Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το πελατειακό πολιτικό σύστημα σε γράφημα!



Δείτε στην γράφημα αριστερά (από την imerisia.gr), για να αντιληφθείτε πως εξελίχθηκε το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης από το 1990 μέχρι το 2010 (σε δις ευρώ). Εκτός από τη συνολική πορεία του ελλείμματος, εκείνο που έχει επιπλέον αξία να παρατηρήσετε είναι τις αυξήσεις που σημείωνε αυτό τις χρονιές που είχαμε εκλογές. Αυτό για να αντιληφθείτε για τι είδους ρουσφετολογικό και πελατειακό πολιτικό σύστημα μιλάμε.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα σχετικού άρθρου από την ιστοσελίδα imerisia.gr, απ’ όπου και το πιο πάνω γράφημα: «Ενα αυτοτροφοδοτούμενο σπιράλ αδιαφάνειας, ρουσφετολογίας, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και ατιμωρησίας αποτελεί το υπόβαθρο πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε το νεοελληνικό πελατειακό κράτος που οδήγησε τη χώρα στη δημοσιονομική κατάρρευση. …. Tο πολιτικό σύστημα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του επιδόθηκε σε ένα... πρωταθλητισμό ρουσφετολογικής δράσης που οδήγησε στη διόγκωση ενός αντιπαραγωγικού και διεφθαρμένου δημοσίου τομέα, ενός διεφθαρμένου και αναποτελεσματικού κράτους πρόνοιας που εκτός των άλλων απομυζούσαν πολύτιμους και πλέον σπάνιους πόρους από τη χρηματοδότηση επενδύσεων.

Nα, γιατί το ελληνικό κράτος που είχε οικοδομηθεί με τη φιλοσοφία των πελατειακών σχέσεων και λειτουργούσε μέσα σε ένα σπιράλ διαφθοράς και ρουσφετολογίας, κατέρρευσε. Nα, γιατί φθάσαμε στη δημοσιονομική κατάρρευση, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».
 http://logioshermes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share