Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

H Κοζανίτισσα Φωτεινή Αγραφιώτη μιλάει για την πρώτη ηλεκτρονική ταυτότητα με αποτύπωμα το «χτύπο της καρδιάς»



Την πρώτη ηλεκτρονική ταυτότητα με αποτύπωμα το «χτύπο της καρδιάς» έκανε μια Ελληνίδα ερευνήτρια, μόλις στα 28 της χρόνια. Η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη η οποία κατάγεται από την Κοζάνη και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, συνέχισε τις σπουδές της, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.
Εκεί έκανε και τη σπουδαία αυτή παγκόσμια ανακάλυψη, που φέρνει νέα δεδομένα, στην ασφάλεια, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, στην τηλεϊατρική, όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ακόμα και … τα ηλεκτρονικά παιχνίδια!
Σύμφωνα με το λογισμικό που έφτιαξε, οι συσκευές, μπορούν να ανοίξουν αποκλειστικά από το χρήστη όταν τις αγγίξει με τα δάκτυλά του, και να κλειδώσουν αυτόματα όταν η συσκευή απομακρυνθεί από τα χέρια του, με «κωδικό» τον παλμό της καρδιάς του!
Η συσκευή μπορεί να καταγράφει τα πάντα - μέχρι και το συναίσθημα που αλλάζει από τους χτύπους της καρδιάς, την αναπνοή, την πίεση και ό,τι έχει σχέση με την κλινική εικόνα του χρήστη.
Η έρευνα έχει προχωρήσει και βρέθηκε η δυνατότητα καταγραφής του καρδιογραφήματος από τα δάκτυλα στο tablet, αναγνώριση του χρήστη από τα smartphones, μέχρι και έλεγχος του συναισθήματος από χειριστήρια των παιχνιδιών,


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ---για την Πορτογαλία με υπότιτλους.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ζωή μας μια φορά μας δίνεται - Χρόνης Μίσσιος



Διαβαστε Περισσοτερα...

Πρώτη εβδομάδα μετανάστης

«Δυο κλαδάκια βασιλικό να πάρεις παιδάκι μου μαζί σου», ήταν η κουβέντα της μάνας μου. «Να έχεις τη μυρωδιά του εκεί που θα πας». Τα έκοψα από τη γλάστρα που άφησα πίσω, τα κράτησα σε βρεγμένο βαμβάκι και τώρα στολίζουν παράθυρο στο Εδιμβούργο. Η μυρωδιά τους δυστυχώς, δεν είναι πια η ίδια.
Πέμπτη μεσάνυχτα ώρα Σκωτίας το αεροπλάνο προσγειώνεται. Μια νέα ζωή ξεκινά σε βροχερό τοπίο. Μια υπάλληλος τσεκάρει τις ταυτότητές μας με μεγεθυντικό φακό. (Φιλική συμβουλή: Βγάλτε διαβατήριο! ) Μπαίνουμε σε ταξί. Αισθάνομαι ότι

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share