Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Το χρηματιστήριο της χωριάτικης


Ακριβή μου σαλάτα.
Πρωταθλήτριες στην ακριβή σαλάτα αναδεικνύονται οι Κυκλάδες ενώ ακολουθεί η Χαλκιδική και τα νησιά του Ιονίου.
Για τον επισκέπτη της Μυκόνου μπορεί να είναι αναμενόμενες οι υψηλές τιμές- σε ένα καλό εστιατόριο του κοσμοπολίτικου νησιού θα κληθεί να δώσει για μια ελληνική σαλάτα ακόμη και 12 ευρώ-, όμως τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ότι και στα υπόλοιπα κυκλαδονήσια το κόστος συνεχώς ανεβαίνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σαντορίνη: οι τουρίστες με 8- 10 ευρώ θα απολαύσουν την ελληνική σαλάτα με θέα την καλντέρα, ενώ ένα με δύο ευρώ λιγότερα θα πληρώσουν στα Φηρά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Αλλά και στις ανερχόμενες Σίφνο και Σέριφο η τιμή δεν πέφτει εύκολα κάτω από τα 6 με 7 ευρώ.
Ίδια η εικόνα και στα νησιά του Ιονίου, με την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο να κρατάνε τα πρωτεία- έως και 8 ευρώ.

(Οι καταναλωτικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως όταν η τιμή ξεπερνά τα 5- 6 ευρώ, οι πελάτες θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν )

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δε βρέθηκε κανείς να ντραπεί γι’ αυτό;


Ο Νίκος Σεργιανόπουλος αποδήμησε – όπως αποδήμησε- εις Κύριον!

Ο δολοφόνος του, ένας “μυτόγκας” Γεωργιανός συνελήφθη και φυλακίστηκε!

Το «μιντιακό» σίριαλ όμως, που εξευτελίζει το νεκρό βάναυσα – κάτι για σκύλευση νεκρού, σύληση δεν έχει ακούσει κανείς, κι ο νόμος που υπάρχει, γιατί… υπνώττει κι ως πότε θα υπνώττει;-, γιατί δε λέει να σταματήσει και συνεχώς βλέπουμε από κανάλια και εφημερίδες βοηθήματα συνουσίας και άλλα εμετικά;

Μήπως μας έχουν αναγάγει σε λαό άκρως πεινασμένο σεξουαλικά, που μόνο σπέρμα και αίμα τον ενδιαφέρει; Και δε βρέθηκε κανείς να ντραπεί γι’ αυτό;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το μυθικό ταξίδι της "Αργώ"

Στην Κερκυρα η Αργώ
Στον ΝΑΟΚ το απόλυτα πιστό οπτικά, τεχνικά και λειτουργικά ομοίωμα αρχαίας πεντηκοντακόρου μετά από διάπλου στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Κι' αν δεν βασίλευε η αιώνια προχειρότητα το γεγονός της εδώ άφιξης του "Αργώ" θα μπορούσε να συνδυασθεί με αντίστοιψη πολιτιστική δράση. Η Χώρα των Φαιάκων δεν ήταν ένας τυχαίος σταθμός στο ταξίδι επιστροφής των Αργοναυτών. Εδώ παντρεύτηκαν ο Ιάσωνας με την Μήδεια μετά από καταλυτική παρέμβαση της βασίλισσας Αρήτης (αυτή έκανε κουμάντο) με τελετάρχη τον Αλκίνοο. Ο μύθος μάλιστα υπήρξε και κεντρικό στοιχείο στις πραγματείες του Παναγή Λεκατσά ("Φαιακία" & "Μητριαρχία") για τα μητριαρχικά χαρακτηριστικά της τότε κοινωνίας...
Εμείς λοιπόν, το καμαρώσαμε, με το πανί και τα κουπία του, το φωτογραφίσαμε και σας το παρουσιάζουμε με φόντο του Παλιό φρούριο και τα τείχη της πόλης...
Το κειμενο απο http://matiescorfu.blogspot.com/

http://korfiatis.blogspot.com/2008/06/blog-post_9653.html

Διαβαστε Περισσοτερα...

