτ που οργανώνει ο Τομέας Μονωδίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (υπεύθυνη διδάσκουσα: Ρόζα Πουλημένου) υπό την μουσική διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου (διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και εκλεγμένου καθηγητή του τμήματος) τη σκηνοθετική επιμέλεια της Τζένης Αρσένη και στην οποία διδάσκουν κορυφαίοι ειδικοί όπως ο σκηνογράφος Γιάννης Κόκκος, ο καθηγητής του τμήματος και συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.
Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με τη συναυλία των σπουδαστών που συμμετέχουν σε αυτό την Κυριακή 24 Ιουλίου (Ιόνιος Ακαδημία, 9 μμ.) όπου θα παρουσιάσουν σκηνές από τις πιο γνωστές όπερες του Μότσαρτ που θα έχουν επεξεργαστεί υπό την καθοδήγηση των προαναφερθέντων κορυφαίων ειδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share