Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Τι είναι Γενεια Υ;;;

Τι είναι Γενεια Υ;;; -
Οι άνθρωποι γεννημένοι πριν από το 1946 Ονομάστηκαν ν Γενεια σιωπηλή παραγωγή. - Οι γενιές του baby boom, είναι άνθρωποι γεννημένοι μεταξύ 1946 και 1959.
- Γενεια Χ, άνθρωποι γεννημένοι μεταξύ 1960 και 1979.
- Η ΓενειαΥ, είναι οι άνθρωποι γεννημένοι μεταξύ 1980 και 2009
Γιατί καλούμε την τελευταία γενεά Υ ομάδας;
Πρόσφατα ένας σκιτσογράφος το εξήγησε πολύ εύγλωττα κατωτέρωΔιαβαστε Περισσοτερα...

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ.....


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ Η ΠΛΟΥΣΙΟΙ ?


Tο πιο ακριβό οικόπεδο ... η Μακεδονία ...
ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ:
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΗΓΑΓΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΣΕ 150 ΧΩΡΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ....
Η  ΕΥΒΟΙΑ (ΕΥ + ΒΙΟΣ = ΣΩΣΤΟΣ ΒΙΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ  ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙΚΥΡΙΩΣ ΒΩΞΙΤΗ (ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ  ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ... ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ  ΕΧΕΙ  ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ...

Η  ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΡΑΚΗ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ), ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ  ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΣΤΟΝ  ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ,  ΕΙΔΙΚΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΣΜΙΟ  ... 60.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ  ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για το νησί της Σπιναλόγκα, με αφορμή το βιβλίο με τίτλο «Το νησί», της αγγλίδας Victoria Hislop, το οποίο έγινε σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση.
Ένα από τα ιστορικά στοιχεία που πληροφορούμαστε είναι ότι οι χανσενικοί που κατοικούσαν στη Σπιναλόγκα ήταν οργισμένοι με τον Θεό, για το λόγο ότι η ασθένειά τους ήταν μια μεγάλη και αφόρητη δοκιμασία. Ένας Γεραπετρίτης παπάς τόλμησε να τους επισκεφθεί κάποτε και να λειτουργήσει στον Άγιο Παντελεήμονα, που υπήρχε και ρήμαζε στο νησί, συντροφιά με τους νέους του κατοίκους. Λένε πως στην πρώτη Λειτουργία δεν πάτησε ψυχή.
Οι λεπροί άκουγαν πεισμωμένοι από τα κελιά τους την ψαλμωδία, κι άλλοτε την σκέπαζαν με τα βογκητά τους κι άλλοτε με τις κατάρες τους. Ο ιερέας όμως ξαναπήγε. Στην δεύτερη τούτη επίσκεψη ένας από τους ασθενείς πρόβαλε θαρρετά στο κατώφλι του ναού.


- Παπά, θα κάτσω στην Λειτουργία σου μ' έναν όρο όμως. 


Στο τέλος θα με κοινωνήσεις. Κι αν ο Θεός σου είναι τόσο παντοδύναμος, εσύ μετά θα κάμεις την κατάλυση και δεν θα φοβηθείς τη λέπρα μου.


Ο ιερέας έγνευσε συγκαταβατικά. Στα κοντινά κελιά ακούστηκε η κουβέντα κι άρχισαν να μαζεύονται διάφοροι στο πλάι του ναού, εκεί που ήταν ένα μικρό χάλασμα, με λιγοστή θέα στο ιερό. Παραμόνευσαν οι χανσενικοί στο τέλος της Λειτουργίας κι είδαν τον παπά δακρυσμένο και γονατιστό στην Ιερή Πρόθεση να κάνει την κατάλυση.
.
Πέρασε μήνας. Οι χανσενικοί τον περίμεναν. Πίστευαν πως θα ʼρθει τούτη τη φορά ως ασθενής κι όχι ως ιερέας. Όμως ο παπάς επέστρεψε υγιής και ροδαλός κι άρχισε με ηθικό αναπτερωμένο να χτυπά την καμπάνα του παλιού ναΐσκου.
Έκτοτε και για δέκα τουλάχιστον χρόνια η Σπιναλόγκα είχε τον ιερέα της. Οι χανσενικοί αναστύλωσαν μόνοι τους της εκκλησία και συνάμα αναστύλωσαν και την πίστη τους. Κοινωνούσαν τακτικά και πάντα κρυφοκοίταζαν τον παπά τους την ώρα της κατάλυσης, για να βεβαιωθούν πως το "θαύμα της Σπιναλόγκα" συνέβαινε ξανά και ξανά.
To 1957, με την ανακάλυψη των αντιβιοτικών και την ίαση των λεπρών, το λεπροκομείο έκλεισε και το νησί ερημώθηκε. Μόνο ο ιερέας έμεινε στο νησί ως το 1962, για να μνημονεύει τους λεπρούς μέχρι 5 χρόνια μετά το θάνατό τους.

Ιδού, λοιπόν, 
ένας σύγχρονος αθόρυβος ήρωας, που δεν τιμήθηκε για το έργο του από κανέναν, και που -αν προσέξατε- δεν παραθέσαμε το όνομά του γιατί απλά δεν το γνωρίζουμε! Όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να το βρω. Το γνωρίζει όμως -σίγουρα- ο Θεός! Κι αυτό μας αρκεί!

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Άνθρωπο» μέσα από το «Αγρίμι»!Στη Μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που είναι απόλυτα επίκαιρη.

»Η αργία εγέννησε την πενίαν.
Η πενία έτεκεν την πείναν.

Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.

Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.

Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.

Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.

Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου »
Του Εμπόρου των Εθνών». Και με την ευκαιρία, αναδημοσιεύουμε μια ιστορία που μας άγγιξε. Μας την έστειλε ο τακτικός επισκέπτης του ID, Γιώργος Στράφτης. Το κείμενο έγραψε η Έλενα Ακρίτα: ΣΕ ΜΙΑ εποχή όπου όλοι γνωρίζουν την Τζούλια και ελάχιστοι τους πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους αυτού του τόπου, σήμερα ας κάνουμε τη διαφορά:..................

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πως έγινε η ......Αμμόχωστος

Ένας Κύπριος διηγείται την ιστορία της πόλης του σ` ένα φίλο του:
- "Όταν ήμασταν μιτσιοί, επηέναμεν στην θάλασσαν για μπάνιον τσιε βλέπαμεν τσι κορούες να παίζουν ε και καυλώναμεν, χώναμεν τους βίλλους μας στην άμμον... τσιε ξεκαυλώναμεν!
Άμαν εμεγαλώσαμεν λίαν, επηέναμεν στην θάλασσαν για μπάνιο τσιε βλέπαμεν τσι κορούες να σούζουν τα βυζιά τους, εκαυλώναμεν, εχώναμεν τους βίλλους μας στην άμμον... τσιε ξεκαυλώναμεν!
Άμαν εμεγαλώσαμεν πολλάν, επηέναμεν στην θάλασσαν για μπάνιον τσιε βλέπαμεν τσι κορούες να σούζουν τσου κώλους τους, εκαυλώναμεν, εχώναμεν τους βίλλους μας στην άμμον... τσιε ξεκαυλώναμεν!
Άμαν εγινίκαμεν άντρες, επηέναμεν στην θάλασσαν για μπάνιον τσιε βλέπαμεν τσι κορούες να κάμνουν ηλιθεραπείαν, εκαυλώναμεν, εχώναμεν τους βίλλους μας στην άμμον... τσιε ξεκαυλώναμεν!
Έτσι εφκάλαμεν την πόλην μας Αμμόχωστον."

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Η Στρατηγική της χειραγώγησης


Η στρατηγική της χειραγώγησης και ο βαθύς ύπνος των χειραγωγημένων

Ο Αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκυ συνέταξε μία λίστα με τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.
( Ευχαριστούμε τον knowdame για την υπόδειξη και διόρθωση. Επίσης από τη συζήτηση στο Διαδύκτυο διαπιστώνεται ότι και ο τίτλος είναι παραλλαγμένος, ο αρχικός τίτλος του κειμένου που γράφτηκε το 2002 από τον Sylvain Timsit είναι Stratégies de manipulation. Les stratégies et les techniques des Maitres du Monde pour la manipulation de l’opinion publique et de la société… – Στρατηγικές χειραγώγησης. Οι στρατηγικές και οι τεχνικές των Κυρίαρχων του Κόσμου για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και της κοινωνίας… )
Διαβαστε Περισσοτερα...

Ωδή στον Γκλέτσο...


Πιο επίκαιρο από ποτέ:
ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΛΕΤΣΟ (τον όψιμο)
Σκοτείνιασαν οι ουρανοί
Αγρίεψεν η φύση
Ο Γλέτσος βγήκε στο βουνό
Για εμάς να πολεμήσει…
Γλέτσο μου πάρε τα`άρματα
Ζώσου τα φυσεκλίκια,
Η Βάσια βγήκε στο γυαλί
Και ρίχνει μπινελίκια…
Μαύρος καπνός υψώθηκε
Και τα βουνά δακρύσαν
Αντιλαλούσαν τουφεκιές
Και τα...
 πουλιά σιγήσαν…
Γλέτσο μου Καπετάνιε μου
Αντάρτη ζηλευτέ μου
Πολέμα το άδικο στη γή
Πολέμα το αρχηγέ μου.
Φοβήθηκαν οι πλούσιοι
Και τρέμουν σαν σαρδέλες…
Ο Γλέτσος κάνει πόλεμο
Και κλαίνε οι μοντέλες …
Με Γλέτσο πάνω στα βουνά
Το δίκιο θα ισχύσει…
Θα κυβερνάει η Βανδή
Και θα ακούμε Βίσση…
Μαλλιά σγουρά κατάξανθα
Θυμίζει Τσε Γκεβάρα
Μόνο… μη βγεί στα πρωινά
Και πει καμιά παπάρα…
M.A.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Ένα ενδιαφέρον animation μικρού μήκους, αρκετά καταθλιπτικό θα έλεγα, Γαλλικής παραγωγής με θέμα ένα ορφανό αγόρι που λόγο της εμφάνισής του γίνεται ο περίγελος των συνομήλικων του.

Tous des Monstres from Tous Des Monstres on Vimeo.

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Κυνικός είναι ο σκύλος,που σε περίοδο κρίσης, ψάχνει να βρεί ίχνη κρέατος έξω απο χασάπικο!"
Χρίστος Αρτινός Αναγνώστης του RADAR
(φωτ:οδός Αιόλου,δίπλα στην κρεαταγορά)
"Πρέπει να είναι κανείς έξυπνος άνθρωπος για να γίνει κυνικός, και σοφός για να είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην το κάνει."
Fannie Hurst, 1889-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας

"O ελληνικός Σοσιαλισμός είναι το ανώτατο στάδιο της ελληνικής Δεξιάς"
Κωστας Δ. Καββαθας, Ελληνας δημοσιογράφος ιδρυτής του μοναδικού Ελληνικού φιλοσοφικού περιοδικού "4 Τροχοί" που ενίοτε γράφει και για αυτοκίνητα...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Μερικές σκέψεις περί γυμναστικής:


-Ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω μια βόλτα με το ποδήλατο κάθε πρωί & εγώ του απάντησα ότι θα το ήθελα πολύ, αλλά το πρόβλημα είναι, ποιός θα με σπρώχνει?

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Ήταν ένα ζευγάρι που ήταν παντρεμένο επί 20 χρόνια. Κάθε φορά που έκαναν
έρωτα, ο σύζυγος πάντα επέμενε να κλείνουν τα φώτα. 
 Μετά από 20 χρόνια
γάμου, η γυναίκα αισθανόταν ότι αυτό ήταν γελοίο! Καθώς έπρεπε να βρει έναν
τρόπο να του ξεκόψει αυτή τη συνήθεια, ένα βράδυ και κατά τη διάρκεια μιας
ξέφρενης και ρομαντικής συνεύρεσης, άναψε τα φώτα.  Κοίταξε προς τα κάτω....
και είδε ότι ο άντρας της κρατούσε μία συσκευή ηδονής... ένα δονητή!!!
 Μαλακό, υπέροχο και μεγαλύτερο από ένα αληθινό πέος.
 Εκείνη τη στιγμή τρελάθηκε.
"Βρε ανίκανε, άχρηστε", του φώναξε, "Πως μπορούσες να μου λες ψέματα
τόσα χρόνια; Εχεις να δώσεις πολλές εξήγήσεις!" 
 Ο σύζυγος την κοίταξε στα μάτια και με ψυχραιμία απάντησε:
"Εγώ να σου εξηγήσω για το δονητή....
Εσύ θα μου εξηγήσεις για τα παιδιά;"

Διαβαστε Περισσοτερα...

parkour με ΠοδηλατοΔιαβαστε Περισσοτερα...

Καλά δεν ακούς χτυπάει το σίδερο.Σήκωσέ το!Διαβαστε Περισσοτερα...

It's a woman that stars in this performance.Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι σκόπιμες (;) ασάφειες


Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Ο κ. Παπανδρέου στήριξε και πάλι τα μάλα τον προσωπικό φίλο του Τ. Ερντογάν, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Ερζερούμ.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έδωσε κατ' ουσίαν το περιθώριο στον κ. Ερντογάν να ολοκληρώσει ήσυχα τις εκλογές του τον προσεχή Ιούνιο και στη συνέχεια να συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο των δύο χωρών στην Αγκυρα. Οι ενδεχόμενες αποφάσεις των δύο πρωθυπουργών, τότε (σ.σ.: αν στο ενδιάμεσο δεν έχουν γίνει εκλογές και στην Αθήνα), θα αποτελέσουν, ίσως, το σταθερό υπόβαθρο για να προχωρήσει η ελληνική «πρωτοβουλία» για μια Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας ώστε να ενταχθεί πλήρως η Αγκυρα στην Ε.Ε.

Πέρα από ορισμένες -επιτυχημένες επικοινωνιακά- «σκληρές φράσεις» του κ. Παπανδρέου στην ομιλία του (σ.σ.: και με το κενό που υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή για την αντίστοιχη ομιλία του κ. Ερντογάν) ο Ελληνας πρωθυπουργός στην ομιλία του δημιούργησε σκοπίμως (;) ορισμένες ασάφειες:

* Κάλεσε τον κ. Ερντογάν να απευθυνθούν από κοινού «στη Διεθνή Δικαιοσύνη για να κριθεί (το θέμα της υφαλοκρηπίδας) με βάση το διεθνές Δίκαιο». Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα η Ελλάδα επέμενε απολύτως στην προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με βάση μόνον το Διεθνές Δίκαιο για τη θάλασσα, τα οποία η Αγκυρα απορρίπτει εξίσου.

* Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στην «υφαλοκρηπίδα» με βάση τις μέχρι τώρα διερευνητικές επαφές. Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα αναφέρεται μόνον στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και όχι στην οριοθέτηση του συνόλου της υφαλοκρηπίδας (Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο) με την Τουρκία. Επιπροσθέτως, ο κ. Παπανδρέου ουδόλως ανέφερε τη λέξη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Υπενθυμίζεται και εδώ ότι η Αγκυρα αρνείται κατηγορηματικώς να δεχτεί οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο, όσο δεν λύνεται το κατά την Τουρκία «πρόβλημα του Καστελόριζου».

* Ενώπιον των Τούρκων πρέσβεων, ο κ. Παπανδρέου διαχώρισε τη θέση του «καλού» κ. Ερντογάν από «τους άλλους κακούς», αναφερόμενος στη μονίμως παραβατική συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο...

Λίγο ακόμα και θα γίνει ανέκδοτο...

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share