TA CANADAIR MAΣ .....είναι ανώνυμοι!!!...και οι ευγνώμονες

Το Σάββατο, 12/7/2008, πηγαίνοντας για μπάνιο, στη Σκύρο, βρέθηκα μπροστά σε μιά εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη, διαπιστώνοντας οτι το σύννεφο στο βάθος δεν ήταν ακριβώς σύννεφο, αλλά πυκνός καπνός.
Ηταν καπνός από μεγάλη φωτιά στο πευκοδάσος που κάλυπτε το βόρειο κομμάτι του μικρού νησιού.
Και ήταν μεγάλη η φωτιά γιατί λίγα λεπτά αργότερα, μόλις βρέθηκα στην αμμουδιά της Καλαμίτσας, είδα τα πυροσβεστικά Canadair CL-415 να κατεβαίνουν στη θάλασσα γι’ανεφοδιασμό, κι’ήταν επτά (από τα 10 που διαθέτουμε!!!).
Αν και είχαν αρχίσει νωρίτερα τις ρίψεις, να μιλήσω μόνο γι’αυτό που είδα:
Με τα μάτια μου, λοιπόν, τα έβλεπα, εξήμισι ώρες, να πηγαινοέρχονται σε κύκλους χτυπώντας το θηρίο που είχε ξυπνήσει απ’το πρωί και κατάτρωγε το δάσος.
Ορμούσαν μέχρι που νύχτωσε, ξανά και ξανά, χωρίς ανάσα, χωρίς φαί, ακατούρητοι, ακούραστοι, χωρίς φόβο, πολεμώντας με τις μικρές τους υδάτινες λόγχες να γκρεμίσουν το θεόρατο καθεδρικό των πύρινων γλωσσών.
Δεν φοβήθηκαν ούτε όταν, κατά τις δύο το μεσημέρι, το τέρας σηκώθηκε όρθιο και ούρλιαξε τόσο δυνατά που ο καπνός του έφτασε στο Σούνιο.
Από κοντά πολέμαγαν και δυό ελικόπτερα, αυτά που είναι σαν τεράστιες ακρίδες, πολύ μικρά όμως στην άνιση μάχη.
Και δεν έφυγαν, παρά μόνο σαν νύχτωσε και δε βλέπανε άλλο.
Και απ’τα χαράματα της Κυριακής ξανάρχισε ο πόλεμος.
Μέχρι που τελικά, νικήσανε.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Οσες ώρες τα έβλεπα, τα Canadair γύριζαν σε κύκλους των οκτώμισι λεπτών (άντε πές εννέα), δηλαδή έκαναν τουλάχιστον 43 ρίψεις το καθένα.
Με 5,5 τόνους νερό περίπου σε κάθε ρίψη κουβάλησαν και έριξαν στη φωτιά τουλάχιστον 236 τόνους νερού το καθένα.
Και συνολικά ρίξανε, όσο τα έβλεπα εγώ, πάνω απο 1655 τόνους νερού.
Οι 43 ρίψεις αντιστοιχούν σε όσες απο/προσγειώσεις κάνει ένα πλήρωμα Boeing 747 σε 6 μήνες, αν δεν κάνω λάθος.
Η μέγιστη ταχύτητα των CL-415 είναι 375 km/h (λίγο πιο γρήγορα από Formula 1), ενώ όταν κάνουν ρίψη, πετούν (?) με 195 km/h (πιο αργά απο την τελική του οικογενειακού μας αυτοκινήτου).
Το κάθε πλήρωμα αποτελείται από δύο άτομα που ανήκουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Είναι πιλότοι, αλλά όχι τέτοιοι πιλότοι
Είναι στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά όχι σ’αυτήν την Πολεμική Αεροπορία








Εχουν τελική μεγαλύτερη από Formula 1, αλλά δεν οδηγούν Formula 1.
Και δεν έχει βέβαια, καμία σχέση ο μισθός τους με αυτόν των πιλότων της Formula 1!
Δεν πετούν σε ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, πετούν μέσα σε καπνό και φλόγες.
Οι σμαραγδένιες θάλασσες, που κολυμπάμε εμείς που «βλέπουμε» είναι νερό για να σβήσει η φωτιά








Οταν, όταν και άν, τελειώσουν και γυρίσουν στην Ελευσίνα δεν τους περιμένει κανείς.

Δεν απεργούν. Ποτέ!

Δεν επιτρέπεται να είναι ευρύπυγοι, άρα δεν συνδικαλίζονται.

Δεν είναι αρμόδιοι, άρα είναι υπεύθυνοι.

Δεν φορούν φανταχτερές στολές και δεν εμφανίζονται ποτέ σε κανάλια.

Η γειτονιά τους ξέρει μόνο οτι δουλεύουν (!) στην Αεροπορία.

Δεν θα αναφερθεί ποτέ κανείς γι’αυτούς με το μικρό τους όνομα.

Ούτε με το επίθετο, διότι
είναι ανώνυμοι!!!


Νομίζω όμως, οτι θυμάμαι κάποιους αριθμούς:
2049
2044
2054
2053
2050
2052
2051
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Με κατανόηση, στην παγκόσμια κότα, που δήλωσε σε «κανάλι» στην τελευταία φωτιά του Υμηττού «...τ’αεροπλάνα κάνανε μία ώρα νάρθουν...» !!!
Μία
, να είναι η ώρα σας, μαντάμ.
Κι εκείνη, στο κρεββάτι!

