Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Χωρις Λογια

Διαβαστε Περισσοτερα...

Something Good



Διαβαστε Περισσοτερα...

Όμορφη Ασπρόμαυρη Φωτογραφία




Toni Frissell
In her legendary photos Toni Frissell impresses with a strong trend toward surrealism or realism. The photo presented below, although in black and white, is both extremely sharp and clear. To achieve such level of clarity in black and white is extremely hard.
Black and White Photography
Alin Ciortea
Alin Ciortea presents examples .......




Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Kάνε το καλό.......



Διαβαστε Περισσοτερα...

Καποτε- Τωρα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέντε πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι ετοιμοθάνατοι.


Μια νοσοκόμα που δούλεψε με ανθρώπους με ανίατες ασθένειες, μοιράζεται την εμπειρία της και δίνει πολύτιμες συμβουλές, σε μας τους μη-ετοιμοθάνατους... [Απ' το Arise India Forum, Μέσω του twitter του @RenoDakota].


 
Φωτογραφία: Jean-Baptiste Tournassoud - Melancolia Corbet (1914) 


"Για πολλά χρόνια δούλεψα στην παρηγορητική φροντίδα ασθενών, κυρίως σε αυτούς που γυρνούσαν στα σπίτια τους για να πεθάνουν. Έζησα ξεχωριστές στιγμές, όντας μαζί τους για τις τελευταίες 3 με 12 εβδομάδες της ζωής τους.

Οι άνθρωποι ωριμάζουν πολύ όταν αντιμετωπίζουν το θάνατό τους. Έχοντας βιώσει μεγάλη γκάμα συναισθημάτων (άρνηση, φόβο, θυμό, στεναχώρια, περισσότερη άρνηση) στο τέλος ένιωθαν την πολυπόθητη αποδοχή: Κάθε ασθενής γαλήνευε, τελικά, πριν πεθάνει.

Όταν τους ρωτούσα αν μετάνιωναν για κάτι ή αν θα έκαναν κάτι διαφορετικά, είδα ότι υπήρχαν πολλά κοινά στις απαντήσεις τους. Να πέντε - αυτά που άκουσα πιο συχνά: ..........

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέντε μουσικοί σε… μία κιθάρα! - Walk off the Earth (Gotye - Cover)


perierga.gr - Πέντε μουσικοί παίζουν σε... μία κιθάρα!Πέντε μουσικοί δημιουργοί, συνθέτες και τραγουδιστές, αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν παίζοντας με μία μόνο κιθάρα! Τέσσερις άντρες και μία γυναίκα αποδεικνύουν τη δεξιοτεχνία τους στην παραγωγή ήχων, χρησιμοποιώντας όχι μόνο τις χορδές της κιθάρας… «Θέλαμε να πρωτοτυπήσουμε αλλά και να δούμε εμείς οι ίδιοι αν μπορούμε να παίξουμε ταυτόχρονα σε μία κιθάρα, χωρίς, βέβαια, να αλλοιωθεί το μουσικό αποτέλεσμα. Νομίζω τα καταφέραμε μια χαρά…», λένε υπερήφανα και οι πέντε καλλιτέχνες. Όσο για το αποτέλεσμα; Δείτε και ακούστε από μόνοι σας…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κινητικότητα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τους τελευταίους 12 μήνες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης, όπου η κατάσταση δείχνει να αποκλίνει από τη συνήθη φυσιολογική κατάσταση.
Από η μια οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ παράλληλα παρατηρείται και μια διόγκωση στο φλοιό του ηφαιστείου.
Όπως επισημαίνει στο www.koutipandoras.gr , o καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) κ. Κοσμάς Στυλιανίδης:
«Εκείνο το οποίο είναι σαφές είναι ότι παρατηρείται μια δραστηριότητα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης εδώ και 12 μήνες περίπου, η οποία αποκλίνει κάπως από τη φυσιολογική δραστηριότητα, δηλαδή από την κατάσταση σιωπής. Παρατηρούνται δηλαδή ορισμένα φαινόμενα τα οποία υποδηλώνουν ότι αρχίζει μια διαφοροποίηση από την κατάσταση ηρεμίας».
Από άποψη έντασης των πραγμάτων η απόκλιση είναι πολύ μικρή από την μέχρι πρότινος κατάσταση ηρεμίας. Συνήθως οι σεισμοί δεν ξεπερνούν τα 3 και κάτι ρίχτερ και γίνονται αντιληπτοί κυρίως στην περιοχή της Σαντορίνης. Η απότομη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δραστηριοποιηθούν άμεσα διάφορες επιστημονικές ομάδες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.
«Υπάρχει επαρκής παρακολούθηση. Από πέρυσι έχει πυκνώσει και το δίκτυο παρακολούθησης επειδή υπήρξαν και αυτά τα φαινόμενα. Μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει το επίπεδο alert ώστε να απαιτείται η λήψη μέτρων», τονίζει στο www.koutipandoras.gr, ο κ. Στυλιανίδης και συμπληρώνει ότι «βέβαια τίποτε δεν αποκλείεται όταν πρόκειται για φαινόμενα της φύσης, αλλά τα ηφαιστειακά φαινόμενα χρειάζονται μια προετοιμασία».
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει σχετική ανακοίνωση για το θέμα. Οι όποιες κινήσεις της πολιτείας θα συναρτηθούν άμεσα από την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, ενώ δεν αποκλείεται και η λήψη μέτρων εάν τα φαινόμενα ενταθούν.
Οι επιστήμονες πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί σε ότι αφορά την επανάληψη ακραίων καταστροφών όπως αυτή της έκρηξης του ηφαιστείου πριν από 3.500 χρόνια. Όπως επισημαίνουν η επαναληπτικότητα ενός τέτοιου φαινομένου βάσει μελετών είναι 1 στις 20.000 να ξανασυμβεί.
Μεγαλύτερη ανησυχία εμπνέουν καταστάσεις όπως αυτές που βίωσε η Σαντορίνη το 1950, εξ ου και η στενή παρακολούθηση της δραστηριότητας του ηφαιστείου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Δώστε χρόνο στο παιδί σας, όσο αυτό είναι ακόμα παιδί»


