Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

"Εφυγε" ο Πάνος--Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στις 4 μ.μ. από το νεκροταφείο του Α. Γαρούνα. Δημοσίευση ανάρτησης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Παναγιώτης Περιστέρης δεν είναι πια μαζί μας. Πέθανε το πρωί της Παρασκευής στην καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ύστερα από οξύ καρδιακό επεισόδιο. Ο Παναγιώτης (45) αγαπημένος φίλος από τα ιστορικά στελέχη της Ενημέρωσης, νοσηλευόταν εκεί ύστερα από έμφραγμα που είχε υποστεί και προετοιμαζόταν για επέμβαση by pass όταν στις 6 το πρωί υπέστη νέο επεισόδιο που αποδείχθηκε μοιραίο. Απευθύνουμε στους οικείους του τα συλλυπητήρια μας.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στις 4 μ.μ. από το νεκροταφείο του Α. Γαρούνα.
Δημοσίευση ανάρτησης

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οταν το κολάν... κολάζει!






Οταν το κολάν... κολάζει!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....














Διαβαστε Περισσοτερα...

Το μυστικό της ηχητικής των αρχαίων θεάτρων



Η ηχητική των αρχαίων θεάτρων που θαυμάζουμε σήμερα εξασφαλιζόταν με τα αντηχούντα αγγεία που βρίσκονταν κάτω από τα σκαλιά του κοίλου και τα σκηνικά άλλαζαν σχεδόν αυτόματα, όπως αποδεικνύει η πρόσφατη ανασκαφική έρευνα στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Η τεχνολογία του Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου, και ιδιαιτέρως το Θέατρο του Δίου, έχει απασχολήσει τον αρχιτέκτονα, καθηγητή του ΑΠΘ Γιώργο Καραδέδο, ο οποίος θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της έρευνάς του απόψε στις 7.00 στο πλαίσιο των διαλέξεων των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1).
Ο ίδιος μας είπε ότι «τα αντηχούντα αγγεία τοποθετούνταν σύμφωνα με έναν μαθηματικό υπολογισμό σε κόγχες κάτω από τα σκαλιά του κοίλου, διηρημένα σε αγγεία τέταρτης, πέμπτης, όγδοης και διπλής όγδοης, σύμφωνα με τις αντηχήσεις τους στις διάφορες νότες. Οταν η φωνή των ηθοποιών, περιβάλλοντας τα αγγεία, που είναι στον ίδιο τόνο με αυτήν, προκαλεί την αντήχησή τους, γίνεται πιο δυνατή, πιο καθαρή και πιο μεγαλεπήβολη».........

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ε ρε γλέντια!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Parallel Lines,

Δείτε και μερικά κομψοτεχνηματάκια για να μην παραμυθιαζόμαστε ότι έχουμε κινηματογράφο... Την παραγωγή υπογράφει ο Ρίντλεϊ Σκοτ και το όλο πρότζεκτ έχει χρηματοδοτηθεί για διαφημιστικούς λόγους από τη Philips.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Emperors of world



Διαβαστε Περισσοτερα...

The Cyclotrope - Animation σε ρόδα ποδηλάτου.

Το cyclotrope, είναι μια δημιουργία του Tim Wheatley και αποτελείται από έναν τροχό ποδηλάτου και μια σειρά από 18 εικόνες που περιστρέφονται με μια συγκεκριμένη ταχύτητα έτσι ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση της κίνησης.
δες το video

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Ο σύγχρονος άνθρωπος καταστρέφει περισσότερα όταν χτίζει παρά όταν γκρεμίζει."
Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας



"Η φύση δεν παραβαίνει ποτέ τους δικούς της κανόνες."
Πάμπλο Πικάσο, 1881-1973, Ισπανός Ζωγράφος



"Αν το κλίμα ήταν τράπεζα, θα το είχατε ήδη σώσει."
Ούγκο Τσάβες, ηγέτης της Βενεζουέλας / Στη σύνοδο της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, το 2009

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι Βραζιλιάνοι τραγουδούν και χορεύουν και στην πλημμύρα! Διαβάστε περισσότερα:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfBAw1azlKNmwQgQEvbhEAPylPCInOdVd3LgnttErH80SXvtufcJpl94KfJk6FN-V79CDVozo0RqLfOQoq90643U8eu3o031ZsWsDBc-6UlbVCbOFUFg8CSZ4ygseaF8ucb-zYABxaTow/s1600/brazil_flood.jpg

Το θέμα πάντα είναι από ποια οπτική βλέπει κανείς τα πράγματα καθώς και αν είναι συνηθισμένος...





Διαβαστε Περισσοτερα...

Το ... "στρινγκάκι" της γυναίκας μου !!!


Είναι δύο εργάτες στην οικοδομή, και κοντεύουν να σχολάσουν. Σε μια στιγμή, γυρνάει ο ένας στον άλλο και του λέει:

- Καλά, δεν βλέπω την ώρα να τελειώσουμε απο εδώ.. θα πάω γρήγορα σπίτι, θα κατεβάσω το στρινγκάκι της γυναίκας μου..

- Οπα ρε.. τόσες κάυλες έχεις;

- Όχι ρε... με στενεύει λίγο...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πολυεθνικά Super Market και Ψυχολογικές Στρατηγικές Marketing


 
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγώγησής σου. Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εαυτός σου.
Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία.
Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το ίδιο μάτι μετά από αυτό.
 
Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά
Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού). Το 95% του κόσμου έχει μια ελαφριά ατελή ισορροπία: κλείνει προς τα αριστερά. Εάν αφήστε κάποιον μόνον του στην έρημο (μην το κάνετε), θα αρχίσει να στρέφεται τριγύρω κατά την αριστερόστροφη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που ΟΛΑ τα σύγχρονα σουπερμάρκετ έχουν μια «αριστερόστροφη» διαρρύθμιση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει άλλες συνέπειες και κρυφές σημασίες όπως θα δείτε παρακάτω.
 
Γιατί ξεκινούν πάντα με φρέσκα φρούτα;
Ο πρώτος λόγος : είναι ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα σε ένα σουπερμάρκετ έχουν τη τάση να


Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

"Εφυγε" ο Παναγιώτης Περιστέρης


ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Παναγιώτης Περιστέρης δεν είναι πια μαζί μας. Πέθανε το πρωί της Παρασκευής στην καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ύστερα από οξύ καρδιακό επεισόδιο. Ο Παναγιώτης (45) αγαπημένος φίλος από τα ιστορικά στελέχη της Ενημέρωσης, νοσηλευόταν εκεί ύστερα από έμφραγμα που είχε υποστεί και προετοιμαζόταν για επέμβαση by pass όταν στις 6 το πρωί υπέστη νέο επεισόδιο που αποδείχθηκε μοιραίο. Απευθύνουμε στους οικείους του τα συλλυπητήρια μας.

Eφυγε ο Περιστέρης ;;;;;;;;;;; Τι άλλο θα πάθουμε σε αυτό τον τόπο ;;; αγνοί και μη δοτοί, έμειναν πια ελάχιστοι... Ας είναι η αγκάλη Του γιομάτη Φως για πάντα, όσα τα όνειρα, η αγωνία, η λεβεντιά και προσφορά του Παναγιώτη. Και η πράξη μας, μνημόσυνό του.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Προς: τον κ. Ρέππα που χαρακτηρίζει το κίνημα "δεν πληρώνω" , ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ !!


Σκανάραμε για εσάς όλα τα έγραφα της Google  και σπάσαμε  κωδικούς για να σας αποκαλύψουμε την οργάνωση κίνημα του τζάμπα και την ηγεσίας της.  Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω κείμενο φαίνεται να υπάρχουν τρεις  τύποι  «τζάμπα» στην οργάνωση ανάλογα με το  πόσο δεν ντρέπεται κάποιος.
Υπάρχει το:
&#61623    "τζάμπα" το  
&#61623    "εντελώς τζάμπα" και το 
&#61623    "τζάμπα τα λεφτά μας"
Για τις μετακινήσεις των βουλευτών με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. (τζάμπα)
 
Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς. (εντελώς τζάμπα)
 ........

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ !!!


Την Καθαρή Δευτέρα με την μεγάλη κακοκαιρία, κάπου στην Εθνική οδό κοντά στην Λαμία είχε χιονοθύελλα. Τα αυτοκίνητα χρειαζόντουσαν αλυσίδες διότι ο δρόμος γλιστρούσε. Ο οδηγός του SEAT με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΤ-35ΧΧ δεν είχε αλυσίδες.
Και τότε ο γίγαντας τι σκέφτηκε;
Έντυσε καλά τη γυναίκα του, της έβαλε κασκόλ γύρω από το κεφάλι και την έβαλε να κάτσει πάνω στο καπό ώστε να πατάνε καλά οι ρόδες του αυτοκινήτου του.
Η διαδρομή κράτησε περίπου 7 χιλιόμετρα όσο ήταν και το πρόβλημα του δρόμου.

Μήπως πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από αυτόν τον εφευρετικό συνάδελφο οδηγό;

Ακολουθεί photo. Κρίμα που δεν έχουμε και μία από μπροστά...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μία οικογενειακή ιστορία που κόστισε στον Ελληνα 19.000;




Για να καταλάβετε τι εννοώ, δώστε βάση σε αυτή την οικογενειακή ιστορία: ο κύριος Π.Σ. και η κυρία Μ.Α., μετά από έναν αποτυχημένο γάμο αποφάσισαν να χωρίσουν. Όπως κάθε πολιτισμένο ζευγάρι, χώρισαν τα πάντα: τα χρήματα που είχαν στην άκρη, τα ακίνητα και τις ώρες επικοινωνίας με το ανήλικο παιδί τους. Μόνο που η Μ., κάποιο καιρό αργότερα, αποφάσισε να σταματήσει να ακολουθεί τους όρους που είχε αποδεχτεί, εμποδίζοντας τον πρώην σύζυγό της να βλέπει το παιδί τους τις προσυμφωνημένες ώρες και ημέρες. Ο Π. τότε αποφάσισε να ακολουθήσει τον μόνο νόμιμο δρόμο που προβλέπεται από τη δικαιοσύνη: να καταθέσει μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του για «παραβίαση των όρων επικοινωνίας του με το παιδί τους, όπως είχαν καθοριστεί με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών». Απλά και πολιτισμένα, και με τη σιγουριά πως θα βρει το δίκιο του. .................

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αντώνης Κογεβίνας “ Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να το λύσουμε”.