ΕΥΧΗ
Την έχει κάνει η γιαγιά μου:
«Γειά στα χεράκια σας παλληκάρια μου»
και,
«Να σας χαίρεται η μανούλα σας λεβέντες μου»
Και η γυναίκα σας και τα παιδιά σας κι εμείς οι κολυμβητές, οι παρατηρητές, οι αμέτοχοι
οι ευγνώμονες
Υ.Γ. Σαν παρατηρητής, κολυμβητής, αμέτοχος και θλιβερά ανίκανος, έσφιγγα ασυναίσθητα τις γροθιές μου όταν οι πιλότοι πίεζαν (και ίσως με τα ίδια τους τα χέρια τους τραβούσαν) τα CL-415, να σηκωθούν φορτωμένα, βογγώντας από την Καλαμίτσα.
Ο ήχος από τους P&W, που αγωνίζονταν να ισορροπήσουν τα αεροπλανάκια που κλυδωνίζονταν στο δυνατό Βοριά δεν είχε τίποτα το ηρωικό, το φαντασμαγορικό, τέλος πάντων!

- Γιαγιά, οι άγγελοι έχουν φτερά;
- Εχουν, αγόρι μου.
- Γιαγιά, οι άγγελοι έχουν ονόματα;
- Εχουν αγόρι μου.
- Και πώς τους λένε:- 2049, 2044, 2054, 2053, 2050, 2052, 2051

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

"Σκότωσαν" τον τουρισμό



Τα γεγονότα μαρτυρούν τον ύποπτο ρόλο όλων εκείνων που μπορεί να μη σήκωσαν το χέρι τους να χτυπήσουν τον Αυστραλό τουρίστα, αλλά με δεδομένη τη διαπλοκή τους, τον σκότωσαν.
Στον εισαγγελέα Σύρου οδηγούνται σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες του εγκλήματος κατά του Αυστραλού τουρίστα τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Καλαμοπόδι της Μυκόνου. Τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης επηρεάζει άμεσα η εξέλιξη της υγείας του Αυστραλού, ο οποίος είναι κλινικά νεκρός. Στο πλευρό του 20χρονου βρίσκεται ο πατέρας και ο θείος του, ενώ τραγική φιγούρα η μάνα που δεν μπόρεσε να ταξιδέψει, καθώς κατέρρευσε στο αεροδρόμιο.
Ιδού η διαπλοκή
Η Μύκονος αργοπεθαίνει διασωληνωμένη στο ράντζο της κρατικής αδιαφορίας και της κυβερνητικής ανικανότητας.
Αυτή η απαστράπτουσα το πάλαι ποτέ πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού σέρνεται σήμερα στα κυκλαδικά σοκάκια, στολισμένη με τα εναπομείναντα κουρέλια του λαμπρού παρελθόντος της.

Όμηρος μεγάλων και μικρών επιχειρηματικών συμφερόντων απομυθοποιείται αργά αλλά σταθερά. Τα φώτα της χαμηλώνουν με «ντίμερ», σε αντίθεση με εκείνα της Ακρόπολης που σβήνουν μία κι έξω.

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση του μπράβου κατά του 20χρονου Αυστραλού, ο οποίος θεωρείται κλινικά νεκρός, ένα μικρό ή μεγάλο οδοιπορικό στις υπηρεσίες του νησιού, αστυνομία, κέντρο υγείας, πολεοδομία, δήμο, μπορεί να αναδείξει το σκανδαλώδη, γελοίο και εγκληματικό τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Αυστραλός τουρίστας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, χτυπήθηκε από τους μπράβους του Μυκονιάτη ιδιοκτήτη του club «Tropicana», Σταμάτη Ξυδάκη, εξαδέλφου του γαμπρού του αντιδημάρχου και συγγενούς του ιδιοκτήτη του «Cavo Paradiso», Νίκου Δακτυλίδη, του οποίου δύο εργαζόμενοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, γιατί το θύμα αρνήθηκε να υποβληθεί –πολύ σωστά- σε σωματικό έλεγχο. Ο Δακτυλίδης με τη σειρά του είναι κουμπάρος με τον άλλον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τα πολιτιστικά! Φαύλος κύκλος με λίγα λόγια…

Από το σημείο της επίθεσης, σε κωματώδη πλέον κατάσταση, οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας και από εκεί, μετά από παρέμβαση της αυστραλιανής Πρεσβείας, σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Η αστυνομία της Μυκόνου ενημερώθηκε μετά από παρέλευση δέκα ωρών, ενώ είναι γνωστό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό να ενημερώνονται άμεσα οι αρχές.
Οι αρχές όμως στην Ελλάδα της καλοκαιρινής σιέστας είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ανιψιός του θείου και ο ξάδερφος της κουμπάρας έχουν μετατραπεί στους μικρούς δυνάστες μιας σύγχρονης τυραννίας που δεν έχει τέλος.

Τα μέλη της οικογένειας που ελέγχει τα μαγαζιά της περιοχής του επεισοδίου είναι γνωστοί νεοδημοκράτες και υποστηρικτές του Δημάρχου.

σύζυγος μάλιστα του Δημάρχου είναι η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, του οποίου οι ιατροί βάρδιας όλως τυχαίως λησμόνησαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία!...