Το ελληνικό πρότυπο οικογένειας, έχει αποτυπωθεί σε ταινίες, σε διαφημίσεις αλλά κυρίως στη συνείδηση μας. Γονείς που «πνίγουν» τα παιδιά τους, τα μπουκώνουν με φαγητό, που τα ευνουχίζουν και δεν τους επιτρέπουν να ενηλικιωθούν ακόμα και αν έχουν πατήσει τα πρώτα –άντα. Μητέρες οι οποίες «νταντεύουν» τα παιδιά τους μέχρι εκείνα να καταφέρουν να σπάσουν τα ασφυκτικά δεσμά που τους έχουν περάσει και να απογαλακτιστούν.
Σ’ αυτά τα πλαίσια κινήθηκε και η δανέζικη διαφημιστική εταιρία η οποία έφτιαξε αυτή την αφίσα στην οποία παρουσιάζεται μία μητέρα να σέρνει ένα παιδικό καρότσι από το οποίο προεξέχουν τα πόδια ενός ενήλικα. Η διαφήμιση έχει ως σλόγκαν «δώστε χρόνο στο παιδί σας, όσο αυτό είναι ακόμα παιδί», και δίνει μαθήματα στις υπερπροστατευτικές οικογένειες. Μία απλή φωτογραφία η οποία προσπαθεί να εξηγήσει ότι μία οικογένεια έχει ανάγκη να βρίσκεται ενωμένη και να περνάει χρόνο μαζί όσο το παιδί είναι μικρό, δηλαδή όσο ακόμα έχει ανάγκη την οικογένεια του σε μεγάλο βαθμό

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένας τρόπος ώστε οι "λογαριασμοί" να δίνουν χαρά αντί για στεναχώρια !! Ανοιχτά τα ηχεία, και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο!!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Δεν παραδίνομαι, ρε!!





Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.
Πήγα διακοπές στη Χαλκιδική. Στη Σάμο. Και στην Κέρκυρα.
Εκδρομές στο Πήλιο. Στα Ζαγόρια. Και στο Καρπενήσι.
Πήγα σε ταβέρνες. Και στα μπουζούκια.
Εστειλα τα παιδιά μου φροντιστήριο. Και στα αγγλικά.
Τάδινα χαρτιλίκι. Τάκανα δώρα Χριστούγεννα. Στα γενέθλια.
Ξόδεψα...το παραδέχομαι...
Αγόρασα εγγλέζικη καπαρντίνα. Ιταλικό παπούτσι.
Εβραϊκά λεμόνια. Πατάτες απ'την Τουρκία. Ψάρι Νορβηγίας.
After save. Κολώνιες. Σαμπουάν. Αρωματικό σαπούνι.
Ξόδεψα...το παραδέχομαι...
Κέρασα αγιορείτικο κρασί στην Ειρήνη. Κοιμήθηκα μαζί της
σε ακριβό ξενοδοχείο.
Κάλεσα στο σπίτι μου τους φίλους μου. Να φάμε και να πιούμε.
Να γλεντήσουμε. Να αγαπηθούμε.
Ξόδεψα...το παραδέχομαι...
Δεν έκλεψα. Δεν άρπαξα. Δεν εξαπάτησα.
ΕΣΕΝΑ, τι σε νοιάζει ;;!!
Γιατί μού λες πως έζησα πάνω από τις δυνάμεις μου;;
Γιατί με θεωρείς καταστροφέα της Χώρας;;