Αντώνης Κογεβίνας 
Πώς βλέπετε τα πράγματα στην Κέρκυρα, τον πολιτισμό , την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.
Μέσα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες η Κέρκυρα ζει  τη δική της εκδοχή της κρίσης. Αυτό που βλέπω γύρω μας είναι στενοχώρια, κατάθλιψη, ανασφάλεια και παραίτηση. Θα ήθελα να βλέπουμε μαχητικότητα, πείσμα , εφευρετικότητα και άρνηση να συρθούμε σε ήττα. Πριν από λίγες μέρες γύρισα  από την Ιρλανδία. Περνούν παρόμοια κρίση με τη δική μας.  Είχαν εκλογές. Άλλαξαν κυβέρνηση. Όμως υπήρχε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα: Δεν υπήρχε τσακισμένο ηθικό. Η αντιμετώπιση ήταν « Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Θα πρέπει να το λύσουμε». Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά νοοτροπίας εδώ. Φταίει ο συνεχής βομβαρδισμός με καταστροφικά σενάρια από τα ΜΜΕ [ πράγμα που δεν το είδα στην Ιρλανδία];  Είμαστε πιο συναισθηματικοί;  Είναι οι πολιτικοί μας που καλλιεργούν τέτοιο κλίμα; Είναι και οι ίδιοι φοβισμένοι;............
............................

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το γιαούρτωμα του Πάγκαλου στα Καλύβια (16.3.2011)



Διαβαστε Περισσοτερα...

View from the Top.....By astronaut Douglas Wheelock



Greek islands on a clear night during our flight over Europe. Athens shine brightly along the Mediterranean Sea.





 

Perfect reflection of sunlight in the eastern Mediterranean.
Over the Sahara desert, approaching the ancient lands and thousand-year history. River Nile flows through Egypt by the Pyramids of Giza in Cairo. Further, the Red Sea, Sinai Peninsula, Dead Sea, Jordan River, as well as the island of Cyprus in the Mediterranean Sea and Greece on the horizon.


Clear starry night over the eastern Mediterranean. The ancient land with a thousand years of history stretching from Athens to Cairo. Historical land of fabulous and alluring island ... Athens - Crete - Rhodes - Izmir - Ankara - Cyprus - Damascus - Beirut - Haifa - Amman - Tel Aviv - Jerusalem - Cairo - all of them turned into tiny lights in this cool November night.

Διαβαστε Περισσοτερα...

4 καλόγριες στον Άγιο Πέτρο !!!


Ήτανε 4 καλογριές σε ένα μοναστήρι και αποφάσισαν κάποια μέρα που έλειπε ο ηγούμενος να πάνε στην πόλη να γλεντήσουν.
Πήραν το πουλμανάκι της μονής και πήγαν σε ένα μπαράκι και γίνανε σκνιπα..... Καθως γυρνούσαν σε μια στροφή το αυτοκίνητο ξέφυγε και έπεσε στο γκρεμό. Σκοτωθήκανε όλες.
Ανεβαίνοντας στους ουρανούς βρίσκονται μπροστά στον Αγ.Πέτρο που κάνει την επιλογή για τον παράδεισο και την κόλαση. Του λένε πως είναι καλόγριες και δικαιούνται να πάνε στον παράδεισο. Αρνείται ο Αγ. Πέτρος και τις βάζει στη σειρά και αρχίζει τις ερωτήσεις.
Ρωτάει την πρώτη τι αμαρτίες έχει και αυτή του λέει πως κάποτε με τα ακροδάχτυλα της ακούμπησε το αντρικό όργανο.
Βγάζει ο Αγ. Πέτρος μια λεκάνη με αγιασμένο νερό και της λέει να βουτήξει τα δάχτυλα της μέσα και να περάσει στον παράδεισο.

Ρωτάει τη δεύτερη και αυτή του λέει πως με τη παλάμη της έπιασε κάποτε το αντρικό όργανο.
Της λέει και αυτής να βουτήξει την παλάμη της μέσα στη λεκάνη και να φύγει.
Καθώς έρχεται η σειρά της τρίτης η Τέταρτη άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα να πάρει αυτή τη σειρά της άλλης αλλά ο Αγ.Πετρος ήταν ανένδοτος για το τυπικό της διαδικασίας.

Επιμένοντας όμως η Τέταρτη καλογριά και στην ύστατη προσπάθεια φώναξε δυνατά
- Σε παρακαλώ Αγ.Πετρο μου να κάνω καμία γαργάρα μην προλάβει η άλλη και βάλει τον κώλο της μέσα!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Απίθανο



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"




"Η Τέχνη είναι Εγώ. Η Επιστήμη είναι Εμείς."
Claude Bernard, 1813-1878, Γάλλος ψυχολόγος









"Η ανακάλυψη συνίσταται στο να βλέπεις αυτό που βλέπει ο καθένας και να σκέφτεσαι αυτό που δεν σκέφτεται κανένας."
Albert von Szent-Gyorgyi, 1893-1986, Ούγγρος φυσιολόγος




"Η επιστήμη ανακαλύπτει αυτά που υπάρχουν. Η τεχνολογία μετατρέπει αυτήν τη γνώση σε πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ."
Theodore Von Karman, 1881-1963, Ουγγροαμερικ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ἔπεα πτερόεντα

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Ο ιστός
Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ

Ο ιστός

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Απόσταξη

Μη μου φορτώνεις πάλι τόσο υλικό
με την ελκυστική μάλιστα επιγραφή
«αγάπη». Το είδες και μόνη σου
τι απόμεινε μετά από την πρώτη κιόλας
απόσταξη.

