Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Επενδύσεις(στα Σκόπια)


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι συμβαίνει με τα πλαστικά μπουκάλια;


Πολλοί από εμάς δε γνωρίζουμε ότι η επαναχρησιμοποίηση πλαστικού μπουκαλιού είναι αιτία δηλητηρίασης.Από άγνοια, σίγουρα, χρησιμοποιούμε συνεχώς το ίδιο πλαστικό μπουκάλι, είτε στο αυτοκίνητο, είτε στη δουλειά μας.
Αυτό δεν ενδείκνυται καθόλου.
Μας προειδοποιεί το γεγονός του θανάτου ενός 12χρονου κοριτσιού από το Ντουμπάι, το οποίο κορίτσι, χρησιμοποιούσε καθημερινά πηγαίνοντας στο σχολείο το ίδιο μπουκάλι για 16 μήνες.
Με δυο λόγια το πλαστικό (πολυαιθυλένιο τερερφθαλάτη ή PET) εμπεριέχει εν δυνάμει καρκινογόνα στοιχεία (διθυλοδροξυλαμίνη ή DEHA). Τα πλαστικά μπουκάλια είναι ασφαλή μόνο για μία χρήση.
Αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε περισσότερο, το διάστημα δεν πρέπει να ξεπεράσει τη μια βδομάδα, δεδομένου ότι δε θα το αφήσουμε σε μέρος με υψηλή θερμοκρασία.
Επαναλαμβανόμενο πλύσιμο ή ξέπλυμα του μπουκαλιού μπορεί να δημιουργήσει αλλοίωση της χημικής σύνθεσης του πλαστικού και τα καρκινογόνα στοιχεία να διαρρεύσουν στο νερό, το οποίο θα πιούμε.
Συνεπώς, ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε μπουκάλια, τα οποία είναι κατασκευασμένα για πολλές χρήσεις, π.χ. γυάλινα.
ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ : Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
(ΔΕΠΑ Α.Ε.Τμήμα Υγιεινής & Ασφάλειας)
Σχόλιο μας: Οταν πήρα αυτό το email πραγματικά προβληματίστηκα. Γιατί όλοι μας χρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια και για..μήνες (ειδικά του νερού - και όχι μόνο). Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ και σωστά τι ακριβώς συμβαίνει; Κι ας γράφουν ΤΟΤΕ ΟΛΑ τα πλαστικά μπουκάλια με μεγάλα μαύρα γράμματα (όπως τα πακέτα με τα τσιγάρα) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΗΣΗ - Μετά την χρησιμοποίηση του ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ τα πλαστικά μπουκάλια (ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ).
ΓΙΑΤΙ δεν το λένε και δεν το αναγράφουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Outer Space Junk


Είναι εκπληκτικό, τι σκουπιδαριό έχει μαζευτεί από την διαστημικές κουταμάρες των κρατών σε όλο το διάστημα που στέλνουν διαστημικά σκάφη. Η εικόνα μιλάει από μόνη της για το τι κυκλοφοράει πάνω από τα κεφάλια μας!
ΑΠΟ http://www.cybereddie.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