ΞΕΡΩ, γιατί...
Με θέλεις φτωχό και φτηνό.
Να δουλεύω για πέντε ευρώ. Να ψωμολυσώ.
Νάμαι δούλος σου. Σκυλί σου.
Νάμαι ένα τίποτα.
Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς φωνή. Χωρίς δικαιώματα.
Να γυρίσω στις γκαζόλαμπες. Στις ξυλόσομπες. Στις στάχτες.
Θέλεις το παιδί μου σκλάβο νέας γενιάς.
Αμόρφωτο. Χωρίς Ελπίδα. Χωρίς Μέλλον.
Με θέλεις στο σκοτάδι και στην πείνα.
Στο κλιν και στο πράσινο σαπούνι.
Να κόβω βεντούζες, αντί νάχω γιατρό.
Νάμαι στον ποδαρόδρομο, αντί νάχω συγκοινωνίες.
Να τρώω ρεβύθια και ρέγγα.
Με θέλεις ζωντανό-νεκρό.
Να δουλεύω για σένα. Τα κέρδη σου. Τις Ελβετίες σου.
Με θέλεις στο συσσίτιο.
Να χορταίνω με δυστυχίες.
Τις δικές μου και των άλλων.

ΟΧΙ καθάρματα.  ΟΧΙ κλεφταράδες.  ΟΧΙ πουλημένοι.
ΟΧΙ...κυβερνητικοί.  Πράσινοι, γαλάζιοι και μαύροι.
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.

Μπορεί να με ξεπαστρέψετε...
Την Πατρίδα μου να καταστρέψετε...
Θάμαι παντού. Συνεχώς μπροστά σας.
Μόνος και με Αλλους.
Και Νεκρός θάμαι Εχθρός σας..

 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το νεο γηπεδο της ΑΕΚ στη φυσικη του θεση.........

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο "ομορφάντρας" Μανώλης Μαυροματάκης λέει...



Ο "ομορφάντρας" της πετυχημένης διαφήμισης είναι επίσης ένας εξαιρετικός ηθοποιός με σπουδαία πορεία στο σινεμά και το θέατρο. Του ζητήσαμε να αυτοσυστηθεί.

Φωτό: Μανώλης Μαυροματάκης
Φωτό: Μανώλης Μαυροματάκης
«Τώρα είναι μία ευκαιρία ν’ αποτινάξουμε από πάνω μας τα δύο δέρματα που έχουν κολλήσει στο σώμα μας, της ενοχής και της θυματοποίησης. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λαός με αυτό το σύνδρομο».
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΤΟ 1962 στην Αθήνα. Φύγαμε όταν ήμουν ενός έτους, γιατί ο πατέρας μου ήταν ενωμοτάρχης της Χωροφυλακής κι έπαιρνε μεταθέσεις. Πήγαμε πρώτα σ’ ένα χωριό, τον Οξύλιθο στην Εύβοια, και μετά στη Σύρο, στην Ντελαγκράτσια, σ’ αυτό το πολυτραγουδισμένο χωριό που αναφέρεται και στη «Φραγκοσυριανή» του Βαμβακάρη. Εκεί η ζωή ήταν ό,τι πιο παραμυθένιο μπορούσα να φανταστώ. Ήταν ένα χωριό με μονοθέσιο σχολείο, τριάντα μαθητές κι έναν δάσκαλο. Παίζαμε όλη μέρα, πηγαίναμε για ψάρεμα, διαβάζαμε λίγο. ...


Διαβαστε Περισσοτερα...

"Eπίγεια σοφία"


Τι καλό έκανες για τον πατέρα σου, ώστε να περιμένεις τόσα απ’ το γιο σου;
Σααντί, 1213-1292, Πέρσης ποιητής




 
 
 
Αν δεν έχεις μισηθεί ποτέ από το παιδί σου, δεν υπήρξες πραγματικός γονιός.
Bette Davis, 1908-1989, Αμερικανίδα ηθοποιός




 
 
 
Πουλόβερ: Ένα ρούχο που φοράει το παιδί όταν η μητέρα του κρυώνει.
Ambrose Bierce, 1842–1914, Αμερικανός συγγραφέας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Γιατί δάκρυσε η Πόπη Τσαπανίδου on air [video]

Το πρωί στην εκπομπή της, η Πόπη Τσαπανίδου στο ΣΚΑΙ είχε καλεσμένο τον ποιητή Χριστιανόπουλογια να τoν ρωτήσει για το βραβείο που δεν δέχτηκε. Και εκεί άρχισαν τα όργανα… «Νομίζω, της λέει ότι είσαστε ανενημέρωτη, με καλέσατε να σας πώ αυτά που λέω εδώ και 3 μέρες; Δεν έχετε νομίζω ενημερωθεί. Και πέρυσι δεν το δέχτηκα αλλά δεν έγινε τόσος ντόρος.»

Λέει χαμογελαστά η Πόπη Τσαπανίδου «κ. Χριστιανόπουλε γιατί μου επιτίθεστε..» και ο Ποιητής Γιατί να σας επιτεθώ δεν έχω λόγο αφού καν δεν ξέρω την φάτσας σας…»

Άρχισαν τα κουμπόματα από την πολύ έμπειρη Πόπη Τσαπανίδου.

