Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τασάκια ανοίγουν το δρόμο σε… πρόστιμα


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.), σεβόμενος τους σκοπούς του, τα μέλη του, μα πάνω απ’ όλα τους καταναλωτές που μας στηρίζουν, μετά από την απόφαση που έλαβαν κάποιοι, προτρέποντας τον κλάδο τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου να βγάλουν τασάκια στα τραπέζια, οφείλει να διαχωρίσει την θέση του, ενημερώνοντας τους συναδέλφους στα εξής:

1) Ο Νόμος περί ολικής απαγόρευσης καλώς ή κακώς ισχύει (σύμφωνα και με τις επίσημες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργείου) και όποιος τον καταπατά είναι παραβάτης.

2) Ο νόμος όμως ισχύει και για τους πελάτες μας. Πρέπει λοιπόν εμείς, για ίδιον όφελος, να τους κάνουμε συνένοχους;

3) Σκέφτηκε κανείς τι μπορεί να συμβεί εάν ενώ οι πελάτες καπνίζουν (επειδή βρήκαν τασάκια στα τραπέζια), μπουν ξαφνικά κλιμάκια ελέγχου στο κατάστημά σας; Το να δεχτείτε εσείς το οποιοδήποτε πρόστιμο, είναι επιλογή σας. Το να δεχτεί όμως πρόστιμο ο πελάτης σας, σημαίνει ότι δεν τον προστατεύσατε.

4) Γνωρίζετε αγαπητοί συνάδελφοι, ότι εάν συλληφθεί πελάτης μας να καπνίζει και δεν κουβαλά μαζί του την Αστυνομική ταυτότητα (όπως πολλές φορές συμβαίνει), διενεργείται αυτόφωρη διαδικασία; Γνωρίζετε πως αν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, ανοίγει αμέσως ο φάκελος Σένγκεν; Τι θα πείτε σε αυτόν τον πελάτη, εάν μπει φυλακή για χρέη που γνώριζε ή δε γνώριζε, επειδή σας εμπιστεύθηκε και σας τίμησε με την επιλογή του;

5) Οι νόμοι αλλάζουν ΝΟΜΙΜΑ κι όχι… παράνομα.

6) Απέναντι σε αυτόν το νόμο η αντίδραση πρέπει να είναι κλιμακωτή και αφού εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα, τότε να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Κανένα μαγαζί δεν πρέπει να κλείσει και αυτό θα το διεκδικήσουμε μέχρις εσχάτων.

7) Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. προσέφυγε στο ΣτΕ, κατά της υπουργικής απόφασης περί ολικής απαγόρευσης καπνίσματος και καλεί όσους συναδέλφους επιθυμούν, να τον ακολουθήσουν.

Κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2310-932420, 473, 481 ή www.paskedi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share