Η αστυνομία στο νησί αποτελεί, όπως και στα περισσότερα νησιά, διακοσμητικό στοιχείο. Θυμηθείτε το αυτοκίνητο της ασφάλειας, που κυκλοφορούσε με κλεμμένες πινακίδες και τον ανεκδιήγητο πρώην διοικητή που αποχώρησε με Porsche και άλλα τιμαλφή…

Θυμηθείτε την περίπτωση ενός δικού μας, που τον έκλεψαν μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του δύο συνεχόμενες φορές και ο αστυνομικός βάρδιας απαντούσε «πάρτε μας αύριο»…
Θυμηθείτε τέλος την ιστορία των μικρών Ιταλών που τους λήστεψαν στη μέση του δρόμου και η αστυνομία δεν είδε ούτε έμαθε τίποτα…

Για τις ληστείες των καταστηματαρχών που γίνονται καθημερινά κατά των τουριστών, γηγενών και μη, δεν χρειάζεται να γράψουμε λέξη, τις γνωρίζετε από πρώτο χέρι.
Αυτά είναι μερικά από τα χάλια της Ελλάδας των μπράβων, κύριοι Παυλόπουλε της αστυνομίας και Αβραμόπουλε της περίθαλψης.

Τώρα που η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου -αυτό έλειπε να το κάνουν γαργάρα οι ανταγωνιστές μας - το θέμα ενδιαφέρει και τον Υπουργό τουρισμού, ο οποίος ξελαρυγγιάστηκε όλον το χειμώνα να καλεί τουρίστες στη φιλόξενη Ελλάδα…

Τι μεταδίδει ο αυστραλιανός Τύπος

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εκτενή ρεπορτάζ για τον άγριο ξυλοδαρμό του 20χρονου συμπατριώτη τους από μπράβους, έξω από κλαμπ της Μυκόνου.
Η εφημερίδα «Daily Telegraph Australia» και η ηλεκτρονική έκδοση της «Herald Sun» αναφέρει ότι η πρωτοφανής επίθεση έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους εκατοντάδες τουρίστες, που παραθερίζουν εκεί.

Παράδοξο ωστόσο είναι το γεγονός ότι κάποια αυστραλιανά μέσα, όπως η ιστοσελίδα «news.com.au», μεταδίδουν ότι ο 20χρονος και η παρέα του, ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αρχικά στους μπράβους έξω από το γνωστό κλαμπ.
Έτσι τον σκότωσαν
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο 20χρονος Αυστραλός με τρεις ομοεθνείς του, έφυγαν από το «Tropicana» στην περιοχή Καλαμοπόδι - Παραντάις της Μυκόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα, ο παρκαδόρος και ο πορτιέρης του νυχτερινού καταστήματος και δύο υπάλληλοι από το «Cavo Paradiso», νομίζοντας ότι ο τουρίστας, μαζί με την παρέα του είχαν κλέψει μία τσάντα, τους ακολούθησαν με ένα τζιπ και τους σταμάτησαν σε απόσταση 1,5 χλμ μακριά από το beach bar. Υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, ζήτησαν να ελέγξουν τα διαβατήριά τους.
Οι νεαροί τουρίστες, αρνήθηκαν και τότε, άρχισαν να τους γρονθοκοπούν. Ο πορτιέρης, μάλιστα, έβγαλε ένα πτυσσόμενο κλομπ, το οποίο είχε μαζί του και άρχισε να χτυπά ανελέητα τον έναν Αυστραλό. Στη συνέχεια, εγκατέλειψαν τους νεαρούς αβοήθητους και εξαφανίστηκαν.
Περαστικοί είδαν τα παιδιά αιμόφυρτα και κάλεσαν ασθενοφόρο.
Ελαφρά τραυματίστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του άτυχου νεαρού.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Τον πούλησαν στη Χάγη...


Ξαφνικά τον έκαναν «πακέτο» και τον πούλησαν στο δικαστήριο των Αμερικανών και των υπηρετών τους.
Χαράματα, παρά τις αντιδράσεις ενός μεγάλου κομματιού του σέρβικου λαού και παραβιάζοντας τους νόμους του κράτους της, η σημερινή κυβέρνηση της Σερβίας έστειλε τον Κάρατζιτς στη Χάγη.
Στο ίδιο κελί που...«αυτοκτόνησαν» τον Μιλόσεβιτς.
Η ιστορία Κάρατζιτς προκαλεί κλυδωνισμούς στη χώρα του. Ακόμα και Σέρβοι αντίπαλοί του εκφράζουν τη γνώμη, πως δεν έπρεπε να τον πουλήσουν μ' αυτόν τον τρόπο, αλλά να τον δίκαζαν στη Σερβία.
Η αντίδραση πάντως για την παράδοση του Κάρατζιτς φαίνεται, πως ολοένα και μεγαλώνει...
Μόνο το ΚΚΕ είδε αυτήν τη μαύρη εικόνα για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη.
Χαράματα, να απαγάγουν, στην ουσία, από την πατρίδα του (και με απευθείας σύνδεση με το CNN!!!) τον Κάρατζιτς, για να τον πάνε στο σφαγείο...
Χαράματα, στη Γερμανική κατοχή γινόντουσαν οι εκτελέσεις των πατριωτών.
Και μόνον...η κρατική ΝΕΤ (με τον ανταποκριτή της) είπε... «Νύχτα πήρε την απόφαση το περιφερειακό δικαστήριο για την έκδοση. Που 'ναι η έφεση»;
Την ξέχασαν!..
Ωραία Δημοκρατία έχει η Ευρώπη... Όπως στη χούντα τη δική μας... Στα κακουργήματα δεν υπήρχε έφεση...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καλώς ήρθατε στο βασίλειο των μπράβων ...«Σκότωσαν» στο ξύλο τουρίστα !!!