ANTI-ANTIO


"Oι αποχαιρετισμοί είναι πάντα δύσκολοι και ο υπογράφων εκδότης, σαν έτοιμος από καιρό θέλω να απευθυνθώ σε σας που τόσα χρόνια ζήσατε μαζί με εμένα και τους συνεργάτες μας την περιπέτεια της έκδοσης του Αντί και να σας θυμίσω τις καλές αλλά και τις σκληρές μέρες που διατρέξαμε όλα αυτά τα χρόνια με ένα περιοδικό ανά χείρας κάθε δεκαπενθήμερο ή και πιο συχνά. Να σας θυμίσω τις ζωντανές μας συναντήσεις μέσα από τα συνέδρια, τις εκδηλώσεις και τις γιορτές του περιοδικού, μέσα από την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.
Θέλω να σας πω, με την ειλικρίνεια και την αμεσότητα που ήταν το γνώρισμα πάντα της σχέσης μας, ότι η έκδοση του περιοδικού αναστέλλεται. Πως άλλοι πιο νέοι και πιο δραστήριοι από εμάς θα έρθουν ίσως στο μέλλον στη θέση μας και ίσως με αυτό τον τρόπο, με το καινούριο αίμα, το περιοδικό να έρθει ακόμη πιο κοντά στους νέους ανθρώπους και στις νέες εποχές. Aυτή η ώρα έχει έρθει; Το βέβαιο είναι πως από τη θέση αυτή, εδώ και σχεδόν 34 χρόνια, προσπάθησα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα με καθαρή καρδιά.
Από τη θέση αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πέρασαν από το Αντί στη μακρά διάρκεια των 34 χρόνων της έκδοσής του. Τους συνεργάτες δημοσιογράφους, τους φίλους πανεπιστημιακούς, τους σκιτσογράφους, τους φωτογράφους, τους τεχνικούς, τους τυπογράφους, όλους τους ανεξάρτητους αριστερούς πολίτες που συνέβαλαν στη συγκρότηση της ύλης και βοήθησαν, ο καθένας από τη σκοπιά του, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του περιοδικού.Τώρα που πέρασαν τα χρόνια, φαίνεται καθαρότερα η βοήθεια και η συμβολή του καθενός. Αν και το Αντί δεν διατήρησε πάντα τις καλύτερες σχέσεις με πολλούς φίλους και συνεργάτες, ωστόσο οφείλει να αναγνωρίσει ότι όλες οι συμβολές λειτούργησαν εντέλει θετικά.
Οι αποχαιρετισμοί είναι πάντα δύσκολοι, ας μην τους κάνουμε δυσκολότερους με λόγια περιττά και ανούσιες φλυαρίες.Η αναστολή έκδοσης του περιοδικού αποφασίστηκε οριστικά πριν από έξι μέρες. Τώρα λοιπόν που κλείνουμε και τα λογιστικά μας βιβλία, διαπιστώσαμε ότι πολλοί συνδρομητές έχουν ανανεώσει τη συνδρομή τους. Εμείς έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία· δεν έχουμε, όμως, τους λογαριασμούς σας. Γι’ αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους συνδρομητές που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους να μας στείλουν τα στοιχεία τους, για να επιστρέψουμε εμείς πλέον ό,τι χρωστάμε. Σας παρακαλούμε λοιπόν να μας στείλετε με επιστολή (περιοδικό Αντί, Δημοχάρους 60, 115 21 Αθήνα), φαξ (210-7226107) ή ηλεκτρονικό μήνυμα (chpapou@otenet.gr) ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τραπεζικό λογαριασμό (εάν έχετε). Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να πάρετε βιβλία των εκδόσεων «Πολύτυπο» ή τόμους του Αντί.
Περιμένουμε το μήνυμά σας.
Kι όπως λέγαν οι παλιοί,
Σας ευχαριστώ και σας σφίγγω το χέρι.
Χρήστος Γ. Παπουτσάκης
Από σήμερα αλλάζουμε διεύθυνση, αλλά όχι και …μυαλά.
Από σήμερα θα μας βρίσκεται εδώ:
http://www.antinews.gr.
Πάντα «gr» και όχι «blogspot».
Και πάντα διασυνδεδεμένοι με το
http://www.anti.gr και το http://www.blog.anti.gr.
Στον αιώνα τον άπαντα.
ANTI WEBLOG

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Ο βυθός της θάλασσας κινδυνεύει να μετατραπεί σε βασίλειο της πλαστικής σακούλας


