Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ταξίδι στην με προορισμό τον... οδοντίατρο

Οι τουρίστες έχουν πολλούς λόγους να επισκεφθούν μια άλλη χώρα. Ενας από αυτούς είναι να φτιάξουν τα δόντια τους!
Μισό εκατομμύριο Αμερικανών ταξίδεψαν το 2006 εκτός των ΗΠΑ για ιατρικούς ή οδοντιατρικούς λόγους - συνδύασαν ένα ταξίδι με την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας, σε καλύτερες τιμές από αυτές που θα πλήρωναν στη χώρα τους.
Το ίδιο κάνουν και πολλοί Ευρωπαίοι (Βρετανοί κυρίως), που βρίσκουν μέσω του Διαδικτύου... ξενοδοχείο και οδοντίατρο. Πολλοί από αυτούς επιλέγουν τη Βουλγαρία, που είναι φθηνή και παρέχει ιατρικές υπηρεσίες οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες τους. Ορισμένοι φτάνουν και στην Ελλάδα. Στο Διαδίκτυο έχουν καταχωρίσει στοιχεία για τις υπηρεσίες που προσφέρουν ορισμένοι Ελληνες γιατροί, όπως ο δόκτωρ Αλέξης Στάμου, στο Βαθύ της Αυλίδας στην Εύβοια.
«Οι αξιόπιστες οδοντιατρικές λύσεις που προσφέρει η Βουλγαρία μη νομίζετε ότι είναι φθηνότερες από της Ελλάδας», λέει ο κ. Στάμου στον ΕΤ, ο οποίος «έστησε» την ιστοσελίδα του, πριν από τρία περίπου χρόνια, αφού του έδωσε την ιδέα μία Βρετανίδα.
Εκτοτε, δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από το εξωτερικό: πέρσι εκτέλεσε σημαντικές οδοντιατρικές εργασίες σε 20 ξένους πελάτες του - 4 Αγγλους, 13 Ιταλούς, ένα Σουηδό, ένα Γερμανό και έναν Αμερικανό από το Σικάγο! Ολοι σχεδόν ήρθαν το καλοκαίρι, έμειναν αρκετές εβδομάδες, σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας (που είναι και φθηνά). Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εργασίες περιλαμβάνουν εμφυτεύματα - δηλαδή οι τουρίστες δεν έρχονται για ένα απλό σφράγισμα, αλλά για σύνθετες εργασίες καταβάλλοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Οσο για το κόστος και τις τιμές, ο κ. Στάμου μάς μεταφέρει μαρτυρία Ιταλίδας πελάτισσάς του, που πλήρωσε το 60% όσων θα πλήρωνε στη Φλωρεντία. Και σε αυτό το 60% περιλαμβάνονται η διαμονή στην Εύβοια και τα αεροπορικά εισιτήρια της ίδιας και του γιου της που τη συνόδεψε στην Ελλάδα!
Στο Διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές οργανωμένες ιστοσελίδες, που απευθύνονται, κυρίως, σε Βρετανούς, οι οποίες διευκολύνουν τους επισκέπτες τους στην επιλογή του κατάλληλου οδοντίατρου αλλά και... της χώρας που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους - έστω και με πονόδοντο!

Πηγή: Ελεύθερος τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share