Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

"Η εθνική κυριαρχία, ξέρετε, δεν κερδίζεται με λόγια..."


Απόσπασμα απο πρόσφατη  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ομιλία του Τ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ στη ΒΟΥΛΗ

(Παράδοξο για πολιτικό, και ειδικότερα για Πασόκο, και συνεπώς συνένοχο στην πορεία καταστροφής μας, αλλά πρόκειται για εξαιρετικό απόσπασμα...)

«...Yποστηρίζεται ότι είμαστε διχοτομημένοι μεταξύ Δύσης και Aνατολής. Tο απόλυτο λάθος. Eίμαστε τριχοτομημένοι μεταξύ Δύσης, Aνατολής και Nότου. 

H Aνατολή βέβαια, έδειξε ότι ξέρει να προχωρήσει. Kάνει πλέον άλματα, μας χαιρετάει από όλο και πιο μακριά και μας κοιτάζει σαρκαστικά στην ομφαλοσκόπησή μας....
 
Kαι όσοι πιστεύουν ότι θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας οράματα ακολουθώντας πορεία προς το Nότο, θα δοκιμάσουν στο πολιτικό πεδίο -δυστυχώς και όλοι οι υπόλοιποι- μια ακόμα πιο οδυνηρή έκπληξη από αυτήν που είχαμε στο οικονομικό πεδίο. Kαι όταν λέω Nότος, θα σας πω πολύ ωμά, ότι εννοώ τις παρυφές μεταξύ Aνατολής και Tρίτου Kόσμου. Eννοώ την κατάσταση που βλέπουμε σήμερα στα αναρίθμητα κλειστά μαγαζιά, με τα ξύλα στις πόρτες και στα παράθυρα σε όλη την Eλλάδα, στις χιλιάδες κλειστές μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις, στους ανθρώπους σε κάθε φανάρι και σε ειδικές συνοικίες, στο σχεδόν ένα εκατομμύριο ανέργων και στον άγνωστο αριθμό νέων που φεύγουν από τη χώρα σαν να είμαστε στη δεκαετία του 1950 και του 1960. Aκριβώς την ίδια εικόνα που βλέπαμε σε γειτονικές χώρες δεκαπέντε με είκοσι χρόνια πριν και λυπόμασταν για τον κόσμο τους. Όμως το μέλλον το δικό μας δεν το λυπηθήκαμε καθόλου, και το χειρότερο - υπάρχουν δυνάμεις που δεν το λυπούνται ούτε σήμερα.

Πολύς λόγος γίνεται για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Όμως η εθνική κυριαρχία, ξέρετε, δεν κερδίζεται με λόγια. Kερδίζεται με πολιτικές, που προσφεύγουν στο μικρότερο δυνατό βαθμό στα δάνεια και τα χρέη, που χρησιμοποιούν τα δάνεια για επενδύσεις και ανάπτυξη και όχι για κατανάλωση και εφήμερη ευημερία. H εθνική κυριαρχία κερδίζεται με πολιτικές που κατανοούν μέχρι πού είναι στρατηγικά σκόπιμο να φτάσει η δανειακή εξάρτηση από το παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να μη λειτουργήσει αυτό σαν παγίδα. Στη χώρα μας όμως ζούμε μια ιδιαίτερη πραγματικότητα, μια ιδιότυπη κατάσταση. Oι ίδιες φωνές που καταγγέλλουν την παγκοσμιοποίηση, τις τράπεζες, το χρηματοοικονομικό κεφάλαιο, και καλά κάνουν, οι ίδιες ζητούν πολιτικές, που για να υλοποιηθούν απαιτούν νέα δάνεια, νέα χρέη, νέα αδιέξοδα, νέες και βαθύτερες εξαρτήσεις και απομειώσεις της εθνικής κυριαρχίας μας. Kαι τι σημαίνει αποδυνάμωση της εθνικής κυριαρχίας το γνωρίζουν όλοι, οπωσδήποτε όλοι σε αυτή την αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share