Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

«Χαμόγελα» για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Αύξηση κρατήσεων στο Νησί των Ιπποτών

«Χαμόγελα» για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο


Σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, με αποτέλεσμα να επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση στις τάξεις των τουριστικών παραγόντων της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα οι αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο σημείωσαν αύξηση κατά 27% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 και με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στα ίδια επίπεδα θα συνεχιστεί η τουριστική κίνηση και τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο αφίχθησαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου με πτήσεις τσάρτερ 301.641 τουρίστες ενώ πέρσι είχαν έρθει 237.516 επισκέπτες. Τα πρωτεία σε αριθμό επισκεπτών κατέχουν οι Άγγλοι και οι Γερμανοί ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός επισκεπτών από Ιταλία , Σουηδία , Ρωσία και Ισραήλ. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται από τις αγορές της Ρωσίας (κατά 61,12%) του Ισραήλ( 73,33%) της Φινλανδίας(41,7%) και της Πολωνίας(58,62%).

Οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου κινούνται ήδη σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται ότι και οι επόμενοι μήνες θα είναι σε ανάλογα επίπεδα.

Αυξημένη είναι, επίσης, η τουριστική κίνηση και στο νησί της Κω αλλά και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share