Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αυτοί είναι οι 82 βουλευτές που ζητούν από 250.000 ευρώ για αναδρομικά αλλά και ηθική βλάβη


image

Απίστευτο!  Οι βουλευτές δεν ζητούν μόνο να τους καταβάλει τα αναδρομικά το Δημόσιο, αλλά και από δέκα χιλιάδες ευρώ για… ηθική βλάβη!
Ακούσατε καλά.  Αν είναι αληθή όσα λέγονται  δεν φαίνεται κανείς να πτοείται από τη κρίση.
‘Εκπληκτοι διαβάζουμε πως  82 νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας, οι οποίοι συνεχίζουν να διεκδικούν αναδρομικά από το ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 250.000 έκαστος.
Αρχικά, ζητούσε αναδρομικά σχεδόν η… μισή Βουλή, όμως ύστερα από….τις αντιδράσεις, πολλοί αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους (;) να εισπράξουν αναδρομικά.
Σε αυτούς που επιμένουν πάντως στις προσφυγές, ανήκουν ηχηρά ονόματα της πολιτικής σκηνής που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα, όπως 



ο Άκης Τσοχατζόπουλος  ή 
ο Τάσος Μαντέλης, πολιτικοί που είπαν «όχι» στο Μνημόνιο όπως 
ο Θεόφιλος Λεονταρίδης
και ο Παναγιώτης Μελάς, αλλά και βουλευτές που το υπερψήφισαν, μέχρι και… πρώην υπουργοί Οικονομικών!
Σήμερα, η iTabloid, αποκαλύπτει όλα τα ονόματα όσων τα διεκδικούν.
Ποιοι είναι Από τους 82 νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά οι 44 πρόσκεινται στη Ν.Δ. και οι υπόλοιποι 38 στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές είναι :
 Νικ. Αγγελόπουλος, 
 Παν. Αδρακτάς,
 Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, 
Απ. Ανδρεουλάκος,
 Ιωαν. Βαληνάκης
, Σταυρ. Δαϊλάκης,
 Γεωργ. Δεικτάκης, 
. Δημοσχάκης, 
Πέτρ. Δούκας, 
Ελεύθ. Ζαγορίτης,
 Σοφία Καλαντζάκου,
 Ηλ. Καλλιώρας,
 Γεώργ. Καλός,
 Κρινιώ Κανελλοπούλου,
 Αναστ. Καραμάριος,
 Αντ. Καρπούζας, 
Θεόδ. Κασίμης,
 Νικ. Κατσαρός,
 Θεόδ. Κατσίκης, Ιωάν. Κοσμίδης, Θεόφ. Λεονταρίδης, Λεων. Λυμπερακίδης, Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος (νυν υποψήφιος με το ΛΑΟΣ), Παν. Μελάς, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης. 

Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ έχουν προσφύγει με αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας και διεκδικούν εκατομμύρια από το Δημόσιο οι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Ιωάνν. Τσακλίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης και Αναστ. Χωρέμης.
Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο κάποιοι από τους παραπάνω βουλευτές να έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αλλά για να παραιτηθούν επίσημα από τα αναδρομικά πρέπει να το καταθέσουν γραπτώς στο Εφετείο. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και σωρεία επικριτικών σχολίων δεν είναι ότι οι προαναφερθέντες βουλευτές ζητούν το Δημόσιο να τους καταβάλλει τα αναδρομικά που δικαιούνται (άλλωστε μερικοί είχαν καταθέσει αγωγή το 2009, πριν ξεσπάσει η κρίση και το αν το δικαιούνται, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη), αλλά ότι ζητούν και από δέκα χιλιάδες ευρώ για… ηθική βλάβη!
Τι ζητούν Σχεδόν όλοι, οι νυν και πρώην βουλευτές που προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας διεκδικούν από το ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους.
Αν το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαιώσει τους βουλευτές τότε εκτός από την αποζημίωση των 10.000 ευρώ το ποσό που θα λάβει για τα αναδρομικά ο κάθε βουλευτής ξεπερνάει τις 250.000 ευρώ ανάλογα με το πόσα χρόνια διετέλεσε βουλευτής και το πόσες αγωγές έχει καταθέσει.
Πάντως, η πρώτη εφετειακή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ήταν υπέρ του Δημοσίου απορρίπτοντας την προσφυγή του πρώην βουλευτή Σερρών της Ν.Δ., Ευγένιου Χαϊτίδη, ο οποίος διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 401.152,82 ευρώ.
Αντίθετα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δικαιώσει τους τέως βουλευτές Β. Μπρακατσούλας, Αγ. Αγγελούσης και Καλλιόπη Μπουρδάρα, όμως οι υποθέσεις τους έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο Τμήμα και μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί η εκδίκασή τους. Επίσης, στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκκρεμούν προς εκδίκαση οι αγωγές των κληρονόμων των Γιαν. Σκουλαρίκη, Αντ. Ντετιδάκη, Ε. Ανθόπουλου και Ν. Παπαηλία. Οι 47 που αποσύρθηκαν Στην λίστα υπήρχαν ακόμα 47 βουλευτές και ευρωβουλευτές, νυν και πρώην, οι οποίοι, μετά το “κράξιμο”, απέσυραν τις διεκδικήσεις τους.
Ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης, η Νόρα Κατσέλη, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμανουήλ Μπακόπουλος, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΛΑΟΣ και η οικογένεια του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού και αργότερα του ΚΚΕ, Παναγιώτη Κατσώνη. Από τη Ν.Δ., παραιτήθηκαν οι Ζωή Μακρή, Δημ. Γαλαμάτης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γεωργ. Μουτζουρίδης, Θεοδ. Σολδάτος, Αποστ. Σταύρου, Κων. Τσιπλάκης, Αθαν. Βαρίνος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Σταυρογιάννης Νίκος, Γιαν. Μανώλης, Γεωργ. Καλατζής, Μιχ. Λιάπης, Αντ. Φούσας, Χρυσή Καρύδη, Π. Αλιβιζάτος, Ξενοφ. Βεργίνης, Σταυρ. Παπαδόπουλος , Βασ. Κορκολόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Μιχ. Μπεκίρης, Αθηνά Κόρκα -Κώνστα, Αντ. Μπέζας, Σταυρ. Κελέτσης και Γεωργ. Κωνσταντόπουλος. Ενώ, από το ΠΑΣΟΚ οι εξής 17: Μαρία Ματσούκα, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γεωργ. Κατηφόρης, Αλ. Βούλγαρης, Μυρσίνη Ζορμπά, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Λεων. Τζανής, Ελισάβετ Παπαζώη, Γεωργ. Δρυς, Στεφ. Μανίκας, Χρ. Θεοδώρου, Αλεξ. Μπαλτάς, Γ. Κίρκος, Γ. Πασχαλίδης, Εμμ. Μαστοράκης και Δημ. Κουλουριάνος.

από: Palmografos.com - Αυτοί είναι οι 82 βουλευτές που ζητούν από 250.000 ευρώ για αναδρομικά αλλά και ηθική βλάβη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share