Ντροπή σας

Χρειάστηκε να γίνουμε ρεζίλι διεθνώς και να αναγκαστεί ακόμη και ο πολυάσχολος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρουσόπουλος, να κάνει δηλώσεις για να καλύψει τα ακάλυπτα, με αφορμή τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό 20χρονου Αυστραλού τουρίστα από «νταήδες» πορτιέρηδες στο μπητς μπαρ της περιοχής Καλαμοπόδι - Παραντάις, της κοσμικής Μυκόνου. Του νησιού δηλαδή, που κατακλύζεται από σκαφάτους υπουργούς, οι οποίοι όμως, ουδέν γνωρίζουν για τα αίσχη στο νησί. Το θέμα ωστόσο, κάθε άλλο παρά καινούργιο είναι. Θυμάστε προ ετών, όταν μπράβοι νυκτερινού κέντρου είχαν σκοτώσει (κυριολεκτικά) στο ξύλο 18χρονο ελληνόπουλο, δίπλα εδώ, στην Γλυφάδα; Και τι έγινε; Αντί να μπει μια τάξη, σχεδόν σε όλα τα κέντρα της παραλιακής, και όχι μόνον, γενικεύτηκε το φαινόμενο των «μπράβων» και του face control. Η αποθέωση της εξευτελισμού της προσωπικότητας δηλαδή. Και ναι μεν, τα «μικρά» μπορεί να το δέχονται, επειδή έτσι μεγαλώνουν οι νέοι σήμερα, αλλά αυτή η κατάσταση στον κόσμο της νύκτας, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν σερβίρονται παρά μπόμπες ποτά, δεν παύει να είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη. Με την ευκαιρία, προ ετών, το ΣΔΟΕ έκανε ακόμα κάποιους ελέγχους για ποτά μπόμπες. Σήμερα, ούτε ένα στατιστικό στοιχείο σχετικά με αυτό το θέμα, δεν έχει να παρουσιάσει. Επίσης, η ΕΛΑΣ τι κάνει; Έχει βολευτεί με την γενικευμένη πλέον προστασία που πουλάνε οι «μπράβοι» της νύκτας στα κέντρα και έτσι έχει απαλλαγεί από ένα ενοχλητικό αντικείμενο για να ασχοληθεί; Ή μήπως κάποιοι στο εσωτερικό της κάνουν πλάτες σε ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων;
Στο post που ακολουθεί η περιγραφή ενός παράλληλου στον δικό μας κόσμο που παράγει πλέον πολύ επικίνδυνα φαινόμενα

Η αστυνομία ενημερώθηκε δέκα ώρες αργότερα από το δολοφονικό χτύπημα των μπράβων εναντίον του νεαρού Αυστραλού.
Πόσες ώρες πρέπει να περάσουν για να σφραγιστούν τα δύο νυκτερινά κέντρα των οποίων οι μπράβοι συμμετείχαν στη δολοφονική επιχείρηση;
Τα προσχήματα και οι φθηνές δικαιολογίες το μόνο που επιτυγχάνουν, είναι να μας εξευτελίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι υπουργοί Εσωτερικών, Περίθαλψης και Τουρισμού οφείλουν να πιέσουν ασφυκτικά για τη διενέργεια πραγματικών Ε.Δ.Ε και την άμεση διαλεύκανση αυτής της άθλιας ιστορίας. Επειδή γνωρίζουμε τις κομματικές φιλίες και τις παρέες θα αντιδράσουμε και θα καταγγείλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια κουκουλώματος και αποσιώπησης.
Εδώ και τώρα πρέπει να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας των δύο κέντρων διασκέδασης, να ερευνηθούν οι ευθύνες των γιατρών που δεν ενημέρωσαν έγκαιρα την αστυνομία, το ρόλο που έπαιξε η συγγένεια συγκεκριμένης ιατρού του κέντρου υγείας με το Δήμαρχο και την αποκάλυψη των ονομάτων των ηθικών αυτουργών, που έγιναν αιτία η χώρα μας να υποστεί έναν τόσο μεγάλο διασυρμό σε παγκόσμια κλίμακα.
Όλα αυτά τώρα με συνοπτικές διαδικασίες προς γνώση και παραδειγματισμό των μπράβων και των επιχειρηματιών της νύχτας αλλά και της ημέρας...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μεγάλη νίκη για τους θεριακλήδες


