Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΖΕΟΝ Εγκαταλελειμμένες Γυναίκες/ Donne Abbandonate






Μετά την επιτυχία της Αθήνας από όπου και οι φωτογραφίες περιμένουμε τον Μαρτη να δούμε και εμείς την παράσταση
Εγκαταλελειμμένες Γυναίκες / Donne Abbandonate
με την σοπράνο κ. Ρόζα Πουλημένου
την πιανίστα κ. Μαρίνα Γύρα
και την χορεύτρια/ χορογράφο κ. Μαίρη Ράντου

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΘΝΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Το φιλί του Ιούδα


Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις εύρεσης κλεμμένων έργων τέχνης και μάλιστα όταν πρόκειται για έργο του Caravaggio. Ο πίνακας "Το φιλί του Ιούδα ή η Σύλληψη του Χριστού" είχε κλαπεί από το Μουσείο Δυτικής και Ανατολικής Τέχνης της Οδέσσας τον Ιούλιο του 2007. Οι κλέφτες με κινηματογραφικό τρόπο αχρήστευσαν το σύστημα συναγερμού του Μουσείου, αφαίρεσαν το έργο από την κορνίζα του και εξαφανίστηκαν στους δρόμους του λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με την Art Daily η ανακοίνωση εύρεσης του έργου έγινε από πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....Για το διορισμό του Νικοπολίδη...



Μεγάλος σάλος ξέσπασε με αφορμή τον διορισμού του κ. Νικοπολίδη στο Δήμο Κηφισιάς. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης υπερασπιζόμενος την καταρρέουσα κυβέρνηση του, δήλωσε ότι φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ. Δήλωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε τον νόμο και θα διορίζει από εδώ και στο εξής τους εκατομμυριούχους αθλητές ως υπαλλήλους στην ΓΓΑ.Θέλει να μας πει δηλαδή ότι η κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημα και αποκατέστησε ακόμη μία από τις αδικίες που είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ σ' αυτή την χώρα.Το πρόβλημα λοιπόν, κατά τον κ. Ιωαννίδη και κάποιους άλλους, είναι ότι οι εκατομμυριούχοι αθλητές διορίζονταν μέχρι σήμερα σε άσχετες με το επάγγελμα τους δημόσιες υπηρεσίες, και το σωστό για αυτούς είναι να διορίζονται στην ΓΓΑ (αρθ. 18 παρ. 8 Ν. 3708/08).Το θέμα κ. Ιωαννίδη είναι ότι τα ευεργετήματα του διορισμού στο δημόσιο, τις άδειες ΠΡΟΠΟ και τις άδειες ΤΑΞΙ, ΠΡΕΠΕΙ να τα δίνει η Πολιτεία στους αθλητές που δόξασαν τα Ελληνικά χρώματα και δεν έχουν άλλους οικονομικούς πόρους. Όλα αυτά τα παιδιά για να μπορέσουν να συνεχίσουν να αθλούνται και να συνεχίσουν να φέρνουν τις διακρίσεις πρέπει να έχουν ένα εισόδημα και αργότερα μια σύνταξη.Ξεχνάτε ότι χιλιάδες παιδιά ξημεροβραδιάζονται στα γήπεδα και στα γυμναστήρια κάνοντας τεράστιες θυσίες από την προσωπική τους ζωή για να επιτύχουν μια διάκριση που θα τους εξασφαλίσει τα ευεργετήματα της Πολιτείας. Ξεχνάτε τους χιλιάδες των γονιών που δαπανούν τεράστια ποσά στα ερασιτεχνικά σωματεία που αθλούνται τα παιδιά τους με την ελπίδα της πανελληνίας στην αρχή και διεθνής διάκρισης αργότερα.Είναι θεμιτό οι επαγγελματίες αθλητές που έχουν κερδίσει πολλά χρήματα, να κάνουν χρήση του ευεργετήματος που τους παρέχει η Πολιτεία. Μήπως ο κ. Ιωαννίδης δεν εισπράττει κάθε μήνα την αποζημίωση του ως Υφυπουργού και ας έχει κερδίσει πολλά ως προπονητής του Μπάσκετ.Πολλά χρόνια πριν μεγάλοι αθλητές, στην πλειοψηφία τους ποδοσφαιριστές, είχαν διοριστεί στο δημόσιο ή είχαν πάρει άδεια ΠΡΟΠΟ, για καθαρά βιοποριστικούς λόγους, χωρίς να έχουν καμία διάκριση στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.Το δίκαιο είναι να απολαμβάνουν των ευεργετημάτων της Πολιτείας όσοι αθλητές αποδεδειγμένα δεν έχουν οικονομικούς πόρους. Το Κράτος έχει τους μηχανισμούς να το ελέγξει και να το διασφαλίσει.Όλα τα υπόλοιπα κ. Ιωαννίδη είναι πολιτικαντισμοί.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Συγκυβέρνηση με ποιούς?... απαπα


