Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

O Mίμης Ανδρουλάκης, αναζητά ένα Σουμάχερ για το Πασόκ...


Ο χρόνος είναι το παν στην πολιτική. Θυμηθείτε το κλασσικό «στις 24 είναι νωρίς, στις 26 είναι αργά». Οι χαμένες στιγμές δεν επιστρέφουν ποτέ οι ίδιες. Και το ΠΑΣΟΚ μετρά πολλές εδώ και χρόνια.

Η τελευταία ήταν η 11η Νοεμβρίου. Αν το 8ο Συνέδριο δεν ανοίξει το δρόμο χειροπιαστά σε μια εκ νέου ίδρυση του τότε θα περάσουμε εκείνο το κρίσιμο όριο που γνώρισαν στο παρελθόν Βρετανοί Εργατικοί και τώρα οι Γάλλοι σοσιαλιστές όπου και χρυσάφι να πιάσεις κάρβουνο γίνεται, οι διανοητικές και ψυχολογικές σου μπαταρίες αδειάζουν, τα πρόσωπα χλομιάζουν, ότι και να πεις, ακόμα και το πιο τολμηρό και καινοτόμο, κανείς δε σε προσέχει, αρκεί να φύγει ένας «πόντος» για να ξηλωθεί όλη η αξιοπιστία σου και ο κοινωνικός ιστός σου και τότε σίγουρα χάνεις την πρωτοβουλία στην ανασύνθεση μιας πολυφωνικής προοδευτικής αριστεράς και στον ανασχηματισμό του πολιτικού σκηνικού. Ότι δεν κάνεις εσύ θα το κάνει η κρίση εναντίον σου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε ότι έχει υψηλά αντανακλαστικά μόνο όταν είναι κολλημένος στον τοίχο όπως συνέβη μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Μετά κυριάρχησαν οι δυνάμεις της αδράνειας σ’ όλους τους «αντίπαλους»- συμπαίκτες. Τώρα; Θα υπάρξει ένα πράσινο comeback;
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα μας βρίσκεται και στον «οδηγό», δηλαδή στο ηγετικό προσωπικό και στο «αμάξι» και στο «δρόμο». Σουμάχερ δεν υπάρχει έτοιμος στο ΠΑΣΟΚ αλλά και να υπήρχε το «αμάξι» είναι βαρύ ενώ ο «δρόμος» έχει μετακινηθεί, οι τεκτονικές πλάκες έχουν μετατοπιστεί και στο υπέδαφος ενεργοποιούνται επάλληλα ρήγματα σε διαφορετικά βάθη και πλάτη. Ξεσπούν πάνω στο ΠΑΣΟΚ συγχρονισμένες προκλήσεις μεγάλης κλίμακας, που περιγράφονται στις 70+1» θέσεις για την επανίδρυση του, στις οποίες πρέπει να απαντήσουμε απαντώντας ταυτόχρονα στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας που είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο της δεκαετίας του ’90.
Αν δεν υπάρχει ατομικός «Σουμάχερ», η πολιτική γενετική μας πρέπει να συνθέσει ένα συλλογικό.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ


Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι εθνικές ομάδες πόλο στο Πεκίνο‏...


Τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται μόνο με τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές κλπ...


