Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο Λεωνίδας Σώζος αποκλειστικά στο Arts and the City


Ο Λεωνίδας Σώζος είναι ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης στο χώρος της μουσικής.
Το 2008 ξεκίνησε τις εμφανίσεις του, σε Μουσικές σκηνές της Αθήνας και έκτοτε έχει εμφανιστεί με πολλούς αξιόλογους συναδέλφους του ( Σαννυ Μπαλτζή, Γιώργο Δημητριάδη κ.α.).
Μερικές από τις εμφανίσεις του ήταν: Αρχιτεκτονική (Γκάζι), Ρυθμός stage, Γυάλα stage, Glam bar, Σφεντόνα, Κύτταρο, Metropolis live stage, Οξυγόνο live.
Το 2010 εντάχθηκε στο δυναμικό της Sony έχει ήδη κυκλοφορήσει κάποια κομμάτια που αγαπήθηκαν όπως «Ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου» και το «Άγγελοι» που ήταν συνεργασία με τους Κάρμα.
Κάθε Τετάρτη εμφανίζεται στο Socialista, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει νέα κομμάτια.
Εμείς τον ρωτήσαμε για το πάθος του, τη μουσική αλλά και τους στόχους του για το νέο έτος!

Για ποιο λόγο ένας φοιτητής Τουρκικών και Ασιατικών σπουδών αποφασίζει να ακολουθήσει επαγγελματικά το πάθος του;



Λ.Σ: Θέλω να πιστεύω, πως όλοι προσπαθούν στη ζωή τους να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί και τους παθιάζει, γιατί αλλιώς αν κάνεις κάτι απλώς από αγγαρεία ή απλά επειδή «πρέπει» τότε η ζωή σου γίνεται αυτόματα μια ρουτίνα. Η μουσική για μένα είναι το πάθος μου, το ξέσπασμά μου, πλέον η δουλειά μου και με ευχαριστεί που παλεύω να επιτύχω σε αυτό που αγαπώ.

Έχοντας κάνει χρόνια κλασσική κιθάρα, αρμονία, φωνητική και πιάνο υποθέτω πως πάντα η μουσική σας γοήτευε. Ποιά ήταν η στιγμή στην παιδική σας ηλικία που αποφασίσατε πως η μουσική είναι κάτι που θέλετε να ακολουθήσετε;

Λ.Σ: Δεν είναι ακριβώς έτσι. Θα έλεγα ότι η μουσική για μένα όταν ξεκίνησα αποτελούσε μια αγγαρεία, με το να έχω να διαβάσω παρτιτούρες, θεωρίες για το ωδείο. Όταν μεγάλωσα λίγο και άρχισα να φεύγω από τις εκτελέσεις των κομματιών και μπήκα στο κόσμο της δημιουργίας μουσικής, τότε άρχισε να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον και να θέλω να μαθαίνω όλο και περισσότερα και να γίνομαι καλύτερος. Πάντα ήμουν διστακτικός στο να σκεφτώ ότι θα ακολουθήσω επαγγελματικά το χόμπι μου, γιατί ήξερα ότι αν δεν είσαι εξαιρετικός σε κάτι, είσαι απλά μέτριος και χάνεσαι στη μάζα και ακόμα και τώρα αυτό φοβάμαι και θα φοβάμαι μια ζωή και παλεύω να μην είμαι μέτριος αλλά να προσπαθώ για το καλύτερο, ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στο ανταγωνιστικό αυτό χώρο, που κάθε χρόνο πραγματικά βγαίνουν αρκετά εξαιρετικά ταλέντα.

Έχοντας συνεργαστεί με πολλά γνωστά ονόματα και σε γνωστούς χώρους. Ποια συνεργασία σας ξεχωρίσατε;

Λ.Σ: Επειδή είμαι στο ξεκίνημα μου θα έλεγα όλες οι συνεργασίες μου ήταν ξεχωριστές, γιατί πρόσθεσαν ένα λιθαράκι σε αυτό που τώρα μετά από 4 χρόνια που τραγουδάω μπορώ και λέω «εμπειρία», έστω και μικρή. Αν ήταν πάντως να ξεχωρίσω κάποια θα έλεγα τη φετινή και όχι γιατί παίζω ακόμα ή επειδή έτσι είναι το σωστό, αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που πάω σε Live και νιώθω ότι πάω να παίξω με τους φίλους μου σε ένα σπίτι και απλώς θα είναι και από κάτω κόσμος και θα μας βλέπει.

Φέτος εμφανίζεστε κάπου;

Λ.Σ: Ναι, είμαι κάθε Τετάρτη (από 8 Φλεβάρη κάθε Πέμπτη) στο Socialista στο Γκάζι με το Γώργο Αλουπογιάννη, τη Σοφία Βόγιατζάκη, το Πέτρο Μπουσουλόπουλο και την Άρτεμη Ματαφιά σε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα που πιστεύω τα έχει όλα!

Επόμενη δισκογραφική σας δουλειά πότε θα είναι;

Λ.Σ: Ετοιμάζω House κομμάτια με άλλους 2 παραγωγούς για να κυκλοφορήσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων στους προσεχείς μήνες σα δημιουργός (για άλλους καλλιτέχνες) αλλά και σα τραγουδιστής, καθώς επίσης μαζεύω υλικό που κινείται στο ποπ χώρο, για να δειγματίσω στην εταιρία και να δω πώς θα προχωρήσω παρακάτω δισκογραφικά.


Πολλοί νέοι σκέφτονται να φύγουν μόνιμα στο εξωτερικό. Εσείς το σκέφτεστε;

Λ.Σ: Το Ιντερνέτ έχει την ευκολία ότι απλά όλος ο κόσμος είναι ένα κλικ μακριά. Από τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μουσική, μπορώ απλά να δειγματίζω τη δουλειά μου και στο εξωτερικό από την άνεση του σπιτιού μου στην Αθήνα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και αυτό το βιώνουμε κάθε μέρα και οι ίδιοι αλλά και το περιβάλλον μας. Ωστόσο έχω να σας πω, ότι από συγγενείς που έχω στο εξωτερικό τα πράγματα δεν είναι και εκεί καλύτερα, οπότε επιμένω Ελλάδα.

Ποιοί είναι οι προσωπικοί σας στόχοι για το 2012?

Λ.Σ: Οι προσωπικοί μου στόχοι για φέτος είναι να βγάλω κάποια καινούρια κομμάτια που να έχουν ανταπόκριση από τον κόσμο και απλά στον απολογισμό μου για το 2012, να έχω +1 στη πορεία μου στη μουσική, γιατί δεν θα μου άρεσε να μείνω στάσιμος ή να πάω πίσω! Αυτός είναι ο στόχος μου φέτος και θέλω να πιστεύω πως θα τον πετύχω.

Τέλος, θα μας πείτε την ευχή σας για το νέο έτος;

Λ.Σ: Μια λέξη πιστεύω είναι αρκετή…. Χαμόγελα!

Μίλησε στην Τατιάνα Τζινιώλη
artsandthecity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share