Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η αποκάλυψη τηs μαγείαs !




...κοπέλεs εξαφανίζονται! ΠΩΣ..? Aπλώs απολαύστε το...





















Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένα «κλικ» μπορεί να αλλάξει το μέλλον σου...


Ένα «κλικ» μπορεί να αλλάξει το μέλλον σου



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΠΙΘΑΝΟ



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Το πορτραίτο της Βρετανίδας συζύγου μου"


Για 12.000 λίρες

Ανάμεσα σε δεκάδες άλλες φωτογραφίες, οι κριτές ενός διαγωνισμού με έπαθλο 12.000 ευρώ επέλεξαν ως υποψήφια για βράβευση και αυτή της Βρετανίδας συζύγου ενός Έλληνα φωτογράφου. Πρόκειται για μια απλή καλοκαιρινή φωτογραφία διακοπών, με μία εξαίρεση. Η σύζυγος δεν φορά εσώρουχα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το μυστήριο των σκυλιών που "αυτοκτονούν" από τη γέφυρα!


Στη νοτιοδυτική πλευρά της Σκωτίας, δίπλα στην πόλη Dumbarton, οι κάτοικοι προσπαθούν εδώ και πολλές δεκαετίες να καταλάβουν μία σειρά από περίεργους και τραγικούς θανάτους. Στην πόλη αυτή υπάρχει ένα μέρος που ονομάζεται «Γέφυρα Αυτοκτονίας Σκύλων» (The Dog Suicide Bridge). Πάνω από 50 σκυλιά έχουν πηδήξει από τη γέφυρα αυτή. Ο λόγος που τους ωθεί στην απόφαση να
βάλουν τέλος στη ζωή τους αποτελεί ένα μυστήριο. Τι είναι αυτό που εξηγεί αυτήν την περίεργη συμπεριφορά τους, με το που αντικρίζουν τη γέφυρα; Ποια «εσωτερική φωνή» τους σπρώχνει στο θάνατο; Έχουν οι σκύλοι τάσεις αυτοκτονίας;
Τι σπρώχνει τα σκυλιά στο κενό;

Δεν είναι ακριβώς γνωστό πότε και για ποιο λόγο τα σκυλιά άρχισαν να πηδάνε από τη γέφυρα του Overtoun. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί οι περίεργοι θάνατοι ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 ή του 1960, με συχνότητα ένα σκυλί κάθε μήνα. Το μοιραίο άλμα από τη γέφυρα οδηγεί σχεδόν αναπόφευκτα στο θάνατο. Παρόλα αυτά μερικά από αυτά τα σκυλιά φαίνεται ότι στάθηκαν πιο τυχερά: Τα κατάφεραν και σώθηκαν. Όμως το μάθημά τους δεν το πήραν. Αφού διαπίστωναν ότι είναι σώα και αβλαβή επέστρεφαν στην ίδια θέση για να ολοκληρώσουν αυτό που άφησαν στη μέση.
Το φαινόμενο έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις και η αναστατωμένη κοινωνία της Σκωτίας αποφάσισε να στείλει ειδικούς ερευνητές να αναλύσουν το φαινόμενο αυτό. Ο Dr David Sand, είναι ψυχολόγος με ειδίκευση στην κατανόηση της συμπεριφοράς των ζώων. Αποφάσισε να ερευνήσει το μυστήριο της γέφυρας Overtoun, εξαιτίας της ανεξήγητης συμπεριφοράς των σκύλων.
Η περιέργεια σκότωσε και το... σκύλο;
Πραγματοποίησε λοιπόν ένα πείραμα, που έμοιαζε περισσότερο με δοκιμασία, χρησιμοποιώντας δέκα σκυλιά διαφορετικής ράτσας. Σε ένα χώρο σχετικά κοντά στη μυστηριώδη γέφυρα, τοποθέτησε τρία μπουκάλια όπου μέσα είχε αποθηκεύσει τρεις μυρωδιές όχι και τόσο ευχάριστες: Της νυφίτσας, του σκίουρου και του ποντικιού.
Εξαπόλυσε τα δέκα σκυλιά για να δει προς τα πού θα κατευθυνθούν. Όπως θα δείτε και στο βίντεο η μυρωδιά της νυφίτσας είναι η πιο ισχυρή και «τραβάει» προς το μέρος της εννέα από τους δέκα σκύλους.
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο ερευνητής, εμπερικλείεται στο γνωστό αλλά κάπως τροποποιημένο για τις ανάγκες του άρθρου, απόφθεγμα: «Η περιέργεια σκότωσε … το σκύλο». Στα χαμόκλαδα κάτω από τη γέφυρα «κατοικούν» αρκετές νυφίτσες. Στη μυρωδιά και στο άκουσμά τους η περιέργεια των σκύλων εξάπτεται. Έτσι λοιπόν πηδούν για να δουν τι είναι αυτό που τους «αναστατώνει»!
Η όσφρηση υπεύθυνη για τις αυτοκτονίες;
Είναι γνωστό ότι η όσφρηση και η ακοή στο σκύλο είναι από τις πιο ανεπτυγμένες αισθήσεις. Είναι εξίσου σημαντικό ότι τα σκυλιά παρουσιάζουν και μία απομνημονευτική ικανότητα τον οσμών, κάτι που εξηγεί το λόγο για τον οποίο μερικά από αυτά που γλίτωσαν την πρώτη φορά από το άλμα θανάτου, επέστρεψαν στο ίδιο σημείο για να το επαναλάβουν.
Τώρα πια μερικές από τις οικογένειες που έχασαν το αγαπημένο τους κατοικίδιο ξέρουν τι ώθησε τον πιστό τους φίλο στην αυτοκτονία και θα σταματήσουν να κατηγορούν και να χρεώνουν στον εαυτό τους την τραγική αυτή απώλεια.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ιδιωτικοποιήσεις και … «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας το σχέδιο της Κυβέρνησης


Ως γνωστό οι Έλληνες πολιτικοί λένε τις μεγαλύτερες αλήθειες όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς όταν βρίσκονται στην Ελλάδα είτε δεν τολμούν, είτε δεν εμπνέονται. Έτσι, η μεγάλη αλήθεια και ταυτόχρονα αποκάλυψη βγαίνει από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου κατά την επίσκεψη του στο Αμερικανικό «Ναό του Χρήματος», στη Wall Street. Εκεί, ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ΕΙδήσεων, ότι το επόμενο διάστημα «μπορεί να ιδιωτικοποιηθούν ή να αξιοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου των οποίων η αξία ανέρχεται σε 270 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο σχεδόν του χρέους της χώρας». Εκτός από το ευρύτατο πεδίο των χρησιμοποιούμενων λέξεων, προκύπτει και ένα ακόμα ερώτημα: Εάν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, γιατί δεν το κάναμε, αποφεύγοντας την προσφυγή στο ΔΝΤ;



Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

http://www.enimerosi.com---Τόμας Όστερμάγερ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ*
Ο φίλος Τόμας είναι σήμερα 42 ετών. Κι είναι η πέμπτη ή η έκτη φορά που φιλοξενείται από το Φεστιβάλ Αθηνών τα τέσσερα-πέντε τελευταία χρόνια. Επί ημερών Λούκου κανείς άλλος δεν παρουσιάζει τέτοια συχνότητα συμμετοχών. Ο Τόμας είναι σπουδαίο ταλέντο. Και τώρα που καταλάγιασε, φαίνεται, μέσα του η εκδικητική μανία αποδόμησης και η προκλητικότητα, είναι σε θέση, πιστεύω, να δώσει σπουδαία δείγματα μιας θετικής προσέγγισης των κειμένων. Την έχει. Αν και τέτοια ταλέντα γνωρίζω καμιά τριανταριά πανευρωπαϊκά (εκ των οποίων τουλάχιστον τα 12 εδώ στην Ελλάδα).

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σταρόβας --------Κορυφαίος



Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share