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ν.Δημοκρατια


Εικονίζεται το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο Πόρτο Λάγος, στην παραλία στην καρδιά της λίμνης Βιστωνίδας.
Που να ήξερα όταν την τράβηξαΒουνίσιος

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το «σύνδρομο της Ελλάδας»


Το «σύνδρομο της Ελλάδας» έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πρώτη σημαντική υποχώρηση του Νικολά Σαρκοζί, με την απόφασή του να αναστείλει την εξαγγελθείσα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, γράφει ο διευθυντής σύνταξης του γαλλικού Nouvel Observateur, Ζαν Ντανιέλ, στο κύριο άρθρο του περιοδικού. «Όπως συμβαίνει πάντα, οι φοιτητές και οι μαθητές των λυκείων αποκρυσταλλώνουν, για κατανοητούς ή μη λόγους, μια γενικότερη κοινωνική δυσαρέσκεια», εκτιμά ο Ντανιέλ και συγκρίνει τις ταραχές με τον γαλλικό Μάη του 1968: «Λίγα είναι τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στον Μάη του ‘68 και τον Δεκέμβρη του 2008. Εκείνη την εποχή της αντιαυταρχικής εξέγερσης δεν υπήρχε ούτε μιζέρια ούτε φτώχεια ούτε ανεργία… Ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι έφηβοι φόβισαν την κοινωνία, το 1968, όπως μας φοβίζουν σήμερα οι Έλληνες ταραξίες. Γιατί εκείνο που μοιράζονται οι νέοι Γαλλίας και Ελλάδας είναι το συναίσθημα ότι τους έχουν στερήσει το μέλλον».
Το κύριο άρθρο του L’ Express διαπιστώνει «ένα άρωμα άνοιξης των λαών, ένα φάντασμα γενικευμένης εξέγερσης της ευρωπαϊκής νεολαίας». Και γράφει για μια εξέγερση «με τόση απελπισία, όση ελπίδα υπήρχε το 1968, με τόσο φιλική διάθεση έναντι των ξένων, όσος εθνικισμός υπήρχε το 1848 και με τόση έλλειψη πνευματικότητας, όσο φιλοσοφικό υπόβαθρο είχε το 1789». Προειδοποιεί δε την άρχουσα τάξη στη Γαλλία ότι «θα ήταν έλλειψη σύνεσης να αγνοήσει το πρόσφατο ελληνικό μάθημα…».
Η ισπανική El Pais γράφει ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη απέχουν πολύ από το να συνιστούν εξέγερση, έχουν ωστόσο τη δύναμη «να φρενάρουν τη νεοφιλελεύθερη πορεία που κυριαρχεί στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σημερα Χειμερινό ηλιοστάσιο