Νίκος Γρηγοριάδης

Καλλιγραφιες …μιας επιστολής


Dr. Θεόδωρον Μπαργιώτα,
Όξφορντ, Ιγγιλτέραν

Θόδωρα νομίζω ότι αυτά δεν είναι σαχλαμάρες,
γιατί κατά τη γνώμη μου:
- η μεταφορά με ΜΜΜ δεν είναι καταναλωτικό αγαθό, σαν το σουβλάκι που είναι πολυτέλεια. Στις κοινωνίες με κοινωνικό πρόσωπο, είναι παροχή.
- σε κράτη υπό ΔΝΤ και σε απολυταρχικά καθεστώτικα οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς, ο λαός πληρώνει κ καλείται να δείξει "πατριωτισμό" κ "φιλότιμο". Ο πολίτης αποφασίζει αν θα πιστεψει ό,τι λέει η TV κ η κυβέρνηση, ή όχι.
- Το κίνημα "Δεν πληρώνω" δε νομίζω ότι αξιώνει το μηδενισμό. "Δεν πληρώνει" διότι τα πληρώνει πολλαπλώς, οι εταιρείες(ΟΑΣΘ κ Μπόμπολας-διόδια) τα παίρνουν από το κράτος ανεξαρτήτως. (Στο λινκ του άρθρου παρακάτω "Ο καπιταλιστικός παράδεισος..." εξηγείται ολο το καθεστώς). Δεν εννοώ με τίποτε να γίνει ο ΟΑΣΘ "ανταγωνιστικός" κ να μην επιχορηγείται. Το "Δεν πληρώνω" δηλ., το νοώ ως διαμαρτυρία. Σε μια διαμαρτυρία υπάρχει κ ο κίνδυνος να παρεισφρύει κ κάποιος οπορτουνιστής-"τζαμπατζής". Αλλά κ σε μια ... κατάληψη γραφείων του ΟΑΣΘ -όπως πρότεινε ένας γνωστός- δεν υπάρχει κίνδυνος να παρεισφρύσουν μηδενιστές αναρχικοί;


Αδερφέ, τελικά έπρεπε να γράψεις κ τις πρακτικές διαμαρτυρίας που πρότεινες τηλεφωνικα, γιατί όσοι δε σε ξέρουν, ταυτίζουν όσα(μόνο) έγραψες με όσα λέει ο Μπάμπης κι ο Πορτοσάλτε πρωί-βράδυ στον Σκάι, ο Μέγκας κ οι υπουργοί που μας καλούν σε συμμόρφωση
Ο Γελαστούλης είναι με ανοιχτό το στόμα

Υ.γ. για νηστεία: Πάντως, κ στα "μεγαλύτερα" ασκηταριά, το βράδυ της Ανάστασης θα διαβαστεί το "Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες ευφράνθητε σήμερον". Δεν ξέρω αν το διαβάζουμε τυπικά ή εθιμοτυπικά. Δυο μέρες πριν ο Χριστός θά'χει βάλει πάλι πρώτο στον Παράδεισο έναν ληστή που όλη του τη ζωή λήστευε και τελευταία στιγμή μετανόησε!
Νίντζα Εννοώ ότι οι λέξεις αντίτιμο κ κόστος παίζουν αλλιώς από οικονομικίστικα στην Άλλη λογική.(Δεν μετριάζω την ασκητική της νηστείας)
Φιλιά από Αιγαίο
Καλή συνέχεια Σαρακοστής
(με ευχή που άκουσα σε ράδιο από παππούλη, Καθαρά Δευτέρα πρωί)

Να γίνουμε αυτό που Είμαστε!

Χάρρυ Κλυνν προς Μπουτάρη: "Μην τολμήσεις βεβυθισμένε, γιατί η υπομονή έχει τα όριά της"

Χάρρυ Κλυνν

Μεταφέρω αυτούσια την ανάρτηση από «taxalia». Και να φανταστείτε ότι έχουμε ακόμα 15 μέρες για την Πρωταπριλιά!

«Πολύ ωραία εικαστική παρέμβαση από το Δήμο Θεσσαλονίκης! Η ημισέληνος είναι το σήμα μας, η Τουρκία η πατρίδα μας

Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene ana Belediye Başkanı

Ως γνωστόν, για την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Θεσσαλονίκης, η Σελανίκ είναι Τουρκική. ΄Ετσι, η νέα διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, προχωρά επιτέλους με γοργά βήματα να συναντήσει το πεπρωμένο της, που δεν είναι άλλο από το “ Η Θεσσαλονίκη θα ξαναγίνει Τουρκική”.

Για αυτό άλλωστε άλλαξε το σήμα του δήμου κι έγινε, όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στην απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, έτσι:

Άλλαξε όπως μπορείτε με χαρά να διαπιστώσετε το φόντο αριστερά από την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ήταν λευκό, άλλαξε πλέον κι έγινε μια πολύ όμορφη ημισέληνος.