O κόσμος του βυθού κινδυνεύει να μετατραπεί σε βασίλειο της πλαστικής σακούλας, απειλώντας τα ψάρια και το θαλάσσιο περιβάλλον.
Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία έγινε για πρώτη φορά σε βαθιά νερά. Από την έρευνα προκύπτει ότι τέσσερις κόλποι της Δυτικής Ελλάδας έχουν μετατραπεί σε θαλάσσιους σκουπιδότοπους.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης, τα αποτελέσματα έδειξαν πως το πλαστικό (56%) ήταν το κυρίαρχο υλικό των απορριμμάτων που εντοπίστηκαν στον βυθό. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι μόλις τρία είδη αντικειμένων- οι σακούλες απορριμμάτων, τα κουτάκια αλουμινίου και τα πλαστικά μπουκάλια νερού- αποτελούν το 48% των απορριμμάτων.
Οι πλαστικές σακούλες που συχνά γίνονται αιτία πνιγμού για μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά και άλλα ζώα μένουν στον πυθμένα από 30 έως 100 χρόνια.

Έρευνες έχουν δείξει ότι 136 είδη θαλάσσιων ζώων είναι επιρρεπή στο να παγιδεύονται σε απορρίμματα της θάλασσας, ενώ εκατοντάδες έχουν βρεθεί νεκρά με σκουπίδια στο στομάχι τους.
Ανάμεσά τους είναι θαλάσσιες χελώνες, φάλαινες, θαλασσοπούλια και δελφίνια.
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της έρευνας, το μεγαλύτερο ποσοστό απορριμμάτων προέρχεται από χερσαίες πηγές και όχι από θαλάσσιες.

Δηλαδή από αγροτικές, αστικές δραστηριότητες, καθώς και από τους ποταμοχειμάρρους που μεταφέρουν στη θάλασσα σκουπίδια και άλλα υλικά, πράγμα που διαπιστώθηκε σε Ανατολικό Πατραϊκό, Δυτικό Κορινθιακό, Λακωνικό Κόλπο και στη θάλασσα των Εχινάδων.
Ο αμέσως πιο βρώμικος κόλπος μετά τον Πατραϊκό είναι ο Δυτικός Κορινθιακός όπου καταγράφηκαν 116 σκουπίδια ανά τ. χιλ. Στον Βόρειο Λακωνικό 85 και στην περιοχή της θάλασσας των Εχινάδων 72 απορρίμματα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

YES


Διαβαστε Περισσοτερα...

Εξέγερση στις φυλακές της Κέρκυρας


Συνεχίζεται η εξέγερση κρατουμένων των Φυλακών Κέρκυρας, η οποία ξεκίνησε χθες στις 6 το απόγευμα.
Πρόκειται για περίπου 80 από τους 220 κρατουμένους, κυρίως από τις ακτίνες Γ και Δ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης. Από χθες, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται εντός και εκτός Φυλακών ενώ σήμερα τα ξημερώματα έφτασε στο νησί με αεροπλάνο τύπου C130 ειδική μονάδα της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ανόητοι ή προβοκάτορες;

Κάποιοι μπλόγκερς, που ενδιαφέρονται προφανώς μόνο για την θεαματικότητα, ανέβασαν πρόσφατα ένα βίντεο που δείχνει κάποιους ανόητους, ή προβοκάτορες, να αυτοπαρουσιάζονται, σε στυλ «17Ν» ως ένοπλοι Κρητικοί μιας «παραστρατιωτικής οργάνωσης» που αποκαλείται «Ένοπλος Κρητικός Εθελοντικός Πυρήνας» και να … προειδοποιούν «Τσάμηδες Αλβανούς και Σκοπιανούς …καταληψίες Ελληνικών εδαφών». Το βίντεο αναμεταδόθηκε χθες από τα ΜΜΕ των Σκοπίων και έδωσε την αφορμή στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης τους να ζητήσει «την καταδίκη τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων από την κυβέρνηση της Ελλάδας». Προφανώς αφορμή έψαχναν οι Σκοπιανοί να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθαν με της σβάστικα στην ελληνική σημαία και τον Έλληνα πρωθυπουργό με στολή …Ναζί.
Και κάποιοι τους την πρόσφεραν. Ενώ γνωρίζαμε την ύπαρξη του βίντεο, αποφύγαμε να ασχοληθούμε μαζί του, για ευνόητους λόγους. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να αποτρέψει παρόμοιες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο. Είναι όμως υποχρέωση όλων μας να περιφρουρούμε το κύρος και την αξιοπιστία της μπλογκόσφαιρας και να …προσέχουμε. Να μην πέφτουμε τόσο εύκολα σε παγίδες και να μην αναμεταδίδουμε παρόμοιες ανοησίες που καταδικάζονται από όλους.
ΑΠΟ http://www.blog.anti.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ειρήνη Γλύξμπουργκ-Η «τρελή» ήταν πολύ συμπαθής.