απαγόρευση του καπνίσματος στα μικρά μπαρ είναι αντισυνταγματική καθώς δίνει στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αθέμιτο πλεονέκτημα, έκρινε το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας. Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, με έδρα την Καρλσρούη, δικαίωσε τους ιδιοκτήτες δύο μικρών μπαρ του Βερολίνου και μιας ντίσκο στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η απαγόρευση θέτει τις επιχειρήσεις τους σε κίνδυνο.Όπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε ότι η νομοθεσία θα πρέπει να αλλάξει έως τα τέλη του 2009. Μέχρι τότε, το κάπνισμα θα πρέπει να επιτραπεί σε μπαρ και εστιατόρια εμβαδού μικρότερου των 75 τετραγωνικών μέτρων στα οποία δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για καπνιστές. Η απαγόρευση θα πρέπει επίσης να ανακληθεί για τις ντίσκο που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε ενήλικες.Δεδομένου ότι τα περισσότερα γερμανικά κρατίδια εφαρμόζουν μέτρα κατά του καπνίσματος παρόμοια με αυτά που εφαρμόζονται στο Βερολίνο και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η απόφαση του δικαστηρίου δημιουργεί προηγούμενο για προσφυγές και σε άλλα κρατίδια. Περίπου το ένα τρίτο των Γερμανών επιμένει να καπνίζει, μια συνήθεια που έγινε δημοφιλής ως ένδειξη ελευθερίας μετά τα αντικαπνιστικά μέτρα των Ναζί τη δεκαετία του 1930.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ TO ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συμφερόντων της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ -ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑΣ.

Καταγγελίες επώνυμες υπάρχουν.

Δημοσιεύσεις στις εφημερίδες υπάρχουν.

Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το κράτος να λυθεί το θέμα
Περιμένουμε μόνο την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχουν το 85% της Ελληνικής αγοράς μπύρας.

Την τελευταία 10ετια έχουν ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

Οι Ολλανδοί με τα λεφτά του μέσου Έλληνα που κερδίζουν ,εξαγοράζουν άλλα εργοστάσια μπύρας στην Ευρώπη.
Μόνο ψίχουλα από αυτά τα κέρδη επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.

Η Ηeineken πουλιέται στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετς 60% υπερτιμημένη
από τα αντίστοιχα Oλλανδικά !!!!!.
Και όλα αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ και την ΑΝΟΧΗ του Ελληνικού Κράτους.

Το ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ μπύρας είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.

Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ, ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ
δεν βρίσκει άλλες μπύρες παρά μόνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους.

Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος ΜΟΝΟ για τα προϊόντα τους.

Μας εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες Ολλανδοί,

Και το μεγάλο ευχαριστώ τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Heineken http://www.heineken/.com ,

Παρουσιάζουν το FYROM σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.



ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

ΠΕΣ OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ.

ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ .

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.
…..ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ…….

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Το δικαίωμα της επιλογής



Με τους χαρακτηριστικούς ελληνικούς ρυθμούς χελώνας-εκτός αν πρόκειται για μίζες, οπότε η ταχύτητα μας χαρακτηρίζει- εγκρίθηκε η καύση των νεκρών στη χώρα μας. Το θέμα είχε ήδη τεθεί από το 1987 επί δημαρχίας Έβερτ, ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 2006 αλλά έκτοτε εκρεμμούσε διότι δεν έχει βρεθεί λύση για τη χωροθέτηση. Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα, που κατατέθηκε πρόσφατα για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαίωμα δημιουργίας κέντρων αποτέφρωσης έχουν μόνο οι Δήμοι και οι Κοινότητες, μέσα στα ήδη υπάρχοντα νεκροταφεία. Ορισμένοι δήμοι ήδη είχαν εκφράσει ενδιαφέρον από το 2006 αλλά περίμεναν να τους δοθεί το "πράσινο φως".
Ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για μια μακάβρια ή όχι συζήτηση, ο θάνατος αποτελεί ένα δεδομένο στη ζωή του ανθρώπου. Το πότε θα έρθει είναι άγνωστο, το ότι θα έρθει βέβαιο. Μολονότι λοιπόν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πως θα πεθάνει, τουλάχιστον πρέπει να του δίνεται η επιλογή για το πως θα ταφεί. Όλα αυτά τα χρόνια, αγνοούσαμε επιδεικτικά τους αλλόθρησκους, οι οποίοι αναγκάζονταν είτε να μεταφερθούν από τους συγγενείς τους σε άλλη χώρα είτε σε άλλη περιοχή (όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τους μουσουλμάνους, που μεταφέρονται στην Κομοτηνή), προκειμένου να έχουν την ταφή που ορίζει η θρησκεία τους. Αυτό συνεπαγόταν ένα υπέρογκο κόστος, που επωμίζονταν αποκλειστικά οι συγγενείς.
Εκτός των περιπτώσεων αυτών όμως, υπάρχουν και χριστιανοί ορθόδοξοι που δεν επιθυμούν την παραδοσιακή ταφή. Αυτοί επίσης είχαν την επιλογή του ξενιτεμού, με μια διαδικασία που ενέπλεκε τις πρεσβείες των χωρών και με κόστος που υπολογίζεται έως και τις 7.000 ευρώ.
Για αρκετούς η αποτέφρωση λύνει αρκετά προβλήματα. Θεωρείται πιο υγιεινή μέθοδος αποσύνθεσης για το περιβάλλον, οδηγεί στην αποσυμφόρηση των ήδη κορεσμένων νεκροταφείων και εν προκειμένω κανείς δεν αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με την πλέον αποκρουστική εικόνα της εκταφής.
Υπάρχουν χώρες όπως η Γαλλία ή η Βρετανία όπου η αποτέφρωση των νεκρών ισχύει από τα τέλη του 19ου αιώνα. Υπάρχουν και άλλες όπως η δική μας, που η συζήτηση τώρα ξεκινά. Η καθυστέρηση αυτή ίσως θα μπορούσε να αποβεί ωφέλιμη, ειδικά αν καταφέρουμε να αποτρέψουμε την αποτέφρωση από το να γίνει ακόμη μια ευκαιρία για κέρδος στα χέρια επιτηδίων. Ίσως επίσης με την αφορμή αυτή, να τεθεί επί της ουσίας το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Διότι η αξιοπρέπεια εν ζωή πρέπει να συνοδεύεται από το αντίστοιχο τέλος.
Επιμέλεια: Δήμητρα Κουτσού

