Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ο γιος του ταχυδρόμου


σημερινή ομιλία του κ. Ρουσόπουλου μπορεί να έπεισε κάποιον από τους λίγους παρευρισκόμενους βουλευτές της ΝΔ, που χειροκροτούσαν αναγκαστικά κατόπιν εντολής. Οι αντι - ΠΑΣΟΚ εκφράσεις και οι ηθικολόγες διακηρύξεις με τις οποίες ήταν γεμάτη ήταν άλλωστε κατάλληλες για την τηλεόραση. Κατά τα άλλα όμως και επί της ουσίας:
Η ταραχή τους ήταν εμφανής, γεγονός που υπογραμμίζεται από την απουσία του Πρωθυπουργού.
Δεν είπε ούτε λέξη για τα 29 συμβόλαια της μονής με το Δημόσιο ούτε για το αν υπάρχει ή όχι σκάνδαλο. Φυγείν δια της πολιτικοποιήσεως δηλαδή,
Διέπραξε σοβαρότατο πολιτικό ολίσθημα όχι μόνο επιτιθέμενος προσωπικά στο κ. Παπανδρέου, αλλά λέγοντας και το ανεπανάληπτο μελό: «γεννηθήκατε γιος ισχυρού πολιτικού, κ. Παπανδρέου, γεννήθηκα γιος ταχυδρόμου». Σαν να απευθυνόταν δηλαδή σε θαμώνες συνοικιακού κινηματογράφου και όχι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Δεν μας εξήγησε όμως για να μάθουμε κι εμείς πως ένας «γιος ταχυδρόμου» έφτασε να κυβερνάει την Ελλάδα (πέρα από όσα της έκανε). Και να δούμε τώρα πως θα εξηγήσει στον Καραμανλή τι εννοούσε, επειδή και ο πρωθυπουργός προέρχεται από ισχυρή πολιτική οικογένεια.
Εκείνος όμως που κατά τη γνώμη μας «αποτελείωσε» τον κ. Ρουσόπουλο στη συνείδηση τουλάχιστον της παράταξης της ΝΔ ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης που αποκάλυψε μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία του «συστήματος Ρουσόπουλου». Όπως ότι η εφημερίδα του Γ. Τράγκα «με 500 φύλλα κυκλοφορία» εισπράττει από κρατικές διαφημίσεις 454.000 ευρώ το χρόνο, ενώ η ανύπαρκτη στα περίπτερα εφημερίδα «Ακρόπολις» κάποιου Μαυρίκιου παίρνει 107.000.
Και το τελειωτικό κτύπημα από τον αρχηγό του ΛΑΟΣ: Επέκρινε τον κ. Ρουσόπουλο ότι έβαλε στην σέντρα του σκανδάλου και τον Καραμανλή μέσω του δημοσιογράφου Β. Χιώτη (ΒΗΜΑ) τον οποίο χαρακτήρισε «εξαπτέρυγο».
Όλα αυτά αφιερώνονται σε εκείνους που μέχρι προ ολίγων μηνών θεωρούσαν τον κ. Ρουσόπουλο «διάδοχο του Καραμανλή» και μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share