Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Οι εθνικές ομάδες πόλο στο Πεκίνο‏...


Τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται μόνο με τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές κλπ...


Γράφει η Κατερίνα Τόγκα


Το παρακατω δεν αποτελει καταγγελια, ηθελα ομως με καποιο τροπο να γινει γνωστη σε ευρυ κοινο μια αθλητικη επιτυχια ενος αρκετα παραγκωνισμενου αθληματος απο την πλειοψηφια των μεσων μαζικης ενημερωσης.
Οι εθνικες μας ομαδες του πολο αντρων και γυναικων προκριθηκαν στους Ολυμπιακους Αγωνες του Πεκινο.
Θα ηθελα να μιλησω περισσοτερο για το γυναικείο πολο μιας και οι αντρες βρισκονται σε ελαφρως καλυτερη θεση.Οι αγωνες του γυναικειου πολο γινονται μεταξυ συγγενων και φιλων χωρις την παραμικρη τηλεοπτικη καλυψη.
Οι παιχτριες των ομαδων προπονουνται πρωι βραδυ σε ανοιχτες πισινες 6 μερες την εβδομαδα 11 μηνες το χρονο με προπονησεις που ειναι το ιδιο εξαντλητικες οπως αυτες των μαραθωνιοδρομων. Οι παιχτριες των ομαδων στο απογειο της καριερας τους αμειβονται οπως ενα μεσαιο στελεχος επιχειρησης. Στα πρωτα χρονια αμειβονται με τον βασικο μισθο.Τ
ο αντρικο πολο ειναι το μονο ομαδικο αθλημα που εχει συνεχη παρουσια σε Ολυμπιακους Αγωνες, το γυναικειο πολο εχει 2 παρουσιες στις 3 συμμετοχες του αθληματος σε Ολυμπιακους Αγωνες.
Το γυναικειο πολο ειναι το μοναδικο ομαδικο αθλημα που εχει φτασει σε τελικους αγωνισματος Ολυμπιακων Αγωνων και εχει κατακτησει μεταλιο. Το γυναικειο πολο εχει κερδισει Πρωταθλητριων Ευρωπης.Δεν ειμαι παικτρια ή παραγοντας του αθληματος, απλα εχω φιλους που αγωνιζονται και εχω μια πιο ολοκληρωμενη εικονα γαι το χωρο.
Αφου τα μεσα ενημερωσης θα συνεχισουν να ασχολουνται με τους ακριβοπληρωμενους παιχτες του ποδοσφαιρου και του μπασκετ, ηθελα με καποιο τροπο να ανγνωρισω σε αυτα τα παιδια το μεγαλο αγωνα που κανουν και να πω ενα ευχαριστω για τις επιτυχιες που χαριζουν στην χωρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share