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Ντροπή για τη Βρετανία"

Με τίτλο "ντροπή για τη Βρετανία", δημοσιογράφος της "Daily Mirror", κατακεραυνώνει τους συμπατριώτες της με ένα άρθρο- καταπέλτη για τις διακοπές τους, στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στα Μάλια.
Η Ρεμπέκα Έβανς, πέρασε ένα διάστημα στην Κρήτη παρατηρώντας τη συμπεριφορά των τουριστών από τη χώρα της και μιλάει με πολύ σκληρά λόγια για τα όσα είδε.
"Το πρωί αντί να πάνε στην παραλία, πηγαίνουν στα φαρμακεία για να αγοράσουν το χάπι της επόμενης μέρας", τονίζει η Έβανς, που προσθέτει ότι οι νεαρές Βρετανίδες που βλέπει μπροστά της είναι τόσο μεθυσμένες που το παίρνουν προληπτικά γιατί δεν θυμούνται αν το χρειάζονται.
Φιλοξενούνται δηλώσεις γιατρού που εργάζεται σε κλινική ο οποίος τονίζει ότι καθημερινά περνούν από εκεί 100 κορίτσια, ηλικίας 18 και 19 ετών, ζητώντας το χάπι.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο περίπου ένα εκατομμύριο Βρετανοί, άνδρες και γυναίκες σε νεαρή ηλικία κυρίως, ταξιδεύουν στην Κρήτη κάθε καλοκαίρι.
Γίνεται επίσης αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε από μεθυσμένους νεαρούς ένας ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ επειδή τους ζήτησε να προσέχουν πως οδηγούν. Τέτοια περιστατικά είναι συχνά στην περιοχή, αφού οι περισσότεροι συμπατριώτες της κυκλοφορούν μεθυσμένοι καταστρέφοντας ξένες περιουσίες, όπως αναφέρει η Έβανς.
Κάποιοι μεταφέρονται στην κλινική σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση από το ποτό. Άλλοι προβαίνουν σε άσεμνες ενέργειες μόλις βλέπουν κοπέλες να περνούν από μπροστά τους.
Η Έβανς αναφέρει στο άρθρο της ότι οι διακοπές των παιδιών τους στα Μάλια είναι "ο εφιάλτης κάθε γονιού". Έκανε το ταξίδι με αφορμή την είδηση για τη Βρετανίδα που γέννησε και έπνιξε το παιδί της πριν από μία εβδομάδα στην Κρήτη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Πριν ή μετά την ερωτική πράξη;