Εκπληξη... Η «τρελή» ήταν πολύ συμπαθής.
Κι ίσως για πρώτη φορά ένα μέλος της οικογένειάς της κέρδισε έδαφος στις καρδιές της άλλης πλευράς. Των αντιπάλων...Η συνέντευξή της στον Σταύρο Θεοδωράκη στους «Πρωταγωνιστές» μπορεί να είχε σπόνσορα τον κ. Λαμπράκη, αλλά ήταν εξαιρετική. Η Ειρήνη, με μία αφοπλιστική ειλικρίνεια, έδωσε απαντήσεις για όλα.
Μίλησε για τις αγωνίες της, την πείνα που μαστίζει μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού του πλανήτη, τα ταξίδια της σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν. Περιέγραψε με ζωηρά χρώματα το πώς ναύλωσε αεροπλάνα και πήγε αγελάδες στην Ινδία, όχι μόνο για να τις σώσει από τη σφαγή που τις περίμενε στην Ευρώπη, αλλά και γιατί στον τόπο αυτό εκτός από το ότι θεωρούνται ιερές, είναι ταυτόχρονα χρήσιμες και για τις αγροτικές εργασίες...
Η Ειρήνη υπερασπίστηκε την οικογένειά της (και καλά έκανε), όχι όμως το θεσμό. Αναφέρθηκε σε άγνωστα περιστατικά από τη ζωή της βασιλικής οικογένειας, όπως στην περίπτωση του χοντρού βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ, που την «έπεφτε» στη Φρειδερίκη, αλλά και στον αδερφό της, που πιτσιρικάς στο Τατόι πέταγε καρφίτσες στις καράφλες των προσκεκλημένων του πατέρα της Παύλου.
Για τον Καραμανλή και στην σχεδόν ευθεία ερώτηση του Θεοδωράκη «αν τάχε με τη Φρειδερίκη», απάντησε πως το ακούει για πρώτη φορά. Και έμοιαζε ειλικρινής, γιατί έδειξε μια μικρή ταραχή τη στιγμή που έλεγε πως «ο Καραμανλής πήγαινε πολύ συχνά στο Τατόι, αλλά δεν πιστεύει ότι μπορεί να είχε σχέση με τη Φρειδερίκη, γιατί αυτή αγαπούσε πολύ τον άντρα της».
Τον Καραμανλή τον περιέγραψε βλοσυρό και λιγομίλητο, ενώ τον Γ. Παπανδρέου, «ευγενή και χαριτωμένο».
Η Ειρήνη βρήκε σκοπό στη ζωή της να βοηθάει, πραγματικά, (έστω και μερικές φορές με δονκιχοτικό τρόπο) αυτούς που υποφέρουν στον κόσμο.
Μέχρι τώρα, ακούγοντας «πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδος», γελούσα ειρωνικά. Από χθες που παρακολούθησα τη συνέντευξή της στους «Πρωταγωνιστές» του Θεοδωράκη, σκέφτομαι να σταματήσω να το κάνω αυτό...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Ομοσπονδία κρίκετ...


Εθνική Ελλάδας με ...ξένους, ταξιδάκια και ποδόσφαιρο!

Γράφει ο ΙΟΝΙΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ.


