Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Πώς περνάμε και δεν πληρώνουμε διόδια (;)



Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια μέσω των υπαλληλων δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει όνομα, τηλέφωνο κ.λ.π., όπως δεν έχει και κανένα δικαίωμα να μην σε αφήσει να περάσεις ή έστω να σε καθυστερήσει.

Από κει και πέρα αν δεν πληρώσεις υπάρχει μια αστική διαφορα μεταξύ της εταιρείας και ενός ιδιώτη.

Με λίγα λόγια δεν παραβιάζεις τον K.Ο.K, ούτε η αστυνομία ή η τροχαία δικαιούται να αναμειχθεί.

Επίσης, δεν υπάρχει κανένα θέμα προστίμου μέσω της εφορίας.

Το μονο που θεωρητικά μπορεί να σου κάνει η εταιρεία είναι μήνυση και να γίνει δικαστήριο για το ποσό που χρωστάς(ή μπορεί να ζητά το 20πλασίο).

Επειδή όμως η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της πολυεθνικής μπάζει νομικά από αρκετές μεριές καθώς και ο φόβος της εταιρείας για πιθανή δικαίωση κάποιου πολίτη από το δικαστήριο (γεγονός που θα δημιουργήσει δεδικασμένο και θα δικαιώσει και όλους τους υπολοίπους) έχει αναγκάσει την εταιρεία μέχρι στιγμής να μην προβεί σε νομικά μετρα.

Βέβαια δεν μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει στο μέλλον και σίγουρα όταν αγωνιζόμαστε για κάτι, αυτό εμπεριέχει πάντα κάποιο ρίσκο.

Γι' αυτό το λόγο πρέπει να γνωρίζουμε ότι η μόνη δικαίωση που περιμένουμε είναι μέσω των μαζικών αγώνων.

Τέλος, χιλιάδες συμπολίτες μας ήδη έχουν απονομιμοποιήσει τα διόδια στην πράξη και δεν σκύβουν το κεφάλι πληρώνοντας το χαράτσι. Πώς; Δείτε το βίντεο παρακάτω...




Υ.Γ.

Ψηφίστε κατά των διοδίων εδώ.

Πηγή: diodiastop.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share