Αγωνιά ο ελληνικός λαός και κρέμεται από τα χείλη της Αστυνομίας. Τι ακριβώς συνέβη με τον Σεργιανόπουλο; Πότε τον σκότωσε ο γεωργιανός; Πριν ή μετά την ερωτική πράξη; Και τι ήταν αυτό που ζήτησε ο Σεργιανόπουλος και έκανε θηρίο ανήμερο τον γεωργιανό με αποτέλεσμα να του καρφώσει 29 φορές το μαχαίρι; Όπως διέρρευσε από την αστυνομία δύο μάρτυρες κατέθεσαν ότι είχαν ψωνίσει στο παρελθόν τον γεωργιανό και «δεν υπήρξε πρόβλημα». Δηλαδή τους πήδηξε κανονικά και με το νόμο που λένε χωρίς διαμαρτυρίες και ακρότητες. Γιατί λοιπόν βγήκε εκτός εαυτού με τον Σεργιανόπουλο, ο γεωργιανός; Μήπως επειδή ο ίδιος δημοφιλής ηθοποιός «ξέφυγε των ορίων», όπως κάποιοι κακεντρεχείς διακριτικά και με ατέλειωτο θαυμασμό στη Τέχνη που υπηρετούσε ο Σεργιανόπουλος, υποστηρίζουν;
Δυστυχώς όλα αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα μένουν προς το παρόν αναπάντητα. Η αστυνομία δεν έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, ενώ οι εφημερίδες που «πραγματοποιούν παράλληλη έρευνα» και αφιερώνουν πολλές σελίδες για το σημαντικό αυτό θέμα, δεν έχουν καταλήξει πουθενά. Στο κενό είναι επίσης η έρευνα και οι διεξοδικές αναλύσεις των τηλεοπτικών καναλιών. Όλοι οι καθ ύλη αρμόδιοι δηλαδή η Αστυνομία, αλλά κυρίως ο Τύπος που όπως ξέρουμε είναι και Αστυνομία και δικαιοσύνη και ιατρική επιστήμη μαζί και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, έχουν αφήσει στο σκοτάδι τον… ανήσυχο ελληνικό λαό που με την σειρά του δικαιολογημένα αγανακτεί, διαμαρτύρεται βγαίνει από τα ρούχα του, φωνάζει. «Πέστε μας την αλήθεια για τον Σεργιανόπουλο».
Τόσοι άνθρωποι ασχολούνται με το θέμα. Δεκάδες αστυνομικοί, ψυχολόγοι αλλά και πάσης φύσεως ιατροί, δημοσιογράφοι όλων των ειδικοτήτων, (ρουφιάνοι, πράκτορες, όργανα της αστυνομίας, υπάλληλοι πολυεθνικών και ελληνικών εταιριών και άλλοι) τόσοι εγκέφαλοι είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό το πρόβλημα και να μην μπορεί να το λύσουν… Να αφήνουν τον ελληνικό λαό ανενημέρωτο….
Ενώ, η άλλη είδηση ήταν σαφής και πλήρης για αυτό άλλωστε δεν χρειάσθηκαν παραπάνω από τρεις γραμμές σε κάποιες (όχι όλες) τις εφημερίδες και δύο στεγνές κουβέντες του μισού λεπτού σε ορισμένα (όχι όλα) τηλεοπτικά κανάλια για να δοθεί η πλήρης εικόνα. «Ένας από τους οκτώ νεκρούς ναυτεργάτες- το όνομα του δεν αναφέρθηκε μιας και δεν έχει σημασία- άφησε πίσω του πέντε παιδιά.
Η οικογένεια είχε χάσει τη μητέρα από καρκίνο πριν από μερικούς μήνες. Άλλοι ναυτεργάτες μαζεύουν χρήματα για την οικογένεια του συναδέλφου τους.» Τι απορίες μπορεί να έχει ο υπερήφανος Έλλην πολίτης σε αυτές τις τρεις γραμμές; Απλά και καθαρά είναι όλα. Κάποιος εργάτης σκοτώθηκε και μαζεύουν λεφτά για να τον θάψουν. Συνηθισμένα πράγματα. Αντίθετα το ερώτημα για τον Σεργιανόπουλο εξακολουθεί να είναι αναπάντητο, βασανίζοντας τον ελληνικό λαό: «Πριν ή μετά την ερωτική πράξη; Τι ακριβώς ζήτησε από τον γεωργιανό

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Συγκάτοικοι


Ο Αναστασιάδης ήταν συγκάτοικος με τον Νικολουτσόπουλο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι απ’ ό,τι φαίνεται η μοναδική αλήθεια που μπόρεσα να μάθω, από τον μονίμως πάσχοντα λόγω απροσδιόριστου ιδεασμού δικηγόρο. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων για την υπόθεση Ζαχόπουλου επικαλέστηκαν αμφότεροι ψυχολογικά προβλήματα.
Πάνω στο ρέκβιεμ της αξιοπρέπειάς τους εμφανίστηκε ο πανταχού παρών και τα πάντα εκ…πληρών Κακαουνάκης. Αυτός για τον οποίο ο Ζουράρις είχε ξεστομίσει το ανεπανάληπτο: «ο κρητικός όταν ξεπέφτει λέγεται Κακαουνάκης»!..
Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες επιτίθενται και με βρίζουν εν χορώ.
Αυτού του είδους οι επιθέσεις, όταν αναλογίζομαι πόσο δυσχερής θα ήταν η θέση μου, εάν χρειαζόταν να με υπερασπιστούν κουρέλια της αξιοπρέπειας, ομολογώ ότι με καθιστούν ιδιαίτερα ευτυχή…
Κανονικά θα έπρεπε να εύχονται και οι τρεις να μη συναντηθούν ποτέ οι δρόμοι μας στην ξηρά, τον αέρα και την θάλασσα.
Εύχομαι προς το παρόν, να μη χρειαστεί να συναντήσω στο διάβα μου ποτέ πλέον πλάσματα, που ο δημιουργός σε στιγμές ατυχούς έμπνευσης έφτιαξε από τόσο σκάρτα υλικά.
Το καλοκαιράκι συνεχίζεται…


Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share