Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Το παρασκήνιο της παραίτησης Βουλγαράκη


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κ. Βουλγαράκη με στενούς συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να επιμείνει στην μέχρι τότε γραμμή της μη παραίτησης, αφού «φτάσαμε μέχρις εδώ».
Σήμερα το πρωί όμως σε σύσκεψη του κ. Καραμανλή με τους στενούς συνεργάτες του αποφασίσθηκε να του ζητηθεί η παραίτηση.
Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια ο κ. Βουλγαράκης ζήτησε από στενό συνεργάτη του να γράψει την επιστολή παραίτησης. Στην οποία αναφέρει ότι «δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό» και ότι υποβάλλει την παραίτησή του για να διευκολύνει το κυβερνητικό έργο καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις.
Δηλώνει δηλαδή ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί ενώ αυτός διαφωνούσε.
Αυτό που είναι προφανές ότι άλλαξε τα πράγματα ήταν η χθεσινή παρέμβαση Μεϊμαράκη (την οποία και επισημάναμε).
Λέγοντας ο υπουργός Άμυνας «είμαστε μαζί με τον Καραμανλή» επισφράγισε κατά τη γνώμη μας ένα παρασκηνιακό ντηλ και με τη Ντόρα Μπακογιάννη (με την οποία συμπορεύεται ο κ. Μεϊμαράκης αυτήν την εποχή).
Γι αυτό και ο κ. Καραμανλής δεν έβαλε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τον Αντώνη Σαμαρά, όπως κυκλοφορούσε τις τελευταίες ημέρες.
Σημαντικό ρολό στα παρασκηνιακά παζάρια έπαιξε και η συνάντηση του κ. Βουλγαράκη με τον Γιώργο Σουφλιά (Τρίτη) ο οποίος τον συμβούλευσε να παραιτηθεί
Η προσωρινή εκτόνωση της κατάστασης με την παραίτηση Βουλγαράκη διευκολύνει τον κ. Καραμανλή να κρατήσει το πολιτικό χαρτί του ανασχηματισμού για αργότερα καθώς:
- Από Δευτέρα αναμένονται νέες επιθέσεις εναντίον υπουργών και για το θέμα της Ζήμενς- Ετοιμάζεται γκάλοπ που θα βγάζει μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share