Επιχορηγήσεις αθλητικών ομοσπονδιών. Πολύ καλό θέμα με μεγάλες μαύρες τρύπες" ! Μή ξεχάσετε να διερευνήσετε και την οικονομική υπόσταση -γιά όλη την τελευταία 15ετία- και της Ομοσπονδίας Κρίκετ.
Της μοναδικής που εδρεύει εκτός λεκανοπεδίου Αττικής.
Την δημιούργησαν οι τότε Κερκυραίοι Υπουργοί και βουλευτές Δρύς, Καλούδης, Κουλούρης, Σπ. Ράλλης, για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους με λιγότερα από 21 σωματεία που προβλέπεται από τον αστικό κώδικα.
Εν πάσει περιπτώση έγινε που έγινε, για να βοηθήσει υποτίθεται το παραδοσιακό άθλημα της Κέρκυρας που κληρονόμησε από την Αγγλική κυριαρχία.
Μόνο που τα τελευταία 15 χρόνια μόνο αυτό δεν γίνεται. Ταξιδάκια στο εξωτερικό για ψώνια (δήθεν για τουρνουα κλπ. Το κυριώτερο όμως είναι τούτο.
Με ποιο δικαίωμα αγωνίζονται στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΡΙΚΕΤ και ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ;!!!Ψάξτε το.
Ακόμα κάτι αξιοπερίεργο για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρίκετ (της Κέρκυρας).
Όλη την περσινή περίοδο το ιδιόκτητο γήπεδό της (δαπανήθηκαν πολλά για να γίνει και διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα), παραχωρήθηκε για καθημερινή σχεδόν χρήση στην τοπική ΠΑΕ Κέρκυρα του Καλογιάννη που δεν διέθεται δικό της γήπεδο για προπονήσεις.
Καταλαβαίνετε πόσο επιβαρύνθηκε ο αγωνιστικός χώρος και πόσα θα δαπανηθούν εκ νέου για την αποκατάστασή του.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ???

Tο 2007 ,ο Guillermo Vargas Habacuc, ένας ξεφτιλισμένος 'καλλιτέχνης' , πήρε ένα αδέσποτο σκυλί, το έδεσε με ένα κοντό σχοινί
στον τοίχο μιας Γκαλερύ 'τέχνης' και το άφησε να πεθάνει αργά απο την πείνα και τη δίψα:


Για αρκετές μέρες, ο δημιουργός αυτής της απίστευτης βαρβαρότητας και οι επισκέπτες αυτής της Γκαλερύ 'τέχνης' στάθηκαν απαθείς θεατές της αγωνίας του δύστυχου ζώου,μέχρι που τελικά πέθανε από την εξάντληση αφού πρώτα βίωσε μια επίπονη, παράλογη και αδιανόητη δοκιμασία.

ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ???

Δεν είναι μόνο αυτό: η αξιότιμη Biennale κεντρικής αμερικής πήρε την αισχρή απόφαση , οτι η κτηνωδία που έκανε αυτό το υποκείμενο πρόκειτε για τέχνη , και κάλεσε τον Guillermo Vargas Habacuc να επαναλάβει την κτηνωδία του επισήμως στην Biennale του 2008.



ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ!!! Υπογράψτε εδω: http://www..petitiononline.com/13031953/petition.html, δε χρειάζεται να πληρώσετε, ούτε να υπογράψετε, αξίζει τον κόπο, να απαιτήσουμε το υποκείμενο αυτό να μην χρίζει καμίας εκτίμησης ούτε να αποκαλείται καλλιτέχνης για τη βάναυση πράξη του, και για την ευχαρίστηση και την απάθεια του με τον πόνο του άλλου.. Είναι πολύ εύκολο, θα αρκέσει μόνο 10 δευτερόλεπτα και είναι αξιόπιστο!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ SHREK

Ο αληθινός SHREK…. αυτοπροσώπως!




