Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Δελτίο Καύσωνα: 41-43οC το Σαββατοκύριακο

Διαβαστε Περισσοτερα...

Υπάρχουν μαιμουδοεταιρείες με βιολογικά προιόντα


ίδαμε την καταγγελία του βιοκαλλιεργητή από την Αιτωλοακαρνανία και πραγματικά μας κάνει εντύπωση ότι οι ελεγκετικοί μηχανισμοί κοιμούνται όρθιοι για προιόντα πουβ ο καταναλωτής τα πληρώνει πιο ακριβά για να τα βάλει στο τραπέζι του. Με 100 ευρώ τον χρόνο γλιτώνεις όλους τους ελέγχους και άρα μπορείς να κάνει όποια λαμογιά θέλεις για να ρίξεις και κανένα φυτο-φαρμάκι και το πουλήσεις ως βιολογικό. Ποιος θα σε ελέγξει;
Υπάρχουν και εταιρείες που έχουν 100% βιολογικά προιόντα και αν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς εμείς θα γράφουμε ποιες έχουν πάνω από 95% βιολογικά υλικά και ποιες κοντά στο 70% που το ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ ο νόμος. Μια με τα εμβόλια να φοβόμαστε και τώρα να...


υπάρχουν μαιμουδοεταιρείες με βιολογικά προιόντα πάει πολύ. Προσοχή δεν λέμε για όλες. Υπάρχουν κάποιες και μάλιστα η μια είναι γνωστή. Ακόμα σε σε μεγάλα καταστήματα βρίσκεται το βούτηρο της που είναι 70-75% βιολογικό. Δηλαδή μούφα. Τζούφιο βούτηρο. Και για να παραχθεί ένα βιολογικό προιόν θέλει χρήμα. Όμως ο παραγωγός θα δώσει 5 φράγκα στον ελεγκτή για να κάνει τα κλειστά μάτια. Με τον κόσμο όμως τέλος τα παραμύθια. Σε λίγο θα τους την στήνουν με κάμερες και κασετόφωνα οι ίδιοι οι θιγόμενοι - βιοκαλλιεργητές.

Θα κοιτάτε τα προιόντα να γράφουν πάνω από 90% και τότε θα είστε σίγουροι ότι έτσι είναι. Εκεί είναι το κλειδί.

Διαβαστε Περισσοτερα...

FACEBOOK

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Σχετικά με τον ντόρο περί καπνίσματος


Σχετικά με τον ντόρο περί καπνίσματος θα ήθελα να προσθέσω δυο τρια πραγματάκια από μια άλλη σκοπιά, αυτή του μη καπνιστή επιχειρηματία που πλήγεται από το συγκεκριμένο μέτρο, χωρις να υπολογίζεται η γνώμη του: Δεδομένο κι επιστημονικά αποδεδειγμένο, το κάπνισμα βλάπτει. Απαγορευσετε... την καλιέργει καπνού κ την πώληση τσιγάρων.
Γιατι το κρατάτε νόμιμο? Αφού λοιπόν αυτό δεν το κάνετε, και δίνετε το δικαίωμα επιλογής σε κάθε πολίτη να καπνίζει ή όχι, γιατί δεν δίνετε το δικαίωμα σε κάθε επιχειρηματία, να επιλέξει αν θα απευθύνεται σε καπνιστές ή μη?
Γιατί δίνετε αυτό το δικαίωμα μόνο στα μικρά μαγαζιά..(εκεί δηλαδή που με δυο τσιγάρα γίνετε τεκες..)? Πως αυθαίρετα λέτε πως το 30% θα είναι καπνιζόντων(και γιατί να μην είναι το 80% αφού κι εγώ λέω ότι 80% είναι οι καπνιστές..). Όταν αποφασίσατε ότι τα μη καταλυτικά αυτοκίνητα ρυπάινουν, δεν τα απαγορέψατε με τη μια να κυκλοφορούν, αλλά επιδοτήσατε την αλλαγή τους.Το ίδιο κ με τα κλιματιστικά.
Γιατί δεν εφαρμόζετε λοιπόν το μέτρο σε όσα νέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ανοίξουν από εδω και στο εξής? Γιατί δεν επιδοτείτε το κόστος κατασκευής στα καταστήματα για το διαχωρισμό τους, αλλά με το έτσι θέλω, μας υποχρεώνετε να πληρώσουμε τις όποιες αλλαγές αποφασίσατε αφότου τα ανοίξαμε? Η επένδυση που κάναμε βασιζόταν σε κάποια δεδομένα ως προς τη λειτουργία τα οποία τα είχαμε και γραπτώς με την άδεια λειτουργίας που μας δώσατε. Κι η άδεια λειτουργίας δεν περιλαμβάνει τους όρους που τώρα μας επιβάλετε. Και τελικά αν εγω θέλω το μαγαζί μου να απευθύνεται σε καπνιστές, γιατί να μην πάρω το ρίσκο να χάσω από πελάτες τους μη καπνιστές... Αν θέλουν να μην έρθουν. Στην τελική αφήστε με να κάνω το μαγαζί μου να απευθύνεται σε όποιους πελάτες θέλω. Αλλιώς υποχρεώστε και τα καταστήματα ρούχων να έχουν 30% ρούχα για υπέρβαρους σε stock, ή βάλτε πρόστιμο σε όσους σερβίρουν κρέας με λίπος, αφού είναι και πιο επιβαρυντικός παράγοντας από το τσιγάρο στις καρδιαγγειακές παθήσεις!!

