Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Το μετάλλιο βλακείας ποιος θα το πάρει;


Και η Φανή Χαλκιά, χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 400μ εμπόδια, βρέθηκε ντοπαρισμένη. Σύμφωνα με όσα έδειξε η εξέταση της WADA ( ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε στο Φουκούι της Ιαπωνίας πριν από μία εβδομάδα) στο πρώτο δείγμα ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3) - η ίδια δηλαδή που είχε βρεθεί στους 11 αρσιβαρίστες, στον Γιάννη Δρυμωνάκο, τον Δημήτρη Ρέγα και τον Τάσο Γκούση. Έτσι, η αθλήτρια δεν θα αγωνιστεί στην κούρσα των 400 μέτρων, που θα γίνει αύριο στο Πεκίνο. Αν και το δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικό, θα είναι το τέταρτο κρούσμα για Έλληνες αθλητές.
Αυτό όμως που δεν εξηγείται με καμία λογική είναι το γεγονός ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης «πιάστηκε», αφού είχε υποβληθεί πέρυσι σε 12 και φέτος σε 16 ελέγχους (!!!). Τους περισσότερους δηλαδή που έχουν γίνει σε οποιοδήποτε αθλητή στον κόσμο. Οπότε δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά ενώπιον μιας παγκόσμιας συνωμοσίας εναντίον της μικρής Ελλάδας. Ή κάποιων το IQ χρειάζεται επειγόντως επανεξέταση. Τι νόμιζαν δηλαδή; Ότι θα κορόιδευαν τους κουτόφραγκους;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Έλεος ρε παιδιά


Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Έτσι και φέτος. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε στήσει το δικό του show έξω από την Παναγία Σουμελά. Έβγαινε κατά την διάρκεια της Λειτουργίας και εξυμνούσε την Μεγαλόχαρη και τον Ελληνισμό. Έλεος ρε παιδιά. Κόψτε τον επιτέλους!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η αστάθεια του φορολογικού συστήματος της χώρας


Ό,τι και αν επιλέξουν οι πολίτες αυτής της χώρας για να επενδύσουν τα λιγοστά χρήματά τους, προκαλούν σχεδόν αμέσως φορολογικό αιφνιδιασμό.
Η αστάθεια του φορολογικού συστήματος της χώρας έχει πολλαπλώς επισημανθεί τα τελευταία χρόνια και βασικό αίτημα των οικονομικών παραγόντων, αλλά και των πολιτών είναι να υπάρξει σταθερότητα χωρίς αιφνιδιασμούς.
Μάταια όμως.
Το οικονομικό επιτελείο της κάθε κυβέρνησης πρώτα αφήνει-ή και προτρέπει με τον τρόπο του-να κατευθύνονται οι «μαζικές επενδύσεις» σε ένα κλάδο και μετά αιφνιδιάζει, αυξάνοντας δυσανάλογα τους σχετικούς φόρους.
Το έκανε εξάλλου τους τελευταίους μήνες με τα ακίνητα, αφήνοντας τους Έλληνες να επενδύουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, για να πολλαπλασιάσει τους φόρους, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι η φορολογία μειώνεται!
Τώρα λοιπόν, που οι περισσότεροι κατευθύνουν τις αποταμιεύσεις τους στα καταθετικά προϊόντα των τραπεζών, το οικονομικό επιτελείο ανακάλυψε ότι η φορολογία των τόκων είναι χαμηλή και ότι πρέπει να αυξηθεί κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες περίπου.
Για περισσότερα από 10 χρόνια οι καταθέσεις δεν απέδιδαν σχεδόν τίποτα, λόγω των χαμηλών επιτοκίων. Τώρα που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν αποδόσεις, μπαίνει και πάλι «συνέταιρος» η εφορία.
Τη στροφή λοιπόν που πραγματοποιούν προς την αποταμίευση τα ελληνικά νοικοκυριά, «σπεύδει» να εκμεταλλευτεί το υπουργείο Οικονομίας.
Στο «πακέτο» των νέων φορολογικών μέτρων –σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνεται και η αύξηση της φορολόγησης των τόκων, αφού θεωρείται σίγουρος τρόπος αύξησης των κρατικών εσόδων.
Ο νέος φόρος αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του Δημοσίου κατά 100 με 150 εκατ. ευρώ (ετησίως).
Το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας, τα οποία είναι υψηλότερα του πληθωρισμού (έκλεισε στο 4,9% και τον Ιούλιο) και διαμορφώνονται στο 5,5% με 6% ακόμα και για ποσά της τάξεως των 30.000 με 50.000 ευρώ. Για μεγαλύτερα ποσά το επιτόκιο είναι διαπραγματεύσιμο και φυσικά διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα (ειδικά όταν αφορά βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις).
Αντίθετα, τα επιτόκια εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα στις καταθέσεις Όψεως και Ταμιευτηρίου. Οι τράπεζες προσφέρουν επιτόκια 0-0,5 της μονάδας για καταθέσεις των 1.000 ευρώ στο ταμιευτήριο, με εξαίρεση ορισμένα προγράμματα τραπεζών που δίνουν από το πρώτο ευρώ, επιτόκιο έως 3,5%. Ο μέσος όρος του επιτοκίου καταθέσεων ταμιευτηρίου και για ποσά μέχρι 20.000 ευρώ δεν ξεπερνά το 2%.
Το Μάιο, τα υπόλοιπα των καταθέσεων ταμιευτηρίου μειώθηκαν στα 66,97 δισ. ευρώ, από 72,46 δισ. ευρώ που ήταν το Μάιο του 2007.
Αντίστοιχα, τα υπόλοιπα των καταθέσεων προθεσμίας αυξήθηκαν εντυπωσιακά και διαμορφώθηκαν στα 91,75 δισ. ευρώ τον περασμένο Μάιο από 62,27 δισ. ευρώ που ήταν το Μάιο του 2007.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Αστρονομική Εταιρεία Κερκύρας ενημερώνει ότιτο Σαββάτο 16 Αυγούστου 2008, ημέρα της Αυγουστιάτικης πανσελήνου,θα συμβεί και το εντυπωσιακό φαινόμενο τηςΜερικής Έκλειψης της Σελήνης.
Για το σκοπό αυτό διοργανώνει παρατήρησηστην περιοχή Ακταίον της Πάνω Πλατείας της Κέρκυρας.
Η παρατήρηση θα ξεκινήσει από τις 9 μ.μ. και θα κρατήσει καθ’ όλη την διάρκεια του φαινομένου.
Η κύρια φάση της έκλειψης θα ξεκινήσει με την είσοδο της Σελήνης στην σκιά της Γης στις 22.36 μ.μ.,θα κορυφωθεί στις 00.10 όταν και θα καλύψει το 81% του σεληνιακού δίσκου,και θα ολοκληρωθεί στις 01.45.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ Α Δ Ε Λ Φ Ο Υ Σ ΜΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ Α Δ Ε Λ Φ Ο Υ Σ ΜΑΣ
.................Δ Ε Ν Ξ Ε Χ Ν Ω...........................................................