Ο Maurice Tillet (1903-1954) ήταν ένας επαγγελματίας παλαιστής στα έτη που αυτού του είδους ο αθλητισμός θεωρούταν ψυχαγωγία.
Γεννημένος στη Γαλλία, ήταν πολύ ευφυής και μιλούσε 14 γλώσσες.
Στα 20 χρόνια του άρχισε να αναπτύσσει μια παράξενη ασθένεια που του προκάλεσε ανομοιόμορφη και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη στα κόκαλα του.
Αυτό του προκάλεσε πολύ πόνο ενώ στην πόλη του τον φώναζαν με διάφορα παρατσούκλια. Έτσι ο Tillet αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα καταγωγής του παρόλο του ότι την είχε αγαπήσει.
Στην προσπάθεια του να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα, ο Tillet πήγε στην Αμερική και ασχολήθηκε με την επαγγελματική πάλη, και ονομάστηκε «φρικτός δράκος του ρινγκ».
Η προσωπικότητά του («ο γαλλικός άγγελος») ήταν μια πλήρης επιτυχία και απέκτησε φανατικούς οπαδούς .
Ίσως η μεγαλύτερη δόξα της καριέρας του ήταν τον Αύγουστο του 1944 που σύντριψε τον Steve Casey για το παγκόσμιο πρωτάθλημα American Wrestling Association.
Πέθανε το 1954 στην ηλικία 51 ετών, ενώ η μορφή του αποτυπώθηκε σε 3 μεταθανάτιες μάσκες που απεικονίζουν το πρόσωπό του.
Έτσι ο Shrek δεν αποτελεί δημιούργημα της φαντασίας ενός τύπου, υπήρξε εμπνευσμένος από αυτές τις φωτογραφίες.



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Τα καινούρια παπούτσια του ολυμπιακού

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φίλησε με

- "Φίλησε με...",
φωνάζει παθιάρικα η κοπέλα.
- "Δεν μπορώ, είσαι η γυναίκα του αδελφού μου!
Κανονικά και που πηδιόμαστε, κακώς κάνουμε..."

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φαινόμενο: Δύο ήλιοι!


Πόλη: Ατράου - Καζακστάν (βόρεια ακτή της Κασπίας)



Διάρκεια φαινομένου: Πολλές ώρες
(από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα)
Θερμοκρασία: - 40 C (πλην σαράντα)
Άνεμος: Έντονος
Καιρός: Σχεδόν αίθριος
Οι ντόπιοι δεν ξαναθυμούνται κάτι τέτοιο...




ΕΞΗΓΗΣΗΛόγω του ισχυρού ανέμου, σηκώθηκαν στον αέρα (τοπικά) ψήγματα χιονιού και πάγου από το έδαφος,δημιουργώντας μια ζώνη που λειτουργεί ως πρίσμα (φακός) αναπαράγοντας είδωλο του ήλιου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Η ΜΠΥΡΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ

Τις προάλλες καθόμασταν με μια παρέα σε ένα τραπέζι και κάποιος ισχυρίστηκε ότι η μπύρα περιέχει γυναικείες ορμόνες.
Αρχικά γελάσαμε αλλά σαν επιστήμονες που είμαστε είπαμε να το ερευνήσουμε το θέμα.Ήπιαμε ο καθένας από 10 μπύρες (καθαρά για επιστημονικούς λόγους).Μετά το τέλος του πειράματος καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα:
1.είχαμε παχύνει

2.μιλούσαμε ακατάπαυστα χωρίς να λέμε τίποτα
3.αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην οδήγηση και στο παρκάρισμα
4.ήταν αδύνατο να κάνουμε λογικές σκέψεις
5.μας ήταν αδύνατο να παραδεχτούμε ότι είχαμε άδικο, παρότι\nήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχαμε δίκιο
6.κάθε ένας μας θεωρούσε ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος
7.είχαμε πονοκέφαλο και δεν είχαμε διάθεση για σεξ
8.και η αποκορύφωση: έπρεπε να πάμε κάθε 10 λεπτά στην τουαλέτα και μάλιστα όλοι μαζί.
Περαιτέρω ανάλυση μάλλον είναι περιττή: Η ΜΠΥΡΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΕΠΕΙΓΟΝ
Καλημέρα ,
το κοριτσάκι ενός φίλου μας που είναι μόλις 4 χρονών πάσχει απόμορφή Καρκίνου Νευροβλάστομα και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.Χρειάζεται επειγόντως αίμα ΑΒ Θετικό. Παρακαλώ πολύ όποιον έχει την ίδια ομάδα αίματος να δώσει αίμα και να προωθήσει αυτό το μήνυμα σε όσους περισσότερους γνωστούς μπορείΤα στοιχεία είναι:


Αργυρώ Τερεζάκη του Μανούσου και της Δέσποινας,

Νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού Ογκολογικό τμήμα ή στο τμήμα Αιμοδοσίας
Ευχαριστούμε πολύ που βοηθάτε την Αργυρώ


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Πολιτιστικές ειδήσεις στην Κερκυρα

• Τιμητική εκδήλωση για τη μακροχρόνια προσφορά του καθηγητή ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΟΡΔΙΝΑ στην Επιστήμη, στην Κέρκυρα, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στην Εταιρεία, της οποίας διετέλεσε Αντιπρόεδρος, διοργανώνει στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Μουσείου Σολωμού στα Μουράγια το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Απριλίου 2008 στις 20.00 με ομιλητές τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτρη Τσουγκαράκη, την Αρχαιολόγο Γαρυφαλλιά Μεταλληνού, τον Αρχαιολόγο– Συγγραφέα Κώστα Σουέρεφ και τον Ιστορικό Δημήτρη Ζυμάρη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

• Τον γνωστό ερμηνευτή Βυζαντινής Μουσικής Πέτρο Γαϊτάνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Κερκυραίοι και οι επισκέπτες του νησιού μας σε δύο ξεχωριστές συναυλίες από κοινού με τη Χορωδία Κέρκυρας την Κυριακή των Βαϊων στο Δημοτικό Θέατρο και τη Μεγάλη Δευτέρα στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο.

• Ομιλία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα κάνει ο Ιάπωνας πρέσβης στη χώρα μας, που θα έλθει στην Κέρκυρα έπειτα από πρόσκληση του πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η ομιλία του κ. Takanori Kitamura θα γίνει την Τετάρτη 16 Απριλίου και θα έχει ως θέμα «Οι χώρες της μυθολογίας και των φιλικών δεσμών με αμοιβαίο σεβασμό: Ιαπωνία και Ελλάδα»

• Έκθεση φωτογραφίας διοργανώνει έως τις 14 Απριλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη το Εργαστήριο Φωτογραφίας του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Στον αγώνα νικητής ήταν η χελώνα...

...και προπονητής της ο Ιακώβου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Doping ή Viagra;...


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στη Ζάκυνθο



Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στη Ζάκυνθο, μετά τους σεισμούς του 1953 και τα ΜΜΕ το ξέχασαν ήδη. Οι Κυριακάτικες ούτε που ασχολούνται με τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε το νησί.«Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα στη Ζάκυνθο»! Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση μετά τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε χθες το απόγευμα και «σάρωσε» ό,τι βρήκε στο διάβα του!Προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα, με τους κατοίκους να παρακολουθούν έντρομοι ένα φαινόμενο, που όπως έλεγαν, το είχαν «συναντήσει» μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες!Το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι ότι τραυματίστηκε σοβαρά η 62χρονη Ροζαλία Δεμπονέρα - Μαρκουτσά, η οποία, την ώρα που περνούσε ο ανεμοστρόβιλος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της(ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η οικονομική κρίση επιδρά παντού


Από τα ενδιαφέροντα σχόλια της ΑΞΙΑΣ. Το ρεπορτάζ όμως δεν είναι ολοκληρωμένο. Έπρεπε να έχει και κανένα τηλέφωνο από «ενδιάμεσο»)






Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share