Γράφει η Κατερίνα Τόγκα


Το παρακατω δεν αποτελει καταγγελια, ηθελα ομως με καποιο τροπο να γινει γνωστη σε ευρυ κοινο μια αθλητικη επιτυχια ενος αρκετα παραγκωνισμενου αθληματος απο την πλειοψηφια των μεσων μαζικης ενημερωσης.
Οι εθνικες μας ομαδες του πολο αντρων και γυναικων προκριθηκαν στους Ολυμπιακους Αγωνες του Πεκινο.
Θα ηθελα να μιλησω περισσοτερο για το γυναικείο πολο μιας και οι αντρες βρισκονται σε ελαφρως καλυτερη θεση.Οι αγωνες του γυναικειου πολο γινονται μεταξυ συγγενων και φιλων χωρις την παραμικρη τηλεοπτικη καλυψη.
Οι παιχτριες των ομαδων προπονουνται πρωι βραδυ σε ανοιχτες πισινες 6 μερες την εβδομαδα 11 μηνες το χρονο με προπονησεις που ειναι το ιδιο εξαντλητικες οπως αυτες των μαραθωνιοδρομων. Οι παιχτριες των ομαδων στο απογειο της καριερας τους αμειβονται οπως ενα μεσαιο στελεχος επιχειρησης. Στα πρωτα χρονια αμειβονται με τον βασικο μισθο.Τ
ο αντρικο πολο ειναι το μονο ομαδικο αθλημα που εχει συνεχη παρουσια σε Ολυμπιακους Αγωνες, το γυναικειο πολο εχει 2 παρουσιες στις 3 συμμετοχες του αθληματος σε Ολυμπιακους Αγωνες.
Το γυναικειο πολο ειναι το μοναδικο ομαδικο αθλημα που εχει φτασει σε τελικους αγωνισματος Ολυμπιακων Αγωνων και εχει κατακτησει μεταλιο. Το γυναικειο πολο εχει κερδισει Πρωταθλητριων Ευρωπης.Δεν ειμαι παικτρια ή παραγοντας του αθληματος, απλα εχω φιλους που αγωνιζονται και εχω μια πιο ολοκληρωμενη εικονα γαι το χωρο.
Αφου τα μεσα ενημερωσης θα συνεχισουν να ασχολουνται με τους ακριβοπληρωμενους παιχτες του ποδοσφαιρου και του μπασκετ, ηθελα με καποιο τροπο να ανγνωρισω σε αυτα τα παιδια το μεγαλο αγωνα που κανουν και να πω ενα ευχαριστω για τις επιτυχιες που χαριζουν στην χωρα μας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?


Είναι ένας σκληρός δίσκος του 1956 !! Το μέγεθός του ήταν 5 MB ... Τον Σεπτέμβριο του 1956 η IBM λανσάρησε στην αγορά τον 305 RAMAC, τον πρώτο υπολογιστή με σκληρό δίσκο, ο οποίος είχε χωρητικότητα 5 MB και ζύγιζε περισσότερο από έναν τόνο!! Ελπίζω τώρα να εκτιμήσετε τον σκληρό δίσκο σας των 250 GB που σας φαίνεται μικρός...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Εμείς δεν θα πάμε σε νέα Βάρκιζα!

Και ξαφνικά, σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος ξέχασε τα …«Blogs επιταγών» (σ.σ. το blog ήταν ένα, ανήκε σε δημοσιογράφους και επιταγές δεν υπήρξαν ποτέ). Αφού επί μια εβδομάδα γράφτηκαν για τα μπλογκ οι μεγαλύτερες ανοησίες του κόσμου -χωρίς κανείς σχεδόν να αντιληφθεί πως η υπόθεση του Press-Gr αφορούσε μόνο τους δημοσιογράφους και κανέναν άλλον- ξαφνικά σώπασαν όλοι. Τύπος και κυβέρνηση. Τι έγινε παιδιά; Φοβηθήκαμε μήπως χάσουμε πελάτες; Οι δημοσιογράφοι στη χώρα μας είναι τελειωμένοι – με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις. Κρίμα όμως, που τόσοι πολλοί –και εκλεκτοί- μπλόγκερ «τσίμπησαν» σε μια τόσο προφανή προβοκάτσια. Μερικοί άρχισαν να απολογούνται κιόλας. Για μια υπόθεση που δεν τους αφορούσε καθόλου. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να διαφημίσουν τα «μαγαζάκια» τους.Κάποιοι άλλοι θεώρησαν πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούν σε μπλόγκερ που δεν συμπαθούν - συγχαρητήρια. Κάποιοι να βάλουν …κανόνες – ναι παιδιά, το Διαδίκτυο είναι το χωράφι του μπαμπά σας, οπότε βάλτε και κοτετσόσυρμα γύρω γύρω, για να μην μπαίνουν οι κατσίκες. Κρίμα.Θα επανέλθω – για τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι πως τα μπλογκ –οι πολίτες δηλαδή- έχουν δύναμη. Τεράστια δύναμη. Ειδικά όταν επιτίθενται…Κι όπως είχε πει κι ο καπετάν-Γαβρήλος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων: «Εμείς δεν θα πάμε σε νέα Βάρκιζα!». Κι έψαχναν οι αμόρφωτοι να βρουν τι εννοούσε ο 16χρονος. Αγαπητοί δημοσιογράφοι, ρυθμίστε τα του χώρου σας. Ρυθμίστε τα, πριν σας τα ρυθμίσουμε!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Aν βλέπει Χαρδαβέλλα ο Ζαχόπουλος, μπορεί να ξαναφουντάρει!