Η άνεση της πολύ έμπειρης δημοσιογράφου και παρουσιάστριας άρχισε να φεύγει και να έρχεται η αμηχανία. Της λέει μετά.. «Ξέρετε είμαι ιδιόρρυθμος και περίεργος, τι θέλετε να σας πω;» Ρωτάει η Πόπη για να σπάσει ο πάγος..» Τι έχετε να πείτε σε αυτούς που μας ακούνε για την κατάσταση στην χώρα;» Ο Χριστιανόπουλος.. «Με ρωτάτε εμένα σε 2 λεπτά να σας πω τι θα γίνει; Δεν αλλάζει η κατάσταση, μέσα από την εκπομπούλα σας τι νομίζεται ότι ο κόσμος θα βγάλει συμπεράσματα; Δεν τα ξέρετε και όλα..» και αρχίζει ένα κρεσέντο και μένει η Πόπη Τσαπανίδου κάγκελο.

Το ξαναγυρνάει έξυπνα η Πόπη Τσαπάνιδου: «Σας είχα γνωρίσει σε κάποια τελετή και σας θαυμάζω..» και η απάντηση « Με θυμάστε, εγώ δεν σας θυμάμαι.. δεν σας ξέρω καν πια είστε.»

Στο τέλος και η ατάκα που θα μείνει: «Ελπίζω να βγάζεται το ψωμί σας έντιμα αν ναι έχουμε κάτι κοινό αν όχι τότε απέχουμε πάρα πολύ»

Έτοιμη να δακρύσει η Πόπη Τσαπανίδου τονίζοντας για τις μεγάλες αλήθειες που είπε ο ιδιόρρυθμος ποιητής καλεσμένος στην εκπομπή της… «Ευχαριστούμε πολύ … Διαφημίσεις…»
Με την πολύ μεγάλη εμπειρία της η Πόπη Τσαπανίδου έβγαλε μια πολύ δύσκολη συνέντευξη έστω και με κοκκίνισμα και ελαφρά δάκρυα.

Δείτε το βίντεο με τα σκληρά λόγια του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, στην Πόπη Τσαπανίδου:






Διαβαστε Περισσοτερα...

Θύελλα αντιδράσεων από τα σχόλια Δανίκα για τον Αγγελόπουλο..


Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες από σημερινό κείμενο του Δημήτρη Δανίκα με τίτλο «Τα κουσούρια του» όπου ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ αναφέρει αρνητικά χαρακτηριστικά του μεγάλου έλληνα σκηνοθέτη, εστιάζοντας στην τσιγκουνιά και την αλαζονεία του. Πολλοί είναι αυτοί που κατακρίνουν την κίνηση του να μιλήσει με τέτοιο τρόπο, μόλις λίγες ώρες μετά τον θάνατο του.
Ακολουθεί το κείμενο:
''Τα κουσούρια του''
Δεν θέλω να υπογράψω αγιογραφία, αλλά όλη την αλήθεια. Οπως την έζησα και την άκουσα από τους συνεργάτες του. Στα γυρίσματα για τον «Μεγαλέξαντρο» πάνω στα βουνά και τα χιόνια το συνεργείο τρέμει από το κρύο και από την πείνα. Η τροφοδοσία της
παραγωγής, που την είχε αναλάβει η Φοίβη, μέλλουσα κυρία Αγγελοπούλου, γινόταν με το σταγονόμετρο. Ετσι κάποιοι από το συνεργείο έγραψαν στον τοίχο «Ο Θόδωρος και η καταραμένη Φοίβη». Τρία λοιπόν τα κουσούρια του: η παροιμιώδης τσιγκουνιά του. Η αθεράπευτη αλαζονεία του. Πράγμα που τον έκανε να μιλάει σχεδόν περιφρονητικά όχι μόνο για τους έλληνες συναδέλφους του, αλλά και για αρκετούς μεγάλους. Και το τρίτο η εμμονή του στο ίδιο αισθητικό μοτίβο. Με αποτέλεσμα οι τελευταίες του ταινίες, αποχυμωμένες από ζωντάνια και ουσία, να θυμίζουν, ως σχήμα, την προσωπική του αισθητική. Ομως ουδείς, ακόμα και ένας Τεό, αλάνθαστος!''(αναδημοσίευση από Enimerosi24)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Νεκροταφείο για ψαρόβαρκες στη Γαλλία


Περισσότερες από 50 ξύλινες ψαρόβαρκες βρίσκονται εγκαταλελειμμένες στην όχθη του ποταμού Blavet, στη Γαλλία. Οι πιο παλιές από αυτές παρατήθηκαν εκεί περίπου έναν αιώνα πριν και έχουν σχεδόν εξαφανιστεί κάτω από τη λάσπη του ποταμού.
Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκων
Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκων
Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκων
Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκων
Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκων

Διαβαστε Περισσοτερα...

Χωρις Λογια

Διαβαστε Περισσοτερα...