Στο taxalia μείναμε ενθουσιασμένοι. Μην βγει κανείς ανεγκέφαλος να πεί μιλήσει για εθνικισμούς. Πρόκειται απλά για μια πανέμορφη εικαστική παρέμβαση σε ένα παλ πορτοκαλί, που είναι φέτος, πολύ της μόδας. Όπως η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία»

Οι υπέρμαχοι του «Μπουταρισμού» που ξέσκιζαν τα όποια ιμάτιά τους όταν αποτολμούσαμε να σχολιάσουμε τις ομοφυλοπαρελασιακές ονειρώξεις του ευήθους δημάρχου Θεσσαλονίκης, δεν έχουν τίποτα τώρα να πουν;

Δε θα ξεσηκωθούν κατά του Μπουταροφοβικού blog που ειρωνεύεται το «ανοιχτό μυαλό» του Δημάρχου που έπαψε να ενδιαφέρεται για τα τριπλοπαρκαρισμένα, το παραεμπόριο, τα σκουπίδια, τη βρομιά και τη δυσωδία και τα άλλα θέματα ήσσονος σημασίας που απασχολούν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης;

Επιμένουμε στο όνομα Θεσσαλονίκη δήμαρχε με το «ανοιχτό» μάλλον το «ορθάνοιχτο μυαλό» θα έλεγα… που κάπου-κάπου , όμως, πρέπει να κλείνει κιόλας, για καμιά επιδιόρθωση!

Μεταξύ μας, οξυδερκέστατε, τον Μεγαλέξανδρο την τον θέλεις δίπλα στην τιμημένη ημισέληνο;

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Σκοπιανός στρατηλάτης με το Οθωμανικό αγλάισμα των «Νεότουρκων ηρώων» της «Επιτροπής για την ‘Ενωση και την Πρόοδο»;

Βάλε τον ανυπέρβλητο Κεμάλ, τον ήρωα της Οθωμανικής καθαρότητας που κατέσφαξε με τον πλέον πολιτισμένο τρόπο τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ποντίων και των Αρμενίων απίστων, για να αποκτήσει έτσι τη δέουσα βαρύτητα το σήμα της πόλης στον πολιτισμένο μουσουλμανικό κόσμο…

Και να είσαι βέβαιος ευφαντασίωτε, ότι ο Νταβούτογλου θα σου το ξεπληρώσει με 100.000 ξεβράκωτους Τούρκους τουρίστες όπως ονειρεύεσαι στα ανεκπλήρωτα Οθωμανικά όνειρά σου…

Προ πολλού έχεις περάσει την κόκκινη γραμμή αστόχαστε και μην αποτολμήσεις βεβυθισμένε, τον βανδαλισμό αυτό, γιατί και η ανοχή έχει τα όριά της…

Ορειβασία σε ηφαίστειο που εκρήγνυται



Ατρόμητοι ορειβάτες αποφάσισαν να δουν από κοντά ένα ηφαίστειο την ώρα που εκρήγνυται. Το εγχείρημά τους καταγράφηκε στην κάμερα και οι εικόνες είναι πράγματι εντυπωσιακές

Μια ομάδα ριψοκίνδυνων ορειβατών αποφάσισαν πως άξιζε να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να δουν από κοντά τη μαγεία ενός ηφαιστείου όταν εκρήγνυται.

Το εγχείρημά τους το κατέγραψε ο ηφαιστειολόγος Τζέοφ Μάκλει και το βίντεο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων χρηστών στο YouTube.

Οι ορειβάτες εμφανίζονται να φορούν ειδικές στολές για να αντέχουν την υπερβολική ζέστη ενώ πλησιάζουν αργά και σταθερά την ηφαιστειακή λάβα. Μάλιστα οι ειδικές στολές τους παρέχουν και οξυγόνο αφού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή και ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Οι ορειβάτες δε δείχνουν να φοβούνται αφού γυρνούν και χαμογελούν προς την κάμερα, παρά το ότι νιώθουν τη καυτή ανάσα του ηφαιστείου.

Πρόκειται για το ηφαίστειο Marum στη νήσο Ambrym του Νότιου Ειρηνικού ωκεανού, 400 μίλια από την Αυστραλία.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μάκλει “Τίποτε άλλο δε θα μπορούσε να συγκριθεί με το γεγονός ότι βρίσκεσαι τόσο κοντά σε αυτό το μαγευτικό θέαμα”.

Μάλιστα ο εν λόγω ηφαιστειολόγος από τη Νέα Ζηλανδία υποστηρίζει ότι έχει προσεγγίσει αρκετά απομονωμένα ηφαίστεια ανά το κόσμο.

Η συγκεκριμένη ομάδα ορειβατών είναι η πρώτη που ήρθε τόσο κοντά στο ηφαίστειο Marum το οποίο έχει εκραγεί αρκετές φορές.

Οδοιπορικό σε βουνά και σε κοπάδια...


Το μεγάλο στοίχημα ανάμεσα σε πιστούς και απίστους

Το Φώτη Κόντογλου

Τη Λαμπροδευτέρα το βράδυ, περασμένα μεσάνυχτα, πριν να πλαγιάσω για να κοιμηθώ, βγήκα στο μικρό περιβολάκι πού έχουμε πίσω από το σπίτι μας, και στάθηκα για λίγο, κοιτάζοντας το σκοτεινό ουρανό με τ’ άστρα.

Σαν να τον έβλεπα πρώτη φορά. Μου φάνηκε πολύ βαθύς, και Σαν να ερχότανε από πάνω μία μακρινή ψαλμωδία. το στόμα μου είπε σιγανά: «Υψούτε Κύριον τον Θεόν ημών, και προσκυνείτε τώ υποπόδιο των ποδών αυτού». ‘Ένας αγιασμένος γέροντάς μου είχε πεί μία φορά πώς κατά τούτες τις ώρες ανοίγουνε τα ουράνια. Ο αγέρας μοσκοβολούσε από τα λουλούδια κι από τα άγιοχορταρα, πού έχουμε φυτέψει. «Πλήρης δ ουρανός και ή γή της δόξης του Κυρίου».