Εκατομμύρια ευρώ σε συλλόγους υπαλλήλων του Υπ. Πολιτισμού έδωσε ο Ζαχόπουλος, αποκαλύπτει ο Χαρδαβέλλας. Ειδικά για το Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη που πρόκειται να γίνει έδωσε 15 εκατ. ευρώ.
Ενα σκασμό λεφτά έδωσε και στα ιδρύματα Καραμανλή, Μητσοτάκη και Παπανδρέου.
Οπως επίσης και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε γαλάζιους καλλιτέχνες όπως ο Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, ο Κώστας Τουρνάς, ο Βασίλης Παιτέρης κι άλλα μπουμπούκια.
Αν ο Ζαχόπουλος βλέπει απόψε Χαρδαβέλλα μπορεί να ξαναφουντάρει-προσέξτε τον...

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΙ ΙΚΕΑ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ



ΤΟ ΙΚΕΑ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δελτίο παραγγελίας στην Helexpro

Το δελτίο παραγγελίας θα μπορούσε να μείνει και ασχολίαστο.
Η εικόνα του αύριο (motto της εταιρείας) είναι ήδη εδώ.
Θερμά συγχαρητήρια στην Helexpro για το ευρηματικό της concept και για τον ιδιαίτερα προωθημένο τρόπο με τον οποίο εισάγει τις νέες γυναίκες στην αγορά εργασίας.
Σαν εμπορεύματα Α και Β διαλογής, κοστολογούμενα αναλόγως. Εμπορεύματα που προμηθεύεται (νοικιάζει) από άλλη εταιρεία promotions και στη συνέχεια τα διαθέτει στους εκθέτες, με το αζημίωτο βέβαια. Μάλιστα η συγκεκριμένη παροχή των promogirls (υπάρχουν μαρτυρίες εκθετών) μοιραζόταν σαν διαφημιστικό υλικό κατά τη διάρκεια της έκθεσης Infacoma (21-24 Φεβρουαρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη).
Η Helexpro προέκυψε από την Helexpo, που όπως η ίδια στην ιστοσελίδα της δηλώνει «Είναι ο εθνικός εκθεσιακός φορέας της Ελλάδας.
Είναι ο μεγαλύτερος οργανωτής εκθέσεων, συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη».
Εξαιρετικά λοιπόν. Ενας κρατικός φορέας, διεθνούς βεληνεκούς και με μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων και πολιτιστικές (τρομάρα του) δεν ντρέπεται να εκδίδει φυλλάδια σαν το παραπάνω, να τα διανέμει στους εκθέτες και να τους παροτρύνει να προμηθευτούν “promogirls” «Απλά εμφανίσιμα» για τους πιο παρακατιανούς, «ιδιαίτερα εμφανίσιμα» και πιο ακριβά για όσους διαθέτουν υψηλό status. Τόσο κυνικά. Το γεγονός ότι αυτά τα promogirls δεν παύουν να είναι νέες εργαζόμενες γυναίκες, που δουλεύουν δίπλα δίπλα, στην ίδια δουλειά, τις ίδιες ώρες, έχουν τις ίδιες ανάγκες και υφίστανται την ίδια κούραση ψυχική και σωματική, αλλά αμείβονται διαφορετικά με κριτήρια καλλιστείων δεν απασχόλησε κανέναν. Κακώς, γιατί όφειλαν τα υψηλόβαθμα και διορισμένα από την πολιτεία στελέχη να ξέρουν ότι η «ίση αμοιβή για ίση εργασία» αποτελεί βασική αρχή του εργατικού δικαίου.
Ντροπή στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της HELEXPO και στα στελέχη της θυγατρικής HELEXPRO (ντροπή και σε αυτούς που τα διόρισαν), γιατί η αισθητική, η κουλτούρα και εν τέλει η ηθική της εταιρείας τους κάθε άλλο παρά θετικά πρότυπα κομίζει στη χώρα μας και στην εποχή μας.
Πληροφορηθήκαμε από δημοσιογράφο ότι μόλις άρχισαν οι πρώτες ενοχλήσεις προς την εταιρεία, το έντυπο τεχνικών υπηρεσιών στο οποίο περιέχονταν και το συγκεκριμένο δελτίο παραγγελίας, αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της εταιρείας http://www.helexpo.gr/, όπου ήταν αναρτημένο. Επίσης όταν ρωτήθηκαν τα στελέχη της εταιρείας σχετικά με το ζήτημα, ψευδώς απάντησαν ότι το δελτίο είναι περσινό και δεν κυκλοφορεί φέτος. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εμείς, οι γυναίκες που υπογράφουμε το κείμενο αυτό ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε για ένα άλλο αύριο, λιγότερο απεχθές από τον εργασιακό, κοινωνικό και πολιτιστικό εφιάλτη, που μας προτείνει η Helexpro. Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, στο βαθμό που και το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας δεν επιτρέπει τέτοιου είδους ρατσιστικές διακρίσεις απέναντι στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Επιπλέον προέκειται περί μιας κατάφωρης παραβίασης της βασικής αρχής του εργατικού δικαίου «ίση αμοιβή για ίση εργασία»
Καλούμε τους βουλευτές και βουλευτίνες, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις δημοτικές παρατάξεις της Θεσσαλονίκης και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας να πάρουν θέση. Ζητούμε τη συμπαράσταση των γυναικείων οργανώσεων και όλων των πολιτών.
Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης
Τμήμα Γυναικών ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας
Παγκόσμια Πορεία Γυναικών
Προπτυχιακά προγράμματα σπουδών για θέματα φύλου και ισότητας ΤΕΙ Πάτρας Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος της Κέρκυρας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Good for a laugh!

