Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η εκκλησία μετατράπηκε… σε ντίσκο!!!

Η εκκλησία All Saints Church στη Στοκχόλμη της Σουηδίας μετατράπηκε σε εντυπωσιακή ντίσκο της δεκαετίας του ’90, σε μια προσπάθεια των ιερέων να προσεγγίσουν τους νεαρούς της ενορίας και να τους φέρουν πιο κοντά στη θρησκεία! Έτσι αντί για προσευχές και ψαλμωδίες οι ιερείς επέλεξαν… techno μουσική, μετατρέποντας την εκκλησία σε… πίστα όπου οι πιστοί δεν προσεύχονται σιωπηλά αλλά χορεύουν παθιασμένα στους ρυθμούς των αγαπημένων τους τραγουδιών.
 perierga.gr - Η εκκλησία μετατράπηκε σε... ντίσκο!
Εντυπωσιακά φωτιστικά, ντίσκο περιστρεφόμενες μπάλες και
......



απίθανα φωτορυθμικά επιστρατεύτηκαν για να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα που κάθε άλλο παρά χώρο λατρείας θύμιζε. Πλήθος νεαρών συγκεντρώθηκαν, γεμίζοντας τα άδεια στασίδια, ενώ επιπλέον καθίσματα τοποθετήθηκαν παντού, αποδεικνύοντας ότι οι πιστοί που κατέφθασαν στο χώρο ήταν πολλοί περισσότεροι από το αναμενόμενο.
 perierga.gr - Η εκκλησία μετατράπηκε σε... ντίσκο!
Οι ιερείς υποστηρίζουν ότι σκοπός τους ήταν να προσελκύσουν τους νέους στο χώρο της εκκλησίας, παρουσιάζοντας μια εναλλακτική… εκκλησία αλλά και έναν διαφορετικό τρόπο… λατρείας! Όσο για τους πιστούς; Οι περισσότεροι το βρήκαν αρκετά διασκεδαστικό, ενώ πολλοί ανέφεραν ότι η εν λόγω κίνηση άλλαξε τη γνώμη που είχαν για την εκκλησία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκλησία της Σουηδίας δεν διέπεται από τους ίδιους κανόνες με την Καθολική και είναι περισσότερο προοδευτική.
perierga.gr - Η εκκλησία μετατράπηκε σε... ντίσκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share