Simitis - Cohn Να τα βλέπουμε εμεις αυτά εδώ, που έχουμε κοιμηθεί τον τελευταίο καιρό!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Μπάγεβιτς "Θα τοποθετηθώ σύντομα"


"Δεν μου έχει μιλήσει κανένας για τη συνάντηση και ως εκ τούτου δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Θα το κάνω το επόμενο διήμερο", δήλωσε  ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σχετικά με το κάλεσμα Τροχανά.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς διέψευσε, μέσω του Contra.gr τις φήμες που τον θέλουν να αποδέχεται την πρόσκληση (5.405 λέξεων) του Μιχάλη Τροχανά και να δίνει το παρών στην περίφημη Ενωσίτικη συνάντηση στα Σπάτα.
"Δεν μου έχει μιλήσει κανένας για τη συνάντηση, δεν γνωρίζω τίποτα. Από τη στιγμή που ουδείς μου έχει πει κάτι, τότε κι εγώ δεν έχω πει σε κανέναν αν θα πάω σε μια συνάντηση για την οποία δεν γνωρίζω. Ξέρω για την πρωτοβουλία του κ.Τροχανά, αλλά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες", ήταν το σχόλιο του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ στο Contra.gr

Ωστόσο, ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως θα μιλήσει γι' αυτό σύντομα: "Το επόμενο διήμερο θα τοποθετηθώ".
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Μπάγεβιτς δείχνει την άγνοιά του σχετικά με τις λεπτομέρειες του θέματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν γνωρίζει για την πρωτοβουλία του Μιχάλη Τροχανά, αλλά και πως θα είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να κληθεί στην κρίσιμη συνάντηση της Κυριακής στα Σπάτα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στην Δραπετσώνα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων


Εχασε τη μάχη για τη ζωή
ο Θόδωρος Αγγελόπουλος




Κατέληξε αργά χθες το βράδυ, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από τροχαίο, ο μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος. Ο 77χρονος δημιουργός βρισκόταν στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας για τα γυρίσματα του τελευταίου μέρους της τριλογίας του με τίτλο «Η άλλη θάλασσα». Ενώ επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.
Δείτε αποσπάσματα από χαρακτηριστικές ταινίες του


Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο - έπειτα από από 45 λεπτά - το οποίο παρέλαβε τον σκηνοθέτη και τον μετέφερε σε νοσοκομείο του Φαλήρου, όπου νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με μέλη της ομάδας του κινηματογραφικού του συνεργείου, χρειάστηκε να γίνει τηλεφώνημα στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να παρέμβει για την ταχεία έλευση του ασθενοφόρου.

Στην αρχή πάντως - και σύμφωνα με τους ίδιους αυτόπτες μάρτυρες - ο Αγγελόπουλος, αν και είχε υποστεί σοκ από το χτύπημα, διατηρούσε τις αισθήσεις του και μπορούσε να ανατάλλαξει μερικές φράσεις με τα μέλη του συνεργείου.

Ο ειδικός φρουρός που οδηγούσε την μοτοσικλέτα τραυματίστηκε και ο ίδιος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δήλωσε: «Όλοι πενθούμε για τον μεγάλο Έλληνα που με το έργο του τίμησε την πατρίδα μας».

Ποιος ήταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ίσως ο πιο γνωστός έλληνας κινηματογραφιστής στο εξωτερικό, γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 στην Αθήνα όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Το 1961 μετέβη στη Γαλλία όπου σπούδασε φιλοσοφία και κινηματογραφική τέχνη. Από το 1964, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε αρχικά με την κριτική και αργότερα με την σκηνοθεσία.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ήταν η «Αναπαράσταση» (1970) που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και σε ξένα φεστιβάλ.

Τη δεκαετία του 1970 σκηνοθέτησε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του: τις «Μέρες του ‘36» (1972), τον πολυβραβευμένο «Θίασο» (1974) και τους «Κυνηγούς» (1977). Ο «Μεγαλέξαντρος» το 1980 απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία.

Ακολούθησαν το «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984), ο «Μελισσοκόμος» (1986), το «Τοπίο στην Ομίχλη» (1988) και το «Μετέωρο βήμα του Πελαργού» (1991), όλες πολυβραβευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1995 «Το βλέμμα του Οδυσσέα» κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1998, το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες κέρδισε η «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα».

Το 2004 παρουσίασε το πρώτο μέρος της τριλογίας που ετοίμαζε, το «Λιβάδι που δακρύζει».

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
1968 "Εκπομπή" μικρού μήκους
1970 "Αναπαράσταση"
Βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στο Φεστιβάλ του Hyeres (1971),
Βραβείο Georges Sadoul (1971)
1972 "Μέρες του '36 "
Βραβείο FIPRESCI Βερολίνο 1973
1975 "Ο Θίασος"
Βραβείο FIPRESCI, Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 1975,
Βραβείο Interfilm Βερολίνο "Forum" 1975,
Βραβείο καλύτερης ταινίας της χρονιάς, British Film Institute 1976,
Βραβείο Καλύτερης ταινίας στον κόσμο για τη δεκαετία 1970-80, Ένωση Κριτικών
Ιταλίας,
Μία από τις καλύτερες ταινίες της ιστορίας του κινηματογράφου, FIPRESCI,
Καλύτερη ταινία της χρονιάς, Grand Prix για τις τέχνες, Ιαπωνία,
Βραβείο Golden Age, Βρυξέλλες 1976
1977 " Οι κυνηγοί"
Βραβείο καλύτερης ταινίας Golden Hugo, Σικάγο 1978
1980 "Μεγαλέξανδρος"
Βραβείο Χρυσό Λιοντάρι και FIPRESCI, Βενετία 1980
1981 "Ένα χωριό, ένας χωριάτης" ντοκιμαντέρ
1983 "Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη" τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ
1984 "Ταξίδι στα Κύθηρα"
1986 "Ο μελισσοκόμος"
1988 "Toπίο στην ομίχλη"
1991 "Το μετέωρο βήμα του πελαργού"
Cinema Lumiere, Μπολόνια (Ιταλία), Μάρτιος - Απρίλιος 2002,
Φεστιβάλ Σίδνεϊ (Αυστραλία), Ιούνιος 2003
1995 " Το βλέμμα του Οδυσσέα"
Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 1995
FIPRESCI Βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών, Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 1995,
Felix των Κριτικών ταινίας της χρονιάς, 1995
1998 " Μια αιωνιότητα και μια μέρα"
Χρυσός Φοίνικας στο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών, 1998
2004 "Το λιβάδι που δακρύζει"
2008 "Η σκόνη του χρόνου"






Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα παρατσούκλια κατοίκων από διάφορες ελληνικές πόλεις!!


                                                


Γνωρίζατε ότι υπάρχουν παρατσούκλια για τους κατοίκους σχεδόν κάθε ελληνικής πόλης; Και δεν εννοούμε απλώς τα ονόματα που βγαίνουν από την πόλη, πχ Αθήνα – Αθηναίοι, αλλά κάποιες ειδικές ονομασίες, οι οποίες έχουν βγει για διάφορους λόγους. Σίγουρα έχετε ακούσει μερικά από τα παρατσούκλια αλλά ας δούμε πως αποκαλούνται οι κάτοικοι διαφορων πόλεων...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Λεωνίδας Σώζος αποκλειστικά στο Arts and the City


Ο Λεωνίδας Σώζος είναι ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης στο χώρος της μουσικής.
Το 2008 ξεκίνησε τις εμφανίσεις του, σε Μουσικές σκηνές της Αθήνας και έκτοτε έχει εμφανιστεί με πολλούς αξιόλογους συναδέλφους του ( Σαννυ Μπαλτζή, Γιώργο Δημητριάδη κ.α.).
Μερικές από τις εμφανίσεις του ήταν: Αρχιτεκτονική (Γκάζι), Ρυθμός stage, Γυάλα stage, Glam bar, Σφεντόνα, Κύτταρο, Metropolis live stage, Οξυγόνο live.
Το 2010 εντάχθηκε στο δυναμικό της Sony έχει ήδη κυκλοφορήσει κάποια κομμάτια που αγαπήθηκαν όπως «Ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου» και το «Άγγελοι» που ήταν συνεργασία με τους Κάρμα.
Κάθε Τετάρτη εμφανίζεται στο Socialista, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει νέα κομμάτια.
Εμείς τον ρωτήσαμε για το πάθος του, τη μουσική αλλά και τους στόχους του για το νέο έτος!

Για ποιο λόγο ένας φοιτητής Τουρκικών και Ασιατικών σπουδών αποφασίζει να ακολουθήσει επαγγελματικά το πάθος του;


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Για να καθίσεις πρέπει πρώτα να… πληρώσεις!


Ο Γερμανός σχεδιαστής Fabian Brunsing δημιούργησε ένα »παράδοξο» παγκάκι που το ονόμασε »Pay & Sit Bench», δηλαδή μεταφράζοντας σε απλά Ελληνικά: «Πλήρωσε για να καθίσεις, φίλε»! Ο λόγος;
perierga.gr - Για να καθίσεις πρέπει πρώτα να... πληρώσεις!
Αυτοί που δεν θέλουν να μοιράζονται το παγκάκι τους με κάποιον άλλον στο πάρκο και επιθυμούν «prive» χαλάρωση πρέπει να πληρώσουν!.....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καναδας



Διαβαστε Περισσοτερα...

Χωρις Λογια

Διαβαστε Περισσοτερα...

H Μεγαλύτερη Ηλιακή Καταιγίδα Από Το 2005 Φτάνει Στην Γη Σήμερα


Μια ισχυρή ηλιακή έκρηξη αναμένεται να εκτοξεύσει ένα ποτάμι από φορτισμένα σωματίδια προς την Γη, που θα είναι η ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα από το 2005.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA κατέγραψε μια εξαιρετικά βίαιη λάμψη από μια τεράστια έκρηξη στον Ήλιο.
Η Ηλιακή λάμψη προήλθε από την ηλιακή κηλίδα 1402, μια περιοχή του ηλίου που αυξάνει σε δραστηριότητα τελευταία. Αρκετοί δορυφόροι της NASA κατέγραψαν την μεγάλη ηλιακή καταιίδα.

Τεράστια ποσότητα από φορτισμένα σωματίδια που ενεργοποιήθηκαν από την ηλιακή έκλαμψη αναμένεται να χτυπήσουν την Γη σήμερα γύρω στις 16:00 ώρα ελλάδας(14:00 GMT), σύμφωνα με του ειδικούς.
Αυτή θα είναι η ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα από τον Μάιο του 2005, και για προφύλαξη οι πτήσεις αεροπλάνω πάνω από τους πόλους της Γης αναμένεται να αναδρομολογηθούν τις επόμενες ώρες.
Οι επιστήμονες καλούν αυτές τις ηλαικές εκρήξεις 'εκρήξεις μάζας του ηλιακού στέμματος' και τις μελετούν επειδή μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνες γεωμαγνητικές καταιγίδες όταν τα φορτισμένα σωματίδια 'ξεπλένουν' τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου της Γης.
Εκτός από την παραγωγή ισχυρότερης έντασης Βόρειου και Νότιου σέλλατος, οι γεομαγνητικές καταιγίδες που κατευθύνονται στην Γη μπορούν να διαταρράξουν την λειτουργία των τεχνητών δορυφόρων που είναι σετροχιά, προκαλώντας εκτεταμένες παρεμβολές στις τηλεπικοινωνίες και βλάβες στις ηλεκτρονικές υποδομές.
Το σύννεφο των σωματιδίων κατευθύνεται προς την πορεία της Γης, και προκαταρκτικοί υπολογισμοί καταλήγουν πως θα υπάρξει ισχυρό χτύπημα στο μαγνητικό πεδίο της Γης στις 24-25 Ιανουάριου και κυρίως στο Βόρειο τμήμα του πλανήτη μας.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο την καταγραφή της ηλιακής έκρηξης της Κυριακής
Η ΝΑSA συνεχώς παρακολουθεί τις καιρικές συνθήκες στο διάστημα για να προσδιορίζει πιθανούς κινδύνους για τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Με βάση τις εκτιμήσεις, οι έξι αστροναύτες που είναι τώρα στον σταθμό δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Την προηγούμενη εβδομάδα, μια άλλη ομάδα ηλιακών κηλίδων έδωσαν πολλές εκλάμψεις τύπου Μ, που συμβαίνουν καθημερινά .
Η δραστηριότητα του ήλιου αυξάνεται και μειώνεται σε ενδεκαετή κύκλο. Η δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί στο μέγιστο το 2013.
Πηγή: space.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

Tων μεταναστών γραμμένα



Ο μεγάλος καημός: το όνειρο κάθε Αλγερινού/Μαροκινού είναι μέσω Ελλάδας να φτάσει επιτέλους στην Γαλλία, μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση αφού οι Φράγκοι έχουν κλείσει τα σύνορα. Ωραίο πάντως να ξέρεις πως σ' αυτή την κουρασμένη πόλη κάποιοι έχουν ένα όνειρο, ωραία υπενθύμιση του σημαντικού να έχεις έναν στόχο........
 http://athensville.

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Στην άκρη τα προσωπικά, η ΑΕΚ διαλύεται»!


«Στην άκρη τα προσωπικά, η ΑΕΚ διαλύεται»! 
Δραματική έκκληση για συσπείρωση στην ΑΕΚ απηύθυνε ο σύλλογος παλαιμάχων της ομάδας!

Οι παλιές δόξες της «Ένωσης» τονίζουν πως ο σύλλογος «οδεύει ολοταχώς προς τη διάλυση» και αφού επικροτούν την πρωτοβουλία Τροχανά, καλούν όλες τις «μεγάλες δυνάμεις» ν’ αφήσουν στην άκρη τα προσωπικά τους και να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση της Κυριακής.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των παλαιμάχων

«Δυστυχώς η ΑΕΚ οδεύει πρόσω ολοταχώς στη διάλυση. Η μόνη πρόταση ουσιαστικά που υπάρχει στο τραπέζι είναι αυτή που μετέφερε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Μιχάλης Τροχανάς. Όσοι προσκλήθηκαν στη συνάντηση δεν πρέπει να απουσιάσουν!

Πρέπει να παραμερίσουν τα “προσωπικά” τους για τη σωτηρία της ΑΕΚ! Μόνο με την ομαδική συμβολή όλων των… μεγάλων δυνάμεων της ΑΕΚ μπορεί να σωθεί η ομάδα από τον όλεθρο!

Ως παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που τιμήσαμε με αίμα και ιδρώτα τη φανέλα με τον Δικέφαλο αετό στο στήθος, επικροτούμε αυτή την κίνηση, η οποία βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση για το καλό του πιο ιστορικού συλλόγου της Ελλάδας. Η παρουσία του Συνδέσμου (εφόσον προσκληθεί) στην συνάντηση της 29ης Ιανουαρίου θεωρείται δεδομένη.

Η ισχύς εν τη… Ενώσει

sport-fm.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο δρόμος του θανάτου! [φωτο]

mychannel.grΟ «δρόμος του θανάτου» συνδέει τις πόλεις Λα Παζ και Κορόικο της Βολιβίας μετά από μία τρομακτική διαδρομή 41 χιλιομέτων, κυριολεκτικά στο… χείλος του γκρεμού, και μάλιστα μέσα στις λάσπες και τις κατολισθήσεις.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες;


Οι άντρες πεθαίνουν πιο γρήγορα από τις γυναίκες, για το λόγο αυτό, άλλωστε, υπάρχουν περισσότερες χήρες στον πλανήτη από… χήρους (στατιστικά αποδεδειγμένο)! Πολλές έρευνες έχουν διεξαχθεί ανά τον κόσμο που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, παρουσιάζοντας κατά καιρούς ένα πλήθος επιστημονικών λόγων επί του θέματος. Εγώ δεν θα σας κάνω ανάλυση ιατρική ούτε πολιτισμική ούτε καν… ψυχολογική για να σας καταδείξω την ισχύ της ρήσης αυτής, αφού την αποδέχομαι πλήρως!
Θα προχωρήσω απευθείας στο… συμπέρασμα (το οποίο θα βγάλετε και μόνοι σας, βέβαια) παρουσιάζοντας απλώς τις ακόλουθες τέσσερις… αποκαλυπτικές εικόνες. Γιατί μέσα από αυτές φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι άντρες έχουν… λίγη ζωή! Κι αν μου πείτε τώρα ότι «φταίνε οι γυναίκες», ένα μικρό σχόλιο οφείλω να το κάνω ως γυναίκα και εγώ: «Ας πρόσεχες!».
perierga.gr - Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες;
perierga.gr - Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες;
perierga.gr - Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες;
perierga.gr - Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι κλειδαριές της αγάπης


Φαίνεται ότι οι κλειδαριές δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να διαφυλλάξουμε την ασφάλειά μας. Μια νέα συνήθεια εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη καθώς νέα ζευγάρια γράφουν τα ονόματά τους πάνω σε λουκέτα, τα οποία τοποθετούν σε συγκεκριμένα σημεία και στη συνέχεια πετάνε το κλειδί. Η κίνηση αυτή συμβολίζει το δέσιμο των ζευγαριών και έιναι μια ακόπμη εκδήλωση της παντοτινής αγάπης που υπόσχονται τα ζευγάρια. Σε μερικές χώρες πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη. Παρακάτω ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων τόπων.
Πεκς, Ουγγαρία
Ο τόπος που θεωρείται ότι άρχισε να εμφανίζεται το φαινόμενο, ......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι δρόμοι του χειμώνα, φτιαγμένοι από… πάγο!



Οι «δρόμοι του χειμώνα», όσο περιέργο κι αν ακούγεται τον 21ο αιώνα, είναι προσωρινοί αυτοκινητόδρομοι φτιαγμένοι από χιόνι και πάγο. Εμφανίζονται κυρίως στο βόρειο Καναδά, την Αλάσκα, τη Σκανδιναβία και τη Ρωσία.
Οι παγωμένοι αυτοί δρόμοι επιτρέπουν σε απομακρυσμένες κοινότητες, χωρίς μόνιμη οδική σύνδεση να ανεφοδιάζονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε πολλές από αυτές τις κοινότητες, χρησιμοποιείται αεροπλάνο, σε άλλες περιόδους του έτους, για τη μεταφορά αγαθών όπως τρόφιμα και προμήθειες, αλλά αυτό μπορεί να έχει απαγορευτικό κόστος για τα ογκώδη προϊόντα, όπως οικοδομικά υλικά και βαρύ εξοπλισμό.
Perierga.gr - Οι δρόμοι του χειμώνα, φτιαγμένοι από... πάγο!
Αυτοί οι δρόμοι γενικά κατασκευάζονται σε περιοχές όπου η μόνιμη κατασκευή δρόμων είναι ακριβή λόγω των πολλών διασταυρώσεων με ποτάμια και της ύπαρξης ελωδών εκτάσεων. ....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Συμβουλή από τον Einstein

Οταν τρεχεις γυμνός γυρω απο ενα δέντρο με ταχύτητα 185.99 μίλια/δευτερ. υπάρχει μια μικρή
πιθανότητα να καταφέρεις να αυτογαμηθείς.
Μπορείς ομως χαλαρά να ξανα-ψηφίσεις ΝΔ ή Πασοκ και να έχεις πάλι ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα!
Μην αμφιβάλεις, το ζεις ήδη...

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share