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Πως θα έπρεπε να είναι η ζωή μας

Η ζωή είναι ένα μακρινό ταξίδι προς τον θάνατο. Άσε που στο δρόμο μπορεί να πεθάνεις κιόλας». Ανώνυμος.

Πιστεύω ότι ο κύκλος της ζωής θα έπρεπε να είναι ανάποδος.
Αρχικά θα έπρεπε να εμφανίζεσαι με κάποιο τρόπο στη γη 90 χρονών.
Μετά ζεις σε γηροκομείο, βλέπεις κάθε χρόνο το σώμα σου να βελτιώνεται, βγάζεις άσπρα μαλλιά ώσπου γίνεσαι 65 χρονών και σε διώχνουν.

Πηγαίνεις στο έτοιμο γραφείο σου όπου σε περιμένουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δυο σπίτια και 3 αυτοκίνητα.
Εργάζεσαι για σαράντα χρόνια, τα μαλλιά σου ολοένα πυκνώνουν και μαυρίζουν, τα περιττά κιλά φεύγουν μόνα τους και στα 25 σου αφότου έχεις βγάλει όλα σου τα γούστα με ταξίδια, ψώνια, γνωριμίες, πηγαίνεις πια να μείνεις με τους γονείς σου για να τους γνωρίσεις καλύτερα και να ξεκουραστείς.
Τότε ξεκινάς το πανεπιστήμιο, το ρίχνεις στα πάρτι, στο σεξ και στο αλκοόλ και είσαι έτοιμος πια για το λύκειο.
Εκεί γνωρίζεις την τελευταία σου σχέση όπου περνάς μαζί της εκπληκτικά γιατί ξέρεις ότι είναι η τελευταία.
Μετά γίνεσαι παιδί, πας στο δημοτικό.
Το σεξ και τα λεφτά δεν σε ενδιαφέρουν πια.
Παίζεις στις αλάνες μέχρι να νυχτώσει, κάνεις βλακείες με τους φίλους σου, δεν έχεις πια ευθύνες.
Σιγά σιγά γίνεσαι μωρό, όλοι σε φροντίζουν, σε αγαπούν και σου φέρνουν παιχνίδια και δώρα.
Σταματάς να μιλάς.
Έχεις πει πια αρκετά.
Επιστρέφεις στην κοιλιά της μητέρας σου όπου περνάς τους τελευταίους εννέα μήνες σου κολυμπώντας ευχάριστα και εντελώς ξαφνικά μια μέρα τελειώνεις την ύπαρξη σου με έναν οργασμό. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Bookmark and Share