Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Independent: Σε κίνδυνο ο Ελληνικός Παράδεισος


Σε κίνδυνο ο Ελληνικός Παράδεισος, με την Αθήνα να σχίζει τον χωροταξικό σχεδιασμό
"Τα Ελληνικά νησιά αντιμετωπίζουν την αναπτυξιακή καταστροφή της Ισπανίας με την Αθήνα να σχεδιάζει πυκνή δόμηση σε μερικές από τις ελάχιστες παρθένες ακτές της Ευρώπης, την ώρα που η Ευρώπη μετράει τις ζημιές της από αντίστοιχες πρακτικές
.Ο Γιώργος Παπανδρέου (κατά την εφημερίδα) κατηγορεί την κυβέρνηση για βεβιασμένη προσπάθεια να περάσει αυτόν τον μάλλον καταστροφικό νόμο, πριν τις εκλογές που μπορεί να γίνουν απρόοπτα.Ξέρω ότι υπάρχει οργανωμένη αντίδραση από αρχιτέκτονες, μηχανικούς, περιβαλλοντολογικές και άλλες οργανώσεις.Κύριε Σουφλιά, το κρίμα πάνω σε σας και στους υποστηρικτές σας και ευχές για ότι χειρότερο. Είστε άξιο μέλος της Κυβέρνησής σας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... Το 1981


18 Οκτωβρίου 1981.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανεβάζει για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Κερδίζει στις εκλογές με μεγάλη διαφορά τον Γεώργιο Ράλλη ο οποίος, το ίδιο βράδυ, τον παίρνει τηλέφωνο και τον συγχαίρει για την εκλογική του νίκη.

Μία ιστορική στιγμή για το ΠΑΣΟΚ που με τον Ανδρεα μέσα σε εφτά χρόνια (1974-1981) κατάφερε από ένα μικρό κόμμα μειοψηφίας να το κάνει κόμμα εξουσίας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Που κατασκευάστηκε το κινητο σας;


ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ

Πάτα στο κινητό σου * # 0 6 #. . . θα σου εμφανιστεί το λεγόμενο ΙΜΕΙ(international mobile equipment identity)

Κοίτα τα ψηφία: 7ο και 8ο

Κωδικός αριθμός τηλεφώνου : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΕΑΝ οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 02 ή 20 αυτό σημαίνει πως

συναρμολογήθηκε στην περιοχή Emirates που είναι πολύ κακή ποιότητα

ΕΑΝ οι αριθμός επτά & οκτώ είναι 08 ή 80 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στη Γερμανία που δεν είναι κακό

ΕΑΝ οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 01 ή 10 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στη Φινλανδία που είναι καλό

ΕΑΝ οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 00 αυτό σημαίνει πως κατασκευάστηκε στο αρχικό εργοστάσιο που είναι η καλύτερη ποιότητα...

ΕΑΝ οι αριθμοί επτά & οκτώ είναι 13 αυτό σημαίνει πως > συναρμολογήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν που είναι πολύ κακή ποιότητα και πολύ επικίνδυνο για την υγεία!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

American -Greek

An American said:
'We have George Bush, Stevie Wonder, Bob Hope, and Johnny Cash.'
And A Greek replied:
'We have Karamanlis, no Wonder, no Hope, and no Cash'.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Από γκάφα σε γκάφα


Μιλώντας σήμερα στη Βουλή για το σκάνδαλο της Μ. Βατοπεδίου, είπε τα εξής αμίμητα:
1. «Αν θέλαμε να ελέγξουμε τη Δικαιοσύνη, θα την ελέγχαμε!!!!»Και γαμώ τις ατάκες από τον Υπουργό που πρώτος από όλους πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία της…
2. «Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν υπεύθυνος ως Υπουργός Εξωτερικών για το Άγιο Όρος όταν γινόντουσαν όλα αυτά με την κυριότητα της λίμνης»…Αυτό το είδα γραμμένο σε δεξιόστροφα blogs. Από εκεί τα “ξεπατικώνει”; Τι κάνει ο άνθρωπος προκειμένου να γλιτώσει η κυβέρνησή του…!Το πρόβλημα όμως για αυτόν είναι ότι την φράση αυτή την “τσίμπησε” ο Γιώργος ο Παπακωνσταντίνου και είπε «θα ήταν ενδιαφέρον να ρωτήσουμε τον κ. Χατζηγάκη αν εννοεί ότι έχει ευθύνες και η κυρία Μπακογιάννη»!
Αποτέλεσμα: όπως είπε ο Γ. Βλάχος στο δελτίο του ALPHA προκλήθηκε ταραχή στην κυβέρνηση, αντίδραση της Ντόρας και τώρα θα βγει διευκρινιστική δήλωση του κ. Χατζηγάκη για να μαζέψει τα αμάζευτα!
Το γέλιο συνεχίζεται! Το έχουν χάσει εντελώς!

Διαβαστε Περισσοτερα...

10 Λεπτά αναπνοής για την ΓΗ!!!


Σκοτάδι στον κοσμο:

Στις 20 Oκτωβρίου του 2008 από 21:50 έως 22:00 ας σβήσουμε όλα τα φώτα, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, ας δώσουμε την ευκαιρία στον πλανήτη.

Ας μπορέσει να «αναπνεύσει».

Εάν η συμμετοχή είναι μαζική, η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να είναι τεράστια.

Μόνο 10 λεπτά, για να δούμε τι θα μπορούσε να συμβεί!

Ναι, θα είμαστε για λίγα λεπτά στο σκοτάδι μόνο με το φως ενός κεριού να μας φωτίζει μόνο με την αναπνοή μας και την ανάσα που δίνουμε στον πλανήτη μας.

Θυμηθείτε ότι η δύναμη είναι στην ενότητα. Πείτε το στους φίλους σας σε όποια χώρα κι αν μένουν.Προωθήστε αυτό το μήνυμα

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


Η πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων , 800.000 από τις 900.000 , θεωρούνται μικρές και σύμφωνα με την euro stat απασχολούν 1-9 άτομα .

Ο κύκλος εργασιών αυτών των επιχειρήσεων ανέρχεται στα 85 δισεκατομμύρια ευρώ και απασχολούν περίπου 1.500.000 εργαζόμενους .

Στις επιχειρήσεις αυτές απασχολούνται και περίπου 400.000 άτομα , μέλη των οικογενειών , οι οποίοι θεωρούνται εργαζόμενοι μη αμειβόμενοι .

Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και δίνουν εισόδημα σε 2.300.000 ελληνικές οικογένειες ήτοι στο 52% των ενεργών ατόμων .
Οι επιχειρήσεις αυτές είναι σε μόνιμη βάση στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών .
Ας θυμηθούμε όλοι μας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις επιχειρήσεις αυτές με το θεσμό των αντικειμενικών κριτηρίων .

Ας φέρουμε στο μυαλό μας την πολιτική του κ. Αλογοσκούφη που θεωρεί όλους αυτούς «κλέφτες» και θεσπίζει την κατάργηση του αφορολόγητου . Η νομοθετική ρύθμιση του κ. Αλογοσκούφη θα δώσει επιπλέον έσοδα στο δημόσιο 1 δισεκατομμύριο ευρώ .
Ο κύκλος εργασιών των μικρών επιχειρήσεων σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 85 δισεκατομμυρίων ευρώ .

Το κόστος των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων προϋπολογίζεται στο 55% του κύκλου εργασιών και ανέρχεται στο ποσό 46,75 δισεκατομμυρίων ευρώ . Τα γενικά έξοδα ανέρχονται στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ , οι αμοιβές των εργαζομένων στα 18 δισεκατομμύρια ευρώ και το κέρδος των επιχειρηματιών μαζί με την αμοιβή των μελών των οικογενειών τους ανέρχεται στο ποσό των 14,25 δισεκατομμυρίων ευρώ .
Αν αυξηθούν οι αμοιβές των εργαζομένων όπως ζητά η κ. Παπαρήγα κατά 100% ή ο κ. Τσίπρας κατά 92,5% , τότε οι μικρές επιχειρήσεις θα εμφανίζουν ζημιά -3,75 δισεκατομμύρια στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη -2,40 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τι θα έπρεπε να προταθεί από τις ηγεσίες της αριστεράς .

Η καταβολή διορθωτικής αύξησης 150,00 ευρώ ανά μήνα στους εργαζόμενους με αμοιβή μέχρι 1.000,00 ευρώ και 100,0 ευρώ για τους αμειβόμενους από 1.001,00 – 1.500,00 ευρώ .
Εκτός αν η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας θεωρούν και αυτοί τους μικρούς επιχειρηματίες ως κλέφτες και επιδιώκουν την εξαφάνισή τους .

Από την εφημερίδα Ενημέρωση

Δημήτρης Μακατσώρης




Διαβαστε Περισσοτερα...

Φοβερό κόλπο για την μείωση της ταχύτητας


Διαβαστε Περισσοτερα...

Διαφορα Φιλιας Ανδρων-γυναικων ......

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΡΩΤΑΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑΕΙ ΣΕ 10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙ.

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑΕΙ ΣΕ 10 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 8 ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ 2 ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ !!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Κίνημα κατά των …διοδίων


Η μη πληρωμή διοδίων , την οποία εξαρχής θεωρήσαμε μια καλή ιδέα αρχίζει και εξελίσσεται σε …κίνημα πολιτών.
«Δεν είναι αυτοκινητόδρομος… Δεν θέλω να προπληρώνω για υπηρεσίες που θα μου προσφερθούν ύστερα από χρόνια» λένε πλέον όλο και περισσότεροι στα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών και αρνούνται να πληρώσουν.
Άλλοι κάνουν το ίδιο επειδή θεωρούν τον συγκεκριμένο καρμανιόλα.
Η πλάκα είναι ότι μετά την κατάργηση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας η Τροχαία δεν μπορεί να κόβει πρόστιμα.
Αυτό όμως που δεν έχει καθόλου πλάκα είναι ότι η Τροχαία παίρνει τα στοιχεία των οδηγών που δεν πληρώνουν και τα δίνει στην εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της εταιρείας του αν θα κινηθεί ή όχι δικαστικά.
Ερώτημα: Οι κρατικές υπηρεσίες είναι υπάλληλοι του κάθε ιδιώτη; Τι λένε οι νομικοί σχολιαστές

Διαβαστε Περισσοτερα...

Employee of the Month


Διαβαστε Περισσοτερα...

Νέα διαφήμιση –πάμε στοίχημα






Διαβαστε Περισσοτερα...

...ΠΤΩΣΗ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ


Διαβαστε Περισσοτερα...

Η νέα οδική σήμανση της Εγνατίας οδού στα Ιωάννινα!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

«Η χειρότερη μητέρα της Αμερικής»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ έχει συγκλονίσει το σύμπαν: μια από τις πιο φρικιαστικές απάτες που έχουν γίνει στο Διαδίκτυο με θύμα ένα νεαρό- και πλέον νεκρό13χρονο κορίτσι. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη δίκη που άρχισε στην Αμερική. Το γεγονός παλαιότερο: ξεχάστηκε και επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο έπειτα από τις έρευνες του FΒΙ.
Δύο παιδιά στην εφηβεία τους γνωρίζονται μέσα από μια δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ένα site με εκατομμύρια μέλη ανά την υφήλιο.
Ο Τζος Έβανς, 16 ετών, μόλις μετακομίζει στη γειτονιά της 13χρονης Μέγκαν, αρχίζει να επικοινωνεί διαδικτυακά μαζί της.. Της γράφει πως δεν πάει σχολείο: εκπαιδεύεται στο σπίτι με ιδιαίτερα μαθήματα. Δεν έχει τηλέφωνο: δεν το είχαν εγκαταστήσει ακόμα.
Σιγά σιγά, οι «συνομιλίες» γίνονται όλο και πιο εξομολογητικές. Ένα «εξ αποστάσεως ειδύλλιο» δεν αργεί να ανθήσει. (Φυσικά, δεν έχουν συναντήσει ποτέ ο ένας τον άλλον.)
Η Μέγκαν χαρούμενη, ετοιμάζει το πάρτι γενεθλίων της. Τότε, εντελώς ξαφνικά, ο 16χρονος αλλάζει. Γίνεται επιθετικός, σαρκαστικός, τη βρίζει, την κατηγορεί ότι είναι διπρόσωπη.
Η Μέγκαν τα χάνει, αποσυντονίζεται, παγώνει.
Και δεν ξέρει ακόμα ότι τα χειρότερα έρχονται. Γιατί ο Τζος είχε αποθηκεύσει όλες τις συνομιλίες με το κοριτσάκι. Και μια ωραία πρωία δημοσιοποιεί την ιστοσελίδα που περιείχε τις εξομολογήσεις της, τα μυστικά της, τη ζωή της ολόκληρη. Έτσι φόρα παρτίδα, κάνει την ψυχή της βορά στα κοφτερά δόντια γνωστών και αγνώστων.
Η Μέγκαν δεν αντέχει τον χλευασμό, τον διασυρμό από γνωστούς, γείτονες, συμμαθητές, φίλους. Κι όταν ο Τζος της έστειλε το τελευταίο μήνυμα «Νομίζω ότι ο κό σμος θα είναι πολύ καλύτερος χωρίς εσένα», το 13χρονο κοριτσάκι κρεμιέται στην ντουλάπα του παιδικού του δωματίου. Έτσι ξεψύχησε, έτσι τη βρήκε η μάνα της...
Μετά τον θάνατό της, βγήκαν όλα στη φόρα. Ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, ο 16χρονος Τζος, ούτε Τζος λεγόταν ούτε 16χρονος ήταν.
Όλο αυτό το ειδύλλιο, όλη αυτή η φρικαλέα εικονική πραγματικότητα που οδήγησε στην αυτοκτονία, ήταν το δημιούργημα μιας γειτόνισσας της μικρής Μέγκαν. Όνομα: Λόρι Ντρου. Αυτή παρίστανε τον (ανύπαρκτο) Τζος! Αυτή οδήγησε ψυχρά, συνειδητά, οργανωμένα τη μικρή σε θάνατο. Πρώτα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, ύστερα διαπομπεύοντάς την, σπρώχνοντάς της στον πάτο: μέχρι να φτάσει στην αυτοκτονία, που ήταν και το τελικό ζητούμενο της Λόρι Ντρου.
Γιατί το έκανε αυτό; Ποιο το κίνητρο; Η Λόρι είχε μια κόρη τη Σάρα. Σάρα και Μέγκαν ήταν χρόνια κολλητές φίλες. Σε κάποια φάση, η φιλία τους διακόπηκε. Τότε η μητέρα- Λόρι μεταμορφώθηκε σε έφηβο- Τζος. Για να εκδικηθεί τη νεαρή γειτονοπούλα, πρώην φίλη της κόρης της.
Αργότερα, στην Αστυνομία η Λόρι Ντρου μόνο μετανιωμένη δεν εμφανίστηκε. Ο συνήγορός υποστήριξε ότι η μικρή ήταν ένα προβληματικό παιδί που έπασχε από κατάθλιψη. Κι ότι το μόνο που επεδίωκε η πελάτισσά του ήταν να μάθει τους λόγους που «ξέκοψε» τη φιλία με την κόρη της.
Όταν μαθεύτηκε πως μια γυναίκα 47 χρόνων έστησε παγίδα θανάτου σε ένα 13χρονο κοριτσάκι, ξέσπασε ο χαμός. Η οργή του κόσμου ανάγκασε την Αστυνομία της περιοχής να περιπολεί το σπίτι της γυναίκας μέρα- νύχτα γιατί οι γείτονες είχαν σκοπό να τη λιντσάρουν!
Στο μεταξύ, η κινητοποίηση της διαδικτυακής κοινότητας ήταν τεράστια με χαρακτηριστικά ψυχολογίας του όχλου. Μέσα από γνωστές σε όλους μας υπηρεσίες ο καθένας μπορούσε με δυο- τρία κλικ να βρει όλα τα προσωπικά δεδομένα της Λόρι Ντρου. Διεύθυνση, τηλέφωνα, μέχρι και φωτογραφίες του σπιτιού της.
Το καταπληκτικό είναι άλλο: ότι σύμφωνα με τη δήλωση του σερίφη της περιοχής, η Λόρι Ντρου - παρά το αξιόποινο των πράξεών της- ΔΕΝ ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΕ ΑΔΙΚΗΜΑ. Όμως, στις 15 Μαΐου 2008, το ομοσπονδιακό δικαστήριο άσκησε δίωξη εναντίον της Λόρι Ντρου με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της άσκησης συναισθηματικής βίας. Οι διώξεις αυτές μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 25 χρόνια.
Η Λόρι Ντρου είναι σήμερα γνωστή ως η «χειρότερη μητέρα στις ΗΠΑ».
Όσο για το ηθικόν δίδαγμα; Βγαίνει από μόνο του:

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ξέρουμε τι κάνουν τα παιδιά μας όταν ανοίγουν τον υπολογιστή τους. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους μάθουμε πως ο «άλλος χρήστης» στο όποιο τσατ μπορεί να ΔΗΛΩΝΕΙ συνομήλικός τους και να είναι έως και ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους μαθαίνουμε να μη μοιράζονται ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ τα προσωπικά τους δεδομένα.
Να μη λένε ποιοι είναι, τι κάνουν, πού μένουν.
Να μην εμπιστεύονται ένα «πληκτρολόγιο» από το πουθενά.
Και να καταλάβουν πως αυτό το μέσον μπορεί να είναι χρηστικό, ψυχαγωγικό, ενημερωτικό, «επικοινωνιακό»... αλλά πάντα υπάρχει και η αθέατη πλευρά της σελήνης: αυτήν που εμείς ως γονείς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να διδάξουμε στα παιδιά μας.
Για να υπάρχουν λιγότερες «Μέγκαν» στο μέλλον...
Αν προφταίνουμε ακόμα... Αν αυτό είναι ακόμα εφικτό...

ΥΓ: Αφιερωμένο σε όλους τους γονείς που δηλώνουν χαλαρά «α, εγώ δεν έχω ιδέα από κομπιούτερ. Σ΄ αυτά το παιδί μου πραγματικά σκίζει».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αγιο ορος καλεί Αδόλφο...


Η παρακάτω επιστολή έχει συνταχθεί «Εν Αγίω Ορει τη 13/26 Απριλίου 1941» και απευθύνεται «Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον»


«Εξοχότατε, οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Ορους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον (...) Οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγονται θα διατηρήσουσιν τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ' απολαύουσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων (...). Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής. Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως».


Ναι, πρόκειται για την επιστολή που έστειλαν προς τον Χίτλερ - μια μέρα πριν (!) η Βέρμαχτ μπει στην Αθήνα - οι μονές του Αγίου Ορους (μεταξύ αυτών και το Βατοπέδιο) «ικετεύοντες» να τους θέσει «υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν» του!
Το σημειώνουμε γιατί εκτός από «χρυσόβουλα» βυζαντινών αυτοκρατόρων, φιρμάνια Σλάβων φυλάρχων και χοτζέτια σουλτάνων, δεν αποκλείεται οι «Αγιοι Πατέρες» να διαθέτουν και διατάγματα του ...Χίτλερ που να «αποδεικνύουν» τα ιδιοκτησιακά τους «δικαιώματα» επί λιμνών, βουνών, θαλασσών και κυρίως οικοδομικών «φιλέτων» της ελληνικής επικράτειας...
Του Ν. Μπογιόπουλου από το "Ρ" της 12/09/08

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Παρθένα ετών 105


Μια γυναίκα από την Κορνουάλη της Αγγλίας ομολογεί ότι σε ηλικία 105 ετών δεν έχει γευτεί ακόμα τον έρωτα.
Η Clara Meadmore αναφέρει ότι αποφάσισε όταν ήταν ακόμα παιδί να μην παντρευτεί ή να κάνει ποτέ σεξ και εμμένει σε αυτή την απόφαση της ακόμα και σήμερα.
«Δε με ενδιέφερε ποτέ το σεξ. Φαντάζομαι πως αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να εμπλακεί κανείς σε φασαρίες και εγώ πάντα ήμουν απασχολημένη με χιλιάδες άλλα πράγματα.»
«Στα 12 μου αποφάσισα ότι δεν πρόκειται να παντρευτώ ποτέ και τηρώ ακόμα την απόφαση αυτή.»
Η Clara, γεννημένη το 1903, έζησε στην Αίγυπτο, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία πριν γυρίσει στην Αγγλία στα 20 της και γίνει γραμματέας.
Όπως αναφέρει η ίδια: «Δεν είχα ποτέ φίλο και δεν μπλέχθηκα ποτέ με σχέσεις. Την εποχή που ήμουν μικρή, οι μόνοι που μπορούσαν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις ήταν τα παντρεμένα ζευγάρια.»
«Είχα πολλές πλατωνικές φιλίες με άνδρες αλλά ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να προχωρήσω περαιτέρω.»
Η Clara τώρα ζει σε ένα γηροκομείο στο Perranporth του Cornwall και ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της στο Radio 4.
Η 72χρονη φίλη της ηλικιωμένης γυναίκας, Josie Harvey, που την επισκέπτεται καθημερινά, αναφέρει: «Είμαστε τόσο νέοι όσο νιώθουμε. Η Clara ουσιαστικά είναι πολύ νεότερη από την ηλικία της.»
«Ίσως η απουσία ενός άντρα από τη ζωή της να την κράτησε νέα όλα αυτά τα χρόνια.»
Ananova

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αν είναι δυνατόν και Ο κόσμος πεινά ρε


Εάν Μπόμπολας και Αναστασιάδης λένε σήμερα την αλήθεια (ΠΘ)…Τότε….
Έλενα Κατρίτση (πρώην σύζυγος Χατζηνικολάου και κολλητή του ζεύγους Μάρας - Θοδωρή): 25 επεισόδια των 45 λεπτών το ένα, από 13.840 το ένα (πλην ΦΠΑ) = 346.000 ευρώ (πλην ΦΠΑ) + 500 ευρώ το επεισόδιο για έξοδα…ταξιδιών! Αμοιβή της ίδιας + 12.000 που έπαιρνε στον Alpha…. Δηλαδή περίπου 70.000 ευρώ το μήνα!
Σεμίνα Διγενή: για 30 επεισόδια…1.551.780 ευρώ. Δηλαδή κάπου 52.000 ευρώ την εμφάνιση της στην τηλεόραση!!!
Θανάσης Λάλας: κάπου 5.000 ευρώ την (μονταρισμένη-κονσέρβα) εμφάνιση του για συνεντεύξεις (για το μοντάζ)!
Σεραφείμ Φυντανίδης: 16. 085 (χωρίς ΦΠΑ) την εμφάνιση για 30 εμφανίσεις = 482.550 ευρω (χωρίς ΦΠΑ).
Δεν έχει σημασία γιατί σήμερα το Πρώτο Θέμα επέλεξε να…εκθέσει τους παραπάνω «αστέρες» της ΕΡΤ. Ο εκδότης του κ. Μπόμπολας είναι το αφεντικό του Mega και ο Θέμος έχει παρόμοιες με τη Σεμίνα και την Κατρίτση εκπομπή της πλάκας.
Σημασία έχει ότι εμείς πληρώνουμε - μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ - στην πρώην σύζυγο του κ. Χατζηνικολάου αυτά τα χρήματα και για ένα κασέ που το φτιάχνουν μόνοι τους.
Για ποιόν ακριβώς λόγο παίρνουν 60-70 χιλ. ευρώ το μήνα (και βάλε…) αυτοί και πολλοί άλλοι;
Τι ακριβώς προσφέρουν στην Ενημέρωση;

Διαβαστε Περισσοτερα...


Επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση και επειδή ψυχοπλακώθηκα να διαβάζω μαύρα σενάρια, είστε να κάνουμε ένα δικό μας γκάλοπ;

Αν υποθέσουμε ότι χρεοκοπεί εντελώς το σύστημα, που θα θέλατε να ξοδέψετε τα τελευταία σας λεφτά;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

"Η τράπεζά σου δε νοιάζεται για σένα"


Από συναυλία εμψύχωσης και διαμαρτυρίας στο Ρέικιαβικ την Τετάρτη έξω από το κοινοβούλιο που διοργάνωσε ο Ισλανδός μουσικός της ροκ Bubbi Morthens. Τό σύνθημα στη μπλούζα φωνάζει Bankanum þínum er sama um þig, δηλαδή "Η τράπεζά σου δε νοιάζεται για σένα".

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share