1. GO TO THE FOLLOWING SITE :

http://www.tatuagemdaboa.com.br/

Wait for the lady to appear, then ....
2. WRITE YOUR FIRST NAME IN THE 1st LINE.
3. WRITE YOUR FAMILY NAME in the 2nd LINE
No need fill in your e-mail address or the last section.
4. Press the VISUALIZAR bar.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ταξίδι στην με προορισμό τον... οδοντίατρο

Οι τουρίστες έχουν πολλούς λόγους να επισκεφθούν μια άλλη χώρα. Ενας από αυτούς είναι να φτιάξουν τα δόντια τους!
Μισό εκατομμύριο Αμερικανών ταξίδεψαν το 2006 εκτός των ΗΠΑ για ιατρικούς ή οδοντιατρικούς λόγους - συνδύασαν ένα ταξίδι με την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας, σε καλύτερες τιμές από αυτές που θα πλήρωναν στη χώρα τους.
Το ίδιο κάνουν και πολλοί Ευρωπαίοι (Βρετανοί κυρίως), που βρίσκουν μέσω του Διαδικτύου... ξενοδοχείο και οδοντίατρο. Πολλοί από αυτούς επιλέγουν τη Βουλγαρία, που είναι φθηνή και παρέχει ιατρικές υπηρεσίες οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες τους. Ορισμένοι φτάνουν και στην Ελλάδα. Στο Διαδίκτυο έχουν καταχωρίσει στοιχεία για τις υπηρεσίες που προσφέρουν ορισμένοι Ελληνες γιατροί, όπως ο δόκτωρ Αλέξης Στάμου, στο Βαθύ της Αυλίδας στην Εύβοια.
«Οι αξιόπιστες οδοντιατρικές λύσεις που προσφέρει η Βουλγαρία μη νομίζετε ότι είναι φθηνότερες από της Ελλάδας», λέει ο κ. Στάμου στον ΕΤ, ο οποίος «έστησε» την ιστοσελίδα του, πριν από τρία περίπου χρόνια, αφού του έδωσε την ιδέα μία Βρετανίδα.
Εκτοτε, δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από το εξωτερικό: πέρσι εκτέλεσε σημαντικές οδοντιατρικές εργασίες σε 20 ξένους πελάτες του - 4 Αγγλους, 13 Ιταλούς, ένα Σουηδό, ένα Γερμανό και έναν Αμερικανό από το Σικάγο! Ολοι σχεδόν ήρθαν το καλοκαίρι, έμειναν αρκετές εβδομάδες, σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας (που είναι και φθηνά). Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εργασίες περιλαμβάνουν εμφυτεύματα - δηλαδή οι τουρίστες δεν έρχονται για ένα απλό σφράγισμα, αλλά για σύνθετες εργασίες καταβάλλοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Οσο για το κόστος και τις τιμές, ο κ. Στάμου μάς μεταφέρει μαρτυρία Ιταλίδας πελάτισσάς του, που πλήρωσε το 60% όσων θα πλήρωνε στη Φλωρεντία. Και σε αυτό το 60% περιλαμβάνονται η διαμονή στην Εύβοια και τα αεροπορικά εισιτήρια της ίδιας και του γιου της που τη συνόδεψε στην Ελλάδα!
Στο Διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές οργανωμένες ιστοσελίδες, που απευθύνονται, κυρίως, σε Βρετανούς, οι οποίες διευκολύνουν τους επισκέπτες τους στην επιλογή του κατάλληλου οδοντίατρου αλλά και... της χώρας που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους - έστω και με πονόδοντο!

Πηγή: Ελεύθερος τύπος

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share