Θα στεκόμουνα έχει πέρα μοναχός ως το ξημέρωμα. Σαν να μην είχα σώμα, μήτε κανένα δεσμό με Τη γή. Αλλα συλλογίστηκα μήπως ξυπνήσει κανένας μέσα ατό σπίτι και ανησυχήσουνε πού έλειπα, και γι’ αυτό μπήκα μέσα και ξάπλωσα.

Δε με είχε θολώσει καλά-καλά ο ύπνος, δεν ξέρω αν ήμουνα ξυπνητός ή κοιμισμένος, και βλέπω μπροστά μου έναν άνθρωπο με αλλόκοτη όψη. ‘Ήτανε κατακίτρινος, Σαν πεθαμένος, μα τα μάτια του ήτανε Σαν ανοιχτά και μ’ έβλεπε τρομαγμένος. το πρόσωπό του ήτανε Σαν μάσκα, Σαν μούμια, με το πετσί του γυαλιστερά, μαυροκίτρινο, και κολλημένο στο νεκροκέφαλο με όλα τα βαθουλώματα. Κοντανάσαινε σαν λαχανιασμένος. στο ‘να χέρι του βαστούσε κάποιο παράξενο πράγμα, πού δεν κατάλαβα τί ήτανε, και με τ’ άλλο έσφιγγε το στήθος του, λες και πονούσε.

Εκείνο το πλάσμα μ’ έκανε ν’ ανατριχιάσω. το κοίταζα, και μέ…

κοίταζε, δίχως να μιλήσει, Σαν να περίμενε να το γνωρίσω. και στ’ αλήθεια, μ’ όλο πού ήτανε τόσο αλλόκοτο, σαν να μου είπε μία φωνή: «ΕΙναι ο τάδε!». Μόλις άκουσα τη φωνή, τον γνώρισα ποιός ήτανε. Τότε κι εκείνος άνοιξε το στόμα του κι αναστέναξε. μα ή φωνή του Σαν να ερχότανε από πολύ μακριά, σά να ‘βγαινε από κανένα βαθύ πηγάδι.

‘Έβλεπα πώς βρισκότανε σε μία μεγάλη αγωνιά, κι υπόφερα κι εγώ μαζί του. Τα χέρια του, τα πόδια του, τα μάτια του, όλα φανερώνανε πώς βασανιζότανε. Απάνω στην απελπισία μου, πήγα κοντά του να τον βοηθήσω, μα εκείνος μου’ κάνε νόημα με το χέρι του να σταματήσω.

Αρχισε να βογκά, με τέτοιον τρόπο, πού πάγωσα. Έπειτά μου λέγει: «δέν ήρθα, με στείλανε. ‘Εγώ ολοένα τρέμω! Βρίσκομαι σε ζάλη μεγάλη. Παρακάλεσε τον Θεό να με λυπηθεί. Θέλω να πεθάνω, μα δε μπορώ. “Αχ! ‘Όσα έλεγες βγήκανε αληθινά. Θυμάσαι, λίγες μέρες πριν πεθάνω, πού ήρθες στο σπίτι μου και μιλούσες για θρησκευτικά; “Ήτανε και δύο άλλοι φίλοι μου, άπιστοι κι αυτοί Σαν κι εμένα. ‘Εκεί πού μιλούσες, εκείνοι χαμογελούσανε. Σαν έφυγες, μου είπανε: Κρίμα, να ‘χει τέτοιο μυαλό, και να πιστεύει στις ανοησίες πού πιστεύουνε οι γριές! μία άλλη μέρα, σου είχα πεί όπως και πολλές άλλες Φορές: «Βρέ Φ., μάζευε λεφτά, Θα πεθάνεις στην ψάθα. Βλέπεις εγώ πόσα έχω, και πάλι θέλω κι άλλα».

»Τότε μου είπες: «” Έχεις κάνει συμβόλαιο με τον χάρο πώς Θα ζήσεις τόσα χρόνια πού θέλεις, για να καλοπεράσεις ατά γερατειά σου;». Σου λέγω εγώ: «Θα δείς πόσο χρόνο Θα πάγω! Τώρα είμαι εβδομηνταπέντε. Θα περάσω τα εκατό. ‘Έχω εξασφαλίσει τα παιδιά μου, ο γιός μου βγάζει λεφτά πολλά, την κόρη μου την πάντρεψα μ’ έναν πλούσιο από την ‘Αβησσυνία, εγώ κι ή γυναίκα μου έχουμε και παραέχουμε.

Όχι Σαν κι εσένα, πού ακούς αυτά πού λέν οι παπάδες Χριστιανικά τα τέλη της ζωής ημών. Τί Θα βγάλεις από τα Χριστιανικά τα τέλη;. Παρά να ‘χεις στην τσέπη σου, και μή σε μέλει. ‘Εγώ να δώσω ελεημοσύνη; και γιατί έκανε φτωχούς ο πολυεύσπλαχνος Θεός σας; για να τους θρέφω εγώ; ‘Αμ βάζουνε εσάς και ταΐζεται τους τεμπέληδες, για να πάτε στο Παράδεισο! ‘Ακούς εκεί Παράδεισο; ‘Εγώ ξέρεις πώς είμαι γιός πάπα, και τα γνωρίζω καλά αυτά τα κόλπα. μα να τα πιστεύουνε αυτά οι μικρόμυαλοι. Όχι όμως κι εσύ, πού έχεις τέτοια σπουδή, και να πάς χαμένος. ‘Εσύ, όπως πάς, Θα πεθάνεις πριν από μένα, Θα πάρεις και στο λαιμό σου την οικογένειά σου. μα εγώ, σου λέγω και σου υπογράφω, Σαν γιατρός, πού είμαι, πώς θα ζήσω εκατό δέκα χρόνια ».

Λέγοντας αυτά, στριφογύριζε από δώ κι από κεί, σαν να Ψηνότανε απάνω σε καμιά σκάρα, βγάζοντας κάτι μουγκρίσματα από το στόμα του: «”Αχ! Ούχ! Ού! Ού! Ού! Χού!»

Ησύχασε για λίγο και ξαναείπε: «Αυτά έλεγα, μα σε λίγες μέρες πέθανα! Πέθανα κι έχασα το στοίχημα! Τί ταραχή! Τί τρομάρα τράβηξα!

Σαστισμένος, μία βουλίαζα και μία ανέβαινα απάνω, και φώναζα: “Έλεος! μα κανένας δεν μ’ άκουγε. Ένα ρεύμα με κλωθογύριζε Σαν να ‘μου να κανένα ψόφιο ποντίκι. Τί τράβηξα ως τα τώρα, και Τί τραβώ. Τί αγωνία εΊναι αυτή!

Όλα όσα έλεγες βγήκανε αληθινά. το κέρδισες το στοίχημα. ‘Εγώ, τότε πού βρισκόμουνα στο κόσμο πού ζείς, ήμουνα ο έξυπνος. Ήμουνα γιατρός, κι είχα μάθει να μιλώ και να μ’ ακούνε, να κοροϊδεύω Τη θρησκεία, να συζητώ για χειροπιαστά πράγματα. Τώρα όμως βλέπω πώς χειροπιαστά εΊναι εκείνα πού τα έλεγα παραμύθια και χαρτοφάναρα. Χειροπιαστή εΊναι ή αγωνία πού βρίσκουμε. Αχ! Τούτος Θα εΊναι ο σκώληξ ο ακοίμητος, τούτος θα εΊναι ο βρυγμός των οδόντων!».

Απάνω σ’ αυτά, χάθηκε από τα μάτια μου, κι άκουγα μονάχα τα βογκητά του, πού και κείνα σβήσανε σιγά-σιγά. με πήρε λίγο ο ύπνος, μα σε μία στιγμή, κατάλαβα να με σπρώχνει Ένα παγωμένο χέρι. Ανοιξα τα μάτια μου, και τον βλέπω πάλι μπροστά μου. Τούτη Τη φορά ήτανε ακόμα πιο φριχτός και πιο μικρόσωμος. Είχε γίνει ίσαμε Ένα βυζανιάρικο παιδάκι, μ’ Ένα μεγάλο γέρικο κεφάλι, πού το κουνούσε από δώ κι από κεί

Ανοιξε το στόμα του και μου είπε: «σέ λίγη ώρα Θα ξημερώσει και Θα ‘ έρθουνε να με πάρουνε εκείνοι πού με στείλανε!» του λέω:

« Ποιοί σε στείλανε;». Είπε κάτι μπερδεμένα λόγια, δίχως να καταλάβω τίποτα. Ύστερά μου λέγει: «’Εκεί πού βρίσκομαι εΊναι κι άλλοι πολλοί από κείνους πού σε περιπαίζανε για την πίστη σου, και τώρα καταλάβανε πώς οι εξυπνάδες δεν περνούνε παραπέρα από το νεκροταφείο. ΕΙναι και κάποιοι άλλοι πού τους έκανες καλό, κι αυτοί σε κακολογούσανε. Κι όσο τους συχωρούσες, τόσο αυτοί γινότανε χειρότεροι. Γιατί ο πονηρός άνθρωπος αντί να τον κάνει ή καλοσύνη να χαίρεται, αυτός πικραίνεται, επειδή τον κάνει να νοιώθει τον εαυτό του νικημένο.

Τούτοι βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από μένα, και δε μπορούνε να βγούνε από τη σκοτεινή φυλακή τους για να ‘ρθουνε να σε βρούνε, όπως έκανα εγώ. Βασανίζονται πολύ σκληρά, γιατί δέρνονται με τη μάστιγα της αγάπης, όπως είπε ένας άγιος.

Πόσο αλλιώτικος είναι ο κόσμος απ’ ο, τί τον βλέπαμε!

Ανάποδος από την έξυπνη αντίληψή μας. Τώρα καταλάβαμε πώς ή εξυπνάδα μάς ήτανε βλακεία, οι κουβέντες μάς πονηρές μικρολογίες, κι οι χαρές μάς Ψευτιά και απάτη.

‘Εσείς πού έχετε στην καρδιά σάς το Χριστό, και πού για σάς ο λόγος του είναι αλήθεια, ή μονάχη αλήθεια, εσείς κερδίσατε το Μεγάλο Στοίχημα, πού μπαίνει ανάμεσα στους πιστούς και στους απίστους, αυτό το στοίχημα πού το έχασα εγώ ο ελεεινός, και χάθηκα, και τρέμω κι αναστενάζω, και δε βρίσκω ησυχία. :Αληθινά, στο Άδη δεν υπάρχει πιά μετάνοια. Αλίμονο σ’ όσους πορεύονται όπως πορευθήκαμε εμείς, τον καιρό πού είμαστε απάνω στη γή. Η σάρκα μάς είχε μεθύσει, και εμπαίξαμε εκείνους πού πιστεύανε στο Θεό και στη μέλλουσα ζωή, κι ο πολύς κόσμος μάς χειροκροτούσε. Σάς λέγαμε ανόητους, σάς κάναμε περίπαιγμα, κι όσο εσείς δεχόσαστε με καλοσύνη τα πειράγματά μας, τόσο μεγάλωνε ή δική μας ή κακία.

Βλέπω και τώρα πόσο θλιβόσαστε από το φέρσιμο των κακών ανθρώπων, αλλά πώς δεχόσαστε με υπομονή τις φαρμακερές σαΐτες πού βγάζουνε από το στόμα τους, λέγοντάς σας υποκριτές, θεομπαίχτες και λαοπλάνους. Αν βρισκότανε, οι δυστυχείς στη θέση πού βρίσκομαι τώρα, και βλέπανε από δώ πού βλέπω, Θα τρομάζανε για ό,τι κάνουνε. Θέλω να φανερωθώ σ’ αυτούς και να τους πώ ν’ αλλάξουνε δρόμο, μα δεν έχω την άδεια, όπως δεν την είχε κι εκείνος ο πλούσιας και για τούτο παρακαλούσε τον Πατριάρχη Αβραάμ να στείλει το φτωχό το Λάζαρο. μα και εκείνον δεν τον έστειλε, και τούτο, για να γίνουνε ίδια άξιοί της καταδίκης όσοι αμαρτάνουνε, κι άξιοί της σωτηρίας όσοι πορεύονται τη στράτα του Θεού.

«Ο αδικών αδικησάτω έτι, και ο ρυπαρός ρυπαρευθέτω έτι, και ο δίκαιος δικαιοσύνη ποιησάτω έτι, και ο άγιος άγιασθητω έτι».

Μ` αυτά τα λόγια, τον έχασα από μπροστά μου.

Βιβλιογραφία. ΤΑ Μυστικά Ανθη , έκδ. Παπαδημητρίου, Αθήνα 1973. «Απίστευτα και όμως αληθινά» έκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη. Θεσσαλονίκη


πηγή

Οι άγγελοι της γης

Ο Σατανάς έχει χαρά, έχει μεγάλο γλέντι,

Κανέναν σας δεν αγαπά κ όλους σας ζηλεύει.

Ζηλεύει όλα τα παιδιά, τα αγιοσφαγισμένα,

Που έχουν πίστη στο ΧΡΙΣΤΟ κ στο ΘΕΟ τον ένα.

Διεκδικεί πολλά παιδιά κ έχει χαρά μεγάλη,

Έσκασε που του ξέφυγαν λίγα παιδιά νηφάλιοι.

Ποικίλους τρόπους συνεχώς ψάχνει να τα μπερδέψει,

Καθημερινώς η σκέψη του είναι να τα πλανέψει.

Όταν σε βλέπει το ΣΤΑΥΡΟ να κάνεις εσύ για ΜΕΝΑ,

Κάνει ευχή τα χέρια σου να ήταν κομμένα.

Στην εκκλησία όταν σκεφτείς μια ΚΥΡΙΑΚΗ να τρέξεις,

Σου δίνει τόση τεμπελιά που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Ψάχνει να βρει κάποια δουλειά για να σου φανερώσει,

Να σε τραβήξει κάπου αλλού και να σε καμαρώσει.

Μια προσευχή όταν πεις θέλει να σε μπερδέψει,

Κ του μυαλού την προσοχή κοιτάζει να την κλέψει.

Σχέδια κάθε ένα λεπτό συνέχεια καταστρώνει,

Να σου μολύνει την ψυχή να στην αφήσει μόνη.

Υπομονή έχει πολύ, όλους να σας τραβάει,

Απ τη δική μου αγκαλιά κ βλέπω ότι νικάει.

Μέσα απ τα χέρια μου, παιδιά μου ξέφυγαν χιλιάδες,

Το φωτοστέφανο έχασαν, έγιναν σατανάδες.

Σου δίνει τόσες αφορμές συνέχεια να θυμώνεις,

Το στόμα σου λέει βρισιές κ το ΧΡΙΣΤΟ ματώνεις.

Έλεγχο κάνε ψυχικό να μην σε παρασέρνει,

Ο σατανάς κάθε λεπτό, μέσα σου να μην μπαίνει.

Μειώνεται ο κόσμος μου που είχα ευλογήσει,

Τρέχει να βρει το σατανά, έχει παραστρατήσει.

Να συγκρατήσεις τη ψυχή, να ρθεις ξανά μαζί μου,

Να ξαναγίνεις ΑΓΓΕΛΟΣ που ήσουνα, παιδί μου.

Έχω Αγγέλους γήινους που ζουν ακόμη κάτω,

Που δεν δωρίζουν στον εχθρό, ψυχή μέσα στο πιάτο.

Την κρύβουν καθημερινώς μέσα στα άγια βιβλία,

Τους την φυλάει προσεκτικά η ΜΑΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ.

πηγή



Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share