Επίσης να υπενθυμίσω πως δεν είμαι αστυνομικός. Αν κάποιος καπνίζει στο μαγαζί μου, και παρανομεί, γιατί να είμαι εγώ αρμόδιος για την τήρηση του νόμου. Να τον ενημερώσω και πάλι πολύ είναι. Γιατί να φαω εγώ το πρόστιμο, εγώ του έδωσα το τσιγάρο? Βγείτε να γράψετε για κάπνισμα σε ένα κλαμπ που καπνίζουν 500 άτομα. Να πιστέψω ότι θα γράψετε τους 500? ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. Το μαγαζί θα την πληρώσει. Αν έχετε τα κότσια εφαρμόστε το νόμο στους πελάτες.. Υποχρεώνετε εμένα να το κάνω, κι από μένα θα έρθετε να τα πάρετε..

Το μέτρο λοιπόν έχει καθαρά εισπρακτικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Εισπρακτικό γιατί με τα κάθε λογής πρόστιμα πάτε να βγάλτε τη ζημιά απ την κακοδιαχείριση του κράτους εδω και δεκαετίες, και κοινωνικό γιατί αυτό που τελικά θέλετε είναι ο κόσμος να μην κυκλοφορεί έξω, σε ταβέρνες, σε καφέ, σε οτιδήποτε, γιατί οι πολλοί μαζεμένοι, συζητούν σκέφτονται, ανταλάσσουν απόψεις και στο τέλος αντιδρούν. Θέλετε τον κόσμο να μενει στο σπίτι και να χαίρεται με τις ερωτήσεις της ΜΑνωλίδου, και το μπούτι της Πετρούλας. Κι ότι γίνεται έξω να το μαθαίνει απ τον Χατζηνικολάου και το Μάκη...


Στο θέμα της απαγόρευσης στα καταστήματα θα επανέλθω, είναι η πρώτη φορά που γράφω, αλλά θα το ξανακάνω, γιατί μ εκνευρίζει να μην αντιδρά κανείς και σε τίποτα."

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΥΡΣΟ

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19-07-09

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μεγάλη μείωση κατά 24,2% κατέγραψαν τα έσοδα απο τον τουρισμό

Μεγάλη μείωση κατά 24,2% κατέγραψαν τα έσοδα απο τον τουρισμό το Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ συνολικά για το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου τα έσοδα μειώθηκαν κατά 17,9%.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η μείωση αποδίδεται στην πτώση των τιμών των καταλυμάτων, στη μικρότερη διάρκεια παραμονής των τουριστών στη χώρα μας και στη μικρότερη ημερήσια δαπάνη των τουριστών.
Σημειώνεται ότι...
η πορεία των εσόδων από τον τουρισμό στην Ελλάδα ήταν η δυσμενέστερη μεταξύ των ανταγωνιστριών χωρών, με την
Πορτογαλία (12,4%),
την Ισπανία (11,7%)
και την Κύπρο (11,7%) να ακολουθούν.
(http://www.skai.gr/)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Θέμα: πανδημία κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.
Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.
Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για τοθάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.
Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.
Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.
Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.
Μισό εκατομμύριο έναντι 25.
Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.
Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.
Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.
Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.
Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.
Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.
Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;
Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της
Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.
- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό»
Tamiflú;
- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.
- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;
- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον
Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.
Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.
Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Mήνυμα υπερθέρμανσης του πλανήτη

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ





Διαβαστε Περισσοτερα...

θεσσαλονικιός στο παρίσι

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Ρε Μήτσο...

Ρε Μήτσο, η γυναίκα σου φωνάζει όταν κάνει σεξ;

- Αν φωνάζει λέει; Απ' το καφενείο την ακούω...

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share