Κρίμα που σε αυτό τον τόπο που ο Λόγος αποτελούσε το προπύργιο Ελευθερίας και δημιουργίας, ο εξουσιασμός κατάφερε να αλώσει την πλειοψηφία των κατοίκων - κληρονόμων.
Κατάφερε ο εξουσιασμός να καταστρέφει ανενόχλητος τη Μητέρα Γή και συγχρόνως να βαφτίσει “αντεξουσιαστές” τύπους που αγωνίζονται για την πάρτη και την τσέπη τους, αστούς αποξενωμένους από τη φύση και την αρμονία… Ατιμάζοντας τα χώματα όπου η Γή αποθεώθηκε και η αρμονία έγινε τρόπος ζωής.
Οι Έλληνες εόρταζαν τη Γέννηση του Διονύσου από τη μητέρα του Σεμέλη.
Το κύριο δρώμενο ήταν η περιφορά στην πόλη ενός Ελάτου στολισμένου με καρπούς ή ενός καρποφόρου κλαδιού Αγριελιάς. Έθιμο που μεταφέρθηκε αλώβητο στις ημέρες μας.
Φέτος βεβαίως, το ομοίωμα του δέντρου στο κέντρο της Αθήνας είτε καίγεται είτε στολίζεται με σκουπίδια από δύστυχα απαίδευτα παιδάκια και επαγγελματίες ινστρούχτορες - κομματόσκυλα.
Όπως είπε και ο Γεωργουσόπουλος στα Νέα: Σήμερα, αν το καταλάβουμε βιωματικά και όχι ως πληροφορία, είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο.
Η πιο μικρή μέρα του χρόνου. Βέβαια, πώς να το αντιληφθεί κανείς αυτό στον ηλεκτροφωτισμένο, ημερόνυχτο κόσμο μας. Πότε μπορέσαμε να ατενίσουμε τις μεγάλες πόλεις μας τον ουρανό, πώς να αντιληφθούμε τα λίγα δευτερόλεπτα περισσότερης νύχτας από της χθεσινής, πώς να αντιληφθούμε πως αύριο η μέρα θα αρχίσει να μεγαλώνει ως τις 21 Ιουνίου, που θα κυνηγήσει τη νύχτα ως τα έσχατα όρια της.
Κάποτε όλα αυτά είχαν νόημα, καθόριζαν εργασίες, ασχολίες, σχέσεις, συμβόλαια, συναντήσεις.
Ο κύκλος του ετήσιου χρόνου, οι αυξομειώσεις της νύχτας και της μέρας, ρύθμιζε τον ανθρώπινο βίο, αφού είναι κυρίως ένα φυσικό μέγεθος κι αυτός.
Αγνοώντας τη ροή και τις φάσεις του φυσικού χρόνου, όταν βρεθούμε ενώπιον των συνεπειών, έκπληκτοι διαμαρτυρόμαστε για την τιμωρία. Αλήθεια, έχουμε συνειδητοποιήσει την κατάρα των γιαγιάδων μας “κακό χρόνο να ‘χεις”;
Επιστημονικά, Χειμερινό Ηλιοστάσιο ή Χειμερινή Τροπή λέγεται το σημείο που βρίσκεται ο Ήλιος κάθε χρόνο στις 22 Δεκεμβρίου, όπου έχει τη μικρότερη απόκλιση του: -23 27′ (http://www.astronomia.gr/).
Υπάρχουν υπέροχοι συμβολισμοί στην έννοια του Διονύσου και της Σεμέλης που λατρεύονται αυτή την περίοδο. Θα τους αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή, η πικρία είναι κακός σύμβουλος…..
http://olympia.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αστυνομικός, θύμα κουκουλοφόρων


ΚΑΙ όμως είναι και αυτό ένα γεγονός αν είναι αλήθεια εγώ προσωπικά δεν το θυμάμαι και το γράφω με κάθε επιφύλαξη (αυτός που μου το έστειλε είναι δεξιός μέλος της νέας δημοκρατίας αλλα του έχω εμπιστοσύνη)





Έσβησε χθες - αθόρυβα - αστυνομικός, θύμα κουκουλοφόρων του 2007.
Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007.
Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.
Δεν ήταν αρκετά νέος, ήταν ήδη 24 ετών.
Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.
Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος
Είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά ... μαντέψτε..., πονάνε το ίδιο.
Ποιος είναι ο αστυνομικός; Θυμηθείτε το περιστατικό....
"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της 06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας, (σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα), προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος σε καταστολή. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος, φέρει ρωγμώδες